• Kuba78

    kolegove velocipediste, v souvislosti s objednanim noveho resim ze stare chci zachovat a provozovat i nadale a napadla me takova myslenka. Jedna se o Leaderfox classic, rok 2002, osazeno kompletne na deore, 26ka, veckove brzdy. vsechno zatim slouzi a slape a nesype se, letos dostal akorat novy gumy a servis. Premyslim o jedinem, jestli ma cenu udelat upgrade vidlice. Je tam RST Omega AET vzduch, 80mm, ktera chodi tak nejak.. no skoro vubec. kdyz to srovnam s vidli co ma napriklad na kole ted pritelkyne nebo co budu mit na RBcku ja, tak je proste mizerna. a popravde vzdycky byla.

    otazka tedy zni – ma cenu prehodit tu vidli za neco rozumnejsiho, aby to kolo dal jezdilo a jakou levnou sehnat a pouzit, na 26 rozmer a veckove brzdy? a muzu misto vidle co mela 80mm dat treba 100mm? nerozhazim tim uplne geo?

    0 0
    • novas752  

      Vzduchova vidle na vecka uz je jen nejaky RST a obcas se nekde najde nejaka vykopavka. Jinak nutnost zmeny brzd za kotoucovky.

      Z 80 na 100 by nemel byt problem. Geometrie se trosku zmeni, ale da se to. Akorat nejde pocitat jen se zdvihem, dulezity je i rozmer „Axle to crown“ a ten ma kazdy vyrobce a i model (v ramci stejneho kola a zdvihu) mirne odlisny. A posed se ve tvem pripade da snadno kompenzovat sedlovkou s mensim offesyem nebo bez a predstavcem s mensim uhlem.

      0 0
    • Čipera  

      A na jaký ježdění hodláš kolo používat? Pokud to budeš používat na takové to občasné projetí když někam potřebuju a nechci tahat nového bika nebo třeba jako zimáka a nebudeš to mít na nějaký extra najíždění km asi si myslím, že upgrade nemá moc smysl. To už by se spíš vyplatilo dát tam pevnou vidli a tím kolo co nejvíc odlehčit. Další věc je, že něco slušného na V brzdy už se nebude uplně dobře shánět.

      0 0
      • Sindy  

        +1 dat tam pevnou od force a je to

        0 0
        • Čipera  

          Tak jde spíš o cenu kde vidlice bude mít větší hodnotu než celé kolo a to je pak nesmysl. :-D

          0 0
    • MatS  

      Někdo tu na bazaru nabízel úplně nového RS Recona na 26" a véčka. Ale nechal si za to zaplatit :-(

      Už jsem to našel, měl jich více, protože vykoupil VO sklad:

      http://www.bike-forum.cz/…ova-na-vecka

      0 0
    • Kuba78  

      jen pro upresneni, nehodlam kupovat novou vidli za 6 tacu a dat dalsi litr za montaz. myslel sem neco z cenove relace tak pulku.

      budu to mit pravdepodobne jako zalozni kolo ve druhem bydlisti, na obcasne projeti kdyz je cas abych pokazde netahal to nove. a pravdepodobne i jako zimaka.

      z vasich reakci tedy soudim vyprdnout se na to.

      0 0
      • Čipera  

        Dát pevnou vidli stojí pár stovek a ulehčíš kolu asi tak o 1,5 kg. Pokud ta co tam je opravdu tak nefunguje je to akorát zbytečná zátěž.A vidlice okolo 2500 nemá smysl bude to dost podobné tomu co tam je a nebude to nejspíš ani vzduch.

        0 0
    • plzakj  

      Ja bych tu vidli taky nahradil pevnou a „pohodli“ resil tlakem v gumach. Tim se ti snizi hmotnost dost. Stejne s tim nejezdis zadny divociny ne? Ale jinak, stary prislovi „Don't upgrage, go up grade.“ :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.