• mcking

    Mám jeden dotaz. Jelikož na silnici si připadám jako traktor s těmi plášti co mám (najíždím a hodlám najíždět nějaké ty km na silnici), uvažoval jsem, že bych si koupil další sadu kol a na ně dal třeba Maxxis Detonator. Máte nějaké zkušenosti s těmi plášti?? Dají se ty pláště použít na standardní mtb ráfky? A co duše do nich? Vím, že by se dali koupit JEN ty pláště a pravidelně měnit… ale jsem líný, pohodlnější by bylo vyměnit komplet obě kola s MTB plášti za kola s třeba detonatorem. Řešíte jízdu na silnici na vašem MTB miláčkovi jinak?? Nebo to neřešíte vůbec? Dík za názory

    0 0
    • Jakobo  

      Dával jsem je kdysi kamarádovi na crose, jen v 28" velikosti. Zkoušel jsem je projet a na své kolo bych si je nedal. Je to tak jen na suchou a čistou silnici, na štěrku a vodě je to o hubu, o sněhu ani nemluvím (zkoušel jsem i v zimě). Raději bych zvolil třeba Maxxis Wormdrive, při tlaku 4 atm. jedou po cestě parádně a komfort i bezpečnost nesrovnatelný. Taky slicky se tváří jako rychlé pláště, ale už jsem se několikrát přesvědčil, že to tak vůbec není.

      0 0
      • nooski  

        A silničáři asi jezdí jak? Taky to musíme zvládat na ne ideálních silnicích a podmínkách. Jinak Wormdrivy na 4 atm. vozím, ale proti jakékoliv silnici to je pořád lemra líná.

        0 0
        • Jakobo  

          Jenze horak neni silnice a cpat na horaka uzke plaste nabusene na 8 atm, ktere tlumi min, jak samotny vyplet je nesmysl. U horaka se predpoklada cesta do prace, horsi silnice, sotolina atp a v takovem pripade neco jak ty wormdrive. Mimochodem, za tu cenu bomba, maji obrovskou vydrz (vepredu asi nafurt, vzadu po 3000 km jsem zatim jen osoupal ten nizky diamantovy dezen) a jedou primerene.

          Ty Detonatory maji mozna smysl na fitness kole se silnicnimi prevody, na takove kole jsem je nasazoval a o moc rychlejsi, nez wormdrive na mojem kole mi stejne neprisly, o komfortu nemluve.

          Co se tyce plastu pro silnicni kola, taky hodne zalezi na pouzite smesi a dezenu. U silnice se s tim taky jaksi pocita, niz teziste, nemas pruzeni. Na horakovi ti v zatacce kopne vidlice, hladky plast ti podjede a lezis na ceste.

          0 0
          • kubad  

            :D

            0 0
            • Jakobo  

              Co se ti na tom nezdá? Dělat z MTB s odpruženou silnici je nesmysl, ještě pochopím používat kolo na cestu do práce a do města.

              0 0
              • Carloss  

                takže odpružení je vlastně na hovno..:)

                0 0
                • Jakobo  

                  Si prvně přečti, co se tu řeší. Jsem nikde nepsal, že odpružení je zbytečné a už vůbec že je na hovno.

                  0 0
    • felix.org  

      Nevím, co bys kupoval za kola, ale za cenu průměrných kol, pláštů, duší a případně kotoučů, by se mohla dát koupit nějaká jetá silnička. Bike se slickama nikdy jako silnička nepojede.

      0 0
    • pelhrimov  

      Pláště Tvůj problém nevyřeší. Jakákoliv plečka, když to bude silnička, pojede mnohem lépe. Leda, že by jsi měl kolo s Včky, které se stejně časem probrzdí ráfky, tak pak by mělo cenu kupovat další sadu kol na silnici, které by jsi měl do zásoby až stávající probrzdíš.

      0 0
    • mcking  

      no zjistil jsem, že za stejný kola co mám teď na kole bych dal 6000 Kč, takže asi spíš budu hold jezdit na mtb pláštích a max kupovat na zadek nový když se ojedou. Nebudu sice tak „rychlý“ ale čert to vem ZDV se na nich taky dá jezdit :-))))

      0 0
    • 11AA  

      Chvíli jsem ho měl na HT(používám ho právě na „najíždění km“ po asfaltu). Ale protože jsem na předku měl RITCHEY Tom Slick 26×1,4, sundal jsem ho asi po 100km a nasadil druhý Ritchey. Mě to takto vyhovuje, ale mám je jen na kole které jezdí po asfaltu (šotolina, lesní – polní cesta vyjímečně kousek, ale bylo se mnou např. na Pradědu z Koutů kolem Švícárny a opatrně se to dalo dolů celé, nahoru s dvojím tlačením :D. U Tebe je to komplikované jedním kolem. Já kdybych to řešil, šel bych do druhého).

      0 0
    • Bombík  

      Detonator jsem jezdil a nedoporučuju (pokud nejezdis pouze silnici), moc nevydrzi. Plast je dost tenky a je nachylny k defektu. Ted jezdim (zatim bez defektu) Maxxis Overdive, ktery je o dost hrubsi, zvladne lehci teren a na silnici se chova velmi podobne jako slick – ma maly valivy odpor.

      0 0
    • Pedro  

      Používám je jen na silnici na najíždění kilometrů a plná spokojenost. Jiný povrch než asfalt bych ale nezkoušel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.