napinak na trojprevodnik shaman racing

24 nepřečtených
  • kesu

    uz se to tu asi dvakrat resilo,nicmene nenasel se tu jedinej uzivatel tak se ptam jeste jednou jestli to ma vubec cenu?jedna se mi o tohle konkretne: www.koloshop.cz/index.php?… jeste bych uvedl ze to je na enduro kolo kde dvojprevodnik nepripada v uvahu a napinak chci protoze mi ve sjezdech pada retez a to bud smerem ke klikam a nebo i na mensi prevodnik i pres to ze ten retez je pomerne kratkej a presmyk serizenej.Myslite si ze todle pomuze?A navic nebude to vadit nejak pri normalni jizde?

    0 0
    • cat  

      Pod to se muzu podepsat, jenze on to takhle nikdo nevozi. Rozhodne bych upotrebil vic napinak nez rockring. Jediny co v posledni dobe delam, ze pri sjezdech dam nejvetsi tac..pak skace retez o dost min. Jediny minus by bylo dle myho hmotnost.

      0 0
    • madcat  

      Někde sem tu někoho zahlídl reagovat v tom smyslu, že to tak vozí – 3 placky + napínák Shaman FR, ale už nevím kde… a taky někde jinde jsem mám pocit viděl, že to tak někdo má, ale že to není úplně vono, není to stoprocentní. Každopádně já mám 2 placky + napínák a funguje to dobře, akorát při šlápnutí vzad spadne řetěz na malou placku, když mám vzadu zařazeno na větších pastorkách (tak od poloviny nahoru).

      0 0
    • Blackbiker  

      Ahoj, tak přesně tohle od nás dostal Cippolini na narozky:-), tak se ho poptej jak mu to funguje. Má 3 placky. Co jsem viděl tak to funguje ganz gut, na tvoje kolo to bude ok-dá se s tím jezdit i s trojtácem. Na fotce jsem zaznačil kde ti bude chodit řetěz. Brát jedině nekarbonovou verzi!Asi to taky pořídím-řetěz mi taky dělá problémy a rám už je tím taky lehce odřený. Jediné co bude jiné je takový cvrkot který napínák vydává:-) Ps:problém byl s instalací napínáku na hollowtech(co vím) Zatím Blackbiker

      0 0
      • madcat  

        To jako bude chodit řetěz i přes ten spodní (na fotce) okraj kladky? Tak to je nějaký dodivna ne? To bych řekl, že z toho bude neustále padat. Já mám ten stejnej, ale nekarbon, a tu spodní přírubu na kladce nemám, jenom horní (u velkýho převodníku), která to drží aby to nepadalo ven do klik na pedál. Jo a co se týče montáže na Hollowtech tak to nevím, ale na Hollowtech II absolutně bez problémů, přímo ideální montáž. Ale nevím, jak vypad Hollowtech, takže možná plantám z hladu :)

        0 0
      • kesu  

        a proc nebrat carbonovou verzi?co se tyka montaze na H1 tak nevim ale na H2 by to nemel bejt vubec zadnej problem..diky

        0 0
    • Windblow  

      Jmenovaný napínák se dá bez problémů použít na 3 pilu, znám pár lidí, co to vozí, ale stejně nechápu, proč tam nedáš 2 pilu a RR. Taky nechápu, proč zavrhujete karbon, je rozhodně lepší než hliníkový.

      0 0
    • Smazaný účet  

      to vozim asi pul roku, pomuze to dost, 100% to ale neni :-) pri slapani to nijak nevadi, jen to lehouce vrci :-)

      kazdopadne, jezdit bez toho uz bych nechtel, tedka resim spadlej retez tak 1:10 proti bez-napinaku :-)

      0 0
      • kesu  

        jo to zni docela dobre pokud to aspon nejak pomuze je to prinos,diky.Jo a jeste mas al nebo carbon verzi?

        0 0
        • Smazaný účet  

          mam hlinik, a podle toho jak je otlucenej od kameni…, bych si tipl ze carbonak by brzo podlehl skaze, ale nevim, pac ho nevozim ;-)

          0 0
          • Windblow  

            carbon vydrží to, co hliník (shaman dělá z carbonu i RR a taky něco vydrží), důležité je namontovat ho jen pod misku a nepřichytit k navářce pro napínák, mohlo by dojít k poškození rámu…dva různé průměry tam jsou pro lepší vedení řetězu a nedochází tak k nechtěnému přeřazení při zpětném šlapání

            0 0
            • Smazaný účet  

              no, neprichytit… to mi neprijde jako dobra rada, za A) sem to tak chvili mel, krom toho ze to nedrzi tak za B) se to krasne zakousne pri nejaky pecce o budr nebo cokolif do zadni stavby…, coz uz sem okusil :-|

              :-)

              0 0
              • Windblow  

                Napínák vozím 3 roky a viděl jsem nejeden zničený rám při pevném uchycení, mě se ani nehne, pokud nedostane pořádnou pecku, pak se opře o zadní stavbu, ale tam mám chránič. Uchycení jen pod misku mi doporučil sám Jozič (Shaman).

                0 0
    • Tomcat  

      Takže sem uživatel tohodle napínáku.

      Ano už se to tu řešilo , ale asi neslyšel to co chceš slyšet. Samotný tenhle napínák nezabrání spadnutí řetězu. Je to potřeba zkombinovat s správnou délkou řetězu , délkou ramínka přehazovačky a idelálně s rockrongem.

      Teda jde to skombinovat s trojpřevodníkem a rockringem, ale nejideálnější by byl dvojpřevodník a rockring. Nechápu proč dvoj převodník na enduro ne, když silničářům XCčkařum také, FR také , jo že někdo má špatně poskládané převody to je jiná.

      0 0
    • marekmaue  

      nedaval bych to tam, ještě sem to nikde na XC nevyděl … a mislím že se to moc nevozí .. a jen ti nadaj proč to tam máš .. a poradim ti , nekupuj si to, vyrob si to :-)

      0 0
      • kesu  

        boze to je chyb:(((

        0 0
      • mr.antik  

        musíte jezdit hrozný pekla, mě řetěz ještě snad nespadnul. Z kopce ale jezdim velkou pilu a vzadu větši kolečka.

        0 0
    • tomfree  

      Vozím karbonového shamana,měl jsem trojpřevodník,ale v půli sezony chybělo 8 zubů od odletujících kamenů tak jsem dal rokec a 36 střed,možná bych zkusil truvativ,nevypadá špatně.

      0 0
      • kesu  

        pockej ale to co je na fotce nejde dohromady se smykem ne?

        0 0
      • goofy  

        Spatny nemusi byt taky blackspire, co dava Specialized na sve kola, ale nikde jsem ho v CR nenasel… :-/

        0 0
        • BorisFR  

          Špatný rozhodně není E.13 DRS. Už mi slouží celkem dlouho, a sehnat se tady dá. Respektive dal, když jsem ho kupoval. :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.