• nevericitomas

    Je to dneska dost modni – tekuta strava, ktera da telu vse co potrebuje (Cukry, tuky, vlaknina..), rychla priprava, cena celkem ok. Na papire se to tvari, ze to je to nejlepsi, co muzete telu dat.

    Vzniklo to pred par lety v USA aka Soylent, v cesku je nejrozsirenejsi Mana https://mojemana.cz/

    Ochutnal jsem Manu a musim rict, ze jsem cekal, ze to bude hnusny, ale prekvapilo mne, ze je to naopak chutove dobry.

    Zkusel jsem i shakefood.cz a to bylo chutove odporny.

    Mate nekdo srovnani s jinymi podobnymi produkty nebo zkusenost s dlouhodobym uzivanim?

    0 0
    • Floki  

      Srovnání ani dlouhodobou zkušenost nemam. Manu si dávam asi 5. den tak jedno až dvě jídla deně,podle mě je to docela fajn,když se třeba vrátim hladovej z kola a nemam doma nic k jídlu tak bych musel jít do krámu a ještě něco vařit to se mi fakt nechce,takhle jen nasypu prášek a mam za 3 minuty hotovej koktejl. Docela bych si to uměl představit vzít sebou na delší vyjížďku,místo ňákejch tyček nebo banánů. Chuťově mi to chutná,i samot­ný,i s banánem jsem zkoušel rozmixovat a taky dobrý.

      0 0
    • nevericitomas  

      Maly update: zkousel jsem mnoho vyrobku podobnych české maně a nakonec u ní zůstávám dál. Kvalita za ru cenu je nepřekonatelná.

      0 0
    • ELx  

      Počkal bych na Yuru z Olomoce. Ten vám tady rozšlape bábovičky :-D

      1 0
      • Melvin  

        Popravdě jsem otevřel tohle vlákno se stejným očekáváním a koukám nic.

        0 0
    • nomecz  

      https://www.svetfitness.cz/…/mana-drink/ pripade i Lukas Roubik na to ma hezke video kdyby te nahodou ten clanek neodradil …

      0 0
      • nevericitomas  

        Tak tohle ukázkově dělaná recenze ve stylu „nesnáším Manu, tak budu maximálně neobjektivní a je mi to jedno“. Stejný člověk recenzoval Anapur a ten zase totálně vychvaluje, v porovnání s Manou například za chuť nebo cenu, což je dost vtipný, když Anapur je chuťově total kentus a ještě dražší než Mana.

        0 0
        • MiKED  

          Přečetl jsem recenzi na Anapur a „totální vychvalování“ si teda představuju dost jinak. Jen pro jistotu – je mi volná Mana i Anapur, jen mi to tu přijde jako reklamní vlákno.

          0 0
    • snas89  

      Na dlouhodoby uzivani je to nesmysl.

      Napr. Na turu na oar dni nebo bike packing budiz.

      Ale ani vyzivove to neni zadna slava.

      1 0
      • Pedro404  

        Voni to (Manu) podávaj jako výživově kompletní, proč to podle tebe neni „žádná sláva“?

        0 0
        • ufoncz  

          Složení (citace z webu mojemana.cz):

          Proteiny (izolovaná sójová a hrachová bílkovina, ovesný, konopný, rýžový a řasový protein), maltodextrin, ovesná vláknina, isomaltulosa*, inulin, mrkvová vláknina, rostlinné oleje (řepkový olej, olej z mikrořas Schizochytrium sp., za studena lisovaný kokosový olej, slunečnicový olej, ovesný olej, za studena lisovaný lněný olej), emulgátor (sójový lecitin), stabilizátor (arabská guma, xanthan), vitaminy a minerální látky (chlorid sodný, citronan draselný, chlorid draselný, uhličitan vápenatý, mléčnan hořečnatý, glukonan zinečnatý, jodičnan draselný, vitamin A, thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, vitamin B6, biotin, kyselina listová, vitamin B12, vitamin C, vitamin D2), vitamin E, vitamin K1, směs tokoferolů, sladidlo (sukralosa), aroma.

          Ať každej na základě toho, co už víme o různých olejích (ne prosím z iDnes.cz) nebo esenciálních aminokyselinách v různých proteinových izolátech či biologické dostupnosti všelijak vázaných minerálů, sám posoudí, jestli je tohle ten ideál.

          Co se týče vhodnosti dlouhodobé konzumace Many místo normálního jídla, tak hezky to bylo vysvětleno v některým podcastu od borců z Institutu moderní výživy – akorát teď to nemůžu najít:

          https://www.institutmodernivyzivy.cz/blog/

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.