• Carloss

    čau, zítra odjíždíme na dovču do liptovské sielnice a padlo rozhodnutí že berem i kola, tak Vás chci poprosit jestli někdo neznáte nějakou pěknou trasu do hor v okolí.. nic velkýho tak 50 max 70km po nějakejch rozumnejch cestách, přítelkyně má cross, ale aby to zas nebylo po áčku celý.. díky za rady

    0 0
    • jaiii  

      zaujimava trasa (na cross urcite nie) je zo sielnice cez kvaciansku dolinu a huty do zuberca…inak do zuberca po ceste sa da tiez (vela aut tam nejazdi) a je tam pekny kopcek :)

      0 0
    • Toman  

      Zdarec, tak nějak, jak to psal jaííí. Vyšlapejte po silnici asi 7km stoupání z Liptova na Oravu, tedy od Mary směr Zuberec. Až přejedete sedlo nad Kvačankou, tak ještě asi 2–3 km dolů a pak odbočte doleva na Huty. Projeďte je skoron až dolů a odbočte doprava na Malé Borové, je to sice krpál jako hrom, ale stojí to za ty výhledy na okolní hory. Projeďte Borové a až u poslední chalupy odbočte po hřebeni doleva a jeďte směr Malé Borové/ Malatiná. V tom Malém Borovém dolů ke kostelu a pak to namiřte rovnou do Kvačanské doliny. Je to parádní sjezdík po skále až ke starému mlýnu. A od něj kousek směr Huty a pak doprava ( ne na Huty ) a tím projedete celou Kvačanku a vyjedete na Liptově v Kvačanech. Je to trochu náročné, za to moc pěkné.

      Pak můžete vyjet z Mikuláše na Žiarskou chatu, tedy z nějakých 500m do 1300 s výhledem na hlavní hřeben Roháčů z jižní strany.

      Také lze po bočních cestách objet celou Maru. Ve Svätom Kříži je krásný starý dřevěny kostel. Na tuto trasu chce určitě mapu, ať nebloudíte, terén je nepřehledný, členitý.

      Přeji hezké zážitky.

      Toman

      0 0
    • Mondieu  

      Okruh kolem Mary je moc fajn a zvládne ho i tvá přítelkyně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.