• RomanH

    Za 14 dni bych chtel jen na jedno z uvedenych mist. Budu mit cas tak na 4 dny jezdeni, proto nechci nikde moc prejizdet. Kde najdu vice singletracku a hezci panoramata ? Podle historie se mi zda lepsi Bormio, kamarad mi zase chvalil Livigno. Vim, ze pekne bude na obou mistech (na internetu jsem to prolezal ze vsech stran), ale rad bych si nechal poradit. Diky moc.

    P.S. Pokud bude rozumne pocasi, chci spat ve stanu v campu. Uvitam pripadne tipy.

    Anketa: Tam kam ?

    0x
    0%
    2x
    100%
    0 0
    • Jenda  

      myslim ze ej to skoro jedno, kouzlo livigna je v levnym benzinu a bikeparku ale nastudovany to mam akorat teoreticky:-) Myslim ze 4 dni tam jdou stravit v pohode, co jsem zaslechl Livigno je technicky trochu narocnejsi nez Bormio ale nevim. Z lyzi mam kazdopadne radsi Livigno:-)

      Jinak vzhledem k cenam apartmanu pres leto bych se na stan vykaslal – da se sehnat nocleh pod strechou uz kolem 6 euro za noc.

      0 0
      • RomanH  

        Nejde mi o cenu, fakt chci do stanu. Proste vecer si sednou pred stan, zapalit si bidiso, vytahnout varic, uvarit polivku, zadnej mobil, proste romantika

        0 0
      • kryspin  

        ty jo, udelal jsem pomerne slusnou resersi, ale 6E jsem fakt nenasel. Dokonce ani nic pod 10. Docela by me zajimal tvuj tip…

        0 0
        • McBlacky  

          nejmín se dá sehnat apartmá za 45–50 eček pro 4 lidi. bacha na to, někde chtějí 40e za final uklid + někde počítají za povlečení navíc.

          my spali v kempu aquafresca 180eur za 6 nocí 4lidi 2stany 1auto. Je to tam super. Každej večer jsme kalili v kuchynce a hráli hry. Venku je totiž po západu slunce kosa a to někdy k ránu až pod nulu…

          jinak pro srovnání v CH jsme v Santa Marii za první noc vyklopili 34eur za to samé, takže taky žádná tragedie.

          pozitivní na Livignu je bezcelka – nafta 1,015eur. Litr Morgana 6,5 eur, Sandeman litr pod 7eur. To prostě v Bormiu nemáš :)

          0 0
          • RomanH  

            Diky za info. Odjizdim v patek, uz se tam tesim. Nevis prosim Te, jak je to s tou trasou 109->129 ? Psal jsem Ti vcera na e-mail.

            0 0
            • McBlacky  

              já ti odpovedel, ale asi to neprošlo protože mailová příloha mapy 25MB to zasekla.

              osobně nevím, ale myslím, že ne. alespon jsem to tak nenašel nikde v průvodcích. JEstli si chcete dát řežbu tak jedte z livigna na passo Alpisela, pak singlem po La pedaleda k jezeru Fraele, okolo po levé straně na Cancano do udolí Forcola, nahoru na Forcolu podle potoka /místy tlačení/ přejezd do sedla a okolo hory Pedenolo zpět na Cancano /super sjezd/ podle jezer z druhé strany a výjezd na paso di Trela udolím Pettini a sjezd udolím Val Pilla /pozor ve 2/3 lávka přes potok a po serpentinkách na singlík  a přijedete k lago livigno. Z našeho campu to hodilo 75km a je to fakt hustý 6,5 hod v sedle.

              nejlepší mi přišla 117 směrem od Il Motolino. Já to jel nahoru po silnici na passo di Eira, ale kdo si chce odpočinout dává lanovku.

              0 0
              • RomanH  

                Neproslo. Nevadi, uvidim na vlastni oci. Kazdopadne diky za info. Jedu tam s zenou, uvidime, co vydrzi :)

                0 0
                • McBlacky  

                  tak to si jeden den zajedte do CH do St Moritz. Auto nechte v Cadlahu nebo jak se to jmenuje. Prostě na koci jezer nad serpentinama a dejte výlet okolo jezer a po singlech ve stráních. Zakončit se to dá v Pontresině a pak se bude jeden muset vrátit po silnici pro auto, ale je to rovinka, tak se to dá.

                  pokud vás je víc tak dobrý taky je začít v CH v Santa Maria. Na kole na pass Umbrail /kdo nechce dávat 1000 převýšení může si vzít bike shuttle/ a pak přes Forcolu /bud jak jsem psal přes pedenolo nebo rovnou pres baite di Forcola/, Cancano, Fraele, passo di Trela a Val pilla do Livigna. Zatím co jeden se vrací od jezer přes Val Mora a Doss Radons do Marie pro auto /mě to trvalo se vrátit od Fraele necelou hodinku, ale fakt kudly/.

                  0 0
              • RomanH  

                Ted se koukam do mapy. Od Passo di Eira vede 127 k Monte della Neve, 117 vede na druhe strande  udolim Valle di Federia. Lanovka vedede na Carrosello a pak je nejaks fusweg 120 na tu 117.

                a k te predchozi trase : tu horu Pedenolo jse objizdeli presne kudy ?

                0 0
                • McBlacky  

                  když jsi na forcole na sedle, tak sjedeš k vojenskýmu baráku, a kousek pod nim je rozcestí. Levá traverz jsme jeli my, přijedeš pak do sedla Pedenolo a dáš se po široký cestě do prava už teda notně načatý a držíš se pořád na ní, hora po levé ruce a pak už je jen jedna cesta dolů.

                  jo máš pravdu. chybička od p d Eira dáš 115 pak 115A 111 a 109 ta 109 je lepší přelézt za salaší potok po lávce a dávat singlem než po šotolině, která je na první pohled zřejmá.

                  z Caroselo po 120 na 117 je to jetelný vcelku v klidu. 117 val di Federia je krásný a lehký v obou směrech. Pokud dolů, tak za chatkou se sakrální kresbou místo doleva po mostku se dejte doprava po singlu.

                  0 0
                  • RomanH  

                    OK, diky moc

                    0 0
                    • Matony  

                      Určitě ještě nezapomeňte si vyjet na Monte Crapene na Livignem(nad jezerem) je tam nádherný výhled do všech údolí Federia, Alpisella, Vallaccia, Forcola. A pak což jsem bohužel nestihl Tak Passo del Gallo na fotce č. 13

                      0 0
                  • kryspin  

                    my tam jedem za tyden. k jake mape se vazou ty cisla tras , ktera tu pouzivate? da se nekde videt?

                    0 0
    • McBlacky  

      všude najdeš pohodičku i vraždy, záleží co si podle mapy a průvodce vybereš. Já jedu do Livigna zítra

      0 0
    • vetroplach  

      Začiatkom mesiaca som dal dve dlhe túry do Livigna

      Moje tipy: jednoznačne passo Gallo a val Mora

      a ešte jeden: z passo Alpisella vedie ku jazeru san Giacomo okrem klasickej cesty aj turistický chodníček (odbočka vľavo)z cesty je to jeden z najkrajších singlov aké som išiel

      stredná obtiažnosť

      viacej sa dozviete tu + fotky a mapky:

      www.vetroplachmagazin.sk

      0 0
      • Maara  

        Pěkný články, je to neuvěřitelný, ale na jedný z fotek jsem objevil sám sebe. Neposlal bys mi mailem tu fotku v plnym rozlišení? Je to ta na singletrailu a proti jdou dva chodci. Díky. 8-)

        0 0
        • vetroplach  

          No vidíš, aký ja svet malý. Jasné, že pošlem, len sa bojím, že už o moc lepšia nebude, lebo som si ta musel trošku približiť, pozrem sa na to. A ešte mi daj vedieť tvoj mail lebo som ho tu nikde nenašiel.

          0 0
    • McBlacky  

      tak kdyby někdo chtěl následovat naše kroky, nějaký info najde "zde ":http://mtb-blog.cz/…ivigno-italy

      0 0
    • Blackbiker  

      Pokud máš čas jen 4 dny tak bych nic neřešil a jel do livigna-bez přejíždění se dají 4 dny využít velmi dobře-mne vyhovovalo dopoledne singltrek,odpoledne bikepark-tuto kombinaci doporučuju:-)

      0 0
    • RomanH  

      Tak jsem zpet a jsem pomerne nadsenej. V Evrope to mohu porovnat s Val di Sole, Gardou, Svycarskymi Alpami (Zermat + Sion) a Francouzskymi Alpami (Briancon, okoli Alpe de Huez), a dale s Rakouskymi Alpami (po trasach AlpenTour). Prislo mi to jako nejlepsi misto pro cca 8 dni jezdeni. My jsme meli k dispozici jen polovinu, pricemz posledni den nam snezilo, tak jsme misto kola vyslapli pesky na Monte Vegu (3054).

      Bydleli jsme v kempu Al Boscket, za 5 noci, dva lidi, stan + auto jsme platili 75 EUR. 1 EUR/5 minut stala sprcha, vse nadherne ciste.

      Co se tyce trailu, tak spodek Livigna je hodne umely – vybudovane singltracky ala Cemba, nasilne zpomalovani nahoru/dolu. To me moc nebavilo (teda rano ano, ale kdyz jsem se vracel odpoledne domu, uz jsem to chtel mit za sebou :)) Jak se clovek vydrapal nad Livigno a prejel na druhou stranu, zacaly paradni hory. Bike park jsem nezkusil, radeji volnou prirodu (ta vrchni 115 byla moc pekna). Jeden den jsme vyzkouseli v ramci setreni casu a sil lanovku na Carosselo do cca 3000 metru (7.5 EUR na osobu s kolem), pak nasledovalo nekolik moznosti sjezdu dolu. Skoda, ze nam nevyslo to pocasi v ten posledni den, pac i nahoru to byla vyzva, i kdyz ponekud monotoni.

       
      0 0
      • Splinter  

        a šup s tím do blokovaných :o)

        0 0
        • RomanH  

          Jsem neco podobneho cekal :-)

          0 0
          • Jaroslávek  

            Ftipálek. I když Pája mu v poslední neřekne jinak než BRBLA. -DDD

            0 0
            • Splinter  

              včera sem vůbec nebrblal:) Spíš Pája :-P

              0 0
              • Jaroslávek  

                Možna byl přepracovaný ze sekání trávy.-))

                0 0
              • Paja  

                Nepovidej…ja si pamatuju, ze pan Brbla brblal v Bitysce neco o tom, ze se mu nechce do kopce, jo a taky, ze se v Predklasteri moc flakam s pitim ledove kavy, nastesti tam byly jedny krasny hnedy oci ke kterym si chodil pro nekolik porci zmrzliny po sobe, takze tentokrat nebrblal tak moc (a hlavne nebyla ziminka, blaticko, apod.)

                ;-P

                ja bych mohl brblat tak maximalne, kdyz me chces urvat v kopci, ale to vetsinou sotva dejcham…

                 
                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.