• Niki2

    Dobrý den. Potřebovala bych prosím vědět úplně základní věc. V čem je pro ženu vhodnější koupit si dámský model kola. Je to i o váze? Měřím 173 cm a vážím 80kg. Nebyl by pro mě lepší pánský model? Nebo to s tím nemá vůbec nic společného? Nejezdila jsem na kole teď 4 roky ( 2 děti), takže bych se dala ráda zase do formy. Ráda se projedu i v lese, převážně to bude spíše na silnici. Mohu poprosit zároveň o názor na toto kolo? http://www.kolasmichov.cz/…30-2014.html Případně poradit jiný model? Na značce ani modelové řadě mi nezáleží. Předem děkuji.

    0 0
    • rasto  

      zeny maji specifika oproti chlapum – mate delsi nohy, kratsi ruce. proto se vyrabeji specialni damske ramy. uspora vahy zadna – komponenty jsou stejne.

      nicmene, muzes si koupit panske kolo a na obchode nechat vymenit prestavec za kratsi, obvykle zdarma. tim si zvetsis vyber.

      co se tyce vyberu kola, jsi vazne rozhodnuta pro mtb? budes opravdu jezdit po sutrech? nezamyslela jsi se nad trekovym kolem? ma uzsi rafky – nizsi vahu na kolech – jezdilo by se Ti na nem s mensi namahou, nez na mtb. a trekove hrave zvladne i mirnejsi teren – lesni stezky, sotolinu.

      0 0
    • Adam999  

      https://www.mall.cz/…let-flash-29?…

      9 a pul tisíce se vzduchovou vidlicí, časem se mohou dát ještě rychlejší pláště na asfalt. Ta velikost by měla být akorát.

      0 0
    • mr.antik  

      Dámyský se jednak dělají i do malých velikostí (to se tě netýká) a jednak jsou rámy o něco kratší (což se tě nutně taky nemusí týkát), ne každá ženská dlouhé nohy, krátší trup a ruce. O váze to není , často je za stejné peníze dámské kolo mnohem hůř vybavené…

      I s horským kolem se dá rekreační po silnici, akorát to chce hladší gumy. Crosový kolo by taky nemuselo být špatnou volbou – spíš záleží co myslíš tím lesem – jestl nějaké hladší šotoliny a lesní cesty kde projede v pohodě auto nebo nějaký tětší terén přes s kameny a kořeny.

      0 0
    • oddie  

      Ježiš, to je ale těžkej krám. Za podobnou cenu jsem nechával pro ženu poskládat kolo u Scalara a bylo víc jak o kilo lehčí… Jinak záleží spíš na postavě, co vybrat, a zamýšleném posedu (délka nohou vs trupu, sportovnější vs vzpřímenější posez).

      0 0
    • hovanec  

      Tak jak radí ostatní. Ženy mají z pohledu antropometrie, jinak dlouhé klíčové segmenty těla. Zkus třeba značku Liv od firmy Giant. Tady mají hezky vysvětleno, jak a proč se dělají kola pro ženy:

      http://www.giant-bicycles.com/…/giant3f/53/

      0 0
    • Niki2  

      Díky za odpovědi. Podívám se na to. Snažila jsem si pročíst diskuzi, často se všude objevuje rada, že je jedno, zda-li dámské nebo pánská, jen musí sednout geometrie. Což chápu z hledisku velikosti rámu vzhledem k výšce. Ale nic víc konkrétněji jsem si nedovedla představit. A nad délkou noh k trupu jsem vůbec nepřemýšlela :o). A vzhledem k tomu, že ke svým znalostem jsem ideální zákazník pro prodejce, který je potřebuje nadělit právě to kolo, které mu na prodejně stojí a chce se ho zbavit, tak nejprve zjišťuji nějaké informace. Mrknu na ten Giant, díky.

      0 0
      • Al Stra  

        stejně by to chtělo obejít několik prodejen a posadit se na pár kol, popřípadě vyzkoušet nějaká testovací vzorky

        0 0
        • Adam999  

          Ale v rozumné cenové hladině nepůjde vymyslet nic lepšího než ten Amulet. Pak to bude jedině kolo za cca 20+.

          0 0
      • mr.antik  

        stejně nabídka těhlech značek je dost špatnej poměr cena/výkon, určitě bych po ověření velikosti koukal spíš po levných značkách nebo zakázkové stavbě – kde ušetříš už jen třeba tím, dostaneš hned od začátku vhodné gumy a nemusíš třeba za 6–8 stovek dokupovat

        0 0
        • Niki2  

          A jakou levnou značku by jste doporučil? 15 – 16tis, je pro mě strop. Případně jak zjistím, kdo spolehlivý, staví kola v mém okolí? (Zlín). A ještě mám prosím jeden dotaz. Kola 27,5" nebo 29" – podle jakého aspektu se rozhodnout?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Průměr kol bych řešil až jako úplně poslední, resp. neřešil vůbec. Co bude dobře vybavené, lehké a v ceně, hlavně však s odpovídající geometrií, to bych koupil. Klidně výprodej předpředloňských modelů 26".

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.