• cat

    Ani se mi to nechce verit- nova vidlice s pevnou osou naby Hope pro 2. Cele kolo ma bocni vuli v radu milimetru.
    Vsiml sem si ze adapter na pevnou osu je v naboji vlozen dost volne, ale myslel sem ze se pri pritahnuti osy uchyti.

    0 0
    • hanz  

      v nábě vůle pravdepodobně nebude, chyba bude jinde..jaká vidlice?…a pořádně sedí kolo ve vidlici?..je osa dobře dotažená?

      0 0
      • cat  

        Marzocchi 55 ETA. Osa je dotazena na max…funguje na principu momentoveho klice, takze to vic nejde. Kolo zapadne jak ma. Viz. obr. ta vule je mezi tim cernym adapterem a telem naboje. Mezi vidlici a adapterem vule neni.

        0 0
        • hanz  

          ta vůle mezi tím adapterem je vždycky, ta se stratí právě při dotažení..prostě ty adapterky dosednou na ložisko a vůle se stratí, ale musíš mít v pořádku ostatní. Mam a měl jsem tak 5× nábu hope na pevnou a nikdy sebemší problem takže takle od stolu říkám že je problem v tý špagetě, protože tam je nějakej problem skoro vždycky, krom toho 55tky chodí s vůlí v pouzdrech jak svině tak možná nemáš ani vůli na naboji ale ve futrech…viva špageta :-)

          0 0
          • cat  

            Po konzultaci s par lidma uz tusim kde je problem.ten naboj je kratsi nez by mel pro 55ku byt, pri nedotazene ose se cca. 1,5mm pohybuje a tahle vule nejde dotahnout, proto adaptery poradne nezatlaci na loziska.
            Zkusim to vyresit nejakou mini podlozkou, ale stejnak nechapu jak mohli soudruzi z M udelat takovou chybu. Udajne s touto kombinaci ma problem vic lidi.

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Hele, já tam mám náboj krutor (taky chci vyměnit za hope) a problém žádnej.

              0 0
            • hanz  

              to změř ne…se mi nezdá že by nedokázali v hope změřit 110mm

              0 0
              • cat  

                rikam, naboj plave v neutazene vidli pres 1mm, nevim jesi je to schvalne, nicmene to dostatecne pritahnout nejde. Ten novej system M osy tomu dost nahrava, pretahnout to nejde, proste to preskoci.
                Scottovej naboj tam sedi s minimalnim vaklem(ale to je spis starim naby). naopak muj nabopj hope sedi do jinych vidlic taky bez vaklu, asi nestastna kombinace. Doufam, ze to vyresi podlozky.

                0 0
                • vojtechposmourny  

                  Tak krutor tam jde přesně. Jinak, podložky by značně omezily tu jednoduchost upnutí.

                  0 0
                  • cat  

                    proc? Akorat vcetne naby navleces na osu 2 podlozky. Chapu ze je to lacine reseni, ale jinak to udelat nejde. A o vymene hope nechci uvazovat.

                    0 0
                  • cat  

                    BTW jaxi s vidli spokojen? Ja sem ujel jen par stovek metru a k chodu nemam vytky. Ani si neumim predstavit jaka to bude zehlicka po zabehani a vytuneni:)

                    0 0
                • hanz  

                  podobnej problem měly první totemy s nějakejma nábojema, další várka totemu měla už trošku zmněněný rozměry na pevný ose a už to nedělalo, proste tam byla špatná pevná osa..tipuju že se muže jednat o něco podobnýho, mě osobně by podložky vadili natolik že bych se to pokusil reklamovat.a na neutažený ose se vaklaj všechny náboje, jenže dotažením pevný osy se má náboj přitahnout k levý ose, dalším dotažením šroubů(rychlou­pínáků) se zpevní všechny spoje. proč chceš tunit tu 55tku když sí ještě nezajel?…nespo­kojenost?

                  0 0
                  • cat  

                    //dotažením pevný osy se má náboj přitahnout k levý ose, dalším dotažením šroubů(rychlou­pínáků) se zpevní všechny spoje. levy noze? a co to ma spolecnyho s rychloupinakama?

                    No do anglie se mi to posilat nechce a pochybuju, ze bych uspel. Jak pise Vojtech, sou naboje, ktery na to sednou. Podlozky preziju, kolikrat vydelavas predni kolo? Defekt sem letos nemel ani jednou. Hlavne aby to fungovalo. No a ktomu tuneni, púroc neudelat dobrou vec lepsi:)//

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      Přední kolo nandavám a vyndavám pokaždý, když jdu na kolo. Parkuje totiž v komoře, kam se celý nevejde. Proto bych podložky nechtěl, značně to sníží „komfotr“ nandavání.

                      0 0
                    • hanz  

                      s rychloupínákama to má společný to, že některý vidle (třeba VAN08) má rychloupínací system dotažení pevný osy. Přední kolo jsem dnes(jenom dnes) vydělával asi 10× protože se nám nevešlo 5 kol do auta při vývozu. To že sou naboje který na to sednou je jen známka toho že to zase v maruně posrali. A k tomu tunění…jasně, ale proč nekoupit tu lepší věc rovnou?

                      0 0
                      • cat  

                        On je na marunach taky rychloupinaci, jenze posranej, to je fakt:) Nevim jesi bude van lepsi nez vytunena 55eta, to se necham rad prekvapit. A i kdyby, je proste draha:)

                        0 0
                        • hanz  

                          přes usa si ted dovezl VAN RC2 08 kamoš za 14cz i s poštou což mi přijde supr…co se týče marun tak nevím, už jsem jim chtěl dát letos šanci ale nakonec jsem zrušil objědnávku…pár dní nato sem se dověděl že nová 888 váží o pul kila víc než uvadej na webu a že je to stejně zase blato jak starý modely…to musím označit jako prozřetelnost :-)

                          0 0
                          • cat  

                            Nevim jakym salamounskym zpusobem, ale za 14 bych ji sehnat nedokazal, spis ohodne vic.
                            Su spokojenej ze mam za 14 M (i to je uspech, ze sem neco poprve koupil mimo CR:). Mimo jiny se me proste libi a to casto predci naky grafy citlivosti.
                            55ky vazi presne. a o blatu se presvedcim az ji poradne protahnu, nebudu ted varit z vody naky moudra, nic o ni nevim.

                            0 0
                  • cat  

                    PS to ze plave v neutazene ose mysleno tak, ze je naboj pres 1mm kratsi nez delka osy- ocividne spatny rozmer.

                    0 0
                  • Pavlos  

                    mam pika s ringle nabojem aten tam sedne na tesno

                    0 0
                    • cat  

                      Neco takovyho sem chtel slyset, proste nepresnosti ve vyrobe.:( me to tam lita skor 2mm do strany

                      0 0
    • Lone1  

      Příčina,je jasně v nábě.Bohužel.Ale není to v šířce náby,předpoklá­dám,že má 110mm správně.Takže,žádné podložky tam nedávej.Proč?Dej si do vidlice osu bez náboje a utáhni ji.Přeskočí ti momenťák a osa dokáže vidlici stáhnout až na 107.2mm.Bohatá rezerva 2.8mm.Takže i kdyby nába byla užší i o 1mm,tak to osa stáhne s rezervou.Jak je možné,že nekteří vůli nemají?Snadno,mají jinou nábu.Má to být nába na 20mm osu.To znamená,že osa musí mít 20mm mínus nějakou stovku,aby šla natlačit rukou.Ale nába by měla mít díru ložisek 20mm přesně!Ale skutečnost je taková,že už ložiska mají díru 20,2mm!To samé adaptérky na nábě.Takže můžeš mít až 0,205mm vůli v nábě.Za to vidlice nemůže.

      0 0
      • cat  

        A jak vysvetlis to ze moje hope naba na kolech s jinou vidlici nevakla.S jinym nabojem na me 55ce to taky nevakla a jiny zkouseny naboj hope vakla na me vidlici stejnym zpusobem?
        To ze se osa stahne na mensi delku nez naboj je mozny, ale nepusobi na adaptery dostatecnou silou, aby s pritlacily na loziska. Po pritlaceni vule v nabe zmizi, takze v tloustce problem nebude.
        Naboj je o neco kratsi, osa o neco delsi, bohuzel nestastna kombinace. Nic se proste nevyrabi na pul milimetru presne a u tak drahych veci je to smutny.

        0 0
      • hanz  

        jasně, je vidět že vůbec nevíš o čem meleš protože i kdyby nakrásno udělali špatně jedno ložisko, druhý ložisko, rozpěrku mezi ložiska, pravou podložku a levou podložku(to je špatně vyrobených 5 dílů) tak by tam nebyla vůle která bude vaklat s kolem do stran ale nahoru a dolu. Ta vůle co tam má vzniká tím že bud nejsou dobře rovný a rovnoběžný dosedací plochy na vidlici, nebo protože to nedotáhne náboj dobře k noze…mě osobně zmizí vůle na hope náboji jen tím že zatočím osu do nohy

        0 0
        • hanz  

          osu do nohy vidlice

          0 0
        • apache6000  

          to ty urcite vis.tvoje dedukce na dalku jsou super.

          0 0
          • cat  

            Sou super, protoze ma pravdu.

            0 0
          • hanz  

            jo to vím, už jsem to řešil na jiný vidli, zato ty asi budeš věřit tomu že se vůle na pruměru u X součástí náboje projeví tím že se náboj vaklá do stran.

            0 0
            • Lone1  

              Tebe je škoda,guru nepotřebuje měřit,guru ví!A běda,kdo nesouhlasí,bůh ho sežehne! Tvrdit,že osa,která má rezervu 2.8mm nedotáhne náboj dostatečně,to je bez komentáře.Ty jsi asi jen z těch drtičů,co si na klíč nasazují metrovou trubku,aby měli větší páku.Osa je vyrobena velmi přesně.Ještě větší nesmysl je,že když tam má vůli čtvrt mm,bude se vaklat kolo nahoru a dolů.Takže u náby s osou,která má kuželky,které se štelovaly dotažením,se vaklalo kolo,taky jen nahoru a dolů?Stačí malá vůle a kolo se vaklá jako prase a do stran!Kde jsi sebral ten nesmysl,že monolit je křivě vyfrézovaný,to už vůbec nevím.I to jde přeci změřit.Myslím,že by měli radit ti ,kteří ty vidle mají a nemají problém.

              0 0
              • cat  

                a to si myslis ze se ta naba o 2mm smrskne? udaj o kolik se osa stahne bez naby je nic nerikajici. Rozhodujici je sila ktera pusobi na naboj. Ta je v tomto pripade nedostatecna.

                0 0
                • vojtechposmourny  

                  Pak je ale na h… spíš nába hope, když jiný tam jdou bez problémů. Pokud mám vidlici, která má rozteč skutečně 110mm, měl by tam sedět jakýkoliv náboj široký 110mm. Co se týče síly potřebný k utažení 55, zdá se mi víc než dostatečná k tomu, aby normální, správně vyrobený náboj na 20mm osu dotáhla. Otázkou je, zda máš v pořádku osu, resp. momentový klíč v ní.

                  0 0
                • vojtechposmourny  

                  Jinak, koukám na rozborku hope náboje a nechápu, proč je potřeba nějaká zázračná síla k tomu, aby nevaklal.

                  0 0
                  • cat  

                    se to nezda.ale kolo ti vytvori velkou paku.

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      Jinak, krutor tam jde celkem těsně, jak tam jde hope (má vůli při neutažený ose)?

                      0 0
                      • cat  

                        jasne ze je.o kolik je ten krutor tezsi?

                        0 0
                        • vojtechposmourny  

                          Krutor má 300g. Jestli je tam vůle při povolený ose do stran, tzn. že buď je náboj menší, nebo je špatnej monoblok vidle. Jestli je menší náboj, třeba došroubuješ osu na doraz (konec závitu) a přitom neutáhneš náboj dostatečně. Každopádně je to divný. Jinak, krutoru ty nástavce taky vaklaj, pokud se neutáhnou.

                          0 0
                        • vojtechposmourny  

                          Vejš si psal, že ve vidli ti neutažený náboj vaklá 2mm do strany. To Ti dělá i v jinejch vidlích? Pokud ano, problém je v náboji. Pokud ne, asi bude problém ve vidli. Schválně večer zkusím všechno na té své šuplerou oměřit.

                          0 0
                          • cat  

                            uz nahore sem to psal.na muj hope naboj sem dal adaptery na RU-bez vaklu. Pak sem dal do svy vidle jiny kolo na pevnou. Taky vpoho-byl tam minimalni vakl. To bylo nejspis starim naboje. Jako bonus sem dal do moji vidle jinej naboj a byl stejny vakl. Problem je tedy v kombinaci.

                            0 0
                            • vojtechposmourny  

                              Pak bych teda nechal vysoustružit nový, delší 20mm adaptéry.

                              0 0
                              • cat  

                                Zatim sme to dal do servisu a pokud nic nevymsli, dam tam podlozky…pokud me to bude vadit nebo nebude fungovat…nevim, asi bych se vykaslal na soustruzeni a koupil jinou nabu. Vim ze jeste novatec vakla na 55ce… kdyztak toho krutora, ale ten se me nelibi. Hope sem bral hlavne kvuli cervenymu eloxu.

                                0 0
                          • vojtechposmourny  

                            Tak jsem to změřil. Neutažená vidle 110,1mm, utažená na max bez náboje 106,2mm, náboj Krutor má 110mm. Vakl v kompletu nezjištěn. To by ten Hope musel bejt extra nepřesnej. Změřil bych Hope, zkusil bych změřit vidli staženou na max bez náby. Pak uvidíš. Ale rozdíl mezi utaženou a neutaženou je dost velikej na to, aby to nešlo utáhnout. Pak jedině slabej utahovací moment Marzocchi osy.

                            0 0
              • hanz  

                add lone1" už jsem si vzpomněl kde si minule kecal hrozný kraviny, bylo to čirou náhodou zase u vidlic od maruny a už tehda sem tě označil jako agenta bartoníčka…když se ti nelíbí že považuju M právem za sračku tak to tu nerozpytvávej, děláš jim jenom negativní reklamu. ADD tvoje technycký znalosti, to snad prasknu smíchem..k čemu mi je nějaká 2,8mm vůle když se to dotahuje přes „momentovej klíč“…jestli sem nebo nejsem drtič víš asi lepší ty, protože ty seš tady guru kterej nejen že nemá páru o strojařině, ale ví aj o tech kterím to něco říká že sou „tupci“…to že je tam vůlí si nepochopil už od tazatele když napsal kde ta vůle přesně je ale uznávám že sám jsem to napsal dost zmateně a nepřesně… to že muže bejt monolit křivě vyfrezovanej tvrdím protože sem to už u mrdky italský viděl..ale třeba aj od RS…viva nový modely od M..888 těžky jak svin, 55tky s vůlí nebo rovnou kouslý.

                0 0
                • assassin  

                  no ze s tim ztracis cas… kdyz ti nekdo takovej napise ze to toho nevidis..asi bych to neresil…

                  ten prispevek v threadu u vidlic si taky pamatuju.....

                  0 0
                • apache6000  

                  je divne ze profi jezdcum tyhle vidlice staci a nakemu amaterov odnekud z vidlakova ne.

                  0 0
                  • vojtechposmourny  

                    Profi jezdci jezdí to, co mají od sponzora. nehledě na to, že mají zajištěný servis „po každí jízdě“. O kvalitě značky je tohle tvrzení nicneříkající.

                    0 0
                  • Dijck  

                    Dalsi clovek so syndromom militantneho marzocchistu:) Som myslel ze uz vymreli..

                    0 0
                  • Manas  

                    Protoze nemame profi servis a taky jim pri kazdym problemu daj novou vidlici. Si vem kolik treba na svetaku bylo zlamanejch Boxxeru v kontejneru.

                    0 0
            • kesu  

              hele jak sem to precetl,na manitou s kolem mavic Cmax mam vuli do stran dokud to nedotahnu poradne a ty rychloupinaky co drzi osu musim fakt pretahnout jinak se to po par km povoli a je tam vule zas.Osobne mi system Maxle prijde nejlepsi.Proto me vcelku prekvapuje,ze to M neumi udelat poradne

              0 0
              • vojtechposmourny  

                Stejnej problém jsem měl u travise s rtwd. TAm jde ale o sílu na utažení upínáku, ne o sílu nutnou k utažení náboje.

                0 0
                • kesu  

                  jj ja vim jenom sem chtel rici ze ten system taky neni ideal..

                  0 0
    • assassin  

      no abysme se nehadali…tak nazorna ukazka…

      principilne by to melo fungovat podle nasledujiciho obrazku takhle :

      osa se zasroubuje do zavitu 1 a pres distacni podlozky tim ze ji utahnu mam ztazennou nabu k jedne noze vidlice „na fest“

      nejakym zarizenim (na obrazku pouze ilustracne mozny princip funkce) v druhe noze v miste 2 – kde je normalne osa ve vidlici volne, osu roztahnu a tim ji v tomto miste pevne spojim s druhou nohou …

      konkretni reseni rychloupinaku 55 ani nabu hope neznam… ale doufam ze se rovnou nestahuji k sobe obe nohy na nabu – to by fungovalo pouze v pripade ze naboj ma tu jednu „spravnou“ velikost … v ostatnich pripadech by to prohybalo nohy a pak je jasny jakej to bude mit nasledek

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Ale náboj má mít tu jednu správnou velikost a to 110mm. Nebo se pletu?

        0 0
        • assassin  

          no teoreticky presne nic vyrobit nejde …vzdy jsou nejake tolerance…

          a ta „spravna velikost“ jsem myslel ne tu standartizovanou miru 110mm … ta spravna velikost je ta kdy jsou nohy vidlice zcela volne a nevnasi to do nich zadne pnuti… at uz stazenim nebo roztazenim… jako odlitek dole by mel mit dosedaci plochy pro nabu zafezovane aby prave v te poloze kdy je to tak jak jsem napsal vyse, tam bylo prave 110 mm ale preci jen jsou tam zas vyrobni tolerance a pak „made in italy“ … proto se to resi prave tim ze pevne je to jen na jedne strane a v druhe strane se to zafixuje prave az po zhoupnuti na vidli…

          BTW: moje stara marzocha na pevnou osu to takhle prave nema… proste bud sedi naboj, osa, vidlice… nebo tam je ten negativni jev co sem popsal… (pripadne vakl)

          0 0
          • vojtechposmourny  

            No dobře, výrobní tolerance… CAT ale vejš píše, že má při neutažený ose vůli cca 2 mm a to se mi zdá moc i na součet výrobních tolerancí.

            0 0
            • assassin  

              no ja neznam novy marzocchy rychloupinaky… takze tezko hledat chybu… ja sem nastinil jak je to resene u motorek a tento system je imuni na tyhle nepresnosti … tam by 2 mm jina dylka vubec nevadila… tipoval bych chybu u talianu… u hope je to na cnc stroji kterej bude i tohle obrabet s presnosti na setiny, kdyby tam nastala naka chyba tak to bude v zadani udaju atd, bude blbe cela serie a asi uz by se o tom ze sveta vedelo…

              myslim ze to nebude chyba ktera by nesla opravit, melo by to jit i elegantneji nez pridavanim podlozek.. ale takhle na dalku to nedokazu posoudit …

              0 0
      • vojtechposmourny  

        Jinak 55 má asi následující upínací systém: v levé noze závit, v pravé díra pouze na prostrčení, na ose páčka s momentovým klíčem. Osu prostrčíš pravou nohou, potom nábojem a nakonec zašroubuješ do levé nohy. Momentový klíč přesně určí, kdy je správně dotaženo.

        0 0
        • assassin  

          jj takze v podstate tak jak sem to nakreslil… a kdyz pri tom dotazeni je naka vule tak evidentne je neco spatne… kratkej zavit, slabej momentovej klic, dlouha osa, nebo kratkej naboj… zamacknuti toho rychloupinaku predpokladam zafixuje osu v te „volne noze“…

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Jo, zafixuje + je tam ještě gumovej o-kroužek. Síla na utažení je dost velká, např. se zmrzlejma prstama to nepovolím. Skoro.

            0 0
          • vojtechposmourny  

            Tady jsem našel jedinou trochu čitelnou fotku tý osy.

            0 0
          • hanz  

            tyjo zkusil bych fakt zkontrolovat rovnoběžnost dosedacích ploch, popřípadě jestli tam není nějaká hranka která by mohla bránit správnýmu dosednutí vymezovacích kroužků…když si vybavím jak sou dělaný ty podložky u hope a u krutoru tak by to mohlo být právě to že krutor sedí(protože nemá ty mezikroužky konusový, tudíš nemusí být nachylnej na křivý upnutí) a hope který má ty kroužky konusový..možná že tu vůly zpusobuje kroužek vaklací se mezi ložiskem a nohou vidle.

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Myslím, že ne. To by byl pouze křivě nasazenej konus. Asi by to mělo negativní vliv na životnost ložisek a lehkost otáčení třeba taky. Ale že by tam byl vakl jako takovej, to se mi nezdá. Každopádně už jsem někde četl, ža někdo m55 koupil od bartoníčka a osa vůbec nešla našroubovat, protoža v noze nebyl dořezanej závit. Uznali to jako důvod k reklamaci. Možná má CAT krátkej závit na ose, proto mu to nejde řádne dotáhnout.

              0 0
              • hanz  

                to by taky mohlo bejt ono, ale někde víš píše že bez náboje to jde stáhnout až na necelých 110mm, tak asi závitu bude dost..tyjo fakt bych mě to zajímalo.

                0 0
                • assassin  

                  hanz: ja bohuzel tenhle rychloupinak neznam, to se tocenim zasroubuje-stahne a tim jak to jeste vic utahujes tak se tim zafixuje i v te „volne“ noze? me to taky prijde nepochopitelny… jestli jde osa dost zasroubovat a naba ma ok dylku… tak uz fakt leda ze by si nejak spatne sedaly ty rozperny krouzky…

                  CAT: kdybys nemel co delat zkus to nafotit, ikdyz kdovi jestli tam bude neco videt…

                  0 0
                  • cat  

                    Fotky sem chtel udelat hnedka, ale kolo je v servisu, kde delaj hope, treba neco vymysli.

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      Tak co servis? Už něco víš?

                      0 0
                      • cat  

                        Jo, naboj i s adapterama v poradku- zkouseno na jiny vidli s pevnou. Mechanik nezavisle na me rekl, ze osa nema dostatecnej utahovaci moment a nabu nedokaze stahnout. A ze sem chytl blbou kombinaci komponentu…Resit to pujde podlozkama, ktery se vyrabej, nicmene jedna za 500a potreba jich prej vic,– v techto minivelikostech se vyrabi jen 1 rozmer.:))) Takze jedine nechat vyrobit, ale to nevim kde- pochybuju, ze se nekdo bude delat s nakou mini podlozkou…ach jo

                        0 0
                        • assassin  

                          dodej mi nakres se zakladnima rozmerama… a ja ti je vyrobim.. na podlozce nic neni…

                          0 0
                          • cat  

                            Tak to bych byl moc vdecnej, neznam nikoho jinyho kdo by to udelal. A rad se odvdecim penezite, pokud to nebude 500:D Kolo je porad v servisu- udajne zkousi najit levnejsi variantu. V tomto tydnu ho budu mit doma, rozmery bych dodal ihned potom- jen nevim z ceho odvodit idealni tloustku podlozek?

                            0 0
                            • assassin  

                              hele vychazel bych z toho jaka je tam mezera kdyz je vidle volne – nestazena

                              dyztak ICQ 119776113 nebo tel. 606207173 …

                              0 0
                        • vojtechposmourny  

                          Nechci tě zklamat, ale pokud je to nedostatečnej moment utažení, tak ti asi podložka nepomůže. Pouze momenťák začne přeskakovat dříve.

                          0 0
                          • goofy  

                            Tak nejak.

                            0 0
                          • cat  

                            Nenapsal sem to presne- ve spojeni stim vaklem to osa nedokaze stahnout.

                            0 0
                            • vojtechposmourny  

                              Tzn. že osa nemá slabý utahovací moment, pouze náboj je kratší (nebo má vidle větší rozteč než 110mm) a při utažení dojede osa na doraz (konec závitu, kde začne fungovat momenťák, aniž by momentem pořádně stáhla náboj.

                              0 0
                          • JSt  

                            ted jsem nad tim premyslel ;-)

                            0 0
                  • cat  

                    Skoda ze nebyla poruce vidla s pevnou osou, to by se hned vyjasnilo. Ale pokud je problem v nabe, je to v tech cernejch adapterech.

                    0 0
              • cat  

                Tohle sem taky cet, mysim na dolekopu. A uz je toho hodne, Nechapu jak muze v seriove vyrobe nastat tolik ojedinelych problemu.
                Jinak souhlasim, ze kdyby se osa fest dotahla a bylo neco vyfrezovano krive, vakl kterej de nepatrnym drcnutim do plaste zboku poznat, tam nebude..
                Jedinej problem by mohl nastat v adapterech, ty jsem prehodil z myho naboje na druhej hope, kterej vaklal taky.
                Naboj bude nejspis dlouhej dostatecne a problem je v ose, naboji Scott, kterej sem tam zkousel asi stacila mensi sila na dotahnuti.

                0 0
                • vojtechposmourny  

                  Podle nákresu hope by mu měla stačit normální síla jako každýmu jinýmu. Celkem mi to vrtá hlavou, hope jsem chtěl taky. Červený :-)

                  0 0
    • cat  

      Tak s nabojem to bude neco jako s volbou prezidenta. Momentovej klic v ose je slabej a pochybuju ze to podlozky nak vyrazne zlepsi, sice osa nebude muset stahovat nohy a naboj zaroven, ale sila potrebna pro stahnuti noh o cca 1mm(to je priblizna mezera mezi osou a nabojem) je tak mala, ze to asi nepomuze. Kupodivu pomohlo, kdyz sem momentovej klic dvakrat dokola procvakal- vule je ohodne mensi, dalsi kolo uz tocit neslo. Tzn, ze se momentak trosku stahl, ale stejne mi to nepomuze. Asi jedina moznost je zkusit osu prekopat na vetsi silu nebo vymenit za naboj, co tam sedi-zkouset, zkouset:(

      0 0
      • Pavlos  

        ja si to myslel ze ta osa bude bazmek:)

        zlata Maxle osa

        0 0
        • cat  

          To mas pravdu, ale ja to bohuzel musim nejak vyresit.

          0 0
        • blue  

          kéž byste měli pravdu… s vaklem u maxle bojuju už u druhý náby

          0 0
          • Misiak  

            mne sa pozdava posledne foxacke riesenie-v podstate klasika na sroby, len prisposobena na demontaz bez naradia. osku nasrobujem rukou, zacvaknem RU na oboch nohach a hura…

            0 0
    • cat  

      Italiani sou fuseri.

      Podlozky nepomohly, ale ani sem v to nedoufal. Volal sem k Bartonickovi, ktery ma k dispozici mnoho os i naboju. Bylo odzkouseno, vule se ruznily, ale byly na kazde nabe. U hope je ta vule velka- stret vyrobnich toleranci, osa je tenka. Reseni- Elox osy pro nabyti materialu, vymena lozisek v nabe. Este zkusim premerit tlousku osy a pokud se nevejde do tolerance, poslu na reklamaci. Vidim to spis na odzkouseni ruznych naboju- Hope tim padem budu muset prodat:(

      Vojtech: rikal si ze na nabe Krutor nemas vuli..stastny to clovek. Punk nesnasim, ale pokud nic jineho nezbyde…

      0 0
    • cat  

      Kdyz bude vse vporadku- dostatecna sila na stahnuti, rovne dosedaci plochy, spravna delka naboje. Jen osa bude misto 20mm, 10mm, bude tam vakl? Nevidim do toho tolik abych si to dokazal predstavit. Pokud ne, je slabej momentak nebo kriva vidla, nic jinyho to bejt nemuze. Zacinam byt nasranej- nekolik tydnu a neznam ani pricinu.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Abys nebyl smutnej: 07 VAN RC2 a krutor taky nejdou dohromady. Krutor má moc tlustý ty nástavce vně náboje a do osazení v tý foxce to nesedne :-)

        0 0
        • Dijck  

          Tak to si to rovno mozte vymenit ± doplatok:)

          0 0
        • cat  

          Kamarad ma krutora, zitra zkusim a jestli bude sedet, asi ho poridim.

          0 0
          • Misiak  

            neskusal si este dat dt 340/240 20mm? ziaden punk, krasny naboj. vo van36 mi sedel dokonale, netusim ale ako to bude na 55…

            0 0
            • cat  

              zatim sem zkousel jen ten naboj od scottu. Zitra se dam do zkouseni, snad narazim na nejaky, kterej sedne bez vule. Kazdopadne bych se radsi dozvedel jasnou pricinu proc vznika vule at vim jakym smerem se dat.

              0 0
              • Misiak  

                tak nebol problem v momentovom kluci? chvilu som o 55 uvazoval, ale netrvalo to dlho. van je van.

                0 0
                • Dijck  

                  ;) Pravda.

                  0 0
                  • cat  

                    Az to bude pojizdny, tak to VAN natre…P.S. takto premyslim uz dva mesice.

                    0 0
                    • Misiak  

                      zatial co van-aci jazdia, ty rozmyslas ;) btw bolo by zaujimave porovnat priebehy upravenej 55 a neupraveneho van-a a potom upr. 55 a upr. van…

                      0 0
                      • cat  

                        Myslim ze este zajimavejsi by bylo tu 55ku projet :D…chjo, zitra du obihat kamarady a zkouset naboje…merit osy, tak se musim poradne vyspat.

                        0 0
                        • Misiak  

                          tak masti spat a pevne nervy do dalsich dni…

                          0 0
                          • cat  

                            Uz du:) BTW nevozis ty van nahodou na reignovi?

                            0 0
                            • Misiak  

                              sak sa pozri do mojho profilu ;) btw van 07 strieda van 08 :D

                              0 0
                              • cat  

                                Mel sem pocit zes o tom nekde mluvil…nevis na kolik ti cca. vychazi hlavovy uhel?

                                0 0
                                • Misiak  

                                  66,5? 67? +/- nie je to moc obratne, ale necitim sa na tom zle. dole to ide jak tank :)

                                  0 0
                                  • cat  

                                    takze spokojenost.:) to je hlavni. me to vyslo na 67,5 a tesim se na tu zmenu. Jedine co nevyresim je poloha sedlo-kliky- koleno je nekolik cm za osou pedalu. Snad to nebude vadit pri jizde, zatim muzu jen teoretizovat:)

                                    0 0
                                    • Misiak  

                                      sak daj rovnu sedlovku a mas to. a ano, som spokojny, supercitlivych linearnych 160/150 je uplny luxus na celodenne kochacie vylety po krajine :P

                                      0 0
                                      • cat  

                                        Nemuzu- mam kratky ram a sedlo posunute nadoraz dozadu, predstavec prodlozovat nehodlam…jedine mozne prodlouzeni-ubrani podlozek pod predstavcem. To mame velmi podobne, akorat ja je mam linearni az moc. predek vadit nebude- precejen je tam dost velka zdvihova rezerva.

                                        0 0
                                        • Misiak  

                                          no sak snad ti to posunute sedenie nebude robit problemy. daj potom vediet ako si dopadol. ja uz idem chrapat. bru.

                                          0 0
                                      • mar_tin1  

                                        muhaha, vraj supercitlivých 150 :D to by si najpv musel mať správne nastavený tlak v tlmiči…

                                        0 0
                                        • Misiak  

                                          muhaha, to by si musel mat moju vahu aby vyhovoval ten tlak aj tebe :D

                                          0 0
                                          • mar_tin1  

                                            ale veď sa nečerti… si len trošku z teba uťahujem ;)

                                            0 0
                                            • Misiak  

                                              ja sa necertim, to by som uz bol pri tebe a janovi od presova davno v pezinku :D

                                              0 0
    • cat  

      Tak nakonec naboj prodavam. Osa s momentovym klicem vuli zpusobenou rozdilnymi prumery lozisek naboje a osy nestahne. A nijak rozumne se to resit neda. Vule se projevuje jak do boku, tak pri zabrzdeni predniho kola, pohyb v radu milimetru… Holt 55 je nova a mouchy bude muset vychytat.

      0 0
      • mara53  

        mas kupce, nebo ne – v bazaru jsem nic nenasel – posli mi nabidku a par fotek na muj e-mail v profilu, treba se domluvime … Diky M.

        0 0
      • Misiak  

        brutalne riesenie. co kupujes namiesto?

        0 0
        • cat  

          NS roller 20, doufam ze to katmar konecne doveze. P.S., taky cervena:)

          0 0
    • tomfree  

      Tak něco k Hope,dnes po 3000km přední náboj na pevnou osu,výměna ložisek,náboj Hope pro2,kromě těsnění samostatných ložisek žádné jiné nemá,myju pouze tekoucí vodou,žádná wap.

      0 0
      • chodec  

        jak ty to děláš? Právě jsem zkoumal u kolegy v kanclu kolo, které ode mě koupil (viz profil a starší Trek) a hřálo mě, jak vše krásně chodí. Kolega je přitom poměrne ignorant a údržbu nedělá absolutně žádnou s výjimkou občasného ostříkání vrstev bahna.  Přesto Hope náboje (PRO2) jdou v předu i v zadu dokonale do hladka a bez sebemenších vůlí – lahoda. Mají natočeno něco k 6000. Já to přitom občas/výjimečně omejval i wapkou (i když jsem se snažil šetrně) 

        0 0
        • tomfree  

          Jak to dělám,to nevím,ale doufám,že když jsem nahradil ty noname ložiska sadou japonských koyo tak to vydrží dýl,připadá mi že i author náboj je na tom co se týče ložisek lépe,mám na něm 8000km a v pohodě.

          0 0
          • Windblow  

            v loni jsem prodal Totema a přemýšlel nad M 66 RC3, nakonec mám opět RS a děkuji bohu. Problémy s upínáním byly i u prvních 66 a na 55 nadávají 3 ze 3 kámošů, kteří je vozí. Hope Pro II zatím žádný problém, ale ujel jsem na nich velké kulové.

            0 0
          • chodec  

            Že by německá INA byla NONAME? To snad neee. Hope se prsí, že od nikoho jiného než INA ložiska nemontuje (já je alespoň v mých nábojích našel Hope pro II a Hole pro III SP v zapletených setech). Takže pokud si tam měl něco jiného, tak bych se začal ptát po zdroji.

            0 0
            • tomfree  

              Na ložisku kromě čísla 6804 není žádný grafický symbol a původ ty náboje mají probike Praha.

              0 0
      • Karlos 66  

        Mám takovej tip na údržbu ložisek z mé automodelářské minulosti. Po vytažení ložisek z náby, nebo čehokoliv jiného, ofafrně jehlou vytáhnout ty plastové krytky, důkladně vymýt v benzínu nebo něčem podobném, nasadit zpět jednu krytku, vystříkat teflonovým sprejem, osvědčil se TF2, protočit a zavřít tou druhou krytkou. Bez sundávání krytek to lze taky a to tak, že protáčíš ložisko nějakým trnem ve vrtačce na malé otáčky, vnější kroužek přidržu­ješ a prolíváš ho tím olejem tak dlouho, až se točí bez zadrhávání, ale škoda oleje a není to ono. Nosná část oleje se odpaří a zůstane jen vrstvička teflonu. U modelů aut to bylo hodně poznat na odporech při jízdě, na rychlosti, akceleraci a výdrží baterek, u biků by zas šlo ušetřit pár kaček za ložiska. 

        0 0
        • Andrzej  

          no nevim, u kola jsou uplne jine otacky a zatizeni, tady bych to spis videl na napln kvalitni vazeliny…

          0 0
          • Karlos 66  

            Taky o tom nejsem na 100% přesvědčenej…va­zelinka je vazelinka, možná tip pro testovače… 

            0 0
        • tomfree  

          Pokud je poškozená dráha,ložisko hrčí,tak mu nepomůže ani pámbu,jako nouzovka je to řešení,hlavně pokud to není moje kolo:-)

          0 0
    • ddd - andy  

      Mozna to uz nekdo napsal, ale je to tim, ze nekterym novym 08 marzochci, byli spatne odlity spodni monobloky (dela to pro ne Suntour a proste se nepovedla serie) takze vidli poslat k Bartonickovi a oni ji poslou na premereni a pripadne vymeni cely spodni monoblok.

      0 0
      • cat  

        Tu informaci mas odkad? K bartonickovi sem posilal pouze osu…ta mela na prumer 18,81 cm to v kombinaci s nizkym utahovacim momentem a volnymi adapterky v hope nabe da tu vuli, je to logicke a pochopitelne zfusovane vymyslene v marzocchi, ale o spatnem odlitku nic nevim, snad by to neudelali nakrivo?

        0 0
        • ddd - andy  

          Ta informace je primo od machaniku Marzocchi. Ta nova osa – zatim se mi to moc nepozdava (ale mozna je to diky tyhle moji zkusenosti – mam novou 66 + Hope PROII ) no uvidime po sezone.. :-) Je mozny ze to maj nektery OEMky – montoval jsem totiz i jinou 66 – a ta je naprosto v pohode.

          0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0
    • Mr.Duck  

      Oprasim tohle velmi aktualni tema.

      Mam predni naboj Hope Pro 2 Evo 20mm, a zaregistroval jsem vuli v prednim kole kdyz jsem neco montoval. Zkontroloval jsem vsechny ostatni vule (Hlavko byl prvni podezrely – nove nainstalovane, pak spodni nohy a zadni stavbu, co se nekdy muze jevit jako vule vepredu ale ram je novy) a dosel k tomu ze to musi byt predni kolo.

      Vymenil jsem loziska protoze byly 6 let stare a ac se zdaly uplne ok, rikal jsem si ze jsou stare a vue je minimalni tak to bude ono. Dal jsem kolo do kupy a vule je uplne stejna.

      Vule je sotva znat, ale projevi se pri klepani prednim kolem o zem s riditky otocenymi nadoraz (dvoukorunky). Nedokazu tu vuli nikde izolovat, ale rezonance po narazu ukazuje na jasnou vuli. Se sundanym prednim kolem nic nevibruje, ale pokud by predni naboj nebyl ten problem, dalo by se to vysvetlit tim ze na konci vidlice neni vaha kola (s DH gumou a CushCore – aspon kilo peri).

      Vetsi dotazeni predni osy se nezda, ze by mnoho zmenilo. Rozperna trubicka mezi lozisky sedi rovne a na tesno, vymena lozisek sla uplne hladce a nic podezreleho jsem nezaznamenal. Muze to byt i tak tim, ze je prilis „zkracena“? Rikam si ze v tom pripade by se vule zmensila pri silnejsim dotazeni osy.

      Muze to byt osa samotna? Vidlice je 2015 Boxxer a ma uz leccos za sebou, ale zadne viditelne opotrebeni ani poskozeni na ni neni a osa vypada a funguje uplne v pohode.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.