Nastavení úhlu brzdových a řadicích páček

8 nepřečtených
  • Aleshek

    Konkrétně mám sadu Shimano LX, řazení Rapidfire. Jde mi o to, jestli je nějaké „jediné správné“ nastavení úhlu páček brzd a řazení, řekněme vůči vodorovné rovině nebo je to čistě individuální, jak to každému vyhovuje?

    A druhá věc, co mě zajímá je, jestli existuje nějaká „poučka“, jak správně držet řidítka s ohledem na namáhání zápěstí, tlumení nárazů apod.

    Vše se samozřejmě týká krosových nebo MTB kol. Díky za podněty.

    0 0
    • Endless  

      aby jsi mel – kdyz jedes z kopce – neohnute zapesti. To co se zda na rovine normalni muze byt problem kdyz neco budes sjizdet a budes potrebovat jit trochu za sedlo, muze se stat ze budes mit packy mimo dosah. Samozrejme aby ti to bylo pohodlny a mohl si mit jeden / dva prsty na packach dost rychle na to, aby jsi stihl zabrzdit.

      Drzeni riditek – nevim, obecne pri sjezdech je dobrej sirsi postoj – kolena od sebe, lokty od sebe ( http://www.singletracks.com/…b_stance.jpg )

      jinak na to podle me finty moc nejsou… =D

      0 0
    • TSw  

      Ja to vozim tak, že pokud sedíš v normální pozici a natáhneš dlaň a prsty rovnoběžně s předloktím, tak prsty leží na páce. Je to prostě tak, abys při brždění neohýbal zápěstí na jednu nebo druhou stranu.

      0 0
    • RendyD  

      V sedě při pohledu na řidítka mám páky v zákrytu, resp.horní hrany brzdových pák korespondují s horní částí gripů a tak na ně nejlíp dosáhnu i v sedě, i ve stoje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.