• Hanz.Ch

    Zdarec…v cyklo­servisu a i někde na net.obchodě sem viděl tyto madla.Má s nima někdo už zkušenosti?…Cena je celkem vysoká…ale zápěstí mě bolí dost.Poradíte?

    0 0
    • MlokCZ  

      V historii jsem psal o Ergonech dost a stále platí přesně to co jsem tam psal. Mám je pořád na všech svojich kolech (konkrétně GR2 mag.).

      0 0
    • zdenek  

      Taky GR2 – spokojenost. Ergonomie gripů dobrá. Rohy sice krátké, ale držet se dají. Jen jsou úplně hladné a nahoru se zužují, takže může sklouznout ruka.

      Původně jsem chtěl GC3 s delšími rohy, ale po půl roce čekání na objednávku jsem to vzdal.

      0 0
    • Volf  

      Já si je také prohlížel, ale pořád váhám, protože si jednak nejsem úplně jistý tím tvarem, ale hlavně se mě nelíbí ty rohy. Na druhou stranu se dají koupit i obyčejné ergonomické gripy třeba od BBB nebo Authoru a celkem levně poznáš jestli by to byla cesta. Tam je lae problém, že se tyto levné griy protáčejí, protože jwe tam páka díky té ,, ploutvi ,,. Nebo potom ještě toto. Tady by ta objímka měla grip udržet a podle všeho tak dáš rohy jaké chceš.

      0 0
      • Volf  

        Jo a moje žena je měla půjčené a při brždění ji bolely palce, protože po té ploutvi sjíždíš, takže nakonec jsme je nekoupili. Ale třeba by šlo jen o zvyk.

        0 0
        • MlokCZ  

          Teď nevím jestli měla Ergony půjčené nebo jiné. Sedět Ergony leckomu nemusí, ale sjíždět ruce určitě nikam nesjíždějí (vyzkoušeno na mnoha prudkých technických sjezd typu žlutá z Lysé). Pokud ano, tak buď jsou gripy špatně nastavené (úhel) nebo špatná řídítka (je potřeba nepatrně větší úhel zahnutí řídítek než pro klasický grip, i když i tohle je individuální, manželka třeba měla rovné pouze 3st. a Ergony ji perfektně sedí s rovnými 7st. a s těmi 3st. to nebylo ono a taky ji trochu tlačily palce).

          0 0
      • MlokCZ  

        Levné BBB na vyzkoušení dobrá cesta není. Ty jsem kdysi koupil právě na vyzkoušení a na nějaký čas mi zcela od ergonomických gripů odradily (neseděly mi tvarem, takže úchop ještě horší, nemají spodní vybrání na prsty) a málem jsem kvůli nim Ergony nidky nezkusil, což by byla velká škoda.

        A ty rohy u Ergonů jak jsou krátké, tak se drží úplně jinak než normální rohy. Někomu samozřejmě sedět nemusí, mně ten úchop, kdy se opírám částí dlaně o plochu gripu a zbytek ruky na rohu (kde to z gripu na roh plynule přechází) vyhovuje perfektně a mnohem více než jakékoliv samostatné rohy.

        0 0
    • BB  

      pozor, nevím zda to řeší boles zápěstí, to totiž s gripama vůbec nemusí souvised, možná spíše s posedem. Ergony jsem primárně kupoval kvůli karpálnímu syndromu, který se mi projevuje mravenčením v pravé ruce,

      0 0
      • Hanz.Ch  

        No já mám na levém zápěstí přelomenou jednu kustku,na kterou prostě pan doktor zapomněl atak tam místo jednoho kusu kustky do tvaru L mám kusy dva.Neléčeno,nez­hojeno,zápěstí neohnu uplně,ale dřív mě to nějak nevadilo,až teď to začíná bolet,Prostě po cca 5km mě bolí zápěstí…Nasadil jsem na zkoužku Pro-T madla,jsou jištěné na obou koncích,ale rohy se tam už nevejdou,ERGON by bbyla cesta,jak s rohama,tak uvidíme

        0 0
        • krosmen  

          Já mám Ergony GP5 (dlouhé rohy) a nemůžu si je vynachválit. Navíc ta velká možnost změn úchopu je super, zápěstí mě nebolí i po několikahodinových vyjížd'kách.

          0 0
    • misko  

      ty co ich vozite mate aku velkost? L alebo S? Aky je rozdiel medzi GX2, GS2, GR2 ? Cenovo vychadzaju skoro rovnako (±10€).

      0 0
      • kubad  

        velikost podle ruky, a rozdíl poznáš z obrázku :-)

        0 0
      • MlokCZ  

        Přesně jak napsal kubad. Pouze doplním, že rozdíl velikostí je dost velký. Mám hodně malé ruce a vozím Ska (GR2 starší verzi).

        0 0
    • biker jura  

      dají se sehnat jen samostané rohy? Potřeboval bych malé rohy nejlíp lehce pogumované a aby jakoby zakrývaly ještě díru v řidítkách a dalo se držet jakoby přes ni. díky

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nevíte někdo délku rohů GP3 a GP4 ? Nedaří se mi to dohledat a odhadem se blbě vybírá.

      0 0
      • kudykam  

        Mám ergon GP3 nemohu si na ně stěžovat. Velmi příjemný materiál na dotek (oproti např BBB kde působí dost levně s tvrdým plastem). Je třeba je ale velmi přesně seřídit na řidítkách, každý mm špatným směrem je znát… Přenastavoval sem je asi desetkrát než sem našel ideální pozici.

        GP3 jsou na délku rohů tak akorát do střední ruky. Velikost S/L je dána jen průměrem. S-ko bych doporučoval jen pro velmi malé ruce.

        0 0
    • Roxteedy  

      Mám ERGON GP5 verze L. Gumové. Existují ještě z Bio korku. Tam výrobce uvádí, že při výrobě neumřel ani jeden delfín :) Ale já měl strach o životnost, tak jsem do nich nešel. Přeci jenom tlak upocených rukou nejsou pro korek ideální podmínky.

      +padnou jak ulité na míru

      +špičkový tvar i materiál

      +velmi snadná montáž montáž

      +díky výborně vymyšlené konstrukci velmi pevně sedí na řidítkách

      +hodně možností nastavení

      +velmi dobrý CZ návod

      • nevýhoda je cena kolem 2tis Kč. Za 1500 je měl kolokrám, ale nejsou je schopni dodat :( A v nabídce je mají stále, tak nevím, co si mám o tom myslet…

      Jsem nadšený. Konečně mám gripy, kde mně nebolí ruce ani po týdnu, kdy najedu stovky km. Je to opravdu špičkový výrobek. Vše propracované a dotažené do detailu. S nastavením je dobré si trochu pohrát. Pak opravdu naplno oceníte možnosti těchto gripů. Mně to trvalo cca 40km jízdy s inbusem v kapse na různých terénech. Ale teď je to fakt pecka.

      Je to skutečně prémiový výrobek, který díky vysoké ceně nekoupí každý. Já to považuju za vynikající investici.

      Možný, kdyby výrobce cenu snížil, tak by se mu dramaticky zvedly prodeje. A snáze by do velkých sériích rozpustil náklady na vývoj.

      0 0
      • Vilém  

        To tu byly jen dve vlakna o Ergonech? :)

        0 0
        • prodi  

          našel i třetí, nejspíš ale ještě nekončí:)

          0 0
          • Vilém  

            Ajo, tak to jsem mel v blokavanych, ted tam asi skonci vsechny.

            0 0
            • Roxteedy  

              Teď to čtu :) Ste pitomci :) Prostě jsem tu čerpal rozumy a napsal svojí zkušenost. Abych taky přispěl do mlýna.

              Jo, jak Čech nadává, je borec. Ale jak pochválí, je to divný, co? :)

              Po roce – dobře jsem udělal a neměnil bych

              0 0
              • allrose  

                proč tu mrtvolu vytahuješ po roce? ted ji budu muset dát do blokovaných!

                0 0
                • Roxteedy  

                  Protoze sem se po roce prihlasil na bike forum, pac jsem potreboval poradit. A precetl si ty nesmysly, co tam byly :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.