• pegas

    Tak jsem premyslel u ceho se vyplati na kole setrit a u ceho zas ne..Jako student jsem rad za kazdou korunu a snazim se nakupovat veci na kolo s rozumem(radsi zaplatim za kvalitu ale nejsem zas fajnsmejkr, lepe receno magor abych daval x tisic navic a bych na kole mel tu a tu znacku a ten a ten material)…na bezne jezdeni i na obcasne zavody pro me bohate staci kolo v profilu.. nikdy nebudu setrit na: sedle, botach, gripech, rukavicich, kalhotach, helme…zbytek se da rict ze je me jedno a veskere cyklistycke zbozi povazuji za spotrebni material…Na cem vy utracite a kde setrite?

    Anketa: Na cem nesetrite?

    0x
    0%
    24x
    75%
    2x
    6%
    0 0
    • enjoy  

      nikdy na nicem nesetrim a kdyz na to nemam,tak si na to vydelam. to je co:-)

      0 0
    • rarášek1  

      Nikdy nešetřím na manželce! Za ty roky vím, že spokojená a přeplacená manželka je pak svolnější k nákupu jakéhokoliv materiálu na kolo. Jen občas musím snížit cenu komponentu o jednu nulu ;-)

      0 0
      • Karlos009  

        Tak pojem přeplacená manželka slyším poprvé. :-) Já teda vydělávám dost, ale moje „skoromanželka“ je jak české zdravotnictví. Můžu do ní nasypat co chci, vždycky za pár dní nahlásí, že je bez peněz. :-) Jinak souhlas, možná bych ještě upřesnil, že pak bývá svolnější obecně, nejen k nákupu cyklomateriálu. :-))

        0 0
        • Lister  

          e jak české zdravotnictví. Můžu do ní nasypat co chci, vždycky za pár dní nahlásí, že je bez peněz. :-)

          ..já vím, že to byla sranda, ale tohle je blbost :o) no flame, budem se radši věnovat původnímu tématu :o))))

          0 0
          • Karlos009  

            A ty jsi někdy zažil za těch 16 let po převratu, že by zdravotnictví hlásilo dost peněz? Nikdy! A dokud se nezmění tento stupidní systém „všichni všechno zdarma“, tak ani nezažiješ. Nechci tento thread zasvinit debatou o zdravotnictví resp. politice, takže je to můj poslední příspěvek k tomuto tématu zde, ale pokud založíš jiný, politické diskuze mi nevadí. Možná jenom radši diskutuju u piva. :-)

            0 0
            • vlk  

              Viděl jsi poslední díl básníků.Tam je to pěkně reálně zobrazeno, jak to ve zdravotnictví chodí.Ryba smrdí od hlavy.A ono to není preavda „všichni všechno zdarma“.Ty neplatíš zdravotní pojištění, a kdo nechce nemusí a pak si platí za výkon.

              0 0
              • Standa  

                Taky nechci tento thread zasvinit debatou od tématu,ale ZDRAVOTNÍ platit musíš.Nemusíš si platit sociální a důchod,pak budeš osoba bez zdanitelných příjmů,ale zdravotní pojištění platit musíš ze zákona.

                0 0
      • Marcinka  

        Ženská chlapa DOVEDE vyždímat,co?

        0 0
    • Páník  

      no jsem taky student,takze taky nemam penez nazbyd. Snazim se volit levnejsi,ale funkcni varianty, coz se mi docela dari…no a jelikoz jsem dal nedavno pritelkyni „sbohem a satecek“:(,je cesta investic do kola otevrena:)

      0 0
      • OCG  

        ó ano, i já to znám! Jak slastný pocit to byl, poté, co jsem se teda vzpamatoval z toho, že jsem byl rozejit, když jsem šel do cyklokvelbu a koupil si novou vidlici, smyk a kliky a ještě před tím po inzerátech skoro celý nový kolo! S mojí bývalou bych to nedal… A současná se těší, až začne jezdit – kolo je nadále samozřejmě moje, v případě rozchodu jsem investoval jen do sebe :o)

        0 0
    • Lister  

      to se nedá tak obecně říct, z každého něco, jsou druhy oblečení na kterých nešetřím – třeba kalhoty jsem si koupil za několik tisíc, naopak větrovku mám třeba z lidlu za pár korun, to samé u komponentů – třeba pláště nakupuju jen kevlarový a hodně si vybírám, na druhou stranu přesmyk jsem si pořídil alivio a kdyby nebyla kolize s rámem tak bych si ho klidně nechal, ale musel jít pryč. Jako další důležitou věc na kole vidím vidlici. Osazení pohonu je mi celkem šumafuk.........

      0 0
    • Luka  

      snazim se na kole nesetrit. je to muj nejvetsi konicek a tak do nej jde veskere volne penezivo. Ovsem nejsem magor co si koupi XTR jen proto, ze ho chce. Kupuju komponenty s rozumem (vetsinou), tedy je pro me nejlepsi to, co opravdu vyuziju. Coz napriklad 8kg kolo vazne neni. Ladim do komponentu ktery se mi libi, srdecni zalezitosti…

      Nesetrim vubec: na vecech, ktere mi sednou. Kdyby mi sedla helma za 3t nebo za 1500, tak nekoukam na cenu, ale helma co stoji vic jak 3,5t je pro me hole vyhozeni penez… s ostatnim je to stejny, musi mi to sedet a neco to vydrzet, teprve pak resim cenu. Zkusila jsem si uz ledacos, od hodne levnych veci az po drazsi a luxusnejsi… zkusenost? Co se tyka hadru, nejlepsi je cenovy stred, ani levny ani drahy (vzhledem k polocasu rozpadu). Na komponentech jdu po kvalitnich osvedcenych (doporucenych) vecech za dobrou cenu (proc neusetrit?).

      A na cem nikdy nesetrim, to je vrchni velitel domacnosti. Rozmazluju ho a hyckam. Zvlast proto, ze sam by si nejaky ten spercicek na kolo nekoupil (tvrdi vzdycky ze to stary jeste vlastne funguje a tak nutne novou vec nepotrebuje). A jelikoz jsem jediny z jeho okoli „obdarovavac“ ktery o sobe aspon trochu muze rict ze rozumi vecim od kola a tomu co by Habib chtel, tak ode me prakticky vzdycky schyta neco praktickyho a neco co chce…

      0 0
      • Lister  

        já myslím, že Habib už si jeden šperk na kolo pořídil....... :o)

        0 0
        • coolboy  

          spíš za kolo :-)

          0 0
        • Habib  

          jeden sperk od Luky k jézišku :)

          0 0
          • Luka  

            i ty chlubile… vyfot i to druhy…pekne na kole :D

            0 0
          • Lister  

            no vždyť to povídám, máš to perfektně zařízený :)

            0 0
            • Habib  

              tak jeste jedna uplne squele ujeta ve na kolo :)))

              0 0
              • Luka  

                cepicky na VENTILKY :)))

                0 0
              • Radek Broz  

                Kde?! To musim mit;-)

                0 0
                • Habib  

                  :D

                  0 0
                • Luka  

                  bylo to strasne tezky sehnat…vubec mi to nechteli prodat, pacholci, brala jsem troje, nakonec se chlapik v e-shopu nechal ukecat pres telefon… ale bejt chlap asi by mi to neposlal.

                  Zkus poptat tuningovy shopy. Stoji to par korun. Ale nikde to nemaj…

                  0 0
                  • pegas  

                    par korun:-)))..kdyz jsem to nedavno hledal tak 2ks stali 400..uz sem to nastesti sehnal levnejs…ale i tak…ted to musim nejak prdnou na galuskovej ventilek:-O

                    0 0
      • pegas  

        pro me treba kolo neni jen jedinej konicek..ono i ostatni zaliby celkem zaberou cas i penize..hlavne pritulka,podobne jak u Luky jeji velitel:-))))..letosni rok jsem ji zasvetil do sveta bikeru a tak nejak jsem v nakupovani veci na kolo uz premyslim co by se hodilu drahe polovicce a nektere veci beru 2×:-)..

        0 0
        • coolboy  

          tohle je aji pro Luku: kde se takový bikerky dají sehnat?? :-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Horko těžko, jsme podpultovky, nedostatkový zboží. Tak snad jedině přes známé na dobrých místech. :-)

            0 0
          • Habib  

            No, az si nekoho takovyho „poridis“ domu, tak si taky sezen silny nervy… Ja jsem napriklad po 4-hodinove asistenci u lepeni samolepek na Luky ram docela vyrizenej. Je fakt ze vysledek vypada squele, ale ani panak rumu me vyrazne nevzpruzil :) Mala ukazka komunikace… L: je to rovne? H: jo, je to dobry L: tak jo, nebo ne? H: jo, je to rovne L: tak ja to prilepim H: prilep L: ale jestli to bude krivy, tak uz s tim nehnu…a muzes za to ty.. H: ne, je to dobry L: ale je to pekny, ze jo? H: to vis, ze je.. nejhezci…

            Dalo to docela zabrat, ale vysledek vypada fakt dobre, tak si pockejte a za 14 dni budou i fotky…kdyz panbuh da :)

            0 0
            • Tomcat_1  

              Jezis, vy s tim nadelate! Copak nevite ze nektery lidi tady na tu fotku cekaj a tesej se vic jak pred par dnema na stromecek? :-(((

              0 0
              • kámen úrazu1  

                :-) Navštěvuju web Luky častěji než obvykle. Před pár dny jsem se zaradovala, bo jsem na úvodní stránce viděla, že ohledně Vižlíka přibyly další informace. A fotky nikde. To bylo zklamání, celý vánoce zkažený. ;o)

                0 0
                • pegas  

                  ..taky se pridavam ke zklamani…:-))..cekam cekam fotecky ..a porad nic..sem zvedav na barvicku…zatim se o ni jen basni

                  0 0
                  • Luka  

                    no..dobre… budu hodna… na tyhle fotce je barva skoro i videt… to zlaty je tojak prasatkuje, jinak cista bila… :) a zbytek sledujte na webu… :DDD… pristi vikend bude definitivne hotov…

                    0 0
                    • pegas  

                      vic..vic…vic:-)))

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      BTW: TO mas rezany foliopismo? To imho pri takhle malejch plochach moc dlouho nevydrzi – me se to vzdy soupalo do par tydnu. Nebo na tom bude jeste lak?

                      0 0
                      • Luka  

                        no jasne, minimalne jedna vrstva bezbarveho laku tam bude..

                        0 0
                      • Luka  

                        mela jsem predtim na Vizlikovi rezanku a drzela jak pribita…nesla ani sundat pri odstrojovani ramu..

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          To ona zase, když ji sundat chceš, jde blbě, to jo;-) Mě se to spíš vžycky nějak omlátilo/ošoupalo, že chyběly kousky a bylo to nehezký.

                          0 0
                      • rock  

                        Jmenovku z písma řezaného na plotru mám na rámu už 3.rok. A to dokonce ještě menší segmenty, výška písma cca 10mm prachsprostým arialem (hledal jsem font působící co nejméně zdobně) … nicméně podobně jako v případě Luky – pod vrstvou laku …

                        0 0
                    • Radek Broz  

                      BTW: Mozna bych je nechal vydusit a zverejnil az s tim spolenym clankem;-)

                      0 0
                    • Gorgov  

                      vypada to moc dobre!

                      0 0
                    • orca  

                      žeby zrovna bílá byla nejpraktičnější na bika ??

                      hmm ale jo… když se ti to líbí nakonec proč né.....

                      0 0
                      • wroum  

                        bahno na tom drzi stejne jako na jakykoliv jiny barve…proste prakticky to je uplne stejne jako jakakoliv jina barva.

                        a bila perletova barva je IMHO nejlepsi :-)

                        0 0
                • Páník  

                  jj,jj

                  0 0
          • Včelda  

            Dají se i vychovat ;-) Pokud mají „zdravé“ jádro

            0 0
            • Luka  

              Vychovava si me..to je fakt…ale nekdy toho lituje…bo kazdy den aspon jednou probereme „meho budouciho fulla“, novou sedlovou objimku, novy bowdeny, zaflakanost me milovane prehazovacky, odrndenost klik, vcera nad pivem jsme myslim jeste probrali lesteny deore kliky co tu nekdo dal na forum do fotek(nechtel bys mi je taky vylestit?? :)) ) a pedaly…a…a..aaa… ja mam odcas dojem, ze se spolu s Habibem bavime jen o kolech, jidle, nezaplacenych uctech a „nejakych tech domacich zabavach“. Ovsem u nas jsem ten ladic ja, takze ja spradam sny a plany na novy soucastky a Habib mi to pracne rozmlouva :)

              0 0
        • Staenly  

          Ty jo od kad je tvoje pritulkyne? mi pripada naka povedoma..:)

          0 0
      • TinkTink  

        Souhlasim…delam to celkem podobne…co se tyce komponentu, tak mi naprosto staci XT a X.9 a 105tka (zvlast u silnice nemam problem mit jenom 105, coz je vlastne totalni low-end)…narocnej jsem akorat na ramy, celkem tlumice, vidle a musim mit brzdy, ktery mi sedi… :)…

        …a celkem setrim na zbytku…

        Aaa…uz vim na cem setrim – bryle…max 800,–…vic jsem snad nikdy nedal :)

        0 0
    • grafik  

      jediny komponent na biku na kterem „setrim“ jsou snad jedine rafky, coz vsak neznamena ze vyhodim jen tak pasblink prachy za sadu xtr, to ne. Snazim se nakupovat a vyuzibat slev a akci na internetu, pripadne nakupuji nove nejete veci pres cyklobazar.

      setrim za obleceni – dresech, jelikoz nekupuji predrazene „crafty“, mam jiz svou oblibenou znacku, ktera neni predrazena a te sem verny, navic jsou z Olomouce tak proc nepodorovat mistni company, ze :)

      0 0
      • rock  

        Dresy od Craftu začínají na 650,– (respektive 850,– když nejsou v akci), to mi moc předražený nepřipadá …

        0 0
    • jecnak  

      Setrim tak, ze kupuju celkem casto moralne zastarale veci (nemusim mit karbonovy ram, nemusim mit kotoucovky, staci mi 8kolo). Je to sice takove „setreni“, ale jinak na kole nesetrim skoro na nicem. Vetsinou se ridim tak ze beru podle dulezitosi design, funkci a bezudrzbovost, vahu, odolnost a cenu.

      Pak si take rikam co asi vydrzi zavodni nasazeni a co ne, co bude slozite na udrzbu, co nachylne k poskozeni atd.

      0 0
    • jakub  

      mnooo neni problem nasetrit a koupit, ale je problem ze jezdime v rodine oba a tim padem je vsechno 2× coz uz takova sranda neni… proto se snazim uskromnit, tedko jsem treba zamerenej na bajka moji, dostala recona, novej volant, SPD razeni, brzd, paky, přehazku… na svoje tedkom moc neni ale pak zase budu setrit na svoje…

      0 0
      • rarášek1  

        My jezdíme čtyři a dva závodíme: to je pak rozpočet. Když dám čtyři kola na auto, tak zvednu hodnotu rodiného vozíku o 200%.

        0 0
    • wroum  

      programove na nicem a pokud kupuju neco na bika, tak podle aktualnich financnich moznosti – kdyz na to mam, tak si koupim co chci a kdyz momentalne nemam, tak si koupim co potrebuju a na co mam.

      0 0
      • Lister  

        no to seš na tom líp než já :o)

        u mě to je většinou tak, že když něco potřebuju, tak si koupím to co se mi nejvíc líbí nehlědě na cenu a když nic nepotřebuju a navíc na to nemám, tak si to stejně koupím :o)

        0 0
    • Blade  

      A musím si rejpnout a musím! :-D …na bezne jezdeni i na obcasne zavody pro me bohate staci kolo v profilu.. Co je to ve tvým případě za periodu to „občasné“? ;-)

      0 0
    • GrandeBelde  

      šetřím rám skoro nic nesjedu natož že bych to vyjel..)

      0 0
      • Blade  

        Tak to taky můžu potvrdit :-D No flame! :-D

        0 0
      • cabbage  

        hehe, tuhle taktiku používám taky;-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak to já teď už na rovinu říkám, že šetřím sebe. Už jsem vyzkoušel, že rám vydrží víc než já.

          0 0
    • vlk  

      Nešetřím.Jen nakupuji ve slevách a v akcích. A nakupuji s rozumem.Porovnám si jednotlivé komponenty a jdu vždy do té nevyšší co přináší proti předchozí nějaké funkční vylepšení a ta následující v řadě už je jen o designu či o nižší váze.Většinou na mé ježdění těch pár gramů za ty peníze nestojí.Ve slevách se dají velice levně koupit i xt komponenty a např sid tlumič se dá sehnat levněji než bar či radium. na slevách se uštří 30–40 procent nákladů.

      0 0
      • mr.antik  

        Já v podstatě považuju ceny v „akcích“ za normální ceny bez letní prirážky. Takže pokud nemusím, tak počkám na nějakou akci. Ne že bych tím ušetřil, ale koupím si místo LX třeba XT, a to dýl vydrží.V podstatě vybírám hlavně komponenty, které dlouho vydrží, i když jsou dražší a moc nekoukám na gramy…

        0 0
    • pegas  

      spis me zajima jak ste na tom s komponentama..zda treba koupite rads dva retezy za 1000 nebo jeden poradnej za 1000…sou veci kde upradnostnuju kvalitu pred kvantitou(vidlice, brzdy, atd…) ale to klasicky spotrebni resite jak?(retezy,kazety, bowdeny,lanka a da se rict i obleceni,)..a na druhou stranu zda je vam jedno zda mate napsany na predstavci IKE nebo Ritchey..pri zachovani stejne kvality..

      0 0
      • pegas  

        ..resim ted nakup kazety a retezu..tak premyslim zda investovat nebo se na to vykaslat a rads usetrit..dosud sem jezdil kazetu lx a retez sram 69…

        0 0
        • mr.antik  

          no kazeta pod xt jsou vyhozený peníze. Několikrát jsem měl deore a to byly vyhozený peníze. S řetězem je to horší, vždycky jsem kupoval SRAMy, ale poslední dobou nic moc…

          0 0
          • Vilém  

            Ja taky vzdy kupoval SRAM,uz ze zvyku,byly driv levnejsi jak Sh.Ted je vsak situace jina,Sh je levnejsi a kdyz jsem ho v podstate nahodou nasadil na kolo,tak jsem byl prekvapenej,jak ciste a tise to radi:)

            0 0
        • pavelr  

          Kup si řetěz sram 59 (dnes asi 971) nebo shimano HG73. 69 se nevyplatí.

          0 0
      • pepek  

        Za 1000 si koupím skoro čtyři řetězy, ne? (PC48)

        0 0
      • MlokCZ  

        Na spotřebáku ani moc nešetřim (mám ho malou spotřebu), protože sem stejně zjistil, že za spotřebák oproti nákupu celých kol stejně dám zanedbatelnou částku, takže je to fuk (a při té ceně celých kol se to už ztratí). Kdybych měl „spotřebu spotřebáku“ velkou, tak bych na něm asi šetřit začal.

        0 0
        • pepek  

          A máš to spočítané? Já jsem to kdysi počítal asi 5 let a vycházely mi hrozný sumy.

          0 0
          • MlokCZ  

            To opravdu nemusim ani počítat. Na spotřebáku jsem na všech bikách dohromady neutratil téměř nic. Nejvíc to bylo na biku, co jsem měl nejdéle (asi 7 let a najeto na něm necelých 20.000). Tam jsem měnil pouze řetězy (ten jen 3×) a brzdové špalky (taky asi jen 3×) a pláště (ty tak 6×). Takže jediné, co mělo větší cenu je těch 12 plášťů a když k nim přičtu i ty řetězy a špalky, tak to nedá ani 10k Kč. A kolo stálo 40k Kč. No a na předposledním biku jsem vyměnil za sezonu jen jednou pláště, teda teď co na něm jezdí manželka, tak ještě řetěz a prostřední převodník. A na posledním biku, co jsem jezdil letošní sezonu opět pouze pláště a teď teprve mě čeká výměna řetězu a možná půjde taky prostřední převodník. S cenou kol se opravdu nedá srovnat.

            0 0
      • vlk  

        A takhle. Tak to šetřím na spotřebácích jako jsou: pláště duše řetězy kazety donedávna i nášlapy/pedá­ly(nečekal jsem že shimano 520 tolik vydrží:o) ) šetřil jsem i na ráfcích(když jsem je měnil 1× měsíčně oba ráfky, tak jsem na nich šetřil, co používám jiný typ výpletu už není třeba kupovat stále nové) Olej do vidlice a tlumiče(stačí denicol) apod.

        Nevyplatí se šetřit na: Přehazka smyk vidlice tlumič rám brzdy Náboje Hlavové složení kliky

        Jsou to podle mne klíčové komponenty na kterých se nevyplatí šetřit.Ale i tak se dají koupit levné a přitom docela kvalitní.Akorát má pak člověk na kole takový mišmaš a trochu více ve výsledku váží.Někdy je přakvapivě odolnější nižší řada než ta vyšší.Jak kdosi psal, mám určitou představu, co má jakou hodnot a tak dokáži odhadnou co je nízká cena, co normální, co vysoká a co je vyloženě cenově neopovídající.A to hraje také svoji roli, akorát někdy tato hranice u klíčových komponent se musí posunout.

        0 0
        • vlk  

          PS: Jo a na sedle bych nešetřil asi nikdy ať stojí co stojí.

          0 0
        • pegas  

          treba prehazka a smyk bych bral jako spotrebak…ve smyku bych nejak moc rozdily nevidel…nektere chytaji driv vuli,ale este jsem nevypozoroval pravidlo ktere..spis to bylo individualni,kus od kusu..

          0 0
          • vlk  

            Asi jak kterou koupíš, deorka jsou fakt spotřebák, ale co sem měl staré stx nebo xt z 95(tedy po výměně pružin), tak slouží dodnes na starém kole i když mají vůli a v zimě zamrzají.Uvidím co to mé nynější inverzní xt, zatím se drží.Už se mi podařilo ji 6 x otočit, z toho 2× praskla patka, ale přehazka stále jak nová, teda má žvejklou tu zarážku, jak se otočila.Ale stále řadí skvěle a ještě na ní nemám za ty 2 roky vakl.

            0 0
        • MlokCZ  

          Ale jeden z těch spotřebáků na kterých uvádíš, že šetřích, má zcela zásadní vliv na chování kola – pláště. Tam se podle mě šetřit rozhodně nevyplatí.

          0 0
          • vlk  

            Ale dá- Občas stačí za 500Kč třeba nějaký dobrý drátěný plášť-dopředu(některé jsou také dost lehké).A nebo kupuji Continentaly v kevlaru po 500Kč a ne Micheliny Za 1500Kč. Znám dost drahých dobrých plášťů, ale existují i levné a přitom dost dobré pláště okolo 500–600Kč.A na zimu si pláště s hřeby vyrábím, což je lepší než kupované a hlavně o dost levnější.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ale jo, tohle beru. Jen jsme si tedy úplně nerozuměli, co je to šetřit na pláštích. Cena 500–600 u mě není moc šetřit, když kupuju pláště kolem 700 (teď už pořád RR a NN) a to na nich nešetřim vůbec. Potom šetření by u mě musel být tak kolem 300 (maximálně 400) a to už by žádný moc slušný nebyly.

              0 0
              • pegas  

                ..trosku nesouhlasim…mam nanoraptory v dratu 2,0..a za ty penize naprosta spokojenost..ce­na ±390..

                0 0
                • Darkson  

                  já mám po delší době Zmaxy drát 2,0 na zimu a jsem taky spokojenej, kus myslim za 330,–

                  0 0
                  • pegas  

                    ..dle meho nazoru se da sehnat plast kolem 300–400 kterej kvalitou,vydrzi a vlastnostmi splnuje me pozadavky i pozadavky ostatnich…a nemusi se zbytecne utracet penize..jde o kompromis..jako u vsech veci..

                    0 0
                    • Blade  

                      Tj, srovnávej nanoraptor a NN ;-)

                      0 0
                      • pegas  

                        no pokud jsem si dobre domyslel tak mlok pouziva NN v kevlaru..ja v dratu..takze i levnjesi verze plaste se da povazovat za dobrou koupi..nerejpej do vseho Blade:-))))

                        0 0
                        • Blade  

                          Sou vůbec NN v drátěné verzi? Na stránkách má Schwalbe akorát samej kevlar.

                          0 0
                          • pegas  

                            ..no ja mluvil o nanoraptorech,kte­ry mam ja..vy o Nobby Nic od Schwalbe(nebo sis poplet NN), pokud to chapu dobre…takze kazdej mame namysli neco jinyho..urcite se da sehnat levnej plast ± 400 v dratene verzi…pro kevlarovou verzi plaste by tak rozumnou hranici mohlo bejt±700,800 Kc­..vic bych za plast asi nedal..Vsechny plaste od Schwalbe me prijdou jako balony, to ale nemyslim spatne, naopak u nekterejch verzi se me to libi…Este by me zajimalo kolik MlokCZ najedes na tech kevlarovych plastech, popripade jakej teren u tebe prevlada..

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              To už jsem tu teď někde zmiňoval. RR vzadu 1500–2000km. NN vepředu 3000km.

                              A jaký terén převládá to sám nedokážu říct. Jezdím všechen terén, akorát ne moc extra těžkýho terénu (tzn. od asfaltu, přes pěkné široké cesty, šotolinu, kořeny, šutry). A jezdím převážně za dobrého počasí (proto vzadu stačí RR i na fullu), bahnu se vyhíbám. Takže jen občas mokro.

                              0 0
                            • Blade  

                              ..dle meho nazoru se da sehnat plast kolem 300–400 kterej kvalitou,vydrzi a vlastnostmi splnuje me pozadavky.. To se bez pochyby dá a právě proto říkám, že nemůžeš srovnávat pláště co jezdíš ty a co jezdí Mlok (nanoraptor x RR/NN) Je to nebe a dudy.

                              0 0
                              • pegas  

                                zalezi jak myslis srovnavat…jestli kvalitou,ceno­ve..pouzitim.­.vydrzi..

                                0 0
                          • MlokCZ  

                            Prodává se i drátová verze, ale nevim jaké šířky jsou v drátu k dostání.

                            0 0
                          • Jimmy137  

                            Nevim jestli nobby nic, ale racing ralph urcite :) mam o na kole… Mela by to byt 2,25, ale prijde mi to nejaky uzsi :) Ale taky se mi to mozna jenom zda :) Jeden stoji 370kc a vazi 630–660g jedou super… rozdily mezi kevlarem a dratem sem hodim nekdy na jare… protoze do prazskych sr… si kevlarovy kupovat nebudu…

                            0 0
                • Lister  

                  tvou spokojenost by mohlo vysvětlit, snad jen to, kdybys předtím jezdil jen na silničce :-D

                  0 0
              • vlk  

                Vlastně i takový mám, přední mythos xc II(jeden z nejlepších plášťu na předek co sem vozil)-a v drátu mě přišel na 350Kč.

                0 0
              • vlk  

                Hele prosím tě v čem jsou kevlarový kláště o tolik lepší.Já jezím kevlarový jen vzadu.Mám pocit, že mám méně defektů průrazem. Ale jinak v jízdních vlastnostech nějak nepoznám rozdíl mezi verzí drátěnou a kevlarovou.Jen je trochu nižší váha.Vy poznáte nějak rozdíl v odvalování, že by vám jako drátěná verze nějak více kladla odpor?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak hmotnost na obvodu kola dolů vždy potěší (100g na obvodu už je znát), ale především u dost plášťů je kevlarová verze jiná než drátové, má měkčí směs. U NN to tak je určitě, to už tu někdo potvrzoval, kdo měl oboje. Bohužel téměř žádný výrobce rozdíl ve směsi mezi drátovou a kevlarovou verzí neudává, takže pak dopátrat se přesného rozdílu je těžký. A mě jde jak o tu měkčí směs, tak o tu váhu.

                  0 0
                  • pegas  

                    v cem je lepsi mekci smes?..prilna­vost?..u kevla­ru je + skladnost,nasa­zeni,vaha ale jinak bych to na jizdni vlastnosti nevidel jako velky rozdil oproti dratu..

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Presne, prilnavost. V DH naprosto zasadni, rozdil mezi mekkou a tvrdou smesi jde znat dost. Bohuzel ty mekky jsou samozrejme drazsi a mnohem rychleji odejdou.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To bohužel s tou cenu. Člověk vysolí víc a ještě ho dřív vyhodí. A to se prostě vyplatí :-)

                        0 0
                      • ota  

                        DH nejezdím a přesto souhlasím.Když si vzpomenu na ty tvrdé směsi co jsem míval kdysi…no ale jezdil jsem je 3 roky :)

                        0 0
                    • Andrzej  

                      prilnavost, prilnavost, prilnavost :] je to fakt obrovsky rozdil, jinak jak pisou ostatni, sjizdi se rychle :[

                      0 0
                • pepek  

                  No to bych taky rád věděl.

                  0 0
    • bajkr  

      kdo (ne)šetří má na tři, čtyři, pět, šest … :oP šetřit neřeba jezdit je třeba :o) taky nejsem náročnej snažim se jezdit né příliš drahé ale za to funkční a kvalitní věci ;oD

      0 0
      • pegas  

        ..no kdyz se podivam na tvou galerku kol..tezko ti veriti s tou narocnosti:-)))

        0 0
        • bajkr  

          možná máme hranici náročnosti každej trochu jinde ;o)

          0 0
          • pegas  

            ..no kazdej tomu rikame jinak..ja hranice snu(lepe receno hranice financnich moznosti):-)))

            0 0
    • Jane  

      No já to mám asi tak: na každej komponent mám v duchu stanovenou určitou finanční mez, přes kterou jen tak nejdu (si řeknu: sedlo max. 2500 Kč, ráfek 1400 Kč, plášť cca 800 Kč atd.) a zároveň mám představu, co zhruba chci. Pak porovnávám hmotnost, vzhled, technický parametry atd. No a spíš si připlatím za věci, co na kole vydržej delší dobu (náby, gripy, představec, řidítka, brzdy…) U rámu je pro mě zásadní geometrie, raději obyč. alu rám s čepy na véčka než karbonovej Spešl za 50 litrů. Vidle – funkční vzduchovka 80 mm do 1,5 kg s lockoutem – tomu vyhovuje asi jen SID Team. Pak jsou důležitý kola – pláště jedině kevlar do 500 g (Ralph), nějaký lehký ráfky, výplet a náby na průmyslech s možností sehnání NH ⇒ DT Swiss. Co se týká řazení a měničů, tak myslím, že je při řazení patrná hlavně kvalita páček – zde si výhledově připlatím za rapidy XTR a měniče vrazím třeba jen XT. U řetězů preferuji střední třídu a spojku – asi na úrovni Connex 804, časem Connex 904 popř. Sram PC 68 (dle ceny). Ostatní komponenty (sedlovka, řidítka, představec, rohy) vybírám hlavně dle tech. požadavků (průměr, délka atd.), hmotnosti a vzhledu – takže proto ani vše nemám od jednoho výrobce a je to takovej mišmaš :)

      U oblečení jen řeším, zda mi sedí nebo ne a zda cena, materiál odpovídá mé představě. A už preferuji tretry, rukavice od Spešlu, Camelbak, ponožky Sensor RaceLite (asi nejlepší fusky) a helmu Cratoni Tremor Tribal. Ze značek se mi pak ještě zamlouvá produkce NW a spodní triko Craft Pro Cool (vyhovuje víc než Sensor Coolmax).

      Věci na kolo nakupuju hlavně přes e-shopy, pač nabízí podstatně nižší ceny než maloobchod – tam beru akorát nějaký blbosti jako duši, kladky do šaltru, nerez lanka atd. a kompletně oblečení. Pak pravidelně pročítám bazar a sleduju, co lidi prodávaj. Zatím jsem tímto způsobem pořídila Sida, zadní kolo na Hugině a vyhlížím sedátko SLR XC Gel Flow :) Takže šetřím asi jen na řetězu a kabeláži tedy jezdím obyč. bowdeny a nerez lanka – žádnej Jagwire, Clarks…

      0 0
      • Radek Broz  

        Ve srovnání s tebou je můj fetišismus na bike součástky naprosto nicotný:P

        0 0
      • Jane  

        Jo ten Sram PC 68 je tedy pěkná blbost – pro 27 speed uvažuju jedině PC 971 :) a ten Connex 904 je taky hodně drahej

        0 0
        • pepek  

          A můžu si dát i PC48 ? (na spešla? )

          0 0
          • Jane  

            pokud máš 24 rychlostí, tak v tom nevidím žádnej problém. Já jsem na konec skončila u Connexu 804

            0 0
            • pepek  

              Já v tom nemám problém ani u 27. Jenom jsem chtěl vědět, jestli to obstojí z hlediska Tvého materiálového fetišismu.:-)nebo jsem už tím úplně OUT?

              0 0
              • Jane  

                Já 27 nemám a ještě nějakej čas ani mít nebudu, ale nechápu, proč by měl někdo utrácet nehorázné částky za řetěz, který já raději měním po 1200 km… Můj nejdražší řetěz byl Connex 808 a už tak drahý řetězy kupovat nikdy nebudu, pač životnost byla naprosto srovnatelná s nějakým levnějším. No a nevím, co je „špatného“ na tom, že už mám vybrané určité komponenty, které preferuju – jako Shimano, DT Swiss, RS Sid, Avid, Schwalbe RR atd. Ty mi vyhovují stejně jako helma Cratoni, ponožky Sensor… a nemám potřebu cokoli měnit. Prostě vím, že až někdy budu vybírat novou přilbu, budu jako první zkoušet Cratoni – ne Giro, Met… Ale Cratoni a nejlépe znovu model Tremor Tribal, pač ta přilba mi maximálně vyhovuje. A tak je to i s ostatními komponenty na biku :)

                0 0
                • Habib  

                  ted jsem koukal na ten tvuj bike… na te fotce na me pusobi hrozne „tezce“… ale asi je to jen subjektivni pocit…

                  0 0
                  • Jane  

                    mne se taky zda obcas takovej tezkej, ale soucet komposu by mel bejt do 10.3 kg. Asi to dela ten malej masivni ram a kola tomu tez moc nepridajou. Takovy Crossmaxy by to trosku vic „odvzdusnily“ :)

                    0 0
                    • Blade  

                      Můžu se zeptat, proč ta gramařina? Když jak sama říkaš, závody nejezdíš a tam bych to viděl jako největší plus..

                      0 0
                      • Jane  

                        No ja to za gramarinu moc nepovazuju, myslim, ze postavit kolo k 10 kg neni zadnej problem – staci na to hodit Sida, XT pohon, V-braky, trochu odtucnit kola a osadit necim jako WCS… Zavody nejezdim, ale preferuju kvalitni kompose s jeste prijatelnou cenou a na muj jizdni styl mi proste staci neco lehciho. Takze mi to tak vyhovuje, vse je funkcni a pekne to jede :)

                        0 0
                        • Blade  

                          a na muj jizdni styl mi proste staci neco lehciho. Tak tohle je velice zajímavá věta:o) Poněkud rozporuplná, dalo by se říci..

                          0 0
                          • Jane  

                            Ja v tom rozpor nejak nevidim :) Na kole nedelam zadny psi kusy, proste nasednu a jedu. Sjezdy nehrotim, radeji se plahocim do kopce. Takze je vysoka pravdepodobnost, ze to ty komponenty vydrzi a jako bike nad 10 kg mi zase tak extra odlehceny nepripada ;)

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak tady se musím přidat, protože jsem na tom stejně. Já si taky můžu dovolit jezdit se svojím stylem jízdy a váhou na lehčích fullech, i když zvyšuju lehce zdvih na příští sezonu. Jsou prostě lidi, kteří materiál a lehké méně odolné věci okamžitě zničí a jiným vydrží dlouho.

                            0 0
                            • Blade  

                              Jasně, ale já to beru spíš tak, že čím je komponenta lehčí, tím je dražší, proto říct, že nezávodím, jezdím si jen tak na pohodu, tak mi stačí lehčí kolo, tudíž podle mé teorie dražší kolo, je docela divný. Asi jako říct: autem jezdím jen do práce, tak mi stačí mercedes". Já jezdit takhle na pohodu, nevadilo by mi mít 13ti kilovy kolo (což skoro mám:-D), prostě bych netunil a nehonil gramy.

                              0 0
                              • rock  

                                Ale ne, napsala to celkem srozumitelně: jezdí opatrně, neprasí, tak si může pořídit ultralight komponent s předpokládanou nižší odolností. Její způsob jízdy ten komponent vydrží – a proč by si nemohla udělat radost nečím luxusním … to kvůli tomu, že nezávodí, má vozit komponenty hypermarketové třídy ? Jste banda urejpaná …

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Přesně tak.

                                  0 0
                                • Blade  

                                  Prostě mi to přijde jako zbytečnej a s tím co říká i neopodstatněnej luxus, ale toť názor někoho kdo vozí 12ti kilový kolo, takže v tom je jistě z mé strany strytá zášť ;-) No flame, peace for all :o)

                                  0 0
                            • marapara  

                              Vidlice? Kdo vyhrál RVL nebo Fox?

                              0 0
                    • Splinter  

                      A co když je víc? To už pak nejede?

                      0 0
                      • Jane  

                        ale jo jede, jen nevim, proc umyslne vybirat „tezsi“ komponenty nez potrebuju – s defekty problemy nemam a tuhost vseho – i Sida :) mi prijde jako plne dostacujici…

                        0 0
                        • pegas  

                          prijde mi to ulitli takhle premyslet..so­rry..nic proti..

                          0 0
                          • Jane  

                            Fakt nevim, co je na tom tak divnyho. Jsou zde daleko vetsi gramari a tunari… To kolo je proste ciste funkcni zalezitost a mne tedy vyhovuje. A vo tom to je ;)

                            0 0
                            • pegas  

                              sou daleko vetsi tunari a blazni, to souhlasim…napr enrico:-)…ale urcite s tebou nesouhlasim ze vo tom to je…je to vo jezdeni…neber to zle,jen proste nechapu jak u nekoho muzou hrat desitky gramy roli..pro me je na prvnim miste funkcnost, pomer cena/vykon…i design hraje roli..ale gramy jsem nikdy neresil..ba naopak cim tezsi tim vice trenuju,ne:-)))..kolo mas pekny a funkcni…

                              0 0
                              • Blade  

                                Přesně tak, proto mam ted přes zimu kolo obtěžkaný bahnem a jezdím na těžce sjetejch balonech, takže mám stopu širokou jak kráva, skoro mi to nejede, ale trénink je to báječnej. Až na závody obuju Ralfy, tak budu litat jak raketa :o)

                                0 0
                                • pepek  

                                  Masochisto! (I když teď je mně někdy tak zima, že toužebně očekávám kopec a nesnáším dlouhé sjezdy)

                                  0 0
                            • pepek  

                              No třeba by Ti vyhovovalo lépe, kdyby tam třeba byla nějaká citlivější vidlice na úkor těch budoucích XTR páček. Nevím z čeho získáváš taková pevná stanoviska i do daleké budoucnosti, vše se přece stále mění.

                              0 0
                              • Jane  

                                OK – je to vo tom, že mi takovy bike v soucasne dobe vyhovuje. Vsechny komponenty jsou funkcni a je fajn pocit na tom jet. Gramy moc neresim, pac bych urcite na kole nemela tak tezkej ram jako je Merida Magnesium (pres 1700 g ma urcite). Z pohledu vahy by urcite dale neprosly treba XT kliky, SPD od Shimana, predstavec a hafo dalsich veci… A presto ta mrcha vychazi pod 10.5 kg :) Co se tyka vidle, tak musim podotknout, ze komfort na kole nijak neresim a Sid mi svym projevem sedi, pricemz nemam nejake komfortni nastaveni – spise naopak. Nejakou dobu jsem jezdila i obyc. pevnou vidlu a taky v poho. Ja se ve sjezdech moc nevyzivam, takze tam jezdim dost pomalu, proto si myslim, ze je pro me prave Sid odpovidajici volbou

                                0 0
                                • pepek  

                                  Já už nic neřikám :-)

                                  0 0
                                • orca  

                                  jenom neříkej že vidle je „nedůležitá“ víš přeci že tady je to modla a to nejdůležitější …

                                  0 0
                                • Polka  

                                  A jakou jinou odpruzenou vidlu jsi krome SIDa kdy vyzkousela?

                                  0 0
                                  • Jane  

                                    s jinou jsem tedy nemela dosud tu čest – nepocitam jakejsi nechutnej Top Gun s elastomery – to uz byla lepsi ta pevna. No a pak muj mozek slozite vydedukoval, ze nejvhodnejsi pro me bude Sid. Tim nechci rici, ze neexistuji „lepsi“ vidle, ale zkratka jsem vybrala toho Sida a dnes toho rozhodne nelituju. Prisel mi vhodnejsi nez Scareb nebo neco jinyho. Foxky v ty dobe byly cenove uplne mimo a Marzzochi mne vubec neoslovily…

                                    0 0
                                    • enjoy  

                                      nekdy v dobe,kdy jsem znal jenom zelenyho egoista z roku 99 nebo kdy(to byla moje predstava bombastickyho kola),tak jsem vedel,ze jednou budu mit sida!a nastesti jsem poznal lidi,veci a tohle forum a tak ho nemam:-))

                                      0 0
                                    • dieegoo  

                                      Já na tvoje příspěvky většinou nereaguju, páč se mi do teď nějak nepovedlo pochopit tvoje myšlení.. ale to je teď nedůležitý. Zkusila si jednu odpruženou vidli a už víš že je to to pravé? Není to náhodou jen kůli tomu, že je na ní nápis SID? U tebe mi přijde, že prvním, co řešíš pří výběru čehokoliv je, jestli je na tom XTR a nebo nějaká „kultovní“ značka – viz tvůj thread o představci.

                                      0 0
                                      • enjoy  

                                        zase,nebudeme do ni prece takhle rejt,je to jeji kolo a urcite jezdi.. ze ma nejakej vyber,a veri tomu,to je ok. na druhou stranu bych si ale daval pozor,kdyz zacne nekomu radit,jak poskladat bike. samo ze sam se taky nevidim jako nejlepsi radce,ale vim,ze nejak podobne jako jane jsem uvazoval pred lety. no a za nejaky cas snad bud treba jako… treba jako padlista nebo alespon hanz:-)) a kdyz nic,tak aspon jako Radek:-))

                                        0 0
                                      • Jane  

                                        Jo predstavec – to byla kapitola sama pro sebe, ale tam hlavni pozadavek byl negativni sklon k –10 stupnum, coz tedy mnoho firem nedela (Ritchey, FSA, Easton…), takze to byl fakt problem a nakonec z toho vysel vitezne Use :) Co se tyka vyberu vidle, tak je docela tezky neco vybrat, pokud to nemas, kde vyzkouset. A nakonec volba padla na sida s tim, ze jsem chtela funkcni vidlu a ne nejakyho Axela atd. Taky vim, ze kolo nijak nerasuju a myslim, ze sid muj provoz zvlada dobre a nemam duvod uvazovat o zmene. A u temat, kde se resi vidle resp. stavba kola, tak se snazim do vidlic nekecat, pac by to bylo hodne neobjektivni a kazdej sam musi zvazit, jakym stylem jezdi a co mu asi tak bude stacit…

                                        0 0
                                        • ota  

                                          mě se líbí to preferování funkčnosti,jak často píšeš..chtěl bych např vidět,jak vypadá nefunkční představec.:-) jako na můj vkus bych to míň řešil..

                                          0 0
                                        • vlk  
                                          • 10 stupňů představec.No většina, pokud by nebyl k mání, by asi koupila +10 stupňů a namontovala ho obráceně :o)
                                          0 0
                                          • enjoy  

                                            pokud si dobre pamatuju,tak tady pak nastal problem s napisy obracene!a to,jak jiste uznas,je hrube nefunkci. ps:kecam,sam bych predstavec s obracenym napisem nevozil:-))

                                            0 0
                                          • Jane  

                                            Ale on je problem i ten +10 a predstavec typu Amoeba Scud se mi vylozene nelibi, takze nevim, proc bych ho mela vozit na kole. Pokud se ostatnim libi, tak at si ho klidne koupi ;) A pokud vezmu v uvahu predstavec Hope, tak vyhodit 3 litry za forbec a vozit logo opacne – no nevim, si myslim, ze tak drahej forbec ma mit flip-flop logo nebo se delat ve dvou variantach…

                                            0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Že se ti nějaký představec nelíbí, to beru. Vyhodit tolik peněz za představec, to taky beru. Jediný co nechápu, proč si potřebovala 10st. a nevzala 6st., kde je výběr veliký. Nebo snad chceš říct, že poznáš rozdíl 3mm na výšce řídítek?

                                              0 0
                                              • Jane  

                                                Sklon –6 se mi zdal malo a chtela jsem zachovat puvodni nastaveni. Nakonec jsem skoncila u –8 a myslim, ze se vyska riditek nijak nezmenila, coz je dle me tim, ze ten Use predstavec je o neco nizsi. A jsem si rekla, ze si udelam trochu radost a ze usetrim na kabelazi, protoze se mi nezda, ze by nejaka kabelaz za litr byla o tolik lepsi nez obyc. nerez lanka a bowdeny, kdyz to vsechno ma po sezone dost.

                                                0 0
                                            • Peslezedirou  

                                              kočím jsem na B-F znemožněn.

                                              0 0
                                              • Jane  

                                                ba ne – peknej predstavec ;) jen si myslim, ze predstavec na takove urovni jako Thomson Elite by to mel mit nejak lip vyreseny – bud flip-flop logo a nebo soucasna verze, ale nabizet smysluplne sklony a ne jen +5 a +15

                                                0 0
                                              • Radek Broz  

                                                Takhle se nápisy teď občas dávaj v různejch freestyle sportech – když točíš beko, máš to správně;-) Čili je to ok.

                                                0 0
                                              • kubad  

                                                No už ti to píšu dlouho – otočit !!! :-)

                                                0 0
                                        • Jimmy137  

                                          Ja nechci do nikoho rejt, ale tady se Jane musim trochu zastat… Pokud rejete do jeji sida, tak zaroven ryjete i do ostatnich co maji napr Rebu… Pac je to Sid zabalenej do tlusciho kabatku…I sida neni takovy problem nastavit aby chodil citlive(v ram­ci 80mm)

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            ale je trochu problem ho donutit aby sel spolecne s riditkama na tu ci onu stranu, reba tohle zvlada lip…

                                            jinak chod neni spatnej, ale neni to vse – ja bych se na SIDovi v terenu bal :-)

                                            0 0
                                          • Polka  

                                            Vsak ja taky nevim, co na te Rebe porad vidite ;-)

                                            0 0
                                            • pepek  

                                              Nech toho : Reba, RR a C9 jsou jediné pevné body tady v tom chaosu, když je narušíš, tak se celé B-F může zřítit do naprostého zmatku, kdy si každý bude tvrdit, co ho napadne.

                                              0 0
                                              • Polka  

                                                Ja tusil, ze nemam drazdit hada bosou nohou :-)

                                                0 0
                                              • raceman  

                                                tak jest, sice mi jeste chybi ta reba a rr, ale taky budou ;-)

                                                0 0
                                              • Gorgov  

                                                jo, v podstate s tebou souhlasim. Ja teda radsi foxe, ale kdybych to mel ted kupovat, tak asi taky tu rebu. O RR a C9 nema cenu se vubec bavit, tam je to jasný.

                                                0 0
                                                • pepek  

                                                  Nejde o to, co máš na kole, ale je třeba udržet řád (o vedoucí úloze KSČ taky nikdo nepochyboval a vydrželo to 41 let)

                                                  0 0
                                • pegas  

                                  ..v jednom prispevku pises ze hmotnost je dulezita a nekupujes podle ni(plaste,vidla,­..),ted pises ze to neresis..takovy protireceni…komfort na kole je hafo dulezitej…pro tebe ne.....spis jsem s tvych prispevku pochopil ze preferujes vydrz a funkcnost…Tvuj ram se me hafo libi a podle me je to jeden z tech peknych co se Meride poved…ale to je otazka vkusu…

                                  0 0
                                  • Jane  

                                    Taky je to otazka financi. Nevydelavam na to, abych mohla osadit kolo kompletnim XTR, koupit ultralehky ram od Scotta atd. Takze pokud kolo nema stat majlant, tak musim zkratka zvolit kompromis a nekde se to projevit musim. A vzhledem k tomu, ze se usetrena hmotnost nejvice projevi na obvodu kola, tak proto mam pozadavek na plast do 500 g. Stejne tak nepotrebuju vpredu na svoje jezdeni 2 kg zehlicku – proste neco takoveho mi pripada totalne zbytecne.

                                    0 0
                                    • raceman  

                                      sice tu 2kg zehlicku nepotrebujes ale stacila by ti.

                                      0 0
                                    • enjoy  

                                      zahraju si na proroka.ale myslim,ze ty to XTR a scotta budes mit.

                                      0 0
                                    • pepek  

                                      A kde tady prosím Tě jezdíš, dyť tady i silnice potřebují žehličku. I na té blbé turistické trase Obřeny – Bílovice je i Foxka málo citlivá.

                                      0 0
                                      • Martula  

                                        Taky nevím..už jsem se zeptala…taky to tu brázdíš křížem krážem..a potkal jsi ji někdy?…

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Jo tady :-)

                                          0 0
                                        • McBlacky  

                                          zajimavý, v jiným treadu dokonce píše že některý komponenty ji vydržely i víc než 10000km…

                                          0 0
                                          • orca  

                                            když „správně“ nastavíš cyklocomputer tak možná i více…

                                            0 0
                                            • Martula  

                                              Tachometr byl a je nastavenej dobře..

                                              0 0
                                              • McBlacky  

                                                já nemyslel tebe ale Jane…

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  Nerikal jsem to? ;-)

                                                  0 0
                                                • Martula  

                                                  aha..promiň.

                                                  0 0
                                                • Jane  

                                                  Hm, v kterym? Pocet km jsem kdysi zminovala u predniho naboje Bees v souvislosti s vymenou lozisek. Tam jsem psala, ze na nem mohlo bejt najeto zhruba do 8000 km, vic jak 10 tis. ale rozhodne ne. Takze asi po 2 sezonach bylo potreba vymenit ty loziska…

                                                  0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    tak asi mysleli, kdo ti to na nem najel:) je to jen rejpani, nenech se odradit.

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    no kdybych ten naboj nejezdila, tak by se loziska menit nemusela a pro uklideni vsech – u nas nikdo dalsi na kole nejezdi a vubec stezi bych nasla nekoho, komu by vyhovovalo takovy maly kolo

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    tak zas nejsi tam malá ne? Já sem teda trochu vyšší, ale na kolku tak normal ne? Ze tys to vozila 8000Km v aute? ale to by zas melo vydrzet ne? ten naboj. Tak ted uz fakt nevim :) Nezlob se mam takovou veselou naladu, fakír píše super věci v jinym threadu, to se nedá nesmát se.

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    jo fakír – s tím rámem a kolama je fakt dobrej. Ale hlavně, že mu to jezdí :) A ten náboj by to v autě vydržel, to jo, ale jestli by takovou kilometráž vydržela i naše přestárlá škodovka – to tedy silně pochybuju…

                                                    0 0
                                    • pegas  

                                      ..ja ti neberu financni narocnost..sam sem student a korunu setrim kde seda(s ohledem na funkcnost)..ale troufnu si rict ze si nikdy nebudu moc dovolit xtr..me bohate staci lx..mozna kdyz budu v budoucnu moc hodnej a nebudu mit drahy milenky tak si dovolim koupit Xt..ale to je pro me maximum jak financni, tak je to pro me i strop normalni vyuzitelnosti…ty ale ale xtr mit budes a dozadu das jen Xt, na normalni jezdeni me xtr pripada luxus......to s hmotnosti kola a komponentu uz neresim pac to vubec nechapu jestli teda resis hmotnost nebo ne..to je fuc:-)..

                                      0 0
                                    • pegas  

                                      ..a jeste jedna vec..kdyz kouknu na tve kolo je opravdu videt ze sis to skladalo na sebe,takze pokud vyhovuje nic neres, a nas rejpaly a stoury ignoruj:-))))…i ta vidle pokud splnuje tve pozadavky(i cenove) tak to je jedine dobre…sam mam pilota xc 80ku, kterou rada bikeru odsuzuje,ale jsem s ni spokojen..:-)

                                      0 0
                                    • Polka  

                                      Dobre, tak SIDa ti nerozmluvime, i kdyz je pro tebe imho funkcne uplne k nicemu. Ale mohla bys uz misto bazirovani na urcitejch komponentech urezat konecne ten KRK! Bude to vypadat o moc lip, fakt ;-)

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Možná, že této široké diskusi bude dobrý, že zůstal dlouhý a pude do světa. :-)

                                        0 0
                                    • JSt  

                                      btw. proc sis neporidila crosse? ten by byl pro tebe, podle toho, co pises, ze jezdis idealni… :-))

                                      0 0
                                      • Jane  

                                        No ono crosse by mohlo vozit daleko vice lidi a presto drtiva vetsina ma horaka ;)

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          ptal jsem se tebe, ne tech daleko vic lidi. tohle pro me neni uspokojiva odpoved ;-) a navic ta drtiva vetsina neresi hmotnost plastu, aby to jelo…

                                          0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Taky radši vozím lehký pláště (který mě teda vlastnostmi vyhovují) a tohle řeším dokonce na fullu, takže jsem vlatsně podle tebe ještě horší než Jane.

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              ja jsem nekde psal, ze je nekdo spatny? to snad ani ne… jen mi prijde divny, ze si nekdo stezuje, ze je student, nema love a pritom je vrazi do (z meho pohledu podotykam) zbytecnosti. jane nekde psala, ze jezdi 80% po silnicich. nemyslis, ze je na to vhodnejsi jine nez horske kolo s 2.1 plastema? nikomu to neberu, jen mi proste pripada, ze to, jak ji vse vyhovuje si jen namlouva…

                                              0 0
                                          • Jane  

                                            Tak jo, kdyz jsem vybirala svoje prvni kolo – nakonec Merida Kalahari na Acere, tak jsem o tom houby vedela. No a uz v ty dobe jsem krose nejak nechtela, coz bylo asi tim, ze jsem mala a kros mne prisel takovy velky a proste bych se na nem vic bala. Za to horak se mi zdal akorat, byl vetsi vyber a mela jsem k nemu vetsi duveru, ze se na nem spis naucim jezdit, od ty doby jsem uz u neho zustala. Ted pokud druhe kolo do bytu, tak uz jedine silnicku na najizdeni km :)

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              fajn beru. i kdyz… ne, nebudu to rozvadet ;-))

                                              0 0
                                              • Blade  

                                                Já to řeknu za tebe, mohu? Jezdíš s MTB z 80ti procent na silnici a chceš mít další kolo na ješdění po silnici? ;-)

                                                0 0
                                                • Jane  

                                                  a ja si stejnak myslim, ze na 80 % cest kolem Brna horaka proste nepotrebujes ;) a je jedno, jestli jedes po sotoline nebo po asfaltce. Po silnici jezdim, kdyz mam pocit, ze potrebuju najet nejaky km a trochu se rozjet, protocit nohy, dat si vyjezd, kterej v poho udejcham… nebo pokud je v lese nechutny blato. Obvykle se to snazim nakombinovat tak, ze nahoru jedu po silnici/sotoline a dolu lesem, ale nerikam, ze to tak je vzdy

                                                  0 0
                                                  • pegas  

                                                    a ja si stejnak myslim, ze na 80 % cest kolem Brna horaka proste nepotrebujes ;)..klidne napis 100%, protoze kdyz budes jezdit jenom po silnici tak budes mit pravdu,ale pak nechapu proc mas horaka(i kdyz pri stavu nasich silnic..)..ja ti muzu rict ze ne 90% cest kolem Brna horaka vyuzijes..staci zapadnou do lesa kterych je kolem brna hafo..

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    Mně stačilo prvních pár jarních výjezdů po loňské zimě, abych věděl, že prodávám žiletku a bajk vítězí :o)

                                                    0 0
                                                  • GrandeBelde  

                                                    já nemít odpruženou vidlici, tak je ze mě neboštík…!!

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    Prosím tě, tobě by stačila na to tvý ježdění i 3kolka;-) A rozhodně bys na ní byl jistější ve sjezdech a stačily by ti nynější 49cm řídítka :-DDD

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    Nepotřebuješ? Tak v tom případě mi dovol, abych tě někdy protáhl po krásách brněnského okoli, ty na silničce, já na bajku:o) a můžeš si ty procenta počítat :-)

                                                    0 0
                                                  • Martula  

                                                    Přidám se k Vám…pokud mi to dovolíte…;) Nechápu tu už nic..jednou Jane napíše, že nezávodí…ale potřebuje najížďět kilometry…a mnoho dalších protikladů..:(

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    Vždyť najíždět kilometry nemusí jen závodníci, důvod k najíždění může být i snaha vyhnout se při prvních jarních vyjížďkách vyčerpání, či jen zábava, touha jezdit i v zimě a přitom se vyhýbat sněhu… Určitě byste při troše ochoty našli i vy další důvody proč najíždět, i když se nezávodí. A co se týče kola – Jana má za koníček nejen bikování, ale i podrobné vybírání komponentů. Je to její věc, že se chce kochat pro ni dokonalým strojem, i když jezdí jen na vyjížďky. Nechňápu, proč se to tu pořád dokola rozebírá. Někdo jezdí na Deorečku, „závodí“ a je spokojenej, další provětrá svůj bike na XTR v teplákách, bez přilby a dvakrát do měsíce na své oblíbené trase a taky je spokojenej. I přes desítky dalších variant zůstává nejdůležitější kolo jako takové a radost na něm jezdit.

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    to s tebou souhlasim…ale od toho je tu tahle diskuze..aby se priucila Jane, ja i kdokoliv jinej..aby jsme pochopili duvody proc to ty lidi delaj..nekdo to dela z konicku…nekdo proto ze nevi co s prachama…lidi jsou proste ruzni…to byl taky duvod zalozeni toho threadu, samotnyho me zajimalo kdo kde setri, kdo kde dava sileny prachy za cykl.potreby a co ho k tomu vede..

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    To jo. Jenže z tohodle threadu mám čudný pocit, reakce některých na Jane neobsahují jen známky pochopení či nepochopení, ale i něco víc, něco, co začíná smrdět, aneb „neděláš to jako my, oni, či další známí, tak to musí být jen a jen špatně, jiná možnost není“. Nedosahuje to takové výše jako třeba napadání enjoye za nenošení přilby, ale semeno zaseto je.

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    takovejch reakci je tady na foru bohuzel daleko vic a i v jinech vlaknech…ale to je fuc..pokud muzu mluvit za sebe tak co se tyce ohledne Jane tak ma puvodni snaha byla dozvedet se co je u ni duvodem pro gramarinu nebo spis celkove pro duvody vyberu urcitych komponentu…jenze me trosku prijde ze si protirecila a sama se do toho zamotala, ze v kazdym prispevku otocila to co v predcghozim napsala …takze dalsi prispevky byly mineny na jeji adresu jen z duvodou vysvetleni a pochopeni, upresnenijak to myslela…tod muj nazor a snaha

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    Tebe jsem na mysli neměla, připadá mně, že se snažíš koukat na věci i jinak, než jseš zvyklej. Ráda bych napsala, že se snažíš nikoho nenapadat, ale to bych si musela přečíst všechny Tvoje příspěvky ve všech diskuzích, abych si nenaběhla. ;o) Tak se spokojím s tvrzením, že Tě ve své mozkové evidenci jako vyznavače stylu „nedělá to, co se běžně dělává, tak je blbej nebo divnej“ nevedu. :-)

                                                    A abych konečně napsala i něco k původnímu tématu. :-) Šetřím na všem v tom smyslu, že si vybírám komponenty a oblečenín za takové ceny, kdy mně připadá nejlepší poměr mezi cenou, vlastnostmi, výdrží. Takže přehazku klidně X.7, případně LX, bo mně funkčně stačí a je velká šance zrušit ji ještě před přirozeným opotřebováním. Za pláště si klidně připlatím, rozdíl mezi tuhými a tužšími klikami poznat je, ale pro mě není důležitý atd., atd.

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    ooooo dekuji..tebou vkladane nadeje do me osoby se budu snazit nezklamat:-))..ne opravdu se snazim spis se v prispevcich ptat a dozvedet se neco,nez neco vtloukatt nekomu ze je to tak a tak..veci i v cyklistice jsou individualni a to co jednomu muze vadit, druheho muze privadet k orgasmu:-)…proto se spis ptam a rad se to cyklsitice bavim…

                                                    0 0
                                                  • Splinter  

                                                    Šetřím na všem v tom smyslu, že si vybírám komponenty a oblečenín za takové ceny, kdy mně připadá nejlepší poměr mezi cenou, vlastnostmi, výdrží. Přesně tak.. S ohledem na to aby to nějak vypadalo a s ohledem na to, k čemu ta věc bude určená..

                                                    Vybírám asi takle: a)výkon/kvali­ta/trvanlivost b)cena c)design

                                                    1. určuje strop:)
                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    takhle bys moh vybirat zenskou:-)

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    No popravdě, tam by hlavním kriteriem byl ten design :-P

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    I prd, tam musí být jak design, tak i výkon, kvalita, trvanlivost i cena v rovnováze…nemělo by nic vyčnívat :o) A pak se divím ze nemám ženskou, že?:-D Sry Pegas, ale tuhle větu sem musel říct sám, než bys mě ty předběh, tu radost bych ti neudělal :-))

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    ja mlcim:-DDDDDDDDDDDDDD

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    To „protireceni“ je zpusobeno tim, ze na kazdej komponent mam urcitej nazor – to bych tady musela rozebrat celej bajk, vysvetlit, proc jsem vybrala ten kterej komponent a to bylo potom neco ;) Jasne na vahu hledim, ale zaroven musi byt jeste prijatelna cena – s funkcnosti uz by ve tride komposu, kde vybiram, nemel bejt problem. Takze pokud se to pokusim zgeneralizovat, tak setrim na retezu a na tom, ze jezdim obyc. kabelaz – proste retezu spotrebujes za sezonu vic, pricemz chapu, ze jestli nekomu vyhovuje Campa, tak ji klidne muze jezdit, ale ja radeji levnejsi rezety, ktery po 1200 km vyhodim – pokud je jezdim dyl, mam pocit, ze uz to vic odnasi pastorky. A ta kabelaz je po sezone tez na odpis a litr za novou se mi kazdou sezonu davat nechce. Mozna taky jeste spalky – pouzivam trojbarevny BBB, zrovna koolstop mit nemusim – ale tech mam malou spotrebu. No a pak hlavne nakupy pres net popr. neco pres bazar s moznosti osobniho predani…

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    mas urcite pravdu. ale ty nechnapes, proc se to tu rozebira a pises o tom. nekdo jiny zas nechnape neco jineho, tak o tom taky napise. tak to proste je ;-).

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Nechci tady být za toho „šovinistu“, ale myslím, že základní chyba téhle diskuse je, že se pomocí logiky pokoušíte přesvědčit ženskou, což běžně funguje dobře u mužů, ale… (Aj to bude zase flame…)

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    Ale jo, ať v tom nejseš sám, máš mou podporu ;-)

                                                    0 0
                                                  • kámen úrazu1  

                                                    :-)))

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    naprostej souhlas

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    Tak jo – jelikoz se v prac. dny obvykle nedostanu na bike, tak zbyva jen vikend. A pokud zapadnu do lesa, tak se proste nevyhnu nejakymu stoupani, ktery je relativne nad moje sily, pac se dostavam do tepu, ktery uz nejsou v pohode. Takze proto volim pro me jetelny delsi vyjezd po sotoline nebo asfaltu. Pokud nemam trochu najeto, tak me takovy stoupaky neba, protoze vidim, ze na to nemam a pripada mi to o nicem se na tom tak nicit, kdyz mi daleko vic da vyjezd po silnici. A tak nejak se lip cejtim pri tepech okolo 140, nez furt nahoru, dolu – na to fyzicku holt nemam :( Ne, zavody me netahnou, pac jsem ve spolecnosti vice lidi velmi, ale velmi plachy clovek. Je mi jasny, ze bych se na startu zaradila nekam nakonec pelotonu a pak furt koukat, abych do nekoho nevrazila, nezavazela na ceste atd. Tato predstava me moc nelaka, ma technika a fyzicka neni v pohode, presto me bike bavi a chapu, ze atmosfera po zavodu musi bejt supr. Ale ja se na zavody momentalne vubec necitim – tedy ted se necejtim vubec na nic, pac mam docela velky problemy s ucenim a s tim, ze se mi u zkousek totalne nedari :(

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    To s tou výkoností mám taky dost podobné (i když já jsem hodně psychicky odolný a klidně bych se ve výjezdu úplně zrušil a bavilo by mě to, jenže vím, že zdraví není ještě úplně perfekt a odrovná mě to pak třeba na týden a nemůžu jezdit vůbec, proto já se těm extém výjezdům vyhýbám většinou spíš nedobrovolně), ale na to stačí dobře plánovat trasy. A to způsobem, aby výjezdy byly vždy snadnější to těžší se jelo směrem dolu. Ale trošku mě to připadá, že se těm vyšším intenizitám vyhýbáš až tak moc, že se v nich nemůžeš zlepšovat (i když je to třeba jen muj mylný dojěm). Já se pak postupně ty extrémní výjezdy opatrně zařazuju a letos koncem sezony už to bylo lepší a už mě přestaly tak odrovnávat (když to srovnám oproti loňské konci loňské sezony, která byla první po vleklých zdravotních problémech).

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    No to s temi vyjezdy je ted asi pravda, ale nejak mi to nevychazi. Jsou dny, kdy se dostanu treba ve trech dnech dvakrat na kolo, takze to se trochu rozjedu a dostanu chut priste vyrazit nekam „vic“ do terenu, jenze pak se dalsich 5 dnu na bike nedostanu, takze se priste opet rozjizdim a furt dokola. A ted v lednu se zrejme kvuli skole nedostanu na kolo vubec, pac budu furt delat nejaky zkousky :((

                                                    0 0
                                            • Polka  

                                              Najizdeni km? Sem myslel, ze nezavodis :-)

                                              0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Pohodlí je pohodlí, určitě bike dobrý výběr. Já taky jezdím na fullu trasy, které se teoreticky dají projet i na krosu, ale jezdit na krosu bych je nechtěl a ještě radši pořizuju o chlup vyšší zdvihy :-)

                                          0 0
                                • enjoy  

                                  tady u nas,v praze,jsou k videni ferrari a lamborghini jak jezdi 50km/h po meste:-),nic divnyho:-)

                                  0 0
                                  • vili  

                                    tady v Brne sem videl na podzim ferari, jak to masti po veveri(docela rusna ulica s salinama a hodne chodcama a hlavne ne moc kvalitnim asfaltem) hrube pres stovku…skoro sem nestihl otocit hlavou..nejak sem toho panacka nepochopil

                                    0 0
                                • raceman  

                                  // Z pohledu vahy by urcite dale neprosly treba XT kliky a jako co lehčího by si prosímtě chtěla?? jako xtr že??

                                  jako osobně si myslim, že tobě by na nezávodní ježdění stačilo i 11,5 kg kolo misto 10,5 kg a stejně bys to 1 kg nepoznala.//

                                  0 0
                                  • raceman  

                                    se trochu nepovedlo s tou kurzívou :-)

                                    0 0
                                  • Gorgov  

                                    jo to sem taky nepobral:)

                                    0 0
                                  • Jane  

                                    ja nerikam, ze by mi nestacilo kolo o 11.5 kg, ale ty kompose dajou 10.5 kg. To mam kvuli tomu, ze nejezdim zavody, schvalne kupovat Deore, LX a dat dopredu Axela? Nevidim k tomu duvod, takovy XT mi vydrzi peknou radku kilometru a pokud nekdy budu mit neco z XTR (jako ty packy – ale to bude za dlouho), tak proste z toho budu mit dobrej pocit a vim, ze to hned nezrasuju, takze proto si to treba dovolim koupit. Saltr mam „jen“ Deore a nestezuju si…

                                    0 0
                                    • Martula  

                                      Kup raděj Truvativ 5, ješli myslíš kliky…vydrží Ti dloouho…jezdím je ..no raději nebudu říkat jak dlouho(skoro 18 000km)..a po tolika km už mi ani nejdou sundat z rámu. Ale jinak jejich životnost je obdivuhodná!

                                      0 0
                                      • JSt  

                                        to je presne vono. imho nejlepsi kliky vzhledem k cene sou deore. hlavne to ma nesmrtelny ocelovy prevodniky, kterym jen tak neurazis/nevy­lames/neojedes zuby. po 6 retez a nejakejch 11k sem lehce posimral prostredni pilu pilnikem a je to jak novy :)). holt kdyz sou xt kliky tezky, je to pak tezky… :D

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Tohle ale dříve nebylo u XT převodníků na osmičce (model 98). Tam jsem dal na převodnících 20k km. Teď jsem dal 3k km a už prostřední mám připravený na výměnu (až se uráčím to udělat, teď nejezdím, tak to nespěchá). A protože jsem typ komu vydrží vše dlouho, tak mě to finančně vyjde zhruba jako tebe. Za 11k km sice bude prostřední převodník na XT klikách vyměněný u mě 2×, ale taky mě budou stačit 2–3 výměny řetězu.

                                          0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Ale možná, že ten převodní ještě nepůjde. Zdá se mi to jen vizuálně a se starým řetězem byl naprosto ok. Uvidí se až po výměně řetězu (ale asi doufám marně).

                                            0 0
                                      • OCG  

                                        ježiš, ty už s těma klikama di taky někam :o) Martino, neřikej, že si je koupíš znovu!

                                        0 0
                                    • Martula  

                                      Teda pokud neva jejich hmotnost:)

                                      0 0
                                      • Jane  

                                        XT kliky jsou v pohode, tuhost je naprosto vynikajici. Mne nejde o jejich „vyssi“ hmotnost, jen jsem psala, ze nejsou nejlehci a presto je mam na kole. Pokud bych byla desnej gramar, tak bych asi musela koupit novy XTR nebo nevim co s integrovanou osou. Navic s takovym pomerem cena vs. funkce jsou XT dost dobrou a pro me jasnou volbou, a to i s temi nic moc prevodniky ;)

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          ja ti uz chcu dat pokoj a ty vzdycky napises neco, na co se neda nezareagovat… :). rekl bych, ze ty nepoznas rozdil v tuhosti mezi xt a alivio klikama. nic proti tvym rozlisovacim schopnostem, jen si myslim, ze holka jezdici na 16" ramu proste nevyvine takovou silu, aby se byt jen ty alivka zacly kroutit…

                                          0 0
                                          • Jane  

                                            Zde si dovolim trosku nesouhlasit. Ty XT kliky jsem koupila a putovaly na Meridu Kalahari misto puvodnich klik Suntour – v servisu nad tim nevericne kroutili hlavou, vylozene nechapali, ale to mne bylo fuk, pac jsem vedela, ze ten ram uz dlouho jezdit nebudu, ale bylo zbytecne cokoli vysvetlovat… A rozhodne mezi klikami Suntour a XT byl dost znatelnej rozdil prave v te tuhosti – proste i tak obyc. ram s temi klikami lip jel, coz me dost prekvapilo, jak to bylo znat. Jasne, za tri ctyri vyjizdky si zvyknes a pak uz ti to prijde normalni, ale ten rozdil tam proste byl.

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              nebylo to treba delkou klik, ze to jelo rychleji? ja treba citim, ze se alivka krouti az kdyz to rvu vsi silou ze sedla (a to se jeste dost mozna ohyba osa – 4-hran). jinak pri jizde v sedle nepoznam rozdil… pak jeste holowtech II vic prenasi vibrace na chodidla, kdyz jsem ve sejzdu v pedalech. u tech alivek to ale spis tlumi zase osa nez kliky, si myslim.

                                              0 0
                                              • Jane  

                                                jo s temi vibracemi – to taky bylo vic cejtit pres ty XT kliky, ale delka klik zustala stejna 170 mm, pricemz prenos sily se znatelne zlepsil :)

                                                0 0
                                                • Chaingang  

                                                  A nebyl to jenom placebo efekt?Za ty peníze to přece musí jet líp :)

                                                  0 0
                                                • orca  

                                                  přenos síly ?? asi nerozumím … Čím více čtu tvé příspěvky tím více se stydím , taky jsem měnil kliky a že bych to nějak zvláště poznal to si nejsem jistej , spíše dobrej pocit jsem měl . Asi mi chybí ten správnej vytříbenej cit.....

                                                  0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Tak rozdíl v klikách taky nepoznám, zvlášť když na kroucení má vliv i spousta jiných faktorů. Jediný, kde jsem poznal zásadní rozdíl s přenosem vibrací od pedálů do nohou je při přechodu z normálních pedálů na nášlapy (tam jsou ty vibrace opravdu cítit více), což ale bude způsobeno nejen pedály a tím mechanismem ale i rozdílnou botou.

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    tak tam je to dano tim ze je u naslapu mensi stycna plocha,ne?u normal pedalu se to rozprostre na vetsi plochu…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    myslim ze je to dano hodne tim, ze na naslapy musis pouzit podstatne tvrdsi podrazku, u sportovnich bot casto carbon, to prenese hodne vibraci navic proti mekky gume.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    To možná taky, ale hlavně máš přímější kontakt kufr na pedál. U normální boty máš mezi nohou a pedálem tlustější měkčí materiál.

                                                    0 0
                                                  • Jane  

                                                    Neni duvod se stydet :) Ale zalezi, cos jezdil predtim a co potom. Ty Suntour byly naprosto obycejne kliky – bez moznosti vymeny prevodniku, ctyrhran… no a pak nasledoval skok rovnou na XT a ted mohu rici, ze rozdil mezi kliky Suntour a XT je hodne velkej

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Ja se i ted obcas za sucha projizdim na mym „zavodaku“ s Evolvama a sakra to poznam, oproti deore klikam na zimaku.

                                                    0 0
                                                  • Chaingang  

                                                    a jsou to opravdu jenom kliky?Nebude to spíš tak,že je celej závoďák tužší?Popřemýšlej o tom… :)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Jezdil sem na nem s Evolvama, i kdyz tam byly stary kola a taky to bylo poznat, btw. kdosi psal na BF, ze ramy Apache nejsou zrovna 2krat tuhy, tak ja nevim. Ted je zavodak urcite celkove tuzsi, to kazdopadne ;-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ramy apache jsou ty nejmekci co jsem videl, plati do tohohle roku, ten novej karbon bude lepsi. Taky maj naprosto nesmyslnej tvar spodni ramovky, je to zvejkacka hrozna.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    he mi nedoslo ze mas apache, ale musim si za tim stat, kamarad to mel a chtel se toho co nejrychlej zbyvit, ale jinak to mas hezky.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    He he, v pohode ;-) Ja jsem s apachem spokojenej, coz ale bude dany tim, ze jsem zatim nevyzkousel jiny ramy. Teda krome toho Spydera na zimakovi, s kterym jezdim spis silnicu, ale ten na tom papirove taky nebude dobre. Zkratka ted kdyz presednu ze zimaka na apache, tak je ten bike daleko obratnejsi, zivejsi (ram je i nizsi, ale ne kratsi), jede se na nem rychlejc a vylozene me nuti k zivejsimu zachazeni, k blbnuti a „skakani“. A ta spodni ramovka me prave prijde takova originalni a libi se mi proste, ale to je uz vec nazoru.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    jo, je je originalni, protoze ten tvar je naprosto nesmyslnej a nikdo jinej to nedela:) ale v pohode, treba ti to neprijde mekky.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Hej, neda mi to :) Ten podle tebe nesmyslnej tvar spodni trubky ma nakej negativni vliv na vlastnosti celyho ramu? Ja prave nechtel ram s obyc. nudnyma kulatyma trubkama, kterej clovek vidi na kazdym rohu. Jo a zajimalo by me, na kterym ramu jsi teda konkretne jel. Me to totiz zas tak mekky asi fakt neprijde :-)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    skoro jako dema viď :)

                                                    0 0
                                                  • Splinter  

                                                    Chacha měl sem pravdu:-D

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    V cem? To ze sou ty trubky podobny je jasny, ale apache je ma vic zaobleny a imho hezci patky ;-) Se ale bavime o tuhosti (mekkosti) toho ramu, ne?

                                                    0 0
                                                  • Splinter  

                                                    Měl sem pravdu že se Franta ozve :o)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    sem neodolal no :)

                                                    0 0
                                                  • Al_Bunda  

                                                    Mam ho taky a oproti jinym ramum se mi nezda zase tak mekky jak tady pises. Podle me je srovnatelny s ramy jinych vyrobcu. Pokud by jsi mel na nem neco najeto tak by tvoje informace mela nejakou cenu takhle je to jenom jedna pani povidala. Co se tyce spodni ramove trubky nikdo takovou nedela, ale myslim si, ze kdyby je delali vsichni a objevil se ram s kulatou trubkou tak ty by jsi byl prvni, ktery by psal, ze ten ram je nejaky divny a bude urcite hodne mekky :-)))))))))))))))

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ne, je to jen fyzika. U středu potřebuješ co největší tuhost do strany, proto se normální rámy dělaj tak, že se dolní rámová trubka směrem ke středu rozšiřuje v horizontálním směru. je jakoby splácká. Naopak u hlavy je naopak roztazena ve smeru vertikalnim, je tosice dany i tim, aby smla napojit na uzsi hlavovou, ale hlavne z duvodu zatizeni, kteremu je vystavena. Ja nepisu, ze ten ram bude mekky, o je hrozne mekky. Jo jel sem na tom, nastestine dlouhodobe, to bych ho musel vlastnit, coz bych opravdu nechtel:)

                                                    Zkousel sem stejnou silou na miste tlacit na kliku v dolni uvrati smerek m ramu. U dvou kol, amuletu se zadni kompozitovou stavbou(stejna spodni ramovka) a myho tehdejsiho spesla stumpjumpera, ten rozdil byl asi trojnasobenj, to ti presne nepovim, nemeril sem to, ale bylo to hodne poznat i pri jizne na tom kole, akcelerace do kopce byla vyrazne horsi, ikdyz slo o podobne vybavena kola se stejnyma kolama. To je snad vsechno k tomu, urcite se ptej.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    hruza, aspon mate lustenku:)

                                                    0 0
                                                  • Al_Bunda  

                                                    No co k tomu napsat. Tve znalosti fyziky me uchvatili. Co by jsi chtel nebo nechtel vlastnit je mi uplne jedno. Jelikoz jsem cetl nektere tve pisemne projevy v jinych diskuzich tak asi vim s kym mam tu cest. Myslel jsem, ze Jara Cimmerman nezije, ale tva mereni nebo vlastne nemereni, ktere jsi popsal jsou opravdu duveryhodne. Nevidim duvod proc bych se mel na neco ptat nekoho, kdo o problemu nic nevi. U me plati to co jsem napsal vis pokud ty jsi dosel svym merenim k jinemu nazoru je to tvoje vec. Takovych lidi jako jsi ty co pisou zasvecene o necem o cem nic nevi je az dost :-)))))))))

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Nejsu fyzik, ale co napsal Gorgov me tak nak prislo docela logicky. A prakticka zkouska tlacenim na kliku to hned dokazala :-) Spyder je proti apachovi kazdopadne uplne v prdeli no a u apache je tam urcity prohnuti, ale jesi to ja nak vyrazne poznam v praxi, netusim. Kazdopadne ted budu asi za vola, kdyz u kazdyho kola co uvidim budu tlacit na kliky a zkouset tuhost :-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    Zato tohle je vskutku konstruktivni odpoved. Rekl bych ze ty o tom vis kulovy, jen se ti nelibi ze spinim tvuj super ram ;)

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    noo,moje RB je hrozny!sama kulata trubka.fakt na pizzu!

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Tak snad mam pravo na svuj nazor!

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    nekdo ti tady rika ze nemas?ja nevim,necetl jsem to tady cely..

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Sorry, jsem si nevsim, zes reagoval na Albundu. I kdyz ja psal taky o kulatejch trubkach.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    co sem se dival na tvyho zimaka, tak tam mas alivio kliky (pokud jsou fotky aktualni…), jen deore placky. m440 tusim, se to jmenuje.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Jsou to tyhle ale v cernym – www.bike-eshop.cz/…-fc-m440-s-l

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    dyt rikam m440. i na koloshopu mi daji za pravdu :)). koloshop.cz/in­dex.php?vyrobek=3160&sou­castka=5 pro nazornost cistokrevny deore: koloshop.cz/in­dex.php?vyrobek=237&sou­castka=5 to ja jen abys nezil v bludu ;-).

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Tak covece mas recht. I kdyz me je to v pripade zimaka uplne u prd…e jesi to je alivio nebo deore :-)) Kazdopadne podle toho oznaceni sem samozrejme myslel, ze jde o deore (ne jen o prevodniky deore) – nak bliz sem to totiz nezkoumal. No co uz.

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    nevíte někdo jakej je rozdíl mezi LX2003 FC-572 a deore2005 FC-530? Teda kromě barvy.

                                                    www.cykloexpert.cz/…eore-fcm-530

                                                    www.shimano-cz.cz/…rts/home.htm

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    vim

                                                    1. jiné převodníky, nejen designem ale i materiálem to deorko má všechny ocelové
                                                    2. pavoukem-ten unašeč(to co drží převodníky u kliky) je jiný
                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    u toho deorka je velká pila AL

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    no katalogově ano, ale v reálu záleží na obchodníkovi, kdysi jsem je sháněl kamošovi a někteří je měli s al a někteří komplet všechny ocelové, ale je i možné, že pak měli jiné označení.

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    je pravda že i u stx RC jsem měl jedny kliky s ocelovou pilou a druhý s AL

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    Pardon tak ještě XT2003 FC-M752 www.shimano-cz.cz/…rts/home.htm

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Zase to samé co platí pro lx a ty deorka. Jiný tvar toho pavouka.Většinou se liší v převodnících řady tak, že vždy o jednu třídu vyšší kliky mají počet převodníků z hliníku o jeden víc.Možná se budou samotné kliky bez převodníků lišit i minimálně vahou, ale to bude zanedbatelný.

                                                    0 0
                                • Splinter  

                                  No já si myslím, ti co nejezdí závodně tak maj odp. vidlu od toho aby jeli právě komfortně. Osobně preferuju tvrdou vidlu, ale na závody. Ale na výlet se budu klidně houpat…

                                  P.S. Proč je sid ideální na pomalý sjezdy?

                                  0 0
                                • Gorgov  

                                  sry ze ti do toho kecam, ale tobe by pomohlo shotit jedno kolo ze sebe, rozumej zhubnout o vahu jednoho kola- 10,5kg. Nekde si spala svoji vahu a docela sem cumel jak muzes pak resit gramy nebo kilogramy na kole. to nemáš šanci poznat se svojí fizičkou.

                                  0 0
                                  • enjoy  

                                    huste:-)) a to o me rikaj,ze se lichotkama neseru:-))

                                    0 0
                                  • Gorgov  

                                    teda fyzičkou:)

                                    0 0
                                  • orca  

                                    Asi nejvýstižnější příspěvek – gramaříme tady ale daleko jednodušší a mnohem levnější je začít gramařit na sobě . Gramaření má smysl u závodníka kterej je s tukama nadoraz a už prostě nemá kam hubnout … ale to není z 99% procent nikoho z nás tady případ . A tak nazývejme věci pravými jmény – čili kupuji si to né proto že je to ultra lehké pro mne ale proto že se mi to líbí .....

                                    0 0
                                    • Gorgov  

                                      jj. tak zas 99% bych netvrdil, nekdo by se mohl urazit:) Ale když se před závodem požádně vy…š, hned jako bys měl o kilo lehčí kolo…možná půl kila:)

                                      0 0
                                • Martula  

                                  Tak už nevím…a kde vůbec jezdíš…my jsme tu lítali nejmenovaně Splinter, Polka, Slou..a mnoho dalších zdejších bikerů-chrtů.....a nikde jsme na Tebe nikdy nanarazili…jezdíme trasama, které popisuješ …a ty nikde..Tvého kola si nejde nevšimnout…tak­že..?..:)

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    No protože furt něco natáčíte, tak nic nevidíte :-) BTW: Byl už někdo na tom panenským sjezdu za Vranovem? Bo bych tam mohl zítra jet a bude ostuda !

                                    0 0
                                  • Jane  

                                    Nejcasteji jezdim tyto trasy: Rakovec-Studanky-Mas.okruh-Zebetin-Mas.okruh-Rakovec Obrany-Bilovice-Ochoz-Bilovice-Hady-Obrany Ostopovice-Strelice-Omice.. – je-li cas, pres prehradu zpet

                                    Pokud nemam cas, pak delam jen Rakovec-Zouvalka :(

                                    Ja z B-F taky nikoho nepotkavam, nejcasteji vidim 2 typky – nezavisle na sobe. Oba jezdi v cervenym dresu Hobbysportu. Jeden ma modrej GT Zaskar s Foxem a druhej titanovou Moratku s pevnou Morati vidli – jo to kolo je absolutne neprehlednutelny a uz jsem ho videla hodnekrat – vzdy jen pri ceste smerem na prehradu… Pak jsem mijela nekoho na Duratecu a taky jednoho borce s Kleinem – zrovna stal vedle kola na kraji lesa a uplne jsem mohla nechat oci na ty kleinovsky modri – jak na to svitilo slunko, tak to vypadalo uplne suprove.

                                    0 0
                                    • vili  

                                      jj, tu pevnou moratku taky vidam u prehrady (teda dycky jen na silnici .?)…to kolo je mazec

                                      0 0
                                      • pegas  

                                        co tyhle manici..ten s nahlym kolem vlevo:-)

                                        0 0
                                        • vili  

                                          no krome toho, ze tam vidim tebe, brachu a pak jeste jednoho volejbalistu sem tam stal taky nekde vzadejc :-D btw…todle sou klasicky zavodni moratky, ale ta s tou pevnou vidlou a kotoucama co na ni jezdi ten korinek je o necem jinym :-)…jeste kdyby to tak byl singlspeed :-)

                                          0 0
                                    • rarášek1  

                                      Vašek (zaskar) a Michal – supr kolo, komplet Moratka s XTR. Tiše mu ho závidíme.

                                      0 0
                                      • rock  

                                        Tu Morati s pevnou už jsem párkrát v Brně viděl taky a to se tam na biku vyskytuji jenom občas …

                                        0 0
      • pegas  

        ..Jane ty ses ,,blazen":-))..kdyz slysim spojeni : třeba jen XT…atd…tak to prave me nejak nejde namysli…

        0 0
        • GrandeBelde  

          RTX to zní už líp ne?)

          0 0
        • Jane  

          No hele – to bylo myšleno k rapidům XTR – to pak pro měniče XT použiju slůvko jen. A beztak teď mám páčky LX, přesmyk XT Down a šaltr obyč. Deorko a dokud ta přehazka nepřestane fungovat, tak na kole prostě bude. Tečka. Nevyhazuju komponenty zbytečně. A pokud chci Sida, náby Hugi, tak se to v rámci možností snažím sehnat třeba přes ten bazar. Přece nevyhodím 6 litrů za nějakej náboj? To teda fakt ne. A vůbec všechno na biku jezdím, dokud to aspoň trochu jde a vzhledem k tomu, že kolo nerasuju na závodech, tak ty komponenty vydrží docela dlouho a jednou za čas se o výměnu přihlásí zadní ráfek, plášť, nějaký ložisko, řetěz, kazeta, kabeláž, špalky… Takže z tohoto pohledu to jde nějak zvládnout.

          0 0
      • Peslezedirou  

        Řešíš bambiliardu věcí a ani se nestihneš voholit.

        0 0
    • jonti  

      Ja si vravim, ze som asi blby a mal som si za 45k kupit nejaky bazarovy bicykel, takmer nejazdeny na XTR, a nesrat sa s tym tolko, davat do toho este viac penazi a nemat to take dobre ;(

      Ale realne nesetrim na rame, hoci skor ako na znacku pozeram na funkcnost (Olpran Fe, Merida Al, Scott karbon, Kellys Al, Superior Al-Sc). Tiez mi pride zbytocne kupovat lepsie brzdy, mam HFX-9, funkcne uplne stacia, a za rozumnu cenu tazko zozeniem nieco ovela lepsie a lahsie. Marta SL je niekde inde :( A nesetril som na kolesach, s tymi SL-kami som dost zblbol, ale su pekne.

      0 0
      • Gorgov  

        JE TO TAK:)

        0 0
      • vlk  

        :o) Ty tzv. málo ježděné nebo neježděné kola známe.Já bych si nikdy nekoupil použité kolo. Si vem, když je starší kolo vyleštěné a zkoušíš ho za sucha, tak vše nádherně funguje(takto funguje ještě i můj starý HT co má na sobě navěšeno stx a xt někdy z 95).Jenomže rozdíl nastane, když vjedeš do bahna, když ti v zimě tuhne sníh na přehazce apod.Tam poznáš rozdíl mezi novým a použitým a to už ani nemluvím, že ty rámy už určité rázy pobraly a jednou rupne vše.Já koupil od kamoše jednou jedinkrát po 1 sezoně závodění rám Klein Altitude-moje druhé MTB a vydržel mi asi 5 let než prasknul(teda nešetřil jsem ho).Prostě to má nějakou životnost a nelze se na to už spolehnout.Na novém se cítím jistěji, nikdy nevíš kolik na tom rámu kdo najezdil a tak se můžeš modlit aby ti za rok ve sjezdu nerupnul.Raději mít méně vybavené kolo a vědět, že ho mám od začátku, vědět co asi kdy odejde, jak jsem se k němu choval, než se modlit u starého.

        0 0
        • Gorgov  

          Asi nerozumíš kolům, jinak je to to nejlepší co můžeš udělat, koupit lehce jetej závodní stroj, ale musíš se v tom fakt trochu vyznat, abys nekoupil mrchu

          0 0
          • orca  

            první rada od profíka zní : Nikdy nic nekupuj od závodníka pokud na tom závodil… (a lehce jetého už dneska nikdo neprodává…)

            0 0
            • enjoy  

              proc ne? nejsem uplne tupej,dokazu si leccos dovtipit,ale nevim co tak zlyho ten „profik“ tomu kolu provadi..?:-O.ze by na nem snad jezdil?

              0 0
              • orca  

                nic ti nebrání si to koupit – pouze ventiluji svůj názor a na tobě je buď souhlasíš a nebo nesouhlasíš . Nakonec tady padají taková moudra že „moje“ zapadnou..... ale čím dál častěji zvažuji jestli něco napíši......

                0 0
            • pegas  

              taky by me zajimalo jak si na tu radu prisel…dle me je to blbost a je to individualni..

              0 0
            • Radek Broz  

              Já teda nepociťuju, že bych při závodě něco ničil víc než normálně. Ani si nějak neumím představit, u čeho by to šlo. Závodníci, který znám, naopak spoustu věcí točej neuvěřitelně rychle, jiný lidi na tom dokážou odjezdit ještě fakt hodně.

              0 0
              • orca  

                kam s logikou na cyklisty – je to dobré slouží mi to ale vyměním to … prostě vývoj nezastavíš :-)

                0 0
                • Radek Broz  

                  To zas u spousty věcí jo, ale morální zastarání jsem na mysli neměl.

                  0 0
            • Gorgov  

              nenech se vysmát:)

              0 0
          • vlk  

            :o) nechám si poradit od mistra.jak poznám kolik má kolo najeto, kolik rázů už pobralo.Můj Klein Altitude než praskl vypadal skoro jako nový a vypadaly tak i komponenty, které ovšem v zimě a v bahně už moc dobře nevypadaly, a když jsem ho tenkrát umyl, tak si poznal akorát trochu vakl na přehazce a smyku a to bylo asi vše.A přesto už bylo hodně ojetý, používaný apod.

            0 0
      • orca  

        řada XTR není pro hoby a už vůbec nevydrží více jak nižší řada… toť jeden z mýtů…

        0 0
        • jecnak  

          Ktere tvrzeni z je mytus? Ja jen abych si doplnil vzdelani.

          0 0
          • orca  

            raději to tady nebudu rozvádět ať si každej koupí co chce a jezdí na čem chce :-) Není nad dobrej pocit že sedlám dobrého oře.....

            0 0
            • Vilém  

              Skoda.Docela by me to zajimalo.Osobne mam zkusenost se starym,sedym XTR a tam krom brzd je vse OK.Nijakou nizsi zivotnost jsem nezaznamenal,ani nevim proc by mela byt,vetsinou je na XTR pouzito nejlepsi zatesneni,dobre materialy,kvalitni ulozeni pohyblivych casti.Snad jen XTR kazeta,co jsem jezdil, mi prisla jako vyhozeny penize.

              0 0
              • MlokCZ  

                Právě, že ty dobré materiály jsou dobré u nejvyšších řad především váhou, ale ne životností. A nebo je tam stejný materiál jako u nižší sady, ale je ho tam kvůli váze méně, opět menší výdrž. Dobrý příklad jsou převodníky od LX výše.

                Ale zase máš pravdu, že provedení často bývá u vyžší sad kvalitnější, takže s tou životností se to nedá říct obecně a museli bychom porovnávat konkrétní komponety.

                0 0
                • orca  

                  asi tak nějak jsem to myslel… ale tohle tady nikdo nechce slyšet…

                  0 0
                  • Vilém  

                    Ja jen chtel vedet nejaky konkretni priklady,kdy lepsi material stoji za nizsi zivotnosti komponentu.Mas to z osobni zkusenosti?Psal jsem v pripade XTR o kazete,ktera me neoslnila,strilela za mokra na Ti pastorcich.Brzdy chytaly vakla,ale to byl problem paralelogramovych brzd vseobecne.

                    0 0
                  • ravo  

                    Nic si z toho nedělej… Už z podstaty je v dnešní době každý výrobek určený k špičkovému „profi“ výkonu ve své životnosti omezen a je jedno jestli je to XTR na bika nebo motor do F1.

                    0 0
                    • orca  

                      takže si rozumíme – XTR = pro závodníka kde se neřeší výdrž ale kvalita a váha . Což hobík kterej si to cáluje ze svého až tak moc neocení . (ale nějakej hobík má peněz povícero a tohle neřeší…) říkám k čemu je XTR – primárně určeno – to ale nevylučuje si to koupit kdokoliv

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Primárně je (a se ti to líbí nebo ne) stejně určeno k prodeji hobíkům.

                        0 0
        • enrico  

          XTR pro hoby muže bejt :)

          0 0
        • Gorgov  

          Nesmysl, Jomti neni hoby, závodí na kole, a z shimano veci ma v soucasnosti jednoznacne nejvetsi zivotnost XTR. O tom nema cenu se prit.

          0 0
    • rock  

      Šetřím na všem. Tolik, abych při nákupu řešil jen kvalitu x váhu x značku x design a vůbec do toho nezahrnul cenu zkrátka nevydělávám a asi ani nikdy nebudu.

      0 0
    • mosquito  

      snazim se vzdy koupit akorat co ma konkretni ucel dobrej pomer k cene, skoro zasadne se vyhybam nejlevnejsim a nejdrazsim vecem .. jinak nez takhle obecne to rici nejde

      0 0
    • Extremist  

      Na nicem! Kdyz jedu, tak jedu.. no a pak teprve resim ztraty :-(((

      0 0
    • marapara  

      Já se na kole nesnažím moc šetřit, ale zase nejsem snob, abych kupoval vždy to nejdražší a myslel, že to bude vždy to nejlepší. Vždy si věci kupuji s pro mě výhodným poměrem cena/výkon a pro mě velkou užitnou hodnotou. Teď jsem např. nahlodaný na Avidy Juicy 7. Našel jsem komplet přední + zadní se 185 mm kotouči model 2007 za 5900 ,– úplně nové. Sice na stávající brzdy Avid CPS disk nemůžu říct křivého slova, ale přeci jen už slouží 5 let, tak si říkám … je čas na upgrade? Za tu cenu do toho asi půjdu, ještě záleží na výplatě jaká bude v lednu. Pokud bude vyšší, jdu do nich. Nechcete mi to někdo rozmluvit? CPSka buď prodám, nebo předělám na starého GT Avalanche 1.0.

      0 0
    • brantec  

      s tim setrenim je to tezky…bike me desne bavi a kdyz mam moznost koupit si na nej neco novyho (tzn. kdyz neco doslouzi), tak nejdriv na cenu moc nehledim, ale nastesti pak rychle spadnu na zem. K tomu ramu co mam, je zbytecny mit komponenty xtr/x.0 a wcs popripade jakekoliv karbon. Rekl bych ze nejvic setrim tim ze nakupuju pres e-shopy:-) Ikdyz taky to neni pravda, ptz treba kdyz sem znicil prehazku (deore), tak tady v okolnich obchodech stoji cca 1250kc. Toz vlezu na nejake ten e-shop a co nevidim, za skoro stejnou cenu XT a uz byla v kosiku. Takze uspora veskera zadna, ale tomu se proste neda odolat:-( V cem nevidim kvalitativni rozdil, tak jsou SH retezy, a proto zustanu u deorecka. Mozna az bude cas na vymenu kazety, tak bych zkusil zde vychvalovanou C9. Hodne je zde zminovane saltr..mam deore, najeto cca 10k a jako ma vakl, ale radi porad v poho. Nemam duvod, proc mit vyssi typ. Taky sedlovka, riditka a predstavec, sady vyrobcu se lisi snad jen hmotnosti, coz me az tak nestresuje, takze vymena nehrozi.

      Kdybch stavel bike tak bych nesetril na ramu, vidlici, kolech, brzdach, sedle a plastich. Na druhou stranu osazeni by mně stacilo mix deore a LX a zbytek treba Ritchey Pro nebo neco na podobne urovni. Vskutku nenarocny:-) Uz vidim tu vyslednou cenu:-D

      Kde setrim: retez, saltr, lanka a bowdeny – staci obyc.

      Jinak tak predbezne mam v planu lepsi brzdy..zrejme vyhraji sh m525, ptz pomer cena/vykon je snad nej a pro me jsou dostacujici, marta sl netreba:) Pak uz bude snad vsechno podle predstav. Jiste, je jasny ze ne, ale dalsi penize uz pujdou bokem na nove bike:)

      0 0
    • pegas  

      …kdyz ted tak ctu odpovedi par lidicek, tak me napada takova otazka, zda jste si poridili kolo v cenove kategorii ktera odpovida vasemu vyuziti…sam za sebe se priznam ze mam zatim drahy kolo na pocet km ktere jsem na nem najezdil( z duvodu 5 operaci jsem ho proste jeste nevyuzil , jak bych si osobne predstavoval)

      0 0
      • vili  

        hehe, to mne neco pripomina…akorat ja se vymlouvam na volejbal a ty na operace :-D…ale jednou to prijde :-)

        0 0
        • pegas  

          no este bych k tomu mohl pridat fotbal:-)…ale driv sem fotbal darilo skloubit s kolem(na kole jsem dobre utuzoval fyzicku)..ale s kolenem to je problem:-/

          0 0
      • MlokCZ  

        Co to znamená cenová kategorie odpovídající vašemu využití? Tohle jsem právě nikdy nepochopil, nic takového z mojeho pohledu není.

        Já třeba jezdil téměř každý rok skoro přesně 3000km, už od tak od 12 let, kromě pár let, který jsem na kole vynechal (ale moc jich nebylo. A ze začátku až do roku 98 na špatných kolech (a že jsem najezdil hodně let na dost mizerných kolech, dříve nejdřív dobrá kola nebyla k mání a nebyly ani peníze, pak už jen nebyly peníze). V 98 jsem koupil moje první drahé kolo (komplet na XT-čku) a hned mě ježdění začalo bavit ještě více. Konečně jsem začal jezdit i trošku víc do terénu, s mizerným kolem mě to v terénu prostě vůbec nebavilo. A teď s fullem mě to začlo bavit ještě více než kdykoliv předtim a i přes druhý nejhorší rok po zdravotní stránce (po tom loňském), který jsem jezdil na kole, tak jsem zatím dal mu rekord a to 3500km a v tom ještě bylo 2 měsíce bez ježdění kvůli pádu a pak měsíce s velmi omezeným ježděním (pořád kvůli následkům toho pádu). A ještě navíc kvůli dlouhotrvající zimě jsem začal jezdit později než jiné roky. Takže toho nebýt, tak jsem dal aspoň 5000km nebo ještě více a to jen díky tomu kolu, co jsem si pořídil. A to ještě byl rok s největším podílem terénu, co jsem měl (o to více hodin v sedle to bylo).

        Takže s investicí jsem naprosto spokojen a když jsem se před koupí rozmýšlel, jestli tak velký prachy do kolo dám (i přesto, že to byla na jaře speciálně výhodná koupě, která už se opakovat nebude, stejně to bylo moje nejdražší kolo), tak nelituju ani trochu a naopak teď po roce ježdění na něm bych ani neváhal a kupoval znovu (taky jsem neváhal a objednal další s vyšším zdvihem, i když ho rozhodně nutně nepotřebuju).

        Kolo je muj hlavní koníček a není mi na něj líto objetovat peněz na něco jiného. Třeba manželka místo toho jela a zase pojede na dražší nebikovou dovolenou a jí by bylo peněz za kolo líto. Mě by zas bylo líto těch peněz za tu dovolenou. Spolu jedeme jen na delší levnější bikovou dovolenou po ČR.

        A třeba zatím nemám kvůli kolu auto, protože tolik peněz bych neměl. Až budou děti a auto nutně potřebovat třeba někdy budu, tak to bude jiná situace.

        Kdybych to bral z pohledu počtu km a ceny kola, tak by asi bylo proklatě příliš drahé, ale ten pohled nechápu. A pokud beru pohled v poměru ceny a kolik mě přineslo radosti, tak ten je skvělý.

        0 0
        • MlokCZ  

          Všechno je to prostě jen o prioritách každého z nás.

          0 0
          • pegas  

            budu se ti snazit oponovat…vse je otazka penez!!..a od penez se odviji priority..

            0 0
            • MlokCZ  

              Jenže i otázka peněz je opět závislá na tvojich prioritách, ne opačně. Pokud na něco nemáš peníze a je to tvoje opravdu největší priorita, tak tomu musíš obětovat i něco jiného. Tzn. nejen, že si třeba něco jiného nepořídíš, ale obětuješ třeba volný čas, abys nějaký čas více vydělával. A pokud ho neobětuješ, tak tvojí větší prioritou bylo raději jinak využít ten čas, než si danou věc koupit.

              0 0
              • pegas  

                ja jako student musim vyjit s urcitejma prostredkama, ktere mam k dispozici (penize z brigad,nele­galniho prodeje drog a prostituce:-)).. a to musim vyuzit jak nejlip mohu…kultura,pri­telkyne ,milenky:-)+ sport…a podle penez prece vytvarim prioritu,ne?…dle me mas pravdu ty a castecne i ja..kazdopadne je to o penezich…a pokud trvas na prioritach tak verim casem u kazdeho meni..koukam ze ti je(bylo30) tudiz (ne)mas deti,manzelku?­..driv kdyz jsem nemel zavazky tak vetsina penez sla do kola, ted se to s pritelkyni bohuzel(bohudik) zmenilo…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já jsem po střední (tzn. od necelých 19) nedostával od rodičů peníze žádné (ale do konce studia jsem mohl doma jíst a bydlet). Takže i jídlo v jídelně jsem si platil ze svého. Téměř celou VŠ jsem chodil k tomu do práce na cca 2/3 pracovní poměr. Bylo to současně se studiem náročnější to s prací zvládat, ale když jsem si chtěl pořídit právě třeba slušný kolo, tak sem se musel snažit. Ovšem finančně to vůbec nebylo tak špatný, protože zase nebyly téměř žádné náklady (akorát poslední 2 roky studia VŠ jsem pak už něco přispíval na bydlení a jídlo rodičům).

                  Manželku mám a i když příjmy jsou teď mnohem vyšší (přeci jen ta práce během VŠ byla příležitostní (tím myslím třeba rok jedna, další rok jiná) a hůře placená a navíc dva vydělávající bez dětí je z finanční stránky nejlepší), tak i výdaje (hlavně pořízení bydlení a vybavení). Ale děti zatím nejsou, to pak bude finančně hned o něco horší (ale na druhou stranu už budeme v tu chvíli mít doplaceny všechny dluhy na byt, kromě hypotéky – což už v podstatě téměř máme, ještě tak půl roku a už úplně, takže zase velmi klesnou výdaje za měsíční splátky). Děti už plánujeme v dohledné době, ještě po doplacení dluhů našetřit nějakou rezervu, abychom nepořizovali děti do nezajištěné situace).

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Nejhorší období byla civilka, což máte štěstí, že vás mladších se už netýká. Časově jako normální práce a peníze téměř žádný. Naštěstí jsem aspoň část pracovní doby (tak 1/3) na civilce mohl využít k práci soukromé, kterou jsem si přilepšoval.

                    0 0
                  • Pebe  

                    ono už i ty děti nejsou tak strašný, přece jenom 7000 měsíčně, docela dobrý. My si to „užili“ za 3500, ke konci už i rezervy došly a byla bída :-) teď už žena pracuje, zase platíme školku. Začínám se bát, že to už lepší nebude :-D

                    0 0
                    • orca  

                      Jistě nezůstanete jen u jednoho , tak až moc se neraduj … Bylo by škoda zůstat jen u jednoho kvůli biku .. ale to je život – kolo není fše..... :-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak omezovat počet dětí kvůli biku, to by byla opravdu totální kravina. U nás to bude omezený spíš zkušeností s realitou u sester – mám 2 sestry, které mají dohromady 9 dětí a to už mi přišlo trošku moc. Ale jedináček taky není to pravé.

                        0 0
                      • Pebe  

                        kvůli kolu bych to určitě neomezoval, spíš se bojim, abych to psychicky vydržel :-D

                        0 0
                        • orca  

                          neboj když je to malé je to fajn – první problémy nystávají s nástupem puberty – to pak je už o nervy a pak budeš najíždět neskutečné km páč doma to bude o život a tak rád a dobrovolně vyjedeš na kole…

                          0 0
                          • JaP  

                            Až bude v pubertě je to v poho,už nad ním nemusíš pořát stát a hlídat kde co shodí, odkud spadne,apod..:)A co dělá venku stejně neuhlídáš.:(

                            0 0
                    • MlokCZ  

                      S tím máš pravdu. První půlrok bude v pohodě, no a pak 7000 + společné zdanění taky není taková tragédie, i když pořád je to dost znatelný rozdíl oproti současným příjmům. Kdo to stihnul ještě za 3500 jako ty to musel mít už dost drsný.

                      Jenže je otázka jestli těch 7000 vůbec vydrží než budem mít dítě, ale doufám, že ano.

                      Celkově to finančně ale snad o moc horší nebude, protože nám ubude splácení, což je v tuhle chvíli cca 12000 měsíčně + 3000 hypotéka). A za pár měsíců už všechno kromě hypotéky doplatíme, takže o 12000 měsíčně menší výdaje budou sakra znát.

                      0 0
                      • orca  

                        NO MY TO STIHLI ZA 2500 :-( děti nejsou o penězích… nakonec nejhezčí vzpomínky mají děti na zážitky s rodičma než na novou autrodráhu …

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak jasně, že děti nejsou o penězích. Kdyby ano, tak si je nebude pořizovat téměř nikdo. Ale přeci jen je lepší, když je můžeš aspoň trošku slušně zaopatřit (což ale asi nebude problém nikoho na tomhle fóru). Já to vidím u jedné ze sester, ty jsou na tom finančně dost špatně a pak chudák děti. A když jsem ještě viděl už před nějakou dobou jeden z mála dílu výměny manželek, které jsem viděl. Kde ta jedna rodina měla dětí hodně a k tomu na tom byla tak špatně, že nedokázali dětem zaopatřit ani rozumnou zdravou stravu (vánoce úplně zrušili, protože nemohli koupit ani sebelevnější dárky), tak to už mi přišlo jako nezodpovědnost pořizovat si těch dětí tolik.

                          0 0
                          • orca  

                            Tak jasně 10 dětí je asi extrém . Ale víš co se říká děti užíví 10 dětí ale 10 dětí stěží jedny rodiče . myslím že na tom něco bude.

                            Ono je děsné dilema co je to „slušně“ o tom by se dalo dlouze polemizovat… a stejně bychom se asi nedostali k nějakému výsledku . každá země každá skupina lidí se na to dívá skrze nějaké své zkušenosti ať už objektivní a nebo subjektivní . Do toho masivní reklamní masáž která ti vsugeruje že pokud nemáš milion věcí nejsi snad ani člověkem . V tomto prostředí je těžké zachovat si střízlivou mysl.....

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Jasně, s tím „slušně“ souhlas. Ale v podmínkách ČR bych zdravou stravu viděl jako samozřejmost. Bez ostatních materiálních věcí se dá žít šťastný život (a dokonce často chudší lidé bývají v životě šťastnější), ale ten extrém s tou stravou, co jsem viděl v tom pořadu, to už hraničí s přímým ohrožením zdraví těch dětí.

                              0 0
                              • orca  

                                jasně to byl extrém já si jen pamatuji na jeden díl kde měli taky hafo dětí ale super uklizeno super souhra to mě přímo šokovalo . Ono taky co je zdravá strava ? dnešní stravování alá „hambáče“ atd asi taky moc není zdravá – nakonec obezita v ČR je více než zlověstná a to se fšichni smějem amíkům jak jsou vyžraní ale my je brzo doženem…

                                0 0
                            • Gorgov  

                              promiň, ale píšeš hrozný kraviny:) neni to jen tady, jinak bych to nepsal. A nebo sem to nepochopil? „děti užíví 10 dětí ale 10 dětí stěží jedny rodiče“ :-D

                              0 0
                              • orca  

                                omlouvám se a uznávám akademický překlep , takže správně to mělo bejt „rodiče užíví 10 dětí ale 10 dětí stěží jedny rodiče“.

                                ale za názorama si stojím… možná to bude těch 14 let co nás dělí … neber to ale jako výpadek proti tobě …

                                0 0
        • orca  

          dneska je to už jen otázka peněz … přeci jenom kategorie kol je pro naše výdělky bez problémů akceptovatelná, a tak těžko definovat jestli to co si koupím odpovídá mé výkonosti.(Kdy­bychom se ale dostali o řád výš a bavili bychom se o autech od 5 melounů vejš asi by tu prořídli řady…) Prostě jsou lidi co si kupují věci pragmaticky úměrně použití a tací co si koupí „neúměrně“ prostě chtějí si udělat radost a tak si jí udělají . A jsou tací co závodí ale prostě jezdí často s materiálem o řád nížší než mnozí tady a podávají a několik řádů vyšší výkony – prostě nejsou peníze… Občas slyším starší závodníky kteří si povzdechnou v kolika letech oni měli na kole nejvyšší řadu…

          0 0
      • rock  

        mam zatim drahy kolo na pocet km ktere jsem na nem najezdil

        A vono je někde daný, že např. do 5Kč/km je to v pohodě a nad 5 korun už zbytečný luxus ???

        0 0
        • orca  

          díváš-li se na to přes užitnou hodnotu tak ano , dívášli se na to přes příjemný pocit tak né … zařaď se kam chceš…

          0 0
          • rock  

            99% návštěvníků bike-fora jezdí pro dobrý pocit a 1% má kolo jako pracovní nástroj. A to jsem to množství profíků možná ještě přecenil … o užitné hodnotě vůbec nemá smysl se bavit …

            0 0
        • Radek Broz  

          Nad 5kč/km tu bude každej druhej;-)

          0 0
          • Loner  

            Musíte kluci a (holky) víc jezdit a to rychle z kopce po hladkým asfaltu na základní výbavě a kontrolovaně nakupovat, jinak se dostanete do některé z patologických kategorií: Monománie = impulzivní jednání, které se periodicky opakuje… Patří sem např. kleptománie …, oniománie (impulzivní chorobné nakupování).

            S přáním laciných a přitom radostně ujetých km do Nového roku

            Váš příležitostný Nasírač

            0 0
          • goofy  

            Ja myslim, ze bych se klidne dostal i nad 15 kc/km… :-/

            0 0
    • Fuck8r  

      já nešetřím (u silnice) na sadě, sedle, sedlovce, předsavci, řidítkách, vidlici … a spíš šetřím na rámu a kolech.

      0 0
      • Gorgov  

        to děláš chybu

        0 0
        • Fuck8r  

          já beru totiž rám jak mám – jako spotřební zboží – každý 3 roky ho budu pravidelně měnit (FORT RO Basic) tak k čemu dražší rám než za 3 litry ? … a kola ? … mě tedy Mavic Aksium za 3,800,– úplně stačí … nač lepší ? … abych byl rychlejší ? … já nechci být rychlejší :-)

          a na čem nešetřím ? … sedlo Fiztíks Airone Titanium za 2,500 … sedlo na celý život :-) … to si snad moje prdel zaslouží

          sada → Ritchey Pro – doufám že nesklame

          sada → Campa Mirage 2007 … doufám že alespoň sezónu (16,000Km) vydrží …

          vidlice ? … Karbon Pells … snad stačí ne ? za 2,600Kč

          jak jsem psal – šetřím hlavně na rámu – a i na těch kolech

          na sadě se šetřit nevyplatí – jednu levnou jsem po pár týdnech skoro celou zničil (osa kazety, ložiska zadní náby, řetěz, kazeta, vysypanej střed, poničený kliky) a to jsem nikde nehavaroval prostě jen šlapáním …

          dal jsem si rozpočet 25,000,– …

          0 0
          • Vilém  

            Skoda ze s timto pristupem asi nikdy nepoznas jak jede kolo na dobrym ramu a kolech.Klidne bych ozelel zbytek,ale ram a kola jsou zaklad,ktery se postara o dobry pocit z kola.Poznal bys to treba,pokud by jsi udelal singlspeeda na dobrym ramu a pak singla na obyc ramu,to by ses divil.

            0 0
            • Fuck8r  

              no tak s rozpočtem 25,000 Kč není co řešit … na dobrej rám (co je na tom FORTu vůbec špatného ???) tam nezbývají prachy … a musel bych ušetřit na všem ostatním jen kvůli rámu a jak jsem psal – musel bych koupit nejlevnější sadu – která by mě vydržela max. měsíc !!!

              na lepším rámu a kolech budu rychlejší a pojede se mě líp (méně námahy) … což je dobré pro závody ale já nezávodím a k čemu mě to bude dobrý v tréninku ? … mě je jedno jestli někam dojedu o 5 minut dříve … hlavně že potrénuju na kvalitní sadě která mě vydrží celou sezónu a rám na 3 sezóny taky v pohodě …

              jinými slovy buďto: Rám super – na 5 let + sada šit na měsíc (kolo bude trošku lehčí a rychlejší ale vydrží mě měsíc – rozpadlá sada)

              a nebo

              Rám obyč – na 3 roky + sada střední třída (?) na celou sezónu (kolo bude těžší a né tak fajnový ale vydrží alespoň tu sezónu v pohodě)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Kolo se staví od rámu, dává mu většinu vlastností. Pak mají největší vliv kola s plášti a ostatní točící se komponenty. kolo s nekvalitním rámem se nedá významně vylepšit a dávat na něj komponenty vyšší kvality, než je rám, jsou vyhozené peníze. Jestlis to kolo ještě nekoupil, poraď se s někým, ať pak zbytečně nelituješ.

                0 0
                • Fuck8r  

                  rám: FORT RO Basic kola: Mavic Aksium

                  to je to tak hrozné ? … zkontroloval mě to tu chlap u kterýho si to nechávám stavět (30 let staví převážně silnice) a nic mě u toho nepozměnil a řek mě že je to celkem vyvážená sestava …

                  (Campagnolo Mirage 07, Ritchey Pro, Fí:ztiks Ti … )

                  a já neberu rám jako základ na který budu postupem let upgradovat komponenty když má stejně „životnost“ pár let

                  a jediné co mě z toho kola zůstane na další bude ta sada Ritchey Pro a Sedlo – Rám + Kola + Campu prostě ojedu a vyměním …

                  0 0
              • orca  

                Nejlevnější sada od Campy a tobě vydrží měsíc ??? a dále píšeš že nezávodíš a jen trénuješ ?? už asi ničemu nerozumím , mejm názerům se tu leckdo pousměje ale tohle je i na mě silné kafe …

                0 0
              • Splinter  

                Ty seš lolek :-D

                0 0
              • dieegoo  

                Heh, ty tomu teda musíš dávat na prdel, když sadu odepíšeš během jednoho měsíce…

                0 0
              • Sabbath  

                Kamos ma prave tu nejlevnejsi Campu Xenon a je stale jako nova. Pokud ji zrusis za mesic, tak si asi fakt docela praskac:)

                0 0
                • Sabbath  

                  Jo a zapomel jsme rict ze ji ma nekolik let, ne mesic..

                  0 0
                • MlokCZ  

                  To je právě velká váhoda Campy oproti Shimanu, že Campa je super i v nejnižších sadách.

                  0 0
                  • orca  

                    Další velmi podstatné plus je že na campu dokoupíš „náhradní“ díly kdežto na Schimana ne…

                    0 0
          • Gorgov  

            to už se nedá, jen snad, je to přeně jak píše vilém, na silnici sou nejdůležitější kola a rám, ale fakt to nemá smysl…

            0 0
            • Fuck8r  

              už nevím jak to mám vysvětlit :-)

              ale u kola s rozpočtem 25,000,– !!! se s ničím jiným než základním rámem počítat nedá … bóže :-O

              nebo si mám koupit Duratec za 15,000,– kola za 10,000,– a zbytek kola budou makety z úmělé hmoty ? :-)

              0 0
              • Gorgov  

                kup si letado nebo tříkolku.

                0 0
                • Fuck8r  

                  napiš jsem něco konstruktivního a nebo nepiš vůbec … tyto rádoby vtipné odpovědi pouze znepřehlední fórum (jako náš Flame v Duratecu …)

                  0 0
                  • Gorgov  

                    jakej flame, já se jen směju.prosim pokračuj, ještě, kdo nechce, nemusí si tuhle větev číst, ale udělal by chybu kdyby tak neudělal, je tady sranda kopec, pls jeste

                    0 0
                    • Fuck8r  

                      podle tvých odpovědí bych tě tipoval na 10 let : „lol“ nebo „jo jen tak dál, strašně se směju“ … to už sem má přístup snad opravdu každý :-O … jo a už na tebe nebudu reagovat … nechci tady totiž dělat bordel v tématech jen kvůli nějakému oslíkoj :-) … tady se chtěj lidé taky něco dozvědět víš … a nejsou zvědaví na to, že se právě směješ, nebo onanuješ či se právě pomočuješ – to je totiž vůbec nezajímá … tak se už zamysli ju ? :-)

                      0 0
                      • Gorgov  

                        ale určitě sou všichni zvědaví, že se nepotíš a jezdíš 5H na ergáči a máš z toho radost a tvuj kamarád žere uzený, a hodně a chlastá a je jak kdyby byl porad v posilovne, a ty rad prohanis starce na fulech a…Ne už to cháme, ale pobavil sem se náramně, ono sranda musí být. Díky.
                        O-: O-: O-: taky umim heč. Tak se měj

                        0 0
                      • Blade  

                        Pokud podle „lol“ hodnotíš Gorgova na 10 let, tak pak věkovej průvěk B-F těžce poklesl, protože rozhodně není sám. LOL :-DD

                        0 0
                      • wroum  

                        ano ano, pristup sem ma opravdu kazdy a ty ses toho bohuzel jasnym dukazem.

                        0 0
                        • Fuck8r  

                          LOL … takhle to máte vy děti rádi co ? :-) a je to u vás strašně „IN“ oú jé 8-) … mother fucker 8-) … machry machry !!! … bu bu bu :-O

                          0 0
                          • Blade  

                            Klíííd, to bude dobrý ;-)

                            0 0
                          • ravo  

                            No a je to. Konečně víme, kdo wroumovi krade cigarety :-)

                            0 0
                          • wroum  

                            přeju brzké uzdravení.

                            0 0
                          • Splinter  

                            Podívej se na svůj nick :-D LOL ROFL :-P

                            0 0
                            • Fuck8r  

                              originální co ?! (-:

                              0 0
                              • Gorgov  

                                to ne, ale sedí na tebe. Ale když nemáš ženskou tak koho vlastně fuck… sedlovku? neni moc siroka? Nebo ze bis proto mel v blibe ocelovy ramy, ze maj uzky trubky a je o co se trit?;)

                                0 0
                                • Fuck8r  

                                  teda … tady člověk zažije opravdu spoustu legrace … to jsem vůbec netuši, že mě zde banda místních puberťáků tak pobaví … budu sem chodit častěji … no nic, zase jste mě zlepšili náladu a za to vám děkuji … ale dnes už musím jít … čeká mě jedna štíhlá slečna, jmenuje se Ritchey Pro ( www.finebike.cz/…31402264.php ) a já už se na ní také těším …

                                  pá pá …

                                  0 0
                                  • Blade  

                                    Ty kaňoure jeden ;-)

                                    0 0
                                  • Gorgov  

                                    užij si to s ní. to myslim upřímě.Jak to děláte? nejdřív ona do teba a pak ty do ní nebo obráceně?

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      to je snad jasné ne ?! → sedlovka v prdeli a rám píchám …

                                      0 0
                                    • wroum  

                                      nejdriv on do ni, pak ona do nej a pak oba postupne do ramu :-)

                                      0 0
                                    • dieegoo  

                                      :D heh, škoda že sem tu seminárku o BFku už odevzdal… tohle by byl dokonalej případ, jak se diskuze odkloní od tématu…

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        este ze si to uz odevzdal… :-D

                                        0 0
                                        • dieegoo  

                                          Ne, je to škoda.. tohle by byl fakt dokonalej příklad :D Myslim, že by to vypovědělo poměrně hodně o atmosféře a úrovni tady na fóru… :D

                                          0 0
                                          • wroum  

                                            no prave :-D

                                            0 0
                                            • Blade  

                                              Ale zase tak daleko od tématu to není. Téma sice znělo NA čem (ne)šetříte, fuck8r řekl CO nešetří, a sice sedlovku ;-)

                                              0 0
                                              • Gorgov  

                                                ale trvalo to, než to z něj vypadlo ;)

                                                0 0
                                                • dieegoo  

                                                  Tohle asi není věc, která se snadno přiznávám. Mám můj obdiv, že to z něj vůbec vypadlo :)

                                                  0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    ale ta moje Ritchey je strašně žárlivá … pořád mě podezřívá, že jí podvádím s nějakou karbonovou fiflenou … tak co s ní mám dělat ?!

                                                    0 0
                                                  • dieegoo  

                                                    zbav se ji…

                                                    0 0
                                                  • Fuck8r  

                                                    že jo … ještě se na mě nasere a schválně mě při jízdě praskne svině jedna …

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    taky by ses na ni při „jízdě“ mohl ****** ty, to by koukala holka…

                                                    0 0
      • orca  

        sedlovka, představec, řidítka stavíš takhle vysoko ??? hm už nechápu nic …

        0 0
        • Fuck8r  

          no tak já nevim jak mi bude ten rám a kola vyhovovat … třeba to bude na prd a budu to jezdit jen jednu sezónu a zkusím zase něco jinýho … Ritchey Pro a Sedlo Fiztiks Airone Ti bych si vzal zase na to další kolo … třeba mě ten záklaďák od FORTa a ty Mavici budou na 100% vyhovovat a stačit a řeknu si jak jsem krásně ušetřil 15,000 Kč když jsem si nekoupil toho Dutakeca a lepší kola … já do toho fakt nevidím – vždyť jsem na silnici nikdy neseděl – ale kdybych si objednal vyloženě blbost tak by mě to ten chlápek (asi nejlepší stavitel silnic v okolí) určitě řekl a pozměnil …

          tak co by jsi vykouzlil ty za 25,000 Kč ? … no ?

          0 0
          • orca  

            nekritizuji jak sji si to poskládal ale podivuji se kterejm komponentům dáváš prim … V téhle ceně bych asi koupil něco hotového ve slevě … Nakonec až budu mít já (přelom února-března) tak dám foto…

            0 0
            • Fuck8r  

              já ale nevím jestli mě to vůbec bude na silničce (silnicích mezi auty, křižovatkách, přejezdech … ) vůbec bavit … chtěl jsem silnici do 40,000,– … ale nakonec jsem ušetřil právě na rámu a kolech – chtěl jsem totiž Duratec Cool R11 za 13,500,– (nakonec FORT za 3,000,–) a kola MAVIC – Ellipse za 10,500 ,– www.rockroad.cz/…-p-1433.html (a nakonec Mavic Aksium v akci jen za 3,600,–) … takže mě to vyšlo na těch cca 26,000,– … když mě to chytne tak si za 2 – 3 roky právě ten rám a i ty kola nakonec koupím to vůbec nevylučuju (a z toho kola bych si vzal tu sadu Ritchey Pro a sedlo Fizkikz Ti a asi tu vidlici Pells … Aksium by mě zůstali jako náhradní kola … rám bych vyhodil) … já na tom nevidím nic špatného …

              0 0
              • Chaingang  

                Buď rád,že jsi nevzal ty Ellipsy,byl bys hodně překvapenej,jsou to totiž dráhovy kola… :))

                0 0
                • Fuck8r  

                  to nevadí … tam není žádný rozdíl …

                  0 0
                  • Gorgov  

                    jo, brzdy asi nepotřebuješ:)

                    0 0
                    • Chaingang  

                      a jeden pastorek by mu taky nevadil,jezdí přece silově,tak by to v kopcích utočil… :))

                      0 0
                      • Gorgov  

                        tak to je snad jasný ne? a ještě ušetří za sadu kterou má jinak na měsíc. A to se vyplatí!

                        0 0
                        • Chaingang  

                          aaha,začnu jezdit na festce i během sezony…

                          0 0
                        • Fuck8r  

                          a to jsi vzal jako kde ty trapný človíčku že mám sadu na měsíc ?

                          0 0
                          • Pebe  

                            Fuck8r Muž (02.01.2007 19:33:21) 88.101.45.xxx 6×> Na cem (ne)setrite u kola? (^ odpověď na 5× ^) no tak s rozpočtem 25,000 Kč není co řešit … na dobrej rám (co je na tom FORTu vůbec špatného ???) tam nezbývají prachy … a musel bych ušetřit na všem ostatním jen kvůli rámu a jak jsem psal – musel bych koupit nejlevnější sadu – která by mě vydržela max. měsíc !!!

                            na lepším rámu a kolech budu rychlejší a pojede se mě líp (méně námahy) … což je dobré pro závody ale já nezávodím a k čemu mě to bude dobrý v tréninku ? … mě je jedno jestli někam dojedu o 5 minut dříve … hlavně že potrénuju na kvalitní sadě která mě vydrží celou sezónu a rám na 3 sezóny taky v pohodě …

                            jinými slovy buďto: Rám super – na 5 let + sada šit na měsíc (kolo bude trošku lehčí a rychlejší ale vydrží mě měsíc – rozpadlá sada)

                            a nebo

                            Rám obyč – na 3 roky + sada střední třída (?) na celou sezónu (kolo bude těžší a né tak fajnový ale vydrží alespoň tu sezónu v pohodě)

                            0 0
                            • Fuck8r  

                              no jasně sada (shit jako prase)jako komplet mě fungovala měsíc ale nerozpadla se mě celá :-)

                              po měsíci: ohnutá osička na kazetě (ani to nemělo ořech) další měsíc: vysypaný náboj zadní další měsíc: vysypaný střed další měsíc: 3 dráty prasknutý a 2 vytrhnutý z ráfku (ráfek v … ) další měsíc: se mě rozpadl na 2 půlky přesmykač další měsíc: půlka přehazovačky mě visela na řetězu další měsíc: vysypaný ložiska u pedálu další měsíc: upadla mě klika

                              takže mě to vydrželo víc než půl roku :-) (s opravama)

                              a pak už jsem přestal opravovat a koupil Deore / Lx … kde mě fungovaly kliky pár dní – od té doby se mě povolujou (už mě je lepili, utahovali 40cm imbusem … ) teď musím jezdit s 10-kou imbusem a po dvou hodinách si to dotahovat :-)

                              0 0
                              • Darkson  

                                „se mě rozpadl na 2 půlky přesmykač“

                                už neeeeeeeeeeeee :-)))))))))))))­)))))))))))))))))))))

                                0 0
                                • Fuck8r  

                                  co je na tom tak zábavného, že se mě rozpadnul přesmykač ? … rád bych to věděl 8-)

                                  0 0
                                  • Darkson  

                                    dokázal jsem na kole zničit spoustu věcí, ale aby se ti za jízdy rozpadnul přesmyk, aniž bys s tím někde fláknul, je blbost. leda že bys místo dorazů povoloval šrouby co drží přesmyk pohromadě:)

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      ale ne to tělo přesmyku … ale jak máš ten plech co ti řadí (zeshora to vidíš jako obdélníček kolem řetězu) tak ten se mě rozjel na 2 půlky (při řazení na největší talíř) tam povolilo bodování toho plechu

                                      jinak jediný co se mě na tý shit sadě neporouchalo byly v-brzdy a až dodnes (5 let) mě jede bez jediné opravy nějaký plastový noname řazení :-)

                                      0 0
                                    • JSt  

                                      tady se musim fakira zastat. videl sem, ze smyk sram 7.0 se rozpadl normalne pri razeni… upadl ten vnejsi plech, ktery zhazuje na mensi pily. ale pravda, ze uz mel odslouzeny svy roky ;-)

                                      0 0
                                    • Chaingang  

                                      Jo,tohle se může stát,mě ulítl Durovej smyk,když jsem zhazoval z velkýho převodníku,taky mi praskal ta vnější část vodítka…klidně nafotím

                                      0 0
                                  • Pebe  

                                    nic, je to tragédie, když výrobci komponentů nepočítají s jedincem disponujícím TAKOVOU SILOU v nohách :-(

                                    0 0
                                    • Fuck8r  

                                      no ano je to strašné ale je to tak … napíšu sem jak dlouho mě vydržela Campa Mirage 2007 … a že jí dám zabrat !!! :-X … koupil jsem si totiž Creatin a půjdu dělat dřepy … to se maj kliky zase na co těšit 8-)

                                      0 0
                              • JSt  

                                10 imbus rikas, jo? :)))

                                0 0
                              • orca  

                                čím déle píešeš o svejch zážitcích z ničení velomateriálu tím méně ti věřím … a nebo jezdíš jako totální prase sprominutím … a pod tebou se pak rozpadne fšechno…

                                0 0
                                • Fuck8r  

                                  no jo, tak komplet kolo za 10,000,– tak co to mohlo mít za komponenty ! … ale ty kliky Deore mě zkurvil servisman … když mě je tam dával jako úplně nový tak mě poslal ať se projedu … tak jsem to jel zkusit a najednou to začlo strašně lupat … tak tam dojedu a on: jééééé já jsem zapomněl dotáhnout ty kliky … potom už se mě vždycky povolovaly … můj novej servisman (lepší) mě říkal že to je debil … že mě neměl nic lepit a měl mě to dát hnedka vybrousit (ty plošky na klikách – protože jsem je měl vymletý od tý jízdy bez utažení) …

                                  0 0
                                  • orca  

                                    chvála bohu že tohle nemusím řešit , svého servismena mám dokonalého … Od nákupu kola jsem na něm prvních 5000km ani nešáhl (krom řetězu) Seřízení jak se říká po prvních cca 300km jsem sice zajel ale spíše podívat než seřídit – fše dotaženo a seřízeno . a dál jen jezdím … asi je základ kdo to první smontuje a seřídí a když to udělá fakt poctivě tak pro šetrného jezdce to je skorem na věčnost…

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      poslední věta je pravda do posledního šroubku.

                                      sakra proč jen nejezdím šetrně :(

                                      0 0
                                    • Fuck8r  

                                      ale je třeba pravda že jsem nikdy nic na kole neočistil a nepromazával … a za to se stydím :-)

                                      0 0
                                      • Gorgov  

                                        tak to si normalni…modri vedi co. taky proc mazat retez,ze:) to se opravdu moc nevidi, to je na tom lip mul petiletej bratranec.

                                        0 0
    • Meesha  

      u kola setrim porad a na vsem :-) Vybiram a kupuju v ramci moznosti. Nejmin sem setril ale asi na kolech.

      0 0
    • dancing dog  

      na kole nejmíň šetřím na jezdci, tedy na sobě

      0 0
    • ravo  

      V loňském roce jsem se rozhodl rozhodl šetřit na obojím – tedy na kole i na jezdci. Prostě a jednoduše – kolik jsem ujel km, tolik kč jsem investoval. Výsledek je moc pěkný 0km – Okč. Ale řetěz jsem vyčistil i namazal a pnemumatiky několikrát dofouknul:-)))

      0 0
    • Papaja  

      v mezích financí, na ničem, protože nejde kdyš chceš mít našlaplího bika :D

      0 0
    • vipera  

      Na všem!

      0 0
    • wendak  

      šetřit se dá na energetických tyčinkách tatranky jsou levnější a líp chutnaj :-) a pivo 0,5 l je levnější než ionťák 0,5 l, nejvíc piju vodu, tou se můžu ve vedru i polejt a v dešti umejt brejle, nebo šaltr, většinou mám v kejmlu vodu a v bidonu ionťák, jinak moc nešetři nebo si nabiješ někde hubu :-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.