• Dejv94

    Tak po 3 měsících utrpení jsem se rozloučil se Sony Xperii Go, naštěstí neopravitelná závada a vrací mi peníze.

    Poraďte někdo telefon, lépe odolnější, do cca 6000,–kč, s Androidem, slušnou podporou od výrobce v ČR. Zatím jsem tak koukal po Samsung Xcover II (i když Samsungy moc nemusím). Nebráním se však ani „neodolným“ telefonům. Nejlépe s možností rozšíření o pamětovou kartu.

    Jinak prodám 1× folii a 2× gumový obal na Xperii Go (modrý-průhledný, čirý).

    0 0
    • Luke96  

      Nedávno jsem uvažoval, že si koupím něco novýho.

      Mám Samsung galaxy S+ (i9001), vozím ho na kole na řidítkách jako tracker a navigaci.

      Můj favorit je Galaxy S2 (i9100) sice starší model, ale ještě to není taková obrovská obluda jako S3 a S4, má velmi slušný výkon, velmi dobrá podpora jak oficiální tak neoficiální, velké množství příslušenství. Největší plus je ovšem pro mě Super Amoled display, takže čitelnost na denním světle velmi slušná. Ovšem s odolností to asi nebude žádná sláva.

      Dneska jsem se koukal po nějakých levnějších androidech a narazil jsem na Lenovo A660 a to je přesný opak, vypadá odolně, dokonce tvrdí že je vodotěsný až půl hodiny v 1m. Ale zase podpora tady bude asi bída. Co jsem koukal, tak ho má jen pár eshopů a to ještě většina ho vlastně objedná přímo v číně.

      Tímto bych se chtěl zeptat, jestli ho někdo nemá, popř. jaké s ním má zkušenosti?

      0 0
      • jIrI___  

        Telefony od Lenova se v ČR oficiálně neprodávají. Ségra ho ale kupovala v Mironetu, s podporou to asi moc slavné nebude, ale za ty prachy…

        0 0
        • Dejv94  

          Shodou okolností moje ex Xperia Go pocházela taky z mironetu. Ted koukám na ty Lenova a docela se mi zalíbil S750 a S890. Má někdo nějáký zkušenosti?

          0 0
        • zdenek  

          Kolega ho v Mironetu zrovna koupil. Sice by to přímo z Číny vyšlo asi o 1000 Kč levněji, ale Mironet nahrává a udržuje vlastní ROM a dává záruku v ČR.

          0 0
      • MlokCZ  

        Tak zrovna čiteslnost venku hlavně na slunci není žádná velká doména Amoled displejů, hodnotil bych to jako průměrné.

        SGS2 nemá žádné extra rozlišení na dnešní dobu, ale zase aspoň nemá pentile matici (kdyby ano, tak už to bude bída s nouzí při tom rozlišení).

        Pokud chceš něco menšího než S3/S4 a chceš touch wizard nastavbu (což asi chceš, když vybíráš zase Samsung), tak bych šel do S4 mini. Startovací cena sice byla nehorázná, ale teď už je pod 9tis. Kč a pořád cena klesá, tedy pokud ho nevezmeš hned, tak ještě bude o něco levnější.

        Já pořád váhám jestli přejít na S4 plnou nebo mini. Obě jsem v ruce už měl a je to dileme jak se mi drží (S4 parádně na mojí malou ruku) x větší displej.

        S4 mini má bohužel displej ještě o 2mm užší než SGS2. Sice má 4,3" (S4 mini) a SGS2 má 4,27", jenže se změnil poměr stran kdy je u S4 mini o 2mm vyšší a o 2mm užší. A já si nechci právě hlavně na šířku minimálně vůbec pohoršit oproti SGS2.

        Zase díky tomu S4 mini je opravdu úzký a perfektní do mojí malé ruky. Oproti SGS2 jsou užší okraje vedle displeje + ty 2mm méně na šířku displeje, tím je už znatelně užší.

        Oficiální podpora SGS2 už brzo bude končit, tam už bych moc nečekal. Aktuálně oficiální 4.1.2 Android se ale dá. Neoficiálního toho bude spousta.

        A ten výkon tak moc zázračný není u SGS2. S4 mini i když je pořád dvoujádro (což většinou bohatě stačí), tak je výkonově úplně jinde + má 1,5GB RAM.

        PS: Mám už dlouho SGS2 a na přímém slunci je na něm vidět leda tak kulové :-)

        0 0
        • roman 3D  

          taky jsem před dvěma měsíci váhal jestli S2 potom co mi umřel s3 mini a nakonec jsem pořídil předraženej S4 mini, kromě těch peněz nelituju ničeho, parádní founek, manželka si právě před týdnem vyměnila svoji S2 za Galaxy note 2 a to je teda celkem zajímavá hračka se stylusem

          0 0
        • MlokCZ  

          A ještě doplním, že SGS2 má Super Amoled Plus displej a to tu variantu, která má kratší životnost.

          Nejprve kvůli tomu přešli u Samsungu na pentile matici, kde je to zase subpixely trochu ošizené. Při hodně vysokém rozlišení to ale nevadí, u nižších už ano (např. S3 mini).

          A pak je tu Note 2 a S4 mini, kde je zase RGB matice, ale už jiného typu než měl SGS2 a ta by už měla mít zase delší životnost.

          Pokud neplánuješ telefon na více let (třeba 3 a více), tak bych životnost displeje ale vůbec neřešil.

          0 0
        • Lister  

          S4 mini už je za takové peníze. Tak to si možná pořídím nový telefon :-)

          Na SII mi hodně vadí velmi špatná přesnost GPS a navíc mi pomalu odchází baterka, takže zvažuju.

          O ničem jiném než Sam moc neuvažuju, protože pro moje prsty mají totiž naprosto geniálně rozložené ovládací klávesy a hlavně se stále drží HW středového tlačítka a to je pro mne velká výhoda – nerad odemykám tlačítkem naboku (tlačítko na horní hraně bych už nesnesl vůbec), takže je to pro mne skoro nutnost. Te´d už se objevují i nové možnosti, jako třeba probuzení poklepáním na displej, ale to jsou zatím spíše výjimky.

          Ještě nedávno jsem prahl po co největším displeji, ale po zakoupení tabletu ubyla velká část internetové činnosti na telefonu, takže raději menší rozměry a skladnost.

          0 0
          • MlokCZ  

            Kdybych šel cestou tabletu, tak bych taky vzal S4 mini. Kromě uvedené ceny, která byla pro šedivku, tak třeba v Plzni se dá za 9800Kč oficiální česká distribuce.

            Tablet ale neplánuju, nechtěl bych ho sebou tahat (hodně používám internet třeba v tramvaji a k tomu jednu cestu jdu třeba pěšky, takže nic většího tahat nehodlám).

            Proto pořád váhám nad plnou S4 oproti mini.

            S4 plná už taky celkem klesla s cenou, že už není až tak pepálená.

            HW středové tlačítko chci taky, takže taky nic jiného než Samsung jen tak nehrozí.

            u SGS2 byla smůla, že to byl poslední Sam. co ještě neměl Glonas. Kombinace obou systémů tu přesnost dost zvyšuje.

            0 0
            • Lister  

              Tak pár měsíců ještě vydržím a pak asi něco koupím, abych měl telefon aspoň rok. Jak bylo minulý rok ve střední třídě mrtvo, tak letos je to v mnohém zajímavější, přesto ale Sam asi zase vyhraje ( i když kdyby se potvrdily informace o Xperii Honami mini, tak to by mohl být zajímavý kousek – oproti jiným mini má mít identickou výbavu jako velký brácha v menším těle).

              Když jsem měl telefony v ruce, jak je na tom displej? Ta horší čitelnost mi totiž často vadí. První, čeho jsme si všiml u videa, kde srovnávali S3 a S4, byl mnohem vyšší maximální jas u S4. Ale mini má zase jiný panel, takže na tom bude asi jinak.

              0 0
              • MlokCZ  

                To nedokážu říct. S mini jsem si sice mohl hrát chvíli i venku, jenže už to bylo večer když byla tma.

                Menší výkon S4 mini oproti plné by mi nevadil vůbec. S tím bych byl spokojený. Tady to dost kompenzuje i to daleko menší rozlišení, které takový výkon nepotřebuje.

                U mě to je pouze dilema zda větší displej se super rozlišením nebo menší rozměry.

                Z dalších věcí co má plná S4 navíc mi láká už jen bezdotykové ovládání, to se bude hodit na zimu, nebudu muset pokaždé sundavat rukavice.

                A možná ještě notifikační dioda. Ale ta není až tak potřebná, stejně i v případě S4 nejspíš zůstanu u použivání NoLed aplikace, ta dioda je taková dost nevýrazná.

                0 0
              • Gronholm  

                Honami Mini- pokud spy photos nelžou, tak to bude hranol ve stylu Xperie Z, která se nedá pořádně držet. Člověk, který mohl navrhnout něco tak neergonomikého, je debil.

                0 0
            • Gronholm  

              Z S4 a S4 Mini bych šel do S4. Zkoušel jsem je vedle sebe v Datartu a jestli je dneska rozdíl mezi neoficiálními distribucemi cca 3500 Kč, tak se vyplatí připlatit. Mini mně přišla jak natažený jezevčík, normální S4 se překvapivě dobře držela a ovládala. Nehledě na display, HW, výborný foťák, baterku a pravděpodobnost, že vlajková loď S4 bude dostávat daleko déle updaty.

              0 0
        • prvniodkonce  

          K čemu jsou ty vícejádra v mobilu? Já někde četl, že podle Intelu to stejně na Androidu je zbytečné.

          0 0
          • MlokCZ  

            Samozřejmě to zbytečné není. 4-jádro už je na pováženou, to už moc lidí nevyužije. 2-jádro je ale jasná volba, to je poznat i na odezvě systému a to už využije každý.

            A samozřejmě i 4-jádro se dá některou aplikací plně využít. A využití všech jader poznáš snadno, S4 pak začne pěkně topit.

            K tomu jsem ještě někde mimochodem četl, že nějací kutilové zkoušeli přetaktovat procesor u S4. Pak pustili něco co využívalo všechny 4-jádry a pak se to celé upeklo :-)

            A když to vezmu u sebe, tak používám jednu aplikaci, která jádra plně zcela sama. Konkrétně analýza šachových partií/pozic. Ale není to pro mě priorita na mobilu, tohle stejně většinou pouštím na výkonném PC.

            0 0
            • prvniodkonce  

              Hmm, tak to jsem teda smuten, páč mi teďka přišel mobil s 2Ghz Atomem jednojádro :)

              Ale mně je to fuk, já bych to nevyužil asi.

              0 0
              • multi  

                mobil s Atomem? to teda cumim kam vsude se Intel snazi natlacit…

                0 0
                • prvniodkonce  

                  Je to pohoda. Srovnání s čtyřjádrovými mobily nemám, ale lítá to fakt hodně slušně.

                  0 0
                • Beeda  

                  jenom do procesoru jakepak kam vsude;-)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Myslím že dvoujádro 2Ghz, 2GB ram už budou stačit na cokoliv :0)

              0 0
            • mr.nikdo  

              Na peceni u S4 bacha – muze se nafouknout baterka.

              Jinak S4 se zapoti i u dosti „jednoduchych“ aplikaci…

              Nemluve o dosti mamutim Androidu 4+…

              BTW: Prechod z S4 zpet na HTC Wildfire (A 2.3) anebo S2 (A 4.1.6) to je pekelne – jak zpomaleny film.

              0 0
            • multi  

              Zalezi na mnoha faktorech, ale to laika nezajma. No nekup to kdyz to je podle vyrobce vykonnejsi :D …

              0 0
          • oXide  

            Není to zbytečné, jde o to, jestli je výrobce dokáže optimalizovat a využít plný výkon. Pokud se nemýlím, více jader paradoxně šetří baterii, byť by se to nezdálo.

            Intel se k tomu vyjádřil docela s humorem: "„Nemůžete vzít osm motorů ze sekačky, dát je dohromady a tvrdit, že máte osmiválcové Ferrari.“ Takže asi tak nějak :)

            Ale více než čtyři jádra je v mobilu už zbytečnost, to máš pravdu.

            0 0
          • prvniodkonce  

            Tady je ten článek. Patrně PR Intelu, do jisté míry možná pravda, protože si zle nevedou. Uvidíme…

            0 0
            • MlokCZ  

              Na tom tedy moc pravdy není.

              Na internetu je dostupných mnoho testů všech možných mobilních cpu. Takže se každý může snadno podívat jaký nárůst výkonu přinese více jader.

              Stačí si srovnat např. testy S4 plné x S4 mini. CPU stejné generace, pro srovnání bych to přepočetl na stejnou frekvenci (S4 mini má 1,7Ghz a S4 plná 1,9GHz).

              Po přepočtu výsledku S4 mini na vyšší takt pak lze docela dobře srovnávat s S4 plnou.

              A S4 plná má v testech cpu cca 1,9 násobek výkonu S4 mini (při přepočtu výkonu u S4 mini na 1,9GHz).

              Při lepší optimalizaci by se to mohlo dostat možná i přes 1,95 násobek. Ideální dvojnásobek to nemůže být nikdy. Moc prostoru tam ale pro další optimalizaci není, takže tak špatná zase nebude.

              To, že si výkonem Intel nevede zle je úplně o něčem jiném a to o tom, že dokáží vyrobit výkonější jádro.

              0 0
      • Lister  

        Největší plus je ovšem pro mě Super Amoled display, takže čitelnost na denním světle velmi slušná.

        Přednosti tohoto displeje jsou někde úplně jinde než v čitelnosti na přímém slunci. To je právě jeho největší slabina a čitelnost na slunci je podprůměrná. SII je fajn telefon, před půlrokem to byla jasná volba v poměru cena, velikost, výkon. Dneska bych už lehce váhal.

        0 0
        • MlokCZ  

          Dneska je na čase SGS2 konečně už vyměnit :-)

          0 0
        • Luke96  

          Kde jsem napsal na přímém slunci? Byl to zatím nejčitelnější display na denním světle který jsem měl v ruce (srovnával jsem se staršíma HTC a např služebním Huawei).

          Pokud bych tedy preferoval čitelnost, co je na tom líp?

          0 0
          • bystryi  

            Taky vybírám náhradu za Galaxy S, chci přesnou GPS (budu vozit na řidítkách a trakovat) pak displej max 4,3" a slušnou výdrž na baterii. Co se týče výkonu stačí dvoujádro, 1GB RAM. Vybírám mezi Galaxy S2, HTC one S, Xperia S.

            0 0
            • Lister  

              S2 má nepřesnou GPS, takže to můžeš vyřadit.

              Jestli chceš nějaký příklad, tak si představ telefon v držáku na předním skle auta, který v prudkých vracečkách ukazuje, že auto nepokračuje po zatáčce dál v cestě, ale vrací se zpátky po cestě, kterou přijelo.

              na kole to je ještě horší, kdy mi Endomondo často ukazuje, že jsme jel někde rovně po poli místo několika prudkých silničních zatáček.

              Kdyby to dělala jedna aplikace, tak řeknu,ž e je to jeji chyba, ale nepřesnost se projevuje ve všech aplikacích, které GPS používají.

              Jinak z toho tvého výběru bych si nekoupil nic, telefony ve své době špičkové, ale teď už maximálně průměrné a mnoho nových telefonu nabízí mnohem víc. Rozhodně se zaměř na telefony, které nabízí i Glonas.

              0 0
              • bystryi  

                Takhle, zapomněl jsem dodat, že sháním bazarovku do 4500kč, jaký bys vybral ty?

                0 0
              • MlokCZ  

                Tak takhle nepřesnou gpsku na SGS2 určitě nemám. Můj odhad je ten, že je problém v nastavení logování, které je po příliš dlouhých časových úsecích.

                Dost aplikací to nastavit neumí a je možné, že se to přebírá z nějakého standardního nastavení, které je špatné.

                Já používám pouze Locus a tam to jde konfigurovat velmi podrobně a s nastavením jsem si dost hrál.

                Zase až tak moc si na nepřesnost stěžovat nemůžu.

                A mám tu uložených v Locusu 137 záznamů, takže už poměrně velký vzorek.

                0 0
              • MlokCZ  

                Ještě jsem se podíval teď cíleně na pár záznamů, co jsem měl z auta (většina těch záznamů je pěšky), aby bylo něco s větší rychlostí a ty jsou zcela ok. A to včetně záznamu, kdy jsem teď na dovolené jen zapomněl stopnout na pěším výletě s kočárem a pak tedy měl dále zapnuto a mobil byl v batohu někde pohozený v autě.

                Endomondo jsem chvíli zkoušel a jestli si to dobře pamatuju, tak ten interval ukládání byl hodně dlouhý a přenastavit to nešlo (nevím jestli dané samotnou aplikací nebo převzatým nějakým standardním nastavením SGS2).

                0 0
      • l.smetana  

        Objednal jsem v Mironetu včera, záruka klasika 2 roky, střediska kde něco opraví apod. mají po celé ČR, cena super.

        Poreferuju až ho budu mít doma (pátek)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Wow, už mají K900.. a cena taky ujde, prakticky jako S4 mini na CZC…

          0 0
        • l.smetana  

          Tak Lenovo A660 bylo doma a už zase není – putovalo na reklamaci.

          Asi chyba kousku, ale snímač pohybu pořád ukazoval,jako by byl mobil nakloněný doprava a pod kryt se při ponoření dostala voda (ničemu se tam nic nestalo, byl to jen pár kapek).

          Dále jsem měl jeden den problém se dovolat (včera večer – T-mobile). Mobil se choval,jako by vůbec neměl signál a ani se nikdo nemohl dovolat mi. Zkoušel jsem jak doma, tak za jízdy v autě – signál nikde.

          Dále co mě trochu naštvalo byla povrzávající krytka na USB/jack když se na ni trochu zatlačlo. Nepůsobilo to moc dobrým dojmem. Ještě bych vytknul moc utopené tlačítko na odemykání a zamykání displeje (Samsung galaxy mini byl v tomhle dokonalý – jednak měl tlačítko na boku a taky se podstatně lépe mačkalo).

          Co se displeje týče, čitelnost na slunci tragická, jinak nic co bych vytknul. Zkoušel jsem pár her a všechno běhalo celkem obstjně. Takový Asphalt 8 se už ale kousal.

          Systém fungoval bez problému. Žádné proseky, zpomalené animace apod. vše běželo čistě.

          P.S.

          Mobil nespolupracoval se sluchátky (Skullcandy Ink). Mají totiž na sobě tlačítko primárně pro zastavení/začátku přehrávání. U Lenova to fungovalo tak, že při zmáčknutém tlačítku sluchátka hrály a když jsem nemačkal, tak nehrály vůbec. To se ale spraví kouskem izolepy :)

          Mironetu jsem mobil předal dnes, následuje poslání do Prahy a pokud se bude jednat o HW vadu (senzor pohybu) výměna mobilu za nový.

          0 0
          • jIrI___  

            .

            0 0
            • l.smetana  

              Vyřešeno vrácením peněz, jinak mi ho vyměnili za jiný kus, jestli se ptáš na tohle :)

              0 0
              • jIrI___  

                Ne :). Měl jsem tam napsané, že ten problém se signálem byl na straně T-Mobile, ale pak jsem si všiml data (ten problém byl až později).

                0 0
                • l.smetana  

                  Jo ták :)

                  No, ten problém byl taky způsobený Mironeťáckou ROMkou, u některých kousků to sem tam zahaprovalo. Hlavně, když mělo slabé 3G tak se nepřeplo zpátky do 2G a tudíž neměl vůbec signál (kdyby měl někdo ten samý problém).

                  0 0
                  • zdenek  

                    Kolega se stejným mobilem dostal od Mironetu zprávu, že udělat factory reset kvůli nějaké chybě v jejich ROM…

                    0 0
                    • l.smetana  

                      No právě, pak přibydou problémy s něčím jiným, jako například IMEI apod…to jsem jim ten mobil radši vrátil.

                      0 0
          • l.smetana  

            Po Lenovu A660 mi zbyl úplně nový, černý, gumový kryt a 2× fólie na displej, kdyby někdo chtěl za menší úplatu. Já už to nevyužiju.

            0 0
    • Tyboo  

      Dej pokoj s Androidem. Od té doby co mám Lumii s Windows phone 8 mi Android do baráku nesmí.

      0 0
      • roman 3D  

        to se ještě prodává?:-)

        0 0
        • Tyboo  

          a proč by se neprodávalo? Prostředí vypadá naprosto perfektně. Vše je neskutečně přehledné a jednoduché.

          Na androidu nemám rád milion pracovních ploch, kdy trvá hodinu, než člověk najde někde zastrčenou ikonku nějaké aplikace.

          Navíc WP je méně náročný na výkon, takže je rychlý jak blesk a nikdy se nesekne. Telefon s Androidem o podobném výkonu bude mnohem zasekanější. Proto je třeba 4-jádrové nesmysly u androidu.

          Neházím špínu na Android protože teď mám WP. Android mám v tabletu.

          0 0
      • Gronholm  

        Takže kolega. Nevíš o nějaké aplikaci (kromě Smarmaps), která umožní stáhnout Open Street Map nebo nějaké turistické mapy a jde do ní importovat gpx trasa? Offline Mapy.cz na WP8 budou snad ke konci roku, ale ty kromě zobrazení aktuální polohy na mapě nic neumí.

        0 0
        • MlokCZ  

          unfortunatelly, there isn't any plan to create the app Locus for Windows Phone

          to je oficiální citace

          To je už prostě riziko pořízení systému na který nejsou skoro žádné aplikace…

          0 0
          • Gronholm  

            Jestli na WP8 chybějí aplikace, tak to jsou ty lokální, třeba banky nebo právě turistické mapy. Jinak bída s app, která byla na začátku WP7 a i startu osmiček, už dávno není.

            0 0
            • MlokCZ  

              Kdyby jenom to, tak by to ještě nebylo tak hrozné (i když třeba pro mě zcela nepřekousnutelné, protože tohle jsou zrovna mnou nejpoužívanější aplikace).

              Ale když chybí i funkce samotného systému, u kterých bych čekal, že naopak budou automaticky perfektně fungovat když už ve Windows vždy byly.

              Jenže jak to celé přepisují na novou platformu, tak jim pořád hodně věcí chybí.

              Tím konkrétně narážím na vpnku, která už měla být dávno a stále není

              http://www.zdnet.com/…-7000017903/

              0 0
              • BB  

                Když jsme chtěli připojit WP8 k podnikovému Exchange pomocí certifikátů, tak se do woken ten certifikát dal dostat pouze jako příloha mailu. Takže bezpečnost veškerá žádná. Tak jsem to dali k ledu a zdá se, že to časem samo odumře.

                0 0
      • bleach  

        +1. po nekolika androidech jsem ztratil trpelivost, poridil lumii 920 a muj zivot se stal stastnejsim :D

        0 0
    • shark.jd  

      Za ty prachy Zopo C2 (Platinum), ale odolné tedy není vůbec – spíše naopak. Kvalita zpracování lepší jak Samsung plasťáky a železo uvnitř za ty prachy super.

      0 0
      • felix.org  

        Odolné asi fakt moc nebude, zpracování na velmi dobré úrovni. Odladění SW (konkrétně ROM od Etotalk) by mohlo být lepší. Občas vytuhne tak, že je třeba vytáhnout baterku, automatická regulace jasu je k ničemu, nikdy nezvýší jas víc jak na asi 60% (vyřešil jsem aplikací, kdy přímo na displeji reguluji prstem jas). A velikost už taky není úplně pro každého, třeba S3 mi v ruce oproti Zopu připadá malinkej. Za cenu, za kterou se dá sehnat se ty nedostatky ale dají odpustit.

        0 0
    • oXide  

      Odolné jsou v rámci možností všechny telefony, mnoho lidí chce odolný telefon, který je jim v podstatě k ničemu. Asi pro ten pocit, že telefon něco vydrží?

      Odolný je třeba:

      Samsung Galaxy Xcover 2 Ale ohledně výbavy je to spíše průměr.

      Caterpillar CAT B15 Věřím, že je odolnější než Samsung, ale je dražší a v porovnání o něco horší – operační paměť.

      Z těch ostatních bych zkusil něco takového:

      Sony Xperia M Výhodou je určitě NFC, jinak též průměr, ale zajímavý design.

      Ať koukám jak koukám, pro mě by byla asi volbou Sony Xperia P Kde díky celohliníkovému tělu určitě nějaká ta odolnost bude, výbava je taky velmi slušná a cena 6,5k je dobrá.

      Jinak být tebou, do ceny 6k se vyhnu úplně HTC, které má dobré jen modely vyšší třídy, u těch levných se nemá cenu pozastavovat. Nevím sice, proč nechceš Samsung, ale rozhodně se ho neboj, jsou to kvalitní telefony. V poměru cena/výkon jsou právě zajímavé telefony od Sony a potom zkus třeba Huawei nebo ZTE.

      Jinak když si něco málo přidáš, seženeš v zahraničí Xiaomi Mi2. U nás stojí něco okolo 8k, ale určitě by jsi byl nadmíru spokojen.

      0 0
      • MirosPikos  

        Proč jste všichni tak ujetí z NFC? Nenapadá mě, kde bych něco takového využil. Což je můj problém, že NFC absolutně nepotřebuju.

        Soustředil bych se na důležité věci, třeba aby to mělo elektronický kompas, když to chci na kolo nebo obecně jako nějakou outdoorovou navigaci.

        Bral bych 2 jádra a slušnou baterku, aby to něco vydrželo. Momentálně nemám ponětí, co by to mělo být. Mám Ascend G300 s CM10.1 a jsem spokojený. Dokud bude tahle plečka fungovat, pak nemá cenu nic jiného kupovat. S cenou do 6-ti bych se vyhnul profláknutým značkám a bral klidně něco od ZTE, Huawei nebo Xiaomi.

        0 0
        • jIrI___  

          Využití NFC v praxi si taky nedokážu moc představit.

          0 0
          • Frostty  

            Tak u vás na dědině..

            0 0
          • Smazaný účet  

            Třeba bezkontaktní platby?

            0 0
            • jIrI___  

              To mám tuším i v normální platební kartě. Ale jistě to nevím, nikdy jsem to nepoužil :D. Ale jo, tohle by mohla být pro některé rozumná věc.

              0 0
              • nitraq  

                Třeba bezkontaktní karta je pro mě důležitej prvek při vybírání banky. Proto jsem ještě nepřešel k Equa, i když jinak by to byla banka pro mě.

                Edit: Tak už koukám, že bezkontaktní kartu přidali:)

                0 0
              • Smazaný účet  

                Já se to mu taky furt bráním, teď by mi dokonce zdarma vyměnili obyčejnou za bezkontaktní, ale prdím na to. Pořád mě trochu děsí možnost zneužití. I když nastavíš denní limit, tak třeba o tu pětistovku či tisícovku při ztrátě prostě přijít můžeš, než kartu blokneš.

                0 0
                • camlost  

                  už cca 3 roky to je starost banky (je to její problém, že ti někdo zneužije kartu). nařízení EU.

                  přesné podmínky si už nepamatuju, určitě si je dohledáš někde na webu své banky.

                  0 0
            • TomasHanousek  

              Problém bych viděl v tom, že to nabízí jen některé banky a ještě jen ve spolupráci s některými operátory. A zvlášť pro lidi, kteří používají nízkonákladové (jako třeba já), tak tam bych NFC moc neřešil. Jestli vůbec, tak to zavedení ještě chvilku potrvá :)

              0 0
          • shark.jd  

            Protože většina lidí ani neví, že se skrz to (přesněji díky tomu) dají posílat soubory tak, že ho v jednom telefonu otevřeš, přiložíš zády k druhému, ťukneš a posílá se. Žádné debilní spárování či nutnost posílat přes internet. Já už bych telefon bez NFC prostě nechtěl (projde mi pod rukama spousty telefonů a hodně často takhle posílám soubory).

            0 0
          • mr.nikdo  

            S Beam – zabezpeceni a spusteni WiFi direct pro primy prenos dat mezi telefony.

            Prakticky jen prilozenim k NFC dokazes i spustit aplikaci a tim i nastavit telefon. Tech praktickych vyuziti je kotel, jen o nich nejspis poradne nevis :)

            0 0
      • Dejv94  

        Odolnost mě jde hlavně odolnější vůči blátu a vodě, před nárazy si mobil vždy chráním, ale abych nemusel řešit například když zmoknu na kole.

        Celý odpoledne hledám, čtu a studuji různé recenze a testy a začínám přemýšlet o „Lenovu S750“:http://www.mironet.cz/…gb+dp193730/. Je to sice trošku přes limit, ale tváří se to schopně a asi tomu budu věřit víc než Huawi nebo ZTE.

        Jinak Xperia Go vyhořela na tom, že nevydržela vodu. Orosila se čočka foťáku a přestalo jet on/off tlačítko. Udajně se jim v obchodě vrátila více jak polovina Xperii Go na reklamaci, Sony asi někde udělalo chybu.

        Na mobil si vždy dávám pozor, nikdy jsem neměl mobil v servisu kvuli mechanickému poškození. Je mi jasné, že pro to aby to odolalo nárazu, tak by to musela být velká gumová cihla. Stojím spíše o tu voděodolnost, která se fakt hodí.

        0 0
        • MirosPikos  

          To vypadá celkem schopně to Lenovo ;)

          0 0
        • oXide  

          To Lenovo vypadá zajímavě, čtyři jádra jsou pěkný, RAM 1 GB to je dnes standard, nicméně baterie má kapacitu „jen“ 2000 mAh. A bohužel se obávám, že se bude rychle vybíjet, protože si nemyslím, že bude telefon dostatečně optimalizován.

          A právě k optimalizaci se váže i grafická nadstavba Lenova, která nemusela být úplně plynulá. (Čistý Android tam asi nebude, nevím, s Lenovem zkušenost nemám.)

          Jestli můžu radit, rozhodně si ten telefon před koupením vyzkoušej, pokud máš možnost.

          0 0
      • rock  

        Ona je odolonost a odolnost. Ze mne stačí, že můžu mít telefon pohozený v kapse dresu bez ochranného obalu a nebude mu vadit prach, bláto, déšť, pot atp – což bohatě splní kombinace Gorilla Glass & zatěsněné konektory.

        Jako bonus alespoň nějaké lehčí ogumování, aby to přežilo občasný pád na zem (a aby to nevyklouzlo z té otevřené kapsy dresu).

        Kladivem do smartfonu nikdy tlouct nebudu.

        0 0
        • Lister  

          Mně bohatě stačí, když si telefon strčím do zavíracího igelitového sáčku – chráněný je pak dostatečně, ovládat se dá přes pytlík bez potíží a klidně i telefonovat – ale na kole netelefonuju, pokud někdo něco potřebuje, tak se ozve později.

          0 0
    • heerer  

      a co takhle nejakyho cinana primo od nich? pomer vkon/cena nemaji kokurenci!

      0 0
      • prvniodkonce  

        A po půl roce to chcípne a firmware si nepřehraješ, protože neseženeš (vlastní zkušenost).

        0 0
        • MirosPikos  

          Záleží co koupíš a nebo může být problém mezi klávesnicí a židlí :)

          0 0
        • heerer  

          tak koupe tel z ci y nese rizika. nejen v tom co pises. Ale to co ty uvadis vyresis tim, ze si koupis ten model, kterymu je venovana pozornost(chapej podpora uzivatelu) vetsi. Pote se ti to nestane;-)

          0 0
          • MirosPikos  

            Přesně tak, důležitý faktor při vybírání nového mobilu pro pokročilého uživatele – velikost komunity okolo daného modelu.

            Je pak zajištěno, že nejsi závislý pouze na výrobci a můžeš se tak těšit dlouhé neoficiální podpoře. Třeba já mám v G300 od Huawei Android 4.2.2 (CM10.1). Poslední oficiální aktualizace je přitom 4.0.3 tuším a další určitě nebude (oficiální).

            0 0
            • Luke96  

              A jak to běží? ja mám CM10 na SG a tam je to super, na služební G300 bych ho rád dal, můžeš mi dát odkaz na konkrétní romku ?

              0 0
              • MirosPikos  

                http://getcm.thebronasium.com/…

                Tady si vyber dle libosti. Nahrávám vždy poslední ROM. Teď jedu na nějaké z 26.8. a zdá se, že autor zapracoval zas na výdrži, která se blíží STOCKové ROMce.

                Kdybys tam dával 10.1 a používal na G300 Locus, tak mi prosím dej vědět, potřeboval bych něco vyzkoušet – mám problém s kompasem. Pak bych ti poslal případně video, co mi to dělá nebo nedělá.

                0 0
            • Dejv94  

              Mohl bys mi napsat mail? Chtěl bych se zeptat na pár věci.

              0 0
      • Tyboo  

        Proč číňana? Není lepší podporovat evropskou ekonomiku?

        0 0
        • raceman  

          :D

          0 0
        • zdenek  

          :D

          0 0
          • Tyboo  

            jeste se tomu smejte vy blbecci. s timhle pristupem za 5 let koupi vasi firmu cinani a za 10 let budete jezdit v cinskym aute a jist cinsky sracky. fakt vyhra. Hlavne ze usetrim 2 litry za telefon

            0 0
            • roman 3D  

              :-), pobavils po ránu

              0 0
            • raceman  

              na tohle uz je :D malo, tady uz se uplatni ROFL ;)

              0 0
              • Tyboo  

                a kdyby přišli němci, tak ty budeš první co začne hajlovat. takové mám nejradši.

                0 0
                • raceman  

                  asi dobrej matros co? co prispevek, to perla ;)

                  0 0
                • Frostty  

                  Němci se aspoň neschovávají za klišé.

                  0 0
                  • Tyboo  

                    jaky klise? ze mam radsi nokii nez korejskyho samsunga a androidem, ktery mi nevyhovuje a levne cinany sem do sveho vyberu treba vubec nezaradil?

                    0 0
                    • Frostty  

                      Tohle klišé: „jeste se tomu smejte vy blbecci. s timhle pristupem za 5 let koupi vasi firmu cinani a za 10 let budete jezdit v cinskym aute a jist cinsky sracky. fakt vyhra. Hlavne ze usetrim 2 litry za telefon

                      0 0
                      • Tyboo  

                        v cem je to klise? Podle meho je to docela realny scenar pokud kazdy pujde hlavne po cene, misto toho aby podporil domaci (potazmo evropske) vyrobce/prodejce.

                        0 0
        • jIrI___  

          :D

          0 0
        • nitraq  

          Tak ukaž rozumnej kousek, kterým podpoříš evropskou ekonomiku.

          0 0
          • prvniodkonce  

            siemens mt50 :D

            0 0
          • roman 3D  

            však si pořídil polomrtvou nokii:-)

            0 0
            • prvniodkonce  

              A oni to snad dělaj ve Finsku? Teď mám v ruce jednu z Číny.

              0 0
              • roman 3D  

                někdo si možná myslí že jo

                0 0
              • Tyboo  

                Většina mých telefonů byla vyrobena ve Finsku a i kdyby se montovala v číně, tak důležité je to, kam jde zisk a ne těch 30 dolarů výrobních nákladů.

                0 0
                • Mig_all  

                  Jdeš s křížkem po funuse v eu už do mobilů nikdo nedělá… Mimochodem odkud máš PC, noťas, televizi?

                  0 0
                  • Tyboo  

                    mobil je jenom jeden z mnoha produktu. A to, ze se vetsina dnesni elektroniky vyrabi v asii je fakt se kterym nic nenadelam. Ovlivnit ovsem dokazu to, kam poputuje zisk z toho co si koupim a radsi tema par tisicovkama naplnim mesec nejakemu evropskemu/ame­rickemu kapitalistovi nez cinanovi.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Není čína jako čína ;0)

                      0 0
                    • zdenek  

                      Je jasné, že s tím nic neuděláš. Takže tady bojuješ alespoň za podporu distributorů a řetězců, co si za dovezení z Číny nechají zaplatit 200% původní ceny… Kvůli dobrému pocitu, že podporuješ EU. :-)

                      BTW: Mironet dováží Lenovo z Číny. Sice je prodává o nějakých 50% dražší než individuální nákup, ale zase přidává podporu a záruku v CZ, což mi přijde docela férové.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        KDyž jsem uvažoval, jestli vzít Lenovo od spolehlivého zahraničního prodejce (etotalk.com) nebo z Mironetu, tak po započítání poštovného a celních poplatků to u Mironetu vyšlo o nějakých 500–700 Kč dráž. A to se za tu záruku v ČR a dodání druhý den od objednání vyplatí :)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Přesně tak, ale stejně jsem zvědavý, kam se ceny lenova hnou až nastoupí oficiální česká distribuce. Doufám, že se do vánoc pohne cena K900 pod 10 bez DPH..

                          0 0
                        • l.smetana  

                          Lenovo A660 vychází u Mironetu snad ještě levněji, než z Etotalku :)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Před měsícem to právě u něj dělalo těch 500–700 Kč :)

                            0 0
                            • l.smetana  

                              Je to možné, já to objednával tento týden :) Bez daně nějakých 2 700. s daní kolem 3 300 mám pocit.

                              Číňan to má za 100 dolarů + 30 poštovné, což už takový rozdíl není a mám k tomu záruku. :)

                              Ty jsi kupoval taky A660?

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Kupoval jsem ho pro ségru, na mě to už je moc velké pádlo.

                                0 0
                                • Dejv94  

                                  A dobrý to Lenovo? Má čistej android nebo ne? Jaký je zpracování za tu cenu?

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Jak je na tom softwarově netuším, nějak moc jsem ho neprocházel. Displej je poměrně otřesný, na slunku čitelný mnohem hůř než na Xperii Ray. Jinak zpracováním na mě působilo velice solidně, žádné povrzávání apod., při otevírání zadního krytu jsem si zlomil nehet jak pevně drží :)

                                    0 0
                                    • zdenek  

                                      Já jsem nedávno koupil JiaYu G4. Displej je dobře čitelný i na sluníčku. Ale třeba na běhání už mi přijde dost velký.

                                      Kolega vzal potom A660. Je trochu menší a bohatě by mi stačila. Hlavně kvůli vyšší odolnosti. Nemusel bych nosit mobil v igelitu v kapse dresu. Nebo možná S750…

                                      0 0
                                      • Dejv94  

                                        Tak jsem objednal Lenovo S750, tak pak mužu napsat, jakej je a přidat foto. Měl by být v uterý.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Zajímalo by mě hlavně zpracování (i když uvažuju spíše o K900, tak mě zajímá kvalita lenovo telefonů obecně), takže se budu těšit na info ;0)

                                          0 0
                                          • Jauda  

                                            i já si ho dneska objednal, tak jsem zvědav kdy dorazí. Otec má 660ku je v pohodě.

                                            Snad se mi i podaří poladit problém s GPS a SportTrackrem – blbne ujetá vzdálenost.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Tohle by mě zrovna moc netrápilo, stejně bych si nechal One V jako telefon na kolo.. Spíš mi jde o zpracování, protože když jsem skoro před rokem a půl kupoval celokovové HTC One V, tak jsem se těšil na bezchybné zpracování a docela jsem si naběhl, přestože v recenzích psali superlativa. To samé píšou o K900, že zpracování je třída. S notebookem od Lenova jsem naprosto spokojen (TP X230), tak doufám, že telefony taky umí :0)

                                              0 0
                                          • Dejv94  

                                            Takže dnes jsem si ho donesl domů. První setkání je naprosto pozitivní. Mobil je celý plastový, ale nikde nic nevrže, vše krásně lícuje, drží a neprohýbá se. Zpracování je na dost vysoké úrovni. Krytka od usb/jacku fakt drží, při sundávání zadního krytu jsem si zlomil nehet, fakt to tam drží fest. Sony Xperia Go se vůbec nemůže rovnat ve zpracování, Lenovo je uplně jinde (rozdíl v ceně pouze 500kč). Android 4.2 vypadá pěkně, je to rychlý a nikde se to neseká ani mobil neváhá. Čeština je 99% v mobilu. Display je pěkný, bezproblému srovnatelný s HTC One S.

                                            Zde jsou nějáký fotky a srovnání s přítelčiným HTC One S.

                                            (http://dejv57.rajce.idnes.cz/…s_HTC_one_S/)

                                            Jinak měl jsem v obchodě Lenovo K900 v ruce. Je to dost velký, přece jen 5,5 diplay už je dost, jinak je celej v hliníku a vypadá taky moc dobře.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Paráda, tak nějak jsem tohle hodnocení čekal :0) Fotky jsem si prošel – najednou jak One S vypadá jako chudý příbuzný :0) S tím K900 jsi mě nepotěšil, takhle asi fakt budu muset rozbít prasátko ;0)

                                              0 0
                                            • Dejv94  

                                              Tak jsme srovnali HTC one S a Lenovo S750 pomocí AnTuTu benchmark a Lenovo je celkově o trošku lepší (má více bodů).

                                              0 0
                                        • Lister  

                                          Včera se mi dostal do ruka telefon Lenovo P780 – zpracování výborné, velká část těla z kovu, 5 palcový velmi dobrý displej (evidentě IPS), obrovská baterie 4000mAh. Systém rychlý, dobře odladěný. Váha vysoká, ale to je asi tak to jediné, co bych mu po osahání vyčítal. Navíc je to dualsim.

                                          0 0
            • Tyboo  

              Ne kazdy ma potrebu si kupovat S4 aby na foru vsichni zavideli

              0 0
              • nitraq  

                No tak, nenech se přemlouvat, ukaž nějakej ten telefon na podporu evropský ekonomiky;)

                0 0
        • MirosPikos  

          Právě proto nakupuji všechno co jde z číny, aby EU klekla co nejdřív. Čím dřív, tím líp.

          Ale ono tak jako tak, kdo vyrábí v EU mobily? Nokia? Ani tím už si nejsem jistej.

          Ušetřit 2.000,– na mobilu je paráda a pokud si to nemyslíš, pak jsi zcela jistě hloupej. Kdyby nebyla EU a všemožný levičácký cla, daně, minimální mzdy, kvóty, dotace a já nevím co ještě. Zkrátka všechno, co likviduje volný trh a degraduje lidskou práci tím šíleným parazitismem. Pak bych si jistě rád koupil mobil, který bude vyrábět nějaká evropská značka v zemích CEFTA a liboval bych si, jak jsem ušetřil, když jsem nekoupil předražený mobil z Číny. Nebo by byl minimálně za stejnou cenu, ale v lepším zpracování a hlavně bez komplikací s případnou reklamací.

          Bohužel, situace je taková jaká je. Nemám z ní radost. Kdo by taky mohl mít. Když sem tam přemýšlí, kam emigruje, až to tu zase převezmou sockomunisti. Ale lepší by bylo, aby se EU zhroutila ekonomicky, než třeba nějakou občanskou válkou, což je bohužel velmi reálné a klidně může dojít k obojímu. A to člověk nebere v potaz barbary islámského vyznání.

          0 0
          • Frostty  

            Nestraš prosim tě, to by člověk musel zdrhnout mezi tučňáky, nebo aspoň do Austrálie ..

            0 0
            • MirosPikos  

              Mě by se zamlouval spíš Nový Zéland, ale Austrálie taky celkem dobrá volba. HongKong by byl taky fajn :)

              0 0
          • Tyboo  

            telefony z číny, chleba, šunka a čokoláda z polska. Hlavně žes ušetřil..

            0 0
            • nitraq  

              A co je z Lidlu, není k jídlu, že?

              0 0
              • jIrI___  

                Tak tak.

                0 0
              • Greyhound  

                To jsem si myslel taky. Jeden z našich klientů je ale výrobce salámů a uzenin a když jsme s finančákem probírali rozdíly mezi výrobkama co prodávaj pod vlastní značkou a do Lidlu tak nám vysvětlil, že z hlediska obsahu masa a kvality surovin má Lidl hodně vysoký nároky, přísně si to kontroluje si to a výrobky nejsou o nic horší než jejich vlastní. Akorát jsou levnější, protože stejně přísnej je Lidl i při vyjednávání a nemají jinou možnost než podepsat smlouvu za pevnou cenu na celý(!) rok.

                0 0
                • MirosPikos  

                  To byla spíš sranda od nitraqa, řekl bych. V Lidlu se dá nakoupit hodně kvalitní potravina, kdo trochu vaří, tak to jistě potvrdí. Dneska chlazený pstruh a vypadal, že nebude starší jak 1 den. Oči krásně čiré, výborně vykuchaný a chuťově v pohodě – prostě dobrej pstruh vyrostlej na granulích :)

                  0 0
                  • nitraq  

                    Přesně tak. V situaci, kdy bydlím mezi Lidlem a Albertem a do malých obchodů to mám daleko a jsem línej, tak chodím prakticky jen do Lidlu. Jejich privátní značky nejsou vůbec špatný a často narazím na dobrou kvalitu za pár kaček. Jako třeba Grana Padano, kterej už ale delší dobu nemaj v sortimentu, šmejdi:)

                    0 0
                    • camlost  

                      Nebo jako mléčné výrobky Jumbo Fruit, jež jsou z 50% tvořeny použitou arabskou gumou

                      0 0
        • Smazaný účet  

          uz je pozde..takze jenom kratce…

          ty p*co ty ses dobra p*ca…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Taky přemýšlím o číňanovi – Lenovo K900, jen čekám na ofic distribuci (měla by být na podzim) a nějaké srovnání s ostatními smartfouny :0)

        0 0
      • Greyhound  

        po zbeznem pruzkumu trhu (nechci velky padlo ani platit pres 10K), prostudovani recenzi a diskuzniho fora jsem ten dojem ziskal taky, rozhod se trochu zariskovat a objednal cinana Xioami Mi2s. Tak uvidime jestli dorazi cinskej zazrak nebo cinskej smejd :-)

        0 0
    • Mig_all  

      Za kolik prodáš ten gumový obal?

      0 0
    • maedva  

      Moznosti je dnes mraky, namatkou treba:

      http://www.czc.cz/…1256/produkt

      http://www.itage.cz/…00100016370S

      Atd… :-)

      0 0
    • KubaBajk  

      Dotaz pro zkušeňáky lehce mimo téma:

      Vyhrabal jsem doma HTC Touch Cruise – Polaris na Windowsech. Víte někdo, jak telefon na Windowsech předělat na Android? Na Youtube jsou jen videa, kde už na telefonu Android běží, nikoliv jak jej nainstalovat.

      Potřeboval bych návod úplně od začátku, tzn. odinstalace Windows, pokud možno odkaz na funkční Android a popis následné instalace Androida…?

      0 0
    • Lister  

      Potřebuju nakopnout.

      Dual Sim kolem 4 palců se slušným foťákem a dobrým displejem.

      Snažím se prosazovat novou Xperii M, ale žena trvá na mechanickém středním tlačítku, na které je zvyklá z Raye.

      No a v takovém případě přichází v úvahu asi jen Samsung nebo je i něco jiného?

      0 0
      • KubaBajk  

        LG?

        0 0
        • madcat  

          Ale dyť to není dual SIM..?

          0 0
          • Lister  

            Dual sim verze se opravdu dělá, ale 4,3 palců už bude moc a menší L5 má docela shit procesor a už bych se hodně bál o plynulost prostředí. Navíc jsem vlastně nezkoumal jestli se dual sim u nás prodává.

            0 0
      • kali222  

        taky taky tak, akorat ty pojedes asi v jinych castkach. 4" mozno lehonce vice, ale ne televize! android, rozumny fotak. aaa chvile dulezitosti GPS modul, ktery nema problem se signalem, kdyz je telefon treba uprostred auta, bez legrace. srasne bych si chtel poridit jednou konecne telefon, ktery nechyta signal 3 dny, ale chvili po tom, co vylezu ven. :/ mel bych nejakemu modelu okolo 6ti venovat zvysenou pozornost? Ď.

        Edit: co me k tomu zene…sice velky firmy zaruku vyssi budou, ale rikal jsem si, ze kdyz mi stavajici tel trosku…,tak ze bych si jeste ke konci roku koupil neco s 2letou zarukou. :)

        0 0
    • StuntJ  

      Má tu někdo S4? nevím proč, ale z nějakého důvodu mi S4 odmítá pracovat USB přes HUB, je to normál? Xperia Ray šlapala normálně …

      0 0
      • mr.nikdo  

        Ma i nema :-D.

        Ted je na reklamaci :-(. Baterka se nafoukla tak, ze navic nadzvedla i sklicko.

        Cece a USB jsem tam pouzil jen jednou :-D.

        Co s tim chces delat?

        0 0
    • blisterexist  

      jaký je aktuálně nejlepší telefon kolem 3,5t? našel jsem lenovo: http://www.bscom.cz/…olny_d273831?…

      0 0
      • bystryi  

        Haier W910, pokud máš zájem mám jich několik na prodej

        0 0
        • blisterexist  

          to je co zač? vydrží to něco, kolik to stojí?

          0 0
          • l.smetana  

            Řeknu ti to takhle, mobil jsem 5 dní měl, už jsem ho poslal na reklamaci do Číny. Při malé spršce se mi dovnitř dostala voda a odešel slot na SIM kartu.

            Jinak je to celkem sympatický mobil, sem tam mi sice vrznul, ale nic hrozného. Displej je super, výkonu má poměrně dost, akorát se rád hřeje..

            0 0
            • blisterexist  

              tak potřebuju něco co nebudu muset reklamovat a nebude to šit

              0 0
              • jIrI___  

                Za těch 3,5k je zvlášť ten druhý požadavek nesplnitelný.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Lenovo telefony už nabízí i CZC, takže případná reklamace je už v pohodě – rozuměj netřeba posílat až do Číny.

                0 0
            • bystryi  

              Jako to krytí IP54 berte s rezervou, když se k tomu budeš chovat jako k normálnímu telefonu, tak vydrží. Sám ho používám a nemůžu si stěžovat. Jinak mi už taky zmokl, ale nic se mu nestalo.

              0 0
              • blisterexist  

                ještě si mi neřekl cenu, kdyžtak napiš na mail

                0 0
              • l.smetana  

                Tak to je jasné, ale alespoň jeden déšť to vydržet mohlo..

                Na kolo bych si to už podruhé na řídítka nebral. A do kapsy to je zas moc velké.

                0 0
    • Lachtis  

      Poraďte prosím, sháním phone, musí být kompaktních rozměrů, ty obludná pádla co se vyrábí nechci. Ikdyž i toto je velké, ale v dnešní době nemám moc na výběr… Recenzí mám přečteno hafo, ale třeba se tady někdo najde, kdo přímo telefon vlastní. Po vyzkoušení systému WP, půjdu do Androida a vzhledem k mým požadavkům váhám nad Sony Xperia M a Samsung G S4mini. Oba mají téměř totožné rozměry, pro Sony hraje lepší cena, víc se mi líbí (hlavně v té zelenožluté) a lepší výdrž baterie pro Samsung lepší vybavení, foto. Prosím máte někdo jeden z těchto phounů a zkušenosti? Ď.

      0 0
    • Azmir  

      Přiseru se s dotazem, co byste zvolili vy? HTC One S nebo HTDC Desire 500 ? U One S mi vadí ta relativně malá paměť, ale jinak zase vše ostatní mi přijde na One S lepší, už jsem byl ale rozhodnutý pro HTC Desire 500, tak se ještě radši zkusím pozeptat :)

      0 0
      • felix.org  

        Něco čínskýho :-)

        0 0
        • Azmir  

          Nevím, dost mi záleží i na foťáku a od těch čísnkých co jsem četl tak fotky většinou žádná sláva, spíš fakt zůstanu u výběru z těhdle dvou, jen se rozhodnout který :)

          0 0
          • felix.org  

            Rozhodnout se budeš muset sám, ale starší telefony od HTC moc dobře nefotily, snad kromě Incredible S. Na té 500 by mi asi vadilo rozlišení displeje a zvaž, jestli ti nebude vadit Blinkfeed…

            0 0
          • Dejv94  

            Já mám už nějákou dobu Lenovo S750, přítelkyně má HTC One S. Vpodstatě ve všech směrech je Lenovo lepší, hezčí fotky, stejný display (rozlišeni), mnohem lepší baterka. Jediné plus HTC je kovový tělo, ale Lenovo mám stejně v gumovým obalu. Cena Lenova skoro poloviční, výkon je srovnatelný. Něják mi Lenovo přirostlo k srdci a už bych ho nedal z ruky (ani s GPS není naprosté žádný problém).

            0 0
            • bystryi  

              Chtěl jsem koupit HTC One S, ale jakmile jsem narazil na Haier W910, tak jsem neváhal.

              0 0
              • Dejv94  

                Ted na to koukám, ale ty tlačítka v displeji by mě vadila, zbytečně nevyužitý prostor pod displejem, ale jinak vypadá fajn.

                0 0
                • bystryi  

                  Ty tlačítka se dají vyřešit přes aplikaci, která je skryje.

                  0 0
                  • l.smetana  

                    Jo, to jsem taky zkoušel a je to asi podle gusta každého soudruha, nicméně to pro mě bylo ještě horší, než s tlačítky :D

                    Mimochodem, na ty tlačítka si rychle zvykneš a za chvíli ti to ani nepřijde. Na fotkách ten mobil vypadá celkem škaredě, ale ve skutečnosti není tak hrozný.

                    0 0
              • blisterexist  

                cenu nenapíšeš ale reklamu sem cpeš pořád :-D

                0 0
    • op  

      Chci si koupit Sony Xperia V (neoriginalni distribuce), je za dobrý peníze. Můžete mi někdo komentovat, je to dobry mobil? Jaký připadne problémy me čekají – obecné problémy toho modelu i toho, ze se jedna o neoriginalni distribuci? V mobilech se nevyznam, doteď používám ke spokojenosti Nokia E52. Chci to hlavne kvuli navigaci v terenu a dale kvuli wifi hotspot. Diky moc.

      0 0
    • Lister  

      Nemá někdo předhled, které mobily mají nejlepší fixaci a přesnost GPS signálu? Začínám vybírat nový a tohle je jedna z priorit. Asi to bude chtít model s podporou glonas, ale to samo o sobě ještě není zárukou.

      0 0
      • l.smetana  

        Například Čína Haier W910 má první fix kolem 6ti vteřin a přesnost 3 metry, to už je slušné si myslím

        0 0
        • Lister  

          Asi jsem měl dodat, že by to mělo být něco profláklejšího, co se dá běžně pořídit přes operátora, abych jim to pak mohl hodně rychle vždycky omlátit o hlavu.

          Ať vybírám, jak vybírám, tak mi zatím nejlépe vychází S4 mini, sice je to docela předražený krám, ale mix vlastností je asi takový, jak bych si představoval.

          Klidně bych si koupil dražší telefon i větší, ale vždy se to něčím zabije – hodně by se mi líbila dvojice LG Optimus G a LG G2, ale zrovna u nich je GPS údajně hodně nepřesné a u G2 to navíc zabíjí malá vnitřní pamět.

          0 0
          • Tehu  

            jj LG na gps zadna slava, jeste kdyz jsem mel Optimus Black s Froyo 2,2 tak tam to bylo vporadku pak jsem upnul ICS 4.0.1 a bylo to nepouzitelne… Ted mam Optimus L9 je to lepsi, ale tak na silnicni pouziti ci chuzi po meste. V terenu bez cisteho obzoru nad hlavou jsi hodne mimo…

            Kamos ma S4ku jako navi pouziva ale zas jen na silnici. V prirode je to tak akorat o nervy !!! Co s toho dle meho nazoru plyne? Kvuli GPS mobil nekupovat, to stejne nenahradi bez nejakych vyhrad uzivatele. Kdyz chces dat 12k do mobilu lepsi nejakej Oregon za 6ku a mobil za druhou 6ku a budes spokojen ;-)

            0 0
            • Lister  

              To se mi právě moc nechce tahat dva přístroje a navíc vím, že levnější mobil by mi stejně asi moc neseděl – trochu jsme se rozmlsal. Mobil za 12 tis mít nemusím, ale kolem 9–10 to asi bude.

              Ještě k té ceně S4 mini – sice jsme napsal předražený krám, ale to spíš takové povzdechnutí, že ty mobily jsou poslední dobou fakt celkově dost předražené. Prodává se za stejné peníze jako SIII což by mohlo vypadat jako docela ambiciosní cena, ale pokud odmyslím velikost dipleje a určitou „prestiž“ bývalé vlajkové lodě, tak jsou ty telefony víceméně srovnatelné – výbava je obdobná, výkon papírově slabšího dvoujádra je díky nižšímu rozlišení displeje srovnatelný a výdrž snad i vyšší. Takže pokud někdo nerazí heslo, že čím víc pádlo, tím víc telefon, tak mi to nakonec nepřijde jako špatná volba. Protože ať se podívám kamkoliv jinam, tak mi vše ostatní přijde vždy horší.

              0 0
              • roman 3D  

                mám s4 mini a doposud jsem měnil telefony jak na běžícím pásu, s tímhle jsem prozatím naprosto spokojený, pětipalcový a větší pádlo není pro mě, jediný mínus byla právě ta cena, teď je to výrazně lepší na pořízení, gps celkem použitelný a v rámci možností i přesný, každopádně lepší než u S2,S3mini,Huawei Y300 či P6 kterou jsem měl na ozkoušení

                0 0
                • MlokCZ  

                  To je dobře, že gps lepší než u S3 mini. S3 mini už taky má glonass (což S2 ještě nemá, pokud to není S2 plus).

                  0 0
              • MlokCZ  

                S4 mini konečně klesla na už trochu přijatelnou cenu, už se blíží 7tis. Kč.

                U S4 mini mi vadí jediná věc, ale to poměrně hodně. A to, že změnili poměr stran displeje oproti S2 a je tak o 2mm užší a o 2mm vyšší. A šířka u S2 mi přijde takové minimum.

                S3 není moc konkurent. Sice 4-jádro, jenže výrazně slabší, takže výkon v reálu většinou naopak znatelně nižší a to současně s větší spotřebou.

                Méně RAM, i když tady je případně mírně dražší LTE verze s 2GB RAM.

                A k tomu S3 má blbý poměr velikost displeje x velikost přístroje.

                Mě by se líbila S4 mini kdyby byla stejně široká jako S2, tzn. při tom menším okraji by to znamenalo, že by displej mohl být o 2mm širší než má S2.

                To bych neváhal a okamžitě bral.

                Takhle jsem pořád na začátku rozhodování S4 x S4 mini, zvlášť když se teď rozdíl cen je pořád kolem 4tis. Kč, což je teď poměrově hodně.

                0 0
                • Lister  

                  7tis asi jedině jako šedivka. Po zkušenostech už raději oficiální dovoz a tam je to minimálně o 2 tisíce víc.

                  Ten poměr mi zase tak moc nevadí, poté co mám tablet používám mobil už zase více jako mobil a ne jako přenosné PC.

                  S4 bych snesl – lepší displej (lépe čitelný na slunci), vyšší výkon, tělo stejné jako SIII, ale tolik už se mi prostě dávat nechce – třeba až zase za rok, až se bude S4 vyprodávat.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    S šedivkou nemám problém. Je ale nutné ji koupit v prověřeném obchodě ohledně reklamací.

                    0 0
                • Tehu  

                  premyslel si o Huawei Ascend P6 ??? Sice vykonove s S4 nesrovnatelny ale myslim ze solidni stroj pod 10k. V testech jediny co kritizuji tak procesor. Ale i tak proste chvala vsade. Kamos co do toho v Praglu hodne dela tvrdi ze je tato znacka skryty potencial a ze jeste neco dokaze !!!

                  0 0
                  • blisterexist  

                    K huawei můžu říct jen jedno, mám ascend G300 a teď bráchovi kupuju ascend Y300 :-)

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Výkon by mi nevadil, to by bylo ok u Ascendu P6. Šířka x velikost displeje je výborná, takhle bych si to přesně přestavoval.

                    Ale nesplňuje bohužel dalších více mojich požadavků:

                    • Touchwizard (maximálně mi vyhovuje)
                    • AMOLED displej (využívám upozornění na displeji, což je použitelnékvůli baterii pouze na AMOLED displejích)
                    • středové HW tlačítko, na to už jsem si také dlouhodobě zvyknul apoužívám ho pořád a vyhovuje maximálně
                    • pod displejem je zbytečně vysoký okraj (hůře se mi pak píše jak mámkrátké prsty)
                    • nesnáším super tenké telefony, ty se mi hodně blbě drží a špatněse s nimi manipuluje; 6mm tloušťka, to fakt ne; naprosto nechápu to honěníco nejmenší tloušťky (u S2 mi přijde tloušťka optimální po tom co jsemdal baterku s vyšší kapacitou a nepatrně tloušťka narostla)

                    V tomhle u mě vede S4 mini, S4 už začíná být také zbytečně tenká.

                    S4 mini je telefon, který mi nejlépe sedí v ruce ze všech telefonů co jsem kdy měl v ruce. V tomhle ideál.

                    Bohužel s mojí malou rukou nemůžu mít ideální současně displej a jak sedí telefon v ruce.

                    0 0
                    • Lister  

                      To jsme na tom tak nějak podobně.

                      Sam má možná někdy problém se stabilitou a některé kousky jsou prostě horší, ale když funguje, tak funguje dobře a spoustu vychytávek používám pravidelně – možná už to okopírovaly jiný, ale dost geniální mi přijdou gesta ne telefonování a psaní zpráv v telefonním seznamu a podobných věcí by se našlo více.

                      HW tlačítku jasné plus i když třeba G2 se dá probudit i poklepáním na displej což by mi jeho funkci klidně mohlo nahradit, jinak mi vyhovuje i rozmístění ostatních kláves a prvků. Absolutně nechápu výrobce, kteří hlavně u velkých telefonů dávají odemykací tlačítko na horní hranu, umístění všech kláves na pravý bok (jako to má Sony) bude vyhovovat prvákovi, ale pro leváka je dost napikaču, USB zdířka na dolní hraně je pak výhodou v autě při umístění do držáku.

                      Prostě když to sečtu, tak je tam spousta drobných věcí, které ze Samsungu pro mne dělají skoro 100% vyhovující telefon.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Zatím jsem to tedy vyřešil tak, že ještě nechávám S2 a vyčkávám :-)

                      0 0
    • kali222  

      potrebuju a uz vazne telefon, ktery nema problemy s internim gps! :/ ma takovy problem S3 nebo S4mini nebo ten dojezd S2? za tu dobu, co je gps v mobilech jsem mel vzdycky stesti (nebo blbe vybiral) na presny opak. chci uz fakt neco, co se pripoji „hned“ (jasne, ze to neni jen o telefonu).

      0 0
      • aquilas  

        Mám Xiaomi MI2A a GPS funguje naprosto bezchybně. Fix venku vlastně ihned a v místnosti(pa­nelák) do pár vteřin. A polohu určuje velmi přesně. To je můj postřeh.

        0 0
      • Žulda  

        Já mám S3mini a nemám žádný problém. Polohu má během pár sekund.

        0 0
      • Lister  

        Když počkáš pár dní, tak ti můžu npsat srovnání SII vs S4, akorát tam už asi nemíříš. S4 mini má podle všeho mnohem přesnější GPS než SII? ale zázraky bych od toho zase nečekal.

        U SII byla navigace skoro nepoužitelná i na jízdu autem v terénu ještě horší. Brácha má SIII a taky nějak extra nadšený není – pokud nemá telefon pod předním sklem, tak taky ukazuje hodně nepřesně – klasiky projedeš křižovatkou a mobil ti teprve ukazuje, že se k ní blížíš :-)

        0 0
        • kali222  

          pockam, ale s4 je mimo me cenou. uz bych fakt chtel, neco s cim neni problem, jestli se to obcas o kus sekne to nevadi, ale aby umisteni na loketce znamenalo nenajiti satelitu a signal=pouze uplne zapadle u celniho skla…to uz ne.

          0 0
          • Lister  

            Co jsem četl reakce, tak GPS u S4 mini je hodnocená jako poměrně přesná záležitost. GPS u SII mě taky děsně vytáčela, dlouho jsme to chtěl už vyměnit a teď už bohužel musím. Chtěl jsem S4, hodně jsem se snažil přesvědčit, že mi bude stačit, ale pak jsem si pořádně osahal vedle sebe SII a SIII a zjistil, že rozměry přístroje mi nevadí, naopak že displej mi vyhovuje více ten větší a už asi nebylo cesty zpět. Zatím jsme si vždy ověřil, že jakýkoliv kompromis mě začne velmi rychle vytáčet.

            0 0
            • kali222  

              tomu rozumim, ale na tento pristup zatim nemam. :))

              0 0
              • Lister  

                No já zase právě nemám na to kupovat pořád levné věci a pak je rychle protáčet :-)

                Ale kdybys to napsal o něco dříve, tak bych možná o té tvojé SII uvažoval. Má totiž jednu výhodu a tou je aktivní originální držák do auta (často ho používám) – tento komfort už žádnému dalšímu modelu výrobce nedopřál.

                0 0
                • kali222  

                  no to ja taky ne. ja musim drzet hubu a krok i v pripade nespokojenosti. :D ja nemam ani S2, ale vsiml jsem si ze z ruznych vyckavacich manevru + ruznych aktualizaci se tady dlouuuuuhooo drzela a prodava se G2+, tak jsem ji zaradil do vyberu. :)

                  0 0
            • StuntJ  

              jedině S4, pokud chce člověk dobrý mobil bez kompromisu :o)

              Jediné velké mínus je že je z plastu a asi mě čeká výměna baterie, páč se jim některé série nafukují :o/

              0 0
              • mr.nikdo  

                Dej si na to bacha.

                Me se nafoukla tak, ze rozlepila displej – odlepila sklo ⇒ byla tam citelna hrana mezi hlinikovym prouzkem a sklem :(

                0 0
                • StuntJ  

                  No já se divím, že na tomhle zatím Samsung nereaguje a není svolávačka, asi čeká, že to někomu urve koule, zaplatí milion babek na odškodným a pak bude teprve řešit …

                  0 0
                  • Lister  

                    Není někde seznam vadných sérií?

                    0 0
                    • StuntJ  

                      No údajně by to měli být serie s číslem začínajícím BD1 výroba CHINA a dál . Sám doma jednu a čekám kdy se nafoukne… V prodejně sice to mění na počkání, ale musí mít defekt, preventivně ani prd … :o/

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        U me se resi, jak to bude s displejem – mam to pres prostrednika, ale Samsung v Brne (Svobodak)rikal typek, ze zalezi na cene opravy – jestli se to vleze do limitu. Takze je mozne, ze by mi ani telefon neopravili.

                        0 0
                        • StuntJ  

                          nO MĚ SPÍŠE ZARÁŽÍ, ŽE VÍ JAKÉ SERIE SE SEROU VÍ ŽE JE STÍM PROBLÉM, ALE NECHAJÍ TO ZAJÍT AŽ DO TOHO STAVU, KDY JE TA BATERKA NEBEZPEČNÁ …

                          sry za CAPS

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            Mas recht. Mozna je to i tim, ze prodej S4 moc nejde.

                            Jeste aspon pred 2 mesici bylo porad o strasne, strasne, strasne moc vice SIII :-(

                            0 0
                  • mr.nikdo  

                    No prave. Lepsi je to hlidat. Ono se to nezda, ale ta moje nebyla nejak moc nafoukla (jak byvaly ty stare cinske smejdy). Ale uz to nadelalo dost neplechy.

                    Navic tenky plast vzadu – citis kazde smitko.

                    0 0
            • mr.nikdo  

              S4 mi chyta signal i v panelaku. Asi tak do 1,5–2 m od okna.

              Ale zase uz je v reklamaci, kvuli baterce :-(.

              Jinak na vykon a displej si zvykne clovek rychle. Ted mam zase HTC Wildfire S a je to peklo. On i prechod z S4 na SII je hrozna cesta do stredoveku :-).

              Co jsem si teda ja zvykl pouzivat, tak byly ty ficury s proximity senzorem – prejedes nad telefonem rukou, reknes: ten mobil se rozsviti, a on se fakt rozsviti. Super vecicka.

              0 0
        • StuntJ  

          S4 používám na geocaching a nemám jediný problém s navigací …

          0 0
          • Lister  

            Funguje ovládání displeje opravdu i v rukavicích?

            Jeden z důvodů proč jsem se rozhodl pro klasickou S4 a ne S4 mini.

            0 0
            • StuntJ  

              Jo tenké kožené na moto to jde v pohodě, zimní moto to nebere, jiné jsem nezkoušel, zatím …

              0 0
      • MaPa  

        Je dobré se ptát jak funguje (nabíhá) gps bez zapnutých dat (a jak s daty)… protože to je většinou kámen úrazu, že bez zaplých dat se gps čipy některých mobilů špatně chytají, zatímco s puštěnými se chytnou i „uprostřed paneláku“…

        Jedinou dobrou zkušenost s interními gps-kami jsem měl u sony, jmenovitě xperia mini a xperia ray. většina ostatních, i soních bylo zoufalství… ale je to typ od typu…

        0 0
        • jIrI___  

          Tohle můžu potvrdit. Nemám datový tarif, takže data trvale vypnutá, a u Raye není s chytnutím a „udržením“ satelitů problém ani v městské zástavbě. Třeba u Lenovo A660 to už je podstatně horší.

          0 0
    • JakeF  

      Existujou nějaký rozumný argumenty proti HTC One Mini kromě ceny?

      0 0
      • Lister  

        Vnitřní paměť, odemykaci tlačítko na horní hraně, absence jednoho z hlavních ovládacích tlačítek.

        0 0
        • raceman  

          to odemykaci tlacitko nahore uz me neskonale vytaci i u htc desire x, ma tak nejasny chod, ze ho nekdy mackam i 3×…

          nekupovat mobil na jare, tak poslu htc do dupy a vemu xperii m

          0 0
          • Lister  

            Xperii M asi koupím manželce – potřebuje Dual Sim, a tohle mi přijde jako jedna z nejlepších možností.

            Jinak odemykací tlačítka na horní hraně prostě obecně nepochopím – nevím, jestli to někomu opravdu vyhovuje nebo ho tam výrobci cpou z nějakého jiného důvodu. Je to můj osobní bojkot, ale pokud to tlačítko není naboku, tak telefon u mě nemá šanci :-)

            0 0
            • jIrI___  

              Uznávám, že u těch moderních velkých pádel to musí být otrava, ale na Xperii Ray mi na té pozici vyhovuje, přesně v dosahu ukazováčku. Naopak mi na tabletu vadí odemykací tlačítko na pravém boku, uvítal bych ho spíš na levé straně :D

              0 0
              • Lister  

                Jenže Ray není telefon :-P

                Jsem to ženě říkal, nakupuj si tak malý dotykáč, nekupuj si tak malý dotykáč, nekupuj… ale ona, že nic většího nechce a nechce a nechce a po měsíci přišla s tím, že je to všechno moc malé a blbě se to ovládá.

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak to holt má gramlavé ruce nebo dlouhé nehty, si člověk nevybere :)

                  0 0
            • JakeF  

              U HTC Touch HD ho mám taky na vrchu a nějak mě to nelimituje…

              0 0
              • raceman  

                jo u stareho wildfiru sem taky nemel problem, ale tady ma tak debilni zdvih, ze si myslis, ze si ho zmackl a ono prd… debilne to v htc vymysleli no…

                0 0
            • raceman  

              velke padlo nevedu, obecne do cca 4" mi tlacitko nahore nevadi, ale u vetsiho telefonu uz bych na neho pohodlne nedosahl… tudiz bych si takovy telefon ani nekoupil :D

              0 0
    • Jones  

      Vybiram telefon kolem 6tis a resim, jestli vzit starou S2 nebo S3 mini. GPS neresim, mam externi pres BT. Koukal jsem na youtube na srovnavaci testy a ve vsem (krome verze OS) mi vychazi lip S2. Ma tu nekdo dlouhodobou zkusenost s S2?

      0 0
      • Azmir  

        Vybíral jsem v podobné cenové relaci a vzal jsem HTC One S a jsem spokojený, jinak bych vzal asi tu S II.

        0 0
      • Lister  

        SII plus, pokud ti nevadí jen 8gb paměti.

        Jen tak mimo nechce někdo originální aktivní drak do auta na SII?

        0 0
      • roman 3D  

        S2plus, S2 měla manželka a S3mini já a opravdu S3mini žádnej zázrak, S2 poctivej telefon který nezklamal

        0 0
      • StuntJ  

        S2 je žere baterku, pokud je vytížen a asi nejvíce mě na něm vytáčel ten omalovánkový display … S4 na tom není o moc lépe, ale už je to aspoň trošku koukatelné a navíc k tom pentile matice :o/

        0 0
        • Lister  

          K displeji – není nic jednoduššího než si ty barvy stáhnout v menu. Všichni řvou, jak to má nereálné barvy, ale při správném nastavení to má barvy umírněnější než leckterý jiný mobil.

          0 0
          • StuntJ  

            No ten modro-zelený nádech, jak kdyby se díval člověk pod dekl reaktoru tomu nikdo neodpáře, jediné co je na tom super, je černá … Na tu se moje modročerná u S4 nehrabe ani po kotníky :o))

            0 0
    • StuntJ  

      A pak že S4 nic nevydrží, to jsem neměl ani u SE Ray … :

      0 0
      • prvniodkonce  

        To má být vtip předpokládám :)

        0 0
        • StuntJ  

          Nerozumím? na plně využitý telefon stále online, wifi, je to slušné …

          0 0
          • prvniodkonce  

            Je fakt, že z toho není vidět, jak moc byl vzhůru. Já mám třeba teďka 2 dny, 12 hodin, 56 minut na 37 % (ale bylo v tom 20 minut nabíjení), z toho wifi chycená 2 dny a 1 hodinu, gps jen 1,5 hodiny. A to na to nadávám, protože v recenzích jsem před koupí (Moto Razr I) četl o dobré výdrži baterky. Když na tom dělám hodně, tak pro jistotu nabíjím každý den, ale to jsou ty smartphony no…

            Je pravda, že na S4 je to po 1d18h slušný, protože pádlo s tím výkonem si vezme dost, beru zpět, nějak jsem si neuvědomil, že to je skoro po 2 dnech a ne po 1 :)

            0 0
            • StuntJ  

              Mě to dost překvapuje, protože na to co to je, to nějak extra nežere …

              Nemáte někdo zkušenost s tímhle bezdrátovým nabíjením? ? ?

              http://dx.com/…black-242806

              Docela mě štve, že když nabíjím telefon, mám v zásadě nejvíce hovorů a s visícím drátem u ucha, či stálém odpojování káblu, to není ono a když to umí wireles charging, proč toho nezneužít že …

              0 0
              • mr.nikdo  

                Nabiji se to silene dlouho – je tam obrovska ztrata energie.

                Uz jsem po tom taky pokukoval.

                Kvuli te dobe nenabijim ani z pocitace – trva to desne dlouho.

                0 0
                • jIrI___  

                  +1. Koupil jsem si k tabletu origo bezdrátovou nabíječku od Samsungu a za měsíc ji prodal, protože ta délka nabíjení byla otřesná, za to lehce komfortnější používání to nestálo.

                  0 0
                • StuntJ  

                  To mě nevadí, počítám s tím, bude se to na té podložce válet celý den, co jsem v práci …

                  0 0
                  • StuntJ  

                    Tak bezdrát dorazil a jsem s tím spokojený, nabíjí to cca 3 hodiny, takže za mě super :o)

                    0 0
              • prvniodkonce  

                Ale stejně si uvařím polívčičku :D

                3 dny, 3 hodiny normálního používání, na wifi 2 dny 16 h – 20 %, jdu nabíjet ;)

                0 0
            • mr.nikdo  

              2–3 dny s S4 udelas v pohode, ale musis pouzivat minimalne internet (Wifi, mobilni) a mit vyple serepeticky (sledovani oci, NFC, …) a k tomu malo volat a psat SMS.

              0 0
              • prvniodkonce  

                To mě na těchdle mobile štve nejvíc. Člověk jde na 4 dny na čundr do lesa a aby to nepoužíval – ono když s tím chceš fotit a občas přečíst maily, tak je to prekérka :(

                0 0
                • jIrI___  

                  Na čundru číst maily? Asi nová doba :D

                  0 0
                  • prvniodkonce  

                    Jo, člověk má prachy, ale je pod tlakem, nemá oddychu a míří do blázince. Přemýšlel jsem proto, že se odstěhuju do Makedonie a stanu se tam poustevníkem :)

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Kupil som si http://www.alza.cz/…-d472288.htm dve plne nabitia a este trocha zostane.

                  0 0
                • mr.nikdo  

                  2,5 roku stare HTC Wildfire, skoro kaput baterka – porad ty 3 dny bez netu apod. vydrzi.

                  Jen to musis pouzivat s rozmyslem.

                  0 0
                  • prvniodkonce  

                    Já měl wf s 2 roky, baterka byla dobrá, to jo, ale reagovalo to jen tak na 40 % dotyků, to byl děs.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      To jo. Ted, jak mam poskrabany telefon, tak je to des.

                      Navic ho ted mam, kdyz je muj telefon na reklamaci.

                      Jinak je na sport.

                      0 0
                  • Lister  

                    Tak bez netu i SP vydrží docela dlouho. Svůj první SP jsme používal asi 2 měsíce bez dat a nabíjel jsme cca 1× za 5–7dní, na noc režim letadlo.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Jo, tak ten udela dost – rezim letadlo. Ten pouzivam jen, kdyz jdu na kolo a beru 2. telefon (2 simky na stejne cislo).

                      0 0
      • Dejv94  

        Asi tak.

        0 0
    • mr.nikdo  

      Up.

      Co je ted na trhu to nej? S4 x HTC One (vypada uz ale zastarale) x LG G2 x Xperia Z x iPhone 5S x Nexus 5?

      Mobilmania porad vyhazuje nejlepe S4 a LG G2, ale zase LG jsem nikdy neveril.

      0 0
      • Lister  

        Co je nejlepší, záleží je na tom, co si pod tím pojmem představuješ a jaké vlastnosti jsou pro tebe důležité.

        Koupil bych G2, kdyby měla kartu nebo byla k sehnání za dobré peníze se 32GB – což bohužel není. Nexus 5 je výborný stroj, ale opět pokud chce větší prostor pro data, tak u nás asi smůla a cena z volného prodeje není taková jako u Googlu – i když stále je to konkurence schopná nabídka.

        HTC One je krásný, kovový, má asi nejlepší zvuk integrovaných repor (pokud to teda je pro někoho důležité), ale nekoupil bych si ho.

        0 0
        • mr.nikdo  

          No potrebuji manazersky telefon – hromada kravin, pripominek a super fotak. Coz zase moznost S4 fotit obemi fotaky zaraz.

          Co jsem tak hledal, tak stejne porad vychazi nejlepe S4 i proti iPhone 5S :-D (5C ani neberu v potaz).

          LG nejak moc neverim – nemam tu firmu pres mobily rad, takze proto se ji vyhybam.

          Co jsem nasel i testy a srovnani, tak porad byla S4 i nad LG (Nexus a G2).

          Premyslel jsem hodne o HTC One, ale je to jen 4,7''.

          Takze nakonec zase S4 :D

          0 0
          • Lister  

            Takže chce manažerský telefon a koupíš si plasťák pro puberťáky :-)

            Manager by se přece nezahahoval s ničím jiným než s jablkem.

            Jinak nikdo ti neporadí, který telefon pro tebe bude nejlepší, protože jen ty víš, co chceš chceš a co je pro tebe naopak nepřijatelné.

            0 0
          • prvniodkonce  

            jen 4,7 :D

            Kdyby tohle četl někdo před pár lety (nebo měsíci?)

            0 0
            • mr.nikdo  

              Mas recht.

              Ale je fakt, ze pouzivam jeste toho Wildfire S. Na sport.

              0 0
      • StuntJ  

        jedině Apple … Po pár týdnech S4 jsem vcelku zklamaný …

        Působí na mě dojmem jakési nedodělanosti, nedotaženosti a stále mi v telefonu něco „chybí“ …

        0 0
        • kali222  

          tomu rozumim, bez jablka si klesl v ocich trotlu dajicich na „libezny kabatek“ a to v urcitych kruzich muze byt neprijemne. :D (sranda)

          0 0
        • Lister  

          Já si zase stěžovat nemůžu, ale mám přesně opačný pocit – že kdybych si vybíral znovu, tak bych možná volil S4 mini, protože spoustu věcí, které jsme chtěl, nakonec asi moc používat nebudu a menší telefon by se občas hodil.

          0 0
        • mr.nikdo  

          No. Me prave celkem Apple s 5S zklamal. Navic se mi moc nelibi ty ikony venku.

          A vydrz baterky ja, co vim, lepsi u S4 :(

          0 0
        • prvniodkonce  

          Proč má iPhone tak malý displej v poměru ke svojí velikosti? K čemu je ten prostor nad tím displejem?

          0 0
          • StuntJ  

            Protože se Retina blbě vyrábí ve velkých rozměrech s malou výtěžností…

            0 0
            • mr.nikdo  

              Eh. Co je to Retina?

              0 0
              • jIrI___  

                Je to označení pro takové rozlišení displeje, kde jednotlivé pixely nejdou rozeznat okem (můžeš si vygooglit přesné hodnoty). A není to jen výsada jabka, retina displej má třeba i současný Nexus 7.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Ale no tak, ja se neptal tebe :-(.

                  On je to jen marketingovy nazev – koneckoncu a snaha priblizit se Full HD, kdyz na to nemaji displej.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Kua člověk chce jednou za čas zamachrovat, že něco ví, a ještě dostane vynadáno :D

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      To byla reakce na to: Protoze se Retina blbe vyrabi…

                      Protoze to Apple rekl, tak je to pravda, no :-(.

                      Hur se spis vyrabi loga jablicek, kdyz u toho umiraji lidi a pouzivaji se u nas zakazane chemikalie.

                      0 0
      • Leviathan  

        Dle MM je na prvním místě Samsung Galaxy Note 3 a řekl bych, že právem. Mám ho víc jak měsíc a jsem plně spokojen. Systém je velmi svižný. Výdrž baterie příjemně překvapila. S foťákem jsem také spokojen, ale za zhoršených světelných podmínek nic moc. V kombinaci s flipovým pouzdrem působí luxusním dojmem. Na to jak velký má displej, jsou rozměry i váha super. Co mě trošku štve, je hromada předinstalovaného balastu od Samsungu, který bez soft. zásahu nelze odinstalovat. Místo TouchWiz používám Nova launcher.

        0 0
        • StuntJ  

          Nad tím jsem taky přemýšlel, ale je to to stejné jako S4, prostě navoněná bída – umělotina a napodobeniny, kam se člověk podívá :o/

          0 0
          • mischel  

            Přesně tak, tak jsem si pořídil za polovičku peněz Xiaomi Mi2S a nelituji toho. Nadstavba MIUI, podpora Glonass prostě super

            0 0
          • Leviathan  

            Jak říkam, ve flipovém pouzdře vypadá reprezentativně, rozhodně né lacině. Když se třeba podívám na Sony Xperii Z1, ta je sice z kvalitnějších materiálů, ale na to, že má jen pětipalcový dipslej je velká jako kráva a těžká jako svině :-) Takže u tak velké tel. jako je Note 3 mi plast zas až tak nevadí. Před koupí jsem hodně váhal. Chtěl jsem jít do iPhone 5s, ale čtyřpalcový diplej je pro mě opravdu malý, jelikož nemám tel. jen na volání. Nakonec jsem se rozhodl, že dám androidu ještě jednu šanci, poněvadž lagování na Note 1 mi už lezlo na nervy. Doufám, že se toho na Note 3 nedožiju nebo Apple konečně představí něco s větším displejem. Co se týče designu považuji iPhone za naprostou špičku.

            0 0
            • StuntJ  

              O tom žádná, já S4 mám taky ve Fllipu a je to paráda, ale i tak ..

              0 0
              • StuntJ  

                a propo je to flip s bezdrát dobíjením, nebo bez? já si z DX objednal bezdrátovku, ak jsem zvědav …

                0 0
                • Leviathan  

                  Bral jsem obyč origo Flip Wallet s kapsičkou na kreditku. Bezdrátové nabíjení mě díky své „rychlosti“ nabíjení zatím vůbec neláká. Líbí se mi, že se při každém otevření pouzdra telefon okamžitě zapne. Volat se dá i při zavřeném pouzdru díky hornímu výřezu na reproduktor.

                  0 0
                  • Lister  

                    K čemu je ten flip dobrý?

                    Dostal jsem ho zdarma k telefonu, ale nějak nenašel důvod ho nasadit – boky telefonu a záda to neochrání (na to je potřeba pořádně obrněný obal), displej jsme si nikdy nijak nepoškodil a kdybych ho chtěl chránit, tak folie udělá taky dobrou službu.

                    Mám v plánu jej střelit, protože telefon teď nosím v tom obalu na obrázku – je z něj pak sice těžká a velká cihla, ale kvůli dětem a své šikovnosti jsem to skousl. A vytáhnout se z toho dá rychle a jednoduše, takže pokud obal nepotřebuju, dá se rychle odložit.

                    0 0
                    • Leviathan  

                      Flip jsem kupoval hlavně proto, že při uvedení Note 3 na trh žádné jiné pouzdro nebylo k sehnání a tel. v něm navíc vypadá luxusně. Při používání nijak nepřekáží. Krom boků a čočky foťáku zřejmě ochrání celý přístroj spolehlivě. Jde mi primárně o ochranu displeje, protože na Note 1 praskl. Uvidíme, jak bude tel. vypadat po zimě, kdy na lyžích trávím přes 40 dnů.

                      0 0
          • JakeF  

            HTC One :). iPhone se mi pořád teda designově líbí víc, na druhou stranu už je dost okoukanej, HTC One skoro není vidět… Jen mě pořád trochu odrazuje, že i ta Mini verze je dost velká :(. Ale vzhledem k tomu, že Touch HD už mi celkem definitivně umírá, tak už asi nebude možnost čekat na nový modely :D.

            0 0
        • madcat  

          MM je co? Michal Maroši? :)

          0 0
    • Jones  

      Nemate nekdo z Vas Lenovo p770 ?

      0 0
      • KnizeAlexej  

        Na androidforum.cz toho najdeš spoustu. Mám nově P780, vypadá parádně, ale nemám s čím porovnávat. P770 asi ještě vezmu taky.

        0 0
        • vitan  

          Tak to máte dobré, kluci:)

          Já pořád ještě váhám mezi Lenovo P780 x Nokia Lumia 920:)

          0 0
          • Dejv94  

            Tata si koupil 920. Design pekny, zpracovani taky, foti pekne, ale win8 mi prijde katastrofa.mam lenovo s750 a lumii bych misto toho nechtel.

            0 0
            • vitan  

              co Ti tam nejvíc vadilo?

              0 0
              • Dejv94  

                Win8, proste se s tim nejak nekamaradim. Strasne dlouho sem vsecko hladal a jeste to nechtelo moc komunikovat s pc pri pripojeni.

                0 0
                • StuntJ  

                  Tak to pak nezkoušej Samsung, ten spojit s PC je děs, zlaté SONY

                  0 0
                  • K2  

                    Mám naistalované Kies a když připojím samsunga, tak bez spuštěného programu se mi automaticky detekuje nový HW a otevře průzkumník a normálně můžu procházet složky (Kies nemusím spuštět)

                    Testováno na 3 mobilech a jednom tabletu…

                    Něco děláš blbě.

                    0 0
                    • StuntJ  

                      Právě, že něco musíš instalovat, u Sony to bylo nativní rozhraní USB a šlo to přpojit kamkoliv, kdekoliv a vždy to fungovalo bez instalace …

                      0 0
                  • Lister  

                    Na jakém systému?

                    Win 7 bez potíží, XP ten telefon nedetekují.

                    0 0
                • Gronholm  

                  Napiš detaily.

                  0 0
          • Gronholm  

            Za mě L920.

            0 0
            • Delkim  

              potvrzuji, kolega ho má, je max spokojený, akorát nadává že se dá teď sehnat za 6500 když on ho kupoval jako novinku za 18 tisíc :)

              0 0
          • Lister  

            Lenovo P780: hezké, velké, těžké, vydrží, ale je to k ničemu, když si časem ani nezavoláš. Jedině pro powerusery, kteří ví, jak pracovat s ROM.

            0 0
            • vitan  

              Právě proto jsem zřejmě nakloněn k Nokii (klidně i 620+tablet na doma:)

              0 0
              • vitan  

                tak nakonec jsem vytáhnul starý rezervní telefén, nahodil simku a budu čekat na Lumii 525 – krom ledky mi na tom nechybí nic:)

                0 0
      • Dav...1  

        Mam a naprosta spokojenost, teda naprosta az po prechodu na LEWA ROM. Ta od Mironetu nebyla uplne stabilni. Vydrz baterky je naprosto paradni. + za ty penize parada.

        0 0
        • Jones  

          Ahoj, jaka je lewa? bezi ti tam vsechno? Ja jsem dal cistou 4.2.2 a az na nefunknci proximity sensor parada. Vyhovuje mi to menu kdyz swipenu dvema prsty po displeji dolu.

          0 0
          • Dav...1  

            Ja jsem naprosto spokojeny, zatim mi jede vsechno, co jsem zkousel. Celkove to prostredi a ovladani je daleko lepsi, jak s tou puvodni, mazna mi vydrzi baterke jeste dyl jak predtim pozoruju. Momentalne tam mam verzi 5.37 z tohohle od­kazu

            0 0
    • cabbage  

      Trochu offtopic:

      Proč Wokna7 nemohou nalézt xperii („neznámé zařízení“, PCC hlásí není připojen mobil/prohledávání mobilu/není připojen mobil) zatímco starý sony ericsson 702 našly bez problémů?

      (takže kontakty jsem nakonec kopíroval přes XP na notesu..)

      0 0
      • MaPa  

        Většinou jsou rozházené drivery. Pro konkrétní telefon jdou stáhnout se Sony stránek – support konkrétního typu.

        0 0
    • cabbage  

      Ještě jeden rychlý dotaz:

      Když se vám při volání podpory ozve „pro blablabla stiskněte jedničku“ jak ji zadáte? Sice můžu vyvolat číselník a zmíčknout 2, ale tim to končí..

      0 0
      • MaPa  

        Záleží na dialeru, tedy apce která ovládá hovory. Většinou když si vyvoláš číselník a zmáčkneš dané číslo tak to normálně funguje, stejně jako křížky a hvězdičky.

        Pokud s tím máš problém, zkus stáhnout jiný (za mne třeba PixelPhone) a vyzkoušej to tam.

        0 0
        • cabbage  

          Díky za rady.

          Že bude i taková drobnost problém mě v životě nenapadlo..

          0 0
    • StuntJ  

      Máte někdo náhradu za tragický rychlý Samsun Kies? oproti SE, je to vcelku šok, jak ta apka padá, procesor na 100% …

      šmejd na entou …

      0 0
    • Lister  

      Neměl by někdo tip na spolehlivého prodejce šedivek?

      Potřeboval bych koupit S4 mini dual a ten se k nám nedováži, takže jedině šedý dovoz.

      0 0
    • mikimouse  

      Zdarec, mohl by mi prosím vás někdo poradit ohledně výběru dotykáče s dobrou podporou a hlavně kvalitní navigací na kterou by se člověk mohl spolehnout kdekoli, totiž mám v plánu cestu bikem po Itálii a nerad bych někde bloudil v neznámých vodách … Neb nějakou vhodnou apku jestli třeba be-on-road neb něco také, díky

      0 0
      • StuntJ  

        Be-on-road nebrat, strašná navigace, po Vídni nás tahala jak ji napadlo, jednosměrky nebrala v potaz, i když na mapě byli. Otáčení v křižovatkách a odbočování tam kde je směr přikázaný jinak apod. Strašná věc …

        Jediné na co bylo spolehnutí je Sygic, ale ten se platí…

        0 0
      • roman 3D  

        android panicovi bych za mrzký peníz klidně doporučil toto

        http://mobilni-telefony.heureka.cz/…ascend-y300/?…

        a jako navigaci rozhodně Sygic

        0 0
      • zdenek  

        Já jsem spokojený s iGo. Používal jsem ho už na WM a Android verze je skoro stejná. Vyhovuje mi víc než Sygic.

        0 0
        • mikimouse  

          V poměru cena/výkon by docela ušel, mno, a jestli by mi ještě někdo neporadil s výběrem záložního zdroje asp.2500mAh a nějakou dobíjecí ,,vychytávku,, na bike, nemusí to být zrovna perpetum mobile :D, třeba nějakou spolehlivou solární nabíječku atd.

          Vím, že to sem asi nepatří ale jestli by mohl někdo poradit úplnýmu lajkovi co se týče biků, světel a všeho kolem za rozumnou cenu byl bych rád, díky…

          0 0
        • madcat  

          Ta android verze prosím pěkně se jmenuje normálně iGo? Já měl totiž za to, že iGo je jenom na WinCE, a na android nikoliv..?? Nějakej odkaz třeba?

          0 0
          • zdenek  

            Ano, je to iGo, ale na Play ji nenajdeš. Je to údajně nějaká korporátní verze, která není veřejně nabízená. Dá se jedině vygooglit a stáhnout.

            0 0
    • jIrI___  

      Třetí Ray v řadě by už byl moc, takže sháním telefon s displejem do 3,5" (čím méně, tím lépe), tloušťkou do 10 mm, foťákem s přisvětlením, přesnou GPS, obstojnou výdrží baterie a cenou do 5000 Kč. Nějaké nápady? :)

      0 0
      • Lister  

        Hodně štěstí při hledání.

        0 0
      • op  

        Motorola Defy+ (3.7") by nebyla dobra? Da se sehnat za 3.8. S CM7 ROMkou funguje skvele.

        0 0
        • jIrI___  

          Moc velká, ty 3,5" pro mě opravdu jsou maximální snesitelný rozměr pro telefon. Ve výsledku jsem ochotný slevit snad ze všeho kromě rozměrů :)

          0 0
          • Zafata  

            Sony xperia Go, Sola a nebo U ta ma sice 3,7 palce, ale velikostne je jak iPhone 4 a 4s. Pokud koupis jakykoliv preju hodne pevne nervy pri pouzivani :) Kazdopadne velikost splnuji, diodu maji a cenove se take vlezou.

            0 0
          • Lister  

            Já bych si to hlavně chytil do pracky. Hodně udělá tloušťka. Takové S4 mini působí v ruce mnohem menším dojmem než většina konkurence se 4 palocovým dipejem, a je lehčí než Ray. V kapse to skoro necítíš. Takže já bych si to fakt šel nejraději osahat.

            0 0
            • jIrI___  

              Dal jsem na tvoji radu, zašel do prodejny, řekl prodavačovi svoje požadavky a odešel opět s Rayem :D. Mi ti výrobci připadají jako jeblí – telefony normální velikosti měly těžce podprůměrnou výbavu a když už ta výbava byla trochu rozumná, tak to bylo pádlo jako prase. Nějak mi připadá, že se zapomíná na lidi, kteří telefon používají k telefonování…

              0 0
              • Lister  

                Malý vybaveny telefon nesezenes.

                I když on ten Ray je v podstatě dnes už jebka, který krom kvalit foťáku překoná kdejaký lowend. Kolem 4 palců už se bez potíží dá sehnat něco slušného a pádla to zcela objektivně nejsou. Pokud budeš trvat na pidirozmerech tak jsi dneska už v hajzlu. Kdybys chtěl jen telefonovat tak nemáš SP, takže zas nehraj že nevyužíváš další funkce.

                Kdybych chtěl malý šikovný telefon tak si vezmu Nokii 620

                0 0
                • Lister  

                  Xperia U

                  Nic jiného bych asi už nevymyslel. Já bych si ji nekoupil protože má mizernou výdrž, ale kdyby člověk oželel data tak by to asi šlo.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Špatně jsem se vyjádřil. Z dalších funkcí využívám GPS (SportsTracker), kalkulačku a kalendář :D. Musíš sám uznat, že tohle má v dnešní době už i telefon za litr a není pro mě podstatené řešit výkon. Velice špatné byly u těch menších telefonů především displeje a jelikož displej je jediná věc, na kterou se na telefonu dívám takřka nepřetržitě, tak jsem nějak nebyl ochotný se smířit s tím, že na něm zřetelně uvidím jednotlivé pixely… Ale tu Nokiu si píšu do budoucna, kdyby mi zas náhodou Ray propadl mezi patry budovy :)

                  0 0
                  • camlost  

                    normální „hloupý“ telefon by nestačil?

                    GPS logger použiješ pro záznam sportovní aktivity, zbytek zvládne telefon a navíc vydrží týden na jedno nabití.

                    0 0
              • MaPa  

                Díky za úsporu času :-)

                0 0
                • Lister  

                  Když je tu tak silný kult všemocného Raye, nechtěl by někdo velmi zachovalý kousek v bile barvě. Baterka OK. Ideálně pro někoho kdo si tam chce Glasgow jinou ROM – po aktualizaci S se nechce připojit k WiFi. Předtím to bylo OK takže to nebude HW problém. Manželka potřebuje dualsim a tohle nám tu pak zbude.

                  0 0
        • bimjeam  

          3,8" je v pohode. Myslím že je to fakt rozumný návrh na zadané kritéria

          0 0
          • raceman  

            ja bych ho nechal… ztrati hafo casu hledanim nejakeho takoveho telefonu a pak stejne kupi vetsi :D ale aspon se pouci :)

            0 0
        • brkoslav  

          A je potreba to preinstalovavat na CM7? Do toho by se mi nechtelo.

          Mam podobne pozadavky jako Jiri, chci maly telefon, nedat za nej moc penez, uvitam odolnost, potrebuju baterku a je mi ukradenej fotak.

          Premyslim o te Defy+, pripadne Defy mini, ta se da koupit za 2K.

          Jinak jsem telefony s OS nepoliben, Nokii C5 na Symbianu nepocitam.

          0 0
          • op  

            neni to potreba. Akorat:

            • s originalnim Androidem 2.3.6 mi nefungoval Wifi Hotspot
            • s CM7 jsem krome funkci navic dostal jeste 100MB volne RAM (Motorolaaplikace dost zerou)
            • ne-rootnutej telefon bych nechtel a kdyz uz je rootnutej, tak proc to rovnouneprein­stalovat
            0 0
    • Kubiczech  

      Jeden dotaz od neznalého: U Sony Xperia Go se mi odporoučel displej. Má cenu řešit opravu v ceně 2000 Kč a víc, anebo se kouknout po něčem jiném v cenové hladině do 3000 Kč? Kdybyste měli případně nějaký tip, nebudu se zlobit. Žádné zvláštní nároky nemám. (:

      0 0
      • jIrI___  

        Jestli si jsi jist displejem, tak bych ho nejdřív vyzkoušel za necelé 4 kilča vyměnit

        http://www.ebay.com/…271272415400?…

        0 0
        • StuntJ  

          otázka, jaké kvality to je …

          Ale výměna bude na chvilku :o)

          0 0
          • StuntJ  

            A pokud je LCD nalepené na dotykovce, je nutné ještě přičíst cenu dotykovky, protože to v 99% případů nejde rozlepit bez poškození …

            0 0
        • Kubiczech  

          Koupit bych to možná zvládl, ale vyměnit asi ne. (:

          0 0
        • antt  

          neoriginalním dotykovým sklům bych se vyhnul obloukem. Ja kdysi fungoval čtvrt roku s prasklým a bez problémů, dokud jsem nenarazil na oem sklo za 4oo,–

          To mi vyměnil kolega v práci za čokoladu, už jak to vzal do ruky, tak se lekl zpracováni, výměna proběhla bez problémů, ale telefon od té doby nepoužitelny. V krajich nereágoval na dotyk, stáhnout systémovou lištu zhora dolů byl porod a pod zářivkama se mohl zbláznit – jak kdyby na něj sahalo tisíc prstů, prostě se pozapínalo kdeco, hudba, foťák, net.. Ten co mi to měnil se prý ješte s něčim takovým nesetkal, tak jsem ho rozmělnil kladivem (galaxy ace)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Používáte bluetooth headset? Pokud ano, jaký?

      0 0
      • jurajda  

        Ahoj. Používám Plantronic legend. Hledal jsem takový co umí číst kontakty z telefonu (S 4 zoom). kvalita dobrá, neumí česky.

        0 0
      • MirkoS77  

        Spíš hele mám normál sluchátka s mikrákem :).

        0 0
    • Smazaný účet  

      ehm. asi bych si mohl dovolit upgradovat letité htc touch na nějaký ten dotykový low end s androidem. potřebuju dual sim. displej bych chtěl do 4 palců, rychlost atp víceméně aby na tom běžela plynule navigace. měl by mít signalizační diodu, na to jsem zvyklej. foťák jakž takž, mobilem fotim jen v nouzi. plusem by byla dioda abych si moh posvítit když v noci lezu do postele. samozřejmě wifi a gps. zatim to vypadá na gsmart roma r2, eště jsem prohlížel lenovo A390. nemáte někdo jinej tip? díky.

      0 0
      • Jituschka  

        Po letech s lowend tlačítkovýma mobilama jsem si koupila první vopravdickej telefon na dvě simky – Lenovo A760.

        Je to takovej Tamagoči, zatím si na sebe zvykáme. Signalizační diodu to asi nemá (nevim co to je :) a sám o sobě svítí tak, že si s ním svítím v noci na cestu ;)

        Bála jsem se velikost 4,5", ale nakonec je to fajn, aspoň se dobře drží, Lenovo dělá i menší a odolné. Mám ho týden a mobily moc neřešim, takže mi zatim vyhovuje :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          já nakonec koupil gsmart aku a1. taky nemá ledku, si snad zvyknu. zatim jsem z toho krapet podělanej, vůbec se v tom nevyznám. taky 4,5 palce a je to hrozný pádlo, dosavadní mobily byly 2× menší. :-)

          0 0
          • Jituschka  

            Tak to je hodně podobný :) Já už jsem si celkem zvykla, jen mi do něj nejdou stáhnout různé aplikace, které bych chtěla – mapy, endomondo a další. Prý „Tato aplikace není kompatibilní s vaším zařízením“, tak doufám, že časem bude :)

            Pádlo to je, ale předtím jsem měla telefony dva, tak ten jeden větší je vlastně menší než oba dva dohromady a nemusim je pořád někde hledat a zapomínat :)

            0 0
            • jIrI___  

              Jestli jsi ten telefon kupovala u Mironetu, tak by s těmi aplikacemi neměl být problém. Pokud je objednaný ze zahraničí s neupravenou ROM, pak se bez zásahu do software telefonu funkčních aplikací z Google Play nedočkáš.

              0 0
              • Jituschka  

                Ano, je z Mironetu. Netýká se to všech aplikací, některé v pohodě jdou, ale u některých to píše, že to s tímhle telefonem prostě není kompatibilní. Jsem myslela, že to záleží na operačním systému, ne na přístroji :-/

                0 0
                • mr.nikdo  

                  I na pristroji.

                  Ale ta hlaska je divna. Pokud vynechas nejake zarizeni, vubec by se Ti to nemelo zobrazovat v Google Play.

                  Ani se nedivim, ze to nekdo dela :-D. Jako to omezeni :-D.

                  0 0
                  • Jituschka  

                    Pro upřesnění – ty aplikace, které nemůžu použít a u kterých je ta hláška, se mi zobrazují jen v G play na PC. V mobilu vidím jen ty, které můžu stáhnout.

                    Na PC je mám tedy v „seznamu přání“ a doufám, že někdy pro můj telefon budou ;)

                    0 0
                    • kali222  

                      a nestalo by za zvazeni to prehrani SW. kdyz jsem to zvladl i ja, pravda na jinem telefonu. nasel sem to tak dobre popsane v cj, ze neslo udelat chybku. navic telefon mi to tak zesviznilo, odblokoval jsem si ho + odstranil o2 prostredi(coz z mironetu neresis).

                      0 0
                    • mr.nikdo  

                      Aha, to jsme potom doma :-).

                      Mas z nejakeho duvodu nepodporovany telefon – destinace, vykon telefonu, verze OS.

                      Dalsi moznosti je, ze tady ty telefony davaji nejakou debilni chybu, kvuli ktere se vyvojar rozhodl je vyloucit z podporovanych zarizeni.

                      Uz jsem to nekde psal, ale 100% vzdycky mame v aplikacich chyby u S-E, ktere se chovaji jinak. A dalsim problemarem jsou Samsung GS. Ale u GS je silenost neladit veci.

                      Tot otazka, zda by ti flashnuti ROMky pomohlo, kdyz mas nepodporovane zarizeni :-D.

                      0 0
                      • Jituschka  

                        Já si myslim, že mám nepodporovaný telefon, ale nemám teď moc čas ani energii to řešit. výkon tlefonu a verze OS by měly být uplně ok, tak nechápu.

                        0 0
                        • mr.nikdo  

                          Jak jsem psal vyse – neni to o vykonu a ani o verzi OS.

                          Jde o to, co tam telefon uvnitr ma a jak funguje.

                          To, jestli to vyresis, neni stejne jiste…

                          0 0
                        • mr.nikdo  

                          Abych jen neprudil, tady maji seznam zarizeni.

                          A je tam napsane i to s tou podporou. Bohuzel Lenovo se nezda byt v jejich podporovanych z.

                          0 0
                          • Jituschka  

                            Díky za info, ale asi mi tam ty aplikace nechybí natolik, abych se v tom nějak vrtala. Třeba to někdy dořeší oni :)

                            0 0
                            • mr.nikdo  

                              A potrebujes nutne Endomondo?

                              Na trackovani je fajn Sportypal anebo Strava cycling a Run Strava a mnoho jinych.

                              Ono je to lepsi hledat v telefonu, to vidis to, co je dostupne :).

                              0 0
                              • Jituschka  

                                Nepotřebuju :) a není tam skoro nic, jen Moje trasy od google, což mi asi stačí, nejsem příliš náročná uživatelka ;)

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  SportsTracker taky nic?

                                  0 0
                                • mr.nikdo  

                                  Zacinam mit chut se na ten telefon podivat, toto je totiz velmi zvlastni :)

                                  0 0
                                • zdenek  

                                  Zkoušel jsem na svém čínském mobilu několik podobných aplikací:

                                  Endomondo fungovalo nejhůř. Nesmyslné hodnoty.

                                  Několik dalších jako Strava mělo nějaký problém. Třeba měření vzdálenosti v reálném čase dávalo nesmyslné hodnoty, ale po uploadu na server bylo OK.

                                  Nejlépe mi funguje RunKeeper…

                                  Měl by to být problém s kompatibilitou použitého chipsetu MTK.

                                  0 0
            • Smazaný účet  

              tak tendle problem nemam. ale nějak mi ten systém přijde děsně chaotickej, každá aplikace se ovládá jinak apod. zatim furt válčim abych to dostal do úrovně odladěnýho windows mobile. :-)

              0 0
    • obda  

      Vedle se nikdo nechytl, tak to zkusím tady:

      Z důvodu možného upgrade sháním smartphone s následujícími parametry:

      cena do 4000

      slušnej, nelépe IPS a odolnej displej 3.8–4"

      Android

      GPS+GLONASS

      Hrát na tom nepotřebuju, sledovat video taky ne. Použití – mail, kalendář, turistická GPS, web atp. GLONASS chci kvůli rychlému fixu bez A-GPS. Jedu z 98% přes wifi, datový tarif normálně nemám, odhadem jednou, max 2×, za měsíc si zaplatím jeden den. Momentálně mám LG Optimus One P500, nový telefon nesmí být o moc větší. Do kapsy je to tak akorát, žádné pádlo rozhodně nechci. Nebýt toho pitomýho WP8, tak by mi bohatě stačila Lumia 520/620, Ale jsem dost Google-positive (kontakty, gmail, kalendář …) a dále jsem zvyklej na pár aplikací, který bych měl rád i na novém mobilu. Představoval bych si něco jako LG Optimus l5 II, ale ten m.j. nemá GLONASS. Máte někdo tip, klidně i na slušnější Čínu?

      0 0
      • lusk  

        Co vim tak Glonass podporuji telefony od Sony. Tak mozna upri svuj zajem k nim.

        0 0
        • MlokCZ  

          Glonass mají už cca 1,5 roku snad úplně všechny telefony kromě těch úplně nejlevnějších.

          U Samsungu je to konkrétně vše od S3 mini, S2 Plus a novější.

          0 0
          • obda  

            No jo, v cene pod 4000 je to slabsi …

            0 0
          • lusk  

            aha, ja to moc nesleduju od ty doby, co vyrobci ignoruji QWERTY zarizeni

            0 0
      • MlokCZ  

        WP8 i když bych ho nejraději vyhodil oknem (jednu Nokii 520 doma máme a za ty prachy je to slušné, nebýt těch nedodělků WP8, kdybych ji měl platit, tak si ji ale kvůli WP8 nepořídím), tak kupodivu bez problémů jede synchronizace s Goole účtem.

        Možná WP8.1 až dodělají ty desítky nedodělků se mi už docela bude líbit.

        Co mi první dostalo, že nejde přímo přes z PC nahrát do WP8 kontakty. Takže je bylo nutné synchronizovat z nějakého účtu (jinak tam dostat nelze), tak jsem jako první zkusil Google účet a bez problémů.

        Takže jsem je z Nokie C5 musel nahrát do PC, vyexportovat a následně scriptem spojit do jednoho souboru a ten naimportovat do Googlu a pak synchronizace.

        Nebyly to moje kontakty (já je mám už dlouho na Googlu, takže by to šlo hned).

        Když chceš tak malý displej, tak bych o S3 mini uvažoval, i když je tedy lehce cenově přes limit (kolem 4600–4700Kč by měl jít sehnat).

        A co se týká velikost, tka Nokia 520 je na můj vkus dost velká na to, že má 4" displej. při téhle velikosti by už měla mít aspoň 4,3" displej nebo by měla být menší.

        0 0
        • MlokCZ  

          A těch nedodělků WP8 je škoda, protože dlaždice jsou na telefonu velmi příjemné a odezva systému je výborná i s 512MB RAM.

          Snad to vše v 8.1 bude vyřešeno. Zatím co jsem četl, tak dost toho vyřešeno být má.

          0 0
        • obda  

          Díky moc za info. Synchronizaci s WP8 Google k 31.12.2013 pro nová zařízení vypnul. Dá se to různýma obezličkama obejít, ale není to ono. Takže WP8 je pro mne out.

          S3 mini je ± ok, ale hodně přes limit :( Plánoval jsem spíš o tisícovku méně. Vzhledem k ceně LG Optimus L5 II jsem si říkal, že by se mohla nějaká vyhovující čína najít :( Ženě chcípl hooodně starej dumbphone, takže se rozhodujeme mezi koupí nového dumbphonu, nebo bych jí dal svůj LG P500 9kterej mi stále více/méně vyhovuje, byť s výhradami) a sám upgradoval.

          0 0
          • Gronholm  

            Synchronizaci s WP8 Google k 31.12.2013 pro nová zařízení vypnul.

            Na to jsi přišel prosímtě kde? Veškerá synchronizace s účtem Google jede jak má, tzn. bez problémů.

            Za cenu do 4000 nic lepšího než L520 neseženeš. Android je v této cenové hladině holé šílenství. Citlivost, rychlost fixace GPS je u Nokie o několik levelů dál, než u kteréhokoliv smartphonu Asijské provenience.

            0 0
            • obda  

              Podstatná je ta část „pro nová zařízení“. Viz.

              http://support.google.com/…swer/2716936?…

              Tedy pokud se bavíme o ActiveSync, některé věci jde synchronizovat i jinak (například kalendář přes CalDAV atp., ale plné funkcionality ActiveSync se dosáhnout nedá).

              0 0
              • Gronholm  

                Protokoly CardDAV a CalDAV byly požadavkem Google. Po aktualizaci GDR2 je WP podporují, čili žádné drámo se nekoná. Opakuji, že synchronizace s účtem Google na WP8 běží naprosto bez problémů.

                0 0
                • obda  

                  ok, díky za info. Co jsem slyšel kolem sebe, tak CalDAV na WP8 trochu zlobí, a podpora gmailu (např. push) taky není, co bývala. Tedy ve srovnání s Androidem, kde to šlape tak nějak líp. Bohužel jsou ti ještě další aplikace, které stále nejsou na WP8 v cajku. Třeba KeePass nativně (neoficiální 7pass není tak dobrý), DropBox atp.

                  0 0
        • Gronholm  

          Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Na kontakty je aplikace Přenos mých dat, stačilo ve staré C5 zapnout BT a mohl jsi mít hotovo.

          0 0
          • MlokCZ  

            Cílem bylo spravovat/zálohovat kontakty v PC. A hlavně by mi předem nikdy nenapadlo, že je to u WP8 tak padlé na hlavu.

            Tzn. měl jsem hotové upravené kontakty v PC a jen je chtěl nahrát do 520tky a jen jsem čuměl, že to rovnou nejde (tohle umí každý normální telefon a systém).

            A protože bylo i cílem začít používat Goole účet, tak ten zdánlivě složitý postup tak složitý nebyl, stejně bych to na něj synchronizoval.

            0 0
            • Gronholm  

              Je to vlastnost systému. A tak trochu trend doby. Účet (jedno jestli MS nebo Google) → Cloud a vše dělat přes něj.

              0 0
              • MlokCZ  

                Taky se mi ten trend nelíbí i jinde. Někde se na něco třeba i hodí, ale hlavně aby zůstala možnost volby, to mi štve.

                Než jsem se teď po aktualizaci na Windows 8.1 všude pozbavoval Skydrivu, tak mi to chvíli trvalo, ale aspoň to zatím ještě šlo.

                0 0
    • Canyon325  

      nemá niekto skúsenosti s lenovo s820? pôvodne som chcel zobrať s750 ale nakoniec som viac-menej rozhodnutý pre tento kvôli fotoaparátu… počul som, že s tými čínskymi mobilmi, kt. majú čip MT6589 býva občas problém s navigáciou (niekomu ide, inému ukazuje blbosti) dalo by sa to vyriešiť nahraním iného typu navigácie napr. Locus? android-forum som pozeral zatiaľ tam veľa názorov nieje…

      0 0
    • Britt  

      Tak já teda taky něco napíšu: po letech s Winama jsem nic dostatečně odolného nenašel a přešel jsem před týdnem na Android – konkrétně Evolveo StrongPhone Q4.

      http://www.alza.cz/…-d486033.htm

      První dojmy: něco je lepšího na Winu, něco na Androidu, ale po pár hodinách se dá zvyknout. Hafo aplikací je téměř identických (teda aspoň ty, co já používám), všechno chodí dost svižně, jen mi chvíli trvalo zvyknout si na tu androidí dotykovou klávesnici. Ale dá se to.

      Trochu problém bylo pořešit sync s Outlookem, ale i to se mi po pár pokusech a zagůglení podařilo.

      Mobil je to opravdu bytelnej, baterka skoro 3000 mAh, dual SIM, GPS, kompas, … zatím maximální spokojenost. Akorát to fakt není mobil pro gramaře, ale spíš pro downhill. :-)

      Jediné, co mi chybí, je nějaká kolíbka na nabíjení, bo ten špunt nabíjecího konektoru se vydloubává dost špatně.

      0 0
      • Smazaný účet  

        na sync google kalendáře s outlookem je asi nejlepší řešení Google Calendar Sync přímo od googlu…

        0 0
    • JakeF  

      Tak už jsem taky Androidí :). Je celkem vtipný, jak před 5 lety byl tohle top-model a s 3,8" to všichni považovali za obrovskou krávu… A dneska je ta kráva vpravo označovaná jako „Mini“ :D.

      0 0
      • roman 3D  

        absence slotu na karty microSDHC, a že to nemá NFC ti nevadí?, někde teda psali i slabší foťák že to má ale neviděl jsem, škoda že každej lepší foun (mini) kór za ty prachy má nějaký slabiny

        0 0
        • prvniodkonce  

          A NFC se v praxi používá kde? Já to třeba mám a ještě jsem to nepoužil.

          0 0
          • roman 3D  

            to jsme dva ale věřím že se to brzy snad používat začne:-), ale to už budu mít zase jinej mobil, te´d s4mini a pokoukávám po něčem trošku větším a možná i čínským, nějak se mi poslední dobou samsung zajídá

            0 0
            • jIrI___  

              NEž se NFC začne aktivně používat, tak tenhle telefon už bude veterán…

              0 0
              • JakeF  

                +1 přesně s tímhle jsem NFC s klidným srdcem obětoval…

                0 0
              • mr.nikdo  

                NFC muzes aktivne pouzivat na zabezpecny prenos dat.

                A treba na otevirani baraku :-D.

                A ma to tak jedna banka u nas.

                Jinak se zadna evoluce zatim nekona :-(. I kdyz se o necem uvazovalo…

                0 0
              • mr.nikdo  

                Jeste jsem zapomnel – hry u McDonalds.

                0 0
          • StuntJ  

            např NFC tiles …návyková věc ..

            0 0
        • JakeF  

          Já už jsem z toho řešení nějak vyrost :). Na Touch HD jsem karty měl a stejně jsem si s 8gb v pohodě vystačil, mi tam zabírá místo akorát navigace… Foťák žádná extra třída není, ale to od mobilu ani nevyžaduju a NFC co vím, tak v praxi ještě moc využitelný není…

          S těma slabinama to tak je, ale tak kdyby se mělo všechno nacpat do menšího těla, tak to logicky bude dražší, než ta „velká“ verze. Jediný, co mě fakt mrzí je, že do ČR nedováží modrou verzi, tu jsem chtěl fakt hodně…

          0 0
          • camlost  

            na kartě mám 24 GB hudby a spousta mi jí chybí! :-)

            0 0
            • JakeF  

              Já mám všech 76gb ve svým 160gb iPodu a neřeším nic :). Na filmy na tom taky koukat nebudu, takže pro mě ta paměť není zásadní problém. I když samozřejmě mít tam pro jistotu na tu kartu slot by mi nevadilo…

              0 0
              • camlost  

                představa, že bych s sebou na kole vozil mobil (abych si mohl v případě potřeby zavolat pomoc), nějaký přehrávač (protože na něm mám hudbu), mapy (protože mobil je přece jenom na volání), encyklopedii, slovník, jízdní řády, atd. mě moc neláká.

                (nadsázku jsme, doufám, všichni pochopili ;-))

                preferuju jedno zařízení, které dostatečně pokryje všechny požadavky nebo alespoň většinu.

                0 0
                • JakeF  

                  Tak na kolo taky nenosím 160ku iPod, ale malej Shuffle, co si připnu na dres :). Daleko praktičtější, než táhnout sluchátka na záda, což by se pak blbě zase vyndaval, když by vedly pod dresem… Navíc jsem si stejně zvyknul jezdit bez sluchátek.

                  0 0
        • Chiron  

          Jediné více méně nekompromisní „mini“ bude teď Sony Z1 Compact. Jinak je to vesměs všechno parodie na vlajkové lodě. Ještě tuším existuje nějaký levnější čínaň Xiaomi, ale já bych už od dalšího telefonu vyžadoval vodotěsnost. Každopádně věřím, že se ostatní výrobci teď chytí za nos, a taky začnou dělat skutečné hi-end mini. Jen mám obavu, že voděodolné bude dělat pořád jen Sony. I když samsung občas taky něco zkusí a snad to zas nezabije „cool“ outdoor designem.

          Ale na Z1C mě zase trochu vadí tlačítka na displeji, díky nim bych radši tak 4,5". No a druhá věc je cena, ale zas není nijak osekaná na výbavě, tak si to můžou dovolit. Asi budu mít teď dilema, jestli mi to stojí za ty prachy :)

          0 0
          • logoman  

            U LG G2 to maji vyresene pekne, uvazoval jsme o sony Z1, ale tlacitka zabirala prilis mista …

            0 0
            • Chiron  

              Tak u G2 bych tlačítka na displeji vůbec neřešil, na takové ploše se to ztratí. Ale 5" pádlo zas nechci. A na 4,3" displeji se počítá každý milimetr. Nehledě na to, že Z1 i Z1C má pod displejem dost místa a ať mi netvrdí, že tam senzorové tlačítka nenacpou, klidně bych oželel i HW home tlačítko. Jinak rámeček okolo displeje a volnou plochu nad ním beru jako ústupek pro dobrou věc, proto nechápu proč nevyužili tu bradu telefonu pro tlačítka.

              0 0
              • StuntJ  

                5" je v pohodě, já jsem si na ně zvykl rychle :o)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Já na 7" taky, je to návykové :-D

                  0 0
                  • logoman  

                    7" telefon existuje? :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Hádanka co? :0)

                      0 0
                      • logoman  

                        7" uz se nevleze do kapsy u kalhot a to sam mam velmi velky telefon …, na tablet je prilis male, zarizeni k nicemu.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          7" tablet se do zadní kapsy těsně vleze, ale mít telefon takové velikosti, tak si připadám jako dement.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            To řeší bluetooth sluchátko :0) A nutnost vyndavat z tašky androidí hodinky. Má někdo zkušenost např. se Sony SmartWatch 2?

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Tvl bluetooth sluchátko u ucha vypadá snad hůř než to 7" pádlo :-D . Ale když chce člověk ukázat okolí, jak je strašně byzy, tak to bez něj nejde, to je fakt.

                              0 0
                • Chiron  

                  Na velký displej se zvyká snadno, to je fakt. Ale chci něco, co vleze do kapsy od kalhot aniž by mi ji to utrhlo a je odolné. Třeba S4 má docela pěkný poměr displej vs tělo, to se o Z1 třeba říct nedá. Každopádně zpracováním mi Z1 příjde sympatičtější.

                  0 0
                  • StuntJ  

                    O tom žádná S4 je v ruce jako levná čínská plastová hračka, bohužel, ale tomu jsme si u Samsungu už zvykli .. …

                    0 0
                    • JakeF  

                      No jak kdo… Já si kvůli tomu loni rozmyslel S3 mini a letos S4 mini :D.

                      0 0
                      • StuntJ  

                        Bohužel nic v téhle ceně nabídne takové parametry jako má S4, takže člověk musí holt někde ustoupit a vytrpě splácané čínské plasty, lehce poškrábatelný display a sem tam odstávající kryty, no je to Korejec že, takže je to opravdu bastl …

                        A jejich parodie typu Note3 a jejich navoněná bída v podobě umělého prasete, no to už si snad dělá prdel ne? …

                        0 0
                  • madcat  

                    Na velkej telefon se fakt zvyká rychle, taky jsem si na 5" zvykl, akorát teda to má jedno úskalí – hodně záleží na provedení rohů toho telefonu: pokud je telefon hodně krabicoidní s výraznejma hranama (typicky Sony), a člověk to nosí v kapse gatí, tak se to hodně rychle projeví na tom textilu – za chvíli jsou vidět vydřený rohy. V tomto mají kulatý Samsungy výhodu.

                    0 0
                    • Chiron  

                      To je fakt, dřív u starších hloupých SE jsem s tím taky měl problém. Teď mám relativně malý a dost zaoblený telefon, který se v kapse úplně ztratí a tohle vůbec nedělá. Ale zas sem přišel na to, že kulaté záda už nechci ani zadarmo… Škoda, že snad u každého výrobce mi něco vadí a pokaždé něco jiného. Takhle nejspíš asi zůstanu u sony a nebo oželím odolnost a vemu nějakého číňana. Ideální by bylo, kdyby šlo si nějaký 5" telefon na pár dní pujčit, pak bych aspoň zjistil, jestli se s tou velikostí dokážu srovnat, co se praktičnosti týká…

                      0 0
      • Smazaný účet  

        Jj, je to divná doba… :)

        0 0
        • rasto  

          hm, divne… na druhou stranu, mini na Pariz-Dakar drzi prvni tri mista prubezneho poradi…

          0 0
    • kali222  

      cive, sem myslel, ze sem uz vybral a porad ne nexus 4…(ikdyz uz je 5). ja snad skocim do ajfouna…toho se zbavim dycky pro nalepcicku. :(

      0 0
    • StuntJ  

      Nevíte někdo, jak se teď nově kalibruje gyroskop na S4 s Androidem 4.3?

      Na starém droidu byla kalibrace, na novém ne, dá se to nějak třebas přes service menu kalibrovat?

      0 0
    • StuntJ  

      Tak mám taky nafouklou baterku :o), zajímavé, že nová už není China …

      0 0
      • mr.nikdo  

        Fuj!

        Taky mas Koreu anebo co za baterku? Tu novou.

        Cos s tim mobilem delal? Me napadlo, ze u me to tenkrat bylo diky pouzivani mobilu na vyvoj ⇒ nekolik hodin pichnuty na kabelu, porad na tom jela nejaka aplikace a po celou dobu nebyl vyply displej ⇒ velka hromada tepla.

        0 0
        • StuntJ  

          Nová už je Korea, podle všeho je to dáno nekvalitou těch Čínských baterek, protože se Samsung navrací k výrobě v Korei

          Ta stará má 3 měsíce +/-

          0 0
          • mr.nikdo  

            Tak nejak zdechla i me :-D. Akorat jeste stihla rozlepit displej :-/.

            0 0
            • StuntJ  

              No já si toho všimnul za včas, než to stihlo něco udělat …

              Začalo se to projevovat vypínáním v zátěži, padáním WiFi, GSM signálu, no a první co mě napadlo je baterka :o))

              A jak to dopadlo s reklamací ? toho displaye?

              0 0
              • mr.nikdo  

                Me to ani nepadalo. Wifi mi doma padala porad – problem s routerem a A 4+, ale A 4.3 to jiz vyresil.

                Reklamace uznana. Displej vymenen. Ale! Co jsem cucel, tak jen displej (zadni strana pod baterkou ted ma jinou barvu – misto zeleno modre je tam ted tmavsi snad az cerna). Sklo zustalo puvodni (poznal jsem si ho podle jednoho skrabance.

                Coz jsem cucel. Jsem cekal, ze vymeni i sklo. Ale dulezite je, ze uz se nehybe a neni tam schodek :).

                Mam pocit, ze jsem to uz sem psal :).

                0 0
      • Smazaný účet  

        tomu neřikám nafouklá baterka, dyk to skoro není vidět. to je tak málo místa pod krytem? :-)

        0 0
        • mr.nikdo  

          Je. Prsty co citis driv, nez to vidis.

          A kryt je taky tenky, ale pruzny a odolny plast.

          0 0
        • StuntJ  

          Jo tohle je ještě prd, ale jsem rád, že je to tak málo, bo bych byl nerad, kdyby mi to třeba urvalo koule, či podpálilo barák …

          Vím takhle má vypadat nafouklá mrcha (tohle jsou tedy dvě nad sebou):

          0 0
          • mr.nikdo  

            Podobne jsem videl na videu baterku Apple. Ale ta za chvilku bouchla :-D.

            0 0
    • smith22  

      http://www.novinky.cz/…rekvapi.html

      Citace z článku: ,,Příjemným překvapením je cena přístroje – rámci předobjednávky všichni prodejci nabízeli LG G Flex za jednotnou cenu 19 990 Kč.''

      Cena příjemným překvapením?Tak mi připadá, že pan redaktor píše tyto články se značnou škodolibostí a výsměchem obyčejným lidem.To už je po několikáté co píše o tak vysokých částkách za mobil jako o příjemných.Asi mu dělá dobře jak se potom lidi pod článkem v komentářích vztekají.

      Každopádně jsem zvědav kam ty ceny smartphonu až polezou.Začalo to kdy Samsungem Galaxy, HTC a Iphone někde mezi 11–15tis. a teď co vychází nové a nové modely tak pozoruji, že prodejci nějak chytli slinu s tím zdražováním.Rok co rok tisícovečka po tísícovečce a rázem jsme někde na 20 tis. Kč.

      Nevím jak ostatní ale když se nas tím člověk zamyslí tak mně to tedy přijde docela absurdní dát za takovéto spotřební krámy 20tis.Zvláště když výrobní cena je asi tak 4 menší.

      Ani se nedivím, že se spousta zákazníků přeorientovává na činské smartphony.Výbaba totožná ne-li mnohdy lepší a cena odpovídající výrobku.Tak se mi zdá, že si znás dělají distributoři úplné blbce, kteří neumí do pěti napočítat – a to ještě v době ne zrovna slavné ekokonomické situace lidí v ČR.

      Aspoň jde vidět jak moc jsou ty telefony Samsung, HTC, LG, Iphone apod. se stejným ne-li horším vybavením předražené a kolik člověk platí jen za značku čí nápis na krytu telefonu.

      Pfuj.

      0 0
      • JakeF  

        Slušnej trolling :D. Pokud to myslíš vážně, tak jsi možná měl zůstat v komentářích na těch novinkách, tam bejvaj podobný jedinci :).

        0 0
        • smith22  

          No na tebe jsme tady všichni čekali.A vůbec, buď tak laskav a běž si zvracet pod příspěvek někoho jiného.Myslim, že my dva už si dávno nemáme co říct.A nauč se skloňovat.

          0 0
          • JakeF  

            Nezlob se na mě, ale když meleš sračky, tak se podobný reakci nemůžeš divit… Jestli to je ale trolling, tak palec nahoru, dobrá práce :).

            0 0
      • jIrI___  

        Zvyšuje se průměrný plat, přibývá bohatých lidí, tak proč neinovovat a tím pádem nezvyšovat ceny TOP přístrojů, kupce si vždycky najdou… Pokud se spolu s tím nebude zvyšovat cena těch nejlevnějších přístrojů, tak v tom nevidím nejmenší problém.

        0 0
        • JakeF  

          Naopak zlevňujou… Top modely byly vždycky kolem těch 20 tisíc, ale díky inflaci to je reálně míň.

          0 0
        • smith22  

          Zvyšuje se průměrný plat?Jo, a kde?Na tyto žvásty o průměrném platu jsem už vysoce alergickej.Průměrný plat 25tis. apod. žblechty co pořád slyšíme z medií.Koho zajíma nějaký průměrný plat?Kolik lidí má těch 25tis. ?Minimální mzda 8500,–Kč – do nedávna 8000,– Kč – to je hanba, která mluví sama za sebe – vlastně ne – za naši republiku a pány zákonodárce.

          0 0
          • felix.org  

            Zvyšuje.

            0 0
            • smith22  

              Tak, teď jsi mě setřel.Ona je vlastně ČR takový ráj na zemi.

              0 0
              • felix.org  

                Ptal ses, kde se zvyšuje průměrnej plat. Já ti ukázal, že v ČR. Pokud jsi pod průměrem, podívej se do zrcadla, bude v něm ten, kdo za to může.

                0 0
          • jIrI___  

            Koho to zajímá nevím, ale zvyšující se průměrný plat je fakt, který nevyvrátíš ať se snažíš sebevíc ;)

            0 0
          • mr.nikdo  

            To je super. Zvys minimalni mzdu a rovnou pocitej se zvysenou nezamestnanosti :-D. Protoze firmy budou vyhazovat zamestnance, protoze na ne nebudou mit :-D.

            A spravne by se mela pouzivat medianova mzda?

            0 0
      • StuntJ  

        Pro tu cílovou skupinu, pro kterou je mobil určen je cena příjemná. Určitě to není mobil pro vesnické burany s dehtovou ochcávkou kurwa na hlínách a makající v kauflandu za 10 000,–Kč čistého …

        Takže se mi jen chce blít z těhle závistivých keců a jedu v českém národu ..

        0 0
        • smith22  

          Jsi úplně vedle a málo prozíravý.Tady nejde o žádnou závist.Spíše o hloupost oné sorty zákazníků.

          Určitě to není mobil pro vesnické burany s dehtovou ochcávkou kurwa na hlínách a makající v kauflandu za 10 000,–Kč čistého …

          A tímto jsi pěkně odhalil svůj nadřazený charakter.

          0 0
          • JakeF  

            Každej nevybírá podle toho, jestli to má hodně megapixelů, gigahertzů, gigabajtů, fullhádéček atp… Někdo se třeba nechce na veřejnosti stydět, když ten telefon vyndá z kapsy :D.

            0 0
            • StuntJ  

              přesně, tahle česká vlastnost mě nejvíce sere, každému v okolí masírovat oko i za cenu maximálního zadlužení a stažení do sraček. A kdyžý to nemám ,tak to maximálně pomluvit, zašlapat a ještě psát na fóra takový zvratky …

              0 0
              • JakeF  

                Hm, tak jsem zadluženej a ve sračkách :D. Děkuju, že jsi mi to objasnil, doteď jsem si toho totiž nevšimnul :D.

                A tu poslední větu jsi psal o sobě? Protože jsi úplně přesně popsal, co tu předvádíš…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jak to tady čtu, tak doufám že vydržím se svým off-line Symbianem s měsíční útratou do 50,– Kč co nejdéle.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Žadny strach nemaš jistotu, že to nejdýl bude ještě zítra ;) Symbian se už nedělá. Asha se symbianem není a lowend bude Android ( Nokia code name Normandy)

                    0 0
                      • Tomcat  

                        Další UnixLinux pokus pokud mysliš že to bude offline tak jsi vedle. A hlavdně takový geek phone nebude levný. Hádám za průměrný HW cca 12000,– a víc.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Je to jen taková raritka, ale jako laik v tom vidím jakoby nástupce Symbiana. Maemo – MeeGo – Sailfish

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Jako nástupce Symbianu to bej nemůže. Protože za Symbianem byly tři nejvetší svého času výrobci. Nokia, Samsung, Sony.

                            Tyhle pokusy jsou naprosté většině pro smích asi jako věčné brečení na téma N900 a QWERTy.

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak jasně, je to jen taková raritka.

                          Jako laik považuji Maemo – MeeGo – Sailfish za jakoby nástupce Symbianu. Asi to bude na h, ale oceňuji takový alternativní pokusy…

                          0 0
                • StuntJ  

                  Vztahovačnost, další úžasná vlastnost Čechů …

                  0 0
                  • JakeF  

                    Jakože když reaguješ na mě, tak to nemám brát jako reakci na mě? Tvoje logika uvažování mě nepřestává udivovat :).

                    0 0
                  • smith22  

                    Tak se odstěhuj třeba na Sibiř když ty Čechy nemůž pořád tak vystát.A budeš mít klid ty „Patriote“ jeden :-).

                    Tyto tvé názory na náš národ tady nečtu poprve.Opět ukázka opovrhování.Ty jsi nějaká vyjímka, nadřazená rasa, či co?

                    0 0
                  • JakeF  

                    Jo aha… Já si vás dva splet, jsem myslel, že to psal smith22, tak to se omlouvám :).

                    0 0
      • Tomcat  

        Bože ty meleš hovna.

        0 0
      • n04r3d  

        naopak

        právě „obyčejnákům“ jsou tyto předražené plečky určeny protože jim jejich koupě pomůže k tomu aby si připadali jak „lepší lidé“ kteří „na to mají“

        je to pozůstatek minulého režimu respektive nedostatkem spotřebního zboží v té době kdy skutečně platilo že získání nějaké běžně nedostatkové věci zajistí určitý společenský status

        dnes to ale už neplatí protože obchody jsou přesyceny všemožnými výrobky všech možných typů druhů kvalit a zákazník si tak v případě podobně nesmyslně předražených premiových výrobků kupuje pouze lepší pocit například ze značky nebo nějaké nové funkce

        když si člověk dokáže zachovat chladnou hlavu a počká si až vše prověří čas můžou mu marketáci obchodníčci prodávající neúžasnější a zaručeně nejlepčejší zbytečnosti stejně jako redachtóři kteří o nich píší „informační“ články políbit prdel

        0 0
        • smith22  

          V celku s tebou souhlasím.Ale to, že vlastnit určité zboží určuje společenský status nemusí být pozůstatkém minulého režimu v ČR idkyž je to z části pravda – tohle pravidlo platí dodnes a v celosvětovém měřítku můžeme uvést jako příklad třeba takový Iphone – děcko příjde do škloly a jak nemá Iphone jako jeho kamarádi je pro ně obyčejný loser.Není to tak dávno kdy nějaký asiat prodal svoji ledvinu jen aby měl na Iphone.

          0 0
      • notobi  

        nikdo Tě to nenutí kupovat nebo snad ano? nechápu jak takovej článek může někoho ******

        0 0
      • mr.nikdo  

        Zajimalo by me, kolik Ti je.

        Vzdycky tady byly mobily kolem 20 tis. Uz od dob, co se zacaly prodavat. 3310 byla nejak kolem 10 tis, ale 6210 – manazersky telefon, jooo to uz bylo jinde. To ses kolem tech 20 hybal uz pred mnoha a mnoha lety zpet.

        Anebo prvni barevny telefon (kdyz vezmeme Siemens S25, ten stal taky 16 tis) a kdyz vezmeme prvni rozsirenou Nokii, byla taky tak.

        Ukaz mi, kde se ty TOP modely neustale zdrazuji? Porad to drzi standard.

        0 0
        • vitan  

          takže vlastně tyflifény zlevňují, protože se nám zvedá průměrná mzda…:)

          0 0
          • mr.nikdo  

            Jop.

            Vem si, kolik lidi tenkrat melo jaky telefon.

            Ja vzdycky dostal telefon po nekom :-D. Tech 6210 a dalsich se moc nepohybovalo.

            Jeste si vzpominam na telefon s Qwerty od Nokie, ale nepamatuji si cislo. Mel velky vnitrni displej.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Můj první telefon byl Ericsson T310s, tenkrát taky kolem 18ti…

          0 0
        • camlost  

          pokud si vzpomínám, T68i stál kolem 26 tis s tím přídavným foťákem. rok 2002 nebo 2003, odhadem.

          průměrná hrubá měsíční mzda tehdy byla (dohledal jsem to): 15524 Kč

          :-)

          0 0
          • JakeF  

            Hej, přídavný foťáčky, na to jsem úplně zapomněl :D. S t68 se na mě vykašlali, akorát T300 s přídavným foťáčkem jsem zdědil… Už ani nevím, kolik to mělo rozlišení, do paměti se těch fotek vešlo asi 15 :D. A pak k700i s integrovaným foťákem o rozlišení 0,3mpx, to jsem byl nejvíc king :D.

            0 0
            • nitraq  

              Dobrý retro:) Já měl K750i a na svoji dobu to byl slušnej kousek. 2Mpix s autofokusem, posunovací krytka foťáku, paměťovka, co víc si přát:D

              0 0
              • mr.nikdo  

                Ja si to valil na K770i a z ni pak rovnou na Android.

                Kdyby neodesel displej .-(.

                Fotky to melo lepsi nez Android s 5 MPix.

                0 0
              • Soreno  

                Ten mám furt :-)))

                0 0
        • obda  

          Motorola A780 tady v roce 2005 taky stala kolem 16k. (Měl jsem ji pracovně.)

          0 0
      • šimlos  

        Koncem roku 1996 jsem dostal v práci mobil Ericsson SH388,který stál kolem 25tisíc.Tenkrát to byla mezi mobilníma telefonama technologická špička stejně jako dneska třeba iPhone 5s a za něho dáš ovšem „jenom“ do dvaceti tisíc :-).Takže si nejsem jist,že by se mobily neustále zdražovaly,spíš se mění optika lidí v závislosti na vývoji ekonomiky.

        0 0
      • TeryPV  

        A po třech letech jsme na třiceti tisících :) Zajímavé číst, jak někomu vadilo tři roky zpět tisíc dvacet :)

        0 0
        • JakeF  

          Dalších pár let a topovej iPhone za pade :))

          0 0
          • Winux  

            Na druhou stranu, pokud dnes nevyžaduješ výborný foťák případně další špičkové parametry, tak jsou dnes v pohodě použitelné už telefony nějaké nižší střední třídy (pro někoho možná low-end :D ) od cca 5 tisíc a není nutné kupovat nějakou vyšší třídu případně vlajkové modely. Dříve tomu tak nebylo a a nižší střední třída byla plná kompromisů a neběhala úplně hladce :)

            0 0
            • tomxxx  

              U applu je to konkrétně jaký model?

              Podle mě je to furt stejné, za 5tisíc je to brak na dva roky.

              0 0
              • Winux  

                U Applu to není žádnej model, tam snad ani žádnej takhle málo nikdy nestál, psal jsem obecně. Můj přechozí telefon (Redmi Note 5) byl prvním, který jsem neměnil z důvodu, že by mi časemnečím nepostačoval, ale proto, že se mi nějak poškodil horní repráček a oprava nedávala už ekonomicky smysl. Původně stál tuším 5.5k před cca 4 roky a pořád v pohodě stačil na běžné používání. Teď jsem ho vyměnil za Realme GT Master 6/128 za 6.3k a opět je to telefon, co mi bude sloužit, dokud se nerozbije :)

                0 0
              • snas89  

                Myslim, ze soucasny repasovany se se da sehnat okolo 8–9. Nekolik let to vydrzi.

                Ja ted kupoval 13 mini, tak jsem zvedavej, kolik to da.

                0 0
                • JakeF  

                  Pokud budeš ochotnej každý 2 roky měnit baterku, tak celkem dlouho.

                  0 0
            • xtonda  

              Já bych řekl, že se to zlepšuje, podobně jako u jiných IT věcí, tj.. sice ceny top modelů rostou, ale zároveň klesá částka za kterou se dá pořídit rozumně použitelný model, před lety bylo 5000 absolutní minimum aby to nebyl úplně zasekaný krám, dneska se dá vybrat i za 3–4 tis.

              0 0
              • tomxxx  

                Záleží na co si zvyklý. Přechod z top modelu klidně 4 roky starého na současný mobil do 5 tisíc bývá celkem rozčarování ve všech ohledech. To člověk pochopí, když to zkusí.

                1 0
                • xtonda  

                  To sem taky netvrdil, 4 roky starý model nějaký lepší značky co stál přes 20 tis. bude dneska lepší než aktuální telefon za 5.

                  Tvrdím, že telefon za 5 je dneska použitelnější než před pěti a více lety.

                  Osobně mám psychologickou hranici na cenu telefonu 12 100 Kč a aktuálně mám model z Června 2019 kupovaný v Listopadu 2019 za 7200 Kč a nemám pocit, že by mi na něm něco chybělo.

                  https://www.gsmarena.com/…_20-9615.php

                  0 0
    • michalrysina  

      Zeptám se tady jestli mi někdo neporadí.

      Chystám se kupovat nový telefon. Rozhoduji se mezi Asus Note 6 či Galaxy Note 3. TO jsou velké pádla ale myslím že bych do toho šel, má někdo zkušenost s tak velkým telefonem?

      Pak když bych slevil z velikosti displeje tak jsem skončil u LG G2 či u Nexus5 a nebo ideální by byl co se velikosti týče Galaxy Note 2.

      Nejde mi ani tak moc o výkon protože nehraji ale telefon používám hlavně na navigace, internet a kancelářské aplikace. Nyní mám Desire HD a bohatě mě výkonem stačí jen bych chtěl větší displej. A rozhoduji se mezi úhlopříčkami 5,7" – 6" či zůstat u 5" – 5,5"

      Díky moc všem

      0 0
      • logoman  

        Mam note 3 (tedy ted ne je v servise :-/).

        Telefon je vetsi, ale neni to zadna tragedie. Uvazoval jsem o S4 ale oproti byvale S2 mi velikost displaye neprisla az tak zasadne rozdilna. Zasadni pro me byla schopnost vytocit cislo jednou rukou, coz jde. Pripadne je mozne v nouzove situaci pomoci gesta zmensit display. Rad telefon pouzivam na internet – cim vetsi display tim lepsi. (A ze je u note 3 display perfektni.)

        Do kapsy se vleze, ale citit je (ony i 5 palcove …)

        Vykon je dobry, nicmene dlouha vlakna se stejne nacitaji neumerne dlouho i pres vysoky vykon, bidna optimalizace web prohlizecu na androidu?

        U note je sikovny S-pen s mnoha funkcemi, psani po display je presne, rozpoznavani textu prekvapive silne. Jedine co me mrzi je absence FM radia.

        Telefon za sebe mohu doporucit.

        0 0
      • StuntJ  

        Měl jsem na pár dní NOTE3 a musím říct, že je to dle mého vkusu telefon naprd.

        Jako telefon je to moc velký, neohrabaný a jako pracovní stroj, nevím, pořád je vše titěrné a malé, na tom aby člověk mohl pracovat naplno.

        Zůstal jsem u S4 s 5" displayem – jako telefon parádní, výkonově dostačují – organizace času, sem tam internet, konzumace mass-media apod. Jediný co mě vadí, že je to ač vlajková loď působí na mě dojmem nedodělaného paskvilu … Nu co, Apple má moc malé LCD, takže tohle je jediný rozumný kompromis …

        Otázka je co člověk chce na té Note 3 a podobných dělat …

        0 0
        • michalrysina  

          Jak jsem psal výše, telefon využívám hlavně kvůli navigaci, netu, kancelářské aplikace, sem tam nějaká ta nenáročná hra, ale láká mě větší displej 4,3" není nic moc na internet a i na tu navigaci je to nic moc. Takže extra výkon nepotřebuji. Note je pro moje potřeby moc drahý ale dá se sehnat už za cca 14tis což jde.

          0 0
          • StuntJ  

            Internet v pohodě, kancelářská práce nic moc …

            0 0
            • michalrysina  

              Nevím po čem jiném se ohlédnout. Takový telefon co bych si představoval na trhu není. S4 se mi moc nelíbí protože to plastové zpracování odpovídá ceně tak 12tis. a ne to co stojí.

              0 0
              • StuntJ  

                Tak Note3 je taky plasťák, to si člověk nevybere … Ideal by bylo jabko s 5" AMOLED displayem a ne stou parodii co teď mají, ale to je utopie …

                0 0
                • michalrysina  

                  Mám teď HTC. Celkem se mi líbí HTC One Max ale je to šílená nudle. Navíc ta cena

                  0 0
                • TeryPV  

                  Utopie se po třech letech stala relitou :D To je neskutečné tohle číst :D

                  0 0
              • mr.nikdo  

                Ehm

                Jen namatkou…

                A pujde to niz, protoze ma brzo vyjit S5.

                0 0
                • StuntJ  

                  S5 by měla vyjít na konci roku +/-, každý zdroj se liší pomalu o rok a S4 za 11 000,–Kč, to je tak odpovídající cena za ten plasťák …

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Co jsem videl ja posledni info, predstavit ji maji snad ted nekdy a v lete ven. Ale meni se to rychle jako nalada krvacejici zeny…

                    Jo. Ta cena je ted pekne nizko.

                    0 0
                    • StuntJ  

                      No já jsem myslel začátek prodeje v našem regionu, mělo by to být podobné jak u S4 …

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        S4 sla nekdy v kvetnu, ne?

                        Ja ji mam od cervna a to tady byla tak 1–2 mesice.

                        0 0
                        • StuntJ  

                          hmm tak to byl note na podzim, mám v tom hokej …

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            Mas. Proto mam pocit, ze do leta by mohl byt tady :-D.

                            A tim padem v lete by ta cena S4 mela padnout jeste vice.

                            0 0
      • Smazaný účet  

        Já používám jako telefon 7" tablet. :0) Ale chce už nosit to v tašce a volám z něj raději v soukromí. Čekám na BT sluchátko (to není tak hrozné jako placka u ucha) a zítra si vyzvedávám androidí hodinky (to abych už vůbec nemusel vytahovat „telefon“ z tašky – vidíš kdo volá, kdo píše atd.). Ale psát na tom emaily, prohlížet internet a celkově organizovat schůzky atd. je prostě těžce návykové a na 3,75" telefonu je najednou všechno strašně maličké :0)

        0 0
        • michalrysina  

          A co máš za model?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Celkem obyčejný Galaxy Tab 3 7.0 3G (oproti ceníkové ceně byl asi za polovic u O2). Ale stejně je výkonnější než můj HTC One V (nejsem na ten výkon až tak háklivý) a srovnatelný s Galaxy S2. Prostředí se sem tam sekne, ale není to nic hrozného – máme doma i předchůdce, který již dostal android 4.2.2 (tab 3 má 4.1.2) a ten je trochu plynulejší – tab 3 prý má dostat 4.4 Kit Kat, tak jsem zvědavý.

            Na moje použití – prohlížení časopisů, office a pdf souborů, organizace času, emaily, sms, volání je výkonný dost (nahlížím na něj z pohledu svého HTC One V, který nosím, když netáhnu tašku – mám dvě simky na jedno číslo – takže vždy na jednom hodím mód letadlo a beru druhý).

            0 0
            • michalrysina  

              Tak teď si mě nasadil brouka do hlavy. Vyřešit to jako ty a pořídit si 2 simku. Doma mít tablet a sluchátko na volání a když se jde na kolo nebo někam vzít prcka do kapsy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Přesně takhle to mám – když jdu někam s taškou tak tablet + sluchátko + hodinky. Když půjdu na kolo, do kina, někam si sednout, tak malý telefon.

                Jinak ještě k výkonu – Tab3 v pohodě rozjede Real Racing 3 – a to tak, že se na to i dá koukat.

                0 0
                • michalrysina  

                  Jen co tak koukám tak kromě toho tabu 3 není nic moc na výběr…ale toto by bylo skvělý řešení pro mě.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Navíc je to asi nejmenší 7" tablet na trhu – všechno ostatní, co jsem zatím koukal, je širší a vyšší.

                    Ale je to kompromis co se týká rozlišení displeje, je to jenom dvoujádro a má jen 1GB ram. A taky nejde přesovat aplikace na SD kartu (to u Tab 2 jde…)

                    0 0
            • StuntJ  

              Kit-Kat je jedna velká fraška, co je teď uvolněná na Note 3, tak teda žádná revoluce, žádná bomba, převratné vylepšení nic … :o/

              Jediná výrazná změna, že skoro vše co bylo barevné, je teď šedé/bílé …

              0 0
              • michalrysina  

                Ono ani na S3 není o co stát

                0 0
                • StuntJ  

                  S3 byl propadák. jediné co mě dostalo byl ten zubatý display… brr

                  S2 byla do-modra a S4 musí mít zdvojené pixely, ale už vypadá parádně :o)

                  0 0
                  • michalrysina  

                    Já s3 nevlastním ale má ho přítelkyně a nemůže si stěžovat. Nejsem zas tak velikej odborník takže tyhle věci moc neřeším.

                    0 0
                • smith22  

                  Ono ani u masovky S4 už není o co stát.Kde jsou ty doby kdy začínaly první řady Galaxy?Dneska už má amťung Galaxy s Andjojdem každej ťunťa.Začíná mi to připomínat Iphone mánii.Teď nastalo období kdy většina lidí nad značkou jako je Nokia ohrnuje nos a kdo nejede na Andjojdu není momentálně dostatečně IN.Není to tak dávno kdy tu žádnej Anroid nebyl a Samsung telefony taky nebyly nic světoborného.Fandím Nokii ať vrátí ve správný čas úder – dlouho se jim teď nedařilo – ale to nemusí trvat věčně.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    To jak si v masovém prodeji Nokia stojí je jasné z prodejí přes 75% lowend , 8.1 kopíruje konkurenci a lowend smartphon Nokia bude na Android OS. To ukazuje opravdu na „vrácení úderu“ :-D

                    0 0
                    • smith22  

                      No já myslel, že jsi pochopil když se bavíme o SGS4, že je řeč o top modelech telefónů jednotlivých výrobců.Ale asi zřejmě ne.Příště budu muset být konkrétnější.A to, že má Nokia většinové zisky z prodeje telefonů střední a nižší třídy ví snad každy a není třeba se nad tím pozastavovat.Pleteš hrušky s jabkama.

                      0 0
                      • StuntJ  

                        S4 bych za top model neoznačoval, spíše za to paskvil …

                        0 0
                        • smith22  

                          A co je podle tebe teď nejvyšší model telefonu od Samsungu?Table­tofony nepočítám.

                          0 0
                          • StuntJ  

                            To netuším, ale plastová hračka s sotwarem, který vypadá jak kdyby ho splácal nějaký středoškolák s hromadou nedodělávek a chyb to rozhodně nebude :o)

                            S4 mi připadne jak Logan s 5-ti litrovým motorem ..

                            0 0
                            • smith22  

                              a nafukující se baterií pod kapotou :-D

                              0 0
                              • StuntJ  

                                přesně na Apple se to nehrabe, ani po kotníky …

                                0 0
                                • smith22  

                                  No já na ty jablíčka nikdy moc nebyl ale brácha má Iphone 5 a když to člověk vezme do ruky tak musím uznat, že tam je to zpracování někde jinde než u SGS4.Sice IP5 má menší dispej ale konstrukce je kompaktní, pevná a za použité materiály dávám taky palec nahoru.

                                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Kolik let zpatky si Nokie zkazila povest tim, ze vsechny mobily na 5 000 byly smejdy?

                    Obycejnym provozovanim zkorodovaly zakladni desky a reklamace byly vyrizene zpusobem: Mobil jste namocil do sklenice s vodou. Mate smulu.

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Tak po dobu, co jsem používal Tab 2, tak jsem si na 4.2.2 zvyknul – na vychytávky typu widgety i na zamykací obrazovce, v notifikační liště i zástupce přístupového wifi bodu (to jsem teď u 4.1.2 čučel jako puk, že takhle možnost tam prostě není a musí se zdlouhavě do nastavení – ale tohle by měly vyřešit SmartWatch). Takže jsem byl z toho, že v nástupci Tab 2 je starší systém, celkem rozladěný. A když vypadá, že dostane rovnou 4.4, tak proč se netěšit? :0)

                0 0
                • StuntJ  

                  Jo to jo, jen jsem od té oplatky čekal trošku více no není to apple …

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hele, já mám na HTC One V pořád ještě 4.0.4, tak jsem byl celkem vyjuchanej i z 4.2.2 :0) Co se týče telefonů a tabletů jsem silně nenáročný uživatel (narozdíl od notebooků). Prostě se mi příčí dát za telefon pomalu tolik, co za slušný notebook (čili 18+). Vlastně se mi příčí dát za telefon víc, než takových cca 5 tisíc.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Motorola Moto G…

                      0 0
                      • nitraq  

                        Na něj jsem zrovna dneska koukal, 16gb verze z anglickýho amazonu za 5500 včetně pošty, za ty prachy myslím dobrý.

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Nebo z německého Mediamarktu ( něco jako náš elektroworld) taky za 5550,–

                          Moto G nebo Moto X se do ČR nedováží a ani nebude.

                          0 0
      • Tomcat  

        1. na kancelářské aplikace ti tam chybí detail ty kancelářské aplikace.

        Co je na Androidu na kancelářský balík na IPadu nebo Windows 8 RT to nemá

        2. spotřeba spotřeba zase spotřeba

        0 0
    • shark.jd  

      Přiživím se – máte tip na nějakou aplikaci pro úpravu obrázků na Androidu? Narazil jsem na Pixlr Express (třeba tu http://www.svetandroida.cz/…rafie-201402), která vypadá dobře, ale určitě máte zkušenosti i s jinými. Který vám vyhovuje? Díky

      0 0
      • nitraq  

        Osobně mám zkušenost jen s tím Pixlrem, ale přijde mi úplně vyhovující. Viděl jsem ji u ségry a jinou aplikaci jsem už nehledal, tahle je podle mě na takový to domácí žvýkání top.

        0 0
    • mr.nikdo  

      Na S4 s Touchwiz uz je update na A 4.4.2.

      Asi se to bude libit i StuntJ, protoze jsme se o tom nekde bavili.

      Ale musim rict, ze tomu rikam snizeni vyuzivani RAM. Driv jsem se nedostal pod 900 MB pri vymazani. Ted se dostanu na 566 MB po vymazani. A samotna rychlost systemu je taky nekde jinde.

      Za me zatim povedeny pocin :)

      0 0
      • StuntJ  

        Jojo, už jsem se na to koukal, ale já si u T-Mobile počkám, ti mají tak +/- měsíc sekyru po ofiko vydání :o)

        Jediný co mě dost vytáčí, je ztráta barviček :o(

        0 0
        • mr.nikdo  

          Me zase treba ve stavove liste celkem potesila ta bila. Protoze ta barevna se tam nehodila.

          Co jsem ale cucel, je zmena podbarvovani vyhledavaneho textu. Drive to byla modra a modry ramecek u dalsich vyskytu. Ted je to oranzova a zluta.

          Navic tam zmizlo par veci, ktere jsou vhodne pro vyvojare :-(.

          Jinak jeste nevim jak s baterkou, ale mozna ji zere trochu rychleji.

          Jsem nevedel, ze mas obrandovany telefon :-D.

          0 0
          • StuntJ  

            hmm uvidíme …

            No mám, ale ve firmě to jinak nejde … Ale jediná věc, co je tam změněna je startovací obrazovka a jsou tam melodie T-Mobil, jinak nic …žádný apky apod… No jo no

            0 0
      • BB  

        Chci se zeptat, dočetl jsem se, že v Kit Kat Google zakázal aplikacím třetích stran zápis na externí SD kartu ? Je to tak i na klonu od Samsungu ?

        0 0
        • bruco  

          Ano. Klon od Samsungu ma len inu nadstavbu.

          0 0
          • mr.nikdo  

            A jsi si opravdu jisty?

            Ja jen, jestli jsi to zkousel anebo tady placas.

            0 0
            • bruco  

              Napr. X-plore nedokaze zmazat ani premenovat subor na karte.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Pokud se budeme bavit o sobourovych aplikacich, tak Touchwiz svuj vlastni a pouzitelny ma. S kterym toto funguje.

                0 0
                • bruco  

                  A aka bola otazka? Pokial dobre pamatam, tak sa pytal na blokovanie zapisu na SD kartu pre aplikacie tretich stran. Nie na to, ci ma KitKat suborovy manazer.

                  0 0
        • mr.nikdo  

          Jde to.

          Ted jsem si cvicne presunul jednu aplikaci z Google Play.

          Dokonce aplikace, kterou mam z Dropboxu (jeste nevydana firemni debug verze), ktera si sama hleda vetsi uloziste (SD x Pamet telefonu) je na SD.

          0 0
          • bruco  

            Nepresuva aplikaciu na kartu system?

            0 0
            • mr.nikdo  

              Presouva, ale zrovna zminena aplikace ma v sobe hromadu dat, ktere jsou zabalene – musi je rozbalit a zapsat na medium. K tomu si vybira to s vice mistem ⇒ rozbaluje vsechno na SD karte. Jinak by nedokazala aplikace fungovat.

              V 4.4.2 chybi jine veci.

              0 0
    • pendergast  

      Prečítal som to tu celé a múdrejší nie som, tak sa spýtam rovno:

      Zháňam chytrý telefón s Androidom s nasledujúcimi parametrami (podľa dôležitosti od najdôležitejšieho):

      dual SIM

      kvalitné GPS

      FM rádio

      dlhá výdrž batérie (kľudne aj s príplatkom za dokúpenie originálnej batérie s väčšou kapacitou)

      čo najvyššie rozlíšenie displeja

      dobrá čitateľnosť displeja na slnku

      cena do 250€

      Najviac sa mi pozdáva Lenovo P770, máte skúsenosť ako je na tom s GPS? Prípadne je niečo lepšie?

      Ďakujem.

      0 0
    • devet  

      Tady na foru se dozvím vše, takže mám prosbu. Můj 14ti letý synek stráví v MHD každý den 2–3 hod. jezdí na trénink nebo zápas. Stále sebou nosí mobil, kvůli muzice i hrám. Hledáme odolný telefon. Sám si vybral Caterpillar CAT B15, ale po přečtení recenzí (při pádu se rozpadne na několik kusů, není vidět na slunci display atd.) si raději nechám poradit.

      0 0
      • Mogadi  

        Napada me Samsung S7710 Galaxy Xcover 2… ale za sebe reknu, ze galaxy S2 mne spadla na zem asi uz 100× a porad v pohode…u S3 a S4 uz to je slabsi s vydrzi… Taky se nabizi Sony Xperia Z, ale to uz je za vyssi bankovky. Ja osobne bych si na cestovani v MHD poridil tablet… treba Google Nexus 7

        0 0
        • JakeF  
          • Dobrý den, chtěl bych nějaký sportovní kabriolet.
          • Dobrý den, máme tu Octavii 2.0 TDI v kombíku, ale osobně bychpořídil tohohle Transita.

          :D

          0 0
          • Mogadi  

            zas tak mi to neprijde, dyt sem mu poradil Galaxy Xcover 2, Galaxy S2 nebo Sony Z… osobni nazor tabletu jsem tam dal, ze mi to na hry a serialy prijde proste lepsi…

            0 0
            • devet  

              Mogadi díky. Tablet nepřipadá v úvahu. To by byl zase moc velký frajer. Už teď má 198 cm…Zkusím se podívat po Tebou navržených Samsuncích a Sony. Dám do toho max. 8t

              0 0
              • Mogadi  

                Neni zac… vyborna vec je koupit ochranou folii na display, ta mi podle me hodnekrat pomohla, aby neprasknul… osobne doporucuju znacku Artwizz, po 3 letech jako nova

                0 0
                • rasto  

                  dalsi z variant je koupit „civilni“ mobil, se silikonovym pouzdrem. s nim muze spadnout synovi i na dlazbu, pouzdro hodne vykryje.

                  0 0
    • Advid  

      Moje xPeria Tipo už má málo paměti a skvrnu na displeji (následek pádu) a tak pokukuji po něčem novém. Chci dual sim, blesk, notifikační diodu a max. 3,5" velikost. Jinak standardní výbavu, tj. GPS se slušnou citlivostí, slot na SD micro cardu, asi dvoujádro a tak. Rád bych se vešel do 5.000 Kč a zatím se mi nic najít nepodařilo. Koukal jsem i na číňany, ale vždycky tam bylo něco, co chybělo (dual sim, notifikační dioda, cena ..). Říkám si, že bych počkal na Aru, ale tam se asi stejně do limitu nevejdu. Nějaké nápady? :) Jo a HW tlačítko foťáku by bylo fajn, ale to má akorát xPeria M a to už je pádlo.

      0 0
      • Mogadi  

        u dualsimu bych videl idealni reseni to Sony M… pokud chces alespon trochu kvalitni vybavu, tak dualsim s 3.5' displayem asi nenajdes… nejlepsi s 3.5 se mi zda Sony E, ale M je o par trid vys… a navic jen o 1 cm vyssi a je tenci… 4' neni zas takovy padlo, clovek si zvykne rychle a mas tam i lepsi vyber – Sony, Samsung, Gigabyte… ja bych na tvem miste sel do Sony M

        0 0
        • Advid  

          Taky to tak vidím, ale říkal jsem si, jestli jsem něco nepřehlédl. Ta Xperia E nemá blesk. Díky.

          0 0
    • Mig_all  

      Nevíte zda se dá nastavit na androidním foťáku datumovka?

      0 0
    • smith22  

      Hmm, tohle není dobrá reklama pro výrobce:

      Zánovní Samsung Galaxy S4 vyšel muže draho. Explodoval mu v ložnici

      0 0
      • mr.nikdo  

        iPhone, ktery bouchl v kapse… Bouchaji skoro vsechny.

        Beztak byvaly majitel prodaval se starou baterii z Ciny, ktera uz byla nafoukla a novy si nevsiml. Anebo tam byla nejaka fake baterka :).

        Od problemu s nafukovanim baterek tam zacal Samsung davat jine (made in Korea).

        Ja (a snad i StuntJ) Ti to potvrdime a nekde se to tady dokonce vyskytuje.

        0 0
        • StuntJ  

          Já si myslím , že to mohla být i origo. Zatím u všech S4 ( 5ks) co mají lidi v okolí, tak všichni skončil s nafouklou baterkou … Vše made in China. Bohužel Samsung hraje mrtvého brouka a taky si to může dovolit že …

          0 0
          • mr.nikdo  

            Vzdyt, ty mas uz taky Koreu, ne?

            No prave. Bud origo China, kdy uz prodavajici vedel, ze je nafoukla anebo tam misto Chiny dal nejaky smecko :-D.

            0 0
    • nitraq  

      Offtopicový vlákno toho snese hodně.

      Jak nastavit, aby se fotky z android telefonu Samsung synchronizovaly se složkou v počítači? Jde to nějak přes google plus nebo google drive, nebo je k tomu třeba nějakej soft třetí strany? Mám představu takovou, že nacvakám fotky, až se připojím na wifi, tak se z telefonu uploadnou a až pustím počítač, tak se stáhnou a budou na pevným disku počítače. Je taková představa reálná, nebo sním?

      0 0
      • logoman  

        minimalne to umi dropbox …

        0 0
        • madcat  

          Chápu to správně, že dropbox je na takový to „manuální“ synchronizování obsahu v jednotlivých zařízeních, a když chcu, aby se to synchronizovalo samo, tak k tomu ještě musím nainstalovat dropsync? Aspoň dle popisků aplikací na google play mi to tak připadá..?

          Nepoužívám teda momentálně ani jedno, ale říkám si, že když by to tak fungovalo, tak bych to třeba i využil…

          0 0
          • Žulda  

            Jj, Dropsync je bezva i za těch pár korun. A mají i apku na auto sync s Drivem. Tu nepoužívám, ale fungovat bude.

            0 0
          • logoman  

            Synchronizuje vsechno co dam do adresare dropboxu automaticky.

            Napr u mobilni apky si muzes zapnout automaticky upload fotek/videa do DB.

            Vsechno je taky pristupne pres web.

            0 0
      • Johnnyxjr  

        reálná je přejdi k apple.

        0 0
        • nitraq  

          Díky, trolle, to jsem nechtěl slyšet.

          A dropbox už mám, ale na jiný věci a pokud se nepletu, tak na jednom počítači jede jen jeden účet.

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Na urážení jsi ještě dost mladej chlapečku.

            0 0
          • mr.nikdo  

            A na jake veci?

            Co mas presne za telefon? S4 ma 50 GB na DB gratis.

            A pokud nekomu neco sdilis – jde nastavit sdileni pro urcite lidi.

            Jinak za nahravani na DB z mobilu dostanes dalsich 500 MB.

            0 0
            • nitraq  

              Na školní a pracovní věci a už takhle to mám plný a musím často promazávat, těch 500 MB by mě nejspíš nespasilo. Telefon je S3 Mini, takže tam 50 GB gratis myslím není.

              A doporučit uživateli androidu přechod na ios je klasickej příklad trolení.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Nespasilo, ale je to porad neco navic…

                Si potom zaplat. Ale reknu Ti rovnou, ze Google Disk stoji za smradlavou pi.

                0 0
                • nitraq  

                  Jasně, aspoň díky za info o těch 500 MB, nevěděl jsem o tom.

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Stejne, kdyz nekomu, kdo nema DB nasdilis slozku a on se regne, dostanes taky 500 MB.

                    Nejaky ten prostor maji i Skoly – kdyz tam pripojis skolni email. Driv na to byval nejaky Space rocket challenge, nebo co.

                    0 0
                    • nitraq  

                      O bonus za registraci školního mailu vím. Zkoušel jsem to, ale nefungovalo mi to.

                      0 0
                • StuntJ  

                  Proč? já GD používám a až na nestabilitu softu pro PC je to fajn

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    No prave. To PC je peklo. Obcas nechce uploadovat zmenene soubory.

                    Zere to vice vykonu nez pornoviry.

                    A dalo by se pokracovat.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Dropbox mi přišel oproti GD složitý jak prase. To co píšeš je pracda, ale i tak jsem zůstal u GD :)

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        Odhlasis se z GD. Prihlasis se znovu a pocitac Ti rekne, ze se nesynchronizuje, protoze slozka je plna a tedy obsazena. Musis vse smazat a nahravat znovu.

                        Kdyz nekdo jiny anebo ty na jinem zarizeni provedes upravu (neco smazes anebo prekopirujes), smazou se Ti soubory.

                        Vlastne nesmazou. Nakopiruji se Ti do kose a pokud o tom nevis, za chvili Ti system hazi nedostatek mista.

                        Z DB jsem v praci prechazeli na GD a nic horsiho se snad nedalo najit.

                        0 0
          • raceman  

            a co ti brani mit na jednom uctu vice ruzne sdilenych slozek?

            0 0
      • mr.nikdo  

        Jak psal Logoman: Dropbox.

        Anebo Google+ (ale tam je potom otazka, co vsechno TI stahne). Anebo Zoner to taky snad umel.

        0 0
        • MaPa  

          G+, funkce automatické zálohování. stáhne vše, ale třídí podle data, takže člověk nejdřív vidí ty poslední. Ale nevyhovuje zadání, protože ty fotky neukládá na pevný disk.

          Podle mne by to mělo jít klasicky přes Googledrive, dát si fotky z foťáku ukládát do synchronizovaný složky, po připojení přes wifi se objeví i ve složce na kompu.

          0 0
      • StuntJ  

        Záleží co je to za telefon, S4 má v sobě soft na synchro, ale zatím jsem ho nepoužil…

        0 0
    • StuntJ  

      Hmmm to už vypadá pěkně a za těch pár Kč … :

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nějak mi uniká smysl, když sebou tahám fén, proč bych měl mít ještě chytrý hodinky (nenosím žádný)? To teď v hospodě budou všichni čumět místo do tabletů na pididisplay hodinek?

        0 0
        • jIrI___  

          Vidím to tak nějak stejně.

          0 0
        • StuntJ  

          Každý si smysl najde, pokud v tom smysl nevidíš, nekomentuj, přejdi dál …

          0 0
          • vinca  

            A jaký smysl v tom vidíš Ty ? (Ptám se proto , abych věděl , jestli mi něco důležitého neuniklo. )

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já v tom vidím smysl takový, že dnes se rozmáhají phablety (na psanou komunikaci a organizaci času jsou větší telefony skvělé). Jenže takový telefon je už často problematické tahat po kapsách, nosí se spíše v tašce s notebookem apod. No a protože se ti nechce tahat telefon z tašky kvůli každému pípnutí, tak abys viděl kdo ti poslal email a jestli je nutné reagovat ihned, nebo až později, je fajn mít na ruce „prodloužení“ telefonu. Prostě na notifikace je to pecka věc a její smysl vidím právě v tom. Tedy nikoli v čtení webu na pididispleji v hospodě.

              Bohužel dokud někdo neudělá kvalitně zpracované hodinky, které budou vypadat jako hodinky, tak tenhle trend má šanci jenom u technoidů a geeků. Měl jsem hodinu Sony SmartWatch 2 a na možnosti notifikací bych si zvyknul hodně rychle, jenže ty byly rozbité už po vyndání z krabičky (klasický problém se špatným vlepením displeje do rámu. Takže hodinky vráceny a protože ještě nejsem až tak byzy, abych musel nutně vědět, jestli na příchozí email ihned odpovídat, ale spíš potřebuji vědět kolik je hodin, když je tablet v tašce, koupil jsem si s menším příplatkem klasické ručičkové, které vypadají podstatně lépe, kvalita zpracování a materiály diametrálně někde jinde (komplet titan, safírové sklíčko). Takže toť můj náhled na chytré hodinky. Je to fajn, ale musí se to doladit – vymyslet lepší ovládání než přes dotykový displej, nasadit plošně ušlechtilé materiály, zapracovat na kvalitě zpracování. Nedovedu si představit mít na nějaké schůzce „hodinky“ z hliníku s upatlaným displejem.

              0 0
              • prvniodkonce  

                Tyhle vypadají na rozdíl od Samsungu aspoň trochu jako hodinky a ne krabice. Akorát kolem toho není takový povyk, protože to nedělá Samsung.

                Nicméně je to zajímavá věc k tabletu, ale myslím si, že mobil, co se nevejde do kapsy, není mobil. Buď mám mobil nebo tablet. Phablet je hybrid jako crossové kolo.

                0 0
      • Mig_all  

        Počkám si až to číňani obšlehnou :-D

        0 0
      • smith22  

        Krám absolutně k ničemu.Peníze vyhozený do kanálu.

        0 0
    • StuntJ  

      Ještě menší dotaz pro majitele S5, má notifikační led? a kde se nachází?

      0 0
      • pulDag  

        takhle obecné dotazy prosím směřujte na Google.

        V prvním odkazu, přímo na recenzi, se píše:

        „… Na přední straně telefonu se nachází 5,1palcový displej, nad kterým je sada již známých senzorů – nalezneme zde notifikační LED, senzor pro monitorování pohybů a přední 2MPx fotoaparát.“

        Díky

        0 0
    • MichaelSimek  

      vcera v bource se mi v kapse utopil mobil, penez neni mnoho, tak neco do 3k staci 480/3×x ± , rozumny fotky kdyz uz, pouzitelny gps, android 4+…nebudu na tom hrat zadny hry ani browsdat net cely den…nejaky overeny napady? zatim mam v merku htc desire 200 (http://www.alza.cz/…-d519380.htm#…)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nechceš koupit moje 2 roky staré HTC One V? :0)

        0 0
      • Meduza  

        Kdybys byl ochoten preplatit cca 400 tvoji hranici, tak si myslim, ze nejlepsi vykon x cena je momentalne toto:

        http://www.antelife.com/…e-black.html

        Jede to na MIUI, coz ma dost velkou komunitu a je to imho super prostredi. Vyhodili z toho Mediatek cip, dali Qualcomm, takze na navigaci pojede i Glonass.

        Ten muj uz je na ceste :)

        0 0
        • jIrI___  

          Ale zas když do toho započteš celní poplatky, tak už jsi o dost víc než 400 přes limit, ne?

          0 0
          • Meduza  

            Kdyz si to necha poslat DHL (coz je za 18USD tusim) a to je prave to navyseni o ty 4 stovky, tak to bude mit doma do tydne a na 90% to projde bez procleni. Osobne vyzkouseno 2× za posledni pulrok.

            Ale pro tebe co by vyznavace max 3,5" displaye je to kazdopadne out :)

            0 0
            • jIrI___  

              Tak pro mě to je pádlo, to je jasná věc :). Ale s tím posláním přes DHL to je užitečná informace.

              0 0
              • Meduza  

                Tak ono kdyby si to nechal poslat zadarmo standardni postou (coz myslim teda zrovna u Antelife nejde, ale urco by z nejakeho jineho shopu slo), tak uz by tam nebyl az tak velky rozdil. Akorat by na to cekal mesic a zaplatil by neco jako 600 DPH. No a plus ten voser s postou.

                0 0
                • smith22  

                  Ahoj.Už ti dorazil ten Xiaomi Redmi 1S?Jak jsi s ním spokojen?Zajímalo by mě jak je na tom s kvalitou zpracování třeba konstrukce telefonu a také výdrž baterie.

                  0 0
                  • Meduza  

                    Jojo, uz ho mam dva tydny. Podle me funguje jak ma. Jediny co je mizerie je ta baterka. Ta mizi pred ocima.

                    Kamaradka ma stary MTK Hongmi a ve srovnani s tim, je ten muj minimalne 2× tak zravej. Kdyz mam zaply data a wifinu, tak to vydrzi tak tak 1 den. Ten jeji pri tom samym setupu zvladne cely odpoledne na 15–20% a klidne ho nabiji bez problemu obden, zatim co ja ho vecer davam uz kvicici na nabijecku :)

                    Takze pro pouziti na cely den na kolo s GPS jedine dohromady s Powerbankou.

                    Ale to GPS fachci super. Umi i Glonass a fixuje se behem okamziku.

                    Zpracovani myslim OK, ale nejsem moc nerocnej asi.

                    Jinak uz ma zasebou 2 pady (bez jakyhokoliv pouzdra) a zatim drzi. Takze odolnej celkem je. Ale je to samozrjme i o stesti, jak padne.

                    Kazdopadne uz jsem si nejaky silicon case objednal.

                    0 0
                    • smith22  

                      O.K, díky za info.Jen ještě detail.Jak si výše odkazoval na ten antelife.com tak tam je cena $159.99 – a to DHL tě teda stálo $18?A je tento prodejce spolehlivý?Já jsem bral většinou třeba tablety na Aliexpress.com od Eternal teamu.A vše bylo vždy O.K – vždy přes DHL kdy to bylo fofrem doma – zaplatil jsem tu službu DHL prodejci a potom ještě při převzetí zásilky u nás dopravci DHL akorát nějaký cca 200Kč tuším nějaký ten celní poplatek nebo co to bylo.

                      Zde odkaz na ten Eternal Team http://www.aliexpress.com/…0410151.html

                      0 0
                      • Meduza  

                        Hoy, asi s krizkem po funuse :)

                        Antelife.com je podle vseho OK. Zaslechl jsem jenom nekde, ze obcas jim treba tyden trva expedice, i kdyz slibujou ze to maji skladem.

                        Ale jinak bezpecny a zadny fejky.

                        0 0
                    • Tina  

                      Ahoj Jirko, nevieš či na Xiaomi Redmi 1S pasujú zadné vymeniteľné kryty z modelu Xiaomi Redmi Hongmi? Na prvý pohľad sa mi zdá, že sa oba mobily líšia iba vnútornou výbavou a vonkajšie šasi je rovnaké. Vieš mi to potvrdiť? Objednala som si Xiaomi Redmi 1S Dual Sim a rada by som si objednala aj nejaké vymeniteľné farebné kryty. Ďakujem.

                      0 0
                      • Meduza  

                        Jojo, zvenku je to uplne stejny.

                        Takze jakykoliv kryty jsou zamenitelny se starym Hongmi (Redmi)

                        Lisi se to procesorem (Qualcom) a vnitrni pameti (4vs.8 GB).

                        Jinak kamaradka ma Hongmi s MTK procesorem a vydrzi s nim klidne i tri dny. Ja jsem vecer vzdycky na dne :)

                        Pouzivat treba Waze autonavigaci na mem 1S bez nabijecky nelze, pac baterka je za hodinu prazdna.

                        Nekdo si na tu vydrz stezuje a nekdo ne. Doporucuji mi tovarni nastveni a vsechno nastaveni resetovat. Ale k tomu jsem se jeste nedokopal.

                        0 0
    • kali222  

      heh, stihl nekdo predmin. tyden vyprodej cervenyho nexuse 5 za 7499,– + voucher –4% z ceny nakupu na kase? :)

      0 0
      • decimax  

        A co tak samsung galaxy s3,ted byl vsude za 6k,sice jen bila verze ale to je asi fuk..Myslim ze za ty penize velice dobra volba..

        0 0
        • rasken  

          ja vzal tohle padlo a parada baterka drzi jak bejk po celodenni strave + net mam 68% jen je trosku vetsi:))

          http://www.ibuygou.com/…517-usd.html

          0 0
        • prvniodkonce  

          Co znám lidi, co to mají, tak 6k bych za to rozhodně nedal. Výkon na nic, baterka na nic.

          0 0
          • rasken  

            baterka me vydrzi 2 dny to me staci jakej vykon pozadujes moc tomu nerozumim ale 35000 v antutu asi nebude spatne

            0 0
            • corve  

              on ale reagoval na ten samsung..

              0 0
              • prvniodkonce  

                Ano, na Samsung. Minule jsem valili se samsungisty na „celodenní“ výlet. Po 11 hodinách GPS trackingu (i s pauzami v hospodě, čas čisté jízdy nějakých 8 hodin) byl SGSIII s baterkou v koncích.

                0 0
                • rasken  

                  jo pardon ona cena je podobna +dhl kdyz to projde :))

                  0 0
                • sharkeeCZ  

                  tak ono vzdy zalezi na tom, co ma kdo zapnute, nastaveni chtene presnosti GPS, atd atd

                  ktery telefon vydrzi pri GPS trackingu v prirode vice jak 12 hodin, nebo dokonce 24 na jednu standardni baterku? U SGSIII neni problem dat vetsi baterii, batterypack, nebo mit nahradni v kapse

                  0 0
    • nitraq  

      Má někdo zkušenosti s nákupem z francouzskýho Amazonu, především jak to je se zárukou? Na německým, kde je dvouletá záruka, Moto G 4G ještě nemají, na anglickým s jednoletou zárukou je jen černá varianta a já bych radši bílou, která je dostupná právě jen na amazon.fr. Francouzsky neparluju, takže přes překladač a není mi úplně jasný, jestli je záruka jen pro Francii, nebo i pro ostatní země.

      0 0
      • kali222  

        EU, ne?

        0 0
        • standoslav  

          Lama dotaz: koupil jsem manželce tel. s androidem, pomalu se s ním učí, já ne, ale několikrád denně ji ten mob. zapípá. Prostě, není to budík, ten umíme, ale nějaký signál. Poradíte ? Dík předem.

          0 0
          • zdenek  

            Mně třeba pípne, když se snaží připojit k wifi a není dostupná. Ale záleží, co všechno máte zapnuté a nastavené…

            0 0
            • standoslav  

              Jj dík, podíváme se na to; wifi doma máme, ale že by se žena chtěla připojovat, to ne :-))), jde to nějak mimo ni, naštěstí.

              0 0
      • Mig_all  

        Skoda ze uz nemáme zavedeno euro… Česká pošta by mohla to své vetešnictví zabalit…

        0 0
    • Tina  

      Tak, a skončila som z igelitovými sáčkami. Už ma to fakt prestávalo baviť :) Akurát sa teraz obávam, že budem mať vyťahané vrecká na dresoch :D

      0 0
      • nitraq  

        Sakra, to je těžítko:D

        0 0
        • Tina  

          Ale celkom odolné :) Doogee Titans 2 DG700. A má 4000mAh baterku.

          0 0
      • kerim  

        Ahoj,taky ho mám v hledáčku, můžeš nějak zhodnotit?

        0 0
        • Tina  

          Za mesiac používania absolútna spokojnosť. Neviem čo by ťa zaujímalo, ja som totiž dosť nenáročná užívateľka. Nemám tam napr. ani jednu hru. Používam ho hlavne na telefonovanie (2 SIM), e-maily, SportsTracker, mapy, počasie, internet. Výdrž batérie úplne skvelá. Nabíjam raz za 2 – 3 dni. Cez deň cca 20 telefonátov, cca 4 – 5 hodín zapnutý BT v aute na handsfree, doma aj wi-fi. Za víkend keď moc nevolám tak batéria klesne iba o 20 – 30%. Konečne môžem voziť mobil bez obalu alebo sáčku v cyklodrese. Zvládne aj 64Gb kartu. Fotky, lepší priemer. Na Nokiu N8 sa kvalitou foto však nechytá. Ale mala som aj mobily, ktoré fotili výrazne horšie.

          0 0
          • zdenek  

            Co třeba GPS? Rychlost nalezení polohy, přesnost, výpadky v terénu…

            Tohle je asi jediná slabá stránka mého mobilu, tak se ptám, jestli bych si polepšil.

            0 0
          • kerim  

            Dík, mám to podobně, navíc potřebuju v práci odolnost proti prachu a nárazu, což by měl taky splňovat.

            0 0
    • Dumbíček  

      Má někdo osobní zkušenost s LG G2 mini? Jak je to s výdrží baterie, citlivosti GPS modulu, má kompas?

      Případně v podobné ceně jiný? Dík.

      0 0
      • pavel.b  

        Nedávno jsem si koupil LG L90, který je výbavou hodně podobný. Jen mu schází LTE. A na rozdíl od LG G2 mini má tlačítka po stranách a ne na zadní straně. V rámci cenové kategorie má dobrý displej, foťák a repráky. Určování pozice funguje docela svižně a přesně. Velkou výhodou jsou docela malé rozměry, vzhledem k velikosti displeje, a nízká hmotnost, přestože má slušnou baterii se solidní výdrží. Trochu problém je, že ne všechny aplikace umí pracovat s externí kartou. To je, ale problém Androidu 4.4 a nikoli telefonu. Pro mě to znamená, že nemohu používat své staré turistické mapy pro Locus, které mají 3GB, a používám v Locusu jen vektorové mapy. Ale momentálně jsou slušné mapy od Seznamu (Mapy cz), které zabírají málo místa. A kupodivu navigace Here od Nokie umí stáhnout mapy na externí kartu. Malou nevýhodou je scházející notifikační dioda a automatická regulace jasu. Ale mě osobně to nijak zásadně nevadí. Zvlášť vzhledem k ceně. Ta baterka je docela velká výhoda. Bez problémů dám desetihodinovou vyjížďku s muzikou ve sluchátkách, se záznamem trasy v Endomondu a s občasným mrknutím na mapu. Nehraji žádné hry, tak neposoudím jestli se k tomu hodí. 1GB operační paměti je pro mé použití dostačující a v systému se neobjevují žádné záseky.

        0 0
        • heerer  

          u G2 mini je opravdu to tlacitko hlasitosti stupidne na zadni strane = polozeny na stole nedrzi rovne…

          Jinak proc si neudelas ROOT a nevyresis tim zapis/cteni z ext karty? ja bych bez locus s papir mapy nevydrzel… Pripadne tam nacpat CM a je to…

          Ikdyz myslim ze L90 ted dostane lizatko a tam by jiz melo byt opet cteni/zapis s ext kartou defaultne povoleno.

          0 0
          • pavel.b  

            Mě ty mapy od Seznamu docela vyhovují a vzhledem k tomu, že mám na kartě asi 26 GB muziky, tak mám aspoň dost místa na fotky a videa, která občas vytvořím.

            Ale tvá rada je samozřejmě správná. Možná to někomu pomůže.

            Jo a ten LG L90 má jednu docela zásadní výhodu a to jsou záda z docela příjemného, vroubkovaného a neklouzajícího plastu, který se takřka vůbec nepatlá. A díky těm tlačítkům na bocích a nevystupující čočce foťáku na stole leží opravdu stabilně a není tudíž problém ho ležící ovládat jednou rukou. K tomu je dobrá i možnost aktivace displeje dvojitým poklepáním.

            Ty telefony sleduji docela soustavně a když nastal čas na výměnu, tak jsem opravdu nenalezl nic lepšího při požadavku na kompaktní rozměry a co nejlepší baterii, foťák, zvukový výstup, GPS a plynulost systému.

            Tedy aspoň podle recenzí, které se mi povedlo dohledat.

            Docela velkým favoritem byl Sony Z3 Compact za více než dvojnásobnou cenu, ale ta skleněná záda bych prostě nesnesl.

            0 0
        • danis7  

          locus umí pracovat s mapami na externí kartě, viz

          0 0
        • Dumbíček  

          Právě váhám mezi tím G2 mini a L90. Jeden máLTE a druhý zase nemá stupidní tlačítka vzadu.

          0 0
          • rasto  

            ze zkusenosti s LG G2 – tlacitka vzadu jsou velice dobra volba. naopak, pro me vhodnejsi, nez na bocich.

            0 0
    • Dumbíček  

      Funguje navigace v mobilu rozumě i v případě, že foun fyzicky nemá kompas? Jde mi o záznam trasy v Runtastic, Geocashing…

      0 0
    • Lenka.05  

      Neměl byste někdo tip na mobil podporující 2 SIM karty? Požadavky – cena cca do 2–2500Kč, Android, Wi-fi, GPS, relativně dobrý foťák (na příležitostnou fotodokumentaci), podpora micro SDHC. Dívala jsem se na nabídku, ale nějak nevím, ty značky Goclever, Sencor, Gigabite atp nějak neznám…renomo­vanější značky už jsou většinou za požadovanou cenovou hranicí.

      0 0
      • Dumbíček  

        Takhle levný jedině snad Lenovo A328 http://www.czc.cz/…8636/produkt

        Přidat tisíc korun, bude výběr větší.

        0 0
        • Lenka.05  

          Nevypadá zle. Ještě jsem teda koukala na tenhle

          Je už teda dražší no…potřebuju to jen do práce, tak do toho nechci dávat moc peněz, na druhou stranu nechci úplný křáp.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Klasická čína, parametry dobré ale to nic neznamená. Když ho objednáš z číny vyjde tě tak o pár stovek levněji.

            0 0
          • Dumbíček  

            Nedokážu posoudit spolehlivost, je to neznačka. Ale ono je klidně možné, že se vyrábí na stejné lince jako nějaká značka.

            Co by mě ale vadilo je baterka, když uvádí kapacitu jen 1900mA, tak aby se člověk nebál večer zavolat, že to klekne.

            Já koukám na Lenovo A6000 http://www.czc.cz/…8257/produkt

            Ten má baterku 2300mA, tak by snad dva dny nepříliš aktivního používání vydržet mohl. Nebo švih na kole se zaplou GPSkou. :-)

            0 0
          • Tina  

            5" displej a baterka 1900Ah? To je tak sotva na 1 deň.

            0 0
            • madcat  

              Já mám aktuálně 5" fullHD displej a 2000 mAh, a v pohodě 2 dny.

              0 0
              • Tina  

                Prečo nie. Keď ho moc počas dňa nepoužívaš tak je to možné. Ale určite ho moc za tie 2 dni nepoužiješ :)

                0 0
                • madcat  

                  Normální použití kancelářské krysy – hovorů tak do hodiny denně, většinou spíš půl, nějaký SMS, internet přes wifi taky tak půl hodiny až hodina, občas BT v autě. Nevím, jestli je to hodně nebo málo. 24 hodin v kuse telefon na uchu fakt nemám.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jj to není moc. Dost žere baterku mobilní net, wifina je úspornější. Já mam mobil s 6,4 palce a baterku 3000mAh a je to fakt málo, při hraní nebo serfování po netu mi vydrží tak 3 hoďky, a když ho využiji občas jsem rád že ten den mi vydrží.

                    0 0
      • Smazaný účet  

        Za tu cenu mobil s dobrým foťákem neseženeš.

        0 0
        • Dumbíček  

          V mobilu to bude vždycky foťák na baterky. Na focení dnes už jen zrcadlovka, nebo TOP kompakt. Levné kompakty s 10 a více MPix, čočkou velikosti čočky k jídlu… No a jak vypadá optika v telefonu, to už je zbytečné řešit. :-)

          0 0
    • kali222  

      jen tak informacne, co je vlastne fotomobil s androidem? ironicke odpovedi jako „lumia“ / „zadnej“ atd., neee. :P ve vsech ceskych recenzich ctu jenom: „prumerny fotak“, „je to spise prumer“, „cekali jsme vice“, „je to dostatecne“, „za tyto penize mohlo byt lepe“…

      edit: ten samsung s megaoptikou, se nepocita. :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        To jsou většinou top modely jako je Xperia Z1/Z2/Z3, Samsung S5/S6/Note3/Note4, LG G2/G3. HTC dělá dle recenzí dělá fotky otřesné a Xperii Z1 Ultra vlastním a je to snad nejhorší fotomobil co jsem měl. Jinak Sony dělá přídavné fotomodolu na telefony. Možná bych ještě zahrnul Xiomi které do některých modelů dává Exmor od Sony.

        0 0
        • Tina  

          Mala som Xiaomi Hongmi 1S a to bol jeden z najhoršie fotiacich mobilov aký som mala. každá fotka rozmazaná, alebo minimálne neostrá. A to fakt nie som na fotenie náročná.

          Navyše keď vonkajšia teplota klesla na nulu tak reagoval strašne pomaly a väčšinou nebolo možné prijať ani hovor. Bolo ho potrebné v teple reštartovať.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Xiomi 1S je low end a nemá Exmor od Sony ten má MI3. Jinak na MIUI ROM slyším jen chválu. Já čínský telefon měl před asi třemi lety Titan V12 kopie nějakého HTC. Foták ďes, zvuk to samé, aplikace padaly ale prostředí docela svižné. Koupil jsem ho jen na zkoušku asi za 180 dolarů a prodal ještě snad i se ziskem.

            0 0
        • kali222  

          Mno prave, treba ty Zka(1+2) me uplne neprakvipily. Mozna se budu muset podivat lepe a znova na jejich fotky.

          0 0
          • jIrI___  

            Těžko budeš hledat něco lepšího než Z. Prostě mobil (zatím) není zrcadlovka :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pokud myslis Xperii Z, tak ta měla problem s kvalitou fotek diky postprocesingu. Od Z1 už je to vychytané.

              0 0
            • kali222  

              zatím. :P viděl jsi třeba videa ze z1? hrůza. jasně „fotomobil“ a on tu pindá o videu… optika je to ale pořád jedna. :)

              0 0
              • jIrI___  

                Videa jsem neviděl. Za posledních 20 let jsem natočil celkem asi jedno několikavteřinové video, takže toto jde mimo mě :D

                0 0
            • Dumbíček  

              Není a nikdy nebude. Nejde o paskvil snímače s XY MPix, což je hovadina sama o sobě. Úzké hrdlo je a vždy bude objektiv. Prostě pidi čočka lepší obraz nepropustí.

              Docela by mě zajímalo, kolik čar na mm by dokázaly vykreslit objektivy těh nejlepších fotomobilů. :-)

              0 0
              • pepino  

                A kolik jich pozná zdravý lidský oko, dle vědců a doktorů cca 250, dle zákazníků je i 450 na mobilu málo:)

                0 0
    • vili  

      Příjemný večer, měl bych otázečku na místní mobilofily a ostatní:

      Koukám po novém telefonu pro přítelkyni – použití: volání, sms, fotoaparát, navigace, internet…nic víc, vypsáno dle důležitosti.

      Požadavky: co nejkvalitnější fotoaparát, spolehlivá a rychlá navigace, cena do 6 k

      číně se nebráníme, ale kupovat bych chtěl v čr

      Pokud mi někdo nahodí tip budu nesmírně rád, protože se v tom absolutně neorientuju. Díky

      0 0
    • vili  

      Tak zatím jsem vybral 3 zástupce. Pokud by měl někdo nějakou radu nebo názor budu rád.

      http://1-2umobil.cz/shop/index.php…

      http://www.mobil-bar.cz/…ibuce-d13436

      http://1-2umobil.cz/shop/index.php…

      0 0
      • roman 3D  

        a co takhle Honor 4X http://mobilizujeme.cz/…u-pro-humor/

        0 0
        • vili  

          mrknu na to

          0 0
          • corve  

            a hlavně mrkni na ksichtoknihu Honor CZ/SK , jak dokážou mlžit ohledně aktualizací na vyšší android. Např. Honor 3C měl dostat Kitkat už v lednu a zatím stále nic. Tenhle 4× už sice Kitkat má, ale proč, když je to novinka, měl dostat android- 5.0 Lollipop. Toho se asi nikdy nedočká.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Za mě rozhodně Compact, pokud hodně ráda fotí. Výkon je více než dostatečný a oproti současným top modelům se moc nelišší (Možná o 1GB méně ram a malinko pomalejší procesor. Jinak by sis měl ujasnit jestli chceš WP8 nebo Android. když jsem dáváš Lumii. U WP8 máš jistotu že i po roce se ti nebude sekat jako třeba Andorid.

        0 0
        • vili  

          AD poslední věta: To jsem už četl několikrát na různých forech. V čem je ten rozdíl? Nejedná se klasicky o nějakou urban legend? (nemám s WM žádné zkušenosti)

          Jinak asi se mi nejvíc líbí ten Huawei P8 lite, ale zatím jsem nenašel jedinou recenzi, natož porovnání fotografií :-(

          0 0
          • Smazaný účet  

            Rozdíl je v tom že Android potřebuje pro chod větší výkon a více RAM a časem se prostě zabordelí a musí se udělat hard reset (zkušenosti s pěti TOP modely od HTC, Samsungu a Sony). Také andoroid je psaní pro 1000 modelů, zatím co WP8 je optimalizované pro pár desítek zařízení.Dále Andoroid běží v jakési emulaci, zatím co WP si procesor dokáže přelouskat už sám bez pomoci.

            0 0
            • vili  

              díky za objasnění

              0 0
            • Forester  

              jako story dobrý, ale realita bude maličko jiná :-)

              zajímalo by mě, o jakých desítkách zařízení s WP8 mluvíš …

              pokud si nebudeš zasírat Android spoustou aplikací, tak i po roce běhá v pohodě … ale to je stejný i u WP8 … když tam budeš pořád něco instalovat a odinstalovávat, tak za chvíli bude problém

              na druhou stranu, není problém zálohovat data, provést tovární reset a obnovit data

              pokud ti nevadí výběr z omezeného množství zařízení (pro někoho výhoda) a najdeš na vybrané platformě aplikace, které používáš, nemůžeš udělat chybu … vždy poměr cena/výkon

              0 0
              • Smazaný účet  

                Android používá tisíce zařízení – mobily, tablety, dokonce i pračky atd. WP8 pouze pár desítek zařízení – tablety a mobily (možná další zařízení o kterých nevím). Optimalizace prostě hovoří ve prospěch WP8. S aktualizacemi pro Andorid aspoň po dobu dvou let mužeš počítat taky pouze u TOP modelů. Dále musíš doufat že budeš mít štastnou ruku a vybereš mobil, který nemá tak nenažranou ROM.

                0 0
                • Forester  

                  máš v tom zmatek … nejde o žádný desítky zařízení. WP, jak už název napovídá slouží pouze pro mobily (Windows Phone). V tabletech běží buďto plný Windows nebo jejich nepovedené zjednodušení Windows RT.

                  Pokud budeš zařízení s WP používat stejně jako Android (instalace, odinstalace spousty appek), dopadneš stejně (viz Mlok). Co se týče aktualizací, nevím jestli tušíš, jak to bylo s WP 7, aktualizací na WP7.5 a pak sorry, WP 8 vám nedáme :-).

                  Takže se sice snažíš, ale nemáš pravdu v ničem.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Mam pravdu ve všem akorát někdo jí není schopen unést. Jako tablet beru zařízení s displejem větší 6 palců (toto splňuje třeba Lumina 1520)i když tomu někdo říká tabletofon či phablet. A ano přechod z WP 7 na WP8 byl zaříznut, ale teď by měli všechny WP8 dostat WP10, takže podpora a aktualizace pro WP8 už běží min. 3 roky což u top modelů s Andorid je max. rok. A svižnost u WP 8 se mi v průběhu 1 roku nezměnila, což se u Androidu říci nedá.

                    0 0
                    • Forester  

                      jen pro úplnost, Lumia 1520 nemá displej větší než 6 palců, ale právě jen 6 palců. to, že jsi si nastavil vlastní kritéria pro tablet je OK, jen to nemůžeš vnucovat okolí :-). Obecně se bere hranice 7 palců.

                      A zkus napočítat ty desítky zařízení s WP 8. I když budeš za tablet považovat 6 palců, tak máš Lumia 1520 a 1320, a k tomu pár dalších Lumií jako telefony, ale určitě ne desítky zařízení … pokud tedy nemáš nastaveno vlastní kritérium, že i zařízení lišící se barvou je jiné zařízení. Pak jsou to opravdu desítky zařízení.

                      A ano, přechod z WP 7 na WP 8 byl zaříznut. Možná bude z WP 8 na WP 10 umožněn, ale to je možná :-) a hlavně je to 50% (jednou ano a jednou ne).

                      To, že se ti nezměnila svižnost systému nesouvisí s tím, jaký máš systém, ale jak telefon používáš. To už se ti níže snažil vysvětlit Mlok :-).

                      Takže ano, ve svém vlastním světě máš pravdu, ale jinak opravdu ne.

                      Jsem zvyklý argumentovat konkrétně, nikoliv obecnými frázemi, tak to zkus taky.

                      0 0
                      • camlost  

                        asi těmi desítkami zařízení míní počet prodaných kusů. ;-)

                        (sorry, neodolal jsem)

                        upgrade na 10 má být pouze pro 8.1, pokud si vzpomínám.

                        „Windows 10 Mobile Insider Preview currently works with the following phones—as long as they have at least 8 GB of storage, Windows Phone 8.1 was already installed on the phone at the time of purchase, and the version number is 8.10.14219.341 or earlier.“

                        (zdroj: http://windows.microsoft.com/…orted-phones)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak to si asi vzpomínáš že každý WP8 telefon dostal update na WP8,1, takže se to týká všech telefonů s WP8.

                          0 0
                          • Forester  

                            to asi není tak úplně pravda. ne to s tím upgrade z 8 na 8.1., ale s tím, že se to týká všech telefonů z WP 8.

                            pokud si přečteš info z odkazu, tak to líčí maličko jinak … 8.1. v době zakoupení, nikoliv z upgrade … takže klasika MS :-)

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        Obecně není žádná hranice, protože jsou i 6 palcové tablety. Nokie 1520 má 6,05 palce takže je přes 6 palců a nic jsem si nenastavil je to prostě phablet.

                        To jak je se mi změnila svižnost systému je právě zavislé na typu systému a ne na používání, oba systémy využívám stejně a používám stejné aplikace na obou systémech. Jenže u Androidu používám widgety, kterou žerou systémové prostředky nejvíce a WP8 živé dlaždice – které sice mají omezenější funkčnosti oproti widgetům ale zase nezpomalí tolik systém. Zpomalení systému je taky dáno nenažraností Andoridu, pro plynulý chod je potřeba min. 2 jader a 1GB RAM a to být ještě opatrní a nepoužívat tolik widgetů a apk. Dále každý výrobce si tam nažene svojí nástavbu která častokrát je spíš ke škodě než k užitku, proto za mě je nejlepší volba pouze čistý andorid WP 8 nemají jen Lumie, možná kdyby jsi více hledal tak zjistíš že mobily s WP8 vyrábí další výrobci nejen Microsoft (třeba HTC,Samsung atd.) dohromady do dá určitě více jak 30 telefonů.

                        Přechod z WP8 na WP8,1 byl umožněn všem telefonům, většina telefonů s Androidem nedostane aktualizaci na další verzi. ¨

                        A pravdu mám, ale je vidět že se najde nějaká Android ovce, která se nemůže smířit s realitou. Píšeš že jsi zvyklí argumentovat konkrétně, tak taky tak začni argumentovat.

                        0 0
                        • Forester  

                          popis Nokia Lumia 1520 … displej 6 palců … čemu mám věřit, když to tak píše MS, tak to platí, ne.

                          nevěřím, že oba telefony používáš stejně … každý, kdo má více telefonů má jeden primární a druhý záložní. Mám to obdobně. nemusím řešit, kolik jader má procesor a kolik RAM má paměť, protože za stejnou cenu jako WP 8 si můžu vybrat z velkého množství zařízení s Androidem.

                          jestli ti zpomalují telefon widgety, tak je nepoužívej :-).

                          aktuálně jsem ve velkých českých shopech našel Lumie, 1 HTC, 1 Prestigio a 1 Acer (čeká se). 30 typů jedině s těmi barvičkami.

                          preferuji referenční zařízení google, takže používám řadu nexus jak v telefonech tak tabletech, aktualizace minimálně 2 roky.

                          velká výhoda je, že mám tablet i telefon na stejném účtu a použití je stejné … jde to s WP 8?

                          kdo je ovce je otázka. Spíš mi to připadá, že si chceš obhájit koupi a hledáš argumenty.

                          0 0
                          • Forester  

                            ale jinak, důležitý je, že jsi spokojený uživatel a to, jaký systém používáš je celkem jedno. preference každého jsou jiné.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No jenže každá mobily s WP má třeba jiný procesor, velikost displeje grafické jádro atd, jen těch Lumií bude kolem třiceti námátkou – 435,520,530,5­32,535,620,630,640,640XL­,730,735,830,920,925,930­,1020,1025. Ji­nak také preferuji android ale umím říct že v plynolosti prostě WP8 vede, proto radši lowend WP8 než s Androidem, u střední třídy už je to na preferencích – Lumie mívají super fotáky.

                              0 0
                        • James.Sniper  

                          Já osobně jsem nezaznamenal žádné zpomalení androidu ani po 1,5 roce používání. Když jsem porovnával Lumii 635 a UMI X1, tak byly oba telefony subjektivně stejně svižné. Kde UMI X1 ztrácel, tak to byl internet, to 2-jádro bylo fakt pomalé. Taky je pravda, že pro android je minimum 1GB RAM narozdíl od WP a 0,5GB RAM.

                          Ještě bych měl dodat, že pro jakýkoliv OS v mých rukách je zpomalení OS v jakémkoliv časovém horizontu jen pohádka. :-) Používám vždy upravené ROM s čistým androidem.

                          0 0
            • MlokCZ  

              Sám od sebe se žádný Android nezabordelí.

              I stařičká S2 co ještě mám doma a kterou jsem používal cca 3 roky chodí pořád perfektně (odezvy systému okamžité, žádné problémy s tuhnutím nebo jakýkoliv jiný problém; kdybych nechtěl větší a lepší displej, LTE a glonass, tak bych neměl problém s S2 do teď a ani bych nic lepšího nekupoval).

              Hard reset jsem nemusel udělat nikdy na žádném svojem Androidu. I těch soft resetů dělám naprosté minimum (v podstatě jen při instalaci něčeho specifického typu root na začátku a pak pár věcí využívající root a potřebující restart k instalaci).

              To je podobné jako u Windows na PC. Tam také někteří jsou schopni vytvořit po roce nepoužitelný systém. Je to ale úplně stejný případ (také je to rukama), samo od sebe se to nestane (měl jsem i 10 let perfektně chodící XPčka bez jediné reinstalace; to samé novější verze, ale tam ještě nejsem u žádného počítače na tak dlouhé době, protože jsem dříve měnil celý počítač; kolem 5 let jsem ale některé kousky také měl).

              0 0
              • Smazaný účet  

                S2 byla povedený telefon, škoda že následné TOP modely od Samsung už tak povedené nebyly, hlavně díky nenažrané ROM. Pokud do mobilu naistaluješ pár APK tak ti svižně chodit bude, dále vynechat widgety atd.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Nemám žádný problém s nenažraností ani u S4. A to ani s místem v interní paměti, ani s RAM za běhu.

                  Jsem pro zajímavost kouknul na stav paměti RAM a aktuálně 0,95/1,77 GB a to už běží hodně dní a ručně vymazat paměť běžně nevyužívám.

                  A ještě jsem si ani pořádně nehrál s poladěním systému i když už budu mít S4 3/4 roku. Nebylo to zatím potřeba. Tedy jsou tam ještě velké rezervy, mohl bych odinstalovat spoustu systémových věcí a získat jak místo, tak i omezit některé běžící procesy, které nepotřebuju (u S2 jsem si s tím pohrál více, když nebyla taková rezerva v HW).

                  Volného místa v interním úložišti mám aktuálně 5,52GB. Ale je pravda, že mapy (kterých tam mám nahráno poměrně hodně, asi 7GB) mám na externí kartě.

                  Widgety nějaké používám, ale jen málo a u toho, kde to opravdu využiju.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jj tak třeba už to Samsung za ty dva roky co je S4, lépe vychytal a aktualizace to opravily. Prostředky žerou dost Widgety a apk co běží na pozadí. Mam Z1 Ultra a že by se mi nikdy neškubla nemůžu říct, to ani o předchozí S3 a Note 2 (po Ultra můj nejoblibenější telefon). Momentálně mam volných 5,7GB z 1,77GB, ale mam na ploše pár widgetů a aplikace ani moc nekilluju.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      A kde máš ten svůj Windows dnes? Podíl na trhu v řádu statistické chyby :) Je vidět, jak to jde vše kupředu :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Mobil s WP či WM jsem snad nikdy nevlastinil.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          To jsem neřekl. Myslel jsem to jak jsi jej tu obhajoval:-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Obhajoval bo je fakt že stabilitu měl lepší než android. To že se neprosadil je věc druhá. To že je něco lepší neznamená že to chce uživatel :)

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Já mám třeba zkušenosti jiné. Měli jsme je a stále máme v práci. Původně jen WM/WP. Jakmile se změnila politika a šlo vzít i Android telefony, všichni měnili. Problémy byly od 550 až po 950. Osobně jsem vyzkoušel dlouhodobě 650, 920 a 950. 650 jsem musel co týden restartovat, to byl totálně nepovedeny telefon. Na ostatních i aplikace MS startovaly neskutečně dlouho. Navic ty animace v systému, které jen zakrývaly pomalou odezvu mě vytacely. Nechci kopat do mrtvoly, ale tohle je holý fakt. Žádný systém není bez chyb, ale wm/wp je opravdu nepovedený systém. Vypovídá o tom i podíl na trhu. A to svého času ty telefony prodejci cpali kde komu, protože za to měli bonusy.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Bonusy? Přitom chtěl Microsoft za každý mobil desátek.

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  To je normální postup. Kamarádka třeba dělá léta prodavačku v jednom celkem velkém shopu s mobilama. V podstatě si svůj telefon nekupuje. Vždy dostane za výhru v nějaké akci, že prodá určitý počet kusů od výrobce, který má zrovna pro prodejce akci. Takže cpou lidem danou značku. S MS to bylo úplně stejně. Když jsem svého času, cca. 8 let zpět, ještě dělal u jednoho tuzemského operátora, bylo to podobné. Taky jsme nikdy nic nevyhrál, protože je mi tohle těžce proti srsti. Byl to taky jeden z důvodů proč jsem skončil, protože cpát lidem něco co nechtějí prostě nemůžu.

                                  0 0
                            • wladeq  

                              Fakt je akorát to, že z trojice ios, android, wm ma nejlepší stabilitu kupodivu android. Uživatel chce vždy to lepší, jenže lepší je relativní a subjektivní pojem. A wm těch pár let zpět fakt nic lepšího nepřinesl, to je taky fakt ;-)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                WM byl asi tak pred sedmi lety. WP byl stabilnější jak android a nesekal se tolik.

                                0 0
                                • wladeq  

                                  Oprava, WP, stabilnejsi bud nebyl, nebo se nikdy nezahrnoval do testu, protoze tech par aplikaci bylo nevypovidajicich. Je fakt ze dokazal jet na total šrot střevech, ale zas prd uměl, a měl otřesně UI. Zkus nejaky nexus/pixel, pak si muzem povidat o sekajicim se androidu. Samsung nebo cinu neberu jako benchmark pro android, toz tak ;)

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Měl jsem Sony Xperia což je cistej Droid.

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Tak to teda není čistý droid :) Ano je mu z výrobců, kteří mají nástavby, nejblíže, ale čistý určitě není. Navíc ještě záleží jaký jsi měl. Xperia řada se táhne od X10, což byl první telefon s Droidem pro Sony (tehdy ještě Sony – Ericsson). A spousta těch telefonů bylo nepovedených. Konkrétně třeba Tipo, Arc, X8, Play a podobně. Navíc hlavně android 4.0 byl u Sony totálně podělaný. Takže záleží na tom, jaký konkrétní model jsi měl.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Ehm jsou verze čistým droidem, stejně jako Samsung dělá verze s čistým droidem třeba u Note či S serií. A měl jsem Ultru. Prostě Google play edittion.

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          To je ale dost jiná informace než výše uvedená, žes měl prostě Xperii. Xperia a Xperia GPE je rozdíl.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            A v čem je jiná, napsal jsem jasně že jsem měl xperii s čistým droidem. To je úplně stejné jako kdybych napsal že jsem mel google play edici.

                                            0 0
                                        • TeryPV  

                                          Tak GPE edition je celkem okrajová záležitost. Nicméně, ano máš pravdu, takové telefony jsou. Nicméně pokud tvrdíš, že se Ti takový telefon sekal a byl pomalý, tak jsi to měl zasekaný milionem aplikací, nebo lžeš. Protože Android od verze 4.4 již porodními bolestmi opravdu netrpí. Mám možnost srovnávat všechny platformy a jsou plus mínus všechny stejně rychlé a stabilní. Když budeme porovnávat HW podobné stroje. U WM/WP mě třeba těžce vytáčely ty jejich animace, které dělají to, že jako to funguje rychle. Když je člověk vypne, tak u levnějších už je znát, jak systém pomalý, respektive, že to HW nedává jak má. To je lehce ověřitelný fakt. Nechci obhajovat tu nebo tu platformu, ale prostě žvásty, že android se po čase seká, je pomalý, musí se restartovat jsou lživé. Třeba u Lumie 650, co jsem měl asi měsíc, bohužel, bylo třeba restartu snad každý třetí den. Ne kvůli aktualizacím, ale pořád něco nefungovalo, vypadávalo. A to i takové věci jako data, systemové aplikace a podobně. Ale je pravda, že zrovna 650 byl hodně nepovedený kousek no.

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            U Androidu je největší ******* to, že ten telefon vydrží do dvou let, a pak je systém věčnými aktualizacemi tak pojebaný, že nepomůže už nic, ani návrat do továrního nastavení… Děje se to pořád a neustále a nevěřím, že s novějšími Androidami nastane nějaký zázrak. Proto jsem koupil v podstatě to nejlevější, ať nemusím za dva roky řešit zasekaný telefon za 10 litrů…

                                            0 0
                                            • James.Sniper  

                                              Problém s aktualizacemi jsem nikdy u androidu neměl. Taky obvykle přehrávám ROM na čistý android. Co mi ale problémy dělá, jsou čím dál vyšší nároky aplikací a systému na HW telefonu, proto taky co 2 roky kupuji nový (levný) telefon. Aktuálně Xiaomi Note 3 SE.

                                              0 0
                                            • TeryPV  

                                              Co k tomu dodat… to je další nesmysl. Ať už je to S4mini co mám doma asi 4 roky, nebo LG G3, dva roky, tak ani jeden ničím takovým netrpí. Neznám nikoho, kdo má android 5, alespoň střední třídu, kdo by tím trpěl. Android má spousty jiných neduhů, ale zpomalování na základě instalací aktualizací jsem zažil naposledy u Sony xperia mini a Xperia M.

                                              0 0
                                              • goofy  

                                                Neříkám, že je to přímo aktualizacemi. Ať je to čím chce, tak na to trpí v podstatě skoro všechny Androidy. ***** na ně. Ať už odchází hardware, nebo se zasírá systém, děje se to hodně, a děje se to po čase prakticky všem známým. Taky jsem do Androidu musel jít, ale nemám růžové brýle. Systém už vyvíjejí 10 let, a pořád je to na menší, nebo větší hovno… :-) Ale však oni uživatelé radí zaplatí vývoj much.

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  
                                                  0 0
                                                • notobi  

                                                  za to nemůže android, ale nedostatčná interní paměť telefonu původně sem měl 1g v Aligatoru a po roce sem musel každý 2 měsíce dávat tovární nastavení a zakázat aktualizace, ted mam 4g v Blackview 7000PRO a nemam nejmenší problém (do doby než holt aplikace budou vyžadovat víc) je to stejný jako s počítačema vývoj nezastavíš

                                                  0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Zrovna u S4 mini dost pochybuji že by jsi neměl lagy a záseky. Možná když tam máš tak deset aplikaci.

                                                0 0
                                                • TeryPV  

                                                  A kolik bych jich tam měl mít? Sto ? :o Na instalaci kde jaké blbiny jsem se už dávno vykašlal. Neříkám, že je ten telefon svižný, ale nic zásadního. Spíš jsou pomalejší aplikace, které za dobu nabobtnaly a 1,5 GB RAM prostě pak nestačí, ale tak to je dáno vývojem, nikoli androidem.

                                                  0 0
                                            •  

                                              žádný tebou popisované problémy s androidem neznám, možná tím že kupuji od dané značky ten nejvyšší model a měním nejdéle jednou ročně :-)

                                              0 0
                                              • goofy  

                                                To pak samozřejmě problémy ani nemůžeš mít… ;-)

                                                0 0
                                              • nitraq  

                                                Teď máš G6, pokud si pamatuju dobře… postřehy, dojmy? Nějaký problém nebo něco super?

                                                0 0
                                                •  

                                                  mám cca. třetí měsíc a není nic co bych mu vytknul, s G5 jsem byl taky spokojenej ale G6 je úplně jinde: 5,7" 18:9 displej, delší výdrž baterie, IP68 v celkem malých rozměrech telefonu – co víc si přát. Už začínám pomalu pokukovat po novince V30 ale půl roku počkám než klesne cena na nějakou přijatelnou částku.

                                                  0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Rád slyším, dneska jsem objednal:)

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    doufám že platinum, černá klavírní je totiž pěknej otiskolap, všechno je na tý černý vidět jak sviň

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Chtěl jsem černou, protože se mi nelíbí rámečky mezi displajem a čelní plochou. Stejně mám v plánu dát dozadu nějakou slušnou fólii, když jsem četl, jak lehce se to poškrábá a taky kvůli gripu.

                                                    0 0
    • zdenek  

      Oživím téma:

      Jaký doporučujete mobil Android, 4,7"-5", citlivá GPS (záznam trasy), dual sim a cenou cca do 5 tis.?

      Mohl by mít lepší výdrž baterie (alespoň 2 dny při menším používání), příp. LTE.

      Pročetl jsem nějaké recenze a diskuse, ale není nad zkušenost někoho, kdo ho používá podobným způsobem (na kole).

      V diskusích byl dost doporučovaný Honor 3C, ale ten se před pár týdny doprodal. :-(

      0 0
    • Pan Jan  

      Oživím a zkusím to tady, neb u odborníků se dozvím mnoho odborného a to já nepotřebuji.

      Cena do 6 tis., cca. Max 5 palců, radši méně. Vodotěsný a odolné sklo. Další odolnosti, jako např. nárazuvzdornost apod., mě nezajímají. Pokud možno civilní vzhled. Menší, lepší, oči ještě slouží.

      Téměř 6 let jsem spokojený uživatel Sony Xperia Active, takže tak .-) Samozřejmě, telefon má své mouchy, ale na tu dobu a ty peníze…

      Xperia M5 je docela OK, ale velikost je už na hraně. Něco menšího by bylo lepší.

      0 0
    • Lišák  

      Opět obnovení

      Zadání:

      • Dual SIM + SD (NE hybrid)
      • Kvalitní foťák
      • pokud možno odolné sklo (gorilla)
      • do 5kKč

      Jaké máte zkušenosti?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Již hodně dlouho přemýšlím o náhradě Lumie, zaujaly mě teď ty nový Nokie: 5, 6, akorát jsou to pádla…

        0 0
      • TeryPV  

        řešil bych nějakým Xiaomi. Z důvodu baterky, solidní podpory a poměru cena/výkon. Redmi Note 4 má foto čip od Sony a podává pěkné výsledky. Problém je hybrid, ale to se dá velice jednoduše vyřešit, aby jsi tam dostal jak dvě sim, tak i SD.

        0 0
        • Lišák  

          A to jednoduché řešení z hybridu na 2× SIM + SD je jaké?

          0 0
          • Chlebovnik  

            Vykuchat čip ze SIM karty a přilepit jej na SD kartu.

            0 0
            • TeryPV  

              Tak tak. Což je naprosto jednoduché pomocí horkovzdušné pistole. Navíc SIM Ti dá dnes snad každý operátor zdarma, nebo ne?

              0 0
              • nitraq  

                V případě krádeže a nefunkčnosti (T-M testuje). V případě ztráty bych platil za novou kilo.

                0 0
            • Lišák  

              Díky všem za rady. Pořízen Xiaomi Redmi note 4 Global 4GB / 64GB. Vzhledem k velké vnitřní paměti nebude SD karta patrně potřeba. Je to telefon pro manželku, má ho dnes druhý den, a zatím je spokojená.

              Tak doufám, že ji to nepřejde!

              0 0
              • notobi  

                karta je potřeba a ukládat na ní to podstatný, když se ti telefon pos…e tak se vše maže továrním nastavením než jde na opravu a to neni rozumnýnechat tam kontakty fota a nevim co ještě

                0 0
                • MaPa  

                  je celkem stejná šance že se ti podělá karta nebo synchronizace Mi cloudu :-)

                  0 0
          • TeryPV  

            Jinak já jsem po všech těch S4 G2,3 atd. jen tak že srandy koupil Redmi note 3 a jediné co mi na něm trochu vadí je slabší foťák, ale žádná hrůza. Note 4 to má už vyřešeno lépe. Nicméně tu výdrž baterie bych už nikdy neměnil.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jj výdrž je super, docela mi mrzí že jsem nepočkal dva měsíce a nekoupil si raději Mi Max 2 místo jedničky.

              0 0
              • TeryPV  

                To je parádní kousek, to je fakt. Má dokonce i LTE 800 a 900 že?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jj dvojka by ho měla mít, jednička ho nemá ale tak zatím chytám 4G takže to neřeším.

                  0 0
        • Luke96  

          Chip od Sony dostaneš, jen když budeš mít kliku. Jinak tam je Samsung a to taková sláva není.

          0 0
    • Undertaker  

      Doporučuji ASUS. Já mám Asus Zenfone 3 Max s obrovskou výdrží baterie, luxsní nádstavbou a skvělou podporou od výrobce. Aktualizace systému je pomalu co dva měsíce největší byla nedávno a to z Andoid 6 na nový Android 7.

      0 0
    • nitraq  

      Hodím to sem, vlastně to s telefonem úzce souvisí. Hledám náramek, který mě probudí vibrací, zn. co nejlevněji. Display není nutnost, vzhled asi taky není moc podstatný, čím menší, tím lepší. Nějaké možnosti?

      0 0
    • Smazaný účet  

      A jaký minusy má Honor 9? ;)

      0 0
      • kali222  

        že to není ajfoun přece…

        :D

        0 0
      • nitraq  

        Pro někoho (např. mě) příliš upravený android, ale to je dle vkusu každého soudruha, jinak mi to přijde jako hodně slušná nabídka za těch aktuálních 11 tisíc.

        0 0
      • TeryPV  

        Naprosto otřesné UI, teda pro mě, ale to je věc vkusu :)

        0 0
        • marttoni  

          Na všechny Číňany se musí plesknout Nova Launcher

          0 0
          • madcat  

            Nemusí, zatím všichni tři číňani, který jsem vlastnil, měli čistej Android, maximálně s drobnýma vylepšeníma v menu (nový položky, takže fakt vylepšení).

            0 0
    • madcat  

      K čemu je na mobilu dobrej hall sensor? Koukám po novým telefonu, protože stávajícímu zdá se odchází digitizer, a ve výbavě píšou mezi jinejma senzorama i hall sensor. Díky.

      0 0
    • nitraq  

      Znalci, poraďte.

      Hledá se telefon pro seniorku (65 let), takže nároky budou dost minimální oproti obvyklému. Velikost mezi 5 a 5,5, na rozlišení prakticky nesejde, naopak jen HD bude výhodou z hlediska výdrže baterky. Čtečka otisků není vůbec nutná, kvalita foťáku stačí průměrná, momentálně ještě funguje na nokii 6230 a taky jí to stačí. Než někdo navrhne aligátora, tak tohle téma už je rozhodnuto a chce zkusit android. Dualsim netřeba, velikost úložiště stačí klidně i 16gb bez karty, pokud by se do výběru dostal nějaký telefon bez slotu. Použití bude primárně volání, smsky, whatsapp v rámci rodiny a příležitostně FB. Cena rozumně co nejlevněji, ideál by byl do třech tisíc. Jasně, je to krutě málo pro běžného uživatele, ale myslím, že pro takhle nenáročného uživatele by to mohlo stačit. Zatím to vypadá na Redmi 4A, je rozdíl mezi 4A a 4X takový, aby mělo smysl navíc těch asi osm stovek?

      0 0
      • goofy  

        Šumí Redmi 4A

        0 0
        • TeryPV  

          Když už Redmi, tak 4X kvůli baterce, ten cenový rozdíl už tam není velký.

          0 0
      • Luke96  

        Pokud nechce tu čtečku, tak na to co to bude používat 4A stačí. Jeden jsem koupil ženě, teď už bych jí připlatil, sám mám se čtečkou a je to velké plus pro pohodlí.

        0 0
        • goofy  

          Pro seniorky a pro mě 4A bohatě stačí. Čtečka je beztak na nic.

          0 0
          • Smazaný účet  

            na čtečku jsem si celkem zvyknul, na odemykání telefonu je mnohem rychlejší než čmárat čáry. ale jen kvůli tomu bych si nepřiplácel, to ne.

            0 0
          • nitraq  

            Čtečka na nic není, pokud je dobře umístěná a funguje bezchybně. Např. na celkem levném Honoru 7 lite je bezchybná a odemknutí vlastně okamžité. Což se bohužel nedá říct o LG G6, kde s ní zatím trochu bojuju:( Sice odemknutí taky okamžité, ale bohužel ne vždy na první pokus rozpozná prst, asi v třetině případů až na druhý pokus.

            0 0
          • Luke96  

            Čtečka je super :D

            Už bych telefon bez ní nechtěl.

            0 0
          • James.Sniper  

            A pro mě čtečka byla jeden z hlavních důvodů, proč jsem tento rok měnil telefon (z Xiaomi 1S na Xiaomi Note 3). Na 1S jsem žádné zabezpečení nepoužíval, jelikož jsem od přírody líný a nechtělo se mi čmárat po displeji resp. ťukat pin.

            0 0
            • goofy  

              My co v telefonu žádné tajné věci nemáme, nám to může být fuk…

              0 0
              • Luke96  

                Já to mám jako ochranu před dětmi.

                0 0
              • James.Sniper  

                V telefonu nic tajného nemám, ale mám spárovaný mobilní prohlížeč s Google účtem, kde jsou uložená hesla do služeb (BF fórum, STRAVA apod.).

                0 0
          • TeryPV  

            Baterka 3100mAh vs 4100mAh . To je třeba pro mě sakra argument. Je to o čtvrtinu větší kapacita a ještě k tomu má myslím 4X úspornější procesor, ale jistý si nejsem. Osobně bych připlatil za 4X

            0 0
            • Luke96  

              Jo to taky.

              0 0
            • nitraq  

              Úspornější ne, jen výkonnější asi o deset procent, přičemž i snapdragon 430 bude výkonově v pohodě. A co se baterky týče, tak sice o čtvrtinu větší, ale taky o třetinu dražší a vzhledem k nevelkýmu využití bude i ta ve 4a stačit. Ale díky za připomínky.

              0 0
              • Luke96  

                Jo dneska jsem koukal na stav baterie u 4A: 1den 17 hodin, 4hodiny rozsvícený display a zbývalo 40%

                Stejně bych si uz teď asi

                připlatil.

                0 0
      • nitraq  

        Fajn, budiž vybráno Redmi 4A:)

        0 0
      • nitraq  

        Ještě dotaz na majitele Redmi 4A. Budu kupovat zlatý 2/32 global, může někdo potvrdit, že tenhle model a verze miui má Lite režim? Včera jsem chtěl vyzkoušet Lite na Mi4c a tam ten režim nebyl.

        0 0
        • goofy  

          Co to ten Lite režim jakože je? :-)

          0 0
        • corve  

          Vyzkoušej na Mi4c postup:

          1. Go to Setting
          2. Type “lite mode” in Search bar.
          3. Choose lite mode option. and activate.
          4. A popup window appear which ask for Restart.
          5. Tap on OK button.

          After restart you are on Lite Mode

          0 0
        • Meduza  

          Taaakze velkej pozor.

          Na zaklade tohoto prispevku jsem si na svem Redmi 4× 3/32 s ceskou ROM zkusil ten pojebanej Lite mode zapnout a zhroutil se mi telefon. Samozrejme jsem ho nemel zazalohovanej v TWRP blbec :(

          Nefungoval ani wipe cache, ktery nekde na foru zminovali, takze pres TWRP do tovarniho.

          Kuaa zase si s tim budu muset minimalne den hrat, nez to nainstaluju do puvodniho stavu :)

          0 0
    • lukan  

      ahoj,

      vybírám nový mobil do 10 000,–Kč a rozhoduju se mezi:

      Xperia XA2

      Honor 9

      Huawei P9

      věděl by někdo poradit? případně má někdo nějaké osobní zkušenosti s výše uvedenými telefony?

      jde mi hlavně o dual SIM, pěkné fotky, výkon na hry, čtečka otisků prstů…

      0 0
      •  

        LG G6 Dual sim, chce to ale chvilku trpělivosti s dostupností a cenou

        0 0
        • kali222  

          to by byla i moje volba. :)

          0 0
          •  

            kámoš si ho objednával z nějakýho polskýho šhopu za necelou desítku, ceny u nás budou asi trošku vyšší.

            Kvalita fota, odolnost, vodotěsnost výhodou oproti těm výše jmenovaným.

            0 0
      • notobi  

        koukni na Blackview mam ho a spokojenost za ty prachy velká

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zabalil jsem Galaxy Note 8 do celokrytu Spigen a po nalepení fólie je displej málo citlivý na dotyk po krajích, máte s tím někdo zkušenost? Jsou jiné fólie lepší?

      0 0
    • nitraq  

      Dotaz do pléna – je reklamovatelná vada ghosting displeje? Jedna se o téměř dvouletý LG G6, takže IPS displej, při kombinaci teplejší telefon (stačí běžná letní teplota 30, nemusí být nějak uvařený z nabíjení/hraní), pár minut statický obraz (např Twitter nebo Facebook, kde jsou lišty s tlačítky a pak šedé pozadí BF a zřetelně vidím ta tlačítka ještě několik minut.

      0 0
      • nitraq  

        Reklamovatelný to bylo. Dostal jsem nový displej, což v případě G6 znamená i kovový rámeček, takže telefon je po dvou letech používá doslova nový, yes:)

        0 0
    • Radez  

      Ahoj,

      měl bych dotaz na ty, co mají osobní zkušenost se sluchátky bez drátů.

      Jsou nějaké zápory, kvůli kterým jste se vrátili, nebo přemýšlíte, že byste se vrátili k drátům?

      Nebo jsou za vás dráty už mrtvé? Případně při jaké příležitosti byste se k drátům vrátili? – např. při sportu/chůzi/v mhd máte strach, že byste je ztratili nebo tak něco?

      Díky

      R.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám jedny Rapoo k PC s vlastním vysílačem do USB. Ty jsou cajk, velkej dosah, akorát menší baterka. Pak mam jedny BT, ty mě nebaví, 2 m od zdroje se ztrácí, ****** s přepárováním když je chci použít jinde.

        O ztrátu bych se ani nebál. Dráty maj zásadní výhodu, že ti nedojde baterka.

        0 0
        • Radez  

          Spíš jsem myslel k telefonu, řeším totiž to, že teď budu dojíždět delší dobu a přes zimu ani na kole tolik do práce jezdit nebudu, tak jestli má smysl, na chození na bus plus bus pořizovat bezdráty.

          Popravdě za dráty v tomto případě – furt nosím kulicha :-) a bundu to dost háčí.

          0 0
          • babkanakole  

            Mám asi měsíc, vracet k drátům se nebudu.

            Pro mě obrovská výhoda je možnost vozit na kole jen jedno sluchátko v uchu a při tom nelikvidovat drát.

            Na co pozor je nandavaní přilby, případně ještě kapuce přes (pláštěnka). Už jsem takhle sluchátko několikrát sestřelila, a ta mrcha se blbě hledá. Takže ideálně vytáhnout sluchátko, natáhnout kapuci a zase sluchátko zastrčit.

            Taky pokud nosíš pod helmu čelenku nebo šátek, nesmí být moc natěsno – blbě to pak hraje, kromě toho že to tlačí do ucha. Takže dát šátek trochu volněji. Jezdila jsem i bez šátku, to sluchátko drželo dobře i v mírném terénu.

            Pěšky úplně bez problémů, běhám jen na městskou :)

            0 0
      • kemo  

        Dráty jsou přežitek.

        Ale bezdrátových sluchátek jsou mraky různých druhů, takže bez bližší specifikace těžko radit. Někde je tu na BT sluchátka i téma.

        Jediná zásadnější nevýhoda je asi rychlejší vybíjení mobilu – pokud tedy nyní na konci dne sotva dolezeš s nulou, tak se sluchátky budeš muset nabíjet o něco dřív.

        0 0
        • nitraq  

          O vyšší spotřebě energie bych si dovolil polemizovat. V dnešní době úsporného BT je prý už efektivnější bezdrátový přenos než klasický kabel. Web je bohužel plný domněnek a smyšlenek a nedokážu teď najít nějaká reálná data ať už pro potvrzení nebo vyvrácení.

          0 0
      • petrx  

        Záporů bych viděl poměrně dost

        • komprimovaný zvuk (bluetooth je zkrátka příliš pomalý protokol tudíž není schopen ani v nejnovějších revizích přenést zvuk nekomprimovaně a kvalita jde tím pádem nevyhnutelně dolů)
        • nepřipojíš je do profi zařízení jak mixpulty, kytarová komba, zesilovače… ani do spoustu běžných audio zařízení, kde bude jack (ať už 3,5 nebo 6,3) i nadále navzdory módním výstřelkům standartem.
        • u vysoce kvalitní audio techniky nedávají absolutně smysl.
        • v souvislosti s kompresí nepoužitelné ve studiu.
        • mít pernamentně nalepený na mozku zdroj elekromagnetického. záření mě taky ideální nepřijde.
        0 0
        • blue.sun  

          Přidal bych jako zápor neustálou potřebu nabíjení. Starat se o to, jestli mi sluchátka přežijí čtyřhodinovou cestu vlakem nebo ne, je pro mne nepřijatelné. A samozřejmě taky cena, proč platit více za stejnou nebo horší kvalitu zvuku?

          0 0
          • nitraq  

            Neustálou? Mám sluchátka s psanou výdrží něco přes třicet hodin, přesně nevím, asi 35. Nabíjím jednou za týden, když zahlásí battery level low, přičemž to znamená ještě třeba pět hodin hraní.

            0 0
            • blue.sun  

              Měl jsem už několikery BT sluchátka, všechno pecky nebo špunty. Ven a do vlaku fakt nebudu tahat žádné obří monstrum, to celkem popírá logiku cestovních sluchátek. A tam je výdrž kolem 7–8 hodin, takže pokud po předchozím dni zapomenu nabít, jsem v půli další cesty bez hudby.

              Neděkuji, prosím kabel.

              0 0
          • babkanakole  

            Tak ono hlavně jde o to, na co ta sluchátka používáš.

            U mě je to mluvené slovo, resp. předčítání el. knih, takže kvalita zvuku nemusí být úplně dokonalá.

            Výdrž moje sluchátka mají cca 7 – 8 hodin v kuse. Vzhledem k tomu, že na kole a ve městě používám úmyslně jen jedno, tak ještě teoreticky x2 plus k tomu nabití z pouzdra.

            Na poslouchání hudby ve výborné kvalitě pochybuji o používání mobilu + BT sluchátek, ať už jakkoli kvalitních.

            Tohle si přece musí zvážit každý sám, co přesně od toho čeká.

            0 0
            • Radez  

              Jo jasně, nejedná se mi vůbec o hudbu. Jen poslech BBC, případně DW, Euronews z YouTube apod. Čili plus mínus mluvené slovo, občas telefon. Připojení pouze k telefonu k žádnému jinému zařízení.

              0 0
            • blue.sun  

              Ne všechny mobily jsou čínské šunky s tragickým zvukem. Samsung, Sony a LG například používají kvalitnější převodníky, tím pádem se vyplatí i lepší sluchátka.

              0 0
              • petrx  

                u LG jsem slyšel, že používají převodníky co se montují do zesilovačů v ceně kolem 15tis. Samsung bohužel už na posledním notu taky začal šetřit, takže zde pro jistotu není vůbec (a to měla tato značka vždy u jejich top modelů krom s6 nekompromisní HW výbavu)

                0 0
                • wladeq  

                  Tak to jsi slyšel blbě, tenhle hires dac měla akorát v30, a to ještě model, který nebyl určen pro náš trh ;-)

                  0 0
        • atty  

          Tak BT sluchátka asi nejsou primárně účelem a použitím koncipována jako audiofilská – kde je potřeba, nebo se chce, maximální kvalita zvuku, tam se používají furt dráty nebo nějaká jiná RF technologie.

          Jejich výhody i nevýhody jsou tedy jasně dané – pohyb bez kabelů a drátů, ideálně právě na sport, při přesunu v dopravě atd.

          Nevýhody relativně nižší kvality zvuku a nutnosti dobíjet jsou také dané. Nicméně dnes už jsou ty lepší typy BT sluchátek velmi dobře použitelné i pro lidi, kteří chtějí třeba i při sportu nebo nějakých přesunech slušnou kvalitu – používám BT InEar Jabra Sport Pulse, měl jsem JayBird Bluebuds X – obojí hraje v rámci použití opravdu dostatečně kvalitně. Srovnání mám s mými Senheiser IE8 (které od té doby leží v šuplíku, protože sice hrají možná ještě trochu lépe, ale nutnost kabelu a výhoda bezkabelu u BT u mne zvítězila).

          S tím zdrojem elektromagnetického záření je to samozřejmě pravda, ale pokud žiju ve městě, tak když si jen někde v centru proskenuju, kolik jakých různorodých frekvencí kolem mne lítá (na určitých místech možná stovky a i s pekelným výkonem), každej má telefon v kapse nebo možná batohu… prostě to pro mne není úplně argument – bohužel žijeme v době, kdy RF vysílání ve všech možných silách a výkonech lítá kolem nás furt a nic s tím nezmůžeme.

          0 0
      • black.horse  

        Ačkoliv jsem uživatel Androidu, tak už delší dobu používám Apple AirPods a jsem maximálně spokojený, jde to spárovat s Android telefonem, ale nejvíce to používám na sport s malým mp3 přehrávačem SansaClip Sport a zpátky na kabel bych nešel, jediný zápor pro dlouhé běhy a nebo kolo, tak je výdrž cca 3hod a pak musím sluchátka dát na chvíli do pouzdra nabíjet, takže zvažuju, že pořídím druhý pár a jeden bude v pouzdru se nabíjet a druhý hrát, ale pro běžné „civilní“ užití a krátké tréninky to není problém a naopak mi maximálně vyhovují minimální rozměry. Díky dobíjecímu pouzdru nemusím nabíjení prakticky řešit a jednou za uherák to šoupnu do kolébky nabít celé. Zpátky na kabel bych nešel ani za nic. Ještě poznámka – jiná sluchátka bych si asi nevybral hlavně kvůli rozměrům a uchycení, nesnesu špunty do uší a používám tzv. pecky, což dneska je na ústupu bohužel:-(

        0 0
    • jIrI___  

      Sháním telefon pro mámu, použití bude jen volání, SMS, WhatsApp a foťák, cena co nejnižší (2000–3000 Kč) a rozměry co nejmenší. Do této chvíle je plně spokojená s jednoduchým telefonem s Windows, ale na konci roku na nich bohužel končí podpora toho WhatsApp. Jaký low end android je teď nejlepší koupit?

      0 0
      • atty  

        Klidně třeba Xiaomi Redmi 5 3GB/32GB – cena ± do 3000,–, vše potřebné má, displej 5.7" (což je sice relativně velké, ale stále přijatelné na nošení) a telefon je srovnatelný funkčně i výkonem s cca. 2× tak drahými základními Áčky od Samsungu apod.

        0 0
        • jIrI___  

          Redmi 5 jsem právě navrhoval (má ho žena) a byl jsem s ním poslán do pryč, že takovou velkou televizu s sebou nosit nebude :))

          0 0
          • atty  

            Tak to je pak vcelku dost neřešitelný, protože telefonů do cca. 5" displeje je na současném trhu jen pár, jsou to takový ty Alcately, Caterpilary, Ulefouny apod. nebo ajfouny (ale ty fakt nestojej do 3k).

            A pak už je jen kategorie 5"+ jestli třeba telefon s už s 5.5" displejem, nebo 6", tak rozměrově už je to putna.

            0 0
            • jIrI___  

              Teď se na to pořádně dívám a s těmi rozměry to je větší *******, než jsem si myslel. To fakt ovčí stádo chce nosit jen telefony velikosti plácačky na mouchy? :D Asi teda budu muset zabrousit i do bazarů a hledat starší kousky menší velikosti, jak tu už kdosi navrhoval :(

              0 0
              • gollum  

                používám xperii z1 compact (4,3" displej) a příště půjdu asi do trochu většího displeje (cca. 5"), ne že bych neměl malý telefon rád, ale připadá mi, že už skoro žádný program nepočátá s tak malým displejem :-( a jako minimum bere něco většího a ovládání je pak dost otravné, když kvůli tomu abych mohl něco potvrdit tak musím schovávat klávesnici, protože pod ní mám schované odesílací tlačítko a kdybych měl o malinko větší displej, tak bych ho viděl…

                0 0
                • jIrI___  

                  Já stále se slzou v oku vzpomínám na 3,3" Xperii Ray, ta byla pro moje použití telefonu jako opravdu telefonu dokonalá :-). Teď mám SE a velikostně je na horní hranici, třeba nošení v kapse už nebo tak fajn jako u Ray a popravdě se děsím, co budu muset pořídit po jeho zničení nebo zaříznutí ze strany Apple.

                  0 0
          • onuce  

            Mám Redmi 6a a naprosto dokonalý telefon pro běžné použití. Kompaktní, lehký, vse funkční, včetně fm rádia a kompasu. Kvalitní výstup do sluchátek a výdrž akumulátoru díky nežravému hw je neuvěřitelná. Tahám ho i na řidítkách, vedro, déšť, mráz. Budu kupovat Redmi 7a, až tento chcípne, ackoli také jen 2G ram.

            0 0
          • Luke96  

            Zvykne si. A nakonec bude ráda, že na něj dobře vidí.

            Ženě jsem místo Redmi 4A (5") dal Redmi Note 4 (5,5"). Nejdřív se cukala, že je moc velký, ale teď je spokojená.

            Pokud trvá na telefonu do 5". Tak bych koupil v bazaru Redmi 4X 3GB/32GB. Odblokoval bootloader, nahrál nějaký „čistý android“ LineageOS, nebo Pixel experience s Androidem 9.0. To bude do 2000 a je na pár let vystaráno.

            Kdyby bylo potřeba, tak originální baterie stojí 3 stovky.

            0 0
            • onuce  

              Odblokovat bootloader… opravdu to někdo dělá? Vždyť je to docela prace na dlouhou, žádat v Číně, cekat na schválení. A přitom mobil je takový spotřebák, tak exponovaná věc. Kupoval jsem vždy trochu lepší mobily, ale jelikož průměrná životnost byla cca třictvrtě roku, tak již tahám jen základní, ale použitelné. Ale věnovat se jim nějak důkladněji… to se nevyplatí.

              0 0
              • babkanakole  

                Dělá, třeba já. Jen už bude problém sehnat mobil, kde odblokovat bootloader půjde. I ti Číňani to přestali nabízet, už i poslední výběr jsem neměla zrovna jednoduchý.

                Ale netuším, co máš za mobily a jak je používáš. Protože můj průměr výrobce skutečně nevytrhne; u mě se životnost u předchozího telefonu počítala na pětiletku. Do výslužby šel kvůli tomu, že měl celých 500 MB RAM a postupem času neutáhl ani ten nejúspornější systém, co se tam dal nacpat. Jinak byl nezničitelný. Současný telefon u mě začíná třetí rok používání, a jeden pád z kola za sebou bez ztráty kytičky má už taky. Přitom rozhodně mobil nepoužívám jen na telefonování a SMS, a je kupovaný je vždy z těch levnějších.

                Chápu, že tohle je extrém, ale průměrná životnost pod rok je zase něco nepochopitelného pro mne.

                0 0
                • onuce  

                  Rozumím, no ale zrovna třeba letos již mám třetí mobil. A odemčení bootloaderu se mi objevilo jako možnost ve vývojářském menu, ale stejně by to asi bez schválení v ČLR nešlo, myslím.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                to schválení bylo do druhýho dne, co si pamatuju. ale je to otrava, to jo. bych potřeboval klukovi nahrát jednu aplikaci co potřebuje root ale nějak se mi to nechce zas řešit.

                0 0
                • babkanakole  

                  Schválení bylo rychle, ale na vlastní odemčení jsem skoro měsíc musela čekat. Takže za mě hned po koupení požádat o odemčení, i kdyby to člověk nakonec neudělal.

                  0 0
      • blue.sun  

        S cenovým limitem se jinam, než ke Xiaomi nedostaneš. Jen mám obavu, že oproti Windows to bude trochu krok zpět v rychlosti telefonu (osobní zkušenost s Redmi 6 a 6A).

        Určitě však připlať za verzi s nejméně 3 GB RAM, jinak je to totální utrpení.

        0 0
        • atty  

          Bohatě to stačí – vidíš to jinou optikou, než dáma/pán důchodového věku, co s tím bude dělat jen to, že si občas zatelefonuje, občas přijme/odešle SMS a třeba párkrát do týdne si pokecá na WhatsApp nebo Skype s rodinou – tyhle lidi nějakou odezvu systému a rychlost startování aplikací či čehokoliv jiného moc neřeší – funkčně jim stačí i telefon řádově x let starý, když na něm vše potřebné funguje. Takže i Redmi 5 bude celkem dělo na komára :)

          0 0
          • blue.sun  

            Mám právě zkušenost z používání pomalého telefonu starším člověkem (89 let). Kvůli pomalé reakci zcela přestal psát SMS, protože psal nesmysly. Docela často se mu spouští jiné aplikace nebo po spuštění dělají věci, které nechce. Je netrpělivý, takže nepočká na plné spuštění nebo na to, až se napíše písmenko, které chtěl. A mačká a mačká…

            0 0
            • atty  

              Tak já mám v rodině důchodce, co tolik nepospíchaj, tak to beru podle nich :)

              0 0
            • abel  

              a to bylo to redmi6? měl jsem redmi1s s 1GB RAM a tam ta pamět byla malá, občas to hodilo lag, ikdyž na sms to nevadilo. ted mám cca tři roky redmi note4 4GB a paměti má nadbytek, nikde nečeká.

              0 0
              • blue.sun  

                Redmi 6 má kamarádka, kupoval jsem ho s ní. Taky to není žádný blesk, bohužel. Základní verze má 3 GB RAM a při daném procesoru je to tak akorát. Je to pomalejší, než můj tablet s 2 GB RAM, ale výkonnějším procesorem.

                Ten druhý telefon byl taky Xiaomi, ale model ti už neřeknu. Ani nevím, kde pak skončil. Já si s tím užil své, a stačilo mi to. Bylo to cca před rokem.

                0 0
                • vn25  

                  Máme v rodině 2 kousky redmi 6 ve verzích 3/32 a 3/64 a absolutně s tebou nesouhlasím ohledně pomalosti. Za ty prachy co to stojí není v poměru cena výkon nic lepšího. Zkoušel jsem otvírání aplikací a reakce displeje se svým redmi note 5 4/64 a rozdíl zanedbatelný. Oba telefony fungují naprosto bez problémů více jak rok u uživatelů kteří jej praktický nepustí z ruky

                  0 0
                  • blue.sun  

                    Když jsi zvyklý jen na tohle, pak ti určitě nepřijde pomalý. Ale u Xiaomi jsem na mírné až vyšší popírání reality zvyklý.

                    0 0
                    • vn25  

                      Chce telefon do 3000kč. Který je tedy podle tebe lepší?

                      0 0
                      • blue.sun  

                        Neřekl jsem, že jiný je lepší. Ale to neznamená, že Redmi 6 není pomalý. Objektivně prostě pomalý je.

                        0 0
      • jIrI___  

        Tak nakonec to vyhrál Alcatel U3, protože nic jiného stejné úhlopříčky prostě neexistuje. Zvrácená to doba, nosit v kapse televize…

        0 0
    • Kos_CZ  

      Vzal bych jako minimum 4GB paměti – ne snad, že by dnes nestačilo více, ale důchodcům obvykle vydrží mobil déle a po pár letech to bude nutné minimum. Koukal bych spíše po větších výrobcích, protože až skončí updaty od výrobce, bude větší šance že bude k dispozici postmarketOS, nebo LineageOS pro daný přístroj, čímž lze výrazně prodloužit dobu použití…

      0 0
    • NikolasCZ  

      Já vím, že je to jiná cena, ale jako cyklista zcela oceňuji Samsung Galaxy S10e. Vydrží navigovat a fotit celý den, nepřehřívá se, je malý, takže nepřekáží v dresu. A je voděodolný, takže mu nevadí pot a déšť.

      0 0
      • Dumbíček  

        Určitě si každé zboží najde svého kupce. Předpokládám, že pro velkou část lidí je telefon za cca 15k, jakožto spotřební zboží, přes limit. Představa, jak mi upadne a 15k v prd… :-)

        0 0
        • onuce  

          Ano, v tom tkví užitná hodnota levných mobilů. Je mnohem vyšší, než u drahých, protože takový mobil možno prostě používat. Bez obav z upuštění, vypadnutí z držáku na kole nebo tamtéž pádu. Nosit ležérně po kapsách … A navíc menší lehký mobil je již jen právě díky svojí lehkosti vlastně outdoorový, protože při pádu se nijak nerozkřápne, jako velké fajnové mobily s displejem až za uši. A ten můj Redmi 6a s ubohým 3000mah článkem mi vydrží celý den perné služby na kole, záznam trasy, navigace, internet a volání, fm rádio a ještě večer dojedu s třiceti procenty. Loni jsem měl nějaký lepší asus s oled a do večera mi nevydržel s článkem 4700 milíků.

          0 0
          • abel  

            co ty považuješ za ubohých 3000mAh, u jablek považujou za extrém:-)

            https://www.idnes.cz/…telefony_ada

            0 0
            • onuce  

              No a můj další kandidát, totiž Redmi 7a, má při stejné velikosti i zhruba parametrech článek dokonce 4000 milíků. To bude výdrž jako prase! 6a stojí 1990 kč, 7a málo přes dvojku, ač je novinkou. Tomu říkám poměr cena výkon.

              0 0
        • blue.sun  

          Když S10e představovali, řikal jsem si „ideální mobil pro mě“. Pak vyrukovali s cenou a přešla mě chuť…

          0 0
          • krabica  

            Kdysi jsem měl Siemens S10, tohle je nástupce? :-)

            0 0
            • blue.sun  

              Co do ceny určitě. S10 stál nějak podobně, ne? Svého času téměř špička mezi telefony.

              0 0
          • petrx  

            Po roce tyhle topmodely už stojí normální cenu a stále jsou většinou o dost lepší než levné novinky.

            0 0
            • Dumbíček  

              Prosím, definuj normální cenu.

              0 0
            • blue.sun  

              Je na trhu třičtvrtě roku a pořád je za dost nehezkých patnáct tisíc. Když si vezmu, že odolné verze řady „A“ stávaly kolem osmi, devíti tisíc, je to prostě nesmysl. A současná řada A je totálně oholená (i když A40 se mi rozměrově velice líbí).

              0 0
    • nitraq  

      Hledá se mobil pro mamku. Zadání dosti vágní – cena okolo pěti, použití těžce nenáročný, whatsapp, focení zahrádky a jídel. Velikost ideálně něco menšího, i když je mi jasný, že v dnešní době znamená něco menšího furt víc jak 5,5 palce. Nějaký nápady?

      0 0
      • onuce  

        Redmi 6a za 1900kč.

        0 0
        • nitraq  

          Výkřik do tmy dobrej, ale loňský plasťák a už tehdy to byla těžká budgetovka nechci, díky.

          0 0
      • scota  

        Pokud by mohlo být 5,9" tak Samsung A40 případně Huawei P20 lite

        0 0
        • nitraq  

          Díky za tip na A40, to vypadá jako velmi schopný kandidát. Navíc táta má taky Samsung, takže případný nastavování by dokázali sami.

          0 0
        • blue.sun  

          Připojuju se k chvále na A40; má ho kolegyně, chvíli jsem s tím pracoval při různém nastavování. Nemít jen rok starou XA2, okamžitě taky kupuju A40. Huawei P20 lite je už hodně pomalý, neskutečně rychle zastaral.

          0 0
    • madcat  

      Malinko odbočím, androida se to ale bude týkat furt: nemá někdo zkušenosti s nějakým novějším media boxem k TV? Mám na mysli takovou tu malou krabičku, ve které je android, připojí se to k domácí sítk a k TV a dá se přes to koukat na youtube, přes Kodi na filmy na NASu apod., v případě, že člověk nemá tzv. chytrou TV. No a jde mi o to, že mám už delší dobu MINIX Neo X8-H, kde ale youtube jede pouze v rozlišení 360p. Mám zato, že to kdysi fungovalo i ve fullHD, a když jsem trochu pátral po příčinách, tak mi někdo řekl, že to bude kodekama, který holt youtube od nějaké doby používá novější, a který na androidu 4.2 nebo co to tam je nejedou, resp. nepovolí vyšší rozlišení než je těch 360p. Tak přemýšlím, že bych Minixe nahradil něčím novějším, ale za prvé teda nemám moc přehled kterej media box dnes je tak nějak jaksi nejlepší koupě, a za další jestli opravdu je to tak, jak mně kdosi poradil – že to jej těma kodekama. Abych nekoupil novej stroj a nezjistil, že youtube opět jede jenom v rozlišení 3×4 a peníze v řiti a zlepšení veškerý žádný. Tož díky za názory.

      0 0
      • Žulda  

        Pokud máš mobil s Androidem, koukni na aplikaci BubbleUPnP. Mám koupenou plnou verzi a filmy z NAS, který mi už TV nedokáže přehrát, mi dekóduje tahle apka a do TV pouští přes Chromecast 2 za litr. Takže řešení asi za 1200, filmy si ovládám rovnou z mobilu, umí to stahovat titulky z OpenSubtitles a samozřejmě otevírat z NAS.

        0 0
    • vn25  

      Pokud se rádi hrajete tak Xbox one x je teď téměř všude v různých edicích za 7600. Za takovou mašinku bomba cena

      0 0
    • jIrI___  

      Jaký byste z aktuální nabídky doporučili telefon v ceně do 5000 Kč (úplný strop) a s délkou do 160 mm (taky úplný strop, čím méně tím lépe)? Definitivně mi došly nervy s jabkem, byť jsem se dlouho snažil přemlouvat, že všechny ty nedodělky to jsou záměrné feature pro uživatele :D

      0 0
      • kerim  

        A nechválil tys tady ten UleFoun ?

        0 0
        • jIrI___  

          Ten vozím pouze jako GPS na kolo, na běžné použití by to byla strašně obrovská a těžká cihla.

          0 0
      • blue.sun  

        Do téhle ceny je to jedno, vše bude bída. Ale když už, tak třeba Huawei P30 lite, poslední s Googlem. Novější už jsou jen s Huawei services, a bohužel tam plno důležitých aplikací chybí. Samsungy jsou tragédie, první dobrý je až A51. Sony… jako fanouškovi se mi chce brečet. LG nemá nic.

        0 0
        • Manas  

          Hele, kdyby ho nelimitoval rozmer, tak za me bych doporucil, byt bazar, tak Motorola One Vision. Foti krasne, a je to ***** rychly.

          0 0
          • jIrI___  

            Ta by se do rozměrů nevešla o 0,1 mm, to jsem ochotný akceptovat. Ale dle všeho to vypadá, že už se pro změnu neprodává :)

            0 0
            • Manas  

              Proto pisu bazar … da se sehnat se zarukou okolo 4k

              0 0
            • MaPa  

              Speciálně lidem, který dříve používali Ray, doporučuju jít si Vision zkusit v ruce. Ona je prima (relativně) úzká, což je fajn. Ale je fakt dlouhá. Hodně dlouhá. Říká člověk „odkojenej“ malejma telefonama Ray, Mi2s apod.

              Já už třetím rokem kroutím služební BB KeyOne, v první chvíli to byl šok jak je to obrovský a teď zjišťuju, že už je to vlastně „kompaktní“ telefon.

              Vision má manželka, fotí fakt hezky, prima jsou ty jejich motorolí gesta co zapnou foťák a/nebo baterku. Jen ta výška je fakt velká…

              0 0
          • blue.sun  

            Motoroly obecně nejsou špatné, o to víc je škoda, že nemají žádný kapesní model.

            0 0
            • obda  

              Už to není, co to bývalo – je to prostě Lenovo se vším všudy. Na jaře jsem kupoval Moto g8 plus. S telefonem jsem teda ± spokojený, až na tu rychlost aktualizací. Příští měsíc možná dostane i Android 10 ;)

              0 0
              • Manas  

                Jako jo, je to Lenovo, nicmene furt me to bavi a ze to je cistej android a jsem v programu Android One, to je bonus. Plus teda gesta, na ty si clovek sakra zvykne :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak Andorid One je hodně dobrá věc.

                  0 0
                • obda  

                  Android One je fajn, ale Motorola je ve vydávání aktualizací na poměry tohoto programu hodně pomalá. One Zoom furt nemá ani Android 10 :-O S tím čistým androidem souhlas.

                  0 0
                  • Manas  

                    Jo, to je pravda ze jsou pomalejsi. Na druhou stranu, moje bujna fantazie mi rika, ze to bude odladene? :D

                    Zatim jsem teda za tri verze Motoroly nemel problem se SW. A to s tim delam dost psi kusy.

                    0 0
                  • obda  

                    Ten One Zoom beru zpět, prý není v programu Android One.

                    0 0
                    • Manas  

                      Nj, to je pravda. Me na nem lakaly objektivy, ale pak jsem zjistil ze to foti vyrazne hur nez ten One Vision. Ten me stale prekvapuje …

                      Viz prime protisvetlo

                      0 0
                • obda  

                  Tak dneska se mi nainstalovalo update pro srpen 2020, na Android 10 si budu muset ještě počkat :-/

                  0 0
          • my_dudesty  

            Pod to se podepíšu, taky jsem už ztratil nervy s firemním jabkem soc edition a rozhodl se po dlouhé době koupit vlastní telefon, takže byl přísný budget a za 6k jsem spoko. Plus jsem k tomu dostal autíčko na dálkové, se kterým si mrňous furt hraje :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Nebo Honor 20. Dále One plus 7, Huawei P20 PRO.

            0 0
            • jIrI___  

              Jak je to vůbec s tím Huawei a Google Play? Někde jsem narazil na to, že už si člověk nic nestáhne do telefonu a aktualizace taky nedostane.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jak u jakého modelu, myslím že je to omezeno na SoC. Poslední byla asi P30 PRO, pak to banovali.

                0 0
              • blue.sun  

                U modelů řady „30“ to jde, u řady „40“ už ne. Proto jsem ti doporučoval P30 lite. Tedy ne, že by to nešlo, i do nových telefonů jde dostat Google Play přes apk, ale může to být bezpečnostní riziko. A Huawei App Gallery nemá zdaleka vše potřebné.

                Co se týká aktualizací systému, tak Huawei jede na AOSP, takže aktualizace novějších verzí dostává taky s vývojem Androidu.

                0 0
      • Smazaný účet  

        V těhle rozměrech nic, jinak Xiaomi Note9s. Motorola One action taky není zlá.

        0 0
        • Luke96  

          Redmi note 8 Pro se do 160mm nevejde o 1,35mm :D

          0 0
        • satch  

          to „S“ je jako snapdragon? A ty s tím mediatekem jsou problém?

          0 0
          • Smazaný účet  

            S je verze se snapdragonem, který je o dost výkonější. Z číny se dá koupit 6/128 za 5200.

            0 0
          • Luke96  

            Note 9s je takovej hybrid. Má snapdragon jako Note 9 PRO a foťák jako Note 9 (MTK).

            S MTK by snad problém byt neměl, pokud člověk nechce odemykat bootloader nahrávat TWRP a aĺternativní ROM. Z tohoto důvodu je nepodporují ani na MIUIOS.CZ

            Ženě jsem slíbil k narozeninám nový mobil, a protože mám s řadou Redmi Note dobré zkušenosti, tak jsem nakonec vzal Note 8 PRO hlavně protože je o něco menší než Note 9s, ale hlavně celkem za ty peníze chválí foťák. Tak jsem zvědavej. (Má taky Mediatek)

            0 0
      • onuce  

        Omylem jsem koupil Alcatel 1S 2020. Úplná novinka. Ale nemá automatickou regulaci jasu! Jinak vše, včetně NFC. Tak jej prodám za nějaký pakatel. Jinak je pár týdnů starý, kompletní se zárukou, plus jsem dokoupil silikonové pouzdro a folii na displej. Celkem tedy 3.5tis, dám za méně než polovinu. Kdyby tedy někdo za 1.5k chtěl nový telefon…

        0 0
        • Smazaný účet  

          To znám, já takhle omylem koupil auto ale nechal jsem si ho.

          0 0
          • onuce  

            No tak jsem si objednal v XM.cz Redmi 9, protože tam garantují, že u nich koupené telefony mají NFC, zatímco jinde se občas prý objeví verze bez NFC. Telefon přišel, celý den a noc jsem vše instaloval, povolení v bance, klíč , google pay… abych nakonec zjistil, že NFC není. Myslel jsem, že se omluví, vyřeší. Nic, arogance. Tak jsem jej musel poslat zpět na vlastní náklady, ale ač tam volám každý den, myslím, že mi peníze nevrátí. Vždy slíbí, že pošlou mail a nic. Tak jsem Redmi devítku koupil na jistotu v Datartu, NFC má.

            0 0
            • jIrI___  

              K čemu je to NFC vlastně tak důležité? Já ho v telefonu asi mám, ale nepamatuju si, že bych ho někdy v životě použil :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak primárně asi platby přes telefon. Plus tam mám další karty – casino, kino atd.

                0 0
                • onuce  

                  Přesně tak. Nemusím s sebou na kole tahat kartu, ne že by byla těžká, ale riziko ztráty, a pak často jsem si ji nevzal, nebo zapomněl, a sušil ústa. A také v nouzi na taxík, když nemohu chodit a měl bych na kole fatálku.

                  0 0
                  • babkanakole  

                    Nehledě na NFC silně doporučuji pod neprůhledný obal mobilu (pokud tedy máš) vrazit prachy v hotovosti.

                    Jediná nevýhoda je, že když se do nich musí třeba kvůli nákupu pití, hledáš kam vrazit drobné zpátky a necinkat.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jj, tak tam má schované dvoukilo kdyby něco.

                      0 0
                    • onuce  

                      Dobrý nápad. Já vozím tři padesátikoruny v podsedlovce.

                      0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • babkanakole  

                        Protože to neláká ani tebe, ani ostatní to odsud vybrat.

                        Jasně, můžou ti ukrást celý mobil – ale zjistit, že tam prachy nejsou ve chvíli, kdy je budeš opravdu potřebovat a počítáš s nimi je trochu opruz.

                        Mám to tam takhle už pár let, peníze jsem odsud zatím provětrávala jen párkrát.

                        0 0
              • yorg  

                Novější fotoaparáty (bezzrcadlovky) používají taky NFC pro přenos fotek z fotoaparátu do mobilu. To se může hodit v případě, kdy vyfotím fotku, která se mi líbí a chci ji třeba poslat přes messenger.

                0 0
              • blue.sun  

                Když si k tomu za neskutečné prachy dokoupíš „chytrý“ zámek, můžeš si tím třeba odemykat byt. :-D

                0 0
      • obda  

        V květnu jsem ženě kupoval Realme 5 Pro a jsem z toho telefonu příjemně překvapený. Slušná výbava, Android 10, pravidelné (a včasné) aktualizace… Jen nemá NFC, ale to v požadavcích nemáš (a moje žena taky ne :))

        0 0
      • RomanH  

        Jen pro zajimavost, co Ti vylozena na iPhonu nejede ? Ja si na nej zvykal cca 3/4 roku, nicmene jsem nenarazil na nic, co by me nefungovalo.

        Pokud jsi ochotny akceptovat 160mm, tak beru, ze mas moznost vyberu. Ja i tim, ze nechci obrazovku vetsi nez cca 5'', tak zustanu u iphonu.

        0 0
        • jIrI___  

          Trnem v oku mi je především nemožnost jednoduchého posílání souborů přes bluetooth. Dále pak prý jakási pofiderní ochrana baterky, kdy mi v nízkých teplotách skokově klesne baterie ze 40% na 15% a následně se telefon úplně vypne, případně se vypne v nízké teplotě při spuštění foťáku. Tohle dělá od novoty, reklamace neúspěšná bo prý feature. Další problém je pravidelné zamrznutí při odeslání emailu přes outlook. Když držím při telefonování mobil v levé ruce, tak mě druhá strana špatně slyší, při přendání do pravé vše v pořádku. Takovým už jen detailem, na který jsem si časem zvykl ale nepřestává štvát, je nemožnost vypnutí wifi přímo z úvodní obrazovky. Ale jinak je to fajn telefon, hlavně na tu velikost SE budu vzpomínat se slzou v oku (stejně jako teď vzpomínám na Xperii Ray). Jak píšeš – dnešní trendy bohužel nedávají menším telefonům šanci.

          0 0
          • RomanH  

            Ad BT a baterka souhlas (i kdyz to omezeni BT se bere jako vetsi zabezpeceni).

            S odesilanim e-mailu pres Outlook nemame problem (v ramci velke korporace, ruzne iPhony).

            Ze Te neslysi pri telefonovani levou rukou je divne, to bych videl na chybu konkretniho pristroje.

            A vypnuti WiFi – prejedu palcem od spodu obrazovky hore (i7) a zobrazi se panel nastroju vcetne WiFi.

            Ale jo, no, pokud Te to stve tak moc, ze chces zmenu, tak proc ne. Me by uz od toho odrazovalo (krome velikosti) treba i mnozstvi sdilenych foto alb, ktere bych musel prevadet na Google Foto, podobne i dokumentu.

            Edit : Jinak synek ma asi rok Samsung A40 a vicemene nevim o zadnem zasadnim problemu, Velikost je fajn.

            0 0
            • jIrI___  

              Tím přejetím zespodu wifi právě nelze natvrdo vypnout, ale jen ho dáš do nějakého režimu, kdy se tváří jako vypnuté, ale stále je ve skutečnosti zapnuté (tzn zbytečně žere baterku) a tuším po 8 h se ti automaticky zase aktivuje (pro tenhle feature je taky nějaký konkrétní název, ale nepamatuju si ho). Velice příjemné to je třeba když těch 8 h vypnutí vyprší v noci a začnou ti najednou pípat všechna zmeškaná omezení :). Google foto samozřejmě používám i na iPhonu, protože to jejich základní fotoalbum mi přišlo strašně nepřehledné. Ale fotky teda nemám nijak sdílené a dokumenty v telefonu taky nevedu, takže toto mě nepálí :)

              0 0
            • Paja  

              Poslat nekomu mimo iKomunitu odkaz na fotoalbum byl, co se pamatuju, peknej porod ;)

              0 0
              • RomanH  

                Protoze moznost ukladat fotky do sdileneho verejneho alba (kterym obejdes ten free 5GB limit na iCloud) z pochopitelnych duvodu neni moc prezentovana. Nikdo z okoli to nepouzival, musel jsem si to vyguglit sam :-) Tenkrat tam tusim moc jednoduse nesel poslat ani ten odkaz na album pres SMS, ale to uz dlouho neplati.

                0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • Fredos  

            Docela koukám, že ještě někdo používá bluetooth na přenos souborů..

            0 0
            • jIrI___  

              Bohužel jsem nenašel žádnou jinou možnost, která by nevyžadovala připojení obou telefonů k internetu. Jedině snad ještě infraport, ale to má v dnešní době snad už jen hrstka Xiaomi :)

              0 0
              • Fredos  

                No já taky neznám nikoho kdo by dneska nebyl nonstop připojený k internetu. Proto mě to překvapilo. Ale já vidím samo jen mou bublinu.

                0 0
              • krabica  

                Je třeba naopak ostatní přesvědčit na iPhone a posílat pak soubory přes AirDrop, což je mnohem rychlejší a bezplatné řešení… :-)

                0 0
        • blue.sun  

          Asi bych neřekl, že na něm něco nejde, jen je všechno kostrbaté a složité. A to dovede naštvat. Zvykám si taky už třičtvrtě roku, a ne a ne se s tím srovnat. Naštěstí je to jen pracovní…

          Android je ve všem přímočařejší. Stačí i jen obyčejná klávesnice a psaní zpráv. Nastavení čehokoli. Vlastní vyzvánění. A tak bych mohl pokračovat dál a dál…

          0 0
          • RomanH  

            jj, taky ho mam jako pracovni (ja vlastne nikdy nemel svuj telefon). Jak pises, pri prechodu z Androida mne to prislo v par jasnych vecech kostrbate, ale po tom 3/4 roku jsem si zvyknul a po celkovych 3 letech na iOS mam naopak obcas problem neco rychle nastavit na Androidu.

            0 0
            • blue.sun  

              Co pro mě byl třeba naprosto neřešitelný zážitek, to byl přenos kontaktů. Ve starém telefonu jsem je měl pouze v paměti, pracovní kontakty nebudu svěřovat Googlu. No jo, ale iOS si neuměl ty kontakty nijak načíst! Ani přes BT poslané vcf, ani z mailu stažený soubor, nic. Jedině je všechny nahrát na Google a z něj stáhnout. Stejný problém je třeba s kontakty uloženými na účtu Microsoft. Sice si je umí stáhnout, ale stáhne si je do iÚčtu, a Microsoft poté ignoruje, nové kontakty do něj nepřidá, změny neprovede. Jenže já chci mít kontakty ve svém účtu, ne na iÚčtu. Pro mě absolutní no-go. Takže byť je třeba iPhone SE posledním novým malým telefonem na trhu, mám smůlu a budu muset koupit pádlo…

              0 0
              • krabica  

                A co je za problém vypnout synchronizaci na cloud a nechat je jen v telefonu?

                0 0
                • blue.sun  

                  U pracovního mi to je jedno. U soukromého, jestli jsi četl pořádně, je chci mít synchronizované s MS účtem. A to iOS nedovolí, na rozdíl od Androidu.

                  0 0
                  • krabica  

                    To si blbě něco nastavil, synchronizace s Exchange normálně funguje.

                    0 0
                    • blue.sun  

                      O Exchange nikdo nemluví… Takže znovu a lépe.

                      0 0
                      • krabica  

                        Synchronizace MS = Exchange, nebo co myslíš tou zkratkou MS? Obvykle je to Microsoft…

                        0 0
                        • blue.sun  

                          Klasický účet Microsoft, dříve známý jako Live nebo Hotmail. Ano, v aplikaci Outlook se hezky synchronizuje pošta a kalendář, ale s kontakty v účtu pracovat neumí. A já prostě nechci mít kontakty na účtu Apple, chci je mít v Outlooku. V androidu to jde, v iOS ne.

                          0 0
                            • blue.sun  

                              A bude ty kontakty umět pak používat telefon k volání z telefonní aplikace? Bude zpětně do Outlooku ukládat jakékoli změny? A hlavně – bude Outlook jediné synchronizační místo pro kontakty?

                              Všechny tyhle návody jsou o tom, jak dostat kontakty do telefonu, ale nic z toho zatím nefungovalo oboustranně a trvale.

                              0 0
                              • krabica  

                                Jo, v telefonní aplikaci si pak vybereš, s čím má pracovat.

                                0 0
                                • blue.sun  

                                  Hm, to by byla příjemná změna, protože dosud to nedokázal. No, malé, bezvýznamné plus v moři komplikací.

                                  0 0
                      • Smazaný účet  

                        Synchronizace u MS je přes exchange ;)

                        0 0
        • Smazaný účet  

          Já měl XR a za mě celkem pohoda. Akorát ten design z roku 2017 už se mě přejedl, plus pár nesmyslů typu povolení 4k u videa v nastavení a ne v aplikaci fotáku. Dále každá aplikace měla křízek pro ukončení jinde. Některé aplikace nechtěly moc spolupracovat a padaly. Dále mám dva facebook účty, do mobilu jsem nahrál jeden ale na druhý jsem se už dostat nemohl.

          0 0
    • kerim  

      Přifařil bych se s dovolením k Jiřímu, stejné peníze, rozměr neomezuje, potřebuju odolnej proti prachu – truhlář:-) teď mám samsung A8 ale už asi pomalu končí baterka…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak kup ten Note 8, Note 9 a dej si ho do pouzdra. V téhle cenové hladině odolnost proti prachu moc nehledej.

        0 0
        • Luke96  

          Zrovna Redmi Note 8 PRO by měl mít odolnost IP52 (prach a stříkající voda)

          0 0
          • kerim  

            Dík,kouknu na to. Ten A8 je taky odolnej ale pořád musím profukovat a čistit konektor, jinak to nenabíjí a micro taky blbne…

            0 0
            • babkanakole  

              Kup odolný kryt, co má možnost „zavřít“ konektory. U tohohle ti ani odolnost samotného telefonu nepomůže, ten bordel je zvenčí.

              Něco jako tohle

              0 0
              • kerim  

                Joo, to jsem netušil, že existuje. Starej Doogee měl zavírací konektory a to byla pohoda, ten jsem i vykoupal :-)

                0 0
          • ufoncz  

            A jak je to u RN 8 s presnosti GPS? SoC MediaTek s tim historicky vzdy mely problem a letmy pohled na google napovida, ze ani u G90T, resp. RN 8 to asi nebude lepsi.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Což není zas tak super krytí. Raději bych ho dal do pouzdra za 2 stovky a měl klid.

            0 0
    • andydas  

      zkusím dotaz tady:

      taky řeším novej telefon, teď mám android 8 a používám automatické nahrávaní hovorů.

      prý novější verze androidu neumožňují (blokují) nahrávací appky. má někdo vyzkoušené???

      díky

      0 0
      • kubasek  

        Jo, je s tím oprus. Mám s10e (Android 10) a udělal jsem root(nejen kvůli nahrávání hovorů). Ale tohle řešení není pro každého, nese to sebou některé komplikace. Root na Samsungu nemusíš dělat, když spustis telefon s Thajskou SIM(Google poradi), to se otevřou nastavení včetně nahrávání hovorů, která jsou v Evropě zakázána(alespoň to takhle šlo donedávna obejít bez narušení bezpečnosti).

        Některé čínské znacky by nahrávání možná mohly umožňovat stále, ale i Xiaomi to chtělo v systému vynechat, tak nevím jak je to tam aktuálně.

        0 0
        • Luke96  

          Pokud se nemýlím, tak u originál Xiaomi ROM (EU a Global) to nefunguje. Nicméně není moc složité telefon odblokovat a nahrát verzi od MIUI CZ/SK, která nahrávání umožňuje (navíc se člověk zbaví zbytečných předinstalovaných aplikací).

          0 0
          • kubasek  

            Jo, to platí, ale zkrátka to není tak, že vyndas telefon z krabice, vlozis SIM a maximalne nainstalujes z obchodu nějakou apku. Chce to si s tím krapet pohrát a tazatele neznam, nevím co je pro to ochoten podstoupit. I na tom Xiaomi musíš požádat nejdřív o odemčení bootloaderu, abys mohl nahrát použitelnou ROMku. Pokud si dobře pamatuji. Prostě hází klacky pod nohy. Ale kdo chce, tak dojde ke kýženému cíli.

            0 0
            • Luke96  

              Ano, je to tak. Je třeba si s tím trochu pohrát.

              Největší problém je, že to odemknutí nějakou dobu trvá. Oni tím hází klacky pod nohy těm, co to dělají na kšeft. Jinak si troufnu tvrdit, že kdo je schopen držet se návodu, to zvládne.

              0 0
              • babkanakole  

                Taky to chce požádat a odemknout hned. Kdo si vzpomene pozdě, má smůlu.

                Odemknout oficiální cestou časem přestane fungovat – končí to stejně jako jiná podpora modelu.

                0 0
    • jIrI___  

      Po mnoha letech na iphone jsem konečně našetřil nějakou kačku a pořídil si telefon s androidem. A popravdě se v tom trošku plácám… Nepřišel jsem na účel jedné záhadné ikonky na vrchu displeje, dokonce i manuál a návody na internetu mlčí. Nevíte, co tahle ikonka označuje?

      0 0
    • Na-kochacku  

      Pozadam o doporuceni tel pro manzelku na misto Samsung a3 2017.

      Barva NE cerna

      Displej 5–5,5”

      Celkovy rozmer max 145/75/9

      Aby tam sel android 8 a vic

      Min pamet 16/2048

      Slusnej fotak

      Idealne samsung

      Dekuji za nelehky ukol. Ja jedu na jablku a tohle je me cizi. Proto jsem pozadal o pomoc.

      0 0
      • Karlos009  

        Nějaký lehčí úkol bys neměl? Třeba – mír na celém světě? Proč displej max. 5,5, když máš tak „velké“ tělo? S10e má v menším těle větší displej.

        https://www.mobilmania.cz/…-galaxy-s10e?…

        Ale co znamená: „Min pamet 16/2048“? Jako 16GB RAM a 2TB uživatelská paměť? Tos trochu přestřelil.

        0 0
      • xtonda  

        Když máš takhle zadaný parametry proč to prostě nehodíš do filtru nějakého katalogu nebo většího eshopu? Omezení displeje na max 5,5" je při zadaných celkových rozměrech nesmysl.

        Malej dobře vybavenej Samsung je S10e, ekonomická varianta A40.

        0 0
        • Na-kochacku  

          Ty filtry eshopu bylo prvni co jsem udelal. Samej me nic nerikajici vyrobce, temer vse v cernem provedeni a slaba baterie.

          Ty tady doporucovane zadny pro me seriozni eshop nema skladem – ukoncen prodej.

          Proto vznesen dotaz.

          Zatim jsem nasel samsung a20e. Jde na to novy android?

          0 0
          • Karlos009  

            Asi bys nám měl sdělit, kolik na to máš peněz, když uvažuješ o A20e. „Nový“ Android je 11, na té A20e je 9 a ani ten tam, podle použitého procesoru, nepoběží nějak bleskem, displej je TFT takže na slunku mizerná čitelnost. Navíc bych foťák rozhodně neoznačil za „slušný“. Když bude venku svítit slunko, uděláš slušnou fotku, všechny ostatní budou stát za prd. To raději tu A40 co píše Tonda. Taky Android 9, ale lepší procesor, Amoled displej a lepší foťák.

            Na Mironetu mají červenou S10e, není nejlevnější, ale manželka bude nadšená. :-)

            0 0
            • Na-kochacku  

              14,000,– uz je moc.

              Padla tedy i moznost a40 cerny a krytem (ruzovym)

              0 0
            • xtonda  

              TFT automaticky neznamená menší jas/horší čitelnost na slunci, to záleží na tom, jak moc silné podsvícení konkrétní displej má.

              Procesor v A40 má oproti A20e jen o trochu větší frekvenci, žádný větší rozdíl, díky hrubšímu displeji to nakonec A20e může běhat svižněji. Foťák je lepší papírově, nebude to žádný zázrak ani v jednom, dobré foťáky mají telefony za úplně jiné peníze, horší než co má to snad nebude. A20e by podle katalogu měl mít upgrade na Android 10, to je v pohodě na několik let.

              Celkově A40 má jen pár drobností navíc a úplně bych si nebyl jist, jestli to stojí za tu o 50 % vyšší cenu, zvlášť pro uživatele pro kterého je prvotní parametr barva.

              Srovnání A40 a A20e s tím co má teď.

              https://www.gsmarena.com/compare.php3?…

              Jiné barvy než černá u A40 i S10e existují, jejich aktuální dostupnost v ČR je ale špatná

              0 0
        • MatS  

          S10e jsem si ted po vanocich koupil a je super. Cena sice lehce pres 10t kc, ale jinak top ve vsem. Je az nezvykle maly pri 5,8'. Ackoliv ma mensi baterku, nemam problem s dvoudenni vydrzi. Hry nehraju. Jen ho sehnat v jine nez cerne bude problem. Vyresil jsem to origo barevnym krytem potazenym kuzi.

          0 0
    • snas89  

      Ahoj:)

      Pro kamaradku shanim mobil na androidu.

      Limit cca 5000. Pozadavek je, aby to nebylo padlo. Takze vlastne asi co nejmensi velikost?:)

      Any obstojne fotil a aby to melo nejaky system, ktery bude aktualni a pujde jeste nejaly cas aktualizovat.

      Doporucite?:)

      Dekuju:)

      0 0
      • jandoo  

        S tímhle zadáním to nemá řešení. Na takový telefon potřebuješ minimálně ±20k. U Androidu je „kompaktní“ (tj, šířka kolem 70 mm, výška kolem 145 mm) jen Samsung Galaxy S21, nově S22 a nebo Asus Zenfone 8. U Apple iPhone 13 (mini).

        0 0
        • abel  

          existuje i za mín, ale pořád přes limit.

          https://www.datart.cz/…ac-bily.html

          0 0
          • tomxxx  

            Sony si dneska koupí jen blázen.

            0 0
            • AussigBiker  

              Proc? Mam za to, ze ty jejich top modely jsou OK, akorat jsou to uzky nudle?

              0 0
              • tomxxx  

                Tak nudle to je, ale to ať si zhodnotí každý sám. I to že je to drahý jak pes, přitom žádný zázrak, to ať si každý přebere taky sám, ale fakt by mi vadila nulová podpora. Koupíš si jejich top model za bambilion a aktualizace ti dají podle nálady, klidně jen rok. Číňani mají většinou 2 roky, pixel myslím 3, samsung 4 + 5 let bezpečnostní záplaty. Mně osobně nový android každý rok nerajcuje, ale ta bezpečnost, na tu bych nekašlal.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Jo, ty bezpecnostni aktualizace dle nalady to je blby. Huawei byl v tomhle dobrej, skoda, ze je Amici zarizli.

                  0 0
                • Luke96  

                  Přesně tohle mě taky napadlo. Jen blázen by dal za tohle 11tis. To už je lepší 2 roky starý Samsung, který bude menší, ve všem lepší, levnější a už bude mít i A12. Třeba Galaxy S10s

                  0 0
                  • tomxxx  

                    S10 už je stará a nebude mít celkem těch 5 let aktualizací bezpečnosti. já S10e mám a budu ho mít, dokud nezdechne, ale kupovat ho teď už nedává smysl.

                    Když samsung, tak bych si teď koupil S22 (přineseš starej mobil, dostaneš 4tis slevu plus cenu na výkupu, plus ti dají galaxy buds pro) a nebo pádlo S20 Fe, kdybych nutně musel šetřit.

                    0 0
      • Luke96  

        Za tuhle cenu jsou všechny pádlo a nefotí nic moc.

        Co třeba tohle? „jen“ 161mm. Teď zrovna 4997,– https://www.datart.cz/…x2170bl.html?…

        0 0
    • tomxxx  

      Zrovna mám doma S10e s prasklým displayem. Kdyby si ho někdo chtěl opravit. Více SZ.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.