Má dost? (střední placka - aneb lepení řetězu na převodník po x-té)

15 nepřečtených
  • medved.m

    Ahoj, po nasazení nového řetězu (PC971) mi začal drhnout a vibrovat, úplně zničehonic (ale to je možná normální, akorát já to nevím), co mne překvapilo kromě té nenadálosti, že JENOM při silovějším záběru na střední placce, na větších pastorcích (ale asi se to týká všech, akorát že ty kombinace málo používám). Protože jsem nedávno dobře spadl, zkontroloval jsem dráhu řetězu, patku, kladky, nastavení všeho ostatního a teprv pak došel k převodníkům. Nemám porovnání, ale je tohle už hodně jetý?

    A pokud mi řeknete „utíkej pro nový placky“, které doporučíte? Jsou všecky 4-packy 104/64 kompatibilní (toto je FSA Carbon Team…blabla… MegaExo, ale snesu i jiné, co vydrží)? (aha, dodatek: počítám že se blíží pomalu k 10000km, nejvíc samozřejmě prostřední)

    Dík (a omlouvám se, pokud jsem někde přehlédl odpověď přesně na svou otázku.) m.

    0 0
    • tom_777  

      mě to zlobilo na prostřední placce podobně.

      Podle mě je rozumná prostřední placka XTčková-FC-M770 – z pohledu životnosti

      0 0
    • mastihuba  

      ta je jak nová :)

      0 0
    • mastihuba  

      vem pilník a strhni otřepy

      0 0
    • lendl  

      Ta stredna pila vyzera ako funglovka ma pred sebou este 10 tisice km. Zvuky retaze rychlo zmiznu. U mna zivotnost pily konci ked sa zuby zmenia na take ihlicky a zacnu ohybat smerom zaberu, tzv. zralocie zuby. U hlinikovej pily sa zuby menia na take hrbolceky. Vymena v tvojom pripade je blbost, jedine zeby si chcel trochu rozprudit finance toky v cyklo byznise.

      0 0
      • medved.m  

        To se mi taky nezdalo, ze by byla nejak moc vzata.

        Hura. Ted jenom jeste zjistit, PROC to do haje drhne – opakuji: jenom na prostredni a jenom v trochu silovejsim zaberu. A zacalo to s novym retezem. No, zkusim tam vecer hodit stary retez (i kdyz tim uz prohuci merka) – jestli to prestane, resp. zacne treba naopak chrastit kazeta, budu o neco chytrejsi.

        (Ze si neco jeste sedne, moc neverim. Tenhle „novy“ retez ma myslim ~150km a to uz by si snad sedl kazdej.)

        0 0
        • rb  

          A neni náhodou v hajzlu kazeta,když už měrka řetězu propadla?

          0 0
        • mr.siki  

          Ja jsem ten sam „problem“ resil vcera a az nemam na mojich LX pilach nalitano 10k km (mam cca 6k), tak zuby byly v podstatne horsim stavu nez tvoje, proto jsem volil vymenu.

          A stejne jako ty mi to delala jen prostredni pila, hold ji asi vsichni jezdime nejvic…

          0 0
    • Daf  

      Převodníky vypadají jako nové, v opotře­bování problém asi nebude. Někdy se stane, že se ohne zub, nebo se na nějakém udělá otřep a pak se za to chytá řetěz.

      0 0
      • medved.m  

        Tak jsem dnes rano zkusil nahodit „stary“ (no, posledni zoubek merky, kdyz zaberu, tak v nekterem miste protlacim i ten) retez, co jsem mel schovany pro druhou sadu kol se starsi kazetou. Projel jsem se par km hlavne do kopecka, zkusil vsecky kriticke prevody – a ten NEDRHNE! Tzn. ze vada je fakt v kombinaci (novy retez × stredni placka). Odpoledne asi zkusim prece jen sundat prevodniky a zkontrolovat, prip. stahnout okraje zubu, a kdyztak mam jeste jeden novy retez, tak zkusit i ten. (Jo, je to opravdu PC971 a ne osmickovy, i to jsem zkontroloval :-)

        Zaroven odpoved pro rb: neumim domyslet, jak by s takovymto chovanim – odtrh jen od jedne placky a jen pri zaberu – mohla mit kazeta nejak moc spolecneho, ale muzu se mylit. Nicmene pro uplnost kazeta (XT 770) je docela mladice, ma tak 650km a vypada dobre. (Prehazoval jsem ted cela kola, tak proto ma kazdy komponent jinak najeto.) Zatim dik.

        0 0
        • rb  

          Já si to představit umím.Na každou placku jezdím jen určité převody,většinou 3 a ty by potom mohly dělat bordel.A když si vemu,že tu prostřední placku jezdím nejvíc..... Ale to je jenom moje hypotéza…

          0 0
          • medved.m  

            rb: myslel jsi opravdu kazetu, ne prevodnik? To drhnuti nebo lepeni vypada tak, ze retez zrejme vazne a nechce opoustet placku, takze se rozkmita cela spodni vetev retezu i s raminkem prehazky. (Lip to neumim popsat.) Ja nemam nejak zvlastni predstavivost jak je to v celem tom pohonu se silami, ale prave se mi zda, ze kazeta je nevinna (napnuta horni vetev retezu se odviji v pohode → zadny problem).

            Ale diky za kazdy nazor a postrceni vpred.

            0 0
            • rb  

              tak jak si to teď popsal,tak to je jasné,špatně sem to pochopi,se omlouvam…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.