• Alibaba

    Panstvo a damstvo, máte nějaké zkušenosti/tipy na trasy kolem Mazurských jezer? Je jich tam požehnaně, rád bych nějaké pěkné/užitečné.

    Příští pátek vyjíždíme na „okružní jízdu“: Lodž, Mazury, Gdaňsk, Helská kosa, Leba, Kolobřeh. „Přibližování“ autem, místní lokality na kolech. V ostatních oblastech mám celkem jasno, ale Mazury jsou převeliké a budeme mít jen dva dny.

    „Základna“ bude nešikovně na jihu v městečku Ruciane-Nida, ale nebude problém se přesunout jinam…

    Taky by mě zajímalo, jsou-li zkušenosti, jak je to v polských městech ( v mém případě Lodž, Gdaňsk) s ježděním na kolech mimo silnici – stezky, chodníky, promenády – vs pokuty.

    Rady, pokyny, návrhy??

    Díky.

    0 0
    • tom xtr  

      Mazury jsou naprosto ideální lokalita na jachtu a plachtění všeho druhu, ne na kolo :)

      0 0
      • Alibaba  

        Jj, jachtu nemáme ale po vodě taky plánuji. Chci 50:50, když už budeme mít kola bereme zavděk i neideální lokalitou.

        0 0
        • tom xtr  

          Tak jasně, když už tam budete, tak určitě se dá někde projet. Je to ale totální placka, z pohledu od jezer všude rákosí nebo step, pár hezkých vesniček a městeček tam ale taky je, to jo. A třeba takové Śniardwy si ani nedovedu představit objet za den dokola, takže spíš trasy tam a zpátky.

          Jinak my tam samozřejmě taky nevláčeli loď, stačí aby měl jeden kapitánské zkoušky a loď se pronajme. Cenově to tenkrát vyšlo na týden cca jako apartmán na Jadranu. Kolo jsme používali jen jako přibližovák po městě, takže ohledně nějakých zajímavých cyklotras fakt nevím, ale spíš pochybuju. Zato na plachtění naprosto špičkový zážitek, obrovská oblast se spoustou jezer pospojovaných kanály – krása.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.