Lze v vůbec koupit jetý hardtail pod 5000?

51 nepřečtených
  • Bombos3

    Zdravim

    Po dlouhe dobe jezdeni na silnicce jsem mel moznost si vyzkouset jizdu na lesni trati s mensimi skoky a zacinam uvazovat o koupi hardtailu.

    Problem je ze vetsina toho, co je videt v online bazarech mi bud prijde jako

    zbytecne drahe, vybavene a v luxus stavu nebo naopak dosti pofiderni (supermarket).

    Tak si tak rikam kam mizi vsechna ta starsi a normalni (nesupermarketova) kola. Idealne takova co maji sice svuj vek, neco najeto a klidne jenom obyc. vecka ale neco vydrzi a nemaji ram z papiru a vidlici co je spise jak tezitko.

    Co si o myslite? Je opravdu tak nerealne chtit si koupit stare a jete kolo s mid-range komponenty cca za cenu tretiny funglovky od stavitele?

    Navic zacinam, tudiz nevidim duvod kupovat neco lepsiho kdyz je zcela realne ze ten stroj bude v mych rukou asi docela trpet nez se to trochu naucim.

    Kdybyste nahodou takove kolo (na vysku 172cm) meli tak se prosim ozvete, urcite se dohodneme.

    *ke klasickym bazarum mam odpor – nerad bych teoreticky podporil kradeze kol

    0 0
    • Bubaaak  

      Střední třída bude na pružinových vidlich, a jak to má na sobě napiš XT, všichni chtějí hned deset a víc :)

      Musíš hledat a číhat

      0 0
    • Bubaaak  

      Možná​ bych Koukl co je tohle za vrak :)

      https://sport.bazos.cz/…mDeoreXT.php

      0 0
    • Alojs01  

      Do 6 tis už se dá koupit kolo na deore (deore LX) s pružinovou vidlí v super stavu. Největší problém je ta vidlice, to může být velká finanční past (vzhledem k ceně kola).

      Ale jestli se ptáš, kam se ty kola poděly, tak nikam. Jen se přesunuly na chalupy nebo zůstaly v garážích. Já mám a pořád na něm jezdím do práce, 21 starýho TREKA a neprodám ho z důvodu, že má pro mě výrazně větší hodnotu, než kolik bych za něj dostal a to i v případě, ze bych si ho odvezl na chalupu a svezl se na něm 4× do roka… :-). A nemálo lidí okolo mě to tak má taky, nový kola točej, ale stařešina zůstává.

      0 0
      • Bombos3  

        Jestli dam 6 nebo 5 tisic uz neni zase takovy rozdil pokud by to pomohlo. Z te vidlice mam hodne obavu jelikoz u ni nejsem na rozdil od zbytku kola schopen posoudit stav.

        0 0
    • palo7  

      tak něco by se snad našlo:

      https://www.cyklobazar.cz/…-gangsta-7-0

      https://www.cyklobazar.cz/…let-sh-11400 třeba zlevní

      0 0
      • Bombos3  

        Diky za tipy. Na prvni se pojedu podivat byt me trochu desi ta zavodni minulost. Amulet je uz bohuzel zarezervovany.

        0 0
        • Vilém  

          Od pohledu bych rekl, ze to ma naborenou vidlici.

          0 0
          • Bombos3  

            To by mohl byt problem, jelikoz si nejsem vubec jisty ze bych to v realu poznal. Nemam zrovna oko na geo ramu a vidlic. :-/

            0 0
            • Vilém  

              Mozna je to opticky klam, ale prijde mi, ze nohy nejsou rovnobezne s hlavovou trubkou.

              0 0
              • Bombos3  

                Predtim jsem si toho nevsiml (jsem na mobilu), ale ted se mi opravdu zda kopla. Vadi to hodne?

                0 0
                • Vilém  

                  Ono kdyz vidim ty vydreny nohy, tak uz stejne asi moc chodit nebude. pokud je to to RST ze specifikace, tak to nechodi snad ani novy.

                  Mel bych strach co to kolo ma za sebou a aby se nekde nerozdelilo na dva dily.

                  0 0
                  • Bombos3  

                    To jsme dva. Proto jsem rikal ze kolo na kterem s jezdily zavody v me budi rozpaky. Potiz je ta ze ja doopravdy nepoznam dobry/spatny deal. Nemam prehled o jednotlivych sadach atd. Maximalne zhodnotim stav kola na miste takze treba vydrenych noh bych si velmi pravdepodobne vsiml, ale hodnotu kola neurcim.

                    0 0
                    • Sunshine 29  

                      O závody nejde, ale stačí kouknout na tu vydřenou vidli + ty omlácený brzdy + ten text a není třeba řešit.

                      0 0
                      • myscho  

                        Majitel sa snazil prvymi miestami naznacit, ze je to zberatelsku kusok..nieco ako mat bike po Kulhavom :D

                        0 0
    • Carloss  

      končí jako zimáky

      0 0
    • oddie  

      Mám tady nějaký smetí, z kterého by šlo splácat kolo, 19" rám Author, nějaká pružinová vidle, 26" kola s nábou na 7-kolo, nějakej trojtác na čtyřhran, řazení Revoshift, nějaký vomydlený gumy by se taky našly… a vyjde to ani ne na polovic :D

      0 0
      • Bombos3  

        Dik za nabidku, ale skladat se mi nechce.

        0 0
        • oddie  

          V zimě to možná poskládám, pokud mě předtím nechytne vyklízecí nálada a nehodím to do kontejneru.

          0 0
          • nitraq  

            Až to budeš vyhazovat, tak řekni, nastavím ti kufr auta a splácám z toho hospodský kolo na chalupu:))

            0 0
          • Bombos3  

            Ja bych to i vzal je to velmi pekna nabidka, ale uz se vidim jak shanim zbytek komponentu „po vsech certech“. Mam doma hromadu veci, ale vsechno na city biky s nexusem.

            0 0
            • oddie  

              Já mám pocit, že komponenty bych tu asi dal dohromady úplně všechny… Odpoledne má pršet, budu teda s děťátky asi dávat dohromady 24" pro staršího, ale když zbyde chvilka, můžu na ten rám hodit vidlici, střed, kliky a vedle do krabice nasypat zbytek, a uvidíme, co chybí. Možná pro brzdy budu muset na zahrádku. Ale bude to teda fakt všehochuť a lowcost.

              0 0
              • Bombos3  

                Dneka se pojedu podivat na jedno kolo a zitra na dalsi. Pokud by to nevyslo tak bych vzal „vsehochut“. Kazdopadne VELICE dekuji za ochotu. :-)

                0 0
    •  

      Nový kendy 26×1,95 ti dám zadáčo za odvoz

      0 0
    • alinceb  

      Řek bych, že jen blbě hledáš. Co jsem tak sledoval, tak hodně podceňovaný bazar, co se týká kol, je Bazoš. Sice třídění je tam nula, ale dají se tam najít zajímavá kola od lidí, kteří tomu moc nerozumí, tedy často za dobrou cenu.

      Namátkou ve velikosti M/17" jsem našel tohle Cube nebo ještě tenhle Ghost by možná šel.

      Nečekej, že za 5k seženeš slušně vybavené (Deore a výš, slušná vzduchová vidle apod.) kolo. Buď lidi vědí, co prodávají a kolik si za to říct, nebo si to radši nechají doma, než aby to prodali pod cenou…

      0 0
      • Bombos3  

        Ja necekam zadny zazrak, ale taky ne uplnou past. Nejvetsi problem co mam je neznalost trhu, nevim poradne co chtit v ramci rozpoctu. Diky za odkazy, nema ten ghost taky trochu koplou vidli?

        0 0
        • alinceb  

          Podle obrázku bych řekl, že je v pohodě. Do Krumlova to máš kousek, tak asi není co řešit…

          0 0
          • Bombos3  

            V Budejcich uz nebydlim :-) Nicmene zkusim zavolat na oba inzeraty a uvidim. Neni to zvlastni ze ma ten ghost tak jednoduchy(zadny) popis? Trochu jak kdyby to byla corka.

            0 0
            • Bombos3  

              Tak jsem zavolal na toho Ghosta a pojedu se na nej zitra mrknout a uvidim. Zda se mi jako dost rozumny v pomeru cena vykon.

              0 0
        • MnemonicJ  

          taky bych dal šanci i ostatním bazarům jako je bazoš nebo sbazar (pro sebe jsem nic nekoupil, ale malýmu kolo a odrážedlo a oboje v pohodě). Jinak ty kola se podle mě fakt neobjevujou, protože pro lidi mají nějakou citovou hodnotu a za 5k je prodat nechtějí. Taky mám doma 12 let starý HT, který bych podle mě prodal tak za 3k (Deore/XT 3×9, Hayes, Race Face a Marzocchi). Nicméně odpovídající kolo bych sehnal určitě přes 20k a když jedu s drahou polovičkou, tak mi to stačí a nemusím neustále stěhovat celopéro. Sice nemá moderní geo a je to zastaralá 26" s tupou vidlí a archaickýma brzdama, ale z A do B mě to dostane. Jediný co bych chtěl vyměnit je sedlovka za nějakou levnou teleskopku…

          0 0
          • Bombos3  

            Ja to vlastne i chapu – sam mam silnicku Rozzo z trubek columbus throne na campe osmicce. Citova hodnota velka, realna nulova.

            0 0
            • MnemonicJ  

              jo, to je ono. Jako přibližovadlo funguje i ten starý bike dobře a kdybys chtěl dneska něco podobnýho, tak za to vysypeš 20–30k. Ne že bych si nekoupil něco lepšího, ale vzhledem k tomu, že na tom ujedu ročně třeba 300–500km tak nemá smysl se toho za 3 000 zbavit (s dobrou historkou a nějakým leštidlem třeba 8, kdybych našel nějakýho blbce, ale to bych zase neudělal) a kupovat něco lepšího. Než to prodat za trojku, to bych si ho raději nechal, ale rozdrobit těch 500km ročně mezi dva bajky asi nemá smysl :)

              0 0
              • Bombos3  

                Presne tak. Navic je ta silnicka po dukladnem servisu s uolnem novou kazetou a retezem. To kdybych mel zohlednit v prodejni cene tak se dostaneme na uplne absurdni castku.

                0 0
    • myscho  

      Odpoviem za seba. Moj bike asi presne splna poziadavky. Ale v najblizsej dobe ho nepustim. Na novy nie su prachy a za 5k je luto mi ho predat;),

      0 0
    • puka  

      Když budeš „snipovat“, tak se ti do měsíce i dřív naskytne nějaká úžasná nabídka. :)

      0 0
    • Mr.Voza  

      Čau, budu nejspíš prodávat za cca 1–2 měsíce svýho 5 let starýho horáka:

      http://www.bike-forum.cz/…-2012-myslim

      Půdovní cena 7500 Kč, kupovanej jako novej, udržovanej, vlastnoručně servisovanej (jak někde něco vrže, skřípe, hned závadu odstraňuju), aktuálně najeto 1400 km od novoty. Proti stavu, co je v popisu je vzadu osmikolečko 13–32 zubů, pláště Schwalbe Black Jack 26×2,1 a nový pedály.

      Začal jsem loni (možná už předloni) trochu víc jezdit, tak už pokukuju po něčem lepším. Za 3 tejdny si chci v půjčovně půjčit na závod Manitou Železné Hory „devětadvacítku“ a pokud zjistím, že mě tahle velikost bude bavit a vyhovovat, tak si chci nechat postavit něco devětadacítkovýho s hydraulickejma kotoučema a vzduchivou vidlí a tu Alpinu budu posílat dál, zbytečně by se mě válela v garáži nevyužitá. Závod to nikdy nejelo, ten Manitou bude můj provní závod – abys to nepochopil tak, že je to kolo zrasovaný závodama.

      0 0
    • puka  

      Co toto?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Koupit lze..ale co dostanes:)

      0 0
    • Bombos3  

      Tak jsem nakonec poridil Ghosta, co navrhl Alinceb.

      S prodejcem byla velice dobra dohoda a verim, ze bude v pohode pro me potreby. Stav se mi zda dobry, samozrejme s vyjimkou sjetych plastu (je na vymenu i predni?) a mozna retezu (musim nejdriv koupit merku). Jinak je to kolo podle slov prodejce prakticky nejete, cemuz bych i veril. Me obavy, zda-li se nejedna o corku byly liche – dostal jsem originalni manual/zarucak a ucet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.