• fajfy

    Ahojte lidičky,

    vím, že těchto témat je tu mraky, ale i přesto bych Vás chtěl požádat o pomoc při výběru kola mtb 29 do ceny 15000Kč.

    Váha 80kg

    Výška 190cm

    Trasa : smíšená (silnice + zpevněné cesty + lesy)

    Po přečtení diskuzí, očekávám reakce že mtb 29 okolo 15 000Kč se nedá koupit. Neočekávám, že budu aktivní jezdec. Spíše rekreační ve volném čase. Kolo by mělo být alespoň trochu pěkný. Komponentům nerozumím, nevím jakou vidlici aby byla ideální, jaký přehazovačky atd. Tomu nerozumím. Předběžně jsem si vybral kolo Cube analog. Vím, že stojí 16000Kč, ale víc už ochotný zaplatit nejsem. Přes to vlak nejede.

    http://www.cyklokilli.com/…LOG-29–2014/

    Předem děkuji, za vaše postřehy a náměty.

    0 0
    • ary  

      Vybírám podobné kolo. Dřív jsem uvažoval nad fitness, ale to byla slepá ulička.

      Mě osobně se do horáce 29 moc nechce, protože chci jezdit víc zpevněné cesty než terén, ale značka CUBE je jedna z těch lepších.

      Horác 27,5 ,nebo cross (CUBE má v této ceně model Nature) určitě ne?

      Nad jednou z těhle variant váhám, ale třeba uvažuji špatně.

      0 0
      • fajfy  

        Taky jsem váhal mezi crossem a MTB 29, ale nechal jsem se ukecat na mtb. Je totiz dost mozne, ze se casem prehoupnu spise k lesum.

        0 0
        • ary  

          Jasně, mne zase teď čeká min 5 let jízdy s malými dětmi, takže cross vede.

          Konkrétní model ti poradí místní profíci, ale co jsem už pochopil, tak v této ceně jsou všechna kola skoro stejná.

          Já mám rád značky CUBE a APACHE (děti mají Superior), ale jsem cyklistická nicka. :-)

          0 0
    • PolsondeSide  

      toho Cube klidně vezmi, za ty peníze ti poslouží výborně.

      Momentálně má tato značka nejlepší poměr cena/osazení na trhu a ještě to jsou líbivá kola. Sám mám jedno k plné spokojenosti.

      0 0
      • nitraq  

        Nejlepší? Rozhodně bych neřekl. CTM Rambler u Němčíka je za stejnou cenu a je to nebe a dudy. Sice to není taková značka jako Cube a taky to není tak designově pecka, ale komponentově to je o řád jinde – vzduchová vidlice, osazení deore (oproti mišmaši u kostky s řazením dokonce Altus (!))… Otázkou je, jestli tazateli sedne velikost, 18" na něj asi bude malá.

        0 0
      • fajfy  

        Děkuju. A v čem jsou tato kola lepší než výše zmíněné Cube?

        0 0
        • ondra7  

          Ten Cube má jen pružinovku vidli, což je pro tvou váhu naprd. Líp ti poslouží vzduchovka (navíc je lehčí). A to osazení má ten Cube slabý. Když si vezmeš jak to Shimano má… Altus – Acera – Alivio – Deore – SLX – XT (seřazené od nejhorší-nejlepší), tak si vezmi, co za ty prachy kupuješ… Sice budeš mít značku Cube, ale výbavu o ničem. Za stejný prachy se dá koupit lepší kolo.

          nitraq ti dal taky dobrej tip na toho CTM Rambler výše.

          0 0
        • PolsondeSide  

          u Němčíka se jedná o průmyslové rámy, které si sami osazují. Cena pak nestoupne jako u „seriovek“ a máš o jednu řadu vyšší komponenty. Já třeba nerad tyhle průmyslové rámy MXR a CTM pač je vozí každý, jen s jiným osazením, potkáš je prostě často a kolo ti bude připadat jak za komančů, kdy všichni vozily to stejné co bylo k sehnání. Ale určitě výbavou je o stupeň lepší. Jako hobby jezdec to asi moc neoceníš. Záleží na tvých preferencích. Vzduchová vidle je základ. Tím cube nic nezkazíš.

          0 0
          • ondra7  

            Spíš o dvě řady vyšší… XC28 je dost slabota a osazení Altus/Acera? Heh…

            0 0
          • nitraq  

            V čem se liší rám Cube a rám MRX nebo CTM? Poznámka – bavíme se o levných kolech.

            0 0
            • scalar  

              CTM neznám, ale MRX je o třídu lepší (je o 0,3 kg lehčí, má zabroušené sváry) než Cube LTD. Nevím, proč tu někdo dělá z Cube značku, to je takový německý Author.

              Cube Analog je ještě níž.

              0 0
          • fajfy  

            Souhlasím s tebou, nechci takové ty klasické rámy podobné těm, které jsem viděl v kauflandu. Rád bych, aby to kolo taky i dobře vypadalo. Nadruhou stranu, když se ted zamyslím nad tím osazením, tak tu vzduchovou vidlu, bych chtěl :D

            0 0
      • Erknold  

        občas není někdo spokojen.

        http://www.bike-forum.cz/…atecnik.html#…

        0 0
        • PolsondeSide  

          tak s panem Němčíkem mám též špatné zkušenosti. Je arogantní a naprosto neochotný (vše vyplývalo z hovoru, kde jsem s ním řešil kolo za 30 tisíc).Nicméně podobný postoj má i pan Faltýnek v prodejně Cube Praha. Třeba jak mi nasliboval výměnu pláštů za užší ačkoli věděl jaký model kola řeším a po zakoupení prohlásil že u modelů lonských nic měnit nehodlá. Nebo pan servisák chtěl zaplatit výměnu gripů a SPD jen pro to že kolo bylo z loňského roku se slevou 3.000 Kč. Hm to je dnes přístup. V tom musím vynést do nebes Scalara, velice ochotný zdejší stavitel kol, doporučuji.

          0 0
          • Erknold  

            Já mam dobrou zkušenost jak se Scalárem, tak Maajkeem. Obojí super komunikace.

            Osobně mám krosové kliky, takže jezdím převod 26/32, ale něco nevyšlápnu no. Jen nevím, zda je to převodem, nebo mnou :) Bych musel zkusit třeba 22/36

            0 0
      • Dunde.e1  

        Nezaručím se za to (možná tu jsou překlepy), ale snad ani jedno kolo nemá převodník (přední troj-talíř) s nejmenším kolečkem 22zubů. Já mám kola 29" vzadu 11–32zubů a vepředu xx/xx/22zubů a za ten nejlehčí převod 22/32 jsem hodně rád, využívám jej často a dovedl bych představit i lehčí převod. Proto za sebe doporučuji, aby kolo mělo buď

        xx/xx/24 na xx-34 , nebo

        xx/xx/22 na xx/32, nebo klidně

        xx/xx/22 na xx-34

        myslím že ten převodník s 22zuby je docela běžný, ale u 29 málo vídaný, přitom větší kola by si zasloužily trochu lehčí převod.

        Pokud máš v nohách dostatek síly, nebo nebudeš jezdit prudké výjezdy, pak tam měj klidně cokoliv.

        Jinak pokud by ses rozhodl pro tyto kola, pak doporučuji brzdy Schimano 395 než Tectro HDC300.

        0 0
        • fajfy  

          Protoze maji lepsi ucinnost?

          0 0
        • nitraq  

          A víš, že tvůj převod 22–32 je těžší, než běžně se vyskytující 24–36? Takže tenhle příspěvek může fajfy směle vynechat v rozhodování.

          0 0
          • Dunde.e1  

            vím, ale běžně se vyskytuje právě 24–32 popř 24–34 což je těžší převod než ten můj 22–32 (který je ale také poměrně běžný).

            Ani u jednoho výše uvedeného kola od Němčíka není možnost kazety 36z, jsou tam buď 11–32 popř 11–34 a kliky mají myslím všechny 24z, takže všechny kola budou mít těžší převod než 22–32.

            Jinými slovy, pokud si vezme kolo z odkazů viz příspěvek ke kterému jsem se vyjadřoval, tak tam tu tvojí „běžnou“ 36z kazetu rozhodně mít nebude, teda alespoň pokud se na tom nedomluví extra.

            Netvrdím, že každý musí mít ten nejlehčí převod, ale jen chci aby se vědělo že existují a mají uplatnění pomalejší převody (dokonce i u pomalejší 26" (menší průměr) se montují). Někdo ušlape vše na střední talíř buď vestoje nebo s spd, mě příjde pohodlnější jet frekvenčně na ten nejpomalejší, navíc nepatřím mezi ty silové šlachovité cyklisty…no jsem za ten nejlehčí převod rád a i díky němu můžu jezdit v terénech, které bych se svým dřívějším „rychlejším“ kolem neušlapal nebo rozhodně ne tak pohodlně (např. oderskou mlýnici s 20%, nebo různé hřebenovky s prudkými výjezdy).

            Pokud bude jezdit mírné kopce, tak tam může mít klidně silniční kliky.

            0 0
            • nitraq  

              Ach tak, už to vidím, ty kola od němčíka jsou snad všechny na 9 sp. Tam je to jasný, 36z kazeta byla těžká exotika. U 10 sp. už je právě běžná kazeta 11–36 a očekával bych, že v dnešní době bude kolo za 15+ tis už na 10 sp. Koukám, že na mnou odkazovaném CTM Rambler je u Němčíka kazeta 11–34, ale 11–36 má taky skladem, tak by asi neměl být problém to vyměnit.

              0 0
              • fajfy  

                Nerozumím řeči Vašeho kmene :D

                0 0
                • nitraq  

                  Aha:D Fajn, vysvětlivky:) 9sp a 10sp – devíti- nebo desítirychlostní osazení, 9 je starší, funkční, ale dneska bych už radši volil desítku. A 11–34 a 11–36 je označení kazet, 11 počet zubů nejmenšího ozubenýho kola a 34, resp. 36 největšího ozubenýho kola. A pro výsledný převodový poměr záleží na velikosti (počtu zubů) převodníků na klikách a velikosti pastorků na kazetě.

                  0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
      • PolsondeSide  

        „takový německý author“ :-) tak jasně, jediný pořadný rám má spešl za mega prachy z mega srágora výbavou, asi nemá smysl rozvádět. Každopádně do 30ti klacků jsou všechny rámy více méně podobné z pohledu kvality a zaléží pak na geometrii pro každého jezdce co mu více vyhovuje. Stejně si koupí co se mu líbí než co mu doporučíte, lidská vlastnost.

        0 0
        • scalar  

          Nemáš pravdu, u kol v cenové relaci 25 – 30 tis. jsou mezi rámy propastné rozdíly. Hmotnostně i půl kila, samozřejmě také v geometrii, tuhosti. Někteří výrobci ale kompenzují levný rám lepší vidlicí či vyšší výbavou, takže pak kolo může jako celek být i lepší.

          Třeba to Cube LTD je obyčejný čínský rám, má přes 2kg, prodává se maloobchodně za nějakých 70 éček.

          0 0
          • PolsondeSide  

            Já ti v tomhle nebudu rozporovat, ty jsi odborník a věřím tomu, ALE „sám jsem jezdil MTB v hodnotě 15 klacků přes deset let po horách a kolo sloužilo a slouží někde jinde dodnes“. Pokud to člověk nemá vysloveně pro výkony, mám pocit, že je to asi úplně jedno a rám mu poslouží každý dobře (pokud mu sedne…) Osobně si taky nemyslím, že by třeba Trek věnoval nějakou větší pozornost rámům než Cube a ostatní, je to jen marketing na kteří lidé často slyší jako u aut BMW.

            0 0
      • fajfy  

        Proc nebrat????

        0 0
    • fajfy  

      Jinak zatim u me vede toto kolo http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

      0 0
      • Erknold  

        No Scalár, Maajkee, Hnoj, Bluma… jsou zdejší uživatele, které najdeš v userech. Jsou něco jako Němčík, ale jedou v menším. A zatím jsem tu nečetl, že by někomu montovali na kolo v roce 2015 věci jako přehazovačku deore 591 (není deore jako deore), nebo kola na nábojích RM33. Nicméně si myslím, že člověk co se vyzná v komponentech u Němčíká získá super kolo. K tomu Force asi kola nic moc a starší řada řazení a přehazky, takže pak novější přehazovačka bude asi znamenat i novější řazení. Nicméně na tuto jsou tu odborníci jiní.

        Prostě seriovka v tuté ceně je 5/10, Němčík má poměr 8/10 a stavitel 9/10.

        Nemáš ani uvedeno odkud jsi, třeba někdo staví kola pár km od Tvého baráku, ani o tom nevíš.

        0 0
        • fajfy  

          Momentálně bydlím v Praze, ale jezdím i do Plzně a do Karlovarského kraje

          0 0
          • Erknold  

            Z Prahy byl asi Hnoj. Sice má asi raději kola s větším rozpočtem, ale třeba má čas a chuť. By sis pro kolo pak dojel městkou :)

            0 0
      • Gex  

        Shodou okolností se mi libí také toto kolo.

        Mám 175 cm a 85 Kg.

        Snad rám 17,5 by neměl být problém.

        Vzduchový Raidon a Shimano kotouče to se mi líbí.

        Jenom teda nevím ten rám a jestli k němu jsou nějaké alternativy nebo jestli třeba spydery už jsou o moc dražší. Terén nejezdím nijak náročný.

        Několikrát jsem ale četl negativní reference na p Němčíka.

        Takže se asi obrátím na Scalara nebo nějakého místního stavitele jestli by se nevymyslelo něco podobného.

        Nevím co by mi přineslo Deore. Nemyslíte, že by bylo lepší to postavit na Aliviu a peníze dát spíše do nábojů a klik?

        Chtěl bych kolo trochu odlišit, ale nevím o kolik jsou dražší barevné ráfky nebo třeba barevné vedení k přehazovačce a podobné doplňky.

        Ocením jakékoliv rady, protože bez tohoto fóra bych zbytečně skončil na něčem takovém http://www.mall.cz/…ax-expert-29?… Díky

        0 0
        • Erknold  

          až jim napíšeš, tak ti řeknou, jaké rámy jsou schopni sehnat v potřebné velikosti. Z toho si vybereš.

          A ten zbytek, klidně bych jim i věřil. Oni většinou navrhnou nějakou vyváženou sestavu v daném rozpočtu. Navíc ti i řeknou, co to je za komponenty. Není Raidon jako Raidon a Deore jako Deore.

          Až Ti přijde první nabídka, tak uvidíš, zda bys byl ochoten si připlatit za nějakou součástku. Občas to nabídnou tak, že je sestava za danou cenu a rovnou k tomu písnou příplatky, podle jejich vlastního cítění, co by mělo smysl.

          0 0
          • Gex  

            Děkuji za informace.

            Oceňuji vaše rady a třeba i popisy Dundeeho. Ono vyjít jen z rad lidí a prodejců, kteří mají často přístup, že za 15 nemá ani nic smysl kupovat a pokud není vše XT a vidlice neni Reba, tak ani rekreačně se na to nemám dívat je těžké.

            Ale na druhé straně to trochu komplikuji i já, že hnusné kolo bych nechtěl i kdyby bylo dobře osazené.

            Dám vědět jak jsem dopadl protože v nábojích a klikách se nevyznám.

            0 0
            • Erknold  

              kliky jsou jednoduché, ty ti určitě nabídnou něco s dutou osou. Tam je jedno co to bude.

              A náboje je volba mezi klasickým konusem, nebo průmyslovým ložiskem (naprosto klasické ložisko co je volně prodejné v krámech). Z hlediska blbovzdornosti mám rád průmysl, že nemusím nic štelovat.

              0 0
              • Evilcleaner  

                tvrzení, že je jedno jaké kliky na duté ose, je poněkud odvážné.

                0 0
                • Erknold  

                  no v ceně cca 15k tam stejně padnou nejspíše Force nebo nějaká obdobná ekonomická volba s velkým hliníkovým převodníkem, podle toho co je dostupné.

                  Nebo pozná hobík nějaký velký rozdíl v porovnání s Deore?

                  0 0
                  • scalar  

                    Moc toho na výběr není, Force, Mighty, Prowheel – všechno z jedné výrobní linky.

                    0 0
                    • MichaelaVNM  

                      Tady se člověk dozví věcí … něco takového jsem si měla přečíst dopoledne, když jsem si objednávala kolo … ale na ty moje projížďky :-D a v cenové kategorii (Leader Fox Factor 2014 20" / Černá) stačí … ještě k tomu, když jsem vybírala jen podle líbí vs. nelíbí :-D

                      0 0
                      • Gex  

                        Ano také velice oceňuji, že jsou tu lidé ochotní poradit.

                        Ještě před pár dny jsem byl vůbec rád, že jsem v obchodě našel 29 kolo alespoň s XCR vzduchovou vidlicí a hydraulickýma kotoučovkama za 13 tis. Když bych kolo koupil a pak se teprve podíval sem, tak bych asi dost litoval, když vidím co jde kolem 15 tis postavit.

                        Jinak výběru líbí / nelíbí se ani tak nedivím, protože podle mě i vzhled hraje roli. Aby se člověk na to kolo a jízdu víc těšil.

                        Večer bych se měl dostat k tomu napsat Scalarovi a uvidíme co se dá vymyslet.

                        0 0
                        • Jetson  

                          Já to kolo co zmiňuješ, za 12500,– koupil klukovi a zatím maximální spokojenost. A o moc lepší už Ti nikdo za ty prachy nepostaví.

                          0 0
                          • Gex  

                            Je fakt, že nebýt fóra, tak už na Mongoose Tyax Expert 29 teď jezdím.

                            Ale podle mně přítomní stavitelé dokáží něco zajímavějšího, ale taky 13 a 15 už je nějaký rozdíl, takže nechci přímo srovnávat.

                            Nejsem odborník, ale snad Raidon bude lepší vidlice než XCR Air co je na tom Tyaxu. A taky jsem se docela bál těch Hayes brzd. Ani nevím jestli jsou na tyhle brzdy dostupné spotřební díly, takže bych raději Shimana.

                            K rámu a ostatním dílům, které jsou popsány jako výrobce Mongoose těžko něco říct.

                            Ale jinak za 13 se mi to zdá asi nejlépe vybavené kolo z obchodu co jsem našel.

                            0 0
                          • 7909  

                            Já to kolo koupil pro sebe a zatím spokojenost. A to při mých proporcích dostává na zadek :) 192cm/130kg

                            0 0
                        • zimic  

                          Jak rikas, ja koupil novy kolo loni z kamenaku, pak zacal dost jezdit, chodit sem a drbat si hlavu. Nakonec to nevydrzel a asi predevcirem oslovil Scalara. Chtel jsem neco okolo 15k, nakonec sem to nejak dovymyslel a rozpocet je okolo 17k. Kazdy den ted ale projizdim kamenaky na netu a usmivam se na kola srovatelna s mym budoucim v cene 21,5k a vys. To mi vzdycky zlepsi vecer a rozhodnuti oslovit stavitele teda rozhodne nelituju.

                          0 0
                    • Erknold  

                      Ale všechno to je super na kole do 20k. Jo Deore je hezčí, ale když vím, že kámoši ho byli schopni také vyvaklat během nějakých 10 000 km, tak force nemůže být o mnoho horší.

                      Prostě za me v tutom rozpočtu ideál.

                      0 0
                  • Evilcleaner  

                    tohle vůbec nepoužívám, nejlevnější HT II kliky, které osazuju jsou alivio fcm4050, případně trekingová verze. jsem v tomhle poněkud konzervativní a když vidím jak mizerné systémy používají i zavedené značky (a myslím teď hlavně truvativ) tak odmítám takové experimentování na zákaznicích. za tu jistotu to prostě stojí a nikdo lepší systém uchycení druhé levé kliky na osu ještě nevymyslel. všechny ty isis style uchycení jsou úplně o ničem.

                    0 0
                    • scalar  

                      O čem mluvíš? My o klikách Prowheel (Force, Mighty), keré mají stejné uchycení levé kliky jako Shimano HT II.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Asi o FC-M4050:)

                        0 0
                        • Erknold  

                          předpokládám, že je tedy diskuze o jemnosti zoubků na levé straně osy, kdy Shimano má jemný jakýsi tisíci hran a Force atd. něco jako Octalink?

                          Uvidím, teď mám doma jak to, tak i to. Ale kdo ví, zda se někde dočkám vaklu na tuté části.

                          Zatím lidi okolo řešili vakl mezi miskama a osou u shimana.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Nemyslim, ze by to u Force ap. delalo problem. Dulezity je tam to rozriznuti a ze sevres kliku.

                            Tam kde rozrizla klika neni, jsou driv ci pozdeji problemy.

                            0 0
                      • Evilcleaner  

                        No je i neni. Klika se samozrejme stahuje na ose jako u shimana ale to osazeni je podobne jako u isisu. Navic cenove je to usetrenych par korun, krome force ty jsou vyrazneji levnejsi. Ale neni to jen osa, ale i prevodniky nebo nabehy. A kdyz clovek resi jak to kolo bude vypadat tak cista sada je za me mnohem hezci nez mis mas toho co bylo zrovna vyhodne. Ale tak to je o pristupu a povazuju za zcela prirozene a v poradku ze na to mame rozdilne pohledy.

                        0 0
                        • maajkee  

                          Zrovna černý kliky Force vypadaj k černým rámům třeba mnohem líp než Deore. Každopádně čistá sada je vždycky fajn, ale tam přeci taky hraje rozpočet a když už někoho přesvědčuju na nějakej lepší komponent, tak to jsou spíš třeba brzdy, ráfky, náboje a někdo prostě víc už dát nechce, tak nezbejvá než použít třeba ty kliky Force, který službu udělajá podle mě stejnou. To že osa nemá jemný tisícíchran, ale větší zuby reozhodně nepovažuju za mínus.

                          0 0
                          • Gex  

                            Chápu, že je to otázka přístupu stavitele. A občas kvůli rozpočtu to nejde jinak. Také by mi asi přišlo divné mít jinou barvu dílu, která tam nesedí, pokud tedy rozdíl není propastný kvalitou. U rámu, vidlice, brzd dokážu nějaké kvalitativní rozdíly pochopit, ale u klik se přiznám, že nevím v čem bych měl pocítit rozdíl. Naštěstí to se mnou bude trochu lepší v tom, že čím více čtu na fóru a zkouším věci, tak mám více pochopení, že se může vyplatit netrvat za každou cenu na ušetření každé stovky.

                            0 0
                    • maajkee  

                      V tomhle naopak konzervativní nejsem. Deore kliky a vůbec těsnost osy to není taky žádná hitparáda.

                      S klikama s dutou osou alá shimano od Force jsme zatím neřešil jediný problém. Tam zrovna nemyslím, že by měl být zásadní problém.

                      Problém vidím spíš v tom kolik dneska obyč Deore HTII kliky stojej.

                      Taky je podstatný na jaký kolo, pro koho a na jaký ježdění to je.

                      0 0
            • Gex  

              Takže kolo už je u mě. Oceňuji zdejší rady i péči Scalara. Nakonec to skončilo klikami Deore a náboji Sram X7 na průmyslech. Už po pár desítkách km je rozdíl oproti jiným kolům co jsem měl nebo zkoušel patrný. Hlavně Raidon XC mne příjemně překvapil a když jsem zkoušel třeba Specialized v podobné cenové hladině, tak se divím čím ty kola osazují.

              0 0
              • Erknold  

                A to mi jako chceš tvrdit, že s tutím se Scalár vešel do 15k ;). Spíše bych si tipnul, že jsi lehce přelezl. Ale není to vina stavitele, ale spíše nás co poptáváme. Když zjistíme co můžeme mít za drobný příplatek, tak se v nás probudí hamižnost a chceme to :D

                Ten rám Force je fakt vydařený i vzhledově. Hezké kolo

                0 0
                • niky79  

                  Proc by se to nemohlo vlezl do 15k?

                  0 0
                  • Erknold  

                    mě to přijde moc dobrý :) Raidon XC, pohon komplet Deore, brzdy Alivio, kola s X.7, KMC řetěz to vše za 15k, to by bylo hodně moc super :)

                    0 0
                    • zimic  

                      Podle mě to bylo lehce přes 15k, mám to hodně podobné akorát na rámu scud… do 16,5 se mohl vejít. Můj tip :-)

                      0 0
                      • scalar  

                        Ať nevznikají fámy… Tady jsou dražší kliky Deore a náboje Sram X.7, takže bez nášlapů a rohů to bylo něco nad 18 tis.

                        0 0
                        • zimic  

                          Každý si nakonec koupí dražší kolo než chtěl:-)

                          0 0
                          • Erknold  

                            No to je ta naše nenažranost. Nejdřív hledáme kolo za 15. Pak zjistíme na BF, že se nechá za 15 postavit něco lepšího. A místo abychom se spokojili s lepším za 15, stejně chceme ještě lepší za 18 :)

                            0 0
                        • Gex  

                          Jasně to jsem mohl napsat, že nakonec bylo dražší. Ale každé ušetřené věci bych litoval. Jinak potvrzuji, že BF vlastně dost zvedlo mojí původně plánovanou investici (: Ale jsem spokojený, protože jinak bych jezdil na nějaký XCT vidli a zoufalej brzdách, o nábojích, kolech a váze nemluvě… A zase investice do všeho XT nebo Epiconu či Reby mi přišla na mé ježdění zbytečné. Kolo vypadalo lépe než jsem čekal, tak jsem se pro něj rovnou ke Scalarovi otočil rovnou. Jinak celkově mi přijdou „značkový“ kola seriovky v obchodech dost hrozné a kdyby tomu lidi aspoň trochu rozuměli, tak by se to nemohlo tak moc prodávat.

                          0 0
                  • scalar  

                    Protože ČNB zmrdnila korunu…

                    0 0
                    • Erknold  

                      ale teď ČNB tvrdí, jak nám porostou platy, tak to bude super :D Už se na to těším :)

                      0 0
              • roman 3D  

                jaká byla cena?

                0 0
    • fajfy  

      Děkuju všem za rady, zatím vybírám mezi těmito kandidáty:

      http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

      http://www.cyklonemcik.cz/…re-10-raidon

      Pokud máte k nim připomínky, nebo lepší návrhy sem s nimi.

      0 0
      • Azmir  

        Obě jsou takové nějaké ošulené, já ti nevím, myslím že od místních stavitelů bys dostal vyváženější stroj.

        0 0
        • fajfy  

          Pan Němčík říkal, že to je dobrá volba :D

          Z Prahy je pouze Hnoj, koukal jsem na jeho stránky a nejsem si jistý, jestli by se vůbec chtěl zabejvat stavbou mtb 29 okolo 15000Kč.

          0 0
          • Dunde.e1  

            v odkazech nemáš ale 15, ale 16 a 17tKč.

            Pokud nebydlíš blízko prodejny cykloněmčík, tak bych se na tvém místě zkusil poptat i u jiných stavitelů

            ještě mne zaujala velikost kola

            http://www.cyklonemcik.cz/…re-10-raidon

            u tohoto bych váhal na rozměru…na 190 bych asi volil 20" až 21" …ale zde je psané že nad 188cm 22,5", což mi přijde moc, navíc to kolo bude vypadat jinak, rám bude mnohem větší, prázdnější. Kola na obrázku tipuji na rám 17,5"

            0 0
          • Vilém  

            Pan nemcik toho nakeca:)

            0 0
          • scalar  

            Jj, tohle doporučuje 9 z 10 Němčíků :-)

            0 0
      • Erknold  

        když už bych si tedy musel vybrat, tak bych šel do Force. Má novější řazení, snadněji pak seženeš náhradní věci. Volil bych brzdy shimano. Akorát se nějak neumím smířit s tím, že na kole za 17k bych měl mít ty nejlevnější náboje RM33. Takže příplatek za deore +400. Pak kliky na 4hran bych také nahradil s dutou osou Force +500. No a jsem na 18k.

        Co je tam za raidona netuším. Na to je jich moc druhů.

        0 0
        • maajkee  

          Raidon jedině ve verzi XC , ten chodí celkem fajn a má i nastavení odskoku, vnitřní hliníkový nohy.

          0 0
          • Gex  

            Tady jsem zrovna docela zmatený.

            Já viděl 29 Raidony:

            29" Vidlice SR Suntour Raidon XC LO-R

            29" Vidlice SR Suntour Raidon XC RL-R

            29er Suntour Raidon LO, 100mm

            29" Suntour Raidon RL, 100mm

            Jaké jsou mezi nima rozdíly?

            A obecně ty Raidony budou lepší než XCR Air ne?

            Díky

            0 0
            • Gex  

              Třeba tenhle přehled verzí v obrázku k Raidonu někomu pomůže.

              0 0
              • Erknold  

                A ještě pak chybí různé vykopávkové verze X1, X2 atd. Ale to se tu dá někde na fóru dohledat. Scalár to asi někde vysvětloval.

                A to je právě problém, když je někde napsaný jen Raidon.

                0 0
                • Gex  

                  Jasné ten přehled jsem poslal raději přímo z 2015 katalogu, takže se to aspoň dá lépe identifikovat.

                  0 0
            • Karma  

              LO – uzamykání vidlice na vidlici

              RL – uzamykání vidlice na řidítkách

              0 0
    • dancing dog  

      Nedavno jsem videl v Intersportu mtb 29 znacky Genesis nebo tak nejak se to jmenovalo. Zlevneny na asi 17 600 nebo 17 800. Osazeni zadna tragedie,dokonce vzduchova vidlice trebaze zakladni(XC 32 air) byla,coz oproti tragickym suntourkam xct a xcm beznych v teto cennove kategorii je vyrazne +. I velikosti by Te meli uspokojit,na vyber vic velikoati. Barva cerna s modrejma pruhama. Jo,bylo to v Usti,ale snad je maj vsude..za ty prachy podle me proste dobry..

      0 0
      • niky79  

        Nevím, zdali bych na kole za 17,5k oznacil vidlici XC 32 air, ktera stoji asi 6k (?), za „zakladni“. Vetsina vyrobcu ji nedava ani do kol drazcich o 5 tisic :D Predpokladam, ze je jedna o toto kolo?

        http://katalog.intersport.cz/…-6-0-29-2014

        No, je tam octalink a slabsi brzdy, ale za ty prachy rozhodne dobra seriovka!

        0 0
        • dancing dog  

          No ja si myslim uplne to same,ale nezapomen ze jsme na bike foru,tady je spousta fajnovek a sotva projde Recon ;-) myslim celkove,ze na seriovku v tydle vybave to rozhodne jde..a i to kolo celkem dobre vypada..bejt 29 ortodox,uvazuju o nem,zatim si s puvodnim 26 ale vystacim,s detskym vozejkem v zavesu a prumerkou pod 8 je to uplne jedno :-)

          0 0
      • Knute  

        Já se aktuálně dívám po nějaké sériovce do 20k, zná někdo ty rámy Genesis? Díky.

        0 0
    • Knute  

      Taky by mě zajímalo, co si myslíte o této nabídce…už jsem to tu někde četl, ale nemůžu najít kde. Na tu firmu jsem na netu některé negativní recenze, tak proto se raději ptám: http://www.polygonbike.cz/…rs-reba-2014

      0 0
    • delete  

      Ahoj nechci zakládat nové téma. Potřeboval bych poradit které vybrat

      http://www.sportisimo.cz/…x-7.4/61813/ to můžu mít za 10,5tkč

      http://www.sportderfl.cz/shop/detail.asp?… 11,2tkč

      nebo již zde jmenované https://www.mall.cz/…let-flash-29 13tkč

      173cm 80 kg cca 1000km měsíčně děkuji

      0 0
      • Xhao  

        Co myslis ty ? :-)

        0 0
        • delete  

          popravdě nevím :-D kolega má to první prodejnu kde mají to druhé mám za barákem a to třetí jsem našel tady :-D

          0 0
          • Xhao  

            Myslim si, ze clovek, co si kupuje MTB (nemyslim toho, co si koupi Olprana v Globusu) by si mel neco o tomto tematu zjistit… Ziskat zakladni znalosti osazenych komponent (to vyuzijes napriklad pri vyberu kola) a tim bych take zacal. Ale je to kazdeho vec samozrejme :-)

            K tematu: Ber Amuleta ( pred tydnem ho meli na Mallu za 10, skoda, zes nenapsal driv) :-) Z tech, co jsi sem dal je o 2 uheraky dal :-)

            0 0
      • nuny  

        http://m.heureka.cz/…casper-2014/

        Za 15 nic lepsiho neni :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.