Zdravím všechny a předem všem děkuji za pomoc. Nerad bych tady šířil nějaký flame, kolům víceméně nerozumím, až na základy. Koupil jsem si před dvěma měsíci podle vzhledu Matts Trail 100-D, Meridu mám fakt rád, a to hlavně kvůli vzhledu.
Po dlouhém přemýšlení jsem vybral společně s kamarádem právě Matts Lite 1500-D – přijatelný vzhled, líbí se mi, a komponenty, pokud dobře chápu, jsou slušné.
Oproti předchozímu kolu bych rád něco lehčího, protože patnáctikilové kolo je celkem dost. Taktéž je podmínkou HT, baví mě terén a les, ale fullík za 30.000 Kč nebude podle informací zrovna nejlepší, což by dávalo smysl (více komponent se někde odrazit musí). Určitě bych rád řídítka, kam dostanu berany, abych nemusel hned kupovat nové – představec mě asi nemine.
Podstatné jsou dva košíky na lahev, lehčí kolo vybízí k delším vyjížďkám, rád bych i nějakou tu silnici podle nálady. Zdvih 120mm u „starého kola“ nedokážu ohodnotit, nevadí mi, ale nemám aktuálně s čím porovnávat.
Resumé: Lehčí kolo, dva košíky na držáky / pumpičku, lepší řazení (Alivio se furt sere). Příjemný design, HT.
Cena: Okolo 30t Kč