Nákup kola nezkušeného (20 000 Kč)

149 nepřečtených
  • Fujisvet

    Dobrý den,

    chtěl bych po dlouhé době zase začít jezdit na kole.

    Preferuji cyklo trasy, polní cesty, lesy apod, ale sem tam přejedu i na silnici, prostě klasika.

    Vůbec se v žádném vybavení nevyznám. Rád bych Vás touto cestou požádal, zda-li by jste mi někdo mohl doporučit ideální kolo, které odpovídá ceně a nekoupím nějaký… Vím, že v této cenové katogorii stejně nebude nic extra.

    Měřím 172 cm (ideální je pro mě 17 nebo 18?), váha 65Kg, kdysi jsem jezdil 2000Km ročně. Rád bych začal zase trochu víc sporotovat.

    Prosil bych nějaké shopy v Brně.

    Nejlépe by mi vyhovoval tento shop (Třebíč): http://www.solidosport.cz

    Vzhledově a cenové se mi líbí tyto, ale co konstrukčně to nevím, tak prosím o zhodnocení.

    http://www.solidosport.cz/…l-500-D-2012

    http://www.solidosport.cz/…o-sedo-modra

    Jaký je prosím rozdíl mezi horskými koly a horskými koly 29?

    Děkuji Vám předem za jakékoli rady ;)

    0 0
    • k.ats  

      Ahoj moc ti asi neporadím, protože v oboru nejsem odborník, ale taky jsem teď nedávno kupoval kolo, ale tedy ještě levnější než máš v plánu ty. Šel jsem do Kellyse Magic Master 2012, který se mi líbil. A co bych doporučil kupci nového kola? Ať se zaměří hlavně na rám, který se mu líbí a který je kvalitní, lehký za cenu toho, že je třeba i hůře osazen a dříve ti odejdou komponenty. Samozřejmě aby cena zůstala nějak rozumně zachována v závislosti na osazení. Časem až ti to začne odcházet komponenty vyměníš a rám ti zůstane. A je podle mě lepší dát do kola postupně menší částky průběžně než to vysolit najednou. Není to taková hrča peněz a nezatíží tě to tak.

      Já mám taky něco kolem 170cm a rám mám 17,5" A celkem mi padne, řekl bych i možná lépe jako předchozí Merida 18". Ale je to o zvyku. Dokud mě to kolo neukradli, tak jsem si nemohl na nic stěžovat a jezdil bych s tím spoustu let. Koukal bych po těch 18" větší asi ne. Jen takovej TIP co se líbí mému oku

      0 0
      • Hnoj  

        Tohle kolo je naprosto příšernej šrot, ale vypadá super, to uznávám.

        0 0
      • jIrI___  

        Já bych se v téhle cenové kategorii naopak vyprdl na zaměřování se na rám, protože všechny budou hmotnostně srovnatelné, ale zaměřil bych se na jeho geometrii, vidlici a záplety. A dávat postupně do kola menší částky je žumpa na peníze. Sám jsem si tím prošel a kdybych peníze dával bokem, tak teď jezdím na karbonovém Moju a ne na starém hliníkovém EXku.

        Já osobně bych se obrátil na místní stavitele, kolem těch 20k by myslím mohli vymyslet už něco velice rozumného.

        0 0
        • k.ats  

          Ja to spis myslel tak, ze kdyz si poridi nove kolo s dobrym ramem ale s levnymi komponenty (za levny peniz, za dvacitku uz to snad tak hrozny nebude), tak az odejdou levne komponenty nahradit je uz tema lepsima co vydrzi, ne je nahrazovat stale tema levnyma a cpat do toho neustale prachy. Ja to tak chci delat stejne. Az me neco odejde, at uz za rok nebo 10 let, tak to nahradim necim lepsim co vydrzi a co je kvalitni.

          Jinak vzdycky ti ty komponenty budou odchazet, i ty lepsi a nahradit je jednou musis a prachy za ne dat taky. Kdyby jsi musel spocitat co uz jsi vymenil tak je jasny ze budes mit super kolo, ale taky mas najetych urcite spoustu(desitek) tisic km a kolo za sto litru ti to taky neda v kuse a udrzba s vymenou dilu vzdy neco stoji.

          0 0
          • Ralan  

            Než ty komponenty odejdou, tak myslím že už by nemělo cenu cpát do toho prachy. To radši na začátku koupit něco lepšího a ne se spoléhat že budu dokupovat.

            Já mám meridu za 14K, najeto nějakých 7K, mám ji 4 roky a od té doby sem vyměnil akorát vidlici, což jde poznat. Jinak pak takové věci jako jsou pláště a pak ještě řidítka. S pláštěma a vidlí jsem dal dole cca 1500g. Teď už bych do toho ale neinvestoval, to nemá cenu, na tom ještě tolik co teď najezdím, vyměním jen co je potřeba za co nejlepší peníz a pak koupím zrovna nové kolo.

            Kamarád si takhle koupil kolo taky za podobnou cenu, váhově přes 14kg s tím, že komponenty bude vyměňovat. Já mu říkal aby radši přišetřil a koupil už zrovna něco lepšího. Koupil tohle a od té doby co to má, tak ze starého kola nemá skoro nic. Všecko vyměnil a prodal, ale vyšlo to dráž než kdyby něco takového koupil zrovna.

            0 0
            • Swoby  

              To nemusí být tak úplně pravda… Základ mě vyšel na 18.900Kč. Zrovna včera jsem počítal, klik mě ten bike stál celkově. Vyšlo mi to (počítáno i s nářadím a věcmi na údržbu) na 39.500Kč. Z toho se mi však skoro 9 tisíc vrátilo za komponenty, které jsem prodal ze sériovky. Takže za cca 30 tis. se toto dá postavit ;)

              0 0
    • Fujisvet  

      Díky za reakce, ale to pořád neřeší můj problém :)

      Můj problém je ten, že nepoznám co je kvalita a co je na úplný ho*vno. Samozřejmě čím dražší tím lepší, ale vždy to není pravda.

      Nejsem nijak náročný, chci jen za odpovídající cenu odpovídající kvalitu. Plno lidí jde do obchodu a koupí první kolo co tam uvidí, já bych raději konzultaci od vás.

      Prosil bych nějaké vaše návrhy na kola. Nijak ježdění nežeru, jen chci cca 3× do týdne v pěkném počasí vyrazit.

      Pro mě by asi nebylo postupné skládání, raději bych nějaký komplet..

      Kolega tu dával odkazy na GHOSTY, design mají opravdu krásný !

      Co třeba toto?: http://www.cyklo-prodej.cz/…-414614.html

      0 0
      • felix.org  

        Jestli nepoznáš, co je kvalita a co je šrot, tak se s důvěrou obrať na místní stavitele, kolo ti pošlou kompletní.

        0 0
      • Carloss  

        http://www.outdoor-cyklo-sport.cz/…f12002-m.jpg za 18600kč kolo na slušným rámu, vzduchová vidle.. nebo 21600kč http://www.marin-bikes.cz/…grade-int-36 recon, 10 rychlostí..

        0 0
        • Outdoor-Cyklo-Sport1  

          Ten Force už bohužel není, jednalo se o kolo z Bike Brno z podzimu. Celkem dlouho bylo k dispozici, je to tak 14 dní, co to někdo vykoupil. Bylo tam ještě jedno postavené na komplet nové verzi SLX za cca 24. Ta Force kola se nicméně dají složit, i když asi lehce dráž, než stála původně. Byla k dispozici pouze po jednom kuse a cena byla kalkulována jako VO cena komponent plus cena práce.

          Marin Eldridge Grade 2012 by byl dobrá volba, super rám, unese až 136kg+24kg rezerva na brašny, ještě by měl být, pokud se nemýlím. Máme 130kg jezdce, který jezdí na stejném rámu Marin Palisades Trail.

          Ještě by se dal zajistit za docela pěknou cenu Marin Nail Trail 2012, když už by na to přišlo, klidně se ozvěte :)

          Nicméně ten Force má sice lehce níž posazenou únosnost, ale zase je z lepší slitiny. Při 65kg jezdce bych to ale neřešil. Od Force budeme mít během cca měsíce 27,5" rámy, ale mám dojem, že šli tentokrát do Al 6061 a ještě neznáme barevné řešení.

          0 0
          • Luk02  

            Marin Nail tral bych na vyšší váhu nedoporučoval, raději ty niží řady rámů, jestli stále platí žě Nail trail je TB a ostatní DB, jeden rám se mi kdysi podařilo zníčit…:-(Jinak super kola, geometrie provedení…

            0 0
            • Outdoor-Cyklo-Sport1  

              V případě Marin Nail Trail se jedná nikoli o trailové, ale XC kolo. Trail v názvu je proto, že kola jsou vesměs pojmenovaná podle lokalit a stezek v Marin County v Kalifornii.

              Jestli jste s Nailem jezdil drsnější traily, pak nevylučuji, že rám zkolabovat mohl. Na traily má v hardtailech Marin řadu s nižším úhlem vidlice a zdvihem 120mm.

              Já jezdím se 110kg stejný rám a pohoda, a rozhodně ho nešetřím. Dokonce dávám do těla i trekovému rámu San Anselmo 2009, na kole které používám v pohodě jako plnohodnotné XC. Oproti základní výbavě, která byla hodně slabá je to dovybaveno do kompletu XT (M770) s karbon doplňky a 4 ložiskovým MTB Novatecem vzadu. Na jejich rámy si fakt stěžovat nemohu, co se tuhosti týká. Ono to teď trochu zavání reklamou, ale fakt je, že jsme se k prodeji Marinů dostali až potom, co jsme je dva roky jezdili. Čili pokud vypadám neobjektivně tak spíš proto, že je to srdcovka :))

              0 0
              • pepino  

                Já bych spíš tipnul, že TB znamení triple butted, ne trail bike.

                0 0
              • maajkee  

                Teď koukám, že jsi žena a máš 110kg?

                0 0
                • jIrI___  

                  No co, každý není chvístek.

                  0 0
                • Outdoor-Cyklo-Sport1  

                  Ale kdeže, jsem chlap :)) Registrovali jsme nick poté, co tady někdo dal v kterémsi vláknu na nás odkaz, ať nejsme anonymní, přišlo nám to férovější než se schovávat. Takže tady přispíváme podle toho, kdo má zrovna čas :) Žena je paní majitelka :)) Nicméně je taky Marin pozitivní a rozhodně nemá 110kg :)))

                  0 0
                  • buba CZ  

                    Jezdím Palisades 2010 a dávám mu docela dost,až se někdy bojím,že rupne a on pořád drží.Mám 105 kg.Jen záplety se nepovedly,pořád nakopnutý nebo prasklé dráty.Na jiné nemám tak pořád opravuju ty starý,no.No a vidlice je neskutečný závaží,ale zatím maká na mojí váhu docela dobře aniž by si jí kdy všimnul co se týče údržby tak jí nechám do konce co vydrží.

                    0 0
              • Luk02  

                Vím že Nail Trail je XC kol:), osazení tomu odopovídá:)…TB a DP jsem myslel jak píše Majkee zeslabování rámu. Rozhodně jsem kolo používal na XC, terén ano, ale žádné skoky apod. na to mám sjezďáka…Tím nechci Marin nějak hanit pro mě je to také srdcovka a asi nejlepší HT co jsem kdy měl, seděla mi velikost a geometrie. Jen ta menší odolnost je prostě daň za lehký rám…Třeba GT avalanche 0,5 co jsem měl po tom byl proti němu vyloženě tank, ale už mi tak neseděl…

                0 0
                • Outdoor-Cyklo-Sport1  

                  Už mi to došlo – jedná se skutečně o třikrát zeslabovaný :) Dvakrát mají jen jejich nejnižší řady. Je ale celkem s podivem, že to někde prasklo, zajímaly by mne detaily. Zhroutila se stěna trubky nebo šlo o prasklinu někde ve svaru?

                  Vím, že problém byl v jednom z ročníků u Indian Fire Trail modelu, tam to se zeslabením vážně přehnali a rámy praskaly, u Nailu jsem ale o podobném problému neslyšel.

                  0 0
                  • Luk02  

                    Zhroucení hlavní rámové trubky zhruba uprostřed, nejspíš bez praskliny. Možná někde vyhrabu fotky.

                    0 0
                    • Outdoor-Cyklo-Sport1  

                      Kdybyste byl tak hodný, tak bych byl docela zvědavý, s tím jsem se ještě nesetkal. Teoreticky by bylo zhroucení možné v případě, že by došlo při hydroformingu k přílišnému zeslabení. Rámy jsou tak tenké, že každá setinka mm hraje roli. Zkoušel jste reklamaci?

                      0 0
                      • Luk02  

                        Jj zkoušel neúspěšně, je to už dost dlouho. Zkusín to foto někde vyhrabat a pošlu Vám to…

                        0 0
              • buba CZ  

                Jezdím Palisades 2010 a dávám mu docela dost,až se někdy bojím,že rupne a on pořád drží.Mám 105 kg.Jen záplety se nepovedly,pořád nakopnutý nebo prasklé dráty.Na jiné nemám tak pořád opravuju ty starý,no.No a vidlice je neskutečný závaží,ale zatím maká na mojí váhu docela dobře aniž by si jí kdy všimnul co se týče údržby tak jí nechám do konce co vydrží.

                0 0
        • Fujisvet  

          Nádherný ten gForce, je někde ještě na koupení ? :(

          0 0
          • Azmir  

            Kdybys uměl číst, tak přijdeš na to, že to je napsáno hned podtím.

            0 0
          • Outdoor-Cyklo-Sport1  

            Postavit by se dal, rámy jsou stále k dispozici. To kolo vypadalo moc krásně i naživo na Bike Brno na podzim. Force rámy z 2012 jsou z dobré slitiny, trochu se bojíme, jakou budou mít u rámů pro rok 2013, ještě nejsou k dispozici, ale u 27.5, které už má Force v B2B je napsána slitina 6061 :/

            0 0
            • maajkee  

              Force rámy mají jedinou nevýhodu, že jsou hodně krátké, Takže vhodné pro turisty nebo pro ženy.

              0 0
      • jIrI___  

        Třeba tenhle Radon (nebo v černé či bílé barvě) je osazený podstatně líp.

        0 0
        • Outdoor-Cyklo-Sport1  

          Šikovné kolo a dobrá slitina rámu.

          0 0
        • maajkee  

          Jo, tohle je fajn.

          0 0
        • k.ats  

          Jinak tohle vypada moc hezky.

          0 0
        • Dave-geo  

          A loňskej model byl na tom ještě líp, ale jinak Radon fakt spokojenost – viz profil :)

          0 0
          • Fujisvet  

            Ty jsi přímo objednával z http://www.bike-discount.de ?

            Vše bez problémů ? Jak je to s dopravou ? Mají velikost 18" jsem drobnější postavy… 172 cm. Bude mi ta 18 vyhovovat, nebude to moc velké ?

            Upřímě mě vyloženě se*re, že jsem Vás požádal o pomoc :-D. Protože jinak bych zašel do prvního obchodu a koupil první kolo co se mi bude vzhledově líbit a vůbec bych nic neřešil :). Takhle mám nutkání jít do toho Radonu i když o tom vím prd. Moc si vaších rad vážím !! nemyslel jsem si, že to bude tak obsáhlá diskuse.

            Jestliže říkáte, že ta kvalita je o tolik lepší a ještě jsou ceny srovnatelné, není co řešit. Jen se bojím té platby a vyřizování :) Ta vydlice co je tam osazena je vzduchová ?

            Je to na údržbu asi lepší jak pružinové olejová ?

            Abych se přiznal do teď jezdím na kole author CCA za 7tisíc asi 6 let staré, přední vidlice odpružená ( vůbec nevím co je zač ), nikdy jsem na ní nedělal žádnou údržbu.

            Když přesednu na takový stroj, bude to pociťově lepší ? :)

            Bylo by asi dobré si alespoň zajít do obchodu a vyzkoušet si nějaké 18" kolo nebo se to stejnak liší kus od kusu ?

            Trošku odskočím od tématu. Nepoužívám tachometr, používám mobilní aplikaci Endomondo. Používá to tu také někdo? Jak jste s tím spokojeni ? Já si to nemohu vynachválit, historie je perfektní :) Tachometr bych už v životě nechtěl :)

            0 0
            • j.v.1  

              Byl jsem na tom podobně, v lednu jsem kupoval svoje první kolo po asi 17 letech a nechtěl jsem do toho dávat moc peněz, dokud o tom nic nevím.

              Pročítal jsem BF a nakonec se rozhodl pro 18" Radona ZR Team 7 (mám asi 174 cm). Při objednávání z bike-discount.de je třeba dávat pozor na zakázané scripty/cookies, protože i když mě na to ten jejich shop a platební brána upozornily a já je povolil dodatečně, tak ten jejich systém dokázal rezervovat peníze na kartě, ale objednávku si neuložil. Takže jsem jim napsal mail v angličtině, jestli teda fakt musím udělat objednávku znovu, když už mají peníze rezervované. Druhý den dopoledne mi to paní potvrdila (taky anglicky). Udělal jsem objednávku znovu tentokrát už v Chrome s default nastavením a všechno proběhlo bez problémů. 4.1. v pátek objednávka, kolo bylo na poště ve čtvrtek nebo pátek 11.1. Ta první rezervace peněz se mi v bance zrušila automaticky po asi 45 dnech, nechtělo se mi to řešit s bankou.

              První pokus o objednávku jsem dělal v EUR, ten druhý v CZK a mám dojem, že by to v těch eurech vyšlo levněji, ale jistý už si nejsem. V CZK to nakonec vyšlo včetně nášlapů M520, krabice a dopravy na 22 605 Kč.

              Asi jediná vada na kráse byla špatně seřízený přesmyk (pootočený). Nejsem úplně odvázaný z brzd, nějakou dobu šly od předku docela nepříjemný vibrace, ale už se to lepší. Navíc jsem si vlastní blbostí vypustil zadní brzdu a u Avidů je k naplnění potřeba nějaká sada, pro začátečníka je servis trochu náročnější. Cesta do servisu mě neminula :)

              Takže po cca 1300 km jsem celkově spokojený, ale nemám s čím srovnávat. Jen uvažuju o upgrade brzd na Shimano SLX. Pokud by sis chtěl sednout na 18" Radona, musel by sis udělat výlet na Rokycansko.

              Každopádně napsat místním stavitelům a srovnat s jejich nabídkama neuškodí.

              0 0
            • awse  

              Radona jsem kupoval cca pred mesicem, vse v pohode, doprava do tydne. V bike-discount maji kazdy den zlevneny „daily product“ – to jsem si ohlidal a objednal jej za 699E misto 799E.

              0 0
        • Fujisvet  

          Přidáš sem perfektní kolo, ale v ČR se nedá sehnat :( Je tomu tak ? :(

          0 0
          • l.smetana  

            A v čem je problém ho objednat z DE? :)

            0 0
            • Fujisvet  

              Jak se to pak treba resi s reklamaci ? Vim, ze na kolu se takrka nemá co pokazit, ale rozhodne je domluva cesky lepsi :) A jak je to s dopravou ? Jsem na mobilu a nemam to jak studovat :)

              Edit:

              Neni take lepsi si to kolo vyzkouset jak se na nem sedi atd ?

              0 0
              • l.smetana  

                Určitě je lepší si to vyzkoušet,ale pokud zhruba víš co chceš tak tohle by fungovat taky mohlo. Při reklamaci posíláš místo do ČR do DE, co vím zatím nikdo neměl problém s reklamací ;)

                0 0
          • jIrI___  

            Je to tak. On se svět tak nějak celkově globalizuje a bike-discount.de je osvědčený e-shop.

            0 0
        • Fujisvet  

          Zeptám se ještě jinak, to jsou jinak všechny kola v ČR nanic ? :D Přece se dá také vybrat nějaké slušné kolo i v Brně ne ? :(

          0 0
          • jIrI___  

            Určitě se dá vybrat slušné kolo i v Brně :). Ale myslím si, že vždycky bude o třídu, dvě hůř osazené než ten Radon nebo něco od místních stavitelů.

            0 0
    • bucivoj  

      S těmi meridami chybu neuděláš.Na to tvoje ježdění ti to bude stačit a nemyslím si,že má význam tu řešit,jestli má být na tom kole taková nebo taková vidlice.V téhle ceně budou ty kola podobně vybyvené,takže žádné větší zázraky v rozdílu výbavy nečekej.Najdi si kolo,které se ti líbí a to si kup,anebo počkej až bude posézóní výprodej,tam už se dá koupít docela dobře…

      0 0
    • had_zachau  

      ⇒ majkee, hnoj, scalar

      0 0
      • roman 3D  

        bejt scalarem a hnojem tak se urazím:-)

        0 0
        • maajkee  

          Jenomže nejseš ani jedním z nich, oproti nim jsi naprostá nula, která místo toho aby dělala něco kloudnýho prudí na internetovým fóru.

          0 0
          • roman 3D  

            já nemám potřebu stavět kola a rád doporučím někoho slušného a spolehlivého což ty rozhodně nejseš

            0 0
            • maajkee  

              Ty jsi především děsnej ubožák.

              0 0
              • roman 3D  

                to od překupníka čórek sedí

                0 0
                • maajkee  

                  Vidíš a další ubohost. Jak může člověk klesnout na úroveň jako ty, to mi bylo vždycky záhadou.

                  0 0
                  • roman 3D  

                    musiš se podívat dál než na špičku tvýho nosu:-),to jsou zkušenosti z oblasti jak rozdělovat dobré od špatného – Áaaa poď mi hop:-)

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Jakmile se někde sejdete vy dva, tak to značí jasný konec vlákna.

                    0 0
                    • roman 3D  

                      přesně tak, nevím proč se sere do vlákem kdo shání slušný kolo od slušnýho a poctivýho prodejce či stavitele

                      0 0
                      • maajkee  

                        Všimni si, že já jsem jen musel zareagovat na tvůj blbej kec. Ty seš prostě pořád jen nasranej, že jsem tvýmu kamarádičkovi neprodal rám. Od tý doby se vůči mě chováš jak totální magor, bohužel si to neuvědomuješ.

                        0 0
                    • maajkee  

                      No, ale každý si dohledá kdo zase začal. On je Roman totiž nemocnej.

                      0 0
                      • roman 3D  

                        nemocnej né, jenom alergickej na takový týpky jako ty Mirku Dušíne

                        0 0
                        • maajkee  

                          Já rozhodně nejsem Mirek Dušín, ani se tím netajím, ale ty máš nějaký nutkání si dokazovat, že ty jsi ten správnej a ostatní jsou šmejdi. Až něco dokážeš tak prosím, ale jsi jen běžná nula.

                          0 0
                          • roman 3D  

                            piš o šmejdech v jednotném čísle abys někoho slušného náhodou neurazil

                            0 0
      • Luk02  

        taky se přidám ke stavěčům, snad mě Romad 3D nenapadne jako Majkeeho:-D

        0 0
      • Milvus888  

        Jednoznačně nejlepší je to první za 20 tisíc nejlepší osazení a vidlice..

        0 0
      • Amaranth  

        Hlavně to druhé kolo je s tím Reconem je pružina, tím nechci tvrdit, že pružinový Recon je špatný, ale asi by byla lepší vzduchová vidlice.

        0 0
    • vojtas*1  

      Rozhodně tu meridu 800-D má to sram x7.

      0 0
      • k.ats  

        Taky bych neměl strach z Merid. Spíš bych měl strach z toho aby ti jí někdo neukradl. Jinak koukej aby to mělo slušnou vzduchovou vidli a co udělá hodně, tak je důležitý aby se ti to kolo líbilo.

        0 0
    • Baffour  

      ahoj, mohl bych také poprosit o Váš názor na tyto dvě kola? Obě mohu mít za cenu 21000Kč… co myslíte? http://www.maxbike.cz/…lo-kailas-1/

      http://www.kellys.cz/…-2012-p-1111

      díky za reakce a radu…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Za ty prachy je to všechno stejny prašt jak uhod. Někde přidaj na nabojich a uberou na brzdach. Někde zas naopak.

      Hnoje neber vazně. On je trochu jinej.

      0 0
      • Pajas04  

        Ta dvě kola co postnul zakladatel jsou stejné krámy (za ty prachy), ale podívej se co tady hodil „jIrI___“ – kvalitou úplně jiná kola za stejné peníze.

        0 0
    • raceman  

      a nejaky mail mas?

      0 0
      • l.smetana  

        Racemana doporučuju, má hodně pěkné nabídky :)

        P.S. díky moc, v pátek jsme se na něj byli podívat, v pondělí ho bereme.

        0 0
      • maajkee  

        Začínáš mi dost přípomínat nějaký asijskýho spambota :/

        0 0
        • raceman  

          nemuzu za to, ze si nezaskrtnou v profilu zobrazeni mailu a kdyz bych tu daval odkazy, tak zase budou nekteri nadavat na reklamu… :P nehlede na to, ze pak to, ze ten mail dotycny napise, poslouzi i jinym treba… ale spatny sem ten ja.. :P

          0 0
    • Amaranth  

      Být Tebou, tak si nechám něco postavit nebo bych bral toho Radona.

      0 0
      • Fujisvet  

        A co si myslíte, že je lepší ? Jít do toho Radona nebo si nechat od někoho něco postavit. Né,že bych byl nedůvěřivý, ale nevyznám se v tom a postavené kolo by mě mohlo vyjít třeba na stejné peníze jak ten Radon, ale v podstatě v horší kvalitě.

        Edit:

        můj mail: fujisvet@gmail.com

        0 0
        • Amaranth  

          Každopádně když si necháš kolo postavit, tak budeš mít osazení vyvážejší (co se týče skladby komponentů), nebudeš tam ale třeba mít šaltr XT, ale úplně jedno, protože stejnou službu odvede i Deorko. Opačně už je rozíly poznáš (řazení XT + šaltr Deore). Jestli jsi úplný laik, tak bys měl možná i lepší koupit kolo s průmylovými ložisky, než s konusy (i když servis konusů není složitý).

          0 0
        • Luk02  

          Radon bude mít o něco lepší Vše krom kol, která jsou ale opravdu tragická. Na druhou stranu stavba bude opravdu vyvážená, rozdíl DEORE vs SLX, XT krom „WAU“ efektu nepoznáš, jasně váha tam je…Většina staveb je Epiconem, ikdyž do 20ti se to dá i s Rebou kolikrát, ale rozdíl je zase nula co se týče funkce.

          0 0
          • awse  

            Mohl bys mi prosim vysvetlit v cem jsou ty kola tragicka? (resp. jsou to rafky, naboje, vyplet nebo plast?)

            Toho Radona mam doma asi mesic a dost by me zajimalo, jake jsou jeho slabiny, co by se melo pripadne vymenit apod.

            Diky.

            0 0
            • Luk02  

              Náboje! K ráfkům a plášťům nemám výhrad… Náboje jsou téměř základní diskový model od Shimana téměř bez zatěsnění, ikdyž jim dopřejš péči odvděčí se Ti krátkou životností…Jinak je to kolo dobrý, a super design ikdyž to je subjektivní…

              0 0
          • jIrI___  

            Funkční rozdíl mezi Rebou a Epiconem bych rozhodně nehodnotil jako nula.

            0 0
    • Fujisvet  

      Tak jsem dospěl k názoru, že oslovím zdejšího stavitele, snad neudělám chybu :)

      Chtěl bych vám všem poděkovat za rozsáhlou diskusi a hlavně za rady !

      0 0
      • roman 3D  

        hlavně vyber toho správnýho bo není stavitel jako stavitel

        0 0
        • Fujisvet  

          A jak ho poznám ? :) Nějaké nadhoď :P

          0 0
          • roman 3D  

            Scalar,Hnoj

            0 0
          • k.ats  

            Doporučuji Ti, aby ses jim ozval sám a měl co nejvíce nabídek k porovnání a ne čekat kdo ti co nabídne. Takhle se ti může ozvat jen jeden. Co jsem tady na fóru četl, tak scalar někdy nemá moc času a sám od sebe ti ani nemusí napsat. A třeby by to zrovna složil nejlepší. Ale taky třeba ne, to fakt nevím. Ale já osobně bych pro to udělal maximum a obrátil se na co nejvíce lidí. Jak se to říká? Lína huba – holé neštěstí?

            0 0
            • Fujisvet  

              Mohu prosím vědět váš názor? Cena 21500 Kč

              http://jizdni-kola.heureka.cz/…st-3–0–2013/

              0 0
              • k.ats  

                Kolo nevypadá špatně. Líbí se mi na něm XT přehazovačka, SLX řazení, vidlice by taky měla být dobrá. Bohužel to ostatní mi nic neříká – moc se v dílech neorientuji a co je BSA osa opravdu nevím :-) Každopádně mě se nejvíc asi líbil ten Radon co byl nabízen výše, byť to bylo ze zahraničního eshopu. Ale když to tak porovnávám, tak je to podobné. Pokud se ti líbí, tak bych v tom neviděl problém

                0 0
          • Kynio  

            Hnoj ;)

            0 0
        • Luk02  

          Nezapomeň na Losnu a Bahňáka taky prý staví kola…:-D

          0 0
    • šlapatko  

      Zdravím, zajímavý hon na zákazníka tady :-) Jinak kola skládám taky:-)

      Skončí to Radonem, nebo super stavbou na rámu MRX.Není jednodužší slevit seriovku a na přání zákazníka doladit?

      Denně příjde někdo nový a hledá kolo.Vždy to skončí stejně.Radon, Canyon, scalar,hnoj,majkee a další.Začíná jich být více a více:-)

      Tohle forum dost masíruje lidi a ti se dále chovají jako stádo.

      0 0
      • jIrI___  

        Až se budou v českých shopech nabízet kola s poměrem cena/výkon, jaký nabídnou místní stavitelé nebo zahraničí, pak se budou dávat odkazy i na ně. Ale bohužel (bohudík) tomu tak není.

        0 0
        • šlapatko  

          Co je to cena výkon? Dle BF, stačí většině Radon, nebo MRX.

          Jsem rád že veliká část zákazníků upřednostňuje kamenou prodejnu a osobní přístup.

          Tady většinou vidím jen internetové špekulanty.

          0 0
          • Azmir  

            Většinou zákazníků asi myslíš ty neznalce, co vkročí do kameňáku, řeknou svůj rozpočet, prodejce jim něco vnutí, a oni jelikož tomu nerozumí, tak jsou stejně spokojení i když to je šmejd? Ti chytřejší zajdou na bf a koupí potom radon, canyon nebo nechají stavět, ale co kdyby sis ušetřil ty chytré kecy a postnul nám tu nějakou tvou séroviku, řekl jak bys jí upravil a na jakou cenu by ses dostal ať nekecáš o ničem?

            0 0
            • Luk02  

              To by se ale stal Šlapatko stal internetovým spekulantem…:)

              0 0
          • jIrI___  

            Že ty vlastníš nějaký kameňák s předraženými kousky nebo v něm aspoň prodáváš?

            Jinak k tomu cena/výkon. Kdyby před tebe někdo postavil dva biky, přičemž jeden z nich by byl o třídu, dvě líp osazený, ale za stejnou cenu jako druhý, který by byl naopak koupený v kameňáku, tak neříkej, že by sis vybral ten hůř osazený z kameňáku (pokud by teda nebyl z tvého kšeftu).

            0 0
      • Hnoj  

        Vysvětlí mi někdo, co je tak super na MRX rámech? Nad tímhle žasnu každej boží den !

        0 0
        • šlapatko  

          Rámy MRX nejsou nijak exkluzivní, jen se dají (daly) nakoupit levně.Je to stejné jako bych stvěl kola na rámech Agang gangsta nebo author.Rámy byly kolem 500kč.

          0 0
        • pendergast  

          Podľa mojich skúseností, je to jediný normálny rám, ktorý si pre stavbu nemusím zháňať sám.

          0 0
        • scalar  

          Doufám, že nevysvětlí :-)

          0 0
        • maajkee  

          Nic, za tu cenu co jsou jsou to celkem předražený čínský a hnusně strakatý rámy.

          Jediný co je na nich super, že Scalar vykoupil obrovskou zásobu starších modelů a může si na nich dovolit stavět celkem slušně osazený kola.

          Až mu dojdou ty starý modely, tak už to pak tak zajímavý nebude :)

          0 0
          • Luk02  

            Design je subjektivní, jediný co můžu už s odstupem času hodnotit že mají celkem trvanlivý a kvalitní lak. Kvalita výroby je celkem setrvalá ještě se mi nestalo že by mi přišel nějaký křivý zmetek apod. Jen 29" rámy by mohli mít trochu lépe tvraovanou zadní stavbu s ohledem na širší pláště.

            0 0
      • Luk02  

        Myslím že je to právě opačně, to že si člověk nenechá vnutit seriovku v první prodejně je právě spíš projev individuality…:-) Proč podléhat diktátu značek…V něterých krámech Ti možná úpravu kola nabídnou, někde je to ale naopak vůbec nezajímá a úpravě kola podle potřeb zákazníka nechtějí ani slyšet…

        0 0
      • scalar  

        Mně přijde, že Bike-forum vychovává dost náročné stádo. Aspoň podle poptávek, co mně chodí – za 15 tis. chtějí třikrát zeslabovaný rám, vzduchovou vidlici (Epicon) komplet Deore, náboje na průmyslech, kliky s integrovanou­ osou…

        Tohle když vybafnou na prodavače v obchodě, tak mu spadne brada na pult, protože on tam ta 15 tis. oprašuje kolo s levnou pružinovou vidlicí, s Aliviem (možná doplněným měničem XT), kliky na čtyřhran a neznačkové nebo nejlevnější Shimano náboje. Upravit takové kolo podle požadavků BF-stáda je dost problém.

        0 0
        • maajkee  

          No druhá strana mince je, že mi pak volá někdo kdo prodává hotovky MRX a je na mě celkem nasranej a ještě víc je nasranej na tebe a já ho určitým způsobem i chápu :)

          0 0
          • Luk02  

            No mě volal taky…:), btw s odstupem času mi to přišlo trochu jako drzost. Myslím si že je to problém výrobce, pokud jim vadí současná situace měli si ty rámy podržet sami a ne je pod cenou takhle pustit. Nechtěli nést jedno riziko, vystavili se druhému…

            Kdybych tu nabídku na ty rámy měl koupil bych je taky, beru stěvění kol hlavně jako zábavu a jedinej boj proti konkurenci co uznávám je kvalitní poctivá práce, ne nějaký odvolávání Scalarových soků po večerech, to mi příjde trochu ubohý…:-D

            0 0
            • TeryPV  

              Tak ale ať jdou k čertu, když kolo, které se vyrábí seriově a masově, kdy jsou ceny na jednotlivé části někde jinde a výrobní postup bude stát taky asi minimálně peněz, je za stejné peníze prostě většinou *****. Já Vám všem stavitelům fandím, protože jste asi jediní, kdo umí dát lidem pěkné vyvážené kolo za super peníz. Navíc každý tam má co si zamane… a to je podle mě služba zákazníkovi!!! A ne že tady máš a buď ber, nebo nech být…

              0 0
            • scalar  

              Tak aby se tu neplkaly nesmysly :-) Asi si dokážu představit, kdo vám volal, už se tady do mně párkrát snažil navážet. Už to, že volal vám a ne mně, svědčí o tom, že má problém hlavně se sebou.

              Realita je taková, že těch levných rámů minulé generace bylo pár desítek, v celkové produkci MRX naprosto zanedbatelné množství, které nemůže mít vliv na prodej aktuálních modelů. Záleží na zákazníkovi, co si vybere,já jsme neměl problém s tím prodat souběžně s těmi staršími i aktuální, třeba za posledních 14 dní jsem prodal 6 kol na novějších a dražších rámech.

              Pokud tedy někdo uměle vyvolává dojem, že zaplavuji trh levnými koly MRX, nechápu, proč to dělá. Jestli hledá důvod, proč on sám neprodává, ať ho hledá v první řadě u sebe.

              0 0
              • Luk02  

                Hele jak říkám, já s tím a s tebou nemám žádný problém…ty rámy bych koupil taky kdybych měl tu možnost. Takhle to na trhu prostě chodí…Navíc pokud po starších rámech existuje poptávka proč ne…

                0 0
          • TeryPV  

            Problém výrobce rámů, to je celé :)

            0 0
            • maajkee  

              Jo jo, oni se báli, že se těch rámu nezbavěj, tak je prodali za levno, ale jaksi si neuvědomili, že to bude pak dělat konkurenci jejich odběratelům celých kol :)

              0 0
              • TeryPV  

                Tak upřímně, když jsem vybíral nové kolo a úplně náhodou jsem zavítal na čumendo do shopu kde měli MRX tak mě dostalo kolik ty kola stojí, takže se nedivím, že mají takovou konkurenci…

                0 0
        • Hnoj  

          Haha, a kdybys tušil, jaký mi choděj poptávky na výplety :-DDD

          0 0
          • scalar  

            Tuším, odkazuji je na Tebe :-))))

            0 0
          • pendergast  

            Nevylučujem, že aj moja poptávka pobavila.

            Btw, s webstránkami nič nové? E-mailom to vyzerá na beh na príliš dlhú trať.

            0 0
    • šlapatko  

      Pro osvětlení, ano pracuji v jednom kameňáku :-)

      Pracuji na dílně.

      Prodáváme kola různých značek.

      Vždy se dá nějak domluvit.

      Ceny máme dobré, podobné jako na internetu.

      Lepší je prodávat než vystavovat:-)

      Reklamu dělat nebudu, jsem jen zaměstnanec a nechci nic propagovat.

      V profilu je skratka města kde pracuju.Místní ví.

      Neznalí najdou na googlu.

      Špekulanti zůstanou špekulanty a budou dále prudit:-)

      Není kameňák jako kameňák.

      0 0
      • Azmir  

        Kamarád vybíra kolo do 15. tis. tak pokud to tu nechceš zveřejnovat, tak mi klidně pošli na mail nabídku, počítám že s aspon Deore a vzduchovou vidlí se v pohodě vejdeš.

        0 0
        • roman 3D  

          naopak mě by zajímalo jakou by takovej přizpůsobivej kameñák udělal nabídku naproti místním BF stavitelům, nerejpu bo mám kámoše v kameñáku kde mám 25–30% slevu na vše a stejně i kdyby se kluci posrali tak to co např postaví scalar se jim nepodaří přiblížit víc než o tří tisíce víc

          0 0
          • maajkee  

            tak to co např postaví scalar se jim nepodaří přiblížit víc než o tří tisíce víc

            Nauč se psát, moc ti to nedává smysl :)

            0 0
            • Azmir  

              Tak myslím že smysl té věty každý pochopil a to je hlavní :))

              0 0
              • maajkee  

                Takže psát takhle můžu já teda pochopěj když to všichni? :)

                0 0
                • Azmir  

                  Neříkám že tak mají všichni psát, ale já taky někdy když píšu, tak než se mi zesumírují myšlenky tak ze mě vyleze nějaký blábol, myslím že se to občas stane každému a nejsme na lingvistickém foru takže bych to neřešil, jsou tu i horší jedinci :D

                  0 0
            • roman 3D  

              prostě co scalar postaví za patnáct tak voni s min. marží dokážou za osumnáct a to maj celkem dobrý zdroje

              0 0
              • maajkee  

                Tak to asi nemaj v tom případě dobrý zdroje. Ono to je spíš o tom, že by to byla práce navíc a v kameňáku jsou zvyklí nakoupit, s tučnou marží prodat a v podstatě skoro bez práce vydělat. Takže se tam nikdo nebude ***** s objednáváním dílů, s montáží a ještě komunikací se zákazníkem.

                0 0
                • roman 3D  

                  kluci jsou rádi za jakejkoliv kšeft, někdy mě připadá že i raději někdy prodělaj aby se jim dál něco sešlo, kdyby nedělali lyže a snowboard + s tím spojenej zimní servis tak by to mohli zavřít a to není u nás moc velká konkurence

                  0 0
                  • šlapatko  

                    U nás se daří, na servise bych mohl rochat dvanáctky a pořád bude co dělat:-)

                    0 0
                    • roman 3D  

                      kluci taky furt makaj ale lyže a bord jim jsou líp, možná tím že půl roku tady máme zimu, a co se týká servisu kol tak jak jsem je pozoroval když u nich piju kafe tak ještě celkem dobře koušou to když si k nim někdo donese komponenty s e-shopu, řeknou v pohodě ale bude to stát trošku víc a nějak se vždycky dohodnou

                      0 0
                      • šlapatko  

                        E-shopisti taky chodí.Nedělám rozdíly, namontuju, sešteluju.

                        Většinou nosí naleštěné kola a jen mění morálně zastaralé díly:-) Je to pohoda práce.Horší jsou staré kola s kanti brzdami, dokopanými ráfky a řetězovkou po smrti. To vše pod tunou špíny a mazutu.Taky zákazníci.

                        0 0
          • šlapatko  

            Takhle nějak to chodí.Dá se domluvit rozumná cena, na sestavy typu Scalar se kameňák nedostane.

            Na tohle téma dost napsal uživatel Hnoj.Kupkolo a podobně kurví trh.Samozřejmě koncový zákazník je rád.

            0 0
            • Fanatik  

              Tož soudruzi, ta wikipedie to vidí trošku jinak než dříve RVHP: Kupující z nabídek, které jsou mu známy, vybere tu nejlevnější. Čím přesněji tedy zná prodejní ceny různých nabízejících, tím se zvyšuje jeho šance nakoupit výhodně. Naopak prodávající se pokouší dosáhnout nejvyšší ceny. S růstem ceny se však snižuje jeho šance prodat své zboží. Všechny trhy tedy vykazují tendenci směřovat k jediné ceně. Ta by byla ustavena v případě, že by kupující dokonale znali nabídku a žádný prodávající by se tedy nemohl dovolit žádat víc než jeho konkurenti.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.