• Cray

    Zdravím odborníky a prosím o rady a tipy při výběru nových výpletů pro klasické QR osy 135. Notnou řadu let jsem jezdil na kombinaci Novatec D042SB/4in1 s ráfky Mavic TN719 a dráty Sapim Race. S největší spokojenosti. Bohužel se můj rám odporoučel a nový (Orbea Onna) je nepojme – jak je vidět na fotce, je pouze pro CL kotouče. Na kole byly kola s Rodi ráfky (asi OK) ALE k nim tourney náboje.

    Požadavky/přání tedy jsou:

    • širší ráfek s 32 dirama, ideálně 23mm vnitřních
    • náboj ideálně na prumyslech (nemám rád konusy a nerad se o ně starám), CL kotouč a pokud možno XD ořech (mám GX kazetu, ale smířim se i s NX…) a alespoň trochu zajímavý zvuk (minimálně jako novatec).

    Co jsem zatím hledal, výběr nic moc – pro XD snad jen nějaký Hope (ten je úplně mimo cenou). Na prumyslech Formula a se zvukem XT M8000 ale konus :(

    https://www.cyklonemcik.cz/…o-xt-8000-ru

    https://www.cyklonemcik.cz/…la-loziskove

    Nějaké nápady? Je to poslední věc ke spokojenosti. Díky!

    0 0
    • scalar  

      Pokud už chceš investovat do slušnějších kol, tak bych doporučil nějaká, která mají možnost přehození i na pevnou osu (u zápletů Mavic bývají oboje koncovky, k Fulcrumům se dají dokoupit), ať je můžeš použít, i když budeš měnit vidlici nebo zase rám (v budoucnu počítej s pevnýma osama).

      1 0
    • pocestny  

      Vzal bych ten rám pilníkem

      (to jsou debili v té Orbeji)

      1 4
      • Georrge  

        Co ty minusy? Ja bych to vyresil stejne :D vypada to, ze tam chybi fakt jen kousek.

        0 0
        • Tomcat  
          1. namáhání je tam kde by to mělo být ubroušený v tahu , porušení struktury materiálu muže nedělat dost.
          2. problém při reklamaci rámu
          3. naprosto klasika ukázkou zoufalýho pokusy když odejde rám. Tak koupit nějaký a další jiný s tím, že se to přece jen zbytek přehodí. Kolik lidem se to ze sta povedlo? Kolik jich tu za kvartál na B-F bylo ?

          Ten rám by měl vrátit nebo prodat a pokoušet se o blbosti se značkovým rámem kde celý kolo stálo i pod 15k. Naprostá většina lidí nešetřila a měla stejně víc než 25% kola starýcho… mnohdy víc a ve srovnání stát co by za to bylo v bazaru nedej bože nový.

          0 0
          • Georrge  

            Z fotky to vypadá, že stačí trochu ******** roh, to ti strukturálně fakt nic neudělá. Jestli se mu to vyplatí nebo nevyplatí z pohledu reklamace, to už je na něm… ani nevím kolik ten rám stojí, ale nevypadá to jako nějaká drahá záležitost, tak aby ho ty nové kola nestály víc, než obětování reklamace u levného rámu.

            PS: to jako vážně? Slovo líz.nout mi to vycenzurovalo? :D

            0 1
            • Tomcat  

              Cely kolo je pod 15k, jenže postavená na Shimanu TyXX. Tedy asi něco z Dekáče celý pod 9000,– na to chce dávat XD drived #facepalm

              0 0
              • Cray  

                To vůbec není pravda :) jelikož nemám doma pouze jedno kolo, vzal jsem nejvyšší specifikaci Onny za 25k, z které celý pohon posunu na jiné kolo a na ni dám svou GX sadu, z původního kola. Takový je plán. Kde je problém? :) Sada je tam obstojná 1×11 Deore, Judy vidle je v bazaru, nepotřebná.

                0 0
        • Baroninakolech  

          Taky bych to pořešil pilníkem. Podle té fotky by stačilo trochu zvětšit rádius na tom brzdovém nádoru a když to pak zakápne patřičným lakem, nepůjde to skoro ani poznat.

          0 0
    • va-bo  

      Najdi deset rozdilu :-) Horni 148, dolni 135 mm.

      0 0
    • Tomcat  

      Nápad, pustit rám k vodě akorát si přidělávat problémy a ještě tak „drahej“.

      Orbea Onna je v portfoliu výrobků jen dopočtu. Je to stejný jako „levný“ Cannondale, GT, Trek, Scoot který jsou jen aby jako v té cennové kategorii něco měli. Osazení při té ceně příšerný!

      XD ořech + náboj 135mm + Novatec + Onna co to kur_a vymýšlíte ? Trochu zbytečné …z xxxx neupletete… a buď zustaňte u starého a nebo přejdete do součastnosti a přejděte nové 1×12 + pevné osy.

      Něco jako MXR , Scull, Decatlon, nebo neco z Alliexpressu a jiné rámy by udělaly stejnou službu za méně peněz a zbytek Vám zbude na komponenty.

      0 0
      • Cray  

        Celá ta moje sestava GX + Reba + Novatec a buhvi co to tady píšeš jezdila na podstatně lacinějším pellsu, Onna je hezkej rám a nebýt fuckupu s navárkou na třmen tak tady tohle vlakno vůbec není. Ty nesmysly co jsou v poslední větě jsou už uplně mimo, srovnávat neznačky se značkou nejde vůbec už jen kvůli záruce, nepodstatné kde je rám vyroben. Komponenty mám tak proč by mělo zbývat na ně? :) Buď mi tady poraď něco k tématu, nebo si to nech pro sebe. Díky.

        0 0
    • Hnoj  

      A není to takovej ten psycho-upínák 141mm?

      0 1
      • Kaire  

        Boost QR tomu říkají. Ten kdo to vymyslel patří do pekla.

        3 0
    • t29  

      Pokud jsi byl spokojený s Novatec, co se poptat na tenhle Bitex v kombinaci s XDR ořechem? Jinak asi DT

      https://www.cycology.cz/…1s-p1462084/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.