Mapník VS. držák mobilu(s GPS)

30 nepřečtených
  • doonio

    Co sem se tak díval,tak mapníky jsou pro mě asi nejvhodnější:Au­topilot a Miro co sem zkoukl ty ceny,tak nevim nevim.Tyto řešení mě připadají dosti odolné vůči pádu.Nevýhodvydím v tom,že vám ampník zabere celou plochu řidítek,a na computer,atd… už není místo.

    Na druhou stranu se mě zalíbilo řešení držáku mobilu na kolo:Pouzdro + držák řešení je dobré z té finanční stránky(cca 500),ale nevím co to udělá s founem,když hodim hubu.Aby to taky nebyla jeho poslední jízda.

    Co byste mi doporučili a proč,nebo ještě lepší by bylo kdyby někdo měl praktický zkušenosti.Dík

    0 0
    • hribik A1  

      pri mobile zalezi od toho, aky mas. maval som taku staru hajtru, este hajtroidnejsiu od hajtry. pri mojom najvacsom pade na ziletke dostala vtedy plny zasah (bol vo vacku na kratasoch, ja uz mam viditelne nasledky z toho padu asi nafurt), a bez problemov fungovala dalej. okrem toho padnul asi tak 854krat. z metra na zem, zo zeme do metra, z police, o trieskani tajak s dverami ani nehovorim. zaobchadzal som s nim vyslovne brutalne. poznat to bolo vsetko akurat na vrchnej kastli. ked vstupil do strajku, stacilo otvorit, vybrat baterku a vlozit ju nas5, a strajk bol ukonceny. zato ten novy co mam fcul sa dojebabral ani ze by sa niekedy dotknul zeme

      k mapam – poslednou dobou sa vacsinou cestu radsej naucim dopredu, nez ju hladat niekde v batohu, mne by sa na viditelne miesto asi nezmestila :-) podla toho ta cesta aj vyzera, semtam zabudnem kam som chcel odbocit a podobne, ale to uz k tomu jazdeckemu folkloru tak nejak patri :-)

      0 0
    • Pijer  

      Nokii E50 s nainstalovanym SmartCom GPS vozím v kompletu od Krusellu na řidítkách (jenom když jedu kde to neznám a mám nahranou trasu, jinak mám telefon s GPSkou hozený v batohu kvůli záznamu trasy) Někdy v batohu vozím i mapu

      0 0
    • Honza729  

      Na riditkach GPS 60CSx, vedle cyklocomp (pravda, trochu zbytecny), mobil v batohu nebo kapse. Stejne ho nezvedam, kdyz jedu......

      0 0
    • Martin11  

      To pouzdro a držák od Kruselu vypadá moc hezky. Známý ho má, ale irituje ho to stejné co by s největší pravděpodobností vadilo i mně – když tam připevníš telefon, tak ten se za jízdy samovolně může otáčet dokola, není tam žádné jištění aby telefon držel jak má. Takže ho má ještě připevněný gumičkou aby se neotáčel a to zase vypadá celkem hrozně. Takže bych tuhle verzi asi vynechal…

      0 0
      • zskal  

        Já takhle vozím N73, taky to mám zajištěno gumičkou proti otáčení, ale ta není vůbec vidět. Je totiž na spodní části pouzdra viz obr. Jinak jsem s touto kombinací maximálně spokojený. N73 už takto vozím víc než rok (nainstalovaný SmartComGPS) a zatím bez nejmenších problémů a to si terén nevybírám..:-)

        0 0
        • doonio  

          A co ti dělaj ti vibrace s mobilem?Říkal­s,že  to pouzdro na tom držáku  trochu vibruje.bojím se toho abych po nějaké ostřejší vyjížďce neměl z mobilu krabičku s něčím štěrchajícím uvnitř. :(

          0 0
          • zskal  

            Za víc jak rok to s mobilem ani nehlo. Ty vibrace to kožené pouzdro naprosto utlumí. Je fakt, že např. teď v zimě, když bylo nasněženo a teplota –7°C, tak jsem mobil vozil v batohu. Ale pokud jedu někam kde to moc neznám a mám vyznačenou trasu, nebo když ji zaznamenávám tak vždy s mobilem na řidítkách. Pokud by začalo víc pršet, tak jej samo zase šoupnu do batohu. Mě to takhle vyhovuje protože nemusím mít „x“ hraček na navigaci v terénu, na navigaci v autě, na telefonování, focení…mám to prostě v jednom a mám to všude u sebe…ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného a všechno má své pro a proti…

            0 0
      • Pijer  

        Vozim telefon v pouzdře zacvaknutý v držáku pomocí tohohle klipu, rozhodně se nic neotáčí (ani nemůže) a drží to i v rozbitých sjezdech jak sviň :-)

        0 0
    • stan.zak  

      …používám…, cpu se něčím jiným.

      0 0
    • Thidney  

      Mapník má smysl a" používám":/fo­togalerie/bike­ri-v-akci/detail-2968.html na MTBO závodech. Na normální vyjížďky vozím mapu v camelu – alespoň mám důvod zastavit a vydejchat se. V plánu mám gps ale to má zatím čas :)

      0 0
      • piskot  

        já si beru mapník od Miryho (kromě OB závodů) i na nějaké delší výlety v neznámém terénu – je to celkem pohodlný, akorát pak neobstojí záminka pro zastavení, že je potřeba se podívat na cestu :)

        GPS mám, nevozím

        0 0
        • Thidney  

          no právě :) na delší vyjížďky beru parťáky co mě provedou .)

          na mapník si většinou nevzpomenu – mám ho příliš zafiksovaný se závody

          0 0
    • Tomcat  

      Základní problém bude v tom, že mobila s GPS pro outdoor neseženeš.  Sám vozím Bluetooth GPS + mobila ale mobila mám v jedný kapse a GPS ku Evolve v jiný.

      Stejně na to nebudeš potřebovat tolik koukat páč pořádný mapy pro turysty v ČR nejsou ani pro WindowsMobile ani pro Symbian. Neně jsou mapy dobrý tak auto aná pro orientaci v terénu. Tedy pokud si tu mapu neuděláš sám.

      0 0
      • doonio  

        No právě že využívám SmartCom GPS-do toho si normálně nahraješ mapy(Shocart,KČT,…) a potom to máš v mobilu jako na mapě.Ještě torchu enchápu tomu tvrzení:,,mobila s GPS pro outdoor neseženeš".Já sám mám mobil s věstavěnou GPS(Nokia N82) a nevydím v té navigaci problém 

        0 0
        • jIrI___  

          Já používám Smart Maps. Mám to jen na orientaci – když nevím kde jsem a kterým směrem se mám vydat, tak zapnu PDA a mrknu na to. Na to ty jejich mapové podklady bohatě stačí. Teď uvažuju, že si začnu zaznamenávat trasy a pak si udělám nějakou svoji osobní knihovnu s různýma trasama a jejich převýšením. Musím ale ještě pozjišťovat, jak na to :)

          0 0
          • vset  

            Na navigaci v terenu a zaznam trasy pouzivam Garmin Forerunner oproti mobilu ma vyhodu v tom ze opravdu naviguje je odolny proti desti otresum   nevyhoda je ze trasa se musi doma pripravit

            0 0
        • Tomcat  

          N82 není ani víc odolnej. Co zima co déšt aatd…?

          0 0
          • doonio  

            V zimě nejezdím a když bude chcát,tak zalezu do nejbližší hospody,a tam přečkám až přestane(a když ne,schovám founa do camelu).

            0 0
      • dieegoo  

        No s tvrzeníma, že pro turisty neexistují kvalitní mapy na platformu WinMobile bych byl asi trochu opatrnější. Pokud člověk není schopen si ty mapy na netu najít, není problém si mapu vyrobit.

        0 0
      • MaPa  

        To ohledně map je teda dost sporný (spíš blábol) a závisí na tom co od mapy očekáváš. Ale v podstatě platí, že v mobilu můžeš mít stejný mapy jako na papíře. Pokud ti ani ty nestačej, existujou na netu i podrobnější, ale jen pár oblastí. A všechny ty mapy jedou v aplikacích jak pod WM, tak pod Javou, tak pod Symbianem, tak i pod UIQ3.

        Odolnost mobilu na řídítkách je však více než sporná, zvláště pokud to není turistická jízda.

         
        0 0
        • Pijer  

          Nevím co si představuješ pod pojmem turistická jízda, ale při mém ježdění se mi za dva roky s telefonem na řidítkách v Kruselláckým obalu nic nestalo – snažím se tedy jezdit tak, že nepadám, jsem asi stará škola :-)

          0 0
          • MaPa  

            Jsi z Prahy 4, takže za neturistickou jízdu považuju věci jako Jarovská skála, Plot apod. Nebo hodně lidem známá zelená podél bývalých Svatojánských proudů, nebo cokoli jiného rozbitějšího jetého rychle. V podstatě lze říct, že možnost pádu je přesně to kde se moje hodnocení turistické/ne­turistické ježdění štěpí.

            Telefon tohle nemůže dlouho ustát – dlouho říkám víc než dva roky. Jde o otřesy a možnost pádu.

            0 0
            • Pijer  

              Plot nebo Jarovská skála už mi opravdu přijdou jako neturistické – minimálně proto, že jsem tam ještě nepotkal nikoho s mapníkem (jak zněl dotaz mapník/držák) :-) No a jestli tam valíš „tři pětky“ tak stejně nemáš čas sledovat cokoliv na řidítkách. Jinak s držákem dva roky ježdění v okolí Točné(podle mapy Velointestu), Záhořanský hřeben Hornopožárské lesy a telefon v pohodě funguje.

              0 0
    • Blacks  

      Já mapník moc často nevyužívám a proto jsem si ho vyrobil sám. stačilo mi k tomu cca 15 minut, trocha kartonu, 1 eurofolie, izolepa, nůžky a 3 elektrikářský pásky. Pro zájemce jse ochotný přidat i foto. neřikám, že je nějak úžasný, ale jelo se mi s ním těch pár orienťáků lépe než s mapníkem půjčeným.

      0 0
      • doonio  

        Jestli můžu poprosit,rád se nechám inspirovat. :)

        0 0
        • Blacks  

          Zítra nafotim a pošlu, teď už se mi z postele vylézat nechce :D

          0 0
    • MaPa  

      Ad anketa: GPS na řidítkách, ale bez mapy, jen navigace dle tracků /stop/.

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.