• Meduza

    Ahoj lidi, jenom jsem se s vama chtel podelit o svuj adrenalinovej zazitek.

    Jel jsem si ve ctvrtek vyridit par veci po meste a osud me zaval na Vinohradskou smerem z centra ven . Jak je to kolem ty bejvaly Olsansky papirny z kopce, tak velkou pilu a trada cca 30–40 km/h. Kdyz jsem se blizil ke krizovatce s ulici U Vinohradske nemocnice, tak tam na kolejovym pasu stalo auto, ktere se chystalo odbocït  pres muj smer doleva do ty ulice. No jak jak si to tak mydlim, najednou koukam, ze se zacal rozjizdet. Nejdriv mi blesklo hlavou, ze si asi pomalu najizdi pres levy pruh, aby pak byl rychleji vyjetej z krizovatky. Ale bohuzel si nenajizdel, ale prehlid me, takze mi to tam poslal cca 3–5 metru pred cumakem. Proste s tim uz neslo vubec nic delat, takze nasledoval naraz na PP blatnik a pritom, jak uz mel i docela rychlost, tak jsem mu promackl celni sklo a pokracoval v letu cca 4 metry pres nej. Nastesti muj straznej andel nebyl na dovoleny, takze vubec nevim jak jsem padl, ale nemam na sobe jedinej skrabanec. Jediny co me pobolivalo byla leva kycel a koleno (asi od A sloupku auta).

    Ten ridic cca 55 let, byl tak vydesenej, ze na sebe dobrovolne zavolal fizlaky, aniz bych ho o to zadal.

    Ve finale jsem jsem si ani nenechal zavolat sanitku, pac jsem to s pomoci adrenalinu docela uspesne rozchodil :)

    Na kole jsem jeste dokoncil popojizdku (cca 25km) pres Sterboholy domu na Barrandov. Ram se mi definitivne zlomil az asi 500 metru od baraku, takze jsem svyho Canyonka odnesl domu na zadech.

    Co se tyce meho zdravotniho stavu, tak jsem toho posledni dve noci moc nenaspal, protoze me boli celej clovek. Nejhorsi je ta leva kycel a koleno pri chuzi do schodu a pravy rameno (mozna na nej jsem pristal). Jo a taky mam pekelne ztuhlej krk, takze se otacim jak vrchni ve filmu Vesnicko ma strediskova :) Ale uz se to pomalu lepsi.

    Mam li z toho vyvodit nejaky zaver, tak asi zase zacnu nosit na jezdeni po Praze reflexni vestu (drive jsem to delaval) a nejspis si poridim nejakyho fenixe, se kterym budu jezdit na strobo i pres den.

    Jo a taky me to vyvedlo z omylu, ze jakozto profesionalni ridic umim vsechno previdat a tudiz se mi mi neco takovyho skoro nemuze stat :(

    Uvitam od Vas taky nejaky zkusenosti co se tyce pojistovny. Pan je pojistenej u Allianz. Kolo mam necelej rok, ale me nekdo uz mi strasil, ze na sportovni zbozi davaji hned 30% amortizace…

    Fotky zde

     
    0 0
    • Archer  

      Preju vsechno nejlepsi k druhym narozeninam!

      0 0
    • pajan  

      Tak to přeji brzský uzdravení…

      0 0
    • Bafoon  

      tak nějak jak Archer, ten škopek je na cucky ty kluku

      0 0
    • Pebe  

      Taky se přidávám k brzkému uzdravení a úspěšnému vyrovnání. Ještě bych poznamenal, že jsi blázen když jsi na takovém kole pokračoval.

      Jinak touhle křižovatkou jezdim celkem často, ale jezdim tam pomalu, kousek před touhle křižovatkou je celkem frekventovaný přechod a tak tam raději pomalu.

      A jestli nějaká rada, tak já jezdim tak, že předpokládám, že mě nikdo nevidí a když vidím nějaký náznak takovéhodle pohybu, rovnou předpokládám, že mi tam vjede, brzdim a kolikrát i zastavuju. Prostě si říkám, že nemám nikde přednost a nikdo mě nevidí, celkem se mi to už vyplatilo. A dost poučování, hlavně se uzdrav ;-)

      0 0
      • Meduza  

        Jak pise nize Rychlej turista. To by jsi vubec nemohl jet po Praze a na kazdy krizovatce bys musel i na zelenou  zastavit… To by te hodne brzo nekdo sundal zezadu.

        0 0
        • Pebe  

          To není až tak úplně pravda, to že ti takhle někdo najíždí do tvého směru není až tak časté. Na zelené na semaforu se, světe div se, rozhlížím, po incidentu s kamionem.  Nechci moralizovat nebo tak, za svůj život si ručíme (většinou) každý sám, prostě jsem jenom chtěl říct, že zrovna tuhle popsanou situaci znám moc dobře a napsat jak to řeším.

          Brzy se uzdrav ;-)

          0 0
          • Meduza  

            On tam nenajizdel, on tam proste vjel (rozjel se a to dost rychle, pac za mnou jelo dalsi auto). To ze tam snad jenom najizdi mi jenom problesklo hlavou. I kdybych to v ten okamzik vyhodnotil tak, ze to tam nacpe, tak uz asi stejne bylo pozde v te rychlosti neco delat. Musel bych v tom fofru prejet v podstate pres dva pruhy az na koleje, co je fyzikalne nemozny.

            0 0
            • Pebe  

              V tvém případě brzdy a ostrá pravá. Nikdy se nehýbat do protisměru jeho pohybu. I když jedu rovně a někdo mi byť vystrčí čumák zprava z vedlejší, tak dělám oblouček doleva(pokud za mnou nebo vedle mě nic nejede) jinak přibržďuju.

              Já to myslel tak, že pokud někdo takhle i stojí, tak to naplno nepouštim. Prostě se snažim předvídat i to nejhorší. Netvrdím, že je jízda po městě nějak superrychlá nebo plynulá, rozhodně ale bezpečná.

              0 0
              • Smazaný účet  

                nebo si na bika můžeš namontovat ochrannej rám jak na ofrouda :-) s navijákem…pak ti všichni uhnou :-)

                0 0
              • Rychlej turista  

                Jsou minimálně dvě situace, kdy neuděláš vůbec nic a vše záleží jen na tom, co udělá řidič: když jedeš po kruháči a vjede ti tam a když tě sejme z protisměru při odbočování vlevo. Ve zlomku vteřiny je prostě těsně před tebou auto. Vyhýbat se dá, když ti sice nedá přednost, ale odbočuje do směru jízdy, ne když ti cestu křižuje.

                0 0
                • Pebe  

                  kruhák se mi stal nedávno, ale jelikož mě sejmula na zadní kolo, tak s tím toho opravdu moc nenaděláš, jinak kruhák jezdim víc vnitřkem, právě abych měl čas se vyhnout. A ten protisměr jsem už psal, to si hlídám jako blázen, klidně zastavim když jedu sám(žádné auto v mém směru) a počkám až si mě všimne.

                  Ad Medůzovo incident, tenhle úsek znám a jak jsem psal, v tom místě kde se mu to stalo jezdím max.20km/h. Nejenom že je těsně před tou přižovatkou přechod, hodně frekventovaný kvůli tramvaji, metru a nemocnici, navíc kousek za křižovatkou je semafor. Je to taková debilní křižovatka

                  0 0
                  • Meduza  

                    Je tam hezky videt ten stin :)

                    0 0
                  • crom  

                    jo hodne debilni misto,tam radeji ani nejezdim:))pryc z mesta

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo tak když jsem na týhle křižovatce měl odbočit doleva k nemocnici (v autě) tak jsem vyměk a radši to objel. Se nedivim že pánovi v autě trochu pracovaly nervy a vypálil to.

                    0 0
                    • Meduza  

                      Tam by to bylo na odboceni neprijemny, kdyby nahore nesli semafory, ale kdyz jsou v provozu, tak ti tam vzdycky vytvori nejakou mezeru…

                      0 0
                    • Pebe  

                      taky proto skoro každej kdo to tam trochu zná, jezdí k nemocnici takhle a tu „Medůzovu“ křižovatku nechává pro sanitky ;-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To víš, my pražský náplavky co po Praze jezdíme s navigací… :o) Nejsem si jistej ale mam pocit že tenkrát jsem tam i zahlíd nějakej zákaz odbočení vlevo.

                        0 0
                      • Vašur  

                        A není náhodou v tom „takhle“ značka Průjezd zakázán? (jen mám takový tušení)

                        0 0
                        • Pebe  

                          tak Průjezd zakázán na začátku obou silnic, jak U vinohradské nemosnice, tak Hollarovo náměstí

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Von je i Šrobárově od Soběslavský… To je taky taková značka na houby. ;o)

                            0 0
                            • Vašur  

                              Tak jsem si to chtěl dneska cestou z práce prohlídnout a málem jsem ležel, teda v tramvaji. Protože tam nějakej nešťastník chtěl odbočit doleva na Hollarovo náměstí a jela mu zespoda tramvaj. Tak chtěl rychle, ale jela moje šestadvacítka dolů, no a na poslední chvíli si uvědomil, že přes ní nevidí, jestli za ní jedou auta. Tak zvolil „menší zlo“, zastavil na kolejích. Tramvaják si při brždění pomáhal i zvoněním. Nakonec to zastavil, ale já si skoro ukroutil ruku :-( Tady to odbočování nikomu nezávidím.

                              Jo a skutečně tam ta značka je, ale neřekl bych, že je na houby. Dává výběrčím šanci…

                              0 0
    • redhotrock  

      dobře že si jinak ok, za Canyona uprimnou soustrast..

      0 0
    • Jogador  

      Mě se stejně ten canyon moc nelíbil:) Pokud jsi ty v poho, a brzy se uzdravíš, tak to dopadlo dobře…

      0 0
    • karliner  

      podobný crash se stal kdysi kamarádovi při Kokořínském triatlonu, soupeřem mu byla dáma v letech ve 105 a zdemoloval jak škodu, tak sebe o trochu víc…

      také přeju brzké uzdravení

      a ber to i z toho lepšího pohledu na tu lapálii – aspoň si budeš moci pořídit pořádné kolo :-)))

      0 0
      • Meduza  

        Myslis jako jednocep z domaci produkce jo :))))

        0 0
        • wartburg  

          Tady maj vsichni dobre vymyty mozky. Urcite je to lepsi nez cinskej mnohocep.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Tohle je klasický případ, kdy můžeš předvídat jen to, že ti nedá přednost a ochrana před tím je, že před každým takovým míjením prakticky zastavíš. Pokud ale spoléháš na to, že máš přednost a řidič ti ji nedá, v tomto případě neuděláš nic. Výmluva na to, že tě přehlídl, je jen výmluva. V horším případě tě prostě nerespektoval, v tom lepším, pravděpodobnějším a častějším, jen neodhadl tvoji rychlost. Vždycky ale řekne, že tě přehlídl, protože to pro něj vyzní přívětivěji. Mě takto, naprosto stejným způsobem, „přeh­lídl“ a sejmul na úplně prázdné a rovné ulici. Taky skoro zastavil, počkal, až přijedu dostatečně blízko a vjel tam. Taky pravý blatník, čelní sklo, ale navíc jsem mu kolo pověsil za pravý pedál do pravého reflektoru, jak se kolo otočilo. Tohle se všem moc líbilo, i četníci se divili, jak jsem kolo hezky zaparkoval.

      Poučení z toho je hlavně takové, že jsi se měl nechat seškrábnout ze silnice a odvézt na vyšetření do nemocnice, protože teprve tam vyloučí zranění. Že hned po srážce a kolikrát i několik hodin po ní, bolest necítíš, je notoricky známé a zcela běžné. Pro mě Rychlé šípy zavolali hned, protože jsem měl rozpáranou nohu a pohled na krev lidé špatně snáší. Přitom to bylo to nejmenší. Že mám zlomený i obratel, zjistili teprve na rentgenu, když jsem jim řekl, že mě bolí záda.

      Takže ti přeju, abys byl jen potlučený a nebylo to něco horšího. S páteří není legrace. Ona se třeba časem i sama nějak zahojí, ale nikdy nevíš, jak. Páteř je mrcha.

      0 0
      • Meduza  

        Takovy ty agresivni ridice samozrejme obcas potkas. Ale ty te spis ometou s nedostatecnym bocnim odstupem (tam se jim nevina snaz „dokazuje“, zejmena maji li sebou v aute svedka) , nez ze by riskovali to, ze te te sundaji evidentne z jejich viny.

        Ten chlapik me jednoduse prehlid. On sam rikal, ze omrknul tu mezeru mezi autem jedoucim prede mnou a tim co jelo za mnou a proste to vyhodnotil, ze to stihne. No a me uplne prehlidl. Navic mam pocit, jestli on na tech kolejich nestal jeste na slunci a ja jsem jel neosvetlenej mezi dvema sviticima autama ve stinu. Kazdopadne bylo polojasno a ten stin tam byl.

        0 0
        • drtyc  

          Tak ja bych to vyhodnotil tak, ze jsi si jel prilis u kraje vozovky.

          Prvni pripad je ten z vlakna – odbocovani vlevo auta jedouciho v protismeru, kdy te prehlidnou pokud pospichaji pripadne vyrobi krizovou situaci tomu za tebou pokud dupnou na brzdu a necha ti tam pul metru kam se vlezes.

          Druhy, protoze je zmineny tramvajovy pas, tak jet tak, aby te nemohli zprasit mezerou mezi jedouci tramvaji a tebou s tim, ze ti brnknou zrcatkem do riditek.

          0 0
          • Meduza  

            Sice jsem te moc nepochopil, ale urcite nejezdim tesne podel kraje. Jezdim tak v jedne tretine vozozovky. Samozrejme podle okolnosti. Ale na dvouproude silnici urcite obrubnik nehobluju.

            0 0
            • drtyc  

              jj. zkoukl jsem fotky a nic lepsiho tam vymyslet asi neslo. to vis malomesto. vedle pasu to mame tak maximalne jeden pruh pokud zrovna nevedou koleje primo v pruhu.

              0 0
              • drtyc  

                jinak jeste k tomu nepochopil… no proste ze te nemuselo byt videt, tak ses mel motat na prostredku pokud jedes stejne rychle jako auta

                0 0
    • Beeda  

      ha kousek od nasi prace, tamtudy se vracim dom…

      neco podobneho stalo predloni v Davli, se magor otacel z protismeru a prehlidel me a  z boku narval, tak  let vzduchem (prijemne, koukas kam si usteles:-))…

      kouknu na krvavy koleno  a kricim " cum to koleno, je v prdeli" :-) kolo jsem moc neresil,pomlacenu odreny atd, neb me vadila spis ta predchozi trenikova drina.......nas­testi rengen ukazal nic neurvany…

      joo volat policii i zachranku ma povinost ze zakona neb ti vzniklo zraneni…

       dej se do kupy…

       
      0 0
      • StevensSFC  

        To jsi měl hodně velké stěstí.Taky jsi kus chlapa.Tohle se stát mě tak jdu rovnou do penálu :-)

        0 0
    • jIrI___  

      Hlavně ať se dáš brzy do kupy. Jinak já bych si sanitku nechal každopádně zavolat, v tomhle jsi možná udělal trošku chybu.

      0 0
    • abro666  

      Přeju brzký uzdravení. R.I.P. Canyonek

      0 0
    • coffield  

      Hlavně, že jsi živej a zdravej. Přeju brzký uzdravení a rozhodně bych na tvém místě zašel na celkovou prohlídku. Canyona je škoda, ale je to jen „věc“ – život a zdraví je důležitější!

      0 0
    • Majan  

      Já měl podobné před 14-ti dny na Zbraslavském náměstí. Úplně stejné křížení mého přímého směru jen s tím rozdílem, že si mě na poslední chvíli všiml a zahamtl to. Nicméně já už uhýbal a na oslizlé dlažbě se vyválel. Jestli si někdo myslíte, že stáhl okénko a zeptal se, jestli mně něco není, tak se mýlíte. Holt frajer v Mercedesu asi pospíchal.

      0 0
      • Marcinka  

        No jo, s podobnými hajzlíky mám taky nějaké zkušenosti. Udělají chybu a ještě nadají tobě. Většinou „necyklističtí podělanci“, co se na cyklistu dívají skrz prsty, jako na někoho, kdo přece „nemá v provozo co dělat, má se jezdit v autě“.

        0 0
      • Meduza  

        Hele bacha, taky mam Mercedesa :))))

        0 0
    • Smazaný účet  

      před pár lety jsem řešil podobnou situaci s Kooperativou a platili bez problémů v plný výši – měli by ti zaplatit částku potřebnou k uvedení do původního stavu, a protože bazarovej rám tě nemůžou nutit kupovat, musíš koupit novej…mě zaplatili nový dualy, nový kola a kliky…

      0 0
      • Rychlej turista  

        jj, u mě to málem řešil jako totální škodu, ale přece jen na tom kole bylo dost věcí nepoškozených, tak mi zaplatili jen ty poškozené. V plné výši, podle aktuální ceny. Kolu byl rok a půl. Hadry i helmu taky.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak kdyby mu u fulla hradily jen poškozené věci za ceny co stojí samotné, tak se klidně může stát, že to dá v součtu více než celé kolo dohromady při těch cenách rámu Canyonu oproti celým kolům.

          0 0
    • z0diaC  

      hlavně že Ti nic není – tedy relativně … ta helma je teda dobře v rozpadu … a to si někdo řekne – na co helmu … bzké uzdravení – toho kola škoda ;-(

      0 0
    • Smazaný účet  

      btw v každym případě bych se nechal prohlídnout od doktora…můžeš mít něco naštíplýho atd…

      0 0
    • wert_1  

      Kurňa když si představím ve 40 to prásknout do auta, tak je mi zle :-( Myslím, že jsi dopadl ještě dost dobře. Já si vždycky říkám, že není nikdy tak, aby nemohlo být ještě hůř.. Takže si myslím, že na Brdech dlouho prázdno nebude :-)) jo a co máš v merku? Poskládat znova canyona? Nebo počuhuješ po něčem jiném??

      0 0
      • Meduza  

        Asi zustanu u Canyona, nic lepsiho me nenapada.

        A taky jsem diky te rane docela prijemne prekvapenej festovosti :)

        0 0
        • MlokCZ  

          To bych chtěl vidět, co pak bylo za šupu, jak tu kdysi kolovala ta jedna fotka zbořeného Canyonu. Přeci jen Ty jsi ho otestoval fest při kombinaci rychlost a Tvoje váha.

          0 0
    • t29  

      Povedlo se mi před lety něco podobného, výsledkem naražené rameno a zrušený rám a řidítka, každopádně tak rozsračkovanou helmu jsem neměl. Gratuluju k přežití a brzo se uzdrav.

       
      0 0
    • Lacker  

      Gratulace, žes dopadl tak dobře. Kola je samozřejmě škoda, ale Tebe by byla větší ;-).

      0 0
    • Jaroslávek  

      Jak se kdosi zmiňuje gratulace ke druhým narozeninám. A souhlas s RT, kolik lidí po havárce komuni­kovalo a nevím co ještě a pak se to zvrtlo. 

      0 0
      • Jogador  

        Už na tu ordinaci nekoukej:) (ordinace v růžové zahradě)

        0 0
        • Jogador  

          Tím jsem to ovšem nechtěl zesměšnovat, k doktorovi by sis opravdu zajít měl…

          0 0
    • Smazaný účet  

      btw kdybys rychle potřeboval na něčem jezdit tak ti můžu tak za 3000 přenechat novej rám Fort (HT, dural, vel. asi 20–21", bez navářek na kotouče, vyměnitelná patka) – visí mi tu na zdi :-)

      0 0
    • Radez  

      No já bejt tebou, tak bych si na rentgen zašel. Ta fotka, jak tam je vidět auto s rozbitým sklem vypadá skoro jak z Kobry 11 :-), ale tam to ten člověk nikdy nepřežije, když ho Simír honí.

       
      0 0
      • Rychlej turista  

        Určitě, zvlášť, když ho bolí krční páteř a i podle té přilby je jasné, že dostal pecku do hlavy a v jakém směru. Helma zachránila hlavu, ale páteř to schytala s plnou parádou.

        0 0
        • Meduza  

          No ta krcni pater se mi docela prima rozhejbala, ale kdyz kroutim hlavou zlava doprava, tak mi tam divne chrumka. Tak se v pondeli asi nekde zastavim :)

          0 0
          • MlokCZ  

            Snad to bude vše v pohodě. Já po tom mém pádu před už teď téměř třemi lety nemohl hlavu na jednu stranu otáčet v plném rozsahu ještě po 3/4 roce i přes cvičení rehabilitačních cviků (tohle byl problém se svaly a šlachami). A při otáčení hlavy mi také trošku chrumkalo kdesi. Mně přitom dělaly rengen všeho možného hned po přivezení sanitkou do nemocnice a na rentgenu se nenašelo vůbec nic, že by bylo špatně (tedy až na nesouvisející věc s krkem a to zlomenou čelist). A pro jistotau mi dělali cca 20 minutové vyšetření všech možných reakcí jak kvůli páteři, tak kvůli hlavě. Do sanitky jsem přitom také odešel po vlastních.

            Tím hlavně chci říct, že i když ti divně „chrumká“, tak že to nemusí být nic vážného.

            0 0
            • Meduza  

              No jasny, vzdyt pockam do pondelka a uvidim, jak se to vivine.

              Ja mam myslim, ze jsem takovy chrumkani uz nekdy zaregistroval, akorat asi ne tak silny.

              V pondeli se rozhodnu, ale nejak moc nemocnice nevyhledavam, takze bude li se to dale zlepsovat… :)

              0 0
              • Meduza  

                Smarja- vyvine

                :-O

                Ale to se tady mezi tema LYSOVANIMA apod. snad skoro ztrati :)

                0 0
              • ZuzicK  

                bude-li se to nadále zlepšovat.. to jsem si taky řikala po úderu do hlavy a nakonec mě to stejně po třech měsících zavedlo na všemožný vyšetření..

                0 0
            • pepek  

              Jj, mně tam divně chrumká každý den ráno, když vstanu :-(

              0 0
              • MlokCZ  

                Mně zcela přestalo chrumkat cca po roce od toho pádu a to samovolně. A žádnou souvislost s nějakým problémem, který bych registroval to nemělo.

                0 0
              • Smazaný účet  

                „ale nakonec vstaneš?“

                „no, to protože musim!“

                „vidíš, a jsou takový, co nevstanou!“

                :-)

                0 0
    • drtyc  

      jina na tramvajovym pasu byvaji ridici obvykle zbrklejsi a nervoznejsi pokud je vedle jeste pruh vozovky a na tom pasu nemaji co delat.

      0 0
      • treatt  

        A v zrcatku vidi, jak se blizi tramvaj…nevim, jak kde, ale tramvajaci v Praze se s tim moc nemazou a jasne davaj najevo, ze zpomalovat se jim opravdu nechce…takovy adrenalinek clovek sem tam zazije…

        0 0
        • přišlapávač  

          podle mně mají pražští tramvajáci namontovaný místo brzd jen zvonek :-) kde by jiní přibrzdili, oni cinkaj…

          0 0
          • Pebe  

            Trochu je budu bránit, ono je to víc kus od kusu, jsou i klidní a v pohodě řidiči. Navíc bych vás chtěl vidět, když projíždíte podesáté stejným úsekem a pokaždý vám tam někdo vjede(ne stojí), to vydrží většinou jenom silní jedinci :-))

            0 0
            • přišlapávač  

              já je nepomlouvám, jen mi to přišlo usměvný :-) s tím že většina jezdí dobře musím jen souhlasit.

              0 0
              • Pebe  

                ;-)

                0 0
                • drtyc  

                  ale zase tech par co nebrzdi a pak nechaji lidi v tramvaji sesardinkovat, protoze to vezmou „smykem“ na plnej kotel na poslenim deseti-metru, tak tem bych tam nekdy pral odstaveny neojizny auto, at maji zabavu a skodu k uhrade.

                  0 0
                  • Medunka  

                    ja bych zase přála, aby si ti řidiči, co musí za každou cenu vjet na tramvajový pás ikdyž se blíží tramvaj, vyzkoušeli jaké to je tu tramvaj řídit. Občas se dopo ukážu na zastávce „Mezi hřbitovy“. Provoz tramvají tam tou dobou býva dost velký a když ti nějaký týpek zablokuje obě koleje a z každé strany čekají dvě tramvaje, vůbec se nedivím, že tramvajáci zvoní jak o život. Už jsem tam zažila situaci, kdy staly na pásech 3 auta, z každé strany tramvaj a do toho houkající záchranka směr nemocnice. Není to přijemný pocit

                    Je  mi jasné, že nějak se řidiči aut na druhou stranu dostat musí, ale nemyslím, že by kvůli tomu měli blokovat tramvaje.

                    0 0
                    • drtyc  

                      Tak jeste k tomu blokovani provozu… Tocna zvonarka. Autobusy vyjizdeji z parkoviste tesne pred krizovatkou. Ale nechal jsem je vyzvonit. Pospichali autobusaci a tramvajaci tak, ze ackoliv jsem stal ve svem pruhu pro auta bez koleji a nikoho neblokoval, tak se stihli dokonale zablokovat pri pospichani z vyjezdu z tocny, kde fakt nemaji prednost. Na parkoviste odbocovalo auto za nej se nastosovala tramvaj, ktera se nemohla pohnout kvuli tomu autu a zablokovala me a jeste jednoho predemnou, takze jsme nemohli uhnout tomu autu co jede na parkoviste.

                      Borce co odbocoval na parkoviste blikal, ale ta baba v tramvaji tam presto musela vjet a zablokovat to a couvat se ji fakt nechtelo, tak jsme si postali dve zeleny nez jsem uhnul tomu auto co chtelo na parkoviste az na chodnik.

                      Takze o ridicich tramvaji vim sve.

                      0 0
          • hribik A1  

            ako prebiehavalo 30dnove skolenie vodicov salin?

            29 dni preberali zvonenie a 30. marxizmus-leninizmus :-D

            0 0
            • Krys  

              Týždeň za „volantom“ električky by vám možno pomohol lepšie pochopiť „električkárov“. Električka nie je auto, ale vlak.

              0 0
              • hribik A1  

                tu niekto bere vtipy vazne :-)

                to ze salina je „drahove vozidlo“ viem tiez

                0 0
    • fil  
       

       

       

      Hola, pridavam svoji zkusenost

      1/ bouracka: v Mnichovicich nedala prednost dodavka co jela v protismeru a odbocovala na vedlejsi (prehlidl me). Mel jsem podobny prubeh, jako ty. Na to, co jsem vsechno znicil svým telem, na voze, mi vlastne nic nebylo, ale prijela sanitka a v Ricanech po rentgenech zjistili, ze jsem OK, tedy pouze narazeniny. (urazene zrcatko – bolelo rameno, praskle svetlo – narazeny koleno, braskle a promackle predni sklo – ??? hlava me nebolela vubec, ale na helme byly znatelne stopy!)

       

      2/ chlap byl v poho, ferovej a dovezl mi zniceny kolo i do pojistovny o 3 dny pozdeji. Likvidator nafotil, sepsal. Ja pak poslal doklady o koupi komponentu a cekal. Pojistne rizeni se silene vleklo, byl to celkem boj (telefonaty, urgovani, ofic

      . dopisy), ale nakonec jsem nejake penuze dostal. Pokud mi posles kontakt (email) popisu Ti podrobnosti, nechci to tady sahodlouze popisovat. sekimpilif@seznam.cz

       

      Tak jak uz se psalo vyse. Vse nej k narozeninam a co nejmene starosti s vyrizovanim v pojistovne!

       

       

      0 0
    • Meduza  

      Jo a jeste k policajtum.

      Kdyz prijeli a videli tu polohu auta,  tak jeho (asi toho „zlyho“) prvni slova byla, ze pry maji zaznam z kamery a ze pry jsem jel po chodniku. Tak jsem na nej chvili nevericne ziral a pak jsem mu suse odvetil, ze si ten zaznam moc rad prohlidnu.  Zkratka a dobre opet jsem se presvedcil, ze muj velmi negativni nazor na fizlaky je opravnenej.  Proste to ten dobytek takhle na me zkousel, coz mi prijde dost nechutny na nekoho kdo je jeste napul porad v soku. Dale mi vyhrozoval pokutou 2000 za to, ze u sebe nemam obcanku. No a nakonec mi dal jeste kazani, ze jezdit s MP3 je nebezpecny, ale vzapeti uznal, ze v tomto pripade to urcite nemelo jakykoliv vliv.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak tohle bych chtěl aby mi zopakoval do záznamu (mobil, třeba)…na hajzla holt narazíš všude…

        0 0
      • Thapsus  

        To je bestie. Na druhou stranu musím říct, že když jsem ráno viděl ty tvoje fotky bez komentáře, první co mě napadlo, že jsi jel po chodníku a on tě na přechodu sejmul. A to by si na tobě smlsli. Tak jsem si říkal, chudíák Meduza, ten se prohne až bude platit opravu tý káry.

        0 0
      • alaks  

        Nekteri policajti jsou vypatlani....­. v tom miste se po  Vinohradske ani po chodniku jet neda, je docela uzky. Ten ridic tam totiz nemel zrejme ani zleva odbocovat, tusim ze ta ulice ma dokonce na zacatku znacku „PRUJEZD ZAKAZAN“. Kola je skoda, ale hlavne ze se Ti nic nestalo. Precejenom bych byt Tebou navstivil lekare- pro jistotu. I kdyz se jim take velkym obloukem vyhybam. :-)

        0 0
      • treatt  

        Tak to je dobra svine…co na to rict…

        Hned jsi mi pripomnel, jak me escortovalo 6 policajtu do Jilemnicky nemocnice po tom, co jsem se rozbil v Krkonosich…sestry nechapaly..

        0 0
        • treatt  

          Ty jo, nejak se mi to odlezelo a zacinam byt cim dal vic napruzeny…docela by me zajimalo, proc Ti ten parchant vedome lhal, co to jako zkousel. Hojil si nejakou svoji nenavist vuci cyklistum? GRRR

          0 0
          • Meduza  

            Co nadelas.

            Ja bych to vzal, kdyby to vyslovil jako domnenku, vzhledem k tomu, ze to auto stalo vlastne az na prechodu.

            Ale postavit to tak, abych to citoval co nejpresneji „Operacni mi rikal, ze koukal na zaznam z kamery a vy jste pry jel po chodniku“ , tak to je proste humus.

            Mozna, ze ze me ta moje nenavist k fizlakum cisi uz na dalku :)

            0 0
            • Daník  

              se ani nedivím, mít svědka(y) je to na oznámení.

              Já se zcela podobně před 14 dny vydal poprvé na silničce a 500 metrů od domu mi takhle vyjel z vedlejší mladej Polák, naštěstí jsem po předchozích 2 crashích pro jistotu brzdil od chvíle co jsem ho spatřil, takže chybělo snad půl metru a už jsem si vybíral místo na čelním skle… Malej cyklista se holt přehlídne snáz než náklaďák.

              Tyhle případy bohužel potvrzují mé teorie:

              • nikdy nevěřit na kole na přednost
              • v případě crashe vždy volat policajty a vše chtít zadokumentovat
              • a doufat ve štěstí, protože jak psal Rychlík Turista, v učitých případech už neuděláš nic…
              0 0
              • drtyc  

                ale chodci – co vam budu povidat – to je havet taky havet :) sjizdim to z kopce pustim pred sebe nejakou avii nebo iveco ci co to bylo za skrinak ten to prosvisti na zelenou lidi nekteri nedockve couvaji z prechodu z cervene zpatky na chodnik, protoze tusi, ze to neubrzdi… z nim tak 30m jedu ja porad mam zelenou a co si myslite nevlezli tam? a vsichni? tak jsem jeste pridal, protoze jsem videl, ze ti co sli z ostruvku vlevo zastavili a ti co sli z ostruvku vpravo tak jedna pani tam chytla nejakou starenku malem o holi, at dal nechodi jenze zpoza nich vysprintoval jeste borec, tak jsem to bral smykem mezi lidma nastesti bez dotyku jinak bych se sbiral az z travnatyho tramvajovyho pasu.

                ale celkove to plati o kazdym, kdo provadi neco, co by nemel nebo se chova, jako by mu to patrilo s pravem absolutni prednosti…

                0 0
                • hribik A1  

                  ono pred prechodom mas teoreticky ist vzdy tak aby si to ubrzdil keby ti tam niekto vliezol…

                  mne teda pride beztak pomerne nebezpecne jazdit cez mesta na biku nad 30, teda mimo stvorprudovych hlavnych tahov. ci uz je to niekto z vedlajsej, chodci, auto co pred tebou odbocuje…

                  0 0
    • Pebe  

      ještě mě tak napadlo, při tvé zálibě ve zlatavém moku, dali ti dejchnout? ;-)

      0 0
      • Meduza  

        Jo dejchali jsme oba.

        Nastesti jsem nebyl nikde na obede, protoze bych si pifsona asi dal.

        0 0
    • misak.kadlec  

      Ty jo tak vypadá to hrůzostrašně, to ses podruhý narodil. Canyon má myslím nějaký výměnný program na zlámaný rámy s slušnou slevou, ale ty bubeš mít v hajzlu i vidli co?

      0 0
      • Meduza  

        No prave ze na vidlici jsem zatim zadne viditelne poskozeni bohuzel nezaregistroval, ale myslim, ze bych se na ni bal jezdit po takovy rane.

        Budu ji muset sundat a duslene prohlidnout.

         
        0 0
        • Gorgov  

          a ohnout :)

          0 0
          • drtyc  

            podle me netreba. vsude je zdvojenej material az na jedno misto. 19022009 je podle me videt, ze je pod krkem lhce z uhlu.

            0 0
    • hribik A1  

      reflexna vesta ako taka moc nepomoze…ja v nej niekedy v zime jazdim cele dni (pokial si berem ciernu zimnu bundu, tak nech mam na sebe aspon nieco zlte) a nevsimol som si zmenu oproti stavu kedy som v inom beznom obleceni. dneska si ma napriklad dvaja nevsimli: jeden v kruhaci a druhy pri predbiehani

      0 0
      • DaSnail  

        tak z pohľadu vodiča ťa môžem ubezpečiť, že rozdiel medzi cyklistom v čiernej bunde a reflexnej veste z hľadiska viditeľnosti určite je.

        v prospech vesty…

        0 0
        • hribik A1  

          to je mozne, porovnavam skor bezne oblecenie (cervene, zlte…) s vestou. rozdiel medzi ciernym a jasnozltym je urcite – to je prave ucel preco vtedy vacsinou pouzivam vestu – len tym chcem povedat ze to nezaruci 100% ochranu

          0 0
          • DaSnail  

            aj medzi bežným oblečením jasnej farby a refl. vestou je veľký rozdiel

            tie široké strieborné pásiky naozaj fungujú

            samozrejme že vesta ochranu nezaručí, ale je ťa lepšie vidieť 8o)

            0 0
            • hribik A1  

              ved nepopieram, ze vo viditelnosti je rozdiel, len v spravani okolitych vodicov moc velky rozdiel aj tak neni. teda cez den. vecer je to jednoznacnejsie, to skoro nenajdem takeho co by ma predbiehal s mensim odstupom  nez 2 metre

              0 0
    • Pijer  

      Ta Aurora v nacvakávacím držáku to takhle vydržela, nebo už je tam daná zpátky?

      0 0
      • Jogador  

        Ta moje je tam tak zapasovaná, že by tam vydržela, i kdyby se řídítka odlomily od zbytku rámu:)

        0 0
        • zichis  

          technická: když jsi teda s ní nebyl vidět, nač ty úvahy o Fénixovi?

          0 0
          • Jogador  

            To patřilo na mně? Jinak já osobně mám i auroru, i fenixe, aurora na řídítkách, fenix na helmě, a naprosto supr…

            0 0
          • Meduza  

            Predpoklam, ze to patrilo me.

            Ne nesvitil jsem, ale predpokladal jsem navrat za tmy, takze jsem ji mel.

            0 0
      • Meduza  

        Jak Aurora, tak i flaska zustaly na svym miste

        Akorat fakt nechapu to sedlovku :)

        0 0
    • treatt  

      No tak hlavne ze jsi aspon v ramci moznosti v pohode…material zamrzi, ale hlavne, at se Ti da do poradku ta rozbitost tela…

      0 0
    • iX.tlan  

      Ahoj, preji rychle uzdraveni a bezproblemove vyreseni odskodneni. Jinak obdivuju tvuj klid. Myslim, ze po takovemhle poletu bych se klepal tak, ze poridit ostrou fotku by bylo sci-fi.

      V lete mi „pan v cerne oktavce se spoilerem“ vyvedl podobnej kousek primo na Zelivarne/stejnym smerem i odbocovanim /, byl rychlej, stih by to, ale nejak ho prekvapili chodci na prechodu, tak mi to zahamtnul pred nosem. Povedlo se mi to nejak vymanevrovat, tak jsem mu aspon plesknul rukou do kufru, at se probudi.

      0 0
    • SELMIRA  

      teda to jsou zvěsti :o(

      Eštěže seš kus odolnýho chlapa. Tož brzo a dobře se uzdrav a ať Ti kouká Allianz navalit co Ti patří, aby sis moh pořídit pěkný nový kolečko!

       
      0 0
    • Pišák  

      Abych potěšil, že v tom nejseš sám – před vánocemi se mi stalo něco podobného v Malešicích. BMW vyjelo do protisměru že bude kosek dále odbočovat doleva a napálilo to přímo do mne. Jel jsem z práce, už byla tma, 3W blikající Luxeon asi neviděl. Na nic nebyl čas, i já jsem jel dost rychle, tak jsem udělal to, na co jsem se duševně připravoval spoustu let až to jednou nastane – skočil jsem nahoru s tím, že jsem opustil kolo. Tedy hlavně ne přímý náraz. Kolo jsem obětoval. Let to byl podle svědka úžasný, já jsem se vzpamatoval až když mně sbírali ze silnice. Pán nic nezapíral, policajti mně po sepsání a zjištění, že jsem právě absovoval čelný střet  s autem sami nakonec zavolali sanitku. Moc si mně v nemocnici nevšímali, tedy dokud jsem neřekl co se přihodilo. Pak se začali starat doopravdy, asi jim bylo divné, že jsem celý a funkční. Nakonec našli jen slabý otřes mozku a neradi mně pustili. Zlatá přilba – bez ní bych to těžko přežil. Kolo Zaskar 2001 (Easton) – na dvou místech promáčklá a mírně ohnutá spodní trubka, přední ráfek osma, zadní stavba vybočila. Neskutečná odolnost rámu! BMW kapota, chladič, blinkr, nedal jsem se zadarmo. Pojišťovna u cca 5 let starých věcí dává jen 20% ceny (amortizace 80%!). Rám je v řešení. A musím pochválit policii, přijeli sice až za cca 2 hodiny, ale byli celkem profesionální, postarali se i o kolo, sanitku iniciativně sami zavolali, měl jsem z nich docela dobrý pocit. Škoda eastonového Zaskara, to byl Pan Kolo! Nový Carbon Pro Zaskar už bydlí vedle starého, zatím si na něj pomalu zvykám. Není to stejné kolo. A také, i když už jsem zažil i horší věci, mám zatím trošku na silnici strach. Ale život jde dál. Tož tak.

       
      0 0
      • Meduza  

        Diky za info. Docela obdivuju, ze jsi mel cas si stoupnout a skocit, i kdyz mozna jsem se taky podvedome trosku nadzvedl a nadlecil. Ale mam pocit ze jsem se spise snazil bzdit a pritom se moc stat a skakat neda. Fakt si ani nevybavuju. Se to sebehlo takovym fofrem.

        Je videt, ze nektery bicyklisti jsou dost nezmari :)

         
        0 0
        • Pišák  

          Není co obdivovat, jak jsem psal, připravoval jsem se na to, že se něco podobného stane. Já si dokonce při vhodných příležitostech spadnu jen tak, pro radost, abych se nebál a nevyšel ze cviku. Ale ještě jednou – tohle bylo hrozně rychlé a oproti jiným situacím, kdy se jakoby zpomalí čas a člověk to nějak řeší skoro s nadhledem, jsem neměl šanci kromě výskoku nic udělat. 

          Ale hlavně že jezdíme dál, ne ?

          0 0
      • Lenka.05  

        Hmhm, BMW kapota, chladič, blinkr…ty se máš:-) To mě vjela do protisměru pouze stará stodvacítka. Sice jsem jí promáčkla kapotu, ale nějak zvlášť mě to neuspokojilo. Škoda na jeho autě byla menší než na mé přilbě. Ale zase jsem měla důvod si koupit novou :-))

        0 0
      • Darkson  

        jsi dobrej kaskadér! a možná ti to zachránilo život:-)

        0 0
    • Bully  

      No nazdar, tak se dej brzo do kupy. To musela byt prda. Co to vysetreni ve spitale, vysledky jsou dobry? Ja kdyz mel pred nedavnem taky tezky pad, v nemocnici mi delali automaticky CTcko hlavy a patere. Nepodcenuj to.

      0 0
      • Meduza  

        Hoy Vasku.

        Tak jsem pohledal a videl jsem tvy fotky.

        No proti tobe jsem dopadl hodne dobre.

        Jinak jsem nakonec na zadnym vysetreni nebyl.

        Krk mam rozhejbanej, kycel boli min a min a nejvic me ted boli rameno, o kterym jsem vubec po ty rane nemel tuseni.

        Predvcirem jsem si dal 3 hodiny na rotopedu a vypada to, ze vsechno funguje jak ma.

        0 0
        • teepeex  

          3h na rotopedu?!? tyvole

          respekt chasniku :)

          to jenom ja jsem ta hnusna mrcha lina,fuj

          co pojistovna, cvakne ti novy kolo?

           
          0 0
          • Meduza  

            Pojistovna je v chodu, ale zatim jsem jeste nemluvil s likvidatorem.

            Podle dosavadnich poznatku jsem ale mirne optimisticky.

            To bych skoro uz mel zalozit dred- Novy kolo pro Meduzu :)

            Co se rotopedu tyce, tak si ho nasteluju pred bednu, pustim nejakej film a dobre to pri nem utika. Akorat moje nejdrazsi kusni, ze tam delam randal a ze to doma smrdi jak v posilovne :)

            0 0
            • Ice-goofy  

              Tri hodiny je ode mne respekt ja mam rekord dve a to uz jsem pod sebou mel vylitou vanu vody… ;) a cvachtalo mi v tretrach a voda strikala vsude okolo… a nemluvim o tom, ze je to pro me tezky na bednu ;)

              0 0
              • Meduza  

                Jo mas pravdu, jeste jsem zapomnel na vetrak. Ten je dost nutnej :)

                Jinak zatim jezdim v botach a origo slapkach

                0 0
                • Ice-goofy  

                  ja se strasne potim.. i vetrak jsem zkusil.. sice uz ne ty normal boty… ale myslim, ze i ty bych vytopil…

                  Proste respect ;)

                  0 0
        • Bully  

          :o) Tak bud rad. 3 hodiny na rotopedu, ty ses blazen :o)))

          0 0
    • Misiak  

      tak to musela byt bomba jak svet. gratulujem k prezitiu a znacim si male bezvyznamne + za ten state of trance… ;)

      0 0
    • Marcinka  

      Vzduchem už jsem letěl několikrát, ale s autem se zatím střetnul jen bratr (byl už na kruháči, když mu nedal přednost řidič auta, jen o auto lízl, cca 25 km rychlost). Tak se co nejdřív vylízej z ran. Mohlo to dopadnout mnohem hůř, naštěstí ne.

      0 0
    • Vrci  

      tomhle víš?

      0 0
      • Meduza  

        Jojo, vim a doufam, ze se k tomu nedospekuluje likvidator :)

        0 0
        • drtyc  

          no a nema to byt nahodou likvidatorovi jedno? ma to byt v novych cenach a na krame novy stoji dvakrat tolik. tohle obnasi nejaky dhl a kdo vi co jeste. takze kdyz pojistis zasilku a nauctujes jim cas pravni firmy, ktere zadas vyreseni jednani s celnici, tak budes jeste drazsi.

          0 0
        • Smazaný účet  

          likvidátor čte BF a už tě má, holomku! :-)

          0 0
    • McBlacky  

      jsem si říkal, že už jsem o tobě dlouho neslyšel a ted tohle. no…

      co se týče zdraví držím palce

      co se týče kola, škoda, byl jsem zvědav jak to vydrží, ale asi to budou odolný rámy při běžném použítí teda :) jsem zvědav na kolik to uhraješ.

      0 0
    • Meduza  

      A takhle jsem se vybarvil :)

      0 0
      • treatt  

        Senzacni biftek, jak ma byt, idealne propeceny ;)

        0 0
      • teepeex  

        presne stejnej jsem mel v zari :))

         
        0 0
      • Jenda  

        pekny, doufej ze se ti to vstreba – me po takovymhle bifteku zustala takova „vodni“ kapsa a museli mi to drenovat

        0 0
      • karliner  

        počkej, až ti to jelito steče na koleno, to teprve bude švanda :-)

        0 0
      • kankrlicek  

        Měl jsem podobný hematom na stehně. Problém může dělat vstřebávání. Týden po ,,výrobě" jsem ,,musel" do Tater. Každý den jsem přišel do Slezanu s mírnou horečkou, takže pařba nikdy nebyla, ale po týdnu to bylo vstřebané.

        Takže doporučuju aspoň 2–3 hodiny jezdit na kole. Bude to bolet…

        0 0
        • kankrlicek  

          jezdit denně, až do vstřebání :)

          0 0
          • Meduza  

            Neboj, jezdim zatim aspon na rotopedu doma. Dneska bych chtel dat odpoledne nejakou silnici.

            To jelito cejtim, ale na pohyb to nejak moc nevadi. Na dotek je to o moc horsi. Chtel bych jet v pulce tydne na snih, ale trosku se bojim, ze kdybych se do toho prastil, tak bych se rovnou mohl jet prebalit :) Mam tam nejakej vypotek, jak psal nekdo vyse (nejaka takova vodnata bulka) a tam to na dotek nejvic boli.

            0 0
            • kankrlicek  

              Byl jsem s tou modřinou u doktora, narval mi tam pěkně dlouhou a tlustou jehlu a něco z toho vytáhl. Mohl to být ten tvůj výpotek.

              0 0
              • stan.zak  

                To bude mejlka, spíš to bude asi ten tvůj výpotek, ne?

                0 0
                • kankrlicek  

                  Teď jsi mě zmátl :), nechám si to projít hlavou :)

                  0 0
                • Jituschka  

                  :-D také jsem si říkala, jaká by to byla náhoda, kdyby to byl právě meduzovo výpotek!

                  0 0
                  • treatt  

                    Tak do toho bych uz se chlapcum nemotal, dostavame se na tenky led ;)

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      :) Akorát ten ,,Meduzovo výpotek" mě vytahovali z nohy, když Meduzovi byly asi tak 3 roky. :)

                      0 0
                      • stan.zak  

                        kankrlicku, je to smzř. tvoje věc, ale snad by bylo lepší už to tady nerozpitvávat; právě jsi doznal, že Med tehdy ještě ani nebyl plnoletý…

                        0 0
            • Jenda  

              hmm ja tam mel vypotek asi pul litru takze mi to tyden drenovali:-(

              0 0
              • Meduza  

                Hele a ono se to nevstreba samo?

                Jsem linej tam jit a nechat se dobrovolne napichovat. Kdyz si predstavim nejakou tu tlustou jehlu, tak uz to ani moc neboli :)

                Mam tam toho odhadem 1 dcl :)

                0 0
                • Jenda  

                  no me se to nevstrebalo ale asi spis proto ze toho bylo fakt hodne – po cca tydnu se mi udelala takova kapsa na boku ze se mi prelejvala pulka ****** (jako kdyz si spekata holka vezme bokovky:-) takze mi to rozrizli. Vysvetlili mi ze se to muze zapouzdrit a pak se to v podstate uz ani nema snahu vstrebat. Skoncilo to jizvou a necitlivou casti boku cca 5×5 cm.

                  0 0
                • Jenda  

                  jeste dodam ze velikost ty kapsy urcili na sonu – jsem si mezi tema budoucima maminkama v cekarne pripadal dost nepatricne:-)

                  0 0
                  • Meduza  

                    Si me vydesil :(

                    No dobry, tak ja si tam radsi skocim :(

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      Dobře uděláš, dočetl jsem se, že problémy při neřešení, mohou přetrvávat hodně let.

                      0 0
                      • Meduza  

                        Tak mi to doktorka vycucnula (bylo toho mozna 2 deci) a zrentgenovala a je to v poradku.

                        Jsem pozvanej na kontrolu na za tyden, pac rikala,  ze se mi tam ta voda minimalne jeste jednou vrati.

                        0 0
                        • kankrlicek  

                          Dodneška tu jehlu vidím :) – dělají to furt stejným kopytem?

                          0 0
                          • teepeex  

                            ja mel taky bouli tak 2dcl, ale protoze jsem nemel takovy soucitny komenty

                            tak se mi to vstrebalo bez problemu ;)

                            0 0
                            • Pebe  

                              :-)))

                              0 0
                            • Meduza  

                              Žes neřek dřív :(

                              Abych to shrnul.

                              Ve stredu mi to vycucla, ctvrtek dobry, patek vecer se to znova nafouklo, akorat 2× tolik. V noci jsem se moc nevyspal, takze jsem se v sobotu rano vypravil na pohotovost do Motola. Tam mi to nejdriv napichli jehlou, ale ta zklamala, takze mi to rozrizl a dal mi tam dren. Bolelo a nadale mi to boli jak sfina. Tlumim se Brufenem a a ted prave 50ti %tnim Smirnovem, coz jak jsem zjistil vubec nejni spatny :)

                              Kdybych se do toho nehrabal, tak jsem byl asi v pohode.

                              Lekar leci, priroda uzdravuje!

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Ufff, uffff!

                                0 0
                              • teepeex  

                                jojo, je to tak

                                ale treba zrovna tobe by se to zapouzdrilo

                                uz se proste stalo,

                                kuryruj, halouny a blondynky cekaj:)

                                0 0
                              • Thidney  

                                tim smiroffem to tlumis zpusobem panak dovnitr, pokropit dren, ***** to to pali, tak sup panak dovnitr?

                                Drzim ti palce at jsi co nejdriv fit.

                                0 0
                              • Pablo  

                                Takový dren jsem měl taky, pak mi ale museli vyškrabat to pouzdro, co se okolo tý kapsy udělalo a to teprve bolelo :) Pak mi to vyplnili celý takovou černou mastí, už jsem myslel, že budu mít na noze nadosmrti černý flek a díru, ale nakonec to zarostlo k nepoznání a i ta černá se za pár měsíců ztratila.

                                0 0
                              • Hornet  

                                Mal som nieco podobne pod kolenom :-( pred drenazou to bolo dost hnusne, nechcelo sa to vstrebat a uz som skoro nemohol ani chodit, tlacila mi zrazenina na nejaky nerv, ale po drenazi sa to rapidne zlepsilo, za nejaky tyzden to bolo OK

                                Tiez sa mi to stalo podobne, nedala mi skodovka prednost na krizovatke, pohol sa ked som bol priamo pred nim… ale mal som jednu vyhodu, oproti tebe, ze som isiel na starej ukraine :-D ta bola odpisana, noo a potom som si kupil prvy bike, fuu ale uz to je doost davno´90rok

                                0 0
                              • Rychlej turista  

                                Jak to probíhá? Do kolika dnů zjistím, jestli se to vstřebá nebo ne?

                                0 0
                                • Pebe  

                                  mě se něco podobného vstřebávalo zhruba týden, i teď po 14 dnech mám pořád modřinu

                                  0 0
                                • Meduza  

                                  Ten dren jsem tam mel neco pres tyden, a pak mi ho vyndali.

                                  Potom se mi to zacelilo za cca 5–6 dni (po trech dnech se to tvarilo jako zaceleny, ale pak mi to vzdyck vzdycky prasklo a proteklo pres kalhoty :) ) a po dalsich dvou dnech uz to bylo definitivne zaceleny. Ale mel jsem docela bobky, protoze se mi to znova zacalo nalejvat. Ale to uz se vstrebalo behem asi dalsich 3 dni.

                                  Kazdopadne bych si troufal rict, ze pokud to nezacne nejak brutalne bolet, tak bych to radsi neodsaval a nechal to na prirode.

                                  A copak jsi potkal ty?

                                   
                                  0 0
                                  • teepeex  

                                    cau chlapce, dneska jsme na tebe vzpominali

                                    rikali jsme napriklad „kdepa asi je ta stara meduza a jakpa se asi ma?“;),

                                    anebo „snad uz ma prdel v cajku“ a tak podobne ;)

                                    uz jsi mobilni a mas se na cem premistovat?

                                    0 0
                                    • Meduza  

                                      Jojo, ja jsem byl minuly tyden na Ripu a vcera a dneska jsem pracoval. Mel jsem v planu, ze bych dneska jel i s vama na starym HT, ale to pocasi me odradilo. Takze jsem s malou akorat dnes po poledni vyrazil z Barrandova do Dablic a zpatky. Je chudinka uplne na kasi, ale dala cca 45km :)

                                      Ja si jdu dat roto, abych se trosku dodelal.

                                      0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Na chodníku jsem zapadl předním kolem mezi žebra kanálu :-D

                                    0 0
                                    • Meduza  

                                      Tak to jsi prekvapil, clovek se porad uci :)

                                      Tak brzky uzdraveni!

                                      0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Ještě před pár roky, když jsem jezdil jen na silničce, by se mi to nestalo. Bajk prostě potlačuje instinkty :-)

                                        0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Už to tolik nebolí a mám tam jen takovou menší bouli, tak snad se to vstřebá samo. Normálně by mě to nenapadlo nějak řešit, ale právě tady jsem se dočetl, že se to samo vstřebat nemusí a pak že se tam udělá kapsa.

                                    0 0
                                    • Pebe  

                                      zase mít tam kapsu kterou by jsi před 24hodinovkou naplnil gelama a krkovičkou, samo by se to vstřebávalo, to by nebylo k zahození ;-)

                                      0 0
                                    • Meduza  

                                      Mam pocit, ze tim vyhrozujou felcari, aby meli co na praci :)

                                      Ja jsem se ptal toho doktora v ty nemocnici a ten tvrdil, ze to, ze mi to odsala ta doktorka dva dny pred tim, nemelo nic spolecnyho s tim, ze me to tak hrozne pozdeji rozbolelo. Prej by se to stalo stejne. No ale ver mu, byl nejakej divne mladej a nosil kalhoty s rozkrokem u kolen (ja ty hiphopaky fakt nechapu :). Takze veril by jsi takovymu dokturkovi?

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Buď v klidu. Ve škole máme jednoho profesora, který nosí kalhoty s rozkrokem u kolen, má dredy, potetované ruce a taky to není žádný ňouma :)

                                        0 0
    • Frankie  

      Pri pohledu na tu prilbu… asi ti zachranila zivot, ne?

       

      Mel jsem nesrovnatelne mensi pad hlavou na asfalt a bylo z toho nekoli stehu, otres mozku, CT hlavy atd… Tohle musela byt slupa jak hovado … brrr … neumim si predstavit tu diru, kdybys nemel prilbu…

       

      At si brzo fit. F

      0 0
    • stan.zak  

      Uff, měl´s štěstí, Meduzo. Přeju brzský návrat do normálu a žádné následky!

      0 0
    • marco  

      Praha a k tomu centrum asi dobrý oddíl. Ta přilba dobrý a to si představ jet bez přilby to by nebyla Medůza mezi námi a to by byla škoda.

      0 0
    • Meduza  

      Jeste jsem chtel podat hlaseni ohledne te pojistovny.

      Nejdriv zavolal jeden pojistovak a kdyz jsem mu sdelil odhadovanou skodu, tak se zakuckal a rekl, ze to musi predat vejs :)

      No a za dalsi dva dny se ozval ten vyssi pojistovak (biker). Pozadal mne, abych to nafotil a poslal emailem odkazy na ceny novych dilu, coz jsem behem asi tri dnu udelal. No a za dalsi tri dne se ozval a rekl, ze s odhadem souhlasi, ale ze musi uplatnit amortizaci a tak tu castku ponizil o 10%.

      No a to mi poslali za dalsi tri dny na ucet.

      Ve finale jsem tedy dostal penize na novyho bajka a jeste mi trosku zbylo :)

      Takze diky pane Allianz :)

      0 0
      • l-e-t-o  

        Tak to kongratulejšn, že jsi dostal od pojišťovny tolik. Teď ještě, aby ses komplet uzravil a mohl zase pořádně bikovat.

        0 0
      • teepeex  

        super:)

        tak koukej dorazit na novym Ibisu, bo Cannondalu ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.