• jogin

    Zdar borci,

    můj camelbag batoh 20L již dosluhuje. Proto se poohlížím po něčem novém, objem okolo 20L. Rezervoár na vodu skoro nevyužívám spíš beru bidon.

    Staré témata jsem projel, ale přeci jen se doba posunula tak jestli někdo neřešil teď něco podobného?

    Děkuju

    0 0
    • plysovykozisek  

      Mě byl jako MTB batoh doporučen Boll Raven třeba 18 litrů a mají od této značky i jiné objemy batohu

      https://batohy.heureka.cz/…lphur-cerna/#…

      0 0
    • J1RKA  

      Osprey Syncro 20

      0 0
      • jogin  

        Ten nevypadá špatně

        0 0
        • J1RKA  

          Mam 10L a staci mi i s pritelkou, na kolo uplne vpoho a na tury, proste je potreba trochu premyslet co vzit

          0 0
          • jogin  

            No tak to je na pohodu. Já jezdím sám, nebo také s rodinou a to už do batohu musím vzít víc věcí. Případně jezdím na bajku i do práce a ráno je potřeba vzít nějakou vrstvu navíc. No a cestou zpět to dám do báglu.

            0 0
          • jIrI___  

            Bacha na to. ty 10/12 l verze jsou úplně něco jiného než 20 l verze. Po dobrých zkušenostech právě s 10 l jsem si objednal i 20 l verzi a když přišel, tak jsem se vyloženě zděsil jeho vnější objemnosti vzhledem k nízkému vnitřnímu objemu. Prostě ten batoh byl z vnější strany velký jako Talon 22, ale dovnitř se toho vešlo výrazně méně, putoval zpět do eshopu :). Ta předepnutá síťka si vybrala svoji daň, paradoxně to na tom batohu s větší litráží bylo výrazně více znatelné než u té menší litráže.

            0 0
            • zdenek  

              Mám 20 l a ani mi moc objemný zvenku proti jiným 20 l nepřijde. Na zádech nijak nepřekáží a rezerva uvnitř se může hodit třeba na náhradní oblečení. A i když beru jen vak a pár drobností, tak ho nosím raději než 15 l Camelbak.

              0 0
      • brtníček  

        Ten mám cca 3 roky a spokojenost. A zatím není ani opotrebovaný.

        0 0
    • ZDRI  

      Vřele doporučuji tento běžecký Karrimor:

      Karrimor Xlite 15 l

      Používám už spoustu let skoro každý den na běh/kolo do/z práce. Papírově má 15 l, ale bez problému do něj dostanu notebook, spoustu oblečení, snídani, krabičku s obědem. Je lehoučký, i zatížený skvěle drží na zádech (i při běhu), má pořádný pohodlný bederák. Navíc, na rozdíl od jiných, mnohem dražších, na něm nic necinká (zipy), nevlaje. Mám dva – černý a žlutý (aby stihly popř. uschnout), na kolo je lepší ten žlutošedý (ta šedá je ve skutečnosti celoplošná reflexní odrazivá plocha), což se přes zimu hodí (jezdím už za tmy). V ČR ho fyzicky mají v každém SportsDirect (aktuálně za 790 Kč). V minulosti jsem zkoušel i několikanásobně dražší batohy, ale ten mi sedí nejlépe. Navíc ho využívám i na hory, nacpu do něj jídlo/pití na celodenní tůru, vč. velké rezervní větrovky. Jak dobře drží na zádech, dají s ním lézt i hodně „vzdušné“ ferraty.

      0 0
    • StuntJ  

      Taky bágl vybírám, tak se přifařím, má někdo zkušenost s Českou firmou Pinguin ? např :

      https://www.pinguin.cz/ride-19

      0 0
    • jIrI___  

      K čemu ten batoh budeš převážně využívat? Já teď z X různých batohů přešel v podstatě na jeden, který se mi osvědčil jako největší univerzál – Evoc Stage 18. Vozím ho převážně do práce (oblečení, krabička s obědy apod.), vejde se do něj velký15,4" notebook, na dlouhé výlety se do něj taky vejde vše potřebné. Přitom má krásně nízký profil a drží tvar i při plném naložení, nesnáším batohy které po naložení vytvoří tvar pytle brambor. Začal jsem ho nosit i na turistiku od jara do podzimu (na zimní výbavu už je přeci jen malý :) ).

      1 0
      • J1RKA  

        souhlas s pytlem brambor, nicmene abych to doplnil, mam celkem 3 batohy, litry nevim, ale do nejmensiho, semi vejdou 2 vetrovky a naradi na kolo, do toho asi tak litr litr a pul vetsiho, uz prihodim v klidu i nejakou namku plus 2 navleky a tilka s dlouhym

        jinak do toho syncro, se vejdou uplne vpohode 2 2L flasky s vodou plus dlabanec, nosil jsem 4kg zatez na tury a i po 6 hodinach otom batohu nevis

        0 0
      • jogin  

        Vzal jsem jsem Stage 18, tak snad budu také spokojen. Vozím přesně to co ty. :)

        0 0
    • easton  

      Po předchozích Oakley, Camelbak a POC mám teď EVOC STAGE 18 a nic lepšího jsem zatím nevozil. Perfektní organizace vnitřku, spousta přihrádek, odvětrání zad a hlavně perfektně sedí. Když je míň naložený, tak se občas přistihnu, že musím zkontrolovat jestli jsem ho někde nenechal a mám ho na zádech. :)

      0 0
      • Morchella  

        Shodou okolností jsem si minulý týden koupil EVOC STAGE 12 a mohu potvrdit každé tvoje slovo :-)

        1 0
    • Smazaný účet  

      Vetřu se sem jestli nevadí… nevíte o něčem lepším než Turistický Batoh 50l z decathlonu?

      jako líbil by se mi Osprey ale 5k se mi dávat nechce. Limit mám max 3k.

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-309807?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vetřu se sem jestli nevadí… nevíte o něčem lepším než Turistický Batoh 50l z decathlonu?

      jako líbil by se mi Osprey ale 5k se mi dávat nechce. Limit mám max 3k.

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-309807?…

      0 0
      • Jakobo  

        Za tuto cenu nic lepsiho nenajdes, v CR treba SPM Liberec udajne dela funkcni batohy, ale jsou cilene na ACR, maskacove a za 4000 Kc s bidou dostanes samotny batoh 20–25 l, tusim bez vyztuhy, bocni kapsy, piti ad. se dokupuje zvlast.

        Vem ten Dekac a vyzkousej. Bud ti sedne, nebo jej posles dal. Muze byt dobry, muze stat za ho*no, kazdy ma zada jine, rady, ze nekomu (ne)sedne jsou stejnak na prd. Za ty penize dobry, pokud se neco podela behem zaruky (rozjede se ve svu), tak snad bez kecu vymeni. Vic tyto (levne) batohy moc nevydrzi, co mam zkusenost tak po 5 letech se podle pouzivani bud zacne loupat zater, nebo se zacne nekde trhat. Mam doma batohy z 90. let jeste asi kordura ci co, porad jako nove, ale jsou tezke. Dokonce mam i nejake krosny a ramove batohy jeste starsi, ty jsou neznicitelne, ale samotny batoh vazi pres 3 kila. Beru je na takove retro akce.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jak píšeš, musím to jít zkusit…

          těžké pochody v dešti neplánuji spíš častější nošení na výlety s dětmi. No jestli vydrží 5 let tak je to výhra za 5 let koupím nový model.

          Nebo vezmu kvalitu od Ospreye a budu ho mít 10+ let?

          0 0
          • Jakobo  

            Pokud je to na vylety s detma bez vetsich sportovnich ambici, tak asi spis ten Decathlon. Pokud sedne. Na ty rozlite presnidavky a jako sedatko bude dobry. Osprey, Deuter, Black DIamond jsou za trojnasobek ceny a nejsem si uplne jist, ze v tomto pripade udelaji 3× vetsi sluzbu.

            0 0
      • pocestny  

        Za 1800 kč super, není ani moc těžký, ramena a bederák vypadají dobře. Víc bych to neřešil. Zkus si to v obchodě naložit na 10kg (závaží tam někde najdeš). Ty zipy mi přijdou zbytečné, naopak bych přidal nějaké popruhy (např nahoře), nebo prodloužil popruhy, kterým se zavírá víko až dolů a přidal druhou boční kapsu nebo síť vpředu. Prostě, tak jak to je, to má trošku omezenou variabilitu. Ale použitelné to je.

        0 0
    • Dan205  

      Pro inspiraci přidám pár batohů. Zrovna také něco vybírám. Koukám ale spíš na něco se síťkou na zádech.

      Vaude Uphill Air 24 bohužel už mají jen v téhle barvě

      Pinguin Ride 25

      Osprey Hikelite 26

      Vaude Bike Alpin 25

      Kromě oběda vozím oblečení a občas i pár dalších věcí, takže pokukuju po objemu cca 25 litrů (současný batoh má stejný objem).

      0 0
      • Dan205  

        Měl jsem v ruce Vaude Uphill Air 24 a nechápu tu cenu. Je to v podstatě jednokomorový batoh s minimem úložných prostor a kovovou zádovou konstrukcí, která je prohnutá dovnitř a tedy např. tvrdé desky se tam budou dávat dost nešikovně. Výhoda je, že je lehký a odvětrání zad nebo popruhů je maximální. Kdybych do něj potřeboval nacpat oblečení a peněženku, ideál, ale pro každodenní použití včetně umístění drobných předmětů je z mého pohledu nereálné. Kdyby stál třetinu, pochopil bych to. Někde se píše, že má integrovanou pláštěnku, ta je zavěšená uvnitř batohu :)

        Zkusil jsem i Evoc Stage 18 a kdyby měl o pár cm víc na hloubku, byl by to pro mě ideální batoh.

        0 0
    • ZDRI  

      No zrovna ten Vaude Uphill Air 24 je výborný, zkoušel jsem ho.

      Na zádech příjemný, lehký, vzdušný, reálně se do něj dost vejde (čísla výrobců jsou fakt orientační). Má klasickou velkou výhodu – vzadu stahovací šňůrkový systém – když není bágl úplný, dá se zmenšit/stáhnout a nic v něm nelítá, nesune jen do spodní části. A tu žlutou bych bral na kolo jako plus – stejně většinu roku vozíme reflexní hadry, by nás něco nepřejelo…

      0 0
    • Jason Voorhees  

      Co Deuter? Attack 20, má i vyjímatelnej páteřák, vozím ho už asi 5 let, nesmrtelnej. Mám teda starší verzi, ty nový vypadaj trochu jinak no.

      0 0
    • mamut69  

      doporučuji

      acepac

      0 0
    • jogin  

      Díky všem za rady, snad toto téma někomu pomůže při výběru. Nakonec jsem vzal Evoc Stage 18L.

      1 0
    • HadVoe  

      ahoj,

      ještě přidám pro ostatní můj tip: https://www.pinguin.cz/commute-25

      jednoduchý batoh na dojizdeni do prace. lehký s prostorem na NTB, omyvatelný, pri mensim zaplneni srolovatelny..

      0 0
      • Jakobo  

        Pinguin me take napadl, maji velky vyber vc. batohu na vice dnu. Bohuzel mne Pinguin prijde jako takovy lepsi Aliexpress treba Natur Hike se zarukou, navic hodne, hodne predrazeny na to, ze je to jen kopie velkych znacek (MSR), nebo prebrandovana Cina. Z drazsich veci mam od Pinguinu stan, pouzil jsem na jednom putaku asi 3 noci. Na to, kolik stal penez, a je to porad jen kopie MSR Hubba, tak nic moc. ND (pruty) nevedou, stavba silena, postavit nekde v omezenem prostoru v lese nemozne. Jak je to u batohu nevim, ale moje nadseni pro Pinguin po koupi toho stanu kleslo pod bod mrazu. Proti ekonomickym znackam, treba zrovna ten Decathlon je Pinguin drahy, pritom se snazi porovnavat se znackami jako ten MSR a cena uz neni o tolik nizsi, aby se vyplatilo kupovat kopii. Ale sve zakazniky si zrejme najde.

        0 0
      • K2  

        Zkušenosti s batohy z Aliexpressu nemám. Vadí mi, že si je nemůžu prohlédnout a vyzkoušet

        Moje zkušenosti s výrobky Pinquin:

        Bunda Pinguin Parker – mám ji dlouho cca 15 let, funguje, nepromoká, dobře odvětraná, na dnešní poměry těžší

        https://www.pinguin.cz/flux-15 s páteřákem, beru na těžší traily nebo na běžky. Dobře mi sedí na zádech

        https://www.pinguin.cz/vector-35 na celodenní výlety s rodinou. Dobrý bederák, vyztužená záda

        https://www.pinguin.cz/explorer-50 primárně na cestování 1–2 týdenní dovolené, manželka se balí do Vectora

        Kvalita a ergonomie zad za mě OK, srovnatelná s Deuter, ale za nižší cenu

        Děti mají batohy Husky, nejsou špatné, jsou levnější ale kvalita materiálů a zpracování odpovídá ceně a je o úroveň níže než Pinquin

        0 0
    • pocestny  

      Používal jsem Deuter Compact EXP 18 (myslím) a Osprey Escapist 25. Spousta kapes, úchyt na helmu, polstrování – to je všechno fajn – ale aby prázdný batoh vážil 800g, to mi z dnešního pohledu připadá trošku příliš. Jasně, s Escapistem jde vyrazit i na 3denní akci, ale… kuwa 800g je prostě moc.

      Postupem času se můj neoblíbenější batoh na kolo stal ultralight hadrák MONTANE KRYPTON 18

      Má dvě menší kapsičky na klíče a mobil, jinak ten batoh nemá vůbec nic. Ale ta lehkost – 125g – je na něm prostě skvělá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.