MTB 27,5 Leader Fox, Amulet nebo Galaxy do 17k

12 nepřečtených
  • mekron

    Zdravím, jelikož bydlím docela dost daleko od většího města, tak jsem dost limitován značkou kola. Po pokecu s místním bike shopem mám na výběr že tří značek: Amulet, Galaxy nebo Leader Fox. Zatim přemýšlím o těchto kolech:

    http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx#…

    http://www.amulet.cz/…-shift-black

    http://www.galaxy-bike.cz/…deore-alivio

    Zatím jsem se díval hlavně na tyto kola, pokud by někdo věděl o něčem lepším v teto cenové kategorii nebráním se tomu. Měřím 173 Cm a vážím kolem 65 Kg. Ten Amulet není 27,5, ale nic v cenové kategorii jsem v téhle velikosti nenašel. Píšu na mobilu, a tak se omlouvám za možné chyby a divné odkazy apod. Taky jsem se snažil hledat na fóru, ale nic takového jsem nenašel. Na možnosti sestavení kola jsem se díval, ale zatím jsem to nijak neuvažoval. Díky předem.

    0 0
    • mekron  

      Ještě napíšu, že jezdím spíš rekreačně, a střídám město a chatu.

      0 0
    • Erknold  

      Máš to špatný v tom, že jsi docela lehký. Pro Tebe a Tvůj předpokládaný styl jízdy by byla ideální vzduchová vidlice, byť nejlevnější. Ta se nechá nastavit i na těch 65 kg. Pod mojema 68 kg funguje v celém rozsahu. Co mají lidi pružinovky, tak je to jak kdy. Ale po čase spíše ještě horší. Takže z vidlice co má 100 mm, možná po dvou sezónách využiješ 50 mm. No a tuty nejlevnější pružinovky to bude spíše špatný, než dobrý.

      Tuto sem dám jen jako ukázko, jak by to mělo vypadat, ale tuto je 26, takže pasé. Ale když to jde u 26 mít vduchovou vidli, kliky s dutou osou, slušný pohon, prostě docela slušný kolo, je jen škoda, že nedělají i tu jejich 29 v podobné ceně. A je to vidět i na udávané váze. http://www.decathlon.cz/…8293151.html#…

      Ono ve výsledku si zatím neuvažoval o skladání kola na zakázku, ale ve velikosti 27,5 a rozpočtu 15–20k, to je prakticky jediná cesta, jak dostat kolo s uvedenými parametry. Obdobné je to, kdybys chtěl krosové kolo. Stavitelé ti pošlou kolo domu ppl, otočíš řidítka a jezdíš.

      Místní servis se bude divit, co se dá postavit za 17k.

      Ale z těch dvou 27,5 je to fakt jedno. Nelíbí se mi ani vidlice, ani pohon s přehazovačkou co mlátí na velkých nerovnostech do rámu, naprosto obyč kola. Takže pokud z nich, tak podle vzhledu a toho jak ti bude sedět, pokud se můžeš projet.

      Pokud chce mít místní krám kšeft, ať ti udělá cenu na tutoho LF, jinak bych šel stavbou. http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx#… Tam hodně zvedá váhu těžký rám, ale co by se dalo dělat.

      A já jdu zase vařit marmeládu, hau :)

      0 0
    • mekron  

      Ahoj, díky za tvojí odpověď. Ano, jsem si vědom toho, že nejlepší by byla vzduchová vidlice, ale to LF za těch 19k je už zkrátka moc. Jinak bych ho bral, ikdyž jsem si vědom, že za tu cenu to prostě není nic moc.

      Jako možnost vidím ještě buď koupit to za 16k a časem vyměnit vidlici a další části, nebo se zkusit domluvit na sestavbě, jestli bychom dali s prodejcem něco dohromady.

      Každopádně díky a doufám, že se marmeláda vydaří, sám jsem včera trhal rybíz:)

      0 0
      • Erknold  

        slušnou vidlici seženeš v maloobchodní ceně za 4000+. To už pak nemá moc význam, dávat na koncepčně staré kolo dobrou vidlici. Pokud stavba, tak raději místní borci, co se tím živí jako Scalár a Maajkee. Ti mají lepší ceny, když postaví jednotky stovek kol za rok, než krámek, co složí pár kol do roka. Navíc co jsem zkoušel před pár lety, tak se do toho krámům moc nechce.

        Jinak nevěřím, že ten krámek neumí udělat lepší cenu, než je na netu na toho LF.

        A poslední, když koupit jedno z těch dvou za 16, tak jezdit a neřešit drobnosti, nic neupgradovat.

        0 0
    • mekron  

      Jo, to je pravda, asi to zkusím ukecat za menší cenu, uvidím, jestli to vyjde. Ještě pojedu možná do Kolína, prý je tam nějaký větší bazar kol, ale k tomu se stavím lehce negativně, nemám nic proti bazarovým kolům, ale kupovat to takhle z noname bazarů, kam to může hodit kdekdo…

      0 0
    • mekron  

      Zdravím po delší době, dnes jsem dostal nabídku na toto kolo http://www.profilshop.cz/…or/mtb-27-5/?…

      S tím, že by došlo k výměně vidlice za Rock Shox XC32 RL Air a cenovka by nepřekročila 17k. Co na to říkáte? Je to dobrá cena?

      0 0
      • ALLforBIKE  

        já ti nevím, v té ceně bych už asi volil spíše pohon 3×10 než zastaralý 3×9

        0 0
        • mekron  

          Aha, no podle toho, který mi to takhle nabízel je to jedna z nejlepších možností, prý se stavba sní nevyplatí, lepší je předělat sériovku.

          0 0
          • ALLforBIKE  

            tak všechno jde, akorát mi příjde zbytečné kupovat seriovku a pak to předělávat, kdy ve výsledku ti ta cena zase naroste. Postavit v téhle ceně to určitě jde, navíc i s klikama s dutou osou.

            0 0
    • mekron  

      Ještě jsem přemýšlel o tomhle

      http://www.cyklonemcik.cz/…eore-10-2015

      Je. To sice lehce nad limit, ale snad bych to nějak prekousl. Případně vaše nápady, jestli vás napadne něco lepšího. Děkuji mockrát

      0 0
      • Sleemak  

        Celkem slušné kolo, oproti těm původně vybraným. Rozhodně pokud můžeš uvolnit takovou částku, volil bych Focuse.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.