• martind

    V zari jsem poskladal kolo a ted v zime po nezavodnich 800km!! (50% beskydy..50% dojezdy do beskyd:) ) jsem meril retez, zjistil jsem ze merka spadla az na posledni zoubek…vymenil jsme retez za Camp C9, preskaval na spodnich prevodech kazety, koupil jsem novou novou kazetu Sram 980..dneska jsem ji nasadil a zhruzou jsem zjistil ze retez preskakuje i na prevodniku kliky..konkretne na prostrednim prevodniku… vse byl model 06 jsem max zklamy, pred tim jsem jezdil na sedmickove sade, takze kliky alivko, kazeta ani nevim a retezy CZ… na klikach jsem dal pres 10k a kazeta vydrzela min dva retezy..a ty jsem nemenil casteji nez po 2k… styl jizdy a frekvenci cisteni retezu udrzuju stejnou… diky za reakce

    0 0
    • vlk  

      jj, prostřední převodník je u lx a xt fakt šíleně nekvalitní.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tak prostřední převodník u LX a XT klik je největší slabina a odchází fakt rychle. A pak zásadní problém je, že C9 je nová kratší o pár desetin než shimano a sram řetězy a je ji možno použít pouze na novou kazetu a převodník. Ten prostředník převodní i když je shit, tak možná bude s shimano řetězem ještě ok a ta kazeta mohla být taky v pohodě na shimano nový řetěz.

      Já mám na dvou kolech doma na XT kazetě a na Sram 990 na obou kolem 3500km, na obou kolech 2. řetěz (mě vydrží HG 73 vždy přes 3000km) a kazety obě jsou jak nové. Prostřední převodníky jsou ale blízko smrti.

      0 0
    • bam  

      Me uz LX retez vydrzel parkrat i min nez 800km, ale ze by to rovnou vzalo i kazetu a prevodniky to se mi jeste nestalo. LX prevodnik obcas vozim. Par tisic km ale vydrzi. Sram kazety mi pridou horsi nez shimano, ikdyz jsem je driv mel radsi :) Jeden cas jsem hodne stridal retezy a kazety sram/shimano a prislo mi ze to pak vsechno odchazelo rychlejc protoze jsou v tech retezech drobny rozdily. Tak mozna ti to udelal ten retez..

      0 0
    • Trojci  

      já sem C9 zajížděla na Truvativ převodnících a c.7 kazetě 300km – větší horor jsem v životě nezažil !!!

      C9 byla nová 128,0 (což je podle mě šílenost)

      0 0
      • MlokCZ  

        128 je podezřele krátký i u C9. Měla by být tak cca 128,7.

        0 0
        • Al_Bunda  

          No ja mel u nove c9 rozmer 131,8 mm.

          0 0
          • MlokCZ  

            Omlouvám se, úplně jsem se přehlíd tím základním číslem, že tam měl 128 a napsal totální kravinu. Automaticky jsem ani nekontroloval celé mm. Měl jsem na mysli 131,7 oproti 132–132,3 u Shimana a Sramu.

            A 131,8 je pak normální hodnota, co jsi měl.

            0 0
    • Daf  

      Chyba byla dat na jety prevody zrovna C9 ktery jinak povazuju za spickovy. Podle me kdybys koupil Sram nemusel bys menit nic jineho.

      0 0
    • pop  

      hoši,hoši,jak vy to děláte…já na převodníku LX najel určitě víc jak 1000km,a byl jak novej…co se týče kazety,tak bych řekl,že kazety Sram vydržej míň jak SHI,protože jsou víc vyfrézovaný-aspoň u mě. Mně pomáhá celkem rozbroušení pilníkem vyběhanejch špatnejch náběhů.C9 i když je dobrá(a kratší) bych si nekoupil,protože je mastná,radši protočím 3 HG53. Jinak pamatujete si ještě ty 6kolečka z Favorita,tak ty vydržely téměř napořád,protože na nich nebyly náběhy usnadňující řazení..

      0 0
    • Palba  

      mam opackou zkusenost, vydrzi me tohle kombo xt all 4k bezproblemu. Pak sem menil eretez a nemam problem. verim ze to vydrzi jeste jeden mozna dva.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.