• Blarky

    Ahoj potřebuju poradit jaké MTB tretry si koupit. Snažil jsem se to tu pročíst, ale nějak sem nenašel to co bych potřeboval. Dnes jsem byl v obchodě a prodejce mi říkal že na mojí váhu 125–130kg. Potřebuji kvalitnější co mají vysokou tvrdost podrážky pro vysokou sílu v nohách. Ještě než jsem tam šel měl jsem vybrané přibližně tyto: http://www.kupkolo.cz/…-old_z93920/

    Levnější cena jelikož jsem začatečník(využití na silnice/polní cesty – práce a vyjíždky do 70km) a budou to moje první. Cenu jsem měl stanovenou na max 2000kč, ale ted už vůbec nevím :D

    Budu rád za nějakou pomoc,info apd. Diky

    0 0
    • Bokec  

      http://www.kupkolo.cz/…bila_z98052/

      Tyto mají vnitřní stélku z vláken, tedy něco vydrží a nebude stoho po jizdě v dešti bačkora .-)

      0 0
    • Blarky  

      Jízdě v dešti se snažím obloukem vyhnout, jelikož nemám cyklo oblečení, které na mě nemají a v normalním bych byl promočený jako prase :)

      Ale hlavně mě zajímá zda bych měl jíž opravdu do tech dražších, když to budou moje první a vůbec nevím jak se mi v tom bude jezdit. A zda je v té tvrdosti podrážky opravdu takový rozdíl v efektivitě rozložení síly.

      PS: jsem nováček nebijte mě ;)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nejtvrdší podešev mají asi karbonové závodní tretry, zároveň se v nich nejhůř chodí (to tak nějak vyplývá z věci). Nemyslím, že bys nutně potřeboval karbonové tretry, ony totiž očekávají nějakou techniku šlapání a minimum chůze. A bývají cenově nad Tvůj rozpočet.

        Není vůbec jisté, jak a jakou silou ve skutečnosti šlapeš. 120–135 kg nebudou asi jenom samé svaly…

        Být Tebou, zvažoval bych dvě varianty, obojí je ale třeba vyzkoušet na noze kvůli velikosti a hlavně kvůli šířce (tuk můžeš mít i od kotníku dolů, deformace z nadváhy aj.).

        1. levné tretry typu Lidl nebo Force – vyzkoušíš na nich, co potřebuješ, pár let vydrží
        2. nejvyšší model turistických treter – vydrží víc let , ideální na výlety, membránové snesou i vlhko

        Budou se zásadně lišit podrážkou (turistické mají celou potaženou vzorkem, předpokládá se i chůze) a zapínáním (levné na 2–3 sucháče; dražší budou buď šněrovací se sucháčem nebo nějakou kombinaci s přezkou).

        Jinak bych asi před tvrdostí podrážky preferoval pedály s nášlapy a ohrádkou pro lepší rozložení tlaku.

        0 0
        • Blarky  

          Myslíš teda že stačí prozatím ? http://www.kupkolo.cz/…-old_z93920/

          a ještě jedna věc. Vyměnit pedály za nášlapné nebo stačí zatím obyčejné ?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tak s těmito na obyčejných pedálech bych moc neriskoval. Podívej se, čím bys na pedálu stál a kolik mají dole hladké plochy. Jsou dělané jen a pouze na nášlapy.

            Skoro bych doporučil spíš tyto , měly by to dát v pohodě i bez kufrů.

            À propos: pokud nemáš nášlapy, tak je celkem marginální řešit tuhost podešve. Ta hraje významnou roli až tehdy, kdy je v kontaktu s pedálem jen malá část boty (extrémně asi u CB EggBeater).

            0 0
          • dopi  

            Měnil bych za nášlapy

            0 0
    • scota  

      Mám tyto Shimana a jsem docela spokojený:

      http://www.kupkolo.cz/…erna_z91940/?…

      podrážka je tvrdá, takže na chození to není.

      0 0
    • Pepe72  

      Vazim hodne pres kilo a pouzival jsem spd 530 a tretry shimano za 1 500; a super bez problemu.

      0 0
      • Tomahomo  

        To většina lidí – váží hodně přes kilo… :DDD

        0 0
        • Blarky  

          No jo proto jsem si pořídil kolo. Skoro každý den 7,5km do a pak z práce. Pa,so,nedele cca 30–75km trasa. Snad to pomůže na redukci váhy :)

          0 0
          • Esi  

            redukci váhy nejvíc pomůže přestat se cpát pečivem :-) vlastní zkušenost 2 měsíce s minimem pečiva + od dubna 2000km (vyjížďky na biku 40 – 120km) = –10kg a to jsem rozhodně neměl takovou megaváhu jako ty tak že to u tebe musí jít ještě rychleji

            0 0
    • Blarky  

      Tak pro upřesnění do začatku na test zda se mi v tom bude dobře jezdit levnější http://www.kupkolo.cz/…-old_z93920/?… + našlapné pedály http://www.kupkolo.cz/…pd-m520_z95/.

      Nebo má někdo jiný nápad/navrh ?

      Vše půjde ke kolu:

      http://www.profilshop.cz/…igurator/29/?…

      0 0
    • WEGO  

      Mám tyto http://www.kupkolo.cz/…erna_z93152/ akorát klasický střih, ty z odkazu jsou myslím širší střih – v odkaze to nikde nevidím, ale mám pocit, že to L v názvu znamená širší. Mám 110 Kg + batoh a boty naprosto v pohodě (najeto necelých 5000 km za letošní a lonskou sezonu). Chodit se v nich dá taky normálně.

      0 0
      • Breakpain  

        Zklamu Te, L – black, W – white :) … muselo bytam byt wide ;)

        0 0
    • 7909  

      Při svých 130 Kg mám dva roky tretry z Lídlu a bez problémů. Stály 499 Kč.

      0 0
    • Kubiczech  

      Jezdíte někdo tretry Vittoria? Nějaké zkušenosti?

      0 0
    • FilipVM  

      Ahoj, doteď jsem jezdil klasické pedály s trekovýma botama a chci přejít na SPD. V pedálech mám po pročtení fóra jasno – Shimano M520. V tretrách ale tápu. Jezdím jak „sportovněji“, tak cykloturistiku s přítelkyní (nějaká koupačka, procházka, památky a tak). I tak jsem se asi rozhodl spíš pro sportovní tretry, protože na tu turistiku jsem ochotný jedny trekové boty na přezutí vozit, protože když jedu s drahou, tak se tempo ani terén nehrotí a pokud pojedu víc nasportovno, tak možná tužší sportovní tretry ocením.

      Zatím jsem bez zkoušení předvybral tyhle https://www.bike-life.cz/…e-fluo/d8578 a v týdnu je chci jít vyzkoušet do prodejny, kde vím že je mají.

      Nebo je to špatná úvaha a jako rekreant to nemám řešit a koupit turistické tretry?

      0 0
      • milan.v  

        Někdo na Force tretry nadává, někdo si je pochvaluje… Nečekej od toho ale nějaký zázrak, je to spíše low-end, takže vlastnosti tomu budou odpovídat.

        0 0
      • okam_z_brna  

        Rozhodně vyzkoušet. Force jsou obecně větší tretry a ještě se rády vytahují. Takže pokud je budeš mít utažený na maximum už jako nový, tak se ti později stane, že už je neutáhneš víc a bude ti v nich lítat noha. Jinak pokud je podrážka stejná jako na zimních tretrách Force Ice (což podle designu vypadá), tak budou tuhý dostatečně. Ale tuhost celkově je dána aji tím, jak tretra sedí. To že bude mít tuhou podrážku a bude ti lítat na noze, tak je to špatně.

        0 0
      • plzakj  

        Jaky tempo pojedes, je celkem fuk. Jde spis o to, kolik chuze chces zapojit. V tvrdejch podrazkach se ti bude jen hur chodit. Ale zase je to lepsi pro prenos sily. Pokud planujes takove ty celodenni poznavaci vylety s velkou casti chozeni, tak bych uvazoval nad 2ma pary. Zas je skoda travit vsechny treninky v mekkejch turistickejch botech. Prezouvat se a tahat pesky tretry v batohu bude opruz :-)

        0 0
        • FilipVM  

          No ty dva páry mě taky napadly. Koupím ty sportovní tretry a na tu turistiku ještě okouknu a případně přiberu ty za pár peněz z Lidlu, ale ty možná budou zadarmo drahé. Pokud se mi to zpracování a váha lídlovek nebudou líbit, tak pojezdím ty sportovní a pokud pro mě bude SPD cajk, přikoupím nějaké slušnějši turisťáky. Že musím tretry před koupí vyzkoušet je mi jasné, protože mám nohy asi nějaký divný, protože i nákup bot na chození je u mě proces jak výběrko na stíhačky :)

          0 0
    • lunochod  

      Je rozumnej nápad namontovat na to bajkový spd kufry? (předpokládám že se s tím bude asi dost blbě chodit)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.