• Kysky

    Ahoj,

    nemáte někdo zkušenosti s cestováním na silničce přes Evropu? Přemýšlím na léto třeba 10dnů vyjížďku celkem na lehko. Představoval bych si asi jen nutné hygienické potřeby, něco do nepřízně počasí + balík peněz na jídlo a ubytování. Celý den na kole, večer zaparkovat v rezervovaném hotelu, přespat a ráno zase vyjet. Viděl bych to třeba každý den 150–230km

    Dá se to takhle i bez podpory v autě?

    0 0
    • mikryn  

      Nevidím důvod, proč by to nešlo. Jen bych chtěl vidět, jak odhadneš, kam se ti podaří dojet každý den. Rezervovat hotely je podle mě blbost.

      0 0
      • Kysky  

        Dík za názor, je fakt že odhadnout to nejde, ale že bych měl jasný co musím ujet. Jako když vyrazím z domova kolem druhý a v sedm když se stmívá musim být doma a i přesto chci ujet 150 km…

        0 0
        • mikryn  

          pořád platí nejlepší rada…než kdyby jsi na foru precetl xx clanku, diskuzi, tak vice ti da treba jen 3 denni trip :) a uvidis sam co a jak

          0 0
          • Kysky  

            Je mi to jasný :-) Takže v rámci jarní přípravy absolvovat pár dní a pak se uvidí :-) Díky za tip

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Pominu-li nepředvídatelné navigační a technické problémy, tak zůstává (většinou) řešitelný problém s pitím + doplňováním traťovek a poněkud hůře řešitelný s čistým oblečením (kraťasy) na další den.

              Dát třeba 5× po sobě plánovaně 150–200 km ve zvlněném terénu a třeba ve větru může být dost na morál, včetně přiměřeného a kvalitního doplňování kalorií, když na jídlo přestane být chuť.

              0 0
    • jecnak  

      Uvazoval jsem o tom uz mnohokrat. Po civilizovane Evrope to pujde bez problemu. Staci mit dost penez, kvalitni obleceni a neco malo nahradniho. Idealne nechat auto nekde uprostred a jet kolem dokola,a by bylo mozne se pro nej v pripade zhorseni pocasi vratit.

      Obleceni se da vecer oprat a do rana uschne. Akorat to chce navecer na prochazku ci do restaurace nejake lehke platene kalhoty, triko a zabky. Mapovani resi navigace a chytry telefoun.

      Jsi z Budejovic, takze se idealne nabizi Rakousko – podhuri Alp. Tam je v kazde vesnici neake ubytovani v soukromi a nebo hotel s restauraci.

      0 0
      • jecnak  

        A jinak s kamarady jezdivame pravidelne na putaky s autem, kdy nas jede treba 5. Autem se premistime do vychoziho bodu a pak uz vzdy jeden ridi a ostatni jedou kolmo. Ridic nekde po ceste zastavi, abysme se mohli prevlect, priobliknout, pripadne najde hospodu na obed a pak vyrazi do kempu zajistit formality. Dalsi den totez. Ridici se stridaji.

        0 0
      • Kysky  

        Já spíš uvažoval jet tak jako spíš na kukačku po městech PRG – Drážďany – Lipsko – Berlín – Brémy – možná Amsterdam a nějakou cestou zpátky.

        rád bych se vrátil po letech do Paříže, ale to je slušná zajížďka.

        Alpy nejsou taky mimo, jako druhej vejlet. Pak do Švajcu a Monaka :-)

        Nebo si říkám pro začátek, jestli by nebylo moudřejší zkusit to jen po ČR, kde sice prd uvidím, ale mohl bych nabrat nějaký zkušenosti ohledně tohoto cestování

        0 0
        • Kysky  

          A hotel si najít vždy někde u města, abych nezaplatil majlant za to že budu spát v centru :D

          0 0
    • vlk123  

      Mám kladnou zkušenost. Vyjel jsem několikrát vlakem se silničkou a pak se vracel cca 6 – 8 dní zpět domů nalehko. Většinou Alpy (výchozí třeba Feldkirch, Chur, Zermatt). Noclehy jsem neřešil předem (ale mám v Alpách pár příbuzných a známých, takže občas nocleh u nich). Jezdil jsem vždy mimo sezonu (září až říjen). Naposledy to bylo v roce 2007, pak jsme začal jezdit do Alp s oběma koly a vyjížděl vždy hnězdicově s pomocí vlaku a návratu do místa ubytování.

      0 0
    • ememem1  

      a co takto zajazd? jak som tu uz pisal na mtb zasadne vsetko vlastnymi silami ale na silnicke to imho ma svoje caro. cestovka ta aj s bikom privezie niekam, mas zabezpecene ubytko, stravu, rano si oblecies podla pocasia co treba a ides nalahko do miesta B kde ti autobus donesie vsetky veci a caka ta ubytko s vecerou. nic neriesis a jazdis nalahko. sice som to este neurobil ale kolega takto bol uz viac krat a docela si pochvaluje. a neni to nijak extra drahe.

      0 0
      • Kysky  

        O tom jsem kdysi slyšel. Ale vidíš, od začátku plánování jsem si na tohle nevzpomněl. Mrknu na to :-) je fakt, že tam je fajnový že ti převezou věci a nemusíš prakticky nic navíc vozit s sebou na kole :-)

        0 0
      • Amoondre  

        Jel sem takhle jednou s cestovkou, pak jsem si spocetl kolik nas to vyjde kdyz pojedem po vlastni ose a od te doby uz nijak jinak. 4lidi/auto, apartmany s vlastni kuchynkou, jidlo mas tim padem za hubicku.

        0 0
        • ememem1  

          lenze z tych styroch sa jeden musi kazdy den obetovat, navyse zhananie ubytka, musis chodit do obchodu (NENAVIDIM), varit (NEVIEM) atd. ale zalezi co kto chce, ci co najlacnejsie alebo mat pokoj.

          a inka co sa tyka dopravy 4 v aute kontra autobus tak by som dost pochyboval ze je to extra lacnejsie ale hadat sa nejdem. moze byt ze to mam skreslene lebo my ked ideme 6 v aute tak to jaksi vzdy platim za vsetkych ja, uz by ti mali haranti mohli zacat fotra zivit.

          0 0
          • Amoondre  

            Kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody

            0 0
            • ememem1  

              ja nehladam ziadny dovod, ja len tvrdim ze tvoja varianta moze byt, snad je aj lacnejsia ale ma svoje muchy. uprednostnujem na dovolenke nic neriesit. ale je to samozrejme vec nazoru a pristupu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.