Na jednokolce za severní polární kruh

12 nepřečtených
  • Viator

    Zdar a sílu!

    Měl bych takový speciální dotaz. Příští rok (červen až srpen 2016) se chci vydat od nás ze Znojemska až do norského města Bod?. Na 36" jednokolce. Je to asi 4 000 km. Nechtěl by se někdo přidat? Nebo třeba aspoň na kousek?

    Pro cyklisty je to spíš takové lážo plážo tempo. V průměru 20 km/h. Denní dávky do 120 km. A z kopce mi to o moc rychleji nejede :)

    Více informací je na webu http://cesta-je-cil.blogspot.cz/

    Přikládám fotku stroje v porovnání s mojí dvoumetrovou maličkostí…

    Díky za ohlasy.

    Tom

    0 0
    • jandys  

      A už jsi něco takovýho někdy podnikal? Věci vozíš na zádech jak na čundr?…neber to jako rýpání, opravdu mě to zajímá. V červnu 2016 už budu mít snad po státnicích a neumim si představit, že bych to oslavil jinak než něčím podobným :)

      0 0
      • mr.antik  

        na těch stránkách je fotka nosiče… ale nacpat tam tolik věcí si nedovedu představit

        0 0
        • jandys  

          stránky sem nesledoval, moje chyba. Nějaká kombinace batohu a toho skromnýho nosiče, proč ne.

          0 0
          • Viator  

            Nosiče budou dva + batoh. Minulý rok jsem na devětadvacítce objel hranice ČR (34 dnů, 2151 km). Měl jsem jen jeden takový hala bala nosič a 40 l batoh. Dohromady jsem vezl 12 kilo. Teď to bude víc, ale jako absolutní strop považuji 20 kilo.

            Lofoty jsou v plánu.

            0 0
    • Jakobo  

      Neznam, nelaka mne to, jednokolka mi zrovna pohodlna neprijde a ujet v jedne pozici 20 km by pro me bylo na zblazneni. Na kole muzes menit polohu, narovnat se, jit ze sedla oprit se rukama, protahnout se a to na te jednokolce asi moc nejde, co? Mne to pripadne spis jak takove sebemrskacstvi, to bych uz radsi sel pesky. Ale tak je fajn, jestli to vidis jinak, nechci se hadat.

      Jinak neco k tematu, z Bodo urcite jed na Lofoty, je to jen 200 az 300 km navic z A do Svolvaeru.

      0 0
      • Viator  

        Chápu. Už jsi jednokolku zkoušel? Ty malinkaté nejsou na ježdění. Tohle je něco jinýho. Kolo má tak velkou setrvačnost, že když to rozjedeš, tak pak to valí prakticky samo. Do kopce je to dokonce rychlejší než kolo. Ale jen do určitého stoupání. Třeba 15% kopec je pro mě bez šance. Vím že ve Skandinávii těch kopců pár bude, ale člověk si nevybere.

        Jinak abych trochu oponoval, tak 20 km není na tomhle žádná vzdálenost, sedíš tu narovnaný nonstop, jet ze sedla se taky chvíli dá (ale na kole je to lepší, přiznávám), ruce mám opřené taky prakticky pořád. Když na to ale přijde, tak za jízdy si můžeš klidně vyčistit zuby. K tomu máš výhled do krajiny, nebolí tě za krkem, dlaně, záda… nejedeš silově, ale frekvenčně.

        Se zadkem už je to ale horší no :)

        0 0
    • strtom  

      Vzpomínám si ze nekdy pred 20 lety bylo v televizi ze mame svetoveho rekordmana v chuzi s kopanim do balonu a nesmi spadnout na zem, tak zkus napsat jemu.

      0 0
    • roman 3D  

      vohol si bíbra před cestou ať si v Norsku nemyslej že jsi jednokolovej džihádista

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.