Našli jste si svoje ukradené kolo - co dál?

113 nepřečtených
  • Bren

    Ještě jsem k tématu těch krádeží kol zapomněl jednu důležitou a pro mnohé v budoucnu zcela jistě užitečnou věc: to když si svoje ukradené kolo někde poznáte.

    Prvně vás musím upozornit, že člověk nemůže ukrást vlastní věc, tudíž nemůže být popotahován za to, že si vzal svoje kolo, i když za něj nový „majitel“ zaplatil někomu jinému. Tohle je věc nového „majitele“ kola, že kupuje věci bez dokladů a ještě mnohdy za okolností zakládající skutkovou podstatu trestného činu podílnictví

    § 214 Podílnictví

    (1) Kdo ukryje, na sebe nebo jiného převede anebo užívá

    1. věc nebo jinou majetkovou hodnotu, která byla získána trestným činem

    spáchaným na území České republiky nebo v cizině jinou osobou, nebo jako odměna za něj,

    nebo

    § 215 Podílnictví z nedbalosti

    (1) Kdo ukryje nebo na sebe nebo jiného převede z nedbalosti věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli malé hodnoty, která byla získána trestným činem spáchaným na území České republiky nebo v cizině jinou osobou, nebo jako odměna za něj, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

    Poddružným problémem je dokazatelnost toho, že vám takové kolo bylo odcizeno – doklady od kola, fotky, oznámení na policii.

    Tzn. máte-li na radaru svoje v minulosti ukradené a teď někde odstavené kolo, přestřihnutím zámku na něm se dopouštíte přestupku proti majetku, neboť ničíte cizí majetek, ale nemůžete se dopustit ani přestupku ani tr. činu krádeže, neboť krádež je definována zákonem takto:

    § 205 Krádež

    (1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní

    Pokud na svém kolo vidíte jet cizí osobu, máte dvě správné možnosti postupu. Osobu bez jejího vědomí sledovat a přivolat na 158 policii, nebo osobu z kola sundat třeba násilím a znovu přivolat policii.

    Co nesmíte udělat: nesmíte osobě sdělit že jede na vašem ukradeném kole a poté ji umožnit, aby z místa odejela. To je ta největší hovadina, co můžete udělat. Zase se s kolem můžete rozloučit. Když už někomu sdělíte, že to kolo, na kterém si veze svoji prdel je vaše, musíte si být jisti, že mu v případě jeho cukání jednu ubalíte když bude dělat problémy a kolo si uchráníte. Pokud si tím jisti nejste, postupujte skrytě s policií v zádech. Vždy jednejte s klidem, rozvážně ale rozhodně. Rána pěstí od člověka jednajícího s úsměvem as slušně je stejně nečekaná stejně, jako přistání raketoplánu na vaší zahradě.

    I když se stane, že si poznáte kolo, maníka z něho sundáte a zavoláte policii a ono se ukáže, že kolo není vaše, furt se nic neděje, jednali jste ve smyslu zákona a nevědomost hříchu nečiní.

    Existuje taky omluva, že jo. Nemůžete se ničeho dopustit ani když se zmýlíte. Samozřejmě strašně záleží na tom, co vypovíte, kdyby to došlo tak daleko.

    Nakonec upozorňuju, že každý případ je ale malinko jiný a posuzují se všechny detaily. Ve sporech co se týče oficiálních sporů vítězí ten, kdo mluví jako zákon, ne ten, kdo natlápe svoje „logické vývody“ a sám sebe dostane do maléru. V rozčilení nikdy nic nevyřešíte. Kdo zůstane klidný, vyhrává.

    0 0
    • Krab  

      Dobry vedet, diky :)

      0 0
    • Pedro404  

      Někde jsem tu tušim čet, že když to kolo někdo od zloděje koupí a řekne že nevěděl že je kradený, tak jde o „nabytí v dobré víře“ a nedá se mu vzít a vrátit původnímu majiteli. Z tvýho příspěvku to vypadá že je to podílnictví z nedbalosti. Jak to teda je?

      0 0
      • xshreck  

        Bylo to nedávno v TV s kradenýma autama nebo něco takového myslím … TAky jsem o tom slyšel.

        0 0
      • Dlabka  

        kolo mu vezmou, jen není možné ho stíhat a on přijde o penízky, co za kolo dal

        0 0
      • Bren  

        Tak neplést si termín „nevěděl“ a blbě myslel. Tenhle případ řeší občanský zkoník, kdy po tuším že třech letech od nabytí věci, u níž kupující důvodně předpokládá že věc patřila prodávajícímu (papíry, cena atd atd) věc zůstává novému majiteli, který ji nabyl v dobré víře. Ne že kolo koupil v hospodě od neví koho, bez papírů a silně pod cenou.

        0 0
    • Radez  

      Máš nějakej případ, kdy člověk postupoval tímto způsobem a svoje kolo našel a posléze ho i získal zpět. Nebo víš o tom, že prostě nějaký kola někdy cajti našli?

      Já sem teda četl minulej tejden v novinách, že snad poprvé za prehistorickou dobu udělali cajti strašnou razii, když zastavovali ženský, kerý jeli z raní z fabriky a kontrolovali čísla jejich rámů, jesi nejsou kradený. Mysím, že se chvástali, že zkontrolovali asi 37 kol.

      btw: už ste někdo někdy našli svoje kradený kolo, nebo vám ho někdo našel? Někde na aukru či v bazošu?

      0 0
      • petr 35  

        kamarád (barrandov) si ho našel v bazaru u Maxima(praha5)na­proti jsou benga,kolo mu vrátili,nikdo nic,ticho po pěšině(bazar+ben­ga)jedna prdel.Ten blbec v tom bazaru prodával to kolo tak jak ho ukradly,bez sedla :-)

        0 0
        • Zdeno Micio  

          pokud vím, tak bazarista musí mít dle OP zadokumentováno kdo a kdy tam to kolo dal. V případě, že kolo bylo oficiálně nahlášeno jako krádež na policii, tak si nemyslím, že pokud mu úředně vydali kolo, že se s tím nic nedělalo. To nejde. Minimálně toho člověka musela policie jako možného pachatele sehnat a vyslechnout. Bez toho by se ten případ nemohl v žádném případě uzavřít. A to ani kdyby to měl být jenom přestupek proti majetku.

          0 0
      • Bren  

        Mám bohužel jen případy, kdy člověk si kolo našel, toho co na něm seděl varoval a nechal ho odejet. Kolo už se nikdy nenašlo.

        0 0
        • jiri.ryszawy  

          Můj případ. Ukradené kolo stálo před obchoďákem, ale hlídali ho tři lidi. Když jsem se pak s majitelem snažil diskutovat, že mi tohle kolo ukradli, tak ho to nezajímalo. Bohužel jsem u sebe neměl ani telefon, abych zkusil zavolat policajty. Potkat ho příště, tak mu přeříznu gumy a nespustím z očí… Hnusný pocit, ta bezmoc … vidět své ukradené kolo a nemoct s tím nic udělat… =(

          0 0
          • Bren  

            Totálně chybný postup, měl jsi zjistit kdo to je nějakým způsobem ale v žádném případě nedávat vědět o co ti jde a že to je tvoje ukradené kolo. Pokud jsi viděl nějakého známého, požádat o mobil, pokud jsi ho neviděl, do obchodu a telefonem 158.

            Přesně tohle jsi dělat neměl.

            0 0
      • KTM rider  

        Divil by jsi se, kolik kol ročně policie najde, ale ty jako nezúčastněný občan se o tom nedozvíš, jelikož to není pro sdělovací prostředky podstatná zpráva, která by jim zvedla sledovanost. A ty nálezy se netýkají jen kol, ale i aut, mobilů a další elektroniky.

        K té razii na ženské, které jely z ranní směny. Sám uznáš, že konkrétně tato akce byla veliký nesmysl bez jakéhokoliv účinku, a proto se takové akce nedělají. Byl to jen výplod choré mysli vedoucího pracovníka, který se snažil o „rádoby prezentaci“ práce policie na veřejnosti.

        0 0
        • Bren  

          Jo, našli jsme hafo kol, ale ne majitele k nim!! Nikdy! Asi smůla. Na obecních a městských úřadech jsou úplné skládky kol, ke kterým se nikdo nehlásí a rok co rok se draží…

          To samé jak píše kolega dalších věcí.

          0 0
          • Pytlik  

            A kdyz potkam nekoho na mem kole, kdo ho poctive vydrazil a sejmu ho? Penize mu vrati policie, mne vrati kolo a on ma rozbitou hubu?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podle mne mas smulu, protze si se o kolo nehlasil a propadlo do vlastnictvi obce…necerpam z zadnych zakonu, dedukuju z pravidel okoukanych v tomhle absurdistane..

              0 0
            • Bren  

              vydražené bylo prodáno ofic úřadem, kolo je už jeho. Ty ovšem stále jednáš v duchu zákona – nevědomost hříchu nečiní. Pak už nastupuje vyjednávání ty a nový majitel, pokud máš o kolo zájem. Jinak už nelze.

              0 0
          • pepino  

            nic, to je stary

            0 0
    • miki  

      A co v případě že někomu ukradnou kolo on ho najde a sebere a zavolá policajty a bude tvrdit že ho chtěl dotyčnej okrást a že má doma paragon s číslem dotyčného kola??Komu asi tak uvěří? majiteli kola co má paragon nebo tomu co ho někde koupil???.

      0 0
      • Bren  

        Kdo má doklad od majetku. Pokud ho nemá, jde se např. po sousedech zda měl dotyčný takové kolo atd atd. Otázka s vymyšleným případem je to, co laika dovádí k dezorientaci v případu a právu vůbec.

        0 0
      • stan99  

        Doklad od zboží schovávat i po záruční době.Paragon,fak­tura platí i na exekutory pokud bydlím s nějakým neplatičem v jedněch prostorách.Popř.pro pojišťovnu při poj.ud.

        0 0
    • karliner  

      Člověk by řekl, že policajt (a to i bejvalej) má ctít zákon i když není podle jeho gusta. Tvůj post (podle mého názoru) porušuje paragraf 24 zákona č. 40/2009 Sb., konkrétně odstavec 1.

      0 0
      • Kubas.1  

        a je to tady :-) místo abysme byli rádi, že tady máme pohled „z druhé strany“, tak budem radši nadávat že porušuje vyhlášky…

        0 0
        • Bren  

          Ale houby porušuju, on kolega poněkud zná ze zákona jen něco.

          § 29 Nutná obrana

          (1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem.

          (2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.

          Je to útok proti zájmům chráněným zákonem = odcizení mého majetku. Navíc chlap na kole se chtěl ještě prát. Moje výpověď totiž bude znít nějak zhruba takto:

          Člověk sedící na mém jízdním kole byl mnou jasně upozorněn, že kolo je moje, mám k němu doklady a zavolám policii. Na to mi sdělil, že on ho zaplatil jinému a chtěl odjet. Chytil jsem ho za ruku abych mu zabránil v odjezdu a on mi chtěl ubalit. Neubalil, bylo mu ubaleno.

          Máš ještě nějaký právní problém?

          0 0
          • karliner  

            Podívej, myslím si své, ale hádat se nebudu.

            0 0
            • Bren  

              Mysli a nezapomeň pak při výpovědi to taky říct že jsi myslel a nám to taky sděl jak jsi dopadl, ať se fest zasmějeme.

              0 0
        • pepino  

          Tak od něj se tomu nedivím, „chytrýho“ tu dělal vícekrát.

          0 0
      • Bren  

        Jsi si tím jistý? A úplně?

        0 0
    • jakub  

      oka pekne napsany lec trosku se mylis bez urazky… me doporuceni. Pri zjisteni, ze kdosi jezdi na Vasem kole resp. si ho poznate – kradene. Doporucuji okamzite volat Policii, která má právo kolo „odejmout nebo odebrat“ a následně zjistovat majitele. Nedoporucuju se o kolo prat… nevim jaci jste hrdinove, ale casto se stava ze majitele dostanou po cuni a jeste pachatel z mista ujede a vse je zmarene… Ale zacneme od prvniho kroku, pokud Vám kolo ukradnou rozhodně prípad oznamte na PCR. Pravdepodobnost ze policie Vase kolo vypatra je miziva ale stejne tu je(stajne jako ze pravdepodobnost toho ze kradene kolo zustane v nasi rep. ) Když uz bude takova vec zadokumentovana, pri vypatrani kola se vec relativne usnadni. Pokud kolo nekdo koupil v dobre vire, ze kupuje legalos kolo, rozhodne nejde o zadne podilnictvi, to je aboslutní kravina a v tomto pripade manik co ma Vase kolo ktere koupil nevedel ze mohlo byt krakradene, to mu v podstate nemate sanci dokazat, takze to pustte hned z hlavy. Pri oznameni o kradezi se snazte kolo co nejlepe popsat, aby na nem byly uvedeny tzv. markanty coz jsou napr. skrabance, ktere ma jen Vase kolo – v podstate jde o to popsat veci, ktere jsou jednoduse jen na Vasem kole pak se dal lepe dokazat, ze kolo je skutecne Vase. Co se tyce obcanskeho zakoniku, potvrzuji ze po (a ted bych se musel podivat) trech letech pokud nekdo uziva vec, kterou ma za svou vlastni v dobre vire, ze mu legalne patri, tak mu zustane a neudelate s tim vubec nic, muzete si o tom mylset co chcete ale je to tak. Pokud se zjisti pachatel, mate vzdy pravo vyzadovat vzniklou skodu ALE pozor dostavam se k dulezite veci: Policie postihuje pachatele za to ze neco spachali (jednoduse receno, ty jsi neco ukradl, ja te za to zavru ) druha vec je vymahani skody, to uz je obcansko pravni zalezitost, (policajti te zavrou ale pozor, nedonuti te uhradit skodu to udela az soud pokud se s tim clovekem budes soudit a on rozhodne ze mas pravdu). No napsal jsem to asi trochu chaoticky, budu to tu sledovat, pokud by Vas neco dale zajimalo..a budu to vedet rad odpovim…

      0 0
      • Zdeno Micio  

        jasně, ale on přece netvrdí, že se jedná o podílnictví ve všech případech, pokud někdo bike koupí v dobré víře. To je přece jasné, že policie nebude Sdělovat podezření z podílnictví babičce, která kolo koupila od nezbedného souseda, který ho ukradl vedle ve vesnici. Něco jiného, pokud by věděla, že je kolo kradené. Ještě bych doplnil takovou drobnost, že ještě před projednáním případu u soudu je zde ustanovení o účinné lítosti, kdy pachatel může škodu uhradit, pokud se s poškozeným domluví, resp. je ochoten mu škodu uhradit. Na to soudy berou zřetel, pokud je třeba pachatel do té doby bezúhonný a udělal to třeba z hlouposti. Ale je to individuální a každý případ je jiný. Jinak naprostý souhlas, že je třeba vše hlásit na PČR.

        0 0
        • Zdeno Micio  

          tak a teď se musím opravit jak to tak po sobě čtu. De facto, pokud pachatel škodu uhradí, tak to ani před soud nemusí jít

          0 0
        • Bren  

          Jinak po incidentu volejte policii vždy, neriskujte znevěrohodnění svého počínání, aby vás totiž policie nehledala pro loupež!!!! Bacha na to!!!

          No a samozřejmě k rozhodnému jednání při ochraně svého majetku patří i neprůstřelná výpověď jak že k tomu celému došlo. Pravidlo zní jednoduše: neexistuje zprasený policejní zákrok, existuje jenom špatně napsaný úřední záznam.

          Bezprostředně po incidentu využijte svého práva k věci nevypovídat, jste rozrušeni. Jen sdělte: moje kolo, chlap na něm, chtěl mě napadnout… Více uvedu zítra.

          Poraďte se co a jak vypovědět, výpověď si napište a na policii ji diktujte. Nepřipouštějte žádné jiné varianty, nenechte se vychýlit mimo svoji výpověď. Na ní trvejte.

          0 0
      • Bren  

        Teď nevím, co jsem napsal jiného než ty.

        Mohl by jsi nám tady, prosím tě, popsat případ, kdy by pachatel kupoval kolo v dobré víře? Kde by od něj vzal doklady? Sem neviděl ani jinak nezaznamenal zloděje, který by se u kola zabýval výrobou falešných dokladů jako je tomu u aut.

        Další věc: nejsi ty tiskový mluvčí policie? Ti totiž hlásají takovou hromadu v praxi nepoužitelných návodů. Nic ve zlém. Jen si představ tohle: Půl roku ti chybí tvoje kolečko, které najednou uvidíš pod maníkem, kterého předjíždíš.

        Tady si můžeš dovolit měkší cestu telefon a volat poldy, ale sám víš jak je policie často neoperativní – hlídka okrsku je na bouračce, další sousední nedosažitelná dřív než do hodiny – a jsi v tom sám. Tohle není žádná situace, která by byla hypotetická, tohle je pravidlo.

        Občan si holt musí umět pomoci sám. Spolehneš se na domluvu, když víš že maník za tvoje kolo v ceně čtyřiceti táců někomu dal tři tácy a těch se nebude chtít vzdát? Dobrá taktika, pokud zjistíš kdo ten chlap na tom kole je, kde bydlí a bude ochoten spolupracovat. Ale já ti můžu zaručit, že to tak nebude, že tohle je hypotetická mmožnost a že k ochraně svého majetku budeš muset tu sílu použít.

        To je ještě ta jedna z lepších variant, kde nejsi tak nápadný jako když uděláš čelem vzad a jsi mobilní. Taky můžeš být pěšky a on na kole. Pak ti zbývají setiny vteřiny na rozhodnutí a sražení chlapa z kola, protože jinak to prostě nejde, nechat ho odejet a nevědět kdo to je, znamená o kolo zase přijít. On má nějakou rychlost a jediný způsob jak ho zastavit je skočit mu před kolo v ideálním případě, jinak ho lapnout za hadry a držet. Neriskoval bych mu strhnutí řídítek…

        Volání policie krásná věc, ale policie nestojí za tvým zadkem a nikdy stát nebude.

        To jak píšeš že je dobré zaevidovat ukradené kolo u policie jsem už psal: málokdo dodá výrobní číslo a ani takový vůl jako já by nešel do „nalezeného ukradeného kola“ bez tohoto markantu.

        Když jsi u markantů, zažil jsem dva případy, kdy si podle nich majitelé kolo bezpečně poznali. A ten kdo na tom seděl dodal doklad o koupi kola!!!! To víš že jo! Na první pohled ukradené kolo, málem by jsi chlapa na něm vzal do klepet a nakonec jsi byl rád, že jsi se držel zpátky a nebyl jsi za vola.

        Dále jsem zažil případ, že policie, k naší ostudě, kradené kolo nezajistila a neodejmula, protože se prostě jednomu debilovi nechtělo psát a do druhého dne ukradené kolo zloději někdo před hospodou šlohnul. Údajně…

        Sloužil jsem dvacet let v terénu, zodpovědně říkám: oznámit krádež kola ano, ale buďte připraveni vnitřně na to, že si majetek musíte ochránit i sami. Policie ČR má kór dneska k nějaké akceschopnosti stejně daleko jako padesát let stojící T-34 v parku v Michalovských kasárnách. Když si kdokoliv z poldů projde co (nebudu ani psát kdo) slouží dneska v terénu, nemůže nikomu radit, aby se na policii spoléhal. Buďto jsou to ti, co nikam neodešli protože se jim nechce dělat a nedělají ani nedělali ani předtím, jsou totálně frustrovaní a nehnou prstem navíc a často ani neudělají to co mají, nebo jsou to mladí pitomci, co u policie nemají co dělat ani po stránce morální ani odborností.

        Když si vezmu že není na benzín, není teda na nic, hlídky jsou venku pěšky a když je nápad, musejí často na služebnu pro auto… Nereálné rady kolego Jakube.

        0 0
        • Richi  

          Psal jsem to už jinde. Pokud Policie nepomáhá občanům a lidé se musí spolehnout jen sami na sebe, nebyl by to ovšem až takový problém, kdyby se Policie okamžitě nezačala ***** do toho, jak si takového zloděje sám potrestáš.

          0 0
          • autor_trek  

            Máš pravdu. Jeden příklad, jak policie pomáhá. V malém městečku chytil po ránu o víkendu majitel rodinného domku ve sklepě zloděje. Zjistilo se, že navštívil více domků. Moc škody nenadělal, něco snědl a vypil, trochu poničil okénka. Rozlobení občané zavolali místní PČR a dozvěděli se, že policista je tam sám – je víkend, (zvedá telefony) nikam jít nemůže, ale pokud občané trvají na vyšetření, tak zavolá výjezdovku z asi 20 km vzdáleného města. Ta asi po dvou hodinách přijela, případ zadokumentovala a chystala se pachatele odvézt na služebnu k sepsání protokolu. Občané se stačili uklidnit (2 hod. čekání) a zeptali se co bude dál. Policisté jim sdělili, že sepíší protokol a pachatele pustí, náhradu škody je třeba uplatnit v občanskoprávním řízení. Dostalo se jim odpovědi, že to mohli sdělit dříve, že by to občané vyřídili ručně stručně.

            0 0
            • Bren  

              No a co tím chceš říct? Policie konala správně, nemá jinou možnost.

              Proč mu lidi nedali do řepy? To se ptáš policie? To přece není vina policie. Měli mu nabančit mokrým štrankem že by se pochcal, on by si stěžovat nešel a kdyby, stejně by nepochodil.

              0 0
        • jakub  

          no je vidět, že oba sloužíme asi u jiné policie (-: nechci se ji tu zastávat nebo ospravedlňovat…jen jsem zde chtěl napsat reálnější řešení… máš dvacetiletou praxi, já jen poloviční, ale už jsem pár kol zajistil a předal je šťastným majitelům a víš co?? nikdy jsem dotyčnému co na kole sedí nedokázal, že on je právě ten zloděj, protože ho všichni koupili od neznámého muže na nádráží, proto říkám (raguji na jiný příspěvek) že podílnictví je v tomto případě nesmysl, protože ho nikdy nikomu v takovém případě nedokážete… Co se týká kritiky policie.. v žádném případě se nezastávám ostatních kolegů a současné situace jen jsem se snažil vyjádřit možnosti, jaké policie v současné době má. a poradit popřípadě se snažit ragovat na nějaké dotazy, tedy tvůj přispěvek jsem uvítal, protože je dobré vědět, co člověk může a co ne s tím, že je lepší psát jednoduše a necitovat zákony. Co se týče kritiky policie – každý mi tědkom může napsat své určitě negativní zkušenosti s policií, je to už u nás takový trend. Je mi hrozně líto, že člověk, s takovou praxí hází špínu na kluky na ulici. Donedávna jsem dělal vedoucího hlídkové služby kam chodili samí „zobáci“ zodpovědně ti můžu říct, že jsem z nich vychoval celkem slušnej team dravců, kteří si nenechají s prominutím ***** na hlavu a svou prácí odvádějí víc než dobře. Bez urážky, často daleko lépe a důsledněji, než tí, kteří už něco pamatují a měli by je spíše učit což se „naštěstí“ neděje. Víš dnešní mládež je jiná a není to jen klišé, je to prostě tak, ale to neznamená, že mladí policisté nechtějí dělat, to může tvrdit jen ten, kdo o tom buďto nic neví, nebo na policii nasazuje z principu. Například já se teda rozhodně za svou práci a uniformu nestydtím, a jestli si někdo myslí, že odvádíme špatnou prácí, může si jít stěžovat, klidně i na mne hehe každému, kdo si to se mnou chce „oprávněně vyřídit“ nebo si na mne stěžovat odpovídám, ať se postaví do řady hehe

          0 0
          • Radez  

            Můžu se zeptat podle jakýho klíče si ty kola našel? Teda jesi to neni tajný :-). Myslím jestli nějakou kontrolou na ulici, když se ti někdo zdál podezřelej, nebo že ste chytli zloděje a u něj ve sklepě bylo náhodou deset kol :-). Nebo i jinak. A jesi nějak obecně bys mohl říct kolik z těch kol bylo takovejch těch běžnejch na ježdění do práce (předpokládám, že většina) a kolik takovejch těch dražších?

            Jo a ještě, ale to asi bude hodně individuální – jakej je (průměrnej) interval mezi ukradením a nalezením kola :-).

            Docela by mě to zajímalo.

            Dík

            0 0
          • Bren  

            Já ti zaručuju, že jsem sloužil u naprosto stejné policie jako sloužíš dneska ty, ale od té doby to jde stále od desíti k pěti, což za mě šlo taky, trend stále stejný. Nemohu za to, jaké provedl ten ******* Ivan reformy, kdy policii vyřadil z provozu. Gratuluju ti k tomu, že tě práce baví a že si počínáš jak píšeš, aspoň nějaké světýlko. Hodně štěstí tobě a tvým chlapcům dále!!!

            K tomu maníkovi co kolo má: a si myslíš že nám se někdy podařilo prokázat, kdo kolo ukradl? Jenže přečti si po sobě co píšeš: koupil ho od neznámé osoby na nádraží, zapomněl jsi dodat za kolik pod cenou a máš podílnictví. Co ještě chceš více k naplnění skutkové podstaty toho trestného činu? Jak teda tu svoji práci děláš dobře? Copak se na nádraží prodávají pod cenou kola bez papírů? Pohádky ovčí babičky.

            Na kluky na ulici nikdo špínu nehází, já zažil tu „ochotu“ něco dělat navíc nebo dokonce jen samotnou holou povinnost. Mě nemusí nikdo vykládat jaká plně oprávněná frustrace mezi řadovými panuje. Jenom je chybou, že si ji léčí na lidech, kterým je ubližováno.

            Jinak od doby, kdy u policie začal probíhat nábor místo výběru (asi rok 1998) o kvalitě lidí co tam šli dělat osobně vím téměř samá negativa, výjimky jsou fakt hodně řídké. Magoři co nevidí a jsou roztržití, další nezvladatelní atd atd.

            Já se ale divím, že za těch deset let co tam děláš, systém Policie ČR můžeš ještě hájit. Víš dobře, že když vám někdo podle tvého návodu brnkne, že vidí svoje šlohnuté kolo, že do deset minut nejste schopni mít na místě akceschopnou hldíku. Za deset minut je maník cca tři až pět kilometrů někde jinde nebo doma nebo kdovíkde.

            Píšeš jako by jsi tady chtěl dávat záruky za svoje lidi. Když jsem nastoupil, říkal mi jeden starý pes mimo jiné důležité věci tohle: nikdy za nikoho nedávej ruku do ohně, pálí to. Jenže tohle mi řekli na začátku kariéry, ty to děláš ještě po deseti letech?

            0 0
            • rasto  

              Tve clanky se mi libi, urcite me/ nam rozsiruji obzory pro chovani v dnesni dobe.

              Pro informaci, k mladym:

              • Nevim, co jsme posahali, ale problem s nimi je obecny. Mladi jsou (oprotinam) hrozni flinkove. Bracha – pracuje v nejvetsi internetove PC firme –rika, ze kdyz nahle nejsou zakaznici, mladi se ’dloubou v nose’. Bracha matendenci „neco“ udelat – ve chvilich vzacneho klidu – utrit stoly,monitory, doplnit papir do tiskaren. Ne tak zelenaci – ti se pouze flakaji.Nic neprovedou o sve vuli. Kdyz jim ve spicce dojde papir v tiskarne, jsounahle v soku;
              • Sestupna tendence pristupu mladych je vsude – precti si v Pelotonu nazor4 treneru. Vsichni do jednoho pisou, ze mladi treninky flakaji. Nechtej poctivejezdit. A ze pak se divej, kdyz vyjedou za hranice, nestihaji nikomu ani babes nusi (cest vyjimkam typu Rabon, Kreuziger…);
              • Zaver je ten, ze laxni mladosi u PCR jsou spise celospolecenskym trendemnez vyjimkou;
              • Dle meho nazoru to svedci o hodne velke pasivite/ lenosti. Na to my –starsi – nejsme zvykli. Je otazkou, jak proti tomu bojovat.
              0 0
              • Mamut  

                Predpokladam, ze v Pelotone vychadzaju clanky podobnych trenerov s podobnymi nazormi uz odkedy ho zalozili (50 rokov? co ja viem). Mladi su vzdy lenivi a naprd. Najlepsi cyklista bol praclovek, odvtedy to ide do kopru. Uz ani ta buducnost nie je co byvala. Dnes sa neda jazdit ako Merckx, doping sa viac sleduje.

                0 0
              • Bren  

                Promiň, musím to říct: naše generace posrala výchovu svých děcek totálně a nakvadrát. My jsme na vině, ne ty děcka. Když může někdo nechat děcko aby si samo určovalo hranice odkud pokud, co je správné a co už ne, takhle to dopadá. Děti jsou jenom obrazem svých rodičů. Naše výchova dětí je, hledám slušné slovo, aha už ho mám: zkurvená!

                Když mě děcko doma řekne, že dostalo od učitele přes hubu, švihnu mu takovou, že mu sopel poletí až na okno. Mladý má 14 let a nikdy by se k tomu, že ho ředitelka řízne přes čuňu, nepřiznal. Protože by mimo fotbalu, školy, florbalu, dodělávání domku a kola neměl chvíli volného času a zákaz PC, což má stejně co chvíli. :D

                Jo, musí doma makat, od omítek přes sádroše, opravu kola, posilování, ale taky byl na svém milovaném AC v Miláně na fotbale, dostal horáka za dvacet litrů, žije si přesně tak, jak se učí, hraje fotbal a maká doma. Ani tu přepotlamě nedostane zadarmo.

                Teď byl na SCIO testech nejlepší na škole, dacan jeden. Mám z něho radost, ještě kdyby byl manuálně zručnější, hergot!

                0 0
    • Chiron  

      Já teda trošku pochybuju o tom postupu „vidím maníka na mojem kole, podle nezaměnitelných detailů na kole sem si 100% jistý že je moje i bez toho abych viděl sériovku. No a prostě ho násilím sundat.“ Jako sorry ale to podle mě smrdí žalobou za napdení, ublížení na zdraví a kdoví čem ještě. A věřím tomu, že v tom bordelu co u nás je tak bych skončil ještě při nejlepším s podmínkou. Krom toho čím tmavší zloděj nebo blbec co to koupil na tom kole jede, tím to bude horší a ještě se do toho zamotá nějaký rasový podtext. A dost pochybuju že bych to uhrál na nějakou ochranu majetku nebo něco takového. Podle mě nejrozumnější řešení asi sledovat a volat 158 a průběžně informovat kde má namířeno.

      0 0
      • Ricci  

        Plne suhlasim,aj napriek tomu,ze niekto bude sediet na mojom biku,tak v momente,ked mu dam jednu po papuli,tak ma moze zalovat za ublizenie na zdravi a je uplne jedno,ze sedel na mojom majetku…

        0 0
        • Zdeno Micio  

          Nesmysl!

          0 0
          • jizby  

            no, tady asi bude asi zásadní věcí jestli to bude před svědkama a popř před jakýma. Snad není těžké přijít na to, co by řekl Bren…

            0 0
            • Bren  

              Křivé svědky každý zkušenější polda snadno zvládne, jejich svědectví skončí na prvním detailu. Problém je, že moc zkušených tam dneska nezůstalo.

              0 0
              • jizby  

                problém by mohli být spíš pravdiví svědci, pokud bych chtěl vypovídat něco ve svůj prospěch, co není tak docela pravda, i když by to bylo v zájmu věci – jak jsi radil.

                0 0
                • Bren  

                  Pravdivý svědek neexistuje. Když budete v deseti lidech sledovat jednu událost všichni ze stejného místa, popíšete ji všichni odlišně. Tak to u lidské psychiky funguje.

                  0 0
                  • jizby  

                    Ok, s tím souhlasím. Měl jsem na mysli svědka takového, který úmyslně nelže.

                    0 0
          • KTM rider  

            Aby jsi se nedivil :/

            0 0
            • Zdeno Micio  

              žalovat za ublížení na zdraví

              To je nesmysl.

              0 0
              • Chiron  

                Možná to je nesmysl, fakt nevím, zákony sem nikdy nějak více nezkoumal. A tohle spojení sem někde viděl i slyšel, tak sem myslel, že to nějak tak funguje. No možná si něco nastuduju, pro případ že by mě něco takového potkalo…

                0 0
                • Bren  

                  Klasická fackovačka není ublížení na zdraví sakra, to by musel buď 42 dní v kuse marodit nebo aspoň sedm dní být omezený v obvyklém způsobu života, tzn. že by mu museli dávat chcát do bažanta a tak…

                  Navíc mezi ublížením na zdraví a nutnou obranou je zásadní rozdíl: v tom jak dotyčný vypovídá.

                  0 0
                • Bren  

                  To co píšeš de facto vylučuje, aby jsi si mohl svůj majetek, sám sebe nebo někoho jiného bránit, Chirone. Žádná společnost, ani ta naše, není postavena na tom, že policie bude na každém rohu připravena okamžitě zasáhnout. I zákony jasně říkají čeho je občan oprávněn, mimo jiné zadržet pachatele tr. činu ( a přivolat policii) totéž se vztahuje na přestupkové jednání přičemž občan není povinnen provést na místě kvalifikaci zda je to jen přestupek nebo trestný čin. Když pachatele zadržíš a on klade odpor, je tu pro tebe nutná obrana a z ní plynoucí pacifikace útočníka.

                  Útok nemusí být jen útok na tvoji osobu, jakože ti chce někdo lusknout přespotlamě, útok je veden proti zájmům chráněným zákonem, tzn. majetek, život, zdraví. Útokem ve smyslu zákona je i odcizování věci, ponechávání si odcizené věci atd.

                  Nutná obrana musí být vždy důraznější než útok nebo bezprostředně hrozící útok, prostě jste oprávněni útočníka složit jako pytel erteplí.

                  Jsou to běžné věci a je opět chyba policie, že když už se tyto pro lidi základní věci neučí na školách, že s tím sama něco nedělá.

                  0 0
                  • misak.kadlec  

                    Tak to mi teda vysvětli tenhle případ, který 100% vím že se stal. Chlápek dorazil z práce služebním Superbem zapíchnul ho na parkovišti u paneláku jako vždycky a šel dom. Kde jako vždycky vyfasoval psa a šel ho vyvenčit, najednou kouká že ten jeho superb má pootevřené dveře a čouhaj z nich nějaký nohy, tak se tam šel mrknout a nějakej hnědočech mu tam z toho zrovna dobejval navigaci tak ty dveře zabouch čímž mu přerazil obě nohy v holeních a zavolal zelené mužíky. Vyfasoval za to roční podmínku a ještě platil odškodné za trvalou újmu na zdraví. Dodnes lituje toho že toho zmrda černýho neodvezl někde do lesa a neumlátil ho tam heverem.

                    0 0
                    • Pavel  

                      Chlápek měl špatného právníka a „špatnou“ verzi příběhu. Stačilo to „pojmenovat“ jinak a byl OK.

                      (Pachatele jsem se pokusil zadržet do příjezdu policie tím, že ho uzamknu ve voze; ten ale při zavírání dveří se snažil utéct a vystrčil obě nohy z vozu právě v okamžiku, kdy jsem zavíral dveře…)

                      0 0
                      • Bren  

                        Bingo!!!! Už to někdo začíná chápat. Jenom to nesmělo být tak, že měl drban přivřený lýtka, což asi měl. Výpověď musí taky odpovídat stopám…

                        0 0
                    • Bren  

                      Co na tom chceš vysvětlovat, jestli to řekl tak jak to píšeš, je blbec. Tak to přece v reálu vůbec nebylo.

                      Kámoš v první řadě viděl jednu cizí osobu vleženou napůl ve svém autě. Kámoš zcela jistě na tuty nevěděl co přesně všecko tam ta cizí osoba dělá, nevěděl ani jestli v autě není další drban. Kámoš zcela jistě nevěděl, zda má osoba v jeho autě zbraň ani zda je na místě sama, často stojí opodál další a kryje ho.

                      Se vsadím, že nic z tohoto do své výpovědi neuvedl.

                      Kámošovi stačilo říct, že ho drban uvnitř viděl, sáhnul do kapsy a on měl důvodně za to, že tam má zbraň. Řekl to snad?

                      Kámoš prostě přišel, zlomil drbanovi hnáty, pak zjistil že mu drban kradl rádio a udělal další chybu: sled událostí obrátil – v podstatě přiznal toto:

                      drban mu kradl rádio za pět táců dejme tomu, on věděl že mu krade jen autorádio a za to drbanovi bez varování zlomil obě hnáty. Obrana je zcela zjevně nepřiměřená, pakliže ovšem někoho vůbec napadlo brát to jako nutnou obranu, klidně v tom šlendriánu mohli případ brát jako ublížení na zdraví bez polehčující okolnosti překročení mezí nutné obrany.

                      Podle mě dobře vedené řízení mělo skončit zastavením trestního stíhání, pakliže jsi ovšem nezamlčel jednu podstatnou věc a to zda kámoš nemá v TR nějaké napadení osoby z minula.

                      Když ovce drží, řezník pižlá, no ne? Furt jsou OČTŘ jenom lidi.

                      Podmínka nebyla uložená za zmomené hnáty drbana, ale za kámošovu blbost. Vypovídá blbiny, které nejsou pravdou a vypovídá je ještě proti sobě.

                      Idiot polda, který to napsal, ale jak jsem řekl, policie nezjišťuje pravdu, ale nejsnazší cestu k dokončení a odhození případu.

                      Co chceš vědět ještě?

                      0 0
                • Zdeno Micio  

                  On jako na tebe může podat oznámení na policii, žes´ mu ublížil, ale on nerozhoduje o trestní klasifikaci, že se jedná o ublížení na zdraví. Od toho je policie, která při oznámení rozhodne, jestli se jedná o trestní věc nebo přestupek a jak říká Bren, pokud mu jen nafackuješ, tak to bude v nejhorším případě přestupek o kterém rozhodne správní orgán na Městském úřadě na základě podkladů, které shromáždila policie. On má právo na tebe podat oznámení i když je bezdůvodné. On si může do výslechu říkat co chce, žes ho třeba dobil jak psa, ale podstatné jsou jeho lékařské zprávy a odborné vyjádření zdravotnického zařízení, kde se léčil.

                  0 0
                  • Bren  

                    A tvoje neprůstřelná výpověď sedící jako prdel na hrnci.

                    0 0
        • Bren  

          Další takový. A jak mu ublížíš na zdraví? Víš co to vůbec ublížení na zdraví je? Asi ne podle toho co píšeš. A i kdyby jsi ho zdecimoval, tak on tě přece chtěl odstrčit a když jsi se nenechal, napřáhl se pěstí, že jsi byl rychlejší je jiná věc. Jiná rada co jsem dostal od starého kusa zněla: nejhorší smrt je z vyděšení. :D

          0 0
      • Radez  

        No, co mám říkat já se 75 kilama :-), já bych ani nikoho rač nesundával, páč většina lidí váží víc jak já :-(. To bych si fakt musel bejt jistej, že ho zmáknu a hlavně zadržím.

        0 0
      • Bren  

        Žalovat tě může kdokoliv za cokoliv a nemusí zdaleka uspět. Pokud budeš vypovídat voloviny, uspěje zcela spolehlivě. Se svým přesvědčením do ničeho takového ale nelez, protože věcnost tvé výpovědi a její soulad se zákonem by byla silně v kélu. Ono totiž se zákonem se nedá diskutovat, když vypovídáš jak to říká zákon, nemůžeš prohrát.

        Myslíš si že jsem já a statisíce dalších poldů za svoji kariéru udělali vždy svoje rozhodnutí ve zlomcích vteřiny přesně ve smyslu zákona? Se nejmenuju Robocop, kdybys to chtěl vědět.

        Sledovat maníka a volat 158, no super nápad. Víš kam jsou mimochodem staženy dneska linky 158? Na krajské ředitelství. Tam sedí maník, který místo kde se nacházíš nikdy neviděl, protože je z druhého konce kraje, vůbec netuší kde to je, jen přibližně, pět minut mu trvá než se zorientuje, pak zjistí že obec stejného jména je na mapě dvakrát… My jsme tak na slavnou 112-ku vyjížděli k neuvěřitelným případů, co se ale odehrávaly na opačném konci kraje… Dneska jsou tam i 158– ky.

        V lepším případě se dozvíš, že hlídka je na nehodě a nemá tam koho poslat, aby jsi situaci dále monitoroval a hlásil… Ideální případ když jsi schopný maníka fakt sledovat je když má autí, ale asi jsi nikdy nikoho nesledoval, viď? On to veme po třiste metrech přes potok po lávce a ty se svým autí jsi tam, kde hoši pod hradem v Karpatech.

        Já ti v podstatě říkám jen velmi úzký okruh možných řešení ve velmi úzkém okruhu možných vývinů situace. K tomu aby jsi ale svůj majetek ochránil ti často pomůže jen jednání rozhodné a použití síly. Málokdy to zloděj tak snadno vzdá.

        Nechceš tomu věřit, to je tvůj problém. Jednej si podle sebe. Máš v tom zkušenosti a právní znalost jak na tebe někdo podá žalobu, pak ti nezbývá než se nechat obrazně zaříznout jako ovce, aby tě nikdo nemohl žalovat. Jinak to nevidím.

        0 0
        • Chiron  

          Popravdě netuším jak by se v takové situaci zachoval. S těmi centrálami máš naprostou pravdu. Když sem volal na policii, přepojili mě do 100km vzdáleného města a cca těch 5 minut trvalo než jsme se domluvili kde vlastně jsem, obec nebyla ani tak ten problém, ale část obce, to fakt nešlo se domluvit. Nakonec se všechno vyřešilo, ale potřebovat něco akutně, no nevím…

          Dávat hned někomu přes hubu, jako nevím, na tohle moc nejsem, ale kdyby na to přišlo, tak s tím zas takový problém mít nebudu… Akorát pak bych asi mohl policii vykládat hovadiny, to jo. Zákony fakt neznám, (což spousta policajtů taky ne) a asi by mě hned tak z fleku nenapadlo to odložit na zítřek. Ale teď když už vím, že to jde, asi bych nechal výslech na další ten, zašel za právníkem a postupoval podle jeho pokynů.

          Ono pokud v tom člověk neumí chodit, tak celkem snadno nabude dojmu, že je to stejně celé tady v pr*eli a normální člověk nemá šanci.

          0 0
          • Bren  

            Za právníkem ne, za nějakým zkušeným poldou. Právníci to je kategorie sama o sobě. Musel by jsi vědět který je fakt machr a navíc který je schopen ti ještě „poradit“ co s tím jinak, než formálně.

            0 0
            • Chiron  

              Dobré vědět, díky. Přece jenom do toho vidí z jiného úhlu. No a nějaký ten známý a rodina by se u policie našla, i když asi ne na ideálním postu k řešení zrovna tohohle. Ale lepší jak nic.

              0 0
    • semtexx  

      Mám taky jeden zážitek. Přítelkyni ukradli kolo v Tescu, zamčené, stálo pod kamerou, zloděj byl na záznamu z kamery natočen. Po asi měsíci zloděje našli, kolo už prodal. Měl podle policie na svědomí víc loupeží. V listopadu byl soud, zloděj k němu nepřišel, zdrhl. Takže peníze v pr. kolo taky, a zloděj vesele na svobodě. Zajímalo by mě jestli měli zloděje hned zavřít nebo co, tohle nechápu no.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        No pokud měl na svědomí loupeže, tak by šel asi hned na vazbu, ale on měl asi na svědomí jen více krádeží a nebyl třeba v podmínce. Nikdo ho za krádeže nemusí hned zavírat a tím spíš pokud trestní sazba toho činu nepřesáhne hranici trestu odnětí svobody ve výši tří let – to by naše věznice byly poněkud přeplněné, kdyby se měl zavírat každý zlodějíček. On dostane předvolánku od soudu, kam musí přijít a pokud nepřijde (mohlo se stát, že si doručenku nepřevzal), tak ho může policie na žádost soudu předvést a pak jsou i další krajní způsoby. Zloděj určitě vesele na svobodě neběhá jak si třeba myslíš.

        0 0
    • Radez  

      Ještě sem hoď nějakej postup, když chce nějakej smažič inzultovat cyklistu. Pákrát se mi stalo, že v sousední vesnici (nepřizpůsobivý občan) mě chtěl inzultovat, jen za to, že sem se na něj koukal (jo pak sem mu teda ještě něco řekl, když mi nadával do ženskejch pohlavních orgánů :-)). Páč, když člověka srazí z kola, tak si myslím, že cyklista je dost v nevýhodě, páč má tretry, kterýma se na asfaltě nezapře, aby ho mohl kopnout do brambor tou tvrdou špicou (jiná možnost, než ho ukopat je vyloučená, když vypadá, že je silněší).

      Popřípadě jak se dá vyjádřit škoda na kole, který se sedře (nebo poškodí)tím, že tě shodil.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        Na základě faktury za opravu, kterou doložíš, případně na základě odborného ohodnocení poškozené věci někde v cykloservise, což může udělat i policie, pokud se budeš domnívat, že škoda přesáhne 5 000,–Kč.

        0 0
      • Esi  

        Kulečník není špatná volba :-)

        Mám zkušenost kdy jsem chytil zloděje mého kola ve stadiu pokusu (s kleštěma u zámku). Vyřešeno na místě bez policie. Proti většině cyklistů mám nevýhodu v sedle a výhodu v těchto situacích :-) 192cm 105kg :-)

        0 0
        • Radez  

          :-)), tak takovou váhu bych někdy potřeboval :-).

          0 0
          • Esi  

            vyjímečně se hodí :-) na většině vyjížděk jí proklínám a říkám si proč nemám jen 90 :-)

            0 0
        • K2  

          Problém může nastat, když někdo to, že dostal právem po držce, se rozhodně řešit slzným plynem, nožem…

          Pak stačí chvilka nepozornosti a váhový rozdíl se maže…

          Chce to dávat si bacha. Do hlavy nikomu nevidíš.

          0 0
      • Bren  

        Neexistuje nic takového, pokud dojde k regulérní bitce, je už každý víceméně ve střehu a tam musí jít např u osoby narvané jak dělnický autobus nebo smažky kdy oba mají postřeh v hajzlu jedna ruka náhle před obličej, druhá prudce pěstí na plexus – nedopínat ruku, bacha na to – a pryč. Tihle maníci necítí bolest, když je chceš pacifikovat, musíš udělat hada: sevřít a držet, dokud mu nedojde dech. Jinak to s nima nejde, pokud ho nechceš rovnou zabít. Kolegové potvrdí. Slzáky jsou do vlastních očí, obuch neúčinný mimo jeden úder ale o tom žádná… nebo zkřížit ruce, chytit ho za vrchní část oděvu pod krkem a oběma rukama táhnout proti sobě. Za chvíli mu přestane téct krev do mozku a omdlí. Hnedka jak lehne, vzít mu nohy a zvednout, on se zase probere. Jak to udělá, mazej pryč.

        Musím upozornit, že tě párkrát trefí, sehni proto jen hlavu, budou to takové rány nerány.

        Jinak ještě existuje spolehlivá obrana a to chytit drbana za oděv na ramenou, to na tebe nemůže ani rukama ani nohama ani hlavou a jak se bude pokoušet na tebe dostat a tlačit dopředu, náhle mu povol, udělej úkrok jednou nohou vzad a na jednu stranu a jednu ruku – tu vzdálenější mu dej dolů a druhou zvedni, to jsi ještě neviděl létajícího holanďana. Čím bude silnější, tím více si nabije. Steven Seagal hadra.

        0 0
        • madcat  

          Jak je to s tím nedopínáním ruky? Proč to?

          Jinak jeden příběh o navráceným ukradeným kole, i když ne s úplně 100 % veselým koncem – kolo se našlo v poněkud žalostným stavu… ale to je asi v těchto případech bohužel normální :-/

          http://www.ivelo.cz/…rie-zazraku/

          Mi někdo ukrást kolo, tak mě jebne, a kdyby se mi v podobným stavu vrátilo, tak mě asi jebne podruhý…

          0 0
          • alinceb  

            Takhle to dopadá, když kolo štípne nějaký amatér nebo feťák. Když je to organizovaná parta, která ví, co a jak, tak už se kolo nikdy nenajde…

            Jinak štěstí v neštěstí. Mě kdyby ukradli kolo za 80–100k, tak bych byl rád, že sem ho dostal aspoň v tomhle stavu než vůbec…;) Majiteli přeju, ať se mu Spešlík co nejdřív uzdraví…;)

            0 0
            • ememem  

              evidentne to lopli nejake smazky a nie profici. mna by inak docela zaujimalo jak si niekto necha ukradnut hentaky bike. (moznost ze ti vykrdnu byt alebo poriadne zabezpecenu garaz opustme lebo tomu sa na 1005 zabranit fakt neda ale zas na to ani hentaki trtkovia nemaju.)

              ako nic v zlom ale to by sa mne stat nemohlo, museli by ma pri tom zabit.

              0 0
              • karliner  

                Na tvojí teorii mi nesedí, proč by si smažky ukradené kolo nechávali a ještě by se srali s přestříkáváním a broušením.

                0 0
                • ememem  

                  to je pravda lenze zas profici by hentaky bike asi volakam odpratali a nestrelili ho obecnym trtkom za par supov v mieste bydliska aby si ho povodny majitel nasiel a nebodaj sa potom policia dostala az ku nim.

                  zato by ma zaujimalo jak ten bike ukradli

                  0 0
        • Ruprt2  

          Musím upozornit, že tě párkrát trefí, sehni proto jen hlavu, budou to takové rány nerány.

          Jinak ještě existuje spolehlivá obrana a to chytit drbana za oděv na ramenou, to na tebe nemůže ani rukama ani nohama ani hlavou a jak se bude pokoušet na tebe dostat a tlačit dopředu, náhle mu povol, udělej úkrok jednou nohou vzad a na jednu stranu a jednu ruku – tu vzdálenější mu dej dolů a druhou zvedni, to jsi ještě neviděl létajícího holanďana. Čím bude silnější, tím více si nabije. Steven Seagal hadra.

          To jsi laicky popsal tensin-nage :-)

          Mrkni ještě na genke. To je jednoduší a účinější.

          0 0
    • Vsara  

      Hmmm… čte se to moc hezky. Byla jsem s kamarádem a našimi dětmi v Jizerkách. Kamarád našel své kolo. Cyklista na něm zrovna nesděl. Byla to skupinka 3 mladých (okolo 18 let) kluků odpočovající opodál. Kolo okoukl, své momentální mi vrazil do ruky, já zároveň telefonovala policajtům. Ti mi řekli, a¡%t zaručeně nic nepodnikáme, že tam přijedou. Hmm policajti přijeli za dvě hodiny.

      Po krátké rvačce kluci samozřejmě odjeli. Policaji nejdříve ani nechtěli sepisovat protokol. Až, po sdělení, že rvačka má na naší straně nejspiše důsledky na šití ve špitále a na drhé, straně, že tam pár důsledků také bude.

      A co hůře … vypadalo to, že se budou poliši navážet do nás.

      0 0
      • alinceb  

        Špatná zkušenost…:( asi bych to vyřešil tak, že bych kolo zamknul svým zámkem k něčemu pevnému (popř. k jinému kolu) a zavolal policajty. Pak ať si přijedou za jak dlouho chtějí…

        0 0
        • ememem  

          50 rocna pani s detmi a 3 18 rocni zasrani ktori dotycnemu rozbili drzku nasadli a odisli. bych ta chcel na jej mieste vidiet jak to kolo zamykas.

          0 0
          • alinceb  

            Pokud odpočívali opodál a kamarád (okradený) by se ke kolu jen přitočil a udělal „cvak“, tak nevidim problém…Rozhodně lepší než čekat, až se kluci zvednou, že pojedou a pak se nima přetahovat o kolo a poprat se…

            0 0
            • Vsara  

              jo, to máš pravdu. naše chyba, zámek nás nenapadl vůbec. Kamarád asi spoléhal na svou výšku a baskteblaem vysportované tělo. Já žel hlídala děti a kola. Ani jsem nestačila nějak zareagovat. STrhlo se to velmi rychle.

              0 0
              • alinceb  

                Jo no, ale je to škoda. Ale zase chápu, že je těžké v takové chvíli postupovat s chladnou hlavou. Doufám, že mě nikdy nic takového nepostihne a pokud ano, tak si snad na fígl se zámkem vzpomenu…:)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Vzpomeneš. A zámek budeš mít doma. :-)

                  0 0
                • ememem  

                  no, to su vsetko pekne rady len maju jednu drobnu chybicku. neni kazdy byvaly policajt a pod. takze ak je pomer 3 ku 1 a dotycny pan stredneho veku neni rodeny a trenovany bitkar pripadne nema 2m/110kg pricom zaroven zmienovana particka klukov nema vyssi priemerny vek jak 10 rokov ci podobna anomalia tak je akykolvek stret na zvazenie lebo " „šití ve špitále“ je hodne pravdepodobne. podobne typky neradno podcenovat, aj napriek divnemu vzhladu a mdlemu rozumu disponuju casto znacnou fyzickou silou, navyse nejake tie zaklady jak sa to dnes nazyva „bojovych umeni“ ma pomaly kazdy pubertalny trtko (kedze je to hodne popularne uz od predskolskeho veku lebo rodicia maju obavu ze im bude ratolesti niekto sikanovat a otlkat) takze ak su navyse v pocetnej prevahe tak onen najdeny zamok moze docasne lahko posluzit ako motuz ktory bude dotycnemu omotany okolo pipika a bude za neho zavesney na najblizsi strom.

                  0 0
                  • Vsara  

                    :-) měl dva metry a 110 kg :-)) přesně 198 cm :-). Leč pán 55 let :-).

                    Na bitku je zjevně potřeba něco jiného, než síla. Je v hlavě spíše než v rukou. Prostě jsme típky podcenili. Vůbec jsme tu situaci neodhadli. A nemělsi jsme se s dětmi za zády do sporu pouštět.

                    Mimo to, ti kluci vůbec nemuseli vědět, že kolo je kradené, mohli se cítit v právu.

                    Nepsala jsem to sem, abych rozdmýchala nějaké flame. Spíše abych zdůraznila, jak moc je potřeba si předem promyslet, do čeho se pouštíte, jaké karty máte v rukách a odhadnout možné reakce.

                    0 0
      • jakub  

        jako smutny…jen si dovolím poznámku… to že policajti dojeli po dvou hodinách je teda pěkná kravina… nevěřím tomu ani náhodou… Někdo si pozná kolo.. zavolá a nic se neděje.. pěkná blbost.. něvěřím a nevěřím..ať máš zkušenosti s Policií jakékoliv a je mi jesné, že se tu tedko rozpoutá vlna pomluv.. JE TO BLBOST A TAKOVÉ ČLÁNKY MNE URÁŽEJÍ.. NIKDY SE MI NESTALO, ŽE BYCH NA TAKTO OZNÁMENÉ MÍSTO DOJEL POZDĚ…a ještě to otočil proti oznamovateli..hehe ono se to povída z jednoho pohledu… s pozdravem Policajt..

        0 0
        • karliner  

          Není to blbost. Je to běžná praxe policajte.

          0 0
          • jakub  

            jasne… už zase lituju že jsem se ozval… presne jsem tyhle KECY očekával… v poho…

            0 0
            • Manas  

              No, při krádeži auta, které jsme si našli sami jsme u něj čekali v zimě 3 hodiny na příjezd někoho kdo to aspoň sepíše. Zkušenost 1 rok zpět.

              0 0
        • maajkee  

          Ach jéé, to že třeba ty bys nikdy nepřijel takhle pozdě neznamená, že to tak ve většine případů nechodí, prostě to tak fakt bohužel je.

          0 0
          • Manas  

            Pod to bych se podepsal. Mam dobrou zkusenost tak z 50% setkani s policisty, pri reseni nejakeho problemu. Tim nemyslim dopravni prestupek, uz vic jak 10 let sem nedostal pokutu.

            0 0
            • maajkee  

              Já dostal minulj tejden 500,– Jel jsem domů od nádraží ulicí, kterou jezdím několik let a nevšiml jsem si, že tam před týdnem dali značku „pěší zóna“ :)

              Jinak co se týče mě, pro mě policajti ještě něudělai nikdy nic dobrýho a to jsem byl obětí už mnoha špatnýho.

              0 0
              • JT21cz  

                Proti policii nic nemam. Sice po nekolika pripadech 3–4 hodinoveho cekani u vykradeneho auta (Praha) s naslednymi dotazy na znacku trenek, co byly v batohu (a podivem, proc to nevim), bych mohl, ale nejspise maji priority k vyjezdu pochopitelne stanovene jinak, nez pro moje vykradene auto.

                Myslim si, ze prestiz policie nejvice srazeji dopravaci a cetnici z mestske.

                btw: mam mezi kamarady dva kluky (jsou tu fajn lidi a je na ne 100% spolehnuti), co delaji u PCR a z vypraveni jim tu reholi nezavadim a v zivote bych to nedelal – nechapuje a zaroven obdivuji.

                0 0
          • Flegmatik  

            Já s nimi mám dobré zkušenosti (procentuálně tedy 100 %), co se týče rychlosti příjezdu. Jednou přijeli za minutu, podruhé za pět minut, potřetí na vloupačku chaty cca 15 minut (tam to tak rychle potřeba ani nebylo). Jsem tedy asi podle maajkeeho v menšině. Samozřejmě, že na netu je více křiklounků, kteří hází negativní zážitky, než pozitivní. A podle toho vzniká ta domnělá „většina“, kterým cajti přijedou po x hodinách :-)

            0 0
        • Vilém  

          Cemu na tom neveris? Proste nemeli cas. Ve ctvrtek jsem byl svedkem nehody dvou aut, kousek od me prace. Policie tam dojela po 3,5 hodinach. Myslis tedy, ze kvuli nejakymu nalezenymu kolu budou litat jak fretky?

          0 0
          • karliner  

            Navíc to kolo bylo nalezené jen „údajně“ a kdyby přijeli včas, pravděpodobně by je ještě čekala práce s výslechy, dokumentací atd. Pozdním příjezdem hlídky se případ vyřešil jaksi sám…

            0 0
        • Vsara  

          Jakube, nemám všechny své zkušenosti s polišema špatné. (I když těch špatných je více a tento určitě není ten nejhorší). A ani si nemyslím, že jsou to šmahem kreténi, nebo lenoši.

          A navíc sám si představ situaci, kdy ve službě dorazíš k dvojici s ubrečenýma dětma, natrženým obočím, která ti oznamuje že nemálo načechrala tři mladé kluky o kterých jsme ani nemohli s jistotou říci, že už byli plnoletí (náš odhad mezi 18–20 nemusel být správný), kvůli podezření (z našeho úhlu jistotě), že mají kradené kolo. V tu chvíli jediné, co mluvilo pro nás, bylo, že oni ujeli a my dvě hodiny čekali. Už jsme ale také byli na odjezdu. Stmívalo se a po tmě z protržené přehrady do Josefova Dolu bychom to s dětmi asi nezvládli.

          A nepíši to sem, abych se ujiš´tovala v tom že v právu jsme byli my a nebo abych si sypala popel na hlavu. Píši to, protože odhad situace, který my jsem nezvládli, je důležitý.

          0 0
    • gorre  

      Popíšu svou zkušenost s krádeží kola a jeho znovunalezením:

      Na podzim 1997 odcizen Giant Cadex, rám Carbon/Alu mufny/stx RC/Deore DX/XT/Magura Race-Line. Na jaře 2004 tento nalezen na tenisových kurtech cca dva kilometry od místa původního odcizení. Po obhlídce kola a kontaktování nového „majitele“ tento odmítl kolo vrátit, volána PČR, mezitím „majitel“ využil zmatku a i s kolem utekl. Hlídka PČR po zjištění jeho identity(nabonzován kolegy tenisty i s adresou a zaměstnáním)tohoto vyhledala a pod pohrůžkou blokové pokuty ve výši 50!?! tisíc Kč tento Gianta vydal.(Policistům údajně doznal, že kolo koupil na burze cca dvacet kilometrů od místa odcizení) Následovaly formality jako kontrola výrobního čísla(toto je velmi důležité)a důkaz, že je opravdu můj a přdání do mých rukou, kolo slouží do teď k naprosté spokojenosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.