• bathed

    Přátelé a kamarádi,

    dlouze jsem přemýšlel, jestli mám vlákno Můj koronavirus reinkarnovat, ale tohle je takový masakr, že nakonec jo! :-)))). Nicméně pak jsem usoudil, že je tam toho toho tak příšerně moc, že založím nové.....

    Není to vtip, tak stejnojmenné vlákno použít nelze. Sodoma asi taky ne.....

    Vy co jste nesledovali ten můj příběh z původního vlákna, či jste ho už jaksi vytěsnili z paměti, tak si jen tak lehce projeďte ten můj úvodní dlouhý příspěvek z kraje Andrejovy „první vlny“..... A až si to lehounce osvěžíte, pak teprve klikejte na ty dvě stránky z VZP, co našel můj kolega a kamarád Jarda ve své datové schránce, protože tohle je fakt MORDOR! :-)))))))

    Jinak tohle je ten inkriminovaný úryvek a popis onoho dne:

    V pátek se nedělo nic zásadního – kolega měl čtyřicítky, já kromě ****** začal i blít. Jinak jsem furt lezl po stropě..... Jemu nikdo nezavolal z hygieny, i když slibovali. Mně nikdo nezavolal, protože nic neslibovali. takže vlastně v pořádku. Ve 23:00 mi přišla smska, že asi chcípne a že jde zkusit ještě jednou zavolat 112. Přijeli. Naložili. Odvezli. Motol. „No vypadáte hrozně! berete něco na ty horečky? – Jo, ale nepomáhá to… – No, já vám dám kapačku, to vás trošku zavodní a srazíme tu teplotu, ale nechat si vás tu nemůžeme, nemáme místo… – a uděláte mi prosím ten stěr? – No, udělat to můžeme, ale plašíte zbytečně! Vy to rozhodně nemáte…“..... Ve 3:00 v sobotu mu objednali taxíka (nelžu!) a poslali ho domů.

    PS: od včerejška máme staronového generálního ředitele největší zdravotní pojišťovny, pana Kabátka. Včera se na kamery prsil, jak se zasadil o nový a pozitivní obraz instituce a jak se v tom bude snažit i nadále. Tak tohle klidně postujte, sdílejte a šiřte dále, protože tohle je patrně onen pozitivní obraz! :-))))

    0 0
    • honzarb  

      Dej to do televize :)

      0 0
    • deekay  

      Hezkypekne :) Pozitivni obraz zrejme znamena pozitivni zustatek na uctu VZP no :))

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • -b-n-x-  

      Takze predpokladam, ze uz kamarad pise s nejakym novinarem hezky clanecek :-)

      Myslim, ze si to pan reditel VZP moc rad precte.

      Neresili jste uz pripadne se s VZP nejakym zpusobem soudit? Ze byste z toho mohli vytriskat nejake prachy :-)

      0 0
      • bathed  

        Zdá se že Nova po něm skočila okamžitě. On je tím pacientem co o něm Koranteng pak mluvil, že to byl jeho nejhorší rozhovor v profesní kariéře. A tohle je tak absurdní příběh, že to nemohli nechyt ležet…

        Jinak on to chudák objevil v datovce až včera v deset večer. Krom toho že to prošvihnul je mu asi jasné, že skrze 6 litrů nemá smysle se soudit. Ono je to tak, že by se nejdřív konala předžalobní výzva na VZP, ať to vyřeší. Ti se soudit nebudou, normálně by to potich smázli: zkusili jsme to, nevyšlo, jedeme dál… Tím ale přicházíš ty jakožto ten kdo žaluje o možnost rozsudku ve kterém budou náklady řízení na toho kdo prohraje. A tohle je taková absurdita, že je velká pravděpodobnost že by to vyhrál. Takže by asi patrně dostal dopis od VZP že to zastavují a z advokátní kanceláře fakturku za službičky: tak 8 hodinek za dvaapůl litříku..... Spočítej si to!

        0 0
        • -b-n-x-  

          Takze predpokladam, ze to dopadne nejak tak, ze VZP tohle stahne, panu Jaroslavovi daji nejakou flasku s omluvou, a na porade manageru VZP pristi pondeli bude trochu „neprijemne“ :-)

          0 0
          • bathed  

            ..... nedokážu odhadnout… Otázkou je, jak tohle rozpatlají na té Nově.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Tak tam jeste propasujte BF :-)

              (no anebo radeji snad ani ne :-) )

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              • plzakj  

                Ze by mediální tah od mtbiker?

                0 0
    • TK75  

      Nestraš, jsem se úplně lekl že se virus vrací podle nadpisu

      0 0
    • mr.antik  

      Tak doufám, že jsi je mimosoudně poslal do ****** :-)

      0 0
    • -b-n-x-  

      Praha 16? Jo, on je z Radotina? :-0 :-)

      0 0
      • bathed  

        Jasnačka! :-) Radotínský klouzek! Na škopka chodívá(l) k Ondřejovi! :-)))

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Kuba78  

      je to jen vyzva, stejny jako kdyz MU nebo magistrat posila misto pokuty za rychlost „vyzva k zaplaceni urcene castky“ coz je jen vypalne, zaplatte nam dobrovolne nejaky penize a my nebudeme delat spravni rizeni. V tomto pripade je to „zaplatte dobrovolne nejaky prachy, protoze je chceme, kdyz nezaplatite, tak teprve zacneme resit jak to z vas dostat nejakym zpusobem pokud mozno legalnim“. Nemyslim ze neco prosvihl, proste je to jako by nereagoval na vypalne za pokutu za rychlost. pak by se teprve, mozna, nekdy, rozjelo nejake spravni rizeni.

      Oni to asi museli udelat, „s peci radneho hospodare“ to musi zkusit, pokud maji nejaky naznak ze by snad mohli nejakym zpusobem byt v pravu. Jinak by je taky nekdo mohl zalovat ze nekonali.

      Ovsem, tak jak je to napsane, sikovny pravnik by je rozsekal na kasi, ale to by chtelo dostat k soudu, aby se vratily naklady na pravnika. Druha vec je samozrejme ta arogance a zpusob jakym komunikuji, to je proste velkopansky styl, za to si zaslouzi nejakou peknou medialni smrst, obzvlaste pokud uz jednou ten clovek v televizi byl, ted bude velice snadne postavit se do role chudaka, ktery je rad ze prezil vlastni smrt, cely zivot poctive pracuje, plati pojisteni a ted ho ta zla VZP jeste bude chtit ozebracit jen proto ze se jim chce. Jeste bych to okorenil „chudak prezil vlastni smrt, kvuli tomu ze nemohl pracovat zivori na hrane bankrotu a nema ani na pravnika, aby ho ta zla VZP neopravnene neposlala pod mos“. Pak to asi stahnou sami, i bez pravnika.

      Navic vyhrozovat trestnym cinem.. jeste porad plati u nas ze o tom rozhoduje soud a vinikovi se musi vina prokazat. Nerozhoduje o tom nejaka Smekalova z nejake komercni pojistovny.

      jo a vyzadal bych si podrobny rozpis te „ambulantni pece“, tedy presne do detailu, do vykonu, vcetne kodu vykonu. jinak je to nicnerikajici blabol.. Kdyz uz do pekla, tak at jede VZP na poradny kobyle.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • danis7  

        JJ, je to jen výzva, bez nějakých dalších následků při nezaplacení. Navíc to vyhrožování trestným činem je pěkný hnus, od toko je policie, která sděluje podezření z TČ a soud, který odsoudí, určitě ne VZP

        0 0
        • bathed  

          No a co to postavit takhle: podle platne legislativy je kazdy kdo je svedkem protipravniho jednani povinen toto nahlasit kompetentnim organum. Tady se kdosi ohani paragrafem a znenim zakona, cimz podporuje tvrzeni o udajne spachanem nedbalostnim trestnem cinu. Pokud k nemu dle presvedceni pisatele opravdu doslo, splnil svoji povinnost a nahlasil spachani trestneho cinu organum cinnym v trestnim rizeni?

          A nebo jeste jinak: jak by laik mel nazvat dopis, ve kterem se pise, ze jsem se dopustil protipravniho jednani ci dokonce primo trestneho cinu, pricemz toto nenahlasil a napise si o penize s dovetkem, ze pokud nezaplatim, bude postupovat udajne pravni kroky k jejich vymahani?

          Ze by vydirani?

          0 0
          • orm  

            Je to napsane, formulace, jak kdyby to psali smejdi.

            0 0
    • Ondraj  

      Sice to nesouvisí, ale taky mám zajímavý případ asi týden starý. Manželka dělá v nemocnici a její kolegyně byla po testu pozitivní, šla marodit, nebylo ji dobře. Volali jí domů z hygieny, co si teď dovoluje jít marodit, že zdravotníků je málo, věděli, že je pozitivní. Takže pozitivní zdravotník má chodit dál do práce, nakazit další a zřejmě by se dopustil i trestného činu.

      0 0
      • krabica  

        Doufám, že ti zodpovědní zaměstnanci z hygieny dělají přes den svou práci a oddaně ve svém volnu chodí pomáhat do nemocnice…

        0 0
      • orm  

        Nic nenormalniho. Nase dula/porodni asistentka nam rekla, ze u nich v nemocnici vedi, ze vetsina byla/je nakazena, ale stejne chodili do prace.

        0 0
        • mastihuba  

          Něco podiobnyho jsem slyšel i o praci v laboratoři. Bezpriznaku i kdyz pozitivní funguji dal. Labina se zastavit nesmí.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • plzakj  

        To je ministerstvem narizena karantena na pracovisti. Ale pokud ma priznaky, tak ma zamestnavatel prijmout odmitnuti pracovat.

        https://www.mzcr.cz/…%C3%ADků.pdf

        0 0
      • mirage  

        To presne co pises, mela taky kamaradka. *****, tak na co pak chodime na ty testy a jsme 2 tydny v karantene, kdyz lidi co to maji chodi normalne do prace a vlastne tim ohrozuji jine lidi. To je fakt na hlavu postavene. Vem si, ze mas mati v domove duchodcu, ted tam prijde do prace clovek, o kterem se vi ze je nakazeny, ne zeby sel sam od sebe do prace, ale je mu to nakazano, mati to chyti a diky tomu umre, tak to je na zalobu na tento ustav a at plati za ujmu.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • Manzak  

        Mame v rodine zdravotnika a je to to same. V praci hlasil vrchni sestre ze on i manzelka ztratili cich a chut, a ona mu jen rekla at si vezme respirator a vic to neresi.

        0 0
    • Carloss  

      chtělo by to poslat datovkou sken řitního věnce..

      0 0
      • Kuba78  

        pozor, pokud to chce poslat datovkou, tak to ma nejake nalezitosti, melo by to byt identifikovatelne, kdo tu rit odesila a co odesila. nejlepe zajit na postu, na nejblizsi czechpoint a vystrcit na opravnenou urednici rit s tim, ze si prejes uredne overenou kopii. akorat teda nevim jak to budes otiskovat rit do overovaci knihy, tam jsou male chlivecky, asi ji bude potreba notne stahnout..

        jinak ten papir od pojistovny tez neni uredne podepsan, chybi elektronicky podpis opravnene osoby. staci elektronicky podpis, neni potreba rit pani Smekalove.

        0 0
    • Ondraj  

      Ještě jedna zajímavá, stará pár dní. Volala manželce známá, že má vysokou horečku, bolest na hrudi a dušnost. Žena jí řekla, ať dojede s manželem na ambulanci, zůstane v autě, ať nevystupuje, že manžel domluví s doktorem možný postup vyšetření. Doktorka po dohadech sdělila, že má jít normálně do čekárny, kde byla cca hodinu mezi ostatními. Pak ji ale stejně odmítla vyšetřit, že má jet domů a když tak si zavolat záchranku, že jí nic není. Volala si tedy ještě z nemocnice záchranku, ta dojela pár metrů, dovedla ji do ordinace, následně stěr. Znamá byla pozitivní. Manželka chodí pomáhat na Covid a stírat na covidové odběrné boxy.

      0 0
      • krabica  

        Mně celkem fascinuje, že ještě není vypracovaný nějaký jednotný postup, jak zacházet s podezřelým pacientem na Covid…

        0 0
        • Esi  

          Myslíš jako že hned 3/4 roku potom co to začalo už by jako Ministerstvo zdravotnictví zvládli něco takového? Neblázni je to státní správa všechno má svůj čas, třeba příští rok v prosinci bude nějaká první verze.

          0 0
          • -b-n-x-  

            V době, kdy se už na covid bude vzpomínat jako na loňské ms v hokeji :-)

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Esi  

              To vidím jako reálný termín pro naši státní spravu

              0 0
        • Kuba78  

          na to, aby se urady shodly na nejakem postupu je nejdrive potreba se domluvit. na urade se domlouva pomoci obezniku. Obeznik musi obehnout vsechny zucastnene osoby. A jak chces asi tak nechat obehnout obeznik, kdyz jsou vsichni doma na „home office“ (ve spojeni se statni spravou celkem srandovni termin) a nesmi se stykat, tudit si predavat obeznik?

          jak pise ESI, pockej az to cele skonci a cela slavna epidemie prejde.. pote neco mozna vypracuji. Navic je mozne pro tvorbu postupu vyuzit celkem uspecne strategii „po bitve je kazdy general“.

          0 0
          • krabica  

            To mi připomíná, že kámoš, policejní vyšetřovatel, měl celou první vlnu noční home office a zrekonstruoval vlastníma rukama barák… :-D

            Jinak osobně mám na státní úředníky dost pifku a za mně by měli mýt v prac. smlouvách, že v případě nouzového stavu můžou být přeřazeni na jinou potřebnou práci… U nás v soukromém sektoru dělá každý co může, aby to šlapalo, tak proč to nemůže být ve státním…

            0 0
            • liborg1982  

              Pribuzna je statni urednik-ten nejhorsi-FU. Na jaře i teď střídání obden. Je z toho celkem nasra-nastvana. Prace přibylo – mají navic ke zpracovani vsechny odpustky, prispevky… Praci si domu vzit nejde, protoze zabezpeceni dat (to se da pochopit). Obecne nchteji nasirat lidi, takže za jeden den se snazi udelat praci za dva. Druhý den nemuze-nesmi delat nic. To je taky nahouby.

              0 0
          • vrazdit  

            to je zajímavé, že nouzový stav na to aby mohli vyjebávat s celým obyvatelstvem, to mají raz dva… a pak se bude někdo divit, že je většina lidí nasraná a neusnadňuje jim to jak by si pánové představovali, aby se jim snadněji projebávalo peníze daňových poplatníků, jejich zaměstnavatelů…

            0 0
            • Esi  

              Tak na to vymyslet zbytečné lejstro jsoou na státní správě specialisté, ale na to vymyslet nějaký postup který by byl třeba k něčemu dobrý, to už je moc složitý.

              Jinak pokud v dnešní době si někdo zavolá sanitku s tím že má 40°horečku už několik dní a přijedou borci v roušce a tričku tak ten co je tam poslal s tímhle vybavením je buď idiot a nebo neodstal tu informaci pro koho jedou, jinak vysvětlit si to neumím. I laika by napadlo že takový člověk bude infekční a v dnešní době je to skoro jistoa že má covid

              0 0
              • liborg1982  

                13. března

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • bathed  

                No, ona je v tom uvodnim pribehu jista zkratka. Kdyz jsem to tehdy v breznu psal, netusil jsem, ze by na tom mohlo nejak zalezet.

                Skutecnost je takova, ze v tech asi 11 v noci 13.3. (taky mi bylo blbe) nevolal na 112 Jaryn. On lezel doma ve vlastnich zvratcich a v polovicnim bezvedomi. Kdyz par desitek minut pred tim volal nam, volal i pritelkyni. Mluvil ponekud z cesty...... Ona tehdy bydlela u sveho brachy. A kdyz dojela k Jardovi a nasla ho tam takhle, vytocila 112 a brecela jim do telefonu ze umira. A taky ze ma urcite tu koronu ..... Pokud to nekdo nezasije, ten zvukovy zaznam existuje…

                Tim ziskava i ten smejdsky “dokument” ponekud jiny rozmer: predne je dohledatelne ze na to byl zachranny system opakovane upozornen a take – a tady bych doporucil cist pozorne – nikdo nemuze Jaroslava narknout z toho ze nekoho neupozornil ci dokonce nepoucil. On nevolal sanitku. On toho nebyl schopny..

                0 0
    • JSt  

      martin s alesem to podcenili. aby nemeli problemy, domluvili se a hodili to na jaroslava. pojistovna kona jen na zaklade ji dostupnych faktu. ;-)

      0 0
      • bathed  

        Martin s Alesem jeli na vyzvu centralniho pultu integrovaneho zachranneho systemu. A jak pisu vyse, tak existuje (musi existovat – ze zakona) archivovany zvukovy zaznam volani, kdy pacientova pritelkyne jasne rika, ze “asi ten covid”. Tudiz jestli pojistovna chce konat ve smyslu vymahani vypalneho, mela by si nejdrive overit opravdu DOSTUPNA fakta, coz se v tomto pripade rozhodne nestalo!

        0 0
        • Kuba78  

          jestli to tady martin s alesem a pojistovnou ctou, tak by se taky mohlo stat, ze „zaznamy se uchovavaji jen po urcitou dobu a tento bohuzel jiz neni k dispozici“ takze asi tak.. jinak to bude tvrzeni proti tvrzeni.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Nutribird  

      Ahoj, od 7.11. kolísavě horečky 10.11. pozitivní test. Už bych měl být dávno ready, ale houby. Stále se to houpe, horečka, nic, horečka. Vlastně nic hrozného, ale už je to dlouho. Najednou se potím a to tedy stojí za to. Člověk je mokrý jakoby ho někdo poléval. Celé tělo jako bych měl alergii, citlivé na pohyb látky po těle. Bolest hlavy a těla. Už aby to bylo pryč, svině jedna. Čich a chuť mám spíš jakoby zesílené než potlačené.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Krov  

      Já bych čekal, že tyhle oficialně neukončené případy přehodí do zelených až po delší době. Vždyť nemůžou vědět, jestli to není jeden z případů, které se místo zlepšování nehorší a neskončí vážným průběhem či úmrtím. Na to je 14 dnů málo.

      0 0
      • Jezevec70  

        Oficiálně jsi zdravý 10 dní po pozitivním testu, pokud jsi poslední 3 dny neměl žádné příznaky. Jak je to se statistikou,ne­tuším.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • bathed  

      Tak:

      1. tvNoha si vyzadala vyjadreni VZP pred tim, nez zpracuje reportaz. Oslovili pravniky, kancelar ombudsmana, … Zkratka se chystali…
      2. JK je pacos s velmi tezkym prubehem. Ted tu sice litaji denni hodnoty bezinfekcnisti na urovni max 90dnu. Ve skutecnosti je to ale tak, ze ta hladina protilatek je primo umerna prodelane infekcni nalozi. Jinymi slovy: JK ma mnohem vyssi hladinu protilatek i povic jak pul roce od nakazeni, nez 99% procent bezpriznakove nemocnych tyden po vystupnim negativnim testu. JK tedy chodi davat plazmu. Byl uz trikrat. Z UVN tedy sel na VZP dopis s dotazem, jak moc jim mrda, kdyz jdou po krku cloveku, co sam a dobrovolne pomaha jinym tezce nemocnym.....
      3. Vcera dopoledne mu cinkla datovka. VZP. Pry ze po zvazeni vsech okolnosti a v souladu s pravnim rAdem ustupuji od jakehokoliv vymahani jakekoliv castky souvisejici s touto udalosti ted a i v budoucnu! A v tele zpravy mimo tento dokument dovetek, ze pry neni korektni takoveto uverejnovani komunikace z datove schranky! :-))) Cili diky vsem zde za sireni a sdileni! :-))))

      PS: chcete to tu nechat otevrene a nebo to

      Mam zamknout?

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • -b-n-x-  

        Pekne pekne :-)

        Docela bych chtel videt ten dopis z UVN do VZP, kde je ten dotaz jak moc jim mrda :-)

        0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Tak sláva a třikrát hurá za ten výsledek – i když nejspíš nezvítězil zdravý rozum, který tam prostě asi chybí, ale pouze a jen strach z ohromné ostudy, důležité je, že mu dali pokoj… Gratulace kolegovi a ať se mu daří.

        0 0
      • Guxx  

        výsledek super, na druhou stranu škoda, že to nešlo do TV, myslím, že to „šmejdi“ zkusí i na hromadu dalších lidí a někdo se třeba lekne a bude platit…

        oprávněnost těchto požadavku bude nejspíš všude stejná:-)

        0 0
      • Kuba78  

        Tak ted teprve zacina ta prava legrace. Tohle je vynikajici prilezitost to rozhodne nenechat usnout a protahnout to medii, tohle bude mit pri spravne podanem komentari redaktora grady. Rozhodne ted nekoncit!

        Na dopis vzp se slusi odpovedet. A zahajil bych tim ze krome slusneho podekovani za odpoved bych je pozadal o ten podrobny rozpis ambulatni pece, nebot jak jsem psal drive nebylo to v dopise rozepsano. Podporil bych to vyjadrenim pochybnosti, zda skutecne byla ta fakturovana pece odvedena, tedy rozepsat na ukony a overit u nemocnice auditem ze skutecne provedeno bylo. V opacnem pripade by to totiz mohl byt snad i pokus o fraud prostredku lna lecebnou peci.. a to si samozrejme vzp, jednajici dle zakona, tedy s peci radneho hospodare, nemuze dovolit.

        Vysledek pochopitelne pridat do reportaze; se spravnym vykladem pro ponekud tupejsi divaky tv nova.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.