• novcze

    Zdravím všechny,

    nenašel jsem na fóru, žádné konkrétní vlákno o karbonových rámech Carbon FLX Lite Nano od Meridy, které používá ve své řadě kol Carbon FLX

    http://www.merida-bike.cz/…d/Carbon-FLX

    Zrovna se rozhoduji o koupi nového kola od Meridy (geometrii mám vyzkoušenou) a podle toho co jezdím by celopéro bylo zbytečné, ale zároveň bych ocenil (zvláště můj zadek) kdyby zadní stavba nebyla úplně tak hard, což by měla být zrovna vlastnost zadní stavby StayFlex u toho rámu, viz.

    http://www.merida-bike.cz/clanek/631

    Zajímaly by mě praktické zkušenosti s těmito rámy a hlavně s chováním zadní stavby v závislosti na váze jezdce (jestli nějaká je) a jakou lze čekat životnost karbonového rámu.

    Chci koupit nejlevnější model Carbon FLX 800D

    http://www.merida-bike.cz/…on-FLX-800-D

    a získat, tak hlavně rám a komponenty jak budou odcházet tak postupně upgradeovat, tahle stategie by byla ovšem na nic, pokuď by rám nevydžel. (najedu tak 4000km za rok, váha 90kg)

    Díky za názory a zkušenosti.

    0 0
    • novcze  

      nikdo nic, Merida není pro místní dost cool značka a nikdo nejezdí na jejich karbonových rámech?

      0 0
    • dua  

      Osobně myslím, že to nebude nijak moc fungovat. Raději bych koupil něco na rámu HFS, za 41 000 CZK je na XT s Magurou. Nebo se podíval i po jiné značce.

      0 0
    • o5majkl  

      ten rám sem vozil dva roky a maximální spokojenost… První závody sem pořád koukal na zadní kolo, jestli nemam defekt-to pružení zadní stavby je určitě znát-o to víc když člověk přechází třeba z hlíny jako já… Kámoš jezdil Scotta LTD a strašně ho boleli záda-to kolo má sice tah dopředu, ale jinak je ten rám neskutečně tvrdej a neodpustí sebemenší nerovnost. Merida je oproti tomu jak celopéro. Určitě ten rám vřele doporučuju.

      0 0
      • novcze  

        super, přesně tohle jsem chtěl slyšet, přece jen nejsem úplně nejmladší a záda to ocení ;-)

        0 0
    • McBlacky  

      podle mě super rám. Teamový O.nine je lehčí a tužší -je z jiného karbonu – FLX je zase pohodlnější. Ideální na delší závody a vyjíždky. Zpracování je na špičkové úrovni.

      Sám ho nejezdím, ale jezdí ho přítelkyně.

      0 0
      • novcze  

        taky paráda, přesně to od něj očekávám, dík za info

        0 0
    • Trainman  

      Řeším novým rám, asi spíš novou hlínu, ale tohle mi nasadilo brouka do hlavy. Co myslíte? :) http://www.cyklobazar.cz/…on-flx-3500/

      0 0
      • Sharka1  

        myslim, ze je to super cena za super ram :-) Pokud teda plati, ze je malo jety (tj. nebourany atd.)

        0 0
        • Trainman  

          No toť otázka… Samo bych si ho osobně prohlédl, ale ví čert, co ten rám zažil. Kdyby to tak aspoň byl bikeforista :)

          0 0
          • tmax  

            Však mu napíš, z komunikácie často ide poznať, čo je to za bikera. „Kto sa bojí, nesmie do lesa.“

            0 0
            • Trainman  

              Napsal jsem mu, ale víš jak. Coby student bych strašně moc nerad vyhodil 8,500 za rám, kterej bude nějakým způsobem poškozenej :)

              0 0
              • tmax  

                Rozumiem, tiež som študent a v decembri 2009 som takto cez cyklobazar kúpil rám Merida Matts FLX 3000. Bývalý majiteľ mi na požiadanie poslal fotky zo všetkých strán + z niekoľkých vymenených mailov mi prišlo, že je to slušný a človek. Mohol som sa aj mýliť, ale snáď sa tak nestalo. :-) Ako v tomto prípade sa radiť nedá – buď si ochotný podstúpiť aj prípadný risk alebo necháš túto ponuku plávať. Nič viac, nič menej.

                0 0
      • McBlacky  

        pokud je opravdu málo jetý je to hodně dobrá nabídka.

        0 0
    • pavelk1  

      Ahoj,

      jak to hodnotíš s odstupem času? Dívám se teď na FLX 1500D anebo Apache Totem. Na obou kolech jsem seděl a jel cca 20 minut na parkovišti před obchodem. Apache se mi zdá tvrdší a sportovnější. Merida zase padne. A nevím, jestli by mě po několika hodinách v sedle z Apache nebolelo všechno.

      Dík za odpověď.

      0 0
      • prodi  

        mám ten rám asi 4 roky, v terénu je opravdu velice pohodlný, navíc je tuhý do strany, nekroutí se, pěkně stoupá. A někdy ho vozím i na silnici se silničními ráfky, obuto Stelvio 23mm a i na hodně rozbitém asfaltu se s tím dá velice slušně jet…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.