Morava od Hanušovic do Litovle

5 nepřečtených
  • Teejay

    Vím, že mezi cyklisty je i mnoho vodáků, dovolím si sem připíchnout malý dotaz.

    Moravu jsme zatím nikdy nejeli a proto se nabízí jako další řeka. Nicméně víme o ní hrozně málo.

    Rádi bychom jeli Hanušovice – Postřelmov (28 km) – Třeština Vila Háj (19 km) – Litovel (21 km).

    Rád bych se zeptal na názor ohledně prvního úseku Hanušovice – Postřelmov, dá se zvládnout za jeden den? Teče řeka v tomto úseku nebo je to olej.

    Případně pokud byste měli typy na kempy v těchto místech, budu jen rád.

    0 0
    • indy07  

      Při povodni dobrý :) Moravu jsem z Hanušek jel jako děcko (6. třída) na háčku a dost nuda, nehledě na to, že vody tam přes léto opravdu moc neteče. Od Postřelmova je to podle mě už olej a dost se do Litovle nadřete. Klasické kempy do Postřelmova ani moc nehledej, pokud tam nějaký je dost by mě to překvapilo. My tenkrát měli postavené stany v Rudě nad Moravou na školním pozemku. Stokrát líp se tu vyblbneš na kole.

      0 0
    • indy07  

      Při povodni dobrý :) Jel jsem Moravu z Hanušovic jako děcko v 6. třídě a za mě teda dost nuda (to nejsem žádný velký vodák). Nehledě na to, že v ní přes léto teče opravdu dost málo vody (hodně jsme drhli dno). Do Postřelmova by se to možná dalo – potom už olej. Co se kempů týče, tak o žádném nevím (po Postřelmov), ale třeba to někdo vyvrátí nechci mystifikovat.

      Za mě spíš to kolo, to si užijete daleko víc.

      0 0
    • DND  

      Do Hanušovic jsme jezdili na jaře (únor, březen) trénovat (sjezd na divoké vodě) – na jaře proto, že voda byla a tak to bylo sjízdné. Obávám se že teď tam vody bude málo.

      Už dlouho v Litovli nebydlím takže nevím jak je to teď, ale zkus se zeptat přímo litovelských vodáků (půjčují lodě, takže předpokládám že o sjízdnosti i tebou uvažované části Moravy budou mít nějaké informace).

      http://www.in-life.cz/cs/kontakt

      0 0
    • Petr.T.M  

      Z Hanušovic to bývá sjízdné ještě koncem jara a za slušné vody to celkem teče. Ale jezy se musí přenášet. Za jeden den se to dá stihnout když je dost vody celkem v pohodě. Ale teď už je myslím vody málo:

      http://www.raft.cz/…orava_r.aspx

      Teď bych odhadoval, že už vám asi nezbývá než začít až u toho Postřelmova, od soutoku s Desnou. Ale zkus zavolat do Tydry: http://www.tydra.cz/kontakt , budou mít aktuální informace, Martin Linhard zná Moravu jako své boty a určitě bude vědět jestli se to ještě z těch Hanušovic dá nebo ne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.