MERIDA One-Twenty 9.500 názory?

16 nepřečtených
  • jakubo

    ahoj koukam po nejakem fullu do 35k padla mi do oka http://www.mojekolo.cz/…wenty-9-500/ – co si tom myslíte? nebo uvažuju o HT kellys gate 30 ale chtěl bych spíše péro (nejezdím sice po horách ale nějaký ten terén tam bude a příjde mi že bych pero využil ) případně co je teď nejlepší poměr cena/výkon u celopéra?

    díky za normální komentáře http://www.mojekolo.cz/…wenty-9-500/

    0 0
    • Sense  

      Mám něco podobného (mrkni na profil), jsem celkem spokojen, pár věcí jsem vyměnil, např. brzdy byly fakt tragický.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Taky jsem o té Meridě uvažoval, ale o 27,5" variantě až na ty brzdy mě to přijde v pohodě. Ale pak jsem zvolil full z Decathlonu o víkendu už bude můj do té doby ho mám rezervovaný cena 34990Kč. Akorát jsem zvědavej taky na ty brzdy Hayes Prime Sport.

      0 0
    • jakubo  

      tak jelikoz je vsude vyprodana a asi uz nebude tak pujdu do https://www.canyon.com/…-al-7-0.html snad bude ok ale nevim co za pedaly aby uz me to tak nezrujnovalo chtel sem do 35 :D to je 38 + doprava litr + pedaly :D takze stejne 40

      0 0
    • jakubo  

      nebo o radu niz https://www.canyon.com/…-al-6-0.html je tam velky rozdil?

      0 0
      • Honza03  

        Už jen kvůli té vidlici bych si připlatil… Ta Al 7 vypadá dobře, navíc o mnoho lepší než ta původní Merida.

        0 0
        • jakubo  

          budu to mít první full , pokud poznam rozdily mezi temi dvemi ale radsi bych byl pro to levnejsi … :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyz jsem vybiral svoje, tak jsem na ni tez koukal a svezl se: straslive tragicky brzdy a bal bych se klik, co nejsou tisicihranky (a nechapu, jaktoze na kole s cenou 40 nejsou).

      0 0
    • Dahlin  

      Pred tydnem jsrm ho koupil. Muj prvni full. Dosud jezdim dva roky starý HT Cannondail Trail 1 na 29" a CX starsi Merida CC (na 28"). Jezdim do prace mezi Prahou a Mělníkem po rozsekaných polňačkách. S mými 190 cm a metrákem ty rámy trpí – zejmena při svižnější jízdě. Najeto mam na něm nějakých 150 km.

      Na těch cca 40 km jsem v průměru zrychlil z nějakých 22 na skoro 25 km/h. O plynulosti slapani a konfortu nemluvě. Naproti tomu to na silnici ztrácí. Odhaduji tak kilak az dva. Ostatne – je to kolo do terenu a ne na s

      Tour. Houpani je v pohodě krom šlapání s vyšší frekvencí – to se, odhaduji, potká harmonická šlapání s nastavenim odskoku a začne se to rychle pohupovat (zejmena pri zamcenem tlumiči !! ). Budu muset poladit.

      Počítal jsem, ze budu zadní tlumič záhy měnit za něco na XC (s propedalem a pod.), ale zatím mě příjemně překvapuje.

      Překvapila mě i vidle jak bere i jemne nerovnosti a velmi zprijemnuje jizdu – srovnavam s RS na HT s nějakými 100 mm.

      V zatáčkách vynáší vic nez HT. Ostatně ma znatelně delší stavbu (což me překvapilo). Ale to je věc zvyku a techniky.

      Slabší je to, jak drží stopu. Mam pocit, ze mi v zatáčce pri větším náklonu občas zadni kolo ujede či ustřelí (lehce – tak o pneumatiku) a není příliš ochotné vyjet z kolejí (po traktoru) za předním kolem. Ale srovnávám s HT. Je to full, mraky čepů, těžko se to může chovat stejně. Krom toho mám přes metrák, XL rám a když ho pod sebou poklopim, abych vyjel ostřejší rádius, musi tam být solidní torzní sily. Naproti tomu pri dvou sjezdikach, co jem v Kokořínsku po kamenitých vymletých cestách dal, se to chovalo hezky. S HT tam jezdím okolo 30tky, s fulem lehce přes 40cet. Zatím :-)

      Nesedi mi zpřevodování, ale to je věc vkusu, stylu a terénu. Určitě tam vyzkouším kazetu s jemnějším krokem (11–32) , co mám na CX.

      Za mě brzdy ok. V zatacce si obcas zacinkaj, ale to dělaly i Shimana na HT dokud jsem nedal XT a lepší kotouče.

      Slabší je prehazka – nemá to brzdění napínáku, takže občas mlátí řetěz. Ale to nemá ani ten HT s XT komponenty. Mimo to si ve sjezdiku občas přeřadí nahoru a dolů. Ale ještě ji nemám dostelovanou.

      Subjektivne ma velmi prijemny posed – oproti HT komfotnejsi, pohodovejsi a presto prijemny i po dvou hodinach.

      Za ty bankovky to je, dle meno názoru, luxusní kolečko. Pevne osy, tapered… Navíc člověka nebude mrzet výměna komponentů, které nesednou – Deoreckova prehazka bez tlumeni se „vyhazuje“ lip, nez XTckova. :-)

      Šťastnou ruku při výběru.

      0 0
      • Dahlin  

        Koukam: s krizkem po funuse – ten muj koment je k te Meride. Podivej se primo na stranky Meridy. Kdyz jsem ho kupoval, tak meli na strankach posledni XL „na prodejne“ . U Sterby mi rekli, ze uz neni a tri dny nato mi ho Derfel v Melniku bez problemu objednal. A nejaky cykloretezec s jednou pobockou v Beroune (myslim ze Cyklopoint nebo tak nejak) mel neco primo skladem.

        0 0
        • jakubo  

          skvele to je pekna recenze sakra no ted vaham jestli tu meridu nebo canyon…

          0 0
          • Dahlin  

            Na ten Canyon jsem taky koukal a za ty dobre prachy je jen v 27,5. 29" uz stoji o hodne vic. Navic je max v eLku. Pri mych proporcich a spis urceni pro rychlejsi jizdy (29ky) nebylo co resit. Ale je fakt, ze kratsi stavba by ovladatelnosti prospela. Jo a nekde jsem cetl, ze 27,5 jsou z hlediska pruchodnosti a stycne plochy na cca 66% mezi 26 a 29.

            0 0
            • jakubo  

              abych pravdu rekl myslel jsem ze ten Canyon za 34 ma uz 29 :-D ale jak se divam tak nema …v pasti . co jsem psal po eshopech tak merida neni a nebude. tak ted jestli vzit 27.5 nebo se podivat po uplne jinem kole

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.