Majitelé Giant Trance X - představec !?

28 nepřečtených
  • Tak jsem se stal štastným majitelem X1. Kolo je ještě na prodejně k drobným úpravám (jiný pláště,zkrácení řídítek,rohy,pe­dály,zkrácení krku vidlice).Ale nějak se mi nezdá ta příšerná délka představce. Už jste to někdo řešil a jaká délka by byla vhodná (pohodový celodenní technický ježdění). Dík

    0 0
    • MlokCZ  

      Já jsem došel k pro mě ideální délce představce 90mm (pro podobný typ kola a stejné zaměření použití kola). Oproti delším představcům je to hodně znát ve sjezdech a na ovladatelnosti kola a ve výjezdech když navíc použiju snižování vidlice je to pořád paráda. Zkoušel jsem i ještě kratší, ale to už nebyl ve sjezdech a technických pasážích žádný extra velký rozdíl k lepšímu a ve výjezdech se to začalo hodně horšit. A také pak by byl posez už i příliš krátký.

      0 0
    • prtavec  

      Mam Trance X v XLku a sel na to predstavec 100mm, 6°

      0 0
    • Robin Hood  

      www.wrenchscience.com Na teto adrese zadas nejruznejsi miry svoji postavy a spocita ti to efektivni delku horni ramove trubky, tj. delku i s predstavcem. Samozrejme nejvic zalezi na tom, jaky stal jizdy mas nejradeji, ale mne se to osvedcilo nejvice. Mam 183cm, ram L, delku 67,5cm. Trance x1, Lko ma predstavec 120mm, efektivni delku cca 70,5cm, tak jsem tam dal predstavec 90mm a kolo se chova bezvadne. Jak pri stoupani tak ve sjezdech, protoze se muzu pohodlne posunout za sedlo. Zdar

      0 0
    • BB  

      nejdůležitější je správná délka posedu, tu by měl představec doladit. A pokud mám volnou ruku, tak pro celodenní XC full se zdvihem 120–140 mm jsem vždy skončil s představcem 90–110 mm. Vše ostatní už se projevilo negativně do ovládání kola ve sjezdu nebo neopak ve výjezdu. Nyní mám předstec 100 mm a efektivní délka rámu je 580 mm. Výška 181–182 konfekční postava.

      0 0
    • Smazaný účet  

      skratil riditka ? smarjaaaa…

      0 0
      •  

        Jsem zvyklej na 61–62cm. Stejně jako rohy na vlašťovkách.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ble…

          0 0
          • Smazaný účet  

            se na me nezloooob, ale to je strasna kravina, to kolo ma potencionaaal jako blazen, si mu pristrihl kridylka jako huse na dvorkuuu… fuj ! :-)

            0 0
            •  

              Vůbec se na tebe nezlobím, šířku řídítek (vlašťovek) mám stejnou už na čtvrtým kole, stejně jako rohy na nich. Nemám zrovna moc cyklistickou postavu a z mých bývalých sportovních aktivit problémy s rameny,zápěstím a prostě tak mi to vyhovuje, nic mě nebolí a mám z kola radost.

              0 0
            • MlokCZ  

              Trošku přeceňuješ šířku řídítek a vůbec nebereš v úvahu další aspekty. Já si třeba s 62cm dovolím více než s 68cm (testoval jsem několikery široká řídítka kolem 68cm). Mám úzká ramena a širší než 62cm jsou na mě moc a jezdí se mi s nima vyloženě blbě. Na těch širších už si vůbec nemůžu dovolit pokrčit ruce, protože při kombinaci krátké ruce a úzká ramena pak s pokrčenýma rukama téměř ležím na řídítkách (u těch 68cm). Takže třeba z mojeho pohledu bych 68cm řídítky svoje kolo naprosto zabil a byla by to pro mě strašná kravina je tam nechávat.

              0 0
              • MlokCZ  

                A ještě jsem zapomněl napsat, že s rohy s velmi úzkou objímkou, kterou tam mám a úchopu ve sjezdech zcela na kraji gripů ten úchop paradoxně odpovídá řídítkům 64cm bez rohů, kde si nemůžu dovolit držet je na kraji ale musím ve středu gripů (změřeno a vyzkoušeno).

                0 0
                • JSt  

                  covece, ty resis voloviny ;-)).

                  0 0
                  • jecnak  

                    Nj jenze tyhe „voloviny“ davaji v souhrnu vlastnosti celeho kola.

                    0 0
                    • JSt  

                      to nepopiram, jen mi tohle uz pripada dovedene ad absurdum.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Jo, to tobě připadá u každé druhé věci na BF a nikdy si neodpustíš to tam napsat.

                        Já zase vůbec nechápu, co ti na tom přijde divný. Prostě jsem testoval větší množství řídítek (více než 10 různých kusů), protože jsem měl problémy s celkem velkou bolestí na malíkové straně dlaně, když jsem přešel na vlajdy. Tak jsem zkoušel různé úhly zahnutí a různé šířky řídítek. A na širších vlajdách než 62cm už byly pro mě rohy takové divné k použití (už byly prostě moc daleko), tak jsem ty větší šířky většinou testoval bez rohů. A bylo mi divné, proč když jsem testoval 640mm řídítka bez rohů mi vůbec nepřijdou širší než ty 62cm s rohy, tak jsem přeměřil přesné místo úchopu a hned to bylo jasné, proč to tak je. Já tedy když mi není nějaké chování čehokoliv jasné, tak se snažím sjistit proč to tak je.

                        0 0
                        • JSt  

                          to mi krivdis, nejsem zadny velky rejpal ;-). jiste sam uznas, ze uchop na rodlech si nepremeruje kazdej. drtive vetsine bajkeru staci o dost min pokusu pri vyberu riditek nez 10 ;-). ale co si hlavne myslim, ze tohle vsecko jsou prakticky hrozne spatne meritelne zalezitosti. posed je zavisly na delce ramu, predstavce, sedlovce, predstavcu atd., coz imho lip overis empiricky nez vypocty. kolo ladim podle pocitu a kdyz me nic neboli je to snad ok. jedine snad na sedlovce mam udelanou rysku, abych hned vedel, jak ma byt vysunuta, pac s ni obcas hybu.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Já jsem také nepřeměřoval primárně, ale až následně po vyzkoušení, když mi to přišlo divný, proč širší řídítka se nechovají jako širší, když navíc byly bez rohů (takže jsem měřením jen zjišťoval, kde je jádro pudla).

                            S tím, že tohle není moc měřitelné (aby to bylo přenositelné na někoho jiného) naprosto souhlasím a také jsem to ani netvrdil, že nějaké mnou naměřené hodnoty jsou pro někoho jiného dobré. Právě naopak, začal jsem reagovat na to, že kuba9 tvrdil, že konkrétními řídítky, které romanovi II sedí, že s nimi zabil celé kolo, s čímž nesouhlasím, protože je to individuální.

                            To měření tam bylo uvedeno pouze proto, aby každý věřil, že řídítka s rohy s úzkou objímkou se mohou chovat jako širší řídítka, i když by každý normálně řekl přesný opak a tedy, že rohy uberou ještě kousek řídítek a tak bude úchop ještě užší.

                            A jen ještě k tomu, proč jsem testoval tolik řídítek. Věděl jsem hned od začátku, že mají moc velký úhel zahnutí a každé další, které jsem zkoušel měly úhel menší a menší a vůbec by mě na začátku nenapadlo, že budu potřebovat až takový extrém (a také než jsem našel ty pravé s malým úhlem, tak jsem na počátku ani netušil, že se tak malý úhel dělá, to jsem až pracně našel ve chvíli, když ty předchozí byly stále moc zahnuté). K tomu se přidalo pár testů širších, které jsem zkoušel právě kvůli odám některých, jak je to skvěle ovladatelné a ještě se k tomu přidaly troje řídítka, která jsem pořídil vždy s kolem (a než jsem je dal pryč, tak když už jsem je měl, tak jsem je i otestoval). S řídítky to byla prostě smůla, že nejsem jako většina ostatních, že jim střední zahnutí jako má většina řídítek sedne v pohodě a k tomu, že jsem první vlajdy koupil s kolem a zrovna to byly Syntace, které snad mají vůbec největší úhel ze všech řídítek na trhu (což jsem na počátku vůbec netušil, že začínám na takovém extrému a že budu potřebovat přesně opačný extrém).

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              mash recht, me doslo az potom, ze chlapek co si da na kolo jako je reign gumy jako sou speed king, nepotrebuje siroky riditka :-))

                              0 0
                              •  

                                Ani nevím,proč ještě reaguju, čím jsem si zasloužil Tvou pozornost. Mě zajímalo, jestli majitelé Trance X jsou spokojeni s délkou představce, nic víc – nic míň. To jestli mám (pro Tebe) krátký řídítka a že mám na nich rohy a (dle Tebe) je to jistě „nebikerské“ (to mám z nakole.cz. tam to řešej furt), to je Tvůj problém,né můj. K těm Speed King, Reigna jsem koupil rozdělanýho,bez kol,řídítek,před­stavce. Měl jsem z něj opravdu radost,chtěl jsem jezdit a tak tam šly řídítka,představec a Speed King co jsem měl připravený na upgrade pevňáka. A já vůl jsem si dovolil to takhle vyfotit a dát to na BF. Hrozná,neomlu­vitelná chyba. Měl jsem to za týden vyfotit s Nobby Nic.Sorry,omlouvám se.Až budu na příští sezónu stavět novej bajk, obrátím se na Tebe, abych neudělal znovu nějakou fatální chybu a aby na mém novém kolo bylo všechno „bikerské“. Na Trance X1 mám S.Smart Sam – promiň.Tímto se s mým příspěvkem loučím, už nebudu dále reagovat. Představec mám vyřešenej, mám tam Race Face Ride 90mm, dokud mě z Ultrasportu neseženou 90mm Evolve XC.Jdu na pivo. Všem příjemný svátky.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  nevim co je bikerske a nebikerske :-) jen vim, ze krotit reigna nebo pana tance X s takovyma riditkama je celkem makacka, dale pak ze f terainu je pan spiid king uplne marnej, pan nobyniiic je lepsi bo ale porad slabej ( mozna tak na zadek.. ) :-))))) jestli te trapi ze nejakej pan kuba9 ma jinej nazor nez ty, ze si ztoho tak hotovej ze uz nebudesh reagovat, tak to mash blby teda :-)))

                                  0 0
                              • Stax  

                                hehe nepozeraj na moj bike lebo ta prekoti :))))))))))))­)))))))

                                0 0
      • Stax  

        :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.