Meteostanice s čidlem do bazénu

8 nepřečtených
  • motas666

    Zdar,

    nemáte někdo tip na meteostanici, vlastně ani ne tak meteostanici, jako spíš teploměr? Stačí mi, když bude umět měřit vnitřní teplotu, venkovní teplotu a bude mít čidlo na snímání teploty vody venkovního bazénu. Nepotkal jste někdo něco takového?

    0 0
    • Fidži_CZ  

      http://arduino.cc/

      Je ideální doba na bastlení takovýchto věciček :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        No…zrovna tady paruru arduino s driverem krokace a k tomu dipley pro zobrazeni krokovani…tak snad mi to neshori:D

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Já taky teď řeším displej. Tlačítka už mě omrzely, tak jsem si koupil dotykáč :) Jak dořeším kódovou část, tak se pustím do nějaké fazóny, protože na tom starym 128×64 se toho moc vymyslet nedalo :D

          0 0
          • Lahvis  

            A jak to spolu s dotykacem pracuje? Ted cekam na dodavku od cinana na klasiku s tlacitky, ale ten dotykac me laka… Co vlastne ted bastlis? Neco konkretniho nebo jen zkouska?

            0 0
            • Fidži_CZ  

              No, sežere to hodně RAM i paměti. Testuju to na Nanu V3 a to zvládá jen ten displej. Rezistivní dotyková vrstva je občas docela utrpení, chce to dobře promyslet debouncing. Jinak je to fajn.

              Tohle sežerou hodiny s nastavením času přes dotyk.

              Binary sketch size: 24,488 bytes (of a 30,720 byte maximum)

              Estimated used SRAM memory: 1,455 bytes (of a 2048 byte maximum

              Až to bude vyladěné, tak to dodělám na meteostanici, co mám v pracovně. Ale nejdřív musím dodělat ten srážkoměr a anemometr, ale to snad stihnu během svátků. Ještě mám rozpracovaný vlastní server(zatím hostuju na Exosite http://portals.exosite.com/…1/3125138985) a aplikaci na Android. Jinak mám ještě jeden projekt, palubní počítač pro „hloupé“ auto(řízení dobíjení druhé baterky, odpojovač navijáku, ovládaní světel, ovládání teplovzdušného topení, provozní údaje, GPS, výškoměr, barometr, předpověď počasí,…), ale ten zatím nechávám nedokončený, protože nejdřív musím na autě dodělat spoustu věcí.

              Co sis objednal za displej? Klasiku textový 16×2 s keypadem?

              0 0
              • Lahvis  

                JOp, 2*16 s 6ti čudlíky. Doteď jsem display k ničemu nepotřeboval, na všechno mi stačila konzole z PC, ale je v plánu udělat laserovou vypalovačku a ta by už měla fungovat i samostatně.

                Každopádně když vidím tu náročnost, jsem rád, že jsem dotykáč ani z hecu nebral. :-D

                0 0
          • Smazaný účet  

            Tak…driver mi nakonec nebeha, bo neumi krokace s peti draty (unipolarni rizeni s jednou kostrou)…ale beha mi motorshield od adafruit a pohoda…jak krokace, tak klasika.

            Display mam ctyrradkovy pres I2C…coz mi prijde lepsi, nez ucpak kupu pinu na klasice..pokud nemas MEGA, kde jich je vice.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.