Marzocchi Drop Off 4 zdvih 150mm

29 nepřečtených
  • blund

    Zdravim, naskytla se mi možnost koupit tuhle vidly ale nikde sem nenašel informace.. Nevíte o ní někdo něco? Váha, systém pružení, zkušenosti??? Díky

    0 0
    • goofy  

      Mno je to OEM a rok 2006, takze tam muze byt prakticky cokoliv, ale jinak by tam mela byt v jedne noze pruzina v druhe vzduch. Vnitrne stelovatelny rebound v jedne noze a celkove tvrdost dofukovatelna v obou nohou. Co se tyce chodu tezko rict, ale je tam klasicke SSV, coz bohuzel neni zaden zazrak. Citlivost asi taky pri tehle konstrukci nebude zadne terno, ale je zase pomerne konstrukcne jednoducha a tak se tam moc nema co podelat…

      http://www.marzocchi.com/…Prodotti.asp?…

      0 0
      • blund  

        super diky, jen moc nerozumim ty kombinaci vzduchu a pružiny, nejsem žádnej znalec vidlic, mohl by mi to někdo vysvětlit? to jako každá noha pracuje na jinym principu ? a myslite že 3500 ,– je dobrá cena za tuhle vidly, po dvou letech provozu a prý bezvadném stavu

        0 0
        • goofy  

          Jo. V jedne noze je pruzina, v druhe jenom vzduch. Bohzel vzduchove Marzocchi jsou celkem nestastne reseny, cili cim vic se fouka, ti to snizuje citlivost. Ta pruzina v jedne noze aspon trochu tu citlivost muze zachranit. No podle fotky vypada celkem dobre a nicmoc se uvnitr pokazit nemuze, cili stav asi bude dobry. Otazka je, ci za to stoji. Necekej zadnou zehlicku, ale fungovat nejak obstojne bude. Mozna bych se zkusil jeste poohlidnou po nejakem RUXovi, nebo Marzocchi, ktera ma pruziny v obou nohach… Taky zalezi co od te vidle cekas a jake mas pozadavky ;-)

          0 0
          • KRAJIC  

            Mám AM3 2006, která má pouze vzduch v obou nohách a dle mého chodí hodně dobře – co jsem se svezl na jiných kolech tak jediná výrazněji citlivá vidlice byla VAN 36 od Tomfreeho. Drop off III 2006 mám fungl novou doma, ale na kole jsem ji ještě netestoval.

            0 0
        • ravag3r  

          ta cena je šílená, za to pomalu seženeš novýho Ruxe se zárukou:) Rux je prakticky to samý, ale s externim štelovánim odskoku.

          0 0
          • goofy  

            Rux rozhodne neni to samy.. Rux je mnohem lepsi…

            0 0
            • ravag3r  

              to nedokážu posoudit, tu Marušku sem nikdy nejel:) Ruxe mám a je v pohodě.

              0 0
            • blund  

              tyjo, tak to sem nečekal , měl sem MZ nějak v povědomí jako lepšího výrobce než suntour, tomu taky napovídala pořizovací cena tý dropp off, nekde přes 10 tisic.

              Ted abych upresnil svoje pozadavky, hledám vidly na AM/EN , zdvih 130–150, do ted mam na kole SR Duro, ta už má ale citelnej vakl a proto volím výměnu a chtěl bych si trochu polepšit, proto nekupuju nový duro ale raděj něco propracovanějšího z bazaru..

              0 0
              • Kubiczech  

                Duro FR je už trošku jiná liga než staré Duro D. Za cenu do 4000 Kč lepší vidlici na drsnější ježdění neseženeš.

                0 0
                • blund  

                  Nj , to je jiná než to co mám na kole:) ale raděj dám 4k za lehce jetou bazarovou vidly která bude zpracovánim o pár tříd výš

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Chápu. Já jen, že žádná v vidlicí, co jsi nadnesl, neposlouží lépe než to Duro FR. Zkus se na tu vidlici někde podívat, měl jsem ji a zpracování není o nic horší než u RS Reby, co mám na druhém kole.

                    0 0
              • goofy  

                Novodobe Suntoury jsou mnohdy kopie Marzocchi vidlic. V Drop Offu je uplne to nejzakladnejsi tlumeni, neboli ty nejpodradnejsi streva, co muzou byt. Zatimco uz trebas Ruxy mely tlumeni na mnohem lepsi urovni. Nove Duro FR20 je jakoby pokracovanim Ruxe, s mohutnejsima nohama a pevnou osou. Akorat nema stelovani komprese. Tlumic je jinak myslim docela podobny. Jedinou neduhou Suntouru od vyroby je ze maji mazani vazelinou. Mnohym lidem to nijak nevadi a ani na to neprijdou, ale precejenom pro citlivejsi chod je vhodno vidle predelat na olejove mazani. Je to pomerne jednoduchy ukon… Ono nejlepsi by bylo koupit vidli vyladenou od Milana, ale to uz je cenove krapet drazsi.

                Jinak ted jeste musis uvazit, zda-li chces investovat do pavne osy. V tom pripade urcite nove Duro bude dobra volba. Pokud ne, tak mozna jeste nekde sezenes Ruxe..

                Jo a jeste pozor… Neni Duro jako Duro ;-)

                0 0
                • blund  

                  no bez pevny osy se myslim obejdu, to by byla velka investice, náboj , přepletení.. spíš bych se podíval na toho ruxe, i kdyz vypada fakt děsně :) jak to moje stary duro…

                  0 0
                  • blund  

                    :) nj ono je ted 6 druhu dura.. to je bordel, nemeli trochu fantazie s tema nazvama..

                    0 0
                    • blund  

                      a s ostatnima je to jeste horsi raidonu je tam snad 12 :D kdo se v tom má vyznat..

                      0 0
    • blund  

      Ještě jsem narazil na jednu docela zajímavou vidlici ,

      MANITOU DRAKE SUPER AIR ABSOLUTE 130 LOCKOUT

      http://www.treefortbikes.com/…e-Super.html

      Cena by byla zase 3500,–

      Byla by to lepší volba? Nebo co si o ní myslíte? ta je nová…

      0 0
      • mr.antik  

        A mojeho RS PIKE bys nechtěl? viz. bazar

        0 0
        • blund  

          No ta je moc pěkná, ale já hledám levnou vidlici :), bavim se tady o vidlicích s poloviční cenou… Takže kdybys ji chtěl prodat za 4tis tak se můžeme bavit dál…

          0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Neřekl bych, že je tahle vidlice AM/EN. Spíš XC/AM. Ale cena se zdá být pěkná.

        0 0
        • blund  

          to máš asi pravdu , je to nižší a lehčí ale myslim že by mi to stačilo, to současný duro co mám, je taky jen 130mm a ten zdvih je dostacujici

          0 0
    • KRAJIC  

      Předností starých Marzocchi je jednoduchá konstrukce a to že skoro nejdou rozbít. Prý mají vysoký odtrh – což nejsem schopen posoudit jelikož to nevnímám – jinak čím víc je terén rozmrdaný – tím líp ta vidle chodí – což mi přijde gut.

      0 0
      • pitos  

        Odtrh si můžeš změřit sám doma.

        Sice nevím co jsi za vidlice dlouhodobě jezdil ale jestli vidlice chodí dobře jenom v těžkém terénu tak to moc gut nebude.Pokud řekneš že nějaká vidlice chodí dobře tak bys měl mít porovnání i s jinýma vidlicemi stejné kategorie,jinak to bude k ničemu.

        Kdysi jsem také marzocchi jezdil a jelikož to byla moje první opravdu fungující vidlice tak jsem si myslel že je super a její chod považoval za dobrý právě v těžkém terénu…no a po vyzkoušení a nákupu lepších vidlic jsem zjistil jak jsem se mýlil.

        Zrovna AM 3 06. vozí kamarád,takže ji znám celkem dobře a myslím si že do dobré vidlice má tento kousek hodně daleko:)

        http://www.bike-forum.cz/…il-2330.html

        0 0
        • goofy  

          Jo jo. U te popisovane vidlice se aspon mohlo mluvit primo o odtrhu :-D

          0 0
        • KRAJIC  

          Můžeš to pak zkusit na té akci s Víťou, pokud to klapne – mi fakt přijde dobrá.

          0 0
          • pitos  

            ok… nejlepší bude to probrat osobně.Možná tam také bude ten můj kolega, tak je budeme moc navzájem porovnat.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.