• pulec774

    Ahoj. Chci koupil manželovi horské kolo. Najede asi 600 km ročně, převážně po silnicích a polních cestách. Manžel měří 180 cm a je to rekreační cyklista. Mám nabídku na toto horské kolo za cenu 20 tis. Kč.: http://www.ctm.sk/…b/slash-3–0/. Co vy na to, nebude vadit, že má v předu jen dvoukolečko. Co jsem si nastudovala na netu, tak vidlice je slušná a co ostatní výbava? Děkuji za názory

    0 0
    • nitraq  

      Pokud máš na toto nabídku za 20 tis., tak bych neváhal a rovnou to vzal. Výbava je výborná, žádnou chybu nevidím. Snad jen drobnost – pedály. Jsou tam nášlapy, takže pokud teď nemá tretry, bude je buď potřebovat nebo vyměnit pedály, aby mohl jezdit v obyč. botách.

      0 0
    • AleZ80  

      Na tohle použití je to kolo (i převody) plně dostačující.

      0 0
    • pocestny  

      Pěkný výběr.

      Jen pečlivě zvážit, zda koupit velikost rámu 18" nebo 20". Bude někde na rozhraní mezi…

      0 0
      • Marek K1  

        Na 180 cm by mal stačiť 18" rám.

        0 0
        • Azmir  

          Záleží na délce nohou, ale vzhledem k délce horní rámovky 584 ve 20", bych vzal radši tu 20, teda samozřejmě pokud budou akorát dlouhé nohy.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Rekreační cyklista 600 km/rok v pohodovém tempu a nenáročném terénu, to mu bude bližší vzpřímený posed, takže spíš tu 18".

            0 0
            • Azmir  

              To si teda hodně věříš, že víš komu sedne jaké kolo i když si ho v životě neviděl ani nevíš jeho tělesné rozměry.

              0 0
          • Marek K1  

            Efektívna dåžka (meraná vodorovne) bude pri 20" väčšia ako tých 584 cm, takže ten rám nijak zvlášť krátky nebude. Záleží už len na výške rozkroku.

            0 0
          • pocestny  

            Podle toho popisu ale není jasne jestli jde o skutečnou nebo eff.delku (Ted na mobilu jsem se na uz znovu nekoukal)… Zda se to teda dost kratke vs. eff.delka jiných rámu. No musí manžela změřit…

            Edit: Jo tak bezte to radsi zkusit

            0 0
    • Azmir  

      Za 20 hodně dobrý kup, manža si bude švachtat :)

      0 0
      • pulec774  

        Vypadá to, že skladem bude jen ten rám 20". Zajdeme spolu do obchodu a on si to vyzkouší. V tomhle případě by se mi překvápko nemuselo vyplatit

        0 0
    • madcat  

      Je tu aktuálně někdo majitelem tohoto kola – CTM Slash, model 2015? Zajímaly by mě zkušenosti – jak to jede, jestli vidle Manitou trochu stojí za to, jestli sedí udávaná hmotnost, jestli je geometri OK atd…? Nakonec to vypadá, že skončím u tohoto modelu, a už jenom trochu váhám, jestli na mých 180 cm a 85 cm nohy vzít 18", nebo radši 20", která ovšem možná už není. Kloním se spíš k 18", + možná poladit posed zahnutou sedlovkou a/nebo o 1 cm delším představcem. Díky za názory.

      0 0
      • PavelBlecha  

        taky mě zajímá názor na tento letošní model ve srovnání s konkurencí…

        0 0
        • madcat  

          Nakonec jsem na názory ostatních nečekal, protože bych možná čekal na Godota, a kolo objednal. Zítra by mělo být dodané, takže jakmile ustane brblání manželky a pustí mě ven, tak ho trochu projedu a podám report.

          0 0
          • PavelBlecha  

            super, tak sem pak hoď nějaké postřehy. Hlavně na vidlu…zda je to srovnatelné s Rebou.

            0 0
            • madcat  

              Tak kolo už je doma, mám najety první km, zatím teda bohužel na SPD pedálech bez SPD bot :), totiž zatím pouze cestou domů od člověka, který mi kolo dodal, boty musím ještě přikoupit. Oproti tom, na co su zvyklej, je to samozřejmě úplně jiná písnička. Na mých 180 cm a zhruba 85 cm nohy je ta 18" velikost asi trochu hraniční – na délku OK, ale sedlovku si budu muset koupit 400 mm, protože 350 mm mám akorát na rysce a asi by to ještě centimetřík chtělo nahoru. Zas další velikost už je 20" a to byla celkem koza – na délku by to furt ještě šlo, tam velkej rozdíl není, ale na výšku bych bych si už při zastavení oklepával véca o horní rámovou trubku, a to by nebylo ono. Ta 18" je taková příjemně nízká v tomto ohledu. Brzdy ze začátku takový vlažnější, ale rychle se rozfungovaly, a asi to budou i celkem slušný kotvy, řazení řadí bez problémů vpředu i vzadu – trochu mi chybí indikátory, ale to je asi teď takovej trend, že se tam ty ukazatele nedávají… a při tom počtu koleček vzadu a rozsahu dost rychle ztrácím přehled, co tam vlastně zrovna mám zařazíno. Vidla funguje od samýho počátku slušně, oproti tabulkovým 90 – 100 psi na moji hmotnost jsem ji upustil na 70 psi a bude to akorát – vidla má vidlovat, a né být tuhá jak štolverk. Při prudkým brždění se samozřejmě potápí do zdvihu, ale to mi nějak nevadí, není to taková hrůza, a já tak často nebrzdím :). S tabulkovýma hodnotama jsem měl sag nula nula nic, upuštěno na těch 70 psi to dává těch 20 – 25 % cca, nevím, nemám tam gumičku. Až se trochu zajede, tak to asi bude pěkná žehlička, ale to mně vyhovuje, mám to tak rád. Srovnáním se Rebou bohužel neposloužím, protože Rebu jsem nikdy nejel víc než dva metry.

              Až najedu víc km nějak souvisle, tak můžu přihodit další poznatky. Zatím se to jeví velmi dobře, navíc za tu cenu, kterou jsem za to dal. Ale mně přijde jako super kolo skoro cokoliv, páč jsem až doteď jezdil na muzeu :).

              První fotky, specifikace atd. jsem hodil do našich biků

              0 0
              • PolsondeSide  

                taky jsme už pořídily, kolo mi připadá srovnatelné s mým Cube LTD Race 2014.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.