Náhrada za cca 30 let staré kolo spíš trekové

20 nepřečtených
  • Drejkys

    Zdravím a předem se omlouvám jestli to sem nepatří. Mám staré kolo viz. Foto, které jsem letos lehce upravil. Místo rovných řídítek jsem dal vyhnute co jsem našel z jiného dětského kola a na to jsem přidělal samodomo rohy. Řešil jsem kvůli výšce. Mám 190cm a rád vzprimenejsi posed. Zadní vícekolečko jsem dal nové nyní 14–34t a to je bomba do kopce místo původního 14–28t. Ve předu trojtac. Pláště jsem dal taky hladší. Nevím velikost rámu, sedlova trubka od klik má cca 51cm ale asi je mi to kolo spíš malé? Mám to na chalupě ale domů do města bych se ho styděl vzít a tak chci něco nového. Ale když koukám na ta nová kola tak mi prijde že maji dost nizko řidítka. Pak asi nepotřebuji odpružení. Radši bych co nejlehčí. Když bych si místo tohoto koupil trekové kolo v ceně kolem 15k bude to dobré nebo mam pritlacit treba za 30k rovnou. Jsou i kola jako ostatní věci dnes více šizené? Jaké univerzální kolo se vzprimenejsim posedem a pevnou vidli a aspoň dvouplackou doporučíte? Třeba Canyon Pathlite jak tu doporučujete mi přijde dost vysoko sedlo oproti riditkam dle foto. Díky za názory.

    2 2
    • scalar  

      Nebojíš se na tom v říji do lesa?

      14 0
    • Drejkys  

      Vidíš to mě nenapadlo dokud jsem si neprohledl tu fotku :D

      Na živo to tak hrozně nevypadá, ale lesni a polní cesty na to dávám taky. Zapomněl jsem napsat že tam mám úplně jednoduché řazení packama bez poloh a naučil jsem se s tím řadit přesně. O pár měsíců mladší kola už měli páčky cvakaci a většinou to neuměli seštelovat. Vlastně ani nevím na jakém principu to funguje dnes na lepších kolech.

      0 0
      • Dan205  

        Jako bys sem dal fotku 200kilové holky a napsal, že naživo tak tlustá nevypadá.

        2 2
    • Drejkys  

      Třeba tohle vypadá zajímavě, tim myslím hlavně převody i do kopce. Protože u většiny trekovych kol jsou spíš s menším zadnim koleckem.

      https://www.kolokram.cz/…022-p253831/?…

      Co na něj říkáte? Byl by návrh na něco podobneho třeba i s pevnou vidlicí

      0 0
    • Alojs01  

      Jinak pokud mas rad/potrebujes vys riditka, tak Merida Silex ma vysokou hlavovku, tak by ti to mohlo sedet. A myslim, ze delaji i variantu s rovnyma riditkama.

      0 0
    • Drejkys  

      Existuje ještě i trekove kolo s pevnou vidlicí mebo už pak jedině gravel s rovnými řídítky?

      0 0
    • Drejkys  

      Kolik tak reálně tohle kolo mohlo vážit? Prišlo mi lehké a nerad bych šel do těžšího, protože bych to vozil domu na stojaka výtahem. A co říkáte na kolo Levit Simur 1 za cenu 16k?

      0 0
      • Drejkys  

        Ahoj borci, nemáte tušení kolik cca mohlo to kolo v úvodním příspěvku mít hmotnost se seriovymi řídítky? Jedná se o velikost L kola 26 rok cca 1994 to asi ještě bude ocel rám. Z nových kol se mi docela líbí ten Canyon pathlite 7, byl v akci za 30699 to byl asi dobrý kauf že?

        Každopádně úplně nejlepší by asi byla stavba na míru, protože chci převody i do lehka viz např ten Canyon p7 nebo Levit simur 1. Raději pevnou přední vidlici, to nabízejí kola gravel ale ty zase mají těžké převody. Na ten Canyon nebo Levit bych musel dát rohy, rovná řidítka bez rohů mi vadí. Určitě bych musel řešit i sedlo a zase dát za kolo 30 a pak na něm hned x součásti měnit se mi taky nechce. Nechci závodní posed ale spíš vzprimenejsi. Na Levit mi zase vadí řidítka široká 70cm, ja bych na tom jezdil trasy max 15km tam a pak zpět silnice a občas nějaká polnacka a tam asi řidítka stačí kolem 60cm s rohy. Na tom starém kole mě vadilo že vždy když jsem sundal zadní kolo tak po nasazení nikdy nebylo v původní poloze a už nesedeli brzdy. To už dnes problém není, nebo i rychloupinak nemá presnou polohu? Pevné osy by to asi řešili ale to zase mají jen drahá kola. Jakou cestou byste doporucili jít? Je na tom Levitu něco zásadně špatného proč do něj nejít? Díky.

        0 0
        • Tomcat  

          Ten Canyon rozhodně není špatnej.

          0 0
          • Drejkys  

            Úplně ideální by byl ten Canyon pathlite 7 nebo 6 ale s pevnou lehkou vidlicí a vyššími řídítky pro vzprimenejsi posed a za cenu kolem 25k. Už jsem uvažoval i o koupi kola Sava fjoll 6.0 v akci za 22k a nasadit rohy na riditka, ale jak tu někdo strašil s pochybnou kvalitou rámů tak než jsem se rozhodl akce skončila. Teď si říkám jestli by mi třeba někdo něco nepostavil na nějakém lehkém mtb xc rámu s karbonovou vidlicí, ostatní osazení deore něco jako zde doporucovany KELLYS gate 30, ještě riditka užší a pláště nax 2". Takový trek na zakázku to by asi bylo ideál. Kolik by takové kolo mohlo stát a vážit? Díky za info.

            0 0
            • Tatut  

              Zkus kontaktovat uživatele scalar, maajkee a nebo možná se ještě někdo ozve…

              0 0
        • Jezevec70  

          Řídítky vyměníš, příp. zkrátíš. To je to poslední, co bych řešil.

          Na gravelu můžeš mít nejlehčí převod 30/36. Ten už je hodně lehký.

          0 1
          • Drejkys  

            Jako do města kde bych to primárně jezdil asi jo, ale na tom starém 26" kole mám 26/34 a v kopcích na chalupě na polnackach bych ocenil i lehčí převod a to na těch menších 26 kolech to je ještě lehčí než na 29" i Kdyby byl poměr klik/kazeta stejný.

            0 0
        • Lišák  

          Ta fialová věc mohla mít mezi 14 a 15 kily. Spíš k těm patnácti. Mimo ráfků je všude ocel a pláště taky nebudou žádný peříčko. Duše jistě poctivý čtvrkilový.

          0 0
          • Drejkys  

            Díky za odhad, jsem si myslel že to bude méně ale je fakt že to nemám čím zvážit.

            0 0
            • Vilém  

              Jestli to spis nebude jeste horsi, vse je zelezo, sedlovka, kliky, riditka nevim.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.