Manitou Drake - problém s olejem

8 nepřečtených
  • Ládis72

    Zdravím, potřebuji poradit. Při demontáži brzdového třmenu z přední vidlice Manitu Drake, mi ze spodní příruby na šroub vytekl olej. Vím že se olej přidává pod horní víčko na korunce vzduchové patrony pro mazání kluzných nohou, ale bohužel už nevím zdali se také nepřidává do nohy pod patronu. Doufám, že nejde o závadu. Díky za každou radu.

    0 0
    • Vilém  

      Odsroubovals trmen a ze spodniho PM uchytu ti vytekl olej? Tak to rozhone neni normalni. Tipl bych, ze nekdo strhl zavit v PM uchytu, tak to vrtnul hlubsi, pri cemz projel az do vnitrku vidle. Mazaci olej se doplnuje po odmontovani sroubu na spodku vnejsich nohou, ale v tvem pripade ho muzes doplnit tim spodnim uchytem:) Mnozstvi si najdi v manualu, driv se do manitou vidli davalo myslim 16ml, ale radsi si to dohledej v tom manualu.

      0 0
      • Ládis72  

        Diky za tip. Původně jsem si myslel,že se olej do spodní nohy dostal přes špatné těsnění vzduchové patrony, protože olej se přidává i nad ní.

        0 0
        • Vilém  

          Olej v nohou je na jejich mazani. Pak je olej v tlumici casti a pripadne jeste na vzduchovem pistku, pokud je vzduchova.

          Nevim vsak kolik ti jej vyteklo. Taky se nekdy stane, ze prestane tesnit tlumic a vytece do vnejsich nohou. Kazdopadne bych doporucoval spodni nohu sundat, protoze pokud to fakt nekdo projel vrtackou, nebo dlouhym sroubem, tak v leve noze budou piliny ap. coz rozhodne neni dobry.

          0 0
          • scret  

            tak jako tak je to slusna prasarna!

            0 0
          • Ládis72  

            Stále doufám,že spíše prosakuje těsnění vzduchové patrony, proto ten olej v dolní noze. Třeba ten závit v přírubě má být skrz? Možná. Originální šroub do spodní příruby je o třetinu delší než samotná příruba a to už je divné.

            0 0
            • Vilém  

              Zavit zcela urcite skrz nema byt. Ten olej co ti vytekl, bude s nejvetsi pravdepodobnosti mazaci. Bez rozdelani je to vsak vesteni, tomu se nevyhnes. Tu vidli jsi koupil novou? nebo na novem kole? nebo nejaka ojetina? Ze bys to pripadne mel komu omlatit o hlavu.

              Ten dlouhej sroub je zasnou znamkou toho, ze zavit nekdo strhnul, prevrtal to a dal delsi, aby trmen drzel.

              V originale je ten sroub zasroubovanej v navarce pro brzdu odhadem tak 10–12mm.

              0 0
              • Ládis72  

                Kolo jsem koupil na inzerát v dost žalostné stavu, už jsem dokoupil i nové díly a dávám ho do kupy. Nemá cenu ho vracet. Nějak se s tím vypořádám a snad na něco příjdu. Vidle zatím maká jak má, až na menší drhnutí při nastaveném pomalém zpětném chodu (odskoku), ale ten stejně nepoužívám. V budoucnu si koupím novou, ještě nevím jakou, ale tady na foru mi určitě poradíte. Všem Vám děkuji za vaše rady.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.