Nádstavec pro opětovné prodloužení již zakrácený krk vydlice

28 nepřečtených
  • Richec

    Ahoj všem,

    Nevíte někdo o tom, jestli se někde nedá pořídit nadstavec na PRODLOUŽENÍ KRKU VYDLICE? Prý to dělá právě ROCK SHOCK, ale nikde jsem to zatím nenašel. Má to prý fungovat asi nějak jako ježek?

    Koupil jsem si totiž novou vidlici ROCK SHOCK a před její montáží jsem ji zakrátil na potřebnou délku dle hlavového složení mého rámu (asi o 2,5 – 3cm mínus). Vše bylo v naprostém pořádku až do té doby, než mi minulý týden prasknul rám a já byl nucen si včera koupit nový. Montáž i se zakrácenou vidlicí proběhla naprosto bez problémů, ale už to není dle mých představ a potřeboval bych to zase právě o ty 2cm zvednout.

    PORADÍTE??

    0 0
    • Al Stra  

      stačí do googlu zadat ,,prodloužení krku vidlice,, a vypade ti několik výrobků, osobně bych si nic takového na kolo nedal ze strachu ,že se to upadne a i dovozce Žitný toto řešení zakazuje

      0 0
      • kubad  

        ono to nějak funguje, ale za mě taky ne nemám k něčemu takovémuto dostatek důvěry

        0 0
    • brany  

      Ahoj, už jsem to tu před nějakým rokem řešil viz. http://www.bike-forum.cz/…vidlice.html

      a jako nejlepší řešení bylo od uživatele DAG

      v předposledním příspěvku je i fotka jak by to asi mělo vypadat. Nějaké ty prodlužovací bazmeky bych si na kolo taky nedal. Když seženeš šikovného soustružníka, tak ti krk o 2 cm bez problémů prodlouží. Potřebný váleček nalisuješ za tepla, případně přilepíš a i můžeš provrtat a sešrouovat a šrouby pak ubrousit.

      :)

      0 0
      • kravjec  

        mám podobný problém sloupek mi vychází do poloviny představce který je 4cm vysoký uvažoval jsem o dvou ježcích za sebou do krku a nahoru uříznout z trubky stejného průměru kroužek cca.18mm kvůli stáhnutí vrchním šroubem představce a pak delší šroub aby prošel oběma ježky, jsem sebevrah?

        0 0
        • Smazaný účet  

          co nizsi predstavec…nejaky 3cm by nemel byt problem, hlavni aby truvba couhala trochu nad sroub…

          0 0
          • kravjec  

            Šrouby má ten představec 2 nad ten spodní ten krk samozřejmě čouhá

            0 0
      • frbiker  

        jj, řešil jsem to přesně jako DAG v tom příspěvku na kterej odkazuje brany (= vysoustružená vložka z duralu, dovnitř krku zastrčená cca6–7cm uvnitř nechaná díra jenom tak, aby tam šel prostrčit stahovák hlavovýho složení) spoj mám mezi prvním a druhým šroubem na představci, jezdim s tim přes rok včetně FR a lehkýho DH a (ťuk,ťuk) zatím v pohodě :-)

        0 0
    • petrun  

      Do adaptéru už bych nikdy znovu nešel, používal jsem ho před 10 lety a po pár měsících v něm křupalo jak prase. Řešil bych to strmějším (30° a víc) představcem:

      http://www.kupkolo.cz/…t_89837.html

      Vyrábí je spousta výrobců v různých délkách.

      0 0
      • mr.antik  

        Tak bych to určitě řešil tímto neestetickým způsobem. Nebo vlajdama.

        Jen mi není jasný – výměna rámu – stejná vidle – stejně dlouhý krk(a hlavova trubka) – proč je to o 2 cm dole?

        0 0
    • TJK  

      Napis uzivateli FADR, ten si nechaval nekde primo prodluzovat krk na SIDovi, je to tam nejak lisovane a navarovane i odlehcene, vypada to hodne dobre a cena nebyla tak strasna… jen si za boha nevzpomenu kdo mu to delal..

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nez riskovat nejake polovicate reseni, tak bych to radeji nechal, tak jak to je. Podle fotky je to OK. Navic pokud neni novy ram delsi, mel by ted byt posez stejny jako se starym ramem.

      0 0
    • kejda  

      Notypičo. Vydlice? A nadstavec?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.