• Radek.km

    Ahoj všichni,

    hledám MTB 29" pro využití na lehkých lesních a polních cestách. Dosud jsem jezdil pouze na trekových kolech.

    Cenová hranice do 20.000,–Kč.

    Samozřejmě hledám nejlepší poměr cena/výkon.

    Chci koupit hotové kolo, nechci si ho nechat stavět.

    Výška postavy 185cm, váha 90kg.

    Hodně jsem toho pročetl a v podstatě jsem vybral tyto kola:

    http://www.gtbicycles.cz/…ram-29-elite

    http://www.merida-bike.cz/…ignine-300-4

    http://www.head-bike.com/…x-rubi-ii-29

    Vybrané kola jsem fyzicky viděl ale nikdy vedle sebe a jelikož s MTB nemám zkušenost, tak se mi to těžko porovnává.

    Zkuste poradit, asi to na jaro v této cenové hladině bude řešit hodně lidí.

    0 0
    • nitraq  

      Samozřejmě hledám nejlepší poměr cena/výkon. a Chci koupit hotové kolo, nechci si ho nechat stavět. je čistý protimluv. A je to i poznat z tvých odkazů, kde jsou těžký a nefunkční neštěstí.

      0 0
    •  

      ani jedno

      0 0
    • Kalic  

      „Hodně jsem toho pročetl a v podstatě jsem vybral tyto kola:“

      Zřejmě málo, doporučuji přečíst víc.

      0 0
    • marvvincz  

      Nez zakladat nove skoro stejne tema, zkusim se prizivit :) pokukuju po novem kole – za malo penez hodne muziky, ikdyz po cteni zdejsiho fora je mi jasne, ze to nejde, ale jsem cyklista pro radost, ne profik ani cyklo srdcar nadsenec, proste normalni cyklista, kterej chce aby ho kolo odvezlo a dalo se na nem obcas zablbnout … v merku mam tyhle dve …

      https://www.cykloadam.cz/…expert-brown

      http://www.mojekolo.cz/…green-black/

      asi ani jedno nebude vyhovovat vasim narokum, takze to vezmem opacne, co je pro vas mensi zlo a proc :) dik

      vic do kola vrazit moc nechci, protoze pochybuju, ze to ocenim …

      0 0
      • zimic  

        Menší zlo je asi ten duch. Mají ho, ale jen v L. Je proti Mongoose aspoň pohlednej:-). Má Hollowtech osu,Deore/Ali­vio/Acera to ti stačí. Fungovat to bude. Vidle vzduch, zdvih 120mm dobrý. Z těhle dvou bych nebral žádný, ale když jinak nedáš tak tohle.

        0 0
        • marvvincz  

          klidne dam i jinak :) kdyz doporucis neco lepsiho za stejnej peniz …

          0 0
          • zimic  

            Tak hlavně, kdyby si oslovil některého ze zdejších stavitelů, tak ti za ty peníze postaví vyváženější kolo celé na Deore s lepší vidlí, brzdama… Je to, ale na delší lokte. Pokud bych chvátal a nechtěl řešit komunikaci se stavitelem, tak bych Ghosta klidně koupil. Na normální ježdění je úplně v pohodě. Srovnatelný kolo si myslím stavitel udělá o 3k levněji, ale to je na tobě. Hledat se mi nechce…Vycházeli myslím dobře Cube, RB, nebo Decathlon- Btwin

            0 0
    • palo7  

      když nesmí být stavba, tak proletět všechny výprodeje. Asi klidně i v DE, tak se mně zdají ceny kolikrát lepší

      0 0
    • marvvincz  

      nemam nic proti stavbe, ale v kolech se moc nevyznam, pracuji v uplne jinem oboru a vim, ze vycucnout penize z cloveka neznaleho veci neni problem(nejsem obchodnik, takze to neni muj pripad, jen to vidim kolem sebe :) ) takze se sice muzu obratit na stavitele, ale nevim co z toho vyleze, protoze nevim co vse sledovat a co je vice, co mene dulezite atd … no proste u kola z „fabriky“ mam pocit, ze to k sobe poskladali tak, aby to tvorilo rozumny celek, byt obcas za nerozumne penize … mate doporuceni na nekoho vezdejsiho kdo ma rozumne preference a dobre chovani?

      0 0
      • marvvincz  

        v cem se vubec nevyznam jsou ramy, prijde mi to jako nejdulezitejsi zaklad, potom uz se tam da navesit skoro cokoliv, ale u tech individualnich staveb se pouzivaji ramy, co mi nic nerikaji … :(

        0 0
        • zimic  

          Stavitelů je tu víc musíš hledat v tématech . Mě tu například stavěl kolo Scalar. Sem naprosto spokojenej, ale tím ho nechci nad ty ostatní vyzdvyhovat. Jen mám osobní zkušenost. Naopak ti ho postaví vyváženě. Žádný kombinace Acera/XT a podobně co se objevuje u kol do 20k z krámu. Ano, používají většinou rámy, kde nesolíš prachy za známou nálepku. Stavitelů tady na fóru bych se nebál. Kolo sem pak spoustu majitelů dává a proč by si kazili jméno jedním bikem za 20k. Je to jen na tobě.

          0 0
        • obda  

          Zrovna v téhle cenové= kategorii jsou všechny rámy prašť jak uhoď. Pokud sedí geometrie, tak bych se tím vůbec netrápil.

          0 0
          • scalar  

            To určitě ne, na sériových kolech to může vypadat podobně, ale na stavbě může být v této cenové relaci na rámu za 2 tiscíce nabo na rámu za 6 tisíc. A mezi nimi je už sakra rozdíl, hlavně když je máš v ruce ještě nenastrojené, tak se někdy divíš.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Můžeš zkusit stavitele, třeba ted je zase výprodej rámu Cube – 100 euro rám. Jinak bacha na stavitele wenda.simon. Nedoporučuji a nejsem sám.

        0 0
        • nitraq  

          A přitom jsou o půl kila těžší jako podobně drahý Force, to se vyplatí.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ale to víš že jo.

            0 0
            • nitraq  

              No dobře, půl kila ne, ale 300–400 gramů to bude.

              0 0
              • blaza84  

                Já nevím, jak kvalitní jsou zmíněné rámy, ale chci říct to, že hmotnost není jediné kritérium.

                Rámy se mohou lišit tuhostí, pevností a naopak schopností tlumit rázy. Jak si v tomto srovnání stojí rámy „bez drahé nálepky“ typu Force apod. ve srovnání s renomovanými výrobci, to nevím, a zajímalo by mě to.

                Z vlastní zkušenosti můžu říct, že třeba Scott, nebo Specialized, zatracované pro špatný poměr výbavy a ceny, mají rámy perfektní.

                Zatímco kamarádovi (90Kg, slušná fyzička) kolo přeřazovalo, když se opřel ve stoupání do pedálů, jak se mu rám kroutil.

                0 0
                • honza1982  

                  Tvůj kamarád řadí, když to rve do kopce? To je teda řádný Schnitzel :)

                  0 0
    • Thomson10  

      Asi 3 mesice zpet jsem taky vybiral nove kolo MTB a aby bylo do 20 000 kč- koupil jsem tu MERIDU BIG NINE 300 a mam ji už doma od vanoc.

      Zatim jsem sice moc nepojezdil ale za tu chvilu jsem spokojeny a mužu jen doporučit. Na takove to ježdeníčko 2000 km za rok to určite bude stačit.Bral jsem velikost 17 pro mojich 173 cm a je to akorat tak tobe doporucuji tak 19,ale je to individualni a doporucuji zkusit v obchode pred nakupem.

      Jinak vybava u všech 3 kol je podobna,žadne markantni rozdily tam nejsou…

      0 0
      • puka  

        Dobře tě pojeli. :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Kolo s XCR vidlicí za 20k? Pěkně drahé.

        0 0
        • puka  

          I ten sériový leaderfox za 10k má kliky s dutou osou a výbavu alivio. Tady si připlatil 10k za nejnižší vzduchovou vidlici.. :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zajdi do Decathlonu, kola maj dobrý poměr výkon cena. Či zkusit zda někde nenajdeš Focus black forest 2

      0 0
    • honza1982  

      Mě ty kola příjdou skoro totožná :). Až na malé rozdíly. Stavbou by si získal lepší. Ale pokud chceš jedno z těch třech, vem, napsal bych si na tři kartičky tyhle kola a jednu si vylosovat a to kolo si koupil.

      0 0
    • tomas.nov8  

      Celkem tě chápu, taky bych si kolo nenechal postavit, většinou se mi sériovky líbí daleko víc a radši si připlatim za něco hezčího. Nehledě, že vždy si ho pak můžeš doladit sám podle sebe. Ale z těch tří bych šel do Meridy, už jen aspoň kvůli té základní vzduchové vidlici a na rekreační ježdení ti to bude bohatě stačit i ty základní brzdy.

      0 0
      • SloM  

        Jen bych podotknul, ze u kola na miru (stavba) muzes taky doladit cokoliv a jeste navic bez prace a dalsich vydaju spojenych s nakupem noveho dilu a prodejem stareho…

        0 0
      • okam_z_brna  

        Tak když píše, že se v tom neorientuje, chce vybrat kolo, nemá vůbec šajn co sledovat a tak, tak asi nebude ladit. To jsou zas rady tohle…

        0 0
    • Radek.km  

      Tak HEAD jsem vyřadil.

      Ale ještě bych se rád zeptal na tato dvě oproti výše uvedené Meridě a GT. Rozdíly v komponentech částečně vidím. Že se připlácí za značku čtu všude. Ale mají třeba tyhle rámy lepší jízdní vlastnosti, nebo je to v téhle cenové kategorii opravdu všechno nastejno?

      FELT Nine 60: http://www.feltbikes.cz/…017,949.html

      a

      TREK X-Caliber 7: https://www.trekbikes.com/…040600-2017/

      0 0
      • honza1982  

        Takovéto rámy ti nějakou exkluzivitu v jízdních vlastnostech neudělají. Tu dobrou jízdní vlastnost získáš pro tebe ideální geometrií. Musím teda konstatovat, že za 20.000 jsou ty kola šílená. Možná si tu najde nějaké příznivce, ale tyhle žíznivé bečky na aceře co mají 14kg a vepředu pružiny? Ale notak fuj.

        Záleží na tom, zda chceš jezdit na takovém kole kvůli nápisu trek na rámu, nebo na deore/slx se vzduchovkou a 12–12,5kg za cenu toho, že bude na rámu napsáno force. Já bych měl jasno. Kdybych měl 90kg a chtěl nové kolo, řeknu nějakému staviteli, ať mi za dvacítku postaví něco na pevné ose, v deore, 2×10 či 2×11 třeba na grannusu. A byl bych spokojený. Grannus se mi jako rám docela líbí, tapered, fajnový rám. Sice ztrácí punc jakési exkluzivity, ale pojede se ti na tom kole daleko lépe než na slavném x-caliburu 7.

        0 0
        • Radek.km  

          Tak o ten nápis mi nejde. Spíš jsem si říkal jestli to tito velcí výrobci nemají lépe zmáknuté.

          Třeba rám Force by mi nevadil. Tento vypadá dobře http://www.force.cz/…-20/d-83588/

          Ale mám z té stavby obavy, jsem asi moc nedůvěřivý. Navíc v mém okolí nikoho kdo by to poskládal neznám a někde z daleka to nechci (pro případný následný servis).

          0 0
          • honza1982  

            Nemáš se čeho bát. Dobrý stavitelů je tu spoustu a nejdřív si vše domluvíte telefonicky nebo e-mailem. Obecně uděláš nejlépe, když se na některého obrátíš. Víc ti napíšu do soukromé zprávy. S tím, že velcí výrobce mají něco lépe zmáknuté je domněnka. Chrlí to na pásech jeden vedle druhého. U stavitele si můžeš vybrat, co kam chceš a mají zkušenosti.

            0 0
          • palo7  

            nevím o bližším, ale asi v Pustiměři je někdo a má dobré recenze a to máš celkem kousek a pak v Pozořicích a Brně jsou další

            0 0
          • Radek.km  

            Pokud bych zvažoval stavbu, tak, který rám z těchto by jste volili?

            FORCE Grannus: http://www.force.cz/…-20/d-83588/

            nebo

            SCUD 7SC: http://www.profilshop.cz/…zovy-pivot-2

            Ceny jsou srovnatelné.

            0 0
            • scalar  

              Grannus.

              0 0
            • palo7  

              asi tady nebude nikdo komu by prošlo rukama více těchto rámů než Scalarovi, takže tím je to dáno :-)

              0 0
              • Kalic  

                Ono je to celkem zřejmé na první pohled – tapered hlava, pm navářky pro brzdy, nemáš tam „ozdoby“ pro véčka, rozumě krátká zadní stavba.

                0 0
    • vantom28  

      Ahoj, co si myslíte o tomhle? je to pro ženu středního věku, která by chtěla začít jezdit na pohodu polňačky, lesní cesty a pod…

      http://www.cyklonemcik.cz/…xt-27-5-2016

      0 0
      • honza1982  

        Proč ne. Není to špatné kolo. Stavitel by ti to ale udělal vyváženější. XT by nahradil deore, ale zase by tam byly i deore brzdy.

        0 0
        • puka  

          Pokud ta žena váží málo, tak to možná bude jedno.

          ..ikdyž já bych kotoučovkám tektro nevěřil.

          0 0
          • vantom28  

            Uvidíme, jak pod ní budou fungovat. Při nejhorším se dokoupi deorka.

            0 0
          • honza1982  

            Přítelkyně (58kg) jezdila asi 2 sezóny na Tektro draco a nestěžovala si. I já (98kg :D) jsem si na to sedl a ubrzdilo to prudký kopec. Tím je nijak nevychvaluju, ale na první sezónu to bude stačit. A většinou to je s ženskýma kolama a komponenty tak, že co funguje první sezónu, to už tam zůstane navždy :). Alespoň u nás to tak je :). Holčiny po nějakých upgradech moc netouží. Nicméně, já bych raději na kole kombinaci hazka deore + brzdy deore, než hazka xt a brzdy tektro.

            0 0
          • milan.v  

            Na dámském kole pro běžné turistické ježdění naprosto bez problémů…

            0 0
          • milan.v  

            Na dámském kole pro běžné turistické ježdění naprosto bez problémů…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.