Náměty na krátké a pohodové vyjížďky (Praha + okolí)

28 nepřečtených
  • Luka

    Tak si tak přemýšlím, kam se dá v klidu vyjet po práci, a moc inspirace nemám…

    Snažíme se každý týden vyrazit s děvčaty na pohodovou odpolední vyjížďku, ale nějak docházejí nápady… Ráda bych vás poprosila o tipy na vyjížďky (ideálně s popisem trasy, občerstvovačkami a případně upozorněním na nebezpečné úseky).

    Obtížnost: pro technicky ne moc zdatné… [takže něco pro bábu s mlíkem ;) ]

    Délka: 20–40km

    Cílem má být se protáhnout, ne se zrasit. Trochu „potrénovat“ techniku, ale ne, aby už příště nevyjely, protože se budou bát. Trasu by měla být schopna projet i průměrná cyklistka na treku…

    Předem díky za nápady! (PS: osobní průvodcování nenabízejte, vyjížďky jsou striktně dámské! ;) )

    0 0
    • karliner  

      Ze stanice metra Ládví přes hvězdárnu, dále po žluté TZ na Zdiby a Veltěž, pak uhnout na Husinec a po trase XC Řež dojet k fotbalovému hřišti v Řeži (občerstvovací stanice), pro mlsné jazýčky lze doporučit i thajskou restauraci jen o pár desítek metrů dále a podél Vltavy zpátky. Pro drsňačky je ještě možná horská časovka Trojskou na metro Kobyliské náměstí.

      0 0
      • Luka  

        Díky, mám v plánu vyzkoušet, sever je pro mě španělská vesnice, takže určo ráda zkusím. :)

        0 0
    • vlasof  

      protože Praha plus okolí je hodně širokej pojem tak doporučim eště opačnou stranu řeky: někudy na Suchdol (Šárecký údolí, Lysolaje, …) a odtud zadem po kopci nad řekou do Roztok, dále údolim Únětickýho potoka nahoru a přes Únětice do Úholiček a odtudu lesem do díry jménem Podmoráň … pak přes lávku v Řeži a podle chuti zkrátit/protáhnout do Prahy.

      0 0
      • McBlacky  

        Z Podmoráně je potřeba si to dát k lávce do Řeže podle kolejí. Na dámskou vyjíždku je to docela přísný. i ten sjezd do Podmoráně je dost zarostlej. Nebo já tam znám jen jeden takovej úzkej singl, vede až k mostku přes potok. Je možný že toho je víc, ale to bude pak ústit brzo na asfalt

        0 0
        • vlasof  

          myslim že je tam jen jedna cesta ale zas takový peklo to neni … každopádně hezky to houpe.

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Jsou tam dva singlíky ze Stříbrníku do dolních Úholiček (alias Podmoráně). Ten dolní je teď řádně zarostlej, ale ten víc horní jde. Pak tam jsou další cesty vejš, ale ty končej celkem vysoko na silnici, jak píše Blacky. Ty dolní cestičky bych ale určitě dámám s trekovým kolem nedoporučoval.

            Co by se ale doporučit dalo, je cesta z Roztok horem kolem Řivnáče, tam je to pěkný. No a pak sjet po tý větší cestě do Úholiček.

            Na druhé straně řeky jsou taky krásné terény – už jenom Drahanská rokle a její okolí nebo čimické údolí. Okruhů se tam dá vymyslet dost.

            0 0
        • jizby  

          a nevynechat KOZÍ HŘBETY! Pro báby s mlíkem je to povinné. Navíc je tam pěkně, sjezdíky k řece taky.

          0 0
        • op  

          ze zvedavosti jsem si to dneska byl projet – ten sjezd do Podmorane, neznal jsem to i kdyz to mam z domova kousek. Pekna cesta kousek singlik fakt zarostlej, misty dost kopec. I kdyz mam souseda, kterej jezdi na treku …

          Je to takhle, melo by to bejt presny .. import z GPS.

          0 0
          • op  

            Chtel jsme napsat … natreku spis ne.. I kdyz mam souseda, kterej jezdi na treku …

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Jasný, to je ta nejnižší cesta. Občas už je to fakt kopec :) Ale hezký, ne? :)

            0 0
            • op  

              jo, skoda ze je to to ted tak zarostly, ze kousek nejde jet..

              0 0
      • op  

        obcas jezdim takhle nebo takhle , pohoda. Obcerstveni neresim, staci pul bidonu, ale je skoro vsude. Urcite nikdo nepozna kde bydlim :)

        0 0
        • vikicek  

          Kde na Suchdole bydlíš? Cubíka jsem tu nikdy nezahlíd :)

          0 0
          • op  

            to tak napisu a nekdo mi ho prijde ukrast :)) .. nedaleko od JaSu .. Ja Treka taky nevidel, ale stejne bych si nepamatoval i kdybych ho videl .. Jo, a po Suchdole a Lysolajich je me nejvic videt s cernym Cubem a zaprazenym vozikem Croozer (ten nemam v profilu :)) .. nejvic pobliz detskejch hrist :)

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              To není divu, že jsi Vikicka ještě nezahlíd. On totiž jenom pózuje a nejezdí (viz dnešní fotka někde tady na fóru ;-)

              0 0
    • d69  

      Můj oblíbený – nevím odkud jezdíte,ale můžete metrem třeba na Háje a začít tam:

      přes sídliště do Milíčovského lesa-tam milion možností -já jezdím na Kateřinky-Újezd,tunýlkem pod dálnicí na Šeberov,dál polňačkou na Rozkoš :)-dobrá hospoda-dál polňačkou do Průhonic – Hliněná bašta (stylová restaurace u rybníčku),k Prů­honickému zámku – park,zámek,vinotéka na náměstí,pizzerie s venkovním posezením,pivo­várek,nebo kafíčko a palačinka „U slepiček“-dál kousek zpátky z kopce k restauraci Tvrz a tam doprava po červené hezkou lesní cestou pod dálnci-podél Botiče do Újezda – moje oblíbená hoapsoda s prima zahrádkou „Selský statek“ -odtud ulicí Fr.Bibrdlíka k Milíčovskému lesu -kolem rybníků Chaťák a Vrah do Petrovic a pak kolem Hostivařské přehrady až do mojí nejoblíbenější zahradní hospůdky „Pod hrází“-dál podél Botiče, kolem resturace Selský statek – stará Hostivař(starý kostelík,hospůdka)-dál podél Botiče singeltrack – přes zahrádky „Meandry Botiče“ k Záběhlickému zámku a nahoru zpátky na Chodov-Háje.

      Vřele doporučuju v kteroukoli roční dobu :)

      mapka tady http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

      „hostivařský okruh“

      0 0
      • Luka  

        tenhle okruh máme trochu poupravený a hoblujeme celkem často, jelikož je to jediný dosažitelný úplně popracovní terén :)

        Ale díky za tipa :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        vynechat červenou botičskou považuji za těžký hřích… ;o)

        0 0
    • d69  

      Koukám že budeš asi z Prahy 10 – tak to kolem přehrady a v Průhonicích určitě znáš dobře :)

      Takže ještě pár nápadů – z Prahy 10např.:

      • Kostelec nad č.lesy-Mukařov -Voděradské bučiny
      • Velké Popovice
      • Mnichovice-Ondřejov-Hrusice (v nouzi 1 cesta vlakem)

      jinak třeba:

      • metrem na B-Luka – a tam přes Prokopské údolí na Barandov-pak buď pochuchelské nebo modřanské (inliňáci) straně Vltavy na Zbraslav a doHostíku zpět přes Točnou nebo Modřanskou rokli
      • nebo vlakem do Kralup- zpět podél Vltavy-Troja (příjemná vinotéčkasvaté kláry)- pak dál podél Vltavy a Rokytky do Hloubětína a přes Kyjezpět do prahy 10
      • nebo metrem B na Zličín – přes Řepy,oboru Hvězda,Šárku aŠárecké údolí přes Stromovku k Vltavě a pak stejnou cestou domů.

      PS: doufám ža spoň něco z toho neznáte:)

      0 0
      • Luka  

        Jojo, přehrada, hlavně singlík nad ní je boží (a za barákem)..

        Voděrady a okolí jsou super, dnes tam mám namířeno (HočPoč-Klánovice-Škvorec-Babický les-Rokytka-Říčany-Průhonice-Hostivař)

        Ale za ty tipy na druhou stranu díky. Kvůli tomu, že se nás sjíždí více, starty bývají od Barranďáku. A já si prostě nějak nemůžu pomoc, vždycky mě napadne jen Točná a Pigi :) + Krčák… :) Proto toto téma :)

        0 0
        • Darkson  

          od barranďáku se dá udělat pěknej popracovní švih i přes Chuchelský háj, Slivenec, Radotín, Černošice>Pigi, vše víceméně turist.značky.

          0 0
        • d69  

          Zajímavá (i když lehce ponurá) je trasa z Hostivic (vlak)přes Červ.újezd (zámeček)-Lidice(fakt zajímavé i když dost depresivní muzeum)-Okoř(světla už nehoří..)-Zlatnice (prima kopec)-Hanspaulka..a už jsi v Pze

          0 0
    • mc.loki  

      Já jezdim z Karlína např.kolem Rokytky ( ne po nové cyklotrase ), pak podél kolejí lesní pěšina a vyjedu u Kyjí. Za Kyjema další krásná pěšina podél Čihovickýho poldru. Návrat stejná trasa nebo výjezd k čerňáku a přes kopečky mezi Kyjema a Čerňákem.

      Všechno těžká pohoda, krásný terén, jen sem tam pěšák se psem.

      0 0
      • karliner  

        Kudy se dá jet podél Rokytky do Kyjí – předpokládám po pravém břehu? Můžeš prosím upřesnit?

        0 0
        • mc.loki  

          1 část vede po cyklostezce, ale před nájezdem ( ten slavný most za miliardu nebo kolik ) jedeš doleva a pokračuješ po pravym břehu ( čili vlevo, protože pravý břeh po směru toku ). jedeš po pěkný pěšině až k tunelu, kde se válí dost střepů, ale projet se dá. přejedeš poděbradskou a pokračuješ na druhý straně zase po pěšině až k hořejšímu rybníku, u něj ostře doleva podél kolejí, les a pěšina. vyjedeš u vysílače, jedeš doprava a doleva kolem zahrádkářský kolonie. pak už jsi v kyjích u rybníka. můžeš pokračovat dál, projedeš po hrázi, přejedeš silnici, projedeš kolem vytřískaných garáží a pak další parádní pěšina u Hostavic, kolem poldru, přírodní rezervace…

          snad ti to pomůže, plánovač trasy nepoužívám a gps jenom v alpách na treku. :)

          0 0
    • vlasto  

      Metro Nove Butovice, kolem Galerie k hrazi Butovickeho rybnika, odtud singl smerem k Velke Ohrade, sjezd do Dalejskeho udoli, prujezd nejakou zriceninou, kde po sobe strili paintballiste, dal Dalejskym udolim, kolem kamennych soch do Prokopaku, nahoru smer Barrandov kousek po asfaltu ale za hospou hned do lesa, singl po barrandovske strane, pak opet sjezd do prokopaku, pres koleje, mostek az temer do Hlubocep, ale pred nima odbocit do kopce, kolem hospody na hristi nahoru, na vrsku doprava a po singlu az na kopec nad Zlichovem,s peknym vyhledem na prahu, pak po singlu na radlickou stranu, ten se vrati pak nad Prokopak s peknym vyhledem do kanonu a po hrane kanonu zpet k Butovickemu rybniku. Variant je hodne, od 15 do 25km, nejdelsi varianta ma prevyseni 400m.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.