• Janouch

    Ahoj nemate nekdo zkušenost s tohle vychytanou sedlovkou? Celkem bych ji využil zasunutou na sjezdiky a vysunutou na delsi rovinky a vyjezdy.

    www.maverickbike.com/…productID/44

    0 0
    • Janouch  

      jeste jedna fotka

      0 0
    • kesu  

      hmotnost pul kila:(.. ale ten nomad je tady pekne sladenej

      0 0
    • hýbňoš  

      já bych to nechtěl ani zadarmo chytne to docela brzo vůly a strašně se to kvrdlá do stran

      0 0
      • Janouch  

        jee to je spatny no kazdopadne jsem uz oslovil torpeda a doufam ze se nebude stydet a ukaze ji :))))

        0 0
        • jerrry  

          ja bych zustal v klidu, protoze IMHO Hybnos, podobne jako milion podobnych kritiku temer kolem vseho videl tyhlecty veci (v lepsim pripade) nekde na fotce .. tedy prakticka uzitnost takoveho nazoru byva vetsinou 0.0001

          Protoze me ta vec taky zajima, prolezl jsem web a nasel v zahr. diskuzich na tuhletu vec prakticky veskrze kladne ohlasy. Kdo to ma chvali to. Kritika se vznasela pouze na omezeny prumer. Ad stranova vule – pokud nekdo vuli popisuje, pak jen nepatrnou a pouze kdyz se tomu venujes a snazis se s tim viklat rukou. Pri jizde nikdo nic. Ze by se vule zvetsovala a to az do „strasne se kvrdla“ , to zatim nikdo nepopsal, snad by Hybnos mel svetove publikum trosku poucit :-)

          ad vaha – vazi to o cca 230g vic nez bezna sedlovka, coz mi prijde docela k smichu – s ohledem na to, co bezne vozim v podsedlove brasne. Navic to neni vec pro chrti gramare, rekl bych.

          No proste ja se uz rozhodl, a mam ji objednanou (nevim kde, protoze to pro me objednava kluk ze servisu). Tak az to vyzkousim, treba budu mit nejakej komentar. Vono taky nelze vyloucit, ze se Hybnosovi od srdce vomluvim a reknu ze mel s tou kvedlajici se stupiditou pravdu :-)

          0 0
          • Janouch  

            hele a nevis kde ji sehnat v Praze ? Vim ze programcycle by ji mohl dovazet pac je vyhradni dovozce firmy Maverick ale ten je ted nejak mino provoz dík moc

            0 0
          • hýbňoš  

            Nevim jak ty, ale já dělám kolem kol 12 let.Tuhle sedlovku sem zrovna asi tak před měsícem kupoval v programcycle pro jednoho našeho zákazníka a měla vůly už jako nová.Jeden z kamarádu má od Maveriku ML8 s touto úžasnou sedlovkou a fakt bych to nechtěl. Možná sem jen měl smůlu a setkal se se špatnými kusy:) Navíc to o kolik si takhle můžeš zasunout sedlo je skoro k ničemu.Omlouvat se mi nemusíš, to co si o mě myslí někdo koho neznám mi je jedno.

            0 0
            • jerrry  
              1. nic ve zlym
              2. 12 let ? To teda podstatne dyl nez ja :-)
              3. pise se vul"i" nez vul"y", proboha :-) a to ja jsem mel za 5 z maturitni pisemky z cestiny (nikdy bych si nemyslel, ze zrovna ja budu nekoho opravovat v tomhlectom jazyku)
              4. je podstatny rozdil mez „mela vuli uz jako nova“ a mezi „chytne to docela brzo vůly a strašně se to kvrdlá do stran“. To je proste tvrzeni na ktery nemas, vubec zadny, oduvodneni. Ta vule existuje a je o ni rada prispevku – vetsina ale popisuje to, co majitele tady. Je, vadi ale za chvili o ni nevis. Sorry, ale to co jsi napsal proste neni pravda … ze si to domyslis je tve svate pravo, ale ze tu pletes lidi, to je nefer …
              5. o kolik bys asi tak chtel zasunout sedlo aby to melo vyznam ? Jen se ptam :-) Preci jen delas do tech kol podstatne dyl nez ja, tak at se priucim …
              6. nebylo to osobni, rikal jsem ze jsi mozna vyjimka, ktera 100% vi o cem mluvi, ale tvuj prispevek na me proste ten dojem nedelal … mozna to „y“ :-)
              0 0
            • TorpEdo  

              Pokud někdo očekává možnost měnit za jízdy posed z časovkářskýho až po triolovej se sedlem na úrovni převodníku, tak bude asi zklamán, ale prohlášení že 7cm změny je skoro k ničemu od člověka s 12ti letou praxí v kolech je skvělá vizitka odborníka:o)

              0 0
              • fousek  

                Jestli je to v tozmezi 7 cm tak ma pravdu, pokud je idelni posed na slapani tak kdyz se to snizi o 7 cm tak je to pak nevhodny jak na slapani tak na skakani, nebo na prudky sjezdy a naopak kdyz je sedlovka idealne na skakani tak kdyz ji posunes o 7 cm nahodru tak pro slapani je porad naprd

                0 0
                • TorpEdo  

                  Jak jsem psal, z časovkaářskýho posedu to trial nebo DH posed neudělá. Pokud se na kole většinou přesuneš k místu kde pak zarazíš sedlo do rámu, jdeš skákat a vytáhneš ho zpátky až na přesun domu, nebo pokud na nastopání metrů využíváš lanovku, auto, helikoptéru, manželku… tak je Speedball asi zbytečná inveastice. Když ale provozuješ spíš takový toulání terénem s neustálym střídánim UH/DH, tak možnost udělat si za jízdy prostor nad rámem v „technice“ docela oceníš.

                  0 0
                  • Manas  

                    Myslim ze ani ne. Ale to je muj soukromy nazor. 7cm opravdu neni moc. Neni to jen o skakani, proste ten rozdil vysky za ty prachy podle me nestoji.

                    0 0
                    • TorpEdo  

                      Většinou to ani nestahuju na doraz, ale změnit vysunutí sedlovky o 7cm a vyzkoušt jestli to má nějakej přínos může každej sám. Cena je hrozná, tu nekomentuju. ps.ještě dodám, že já ji nakonec koupil tady v bazaru od BB za velice lidový peníz, takže si tu neobhajuju nějaký zbytečný ruinování účtu, ale měl jsem ji objednanou i v Programcyclu za ofiko cenu.

                      0 0
                    • jerrry  

                      no ja se v tom zas tak moc nevyznam, ale koukal jsem ted na svy kolo – sedlova trubka na ramu (snad se tomu tak rika :-) ) je dlouha neco malinko pod 20cm. Dole ma takovou zarazku – na svy spodni strane ma takovej cmudlik, kterej pres sebe sedlovku dal(niz) nepusti – asi proto aby to nahodou – samovolne nezajelo az do tlumice.

                      Pokud mam dodrzet predpis vyrobce, ze musim mit sedlovku zasunutou do ramu min. 10cm tak mi zbyva pro manualni zasunuti tech zbyvajicih 9–10cm. Pokud budu zbabelej a chci ji mit zasunutou o neco vic (sichr) – treba 11cm, tak mi uz zbejva tak 8–9cm.

                      To vse v manualnim rezimu – tedy zastavit, povolit, zasunout atd .. onanie, kterou nikdy nedelam. Navic jeste donedavna jsem bojoval se samovolnym zasouvanim sedlovky do ramu (klouze to svine), takze jsem byl rad ze to drzi a rozhodne bych do toho nerejpal. Tenhle problem tedy uz pominul, ale i tak …

                      Pokud mi nejakej bazmek nabizi 7cm s komfortem z riditek a bez zastaveni oproti 8–9cm pri manualnim onanii, prijde mi to jako zlaty nebo alespon velmi zajimavy.

                      On snad ani nikdo netvrdil, ze je to reseni pro naprostou dokonalou konverzi jednoho typu kola ve druhy. Je to pomucka, drobna vychytavka, nic vic nic min, urcena pro bezny jezdce.

                      A $$$ ? To je velmi relativni vec. Tahlecta castka me treba moc netrapi …

                      0 0
                      • Manas  

                        To pak jo. Ja to mam se sedlovkou jednodussi. Ale ne s tou manualni orgii … to jo.

                        0 0
      • TorpEdo  

        Vůli to nechytá, s tou si to už koupíš:o) tada ta drobná torzní. Pokud se časem zvětší, tak je vevnitř takovej malej mosaznej hranůlek kterej potřebuje vyměnit.

        0 0
    • Pjotr  

      Naprosto doporučiju kámoši jí mají jeden z nich už druhou (předtim bez ovládání na řidítkách) a naprostá spokojenost vakl žádnej…akorát jeden kus vypustil onehdá vduch i volej ale vyřešilo to nový těsnění ale to byla asi vyjímka ostatní už 2roky vozej a no problem

      0 0
    • Pjotr  

      Teďka sem se kouknul a malá vůle tam je už od výroby…dejme tomu že se špička sedla kvrdlá tak 1 max 2mm jinak při jízdě si na to nikdo nikdy nestěžoval sám sem se na tom kole jenom tak projel a taky sem si toho nevšim až když sem to potom zkusil normálně rukou takže já dávám palec nahoru :-) mj. těch deset čísel sedla dolů přece pomůže je jasný že lepší je zarazit na sjezd sedlo až na rám ale zase stim luxusem že ani nedáš ruku z řidítek…

      0 0
    • Pjotr  

      jo program cylcle is dead… :(

      0 0
    • eXcream  

      jeste existuje jedna u nas dostupna varianta … gravity dropper … 3riders.cz/in­dex.php?page=pro­dukt

      0 0
    • hanz  

      mám jí, zasunutí je naprosto postačující. Co se týká vůle tak první pocity jsem měl že asi budu blejt, prostě hnus velebnosti, ale jednou jsem neměl jinou možnost tak jsem jí nahodil a po 10km už vůli vůbec neregistroval. Spíš bych měl trošku výhrady k tomu zámku, podle mě nic moc…a ještě k ceně ta je taky dost nechutná. Jinak celkem dobrej komponent.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.