• Maska1

    Tohle kolo mě zaujalo a vážně o něm uvažuji. Jezdím převážně silnice různé kvality a občas zkratky přes pole lesy apod. Vlastní ho zde někdo? Zkušenosti, postřehy atd.

    0 0
    • cyklista86  

      Tohle? https://www.merida-bikes.com/…durance-5000 jetli ho sezenes tak proc ne. Vlezou se tam az 35mm. S tim uz se da zahnout mimo asfalt. :) Za me urcite lepsi volba nez ten jejich prasopes silex..

      0 0
    • cyklista86  

      Ted kdyz se tak na ty kola divam, tak presne neco takoveho planuju na pristi rok. Na Meridu jsem uplne zapomel, ze ma takhle super endurance silnicky. Jen teda ty barvy u toho modelu na shimano 105 coz by me bohate stacilo jsou strasne. Uvidime co udelaji na rok 2022. Klidne by to mohl byt totozny ram, jen ty barvy zmenit na trochu normalni. Treba ta modra nebo cervena u tech vyssich modelu jsou pecka.. Superior me zklamal. Ti maji ten x road v karbonu na ultegre za 90 tisic a vypada to nic moc..

      0 0
      • Maska1  

        Tož jsem neodolal, udělal si radost a tu Meridu nakonec koupil. Měli ji skladem a včera už byla doma. Je to moje první karbonové kolo a vypadá pěkně. Teď ji trochu tuním a zítra bude první pořádná vyjížďka. Až na kliky je komplet na Ultegře, tak jsem tam nahodil kliky Ultegra 46/36, které jsem měl doma a rovnou jsem tam místo plastového pressfitu Shimano dal německý al Acros. Dále pak sedlovku, sedlo a řidítka Ritchey. Ještě tam hodím kratší představec Ritchey, ten má dorazit zítra ráno. No a nasadil jsem už doma uskladněná lepší zapletená kola a to s karbonovými ráfky Pancho Wheels a náboji DT Swiss 350, takže už by to chtělo jen tak o 30 let mladší nohy a pojede to doufám jak ďas.

        0 0
    • unfiny  

      Moc pěkný, taky mi tohle kolo zamotalo hlavu, rozhodoval bych se mezi Giant Defy a tímhle. Pokud necháš 32" pláště, tak to přejede i šotku. Tak, ať to jezdí :)

      0 0
      • Maska1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Maska1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Maska1  

        Dal jsem tam pláště Vittoria terreno zero 700×35C, mají reálně 37mm a ještě tam místo je.

        0 0
        • cyklista86  

          Mista dost. Pokud nebudes jezdit vylozene v blate. Ale i tak bych asi na ram a vidlu kde by mohlo dojit k poskrabani dal ochranou folii a taky zespodu dolni ramove trubky kvuli odstrelujicim kaminkum..

          0 0
          • Maska1  

            V blátě nebo mrazech nejezdím, jen za hezkého počasí, když je cca. 5st. C a více.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.