Na TV přestalo fungovat Youtube. Reklamovat?

47 nepřečtených
  • Mr.Voza

    Ahoj všem,

    Máme 3 a kousek roku starou TV Gogen. Byla kupovaná 27.května 2014 s tříletou zárukou a během tý doby 2× na reklamaci a pokaždý vrácená až posladní nebo předposlední den 30ti denní lhůty na vyžízení reklamace, takže by měla bejt záruka prodloužená ještě o ty 2 měsíce, co byla TV na reklamaci – tzn. ještě cca 2 tejdny v záruce.

    Teď přestala fungovat aplikace Youtube – viz. foto. Na netu jsem se dočet, že Youtube přešlo z formátu videí Flash na HTML5 a proto na některejch starších zařízeních už videa z Youtube prostě nebude možný přehrát.

    Je to důvod k reklamaci? Myslíte, že mě bude v tomhle případě reklamace uznaná? Chápu, že to není závada zařízení a že se tím bude asi Gogen ohánět, ale když to vemu ze svýho pohledu, jako koncovýho uživatele, tak jsem si koupil zařízení s nějakejma funkcema s určitou zárukou a po její dobu by mělo zařízení „bezvadně“ (myšleno bez vad) fungovat – tzn. že by měly fungovat VŠECHNY funkce. A pokud aplikace Youtube přestala fungovat, nemusí mě v podstatě zajímat, jestli je to chybou zařízení, chybou Gogenu, nebo chybou Youtube, ne? Přecijenom Youtube bylo na týhle TV používanější skoro víc než televizní vysílání – syn pohádky, manželka videoklipy, já taky občas videa všeho druhu…

    Jakej na to máte názor? Myslíte že mě bude reklamace uznaná, nebo mě s tím pošlou do háje? Nerad bych byl zbytečně zase 30 dní bez TV a pak dostal jenom vyjádření, že to není vada TV, ať si trhnu nohou.

    0 0
    • Roxteedy  

      Co je to za typ?

      0 0
    • IndyCZ  

      Pošlou tě do háje.

      To máš to samé jako teď s digitalizací. Televizor funguvat bude, jen vysílání bude na jiných frekvencích. :-) Závada přístroje to není.

      0 0
    • Petr L2  

      Výrobce jasně deklaruje systémy a formáty, které zařízení umí, pokud se okolní svět změní, není to jeho problém, ale tvůj.....

      0 0
    • Emp14  

      Chápu že rada typu TV a podobné věci Zn. Gogen nekupovat, je ti teď nanic.

      Každopádně na reklamaci zapomeň, ty se ti vysmějí. Už jen proto že app YouTube v puvodní verzi i nadále funguje. A to že již Google tuto verzi nepoužívá je zajímat nebude.

      Doporučení a nejen pro tebe, když chcete koupit nějakou chytrou tv tak raději kupte pouze panel. A jako zdroj nějaké pc a bezdrátovou klávesnici s trackpointem. PC můžete kdykoli aktualizovat na cokoli. Když to TV i ty co mají možnost updatu se dřív nebo později přestanou aktualizovat.

      0 0
    • Roxteedy  

      Kontaktuj jejich podporu. Treba ti neco poradi. A napis mam sem info :)

      0 0
    • zdenek  

      Slušný výrobce vydá aktualizaci FW, která půjde přehrát vlastními silami nebo v servisu…

      Tohle je běžný jev, že někdo něco změní a související zařízení se stane nefunkčním. Čím víc toho zařízení umí, tím větší šance, že k tomu dojde. Proto se vyhýbám „chytrým“ přístrojům. Lepší je mít u TV nějaké PC (HTPC).

      0 0
    • milan.v  

      Nebude uznána, výrobce bude argumentovat, že vyráběl TV v době, kdy Youtube fungoval přes flash a nemohl očekávat, že se do budoucna něco změní.

      Ruku na srdce, za zlé jim to nikdo mít nemůže, za to nemohou, i když to může člověka sebevíc naštvat.

      0 0
    •  

      kup si od číňana chytrou krabičku za 25 usd a jedeš dál navíc s podporou že to přehraje téměř cokoli

      0 0
    • sas  

      Pane Lorec uvezu to?

      0 0
    • Japhy  

      Další argument proč si nekupovat chytrou televizi, malé úsporné PC s DVB-S2 tunerem a Kodi mě zatím na holičkách nenechalo, výkonu přebytek a už přes 5 let drží prst na tepu doby. :-)

      Gogen, to zní tak nějak čínsky, počítám, že výrobce už si nevzpomíná, že takový typ kdy vyráběl.

      0 0
    • Roxteedy  

      Tyve, to sou zase moudra :)

      1. GoGen je značka společnosti HPTronic – jednoho z největších CZ distributorů elektroniky – mj. vlastníka značky ETA. Vyrábí jim to samozřejmě číňan. Má svýho kupce – stojí málo a je to celkem slušný a dávají 40měs záruky. Prosím, nesrovnávejte to s Ačkovými značkami za 2+ násobek ceny.
      2. Pochopte, prosím, že jsou lidi, co jim prostě chytrá TV vyhovuje. Ano, já mám také HTPC. Ale třeba mámě bych dal chytrou TV. Z KODI by jí asi jeblo :)
      3. možný bude stačit jen na flešku stáhnout firmware a naládovat ho do TV. Možný ne… To majitel zjistí, pokud kontaktuje servis, jak jsem mu radil. Mám zkušenost, že komunikují velmi ochotně a fundovaně.
      0 0
      • Japhy  

        Ahá, vlastník značky Eta. No tak to úplně mění situaci, tak to musí být etalon kvality. Jak že to říkal ten Rotschild? Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci? S přibývajícími roky ho začínám chápat.

        Rodičům jsem koupil za 25$ Android krabku s Kodi. Fungování Youtube a Sosáče pochopili naprosto perfektně a shodli jsme se na tom, že je to mnohem intuitivnější než ten smartTV bastl od LG.

        0 0
        • Roxteedy  

          Je to čínská jebka, stejně jako ETA. Ale servisní zázemí poměrně slušný.

          Jakou máš verzi Androidu v tý krabce? Je dost pravděpodobný, že za 3,5roku budeš ve stejný situaci, jako teď Zakladatel vlákna. Budeš mít nepodporovaný systém.

          Já to nehanim. Jistě je to dobrý a pokud to rodičům vyhovuje, proč ne? Jen nezavrhuju ani lowendovou TV se smart fcema. Všechno má svýho kupce.

          0 0
          • Japhy  

            Za 3,5 roku? Zamená to, že mě rok provozování té krabky vyjde na závraných 171 Kč ročně? Na rozdíl od zakladatele vlákna s tímhle scénářem počítám a nedělá mi problém metnout tu krabku do konťáku. S rychlejším a rychlejším morálním zastaráváním spotřební elektroniky už jsem se tak nějak smířil. Ale když vidím nedotaženost, odfláklý sw a naprosto zoufalou ergonomii lowendu co se dneska prodává, brečel bych. Na návštěvách s tím též nechci mít nic společného, chodím tam poklábosit a vypít kafe, ne řešit bugy za čínské soudruhy.

            0 0
            • Roxteedy  

              Ano, souhlas. Rozdíl v ceně GoGen hloupé a chytré TV je menší, než Tvoje krabka. Takže je to vlastně tak, jak píšeš. A každý si tu krabku může v téhle situaci dokoupit a používat TV jako monitor s tunerem

              0 0
      • KoudakT  

        Mno, poslední dobou, co bylo ETA, smrdělo Čínou na sto honů. Tak už asi vím, v čem je zakopaný pes :-)

        Rodiče používají OSMC k velké spokojenosti. Mluví to na ně česky, ovládají to ovladačem k TV a pouští filmy a youtube jak o dušu. Zase bych ty rodiče nepodceňoval. Že to nezvládnou za dvě minuty, neznamená, že to nezvládnou vůbec.

        0 0
    • Luke96  

      Tohle čeká, nebo už se jim to stalo, i uživatele starších (4 roky) Samsungů

      0 0
    • KoudakT  

      Pořiď si Raspberry Pi 3 s Kodi nebo OSMC a máš po problémech. Na browsení po youtube ti bude stačit ovladač TV, když bys na tom chtěl koukat i na jiné věci, pořídíš ještě bezdrátovou klávesnici s touchpadem.

      Gogen je levná značka (i když bohatého výrobce). Myslím, že s podporou na nový firmware asi úplně počítat nemůžeš, i když by to bylo příjemné překvapení.

      0 0
      • Zodiax  

        tak nám např. díky politice Adobe kolem jejich Flash playeru komplet přestalo na TV Samsung fungovat iVysilani od CT. Youtube a zbytek bezi, stejne jako Netflix apod.

        Predpokladam, ze podobna chytra krabicka (at uz Minix Neo, RPI3 apod.) by mi na tenhle problem pomohla – ale hlavni dotaz zni – da se to nejak napojit na soucasny ovladac k TV? Chci mit na stole jen jeden ovladac a ne pouzivat nekolik (jeden na televizni programy pres satelit, jiny na youtube atd.)

        Koukal jsem, ze Minix Neo je za cca 3k penez, je nejaky duvod porizovat RPI3 a skladat si to sam misto toho koupit to komplet hotove?

        Diky za rady ;)

        0 0
        • Luke96  

          HDMI-CEC

          0 0
        • KoudakT  

          Pokud tvoje tv ma funkci hdmi cec, bude ti stacit ovladac k tv.

          0 0
          • Zodiax  

            diky za radu, tak HDMI-CEC umí, tím pádem je vyhráno. Resp. vyhrál jsem i bez chytré krabičky, protože nám nejde jen iVysílání a při studiu parametrů jsem našel i zmínku o funkci ScreenMirroring a tím pádem to aktuálně řeším tak, že iVysílání pouštím přes mobil na TV

            Zbytek jako web, netflix, youtube beží v pohodě, takže za mě spokojenost ;) A ušetřené peníze vrazím do kola :-D

            0 0
    • Smazaný účet  

      me nejvic fascinuje, ze jiny výrobce si zmeni nejake parametry a ty to chces reklamovat. Jako si myslis, ze maj kristalovou kouli ? bud vydaji nejaky firmware, který problém vyresi nebo banan. Asi pujdu reklamovat cernobilou televizi, ze uz neumi prehravat barevne :D hajzli jedni.

      0 0
      • Roxteedy  

        Tak čb TV už potkala smrt při přechodu SECAM → PAL:)

        0 0
      • Roxteedy  

        Koneckonců, ona největší sranda teprve přijde. Až se u nás vypne původní DVB-T. A spousta lidí se bude divit, proč jim jejich kosmírná bedna nejde, když je na ní samolepka DVB-T2 ready :)

        Taková malá drobnost, kterou jim prodejce neřekl – potřebují kódování DVB-T2 / HEVC :)

        0 0
    • -b-n-x-  

      Dneska ještě někdo kouká na tv? Já myslel, že tohle centrální streamovani skončilo už tak před 10 lety.

      0 0
    • danis7  

      Řešením je Chromecast

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.