Nano M-type x Mongoose tyax expert

16 nepřečtených
  • JJ13

    Zdravím,

    po delším bádání jsem vybral 2 kola ve stejné cenové relaci, která jsou podle mě vhodná pro přítelkyni.

    Poprosil bych Vás o názor, které byste zvolili vy.

    http://www.bradsky.cz/…-p-6216.html

    http://www.axit.cz/…rt-2012.html

    Díky

    0 0
    • KubaBajk  

      Tohle Nano jsme tu už několikrát doporučovali, protože je to asi, co se sériovek v nabídkách eshopů týká, nejlíp osazené MTB v této cenové relaci. Bral bych Nano.

      0 0
    • pocestny  

      Ahoj, ja jsem kámošovi v této cenové relaci také doporučil toto NANO. Nicméně podívej se na fotografii Author Spirit 2012. A najdeš tam bílou vidlici a chromované lesklé kliky Suntour. Celý Spirit se po dyzajnové stránce nepovedl. Ale barevná kombinace černého rámu NANO s lesklýma chromovanýma klikama je fakt na facku… zvláště ženám záleží na vzhledu hodně.

      (PS: u prodejce jsme skutečný vzhled neověřovali, je to jen dedukce z fotky Spiritu)

      0 0
    • pocestny  

      Nano má aspoň lepší vidlu než ten tyax, kliky se dají vyměnit snadno a levně…

      0 0
    • nyqi  

      Mám taky Nano od Bradskýho (v trochu jiných komponentech). Jen ty brzdy tektro stojej za prd a navíc mi začala dost vibrovat zadní stavba při brždění – právě jsem ve fázi kdy zkouším různé desky vs kotouče. Zatím pomohly polymerové desky od Shimana. Tak to snad vydrží. Jinak brzdný účinek stojí opravdu zaprd (alespoň u mých Auriga Comp). Na zadní brzdě účinek ještě stačí, ale vpředu to je bída !!

      0 0
      • nyqi  
        • Doplňuji.

        Mám toto

        Kupoval jsem ho před 2 lety za 11990 !! Nějak zdražil :)

        0 0
        • Azmir  

          A teď si představ, že na tom kole za 12 tis je aspoň oproti tomu tvojemu funkční vidla.

          0 0
          • nyqi  

            Pravda – ale zase o řadu nižší řazení a smyk. Vidlu jsem vyměnil hned po koupi. Tekrát stál EPICON RLD 2008 – 2500,– :) Mám ho dodnes, najeto asi 3000km a nemůžu si stěžovat… Stačí ho jen jednou za čas vyčistit a namazat, tlak drží bez problémů.

            0 0
            • Azmir  

              Takže si měl vlastně kolo za 16500 na starém Deore a starém epiconovi na nic moc kolech a nic moc rámu, tak to si udělal teda kup století, gratuluju :)))

              0 0
              • KubaBajk  

                12000 plus 2500 mi vychází jako 14500, ne 16500…něco jsem pčehlédnul? Jestli ještě vydražil RST na Aukru za 500…

                0 0
                • Azmir  

                  Jojo moje chyba, bral jsem cenu, co je v odkazu, i tak mi to přijde moc :)

                  0 0
                  • nyqi  

                    Tak v té době nic lepšího k mání nebylo (do 12tis.), mohl ses zapojit tenkrát do diskuze když jsem potřeboval poradit. Teď umí bejt chytrej každej :-D

                    0 0
                    • Azmir  

                      Tehda jsem omu asi rozuměl jak koza petrželi a scalar neexistoval :)))

                      0 0
    • Halis  

      Ja si cca pred 3 tydny koupil to Nano. Kolo je fajn, jezdi se na nem skvele a dle meho dojmu jde i poznat, ze vidlice oproti suntouru xcm na kole pritelkyne funguje lip. Jediny problem jsem mel s uvadenou hmotnosti kola. Kdyz jsem ho kupoval ja, uvadeli hmotnost oproti authoru spirit 12,8 kg. Moc jsem tomu neveril, a proto jsem si hmotnost emailem overoval. Nacez mi bylo odpovezeno, ze 12,8 kg vazi 17 palcovy ram. 19 palcovy ram o cca 0,1 kilo navic a slapatka cca 0,4 kg. 19 jsem objednaval ja. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz kolo oproti mnou spocitanych 13,3 kilo vazilo 13,8 kilo. Odpoved prodejce byla, ze udaje prejimaji od vyrobce. Jedine ceho jsem dosahl bylo, aby alespon po 2 tydnech meho urgovani konecne zmenili hmotnost i v popisu a neblbli dalsi lidi. Jestli vsak maji takhle upravenou hmotnost u vsech svych modelu, to nevim.

      0 0
      • tomxxx  

        Neni se čemu divit, skoro všechny kola maj vylhanou hmotnost, takže kdyby někdo napsal skutešnou, bude mezi ostatníma jako těžká plečka. Někdo ji ani neuvádí. Celkem mi tohle u výrobců vadí. U levnejch kol je lepší váhu ani nezjišťovat :D

        0 0
    • zixinis  

      Za mě ber určitě Mongoose. Mám Tyax Expert 2013 a jsem spokojený. Nevím sice jak jezdí tvá přítelkýně, ale já jezdím s tím kolem i downhill a lehčí freeride a zatím dobrý. Nano není špatný, ale dal jsem na kvalitu, a o vzhledu se není o čem bavit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.