• Fana.A

    Chci poradit s lyžema okolo 10.tis. Tipuji se na lyžaře průměr +. Teď mám klasiky od Atomicu ,ale už dosloužily. Rád bych nějaké univerzály. Měřím 178 tak počítám s délkou tak 160.Tohle jsem si vyhlídnul. Atomic SX 9

    0 0
    • Fana.A  

      Ještě fotečka.

      0 0
    • sportovni_biker  

      Kolem 10 si můžeš pořídit WorldCup. Sice moc univerzál nejsou, ale jak zkusíš, tak ti všechny ostatní budou připadat strašně „líné“ . Přikládám foto, sice se mi moc nepovedla, ale základ vidět jde :-)

      0 0
    • pajik  

      SX 9 je hodně rekreační lyže, jde o to, že neobsahuje žádnou výztuhu a v podstatě je to pouze „pěnovka“!! Jestli něco od atomicu, tak SX10 a vejš! ale spíš bych se poohlídnul po konkurenci, na krámě máme například loňský K2 Omni 3.5 – 5.5 nebo Apache 5, pak jsou tam Volkl Unlimited AC2, nebo 3 tušim. Z letošních bych doporučil kouknout se na Head i.XRC500, i.XRC800 Fisher RX4, RX6, popřípadě nějaké Magfiry od Elanu… Ze zmíněných bych doporučil loňské K2… přeju dobrej výběr :)

      0 0
      • Chaingang  

        Nemáš náhodou SX11 ve 170 za nějakou rozumnou cenu?

        0 0
        • pajik  

          Myslim si, že loňský SX11 by tam měli bejt, cena je pokud si dobře pomatuju 13000,– teď ale možná kecam a nejsem si jistej, jestli se nejedná o jetý lyže (testovačky)…

          0 0
          • St1c  

            no myslim ze to co si vymenoval su vsetko dost rozdielne lyze…mozno moj nazor sx 9 su napr urcite tvrdsie ako magfire 8 ale zase su aj uzsie a stavane na inu kategoriu lyziarov

            0 0
            • pajik  

              Kdo tvrdil že by měli bejt stejný… Jen si myslim, že vše co jsem vyjmenoval je lepší volba, než SX9… Ani to druhý co mi vyvracíš (že magfiry sou měkčí než SX9) jsem nikde netvrdil (ono trend ve vývoji liží je takovej, že se výrobci snaží vyrobit co nejměkčí lyže co se týče průhybu s co nejlepší torzní tuhostí !!!HODNĚ ZJEDNODUŠENĚ ŘEČENO!!! a neplatí ve všech kategoriích…). SX9 je dobrá lyže pro ženskou, nebo pro rekreačně jezdícího lehkýho klučinu, já bych si je se svejma 65kg rozhodně nekoupil – šel bych do Elanu…

              0 0
      • visby  

        chcem sa spytat, ci si nahodou neskusal tie nove elany s tou nejakou vlnovkou… zatial som ich v pozicovni nevidel, tak sa pytam, ze co a ako…

        0 0
        • pajik  

          jojo, měli sme je v listopadu na Hintertuxu, a měl jsem pučený speadwave 14ky. Byl to tam samej led a ty lyže držely celkem dobře, ale nejsem moc dobrej lyžař a byly na mě hooodně tvrdý, mě by spíš vyhovovaly sw10. Nebo se mi od Elanu jezdilo hodně dobře na těch magfirech, to si myslim je na čeký rozježděný sjezdovky docela dobrá lyže.

          0 0
          • visby  

            nemali ste na hintertuxe testcenter?

            tiez sme tam boli teraz na jesen, samy lad, malo snehu, bol tam cesky test center;-)

            inak idealne lyze tam boli sx11, chvilu som nanich jazdil… potom som mal aj nejake obracky(dynastary) a slalomky, ale to uz bola mocna makacka…

            0 0
            • pajik  

              jojo, to bylo naše test centrum ;) 4 vikendy v listopadu – ale já byl jen na jednom :((

              0 0
              • visby  

                mohol som skocit nieco pozicat:-)

                ale som uz stamgast v nenneri…

                0 0
    • kesu  

      mno jezdil jsem starry 9.18tky a ted mam GS9.myslim ze by s vazanim mely jit koupit tak za 13–14 pokud trvas na atomikach tak bych koupil tydle ty nizsi rady jsou mekkci.Problem atomiku ale je ze nema drevenou vyztuz a tak se ti taky casem muze prohnout skluznice az do stavu kdy jiz nepudou prakticky nabrousit.Zalezi na jak dlouho je kupujes.Je na nich super svezeni a je to dost poddajna lyze na ktery jde jezdit i kratsi oblouky a pritom i pomerne rychle.Nicmene za deset by mely jit sehnat i heady Worldcup ktery taky nejsou k zahozeni..

      0 0
      • vojta  

        9.18 jsem mel (tedy mam, vali se na pude) o to prohnuti muzu potvrdit. Loni jsem je vymenil za Head i.XRC800, neb jsem chtel trochu tocivejsi lyzi a muzu je doporucit.

        0 0
    • cova  

      V Hervisu jsem cca před měsícem kupoval dceři Atomic gs9 i s vázáním za 9000 Kč v nějaké akci. Skvělé lyže za super cenu… Normálně stojí cca 17–18 tis.

      0 0
    • honzicek  

      Atomic NEBRAT, jsou to plastovy sunky, ktery nevydrzi dele jak 2 sezony. Urcite neco s drevenym jadrem! V te cene treba Elanky, Fischerky (napr. RX6) nebo Blizzardky. Ale taky zalezi na tvoji vaze. Delka 160 na stredni a kratsi oblouk ok.

      0 0
      • vlk  

        Já bych ještě dodal, že sem se kdesi na netu dočet, že loňské modely 9 a 11 atomic měli výrobní vadu(Obě lyže netočí stejně-údajně je vevnitř v jedné něco širší či co) a prodejci ani výrobce to neuznávali jako reklamaci.Tak když už tak si koupit až letošní modely. Popravdě razil jsem též tvrzení s dřevěným jádrem případně titanovými pláty.Ale co sem se dival na složení některých 11 atomic tak tam zase jsou hořčíkové tyče, takže by to vydržet něco mělo, a jsou pěkně tvrdé.

        0 0
        • kesu  

          ale rict ze nebrat atomiky se takle neda.Sice nemaj dreveny jadro ale ono je otazka kdo ma.Treba elan ma opravdu drevenou desku ale hromada vyrobcu tam ma tri spejle a rika tomu dreveny jadro.To promacknuti skluznice se sice stane ale az po docela slusny dobe jizdy kdy uz pomerne velka cast jinejch lyzi vymekne a muzes je vyhodit taky.A co se tyka tech magnesiovejch prutu tak ty lyzi vyztuzuji v podelnem smeru.Kde ty atomiky patrej k velice slusnejm a jsou hodne poddajne do ruznejch polomeru krojeni zatacek narozdil treba od tech headu nebo voelklu.Ale v tom pricnym smeru hold casem odejdou.

          0 0
          • kesu  

            jo a mam lonsky GS9 a urcite se obe lyze chovaj stejne,mam moznost porovnat s tri roky starou serii GS9 kterou mam doma a v tom jak tocej se chovaj stejne..

            0 0
        • kubad  

          Mám SL 11 model 05 a nemám pocit že by točily každá jinak. Tvrdé sou jak beton a po dvou sezonach žádná stopa po měknutí – uvidíme letos po sezoně.

          0 0
          • vlk  

            Možná to byly jen nějaké série a možná to někteří lyžaři nepoznají, možná se to u některých lyží neprojeví.Já to nemám ze své hlavy, já se to dočet z internetu a potvrdil mi to kamoš co se prodejem lyží živí. Já osobně bych asi taktéž volil dnes atomic 11 i když jsem zrovna spokojený majitel AHV(s těma se tak nenadřu jako s atomic 11sl).

            0 0
          • yetti  

            Ja jsem mel SL11 a muzu potvrdit, ze kazda tocila jinak a byl to problem, kterej meli s velkou casti produkce a prezto byl obrovskej problem dosahnout toho, aby mi uznaly reklamaci a lyze vymenily nebo vratily penize. Bez pomoci pravnika bych to nedokazal a i to me samozrejme neco stalo. Pred tim jsem jezdil Atomicy 9.20 a GS11 a byl s nima spokojenej, ale kvalita a pouzite technolgie u poslednich modelu vubec neodpovidaji cene. Vyzkousel jsem za posledni dva roky hodne lyzi, hlavne slalomek, a Atomic je svyma vlastnostma hodne pozadu za spickovou konkurenci. Takze Atomic NEBRAT!! Jsou to obycejny, osizeny a predrazeny lyze s vynikajicim marketingem

            0 0
    • goofy  

      Ja jsem pro Sporten. Za ty penize slusne lyze s celodrevenym jadrem… www.sporten.cz

      0 0
      • Fana.A  

        Sporteny bych neváhal vzít jako běžky,ale na sjezdovky asi né. Docela jste mě ty Atomiky rozmluvili. Skusím kouknout ještě na ty Heady, ty se mě taky zamlouvaj. Jinak vážím 75 kg.

        0 0
        • goofy  

          No ja jsem taky vahal, ale ted nelituju. Mam uz 4 roky jejich tehdy top model AHV, a za ty penize co jsem je poridil perfektni lyze. Skvele drzi na ledu, perfektni na hrane, stabilni. Ted uz zacinaji byt mozna trosku mekci, ale to uz je u novych modelu zase vyreseno, ale co by clovek cekal po 3,5 sezone… Brousil jsem je zatim jenom jednou, a za tu cenu si muzu koupit 3 misto Atomicu a 2 misto Headu. Ted maji este vyzsi top modely a to uz jsou ciste zavodni lyze za smesnou sumu. Jinak pokud chces vybirat mezi zahranicnima znackama, tak u levnych modelu bych se vyhnul Atomicum (absence vyztuh, cista pena), a sel nejlepe do Voelklu… Dobry pomer kvalita/cena maji i Blizzardy

          0 0
          • pajik  

            Ty jo, tak to bych chtěl vidět, jak jednou broušený lyže držej dobře na hraně :) to se mi nějak nezdá moc reálný. No a ktěm volklum, myslim si, že levný nejsou nic moc, stejně tak jak Atomic, pokud volkle, tak 15k a vejš… pokud lyže levnější, tak Head, K2, Fisher nebo Elan, Blizard dejme tomu…

            0 0
            • goofy  

              Sem to chtel napsat, ze je brousim jenom jednou za sezonu… :-) Ale to je jedno. Hmm. Ceny jsem nejak nezkoumal, a zjistuju ze mas asi pravdu, ale treba Elany bych ja nebral, protoze to jsou snad 2× tezsi lyze nez treba K2. A Fishery se mi nelibi ;-)

              0 0
              • Fana.A  

                Tak zatím to vidím asi na ty Heady I XRC 800. Ještě by mohly krapet spadnout s cenou dolů.

                0 0
              • -b-n-x-  

                Elany jsou tezke? Toz to je ale dobre, ne? Posledni dobou zjistuju, ze cim tezsi tim lepsi

                0 0
                • goofy  

                  No mozna jo, ale zase to tahat cely den na nohach… :-)

                  0 0
          • -b-n-x-  

            ciste zavodni lyze? Pokud vim, tak takove nejsou volne v prodeji.

            Stejne si myslim, ze prumerny lyzar na sjezdovce nepozna moc rozdily v lyzich. Dulezita je akorad delka, sirka, krojeni, tuhost a samozrejme nabrousene hrany.

            0 0
          • Gorgov  

            hele já mam od sportenu top model běžek,, měl by to bejt závodní model, ale se závodnim modelem fisherek rcs, ktery stoji 3× vic se to fakt neda srovnavat. Mas srovnani s poradnyma sjezdovkama? Ja uz bych si sporten nekoupil…

            0 0
            • goofy  

              Mam. Nevim jak to je u bezek (tam se snad ani nic neda zkazit ;-) ), ale proste ja jsem zatizeny na drevene lyze. V nejake peny od Atomicu proste nemam duveru. Za tu cenu je AHV slusna lyze, ktera je srovnatelna s lyzemi za 10000+. Jasne, ze to neni zadny top model, ale taky zadny propadak oproti tady zminovanym lyzim.

              btw: nejak 2 roky zpatky je testovali v nejakem nemeckem?/rakou­skem? casaku, a vysly s jizdnima vlastnostma obdobne jako Atomicy (tusim nejake 11-ky), a nejake Veolkle z dost vyzsi cenove relace, a byly tam jako nejlepsi nakup. Ale jmeno casaku ani cislo uz nevim. Jenom jsem to jednou videl u kamose.

              0 0
            • Paja  

              aniz bych chtel nejak obhajovat sporten, nemas nahodou bohemie XS (cca 3500 Kc), ty stoji asi 1/3 RCS (cca 9000). Top model sportenu je ale bohemia RCX, nevim kolik stoji (na webu to neuvadi), ale s RCS by se kdyztak mely porovnavat tyto.

              0 0
              • Gorgov  

                Kupoval sem topmodel, je na nich Bohemia WOLRD CUP Pro race cl 1. Tak nejak:) treba to vyresi nejakej bobrej vosk, nemel bys tip?

                0 0
                • Paja  

                  Nevim, letos a myslim, ze min. loni se jmenovaly stejne (XS a RCX), viz. www.sporten.cz, RCX pres web neprodavaji a nevidel jsem je ani jinde. Pokud mas nejaky starsi model, tak nedovedu rict, ktery z nich to je. Jinak jedina rada pokud se rychle sjizdi parafin je nechat nekde udelat strukturu aby skluznice dobre prijimala vosk a pak je co nejvickrat naparafinovat. Ktery vosk myslim, neni pro normalni jezdeni tak zasadni.

                  0 0
                  • Gorgov  

                    Díky, nebylo to přes net ale přes cykloadama.

                    0 0
                    • Paja  

                      a kolik staly?

                      0 0
                      • Gorgov  

                        jako dobra cena byla myslim neco pres 3 a pul, mela tam byt snad sleva 20%, ale nevidel sem do toho uplne.

                        0 0
                        • Paja  

                          Tak stejne nevim, neco pres 3500 stoji ty Bohemie XS. Normalni cena RCX bude asi vyssi nez cca 4500 (myslim, ze par let z5 se prodavaly kolem 6000).

                          0 0
                          • Gorgov  

                            Asi jo kdyz myslis, koukal sem na web sportenu a je tam XS a RCX v jinym designu, mozna jen tim ze je to model 07, ale na tech mejch proste neni ani jedno z tech oznaceni…Je na ni jen Bohemia Skate, WOLRD CUP Pro race cl 1. Snad to neni od vietnamcu lacina kopie:) Proto mi to nejede!

                            0 0
                            • Paja  

                              Mozna jo, jestli tam mas vazne to WOLRD :o) (design myslim meni kazdej rok, ale na cenu jsem ptal proto, ze kdyby staly 4500 s nejakou slevou, tak to urcite budou ty RCX, resp. nejakej jejich predchudce).

                              0 0
                              • Gorgov  

                                jo tak WOLRD, to bude spis tim mim psanim:) No je to vcelku jedno asi:) ASi dam na rady filipsa a pak se uvidi:)

                                0 0
                            • filipes  

                              poradne je provoskuj treba slusnym voskem (treba LFka od Swixu, HFka uz jsou fakt palka), zkontroluj jestli neni potreba udelat novou strukturu na skluznici. Kdyt to nepomuze, tak se na nich netrap a kup neco osvedceneho, klidne starsi model nebo ojetinu. Bezky oproti kolu maji vyhodu ze civilni top modely jsou za par tisic…

                              0 0
    • Jenda  

      hele kup si LUSTI SCT, jednoznacne nejlepsi pomer cena vykon, jsou to klasicky sendvice, ne nejaka imitace lyzi:-)

      0 0
      • Fana.A  

        Od jaké firmy to je ?

        0 0
        • JMT  

          zeby LUSTI ? :-D

          0 0
          • Gorgov  

            myslis? :D

            0 0
            • Fana.A  

              Tak jsem zjistil,že to vyrábějí asi 15 km od nás.Nikdy jsem o nich ale neslyšel.

              0 0
              • Jenda  

                no jestli jsi z krkonos tak se mi tomu nechce ani verit – v Peci na nich uz lyzuje skoro kazdy kdo umi lyzovat. Ja je mam druhou sezonu a jediny co bych jim vytknul je snad trochu mekci material hran (nicmene i tak drzi dyl nez volkle co jsem mel) coz by uz u novych modelu melo byt vyreseno. Jinak sendvicovy provedeni je udelany prej lip nez u sportenu – ten titanovej plech je az k hranam coz ve sportenu neudelali a tim padem je sporten (nevim teda jak letos) trochu torzne mekci

                0 0
    • dancing dog  

      Elan S 08

      0 0
    • ddd - andy  

      Covece ja kupuju zasadne lyze v bazaru, nekdy i novy ale treba 2–3roky starej model. Nejsem magor abych dal za lyze u Salamonu napr. klasickych 24990,– Ty lyze pak mam na sezonu, az dve (nekdy tri) a dam za ne max. 6tis. Vetsinou tak mam 3–4pary lyzi ktery obnenuju podle nalady, snehu a podle toho co jdu jezdit.. :-)

      0 0
      • -b-n-x-  

        :-))) delam to dost podobne, ale ted uz beru hlavne nove. Zrovna mam doma Heady Monstery im88 (nebo kolik to je) za 2500. Nove v sacku balene. A ze to je 3 roky stary model? To tak nejak nevadi. Nad 6000 bych uz nikdy do lyzi nedal

        0 0
    • Chaingang  

      Co říkáte na Nordicy Speedmachine 14.2?Chtěl jsme ty SX 11,ale bylo mi řečeno že za sezonu,max.dvě je po nich,tak teď vymýšlím jiny řešení.Potřebuju je na ježdění na českých a slovenských sjezdovkách,semtam nějakej,spíš delší oblouk…lyžuju celkem obstojně :)

      0 0
      • filipes  

        me by zajimalo, zda tvrzeni ze penovky odejdou za rok az za dva ma nejaky realny zaklad, osobni zkusenosti apod. Mam treba penove RCSka Fisherky z r2000 bez dreva,a po 5ti sezonach jsou stale tuhe jako prase (pri vaze 1100 na lyzi). Jestli to neni spis tak ze nekdy nekdo rozslapal levne penovky a pak metodou jedna pani povidala se nesiri podobne famy…

        0 0
        • Jenda  

          otazka je jaky mas k tem penovkam srovnani, na beznym podkladu v podstate ani nic nepoznas, nicmene rozdil na ledu je vetsinou takovy ze i hur nabrousena lusti ti bude drzet lip nez dve sezony jezdeny cerstve nabrouseny atomiky. U lyze jde totiz predevsim o torzni tuhost a ta je u tech penovek vetsinou nic moc a nejlepsi je prave u klasickych sendvicovek. Dalsi vec je ze to drevo je v lyzi hlavne jako tlumici element (dneska pruzeni obstaravaji kovove vyztuhy) a preci jenom unava materialu u pouzivanych polymeru je nezanedbatelna, kdezto drevo temer nestarne. Podivej se nekdy na cem jezdi SP a co prodavaji jako zavodni modely bezne:-)

          0 0
        • honzicek  

          Realny zaklad to ma. Uz jsem videl mnoho penovek, predevsim Atomicy, po 2 a vice sezonach jezdeni – jsou proslapany (tzn. kdyz das obe lyze skluznici k sobe a zmacknes je k sobe,tak ze lyze smerem ke spicce od sebe rozeviraji – temer od pulky mezi spickou a vazanim). A vpredu se neda skluznice brousit uplne naplocho, protoze by ti pak uprosted spicky zustal flek bez skluznice… Jo Beta profil:(

          0 0
    • tm  

      Meris 178 a chces lyze 160 do 10000? a co taklhe brusle na rychlobrusleni, ty budou aspon lip drzet na lede, protoze ani na jednom rychlejsi delsi oblouk nezajedes.

      0 0
    • Vymi  

      Presne tak chlape Atomic SX 9 dlouhej kour pohoda ber to… :-) mam sice SX 7 starsi model urcite spokojenost… barvu mam oranzovo stribrnou…

      0 0
    • Fana.A  

      Všude tvrdí, že se má odečíst tak 10 až 15 cm z výšky postavy.

      0 0
      • Vymi  

        ano melo by to byt spravne o 10 cm mene… tedy 160 cm.....

        0 0
      • honzicek  

        zjednodusene receno: slalomky od brade k nosu racecarvery od oci po celo univerzalky nekde uprostred predchoziho, tedy okolo nosu/oci

        0 0
      • JSt  

        to je omyl. platilo driv u klasiku, ze maji byt o 10–15 cm delsi, aby to clovek neproslapl. dneska si kupujes lyze dlouhy podle toho, co chces jezdit. tzn. jaky maji radius (zjednodusene receno).

        0 0
        • martt  

          tak ja este ked som jazdil, som mal na zjazd 210cm, na obrak 200 a na slalom 185. Pri mojej vyske 175 cm.

          Dnes mam sice carverove lyze ale take malo krojene (urcene na obrak), dlhe su tusim 185cm. Tie kratke carvery (160 aj 170) som si skusal ale necitim sa na nich isto.

          0 0
          • JSt  

            sak pisu, ze si vybiras lyze podle toho, co chces jezdit. ja mam taky jeste klasiky 205cm pri mych 185cm. obcas je vytahnu jako praskacky, taky se na tym da pekne svezt. ale jen mimo sjezdovku, na lede uz vubec nedrzi ;-)).

            0 0
    • tomixx  

      Atomic nebrat!Viděl jsem dost výrobních zmetků.Křivá skluznice je naprosto normální.A ta konstrukce!Dvě trubice zalité pěnou :(( A ta cena!Za co?? Závodníci jezdí na klasickém sendviči.Tita­nal,dřevo,tita­nal,skluznice­.Takže jediné lyže za rozumné peníze jsou Lusti.Ale to už tady bylo řečeno.Jezdím Kneissl red star wc sl.Sendvič.Bohužel jsem tehdy neznal Lusti.Stály me 15 tis :(( Ale kam se hrabe Atomic,Voelkl a Rosignol,ty me velmi zklamaly.Rosignol 9s jsem viděl zlomené.Pěna a jen pěna :(((Velmi dobře jezdí Head worldcup i sl rd.Také sendvic,také 15 tis.A samo Sporten ahv 06.Sendvič.Jak ji­nak.

      0 0
      • visby  

        ty si nejaky expert… jazdil si vobec na inych lyziach ako tie co mas?

        0 0
      • filipes  

        tak jako cersvy vlastnik Atomicu (FR model Snoop Daddy) ti musim dat za pravdu. Skluznice je sice rovna, ale neuveritelne mekka a hrany jsou snad z hliniku a ne oceli :-( Ta MOC je fakt nehorazna, ale i za polovicni cenu kvalita neodpovida cene…

        0 0
    • visby  

      sx9 su na lyziara priemer + idealne… ale urcite ak mas moznost, tak chod niekam na svah do test centra a lyze si vyskusaj… kazda lyza je ina, kazda znacka je ina a kazdemu sadne nieco ine…

      ad atomicy: to, ze ta pena nevydrzi viac ako dve sezony je totalna chobotina… vyrobne vady maju aj ine znacky etc. jazdil som mnoho druhov lyzi a pochybujem, ze sa najde expert co na supu rozozna penove telo od drevennej vystuze…

      ad sporteny a ine pochybne znacky: vyvinut lyzu, ktora bude splnat urcite naroky nie je tak jednoduche, neznamena to naplacat drevo, titanal, zlepit to dokopy… ide o zlozitu konstrukciu, hlavne v torznej tuhosti, aby sa lyza spravala ako treba…

      0 0
    • tomixx  

      Ano,jezdil.Atomic sx9,Voelkl p60,Sporten ahv 06,Head world cup i sl rd,Head ic 160,ic 200,Rosignol cobra a starsi s9,oversizy bohuzel ne.Kraťasy kneisll,sporten.Ale strašně moc dělá servis lyží a vyladění pro potřeby jezdce.Já se učím fun carving.Takže žadný podbrus hrany od skluznice pro max. kousavost,žádné ztupování hrany na začátku lyží,úhel broušení hrany 88 stupnů,vázaní posunuté o 5 cm blíže ke špičce pro lepší zatížení špiček a tím lepší vedení a zahájení oblouku.Podložka pod vázaní 4 cm,výška boty nad sněhem 8,5 cm.Lyže si brousím a voskuju průběžně dle potřeby.V alpách na lyžovačce každé 2 dny lehce přebrousit,musí být jak břitva,jinak je to fakt na nic.A taky navoskovat.A Spor­ten a Lusti nejsou pochybné značky jen proto,že na nich nikdo nejezdí svěťák.Ten je pouze o penězích,někdo ty závodníky platit musí.A kdo je platí??Ti,kdo si kupují lyže značky,na kterých jezdí slavní závodníci.Ale závodník by si seriovou lyži nikdy nevzal.Všichni do jednoho jezdí sendvič.Dojedou závod,rychle sundat závodní lyže,servisman podá seriovky a už může dělat rozhovory s lyžema které si může koupit každý v obchodě.Tak to chodí.Mimocho­dem.Lusti a Sporten většinu lyží vyváží do světa.Jen se o tom moc neví.

      0 0
      • goofy  

        Presne tak. Lusti a Sporten ma nejvetsi trzby mimo CR. Parkrat jsem si povidal se Sakalou, a u nas se ty lyze proste zatim poradne nechytly kvuli znacce. Proste cesi musi mit Atomic. Kvalitativne jsou plne srovnatelne s lyzemi ostatnich znacek a konkretne treba Sporten delal levnejsi lyze pro Head. Jenom se tam jednou lepily nalepky Sporten, a jednou Head. Jo a Sporten ma nejvetsi export do Ameriky a hodne taky do Svycarska a Nemecka, Lusti je na tom tusim taky tak podobne.

        0 0
      • visby  

        to je mi jasne, ze zavodnici nemaju seriove lyze… jazdil som aj na zavodnickych(presne take ake v shope nekupis) a bolo to uplne niekde inde ako normalne, bohuzial 90% ludi na svahu takuto lyzu jednoducho nezvladne…neho­voriac o tom, ze o univerzalnosti sa ani neda hovorit… imho sa sendvic pouziva na profi lyziach len preto, ze tie peny a beta carbon serepeticky nedokazu zvladat taku namahu a taktiez si myslim, ze ten sendvic co jazdia pretekari ma daleko od nejakeho drevenneho jadra a tiez nevydrzi dlhsie ako tri zavodne jazdy…

        lusti som neskusal, ale sporten(rok dozadu, model netusim) ano a ta lyza mala daleko od niecoho co nazvat dobrou univerzalnou lyzou…zdaleka nedosahuje kvalit supercrossovych lyzi znaciek ako atomic… spravit specializovanu lyzu, ktora sa hodi bud na kratke obluky, alebo dlhe alebo do hlbokeho neni problem, problem nastava ked chces lyzu, ktora je dostatocne tvrda na to aby zvladala vacsie rychlosti a dostatocne lahko ovladatelna, aby si si s nou mohol robit co chces… tam nejde o nejake jadro, ale o rozlozenie torznej tuhosti… radsej budem jazdit poriadnu lyzu rok potom ju vyhodim alebo predam, ako nieco na com sa mi zle jazdi…

        0 0
    • digidaq  

      Univerzály jsou na nic. Jestil máš tolik peněz, kolik píšeš, kup si Fischerky RCS, klasiky nebo na bruslení, podle toho, co chceš jezdit. Mezi běžkama jsou bezkonkurenční.

      0 0
    • norman  

      Fischer RC4 Race SC loňský model, v Hervisu by se ti mohlo povést je koupit ve výprodeji kolem 10 tisíc ( mě se to povedlo loni).

      0 0
      • norman  

        … P.S. : Jo, a kdyby ti nebylo líto něco přitlačit, tak Lusti dle libosti, lusti.cz/Lusti-red/.. V setu s Vistem za jedinečnou cenu, čistokrevný sendviče s titanalem.

        0 0
        • Fana.A  

          Ty Fišery se mě začínají líbit čím dál více.Taky je všude celkem vychvalují.U Lusti nechápu proč je set drahej – jako dvoje lyže. To je to vázání tak super? Taky jsem je ještě neviděl na vlastní oči.Příjde mě z těch obrázků, že nemají ničím chráněné špičky lyží.Příští týden pojedu do Žacléře, kde je vyrábějí, tak buduc chytřejší.

          0 0
          • norman  

            Přesně.Vist je Vist, o desce nemluvě.

            0 0
          • jonys  

            Ty Fischery mám taky v hledáčku.Jenže který-těch RC4 je několik typů…tady je vidím i za 9: zbozi.seznam.cz/se­archScreen?q=fis­cher Dej mi odkaz na nějakou recenzi,prosím.Dík.

            0 0
            • norman  

              Specifikoval jsem to naprosto přesně : RC4 Race SC ( SC = zkratka slalomcarver).

              0 0
          • Jenda  

            na co chranenou spicku? pokud nejezdic v tycich tak to neni treba a navic kdyz se neco pomrvi Lustinec to bez problemu opravi. Jinak Vist je dobrej a drahej ale neni problem dat na ty lyze jakykoli vazani a desku – treba i bazarovy – si kup nejaky jety skoro zniceny lyze s dobru deskou s vazanim a mas to:-)

            0 0
    • goofy  

      Kdyby jsi byl vyzsi, tak sem nasel Voelkle Supersport5, za velmi peknou cenu…

      www.lyze-skialp.cz/?…

      0 0
    • wendak  

      www.bradsky.cz/index.php?… zkus tyhla

      0 0
    • Fana.A  

      Tak jdu v pátek pro lyže a stále nemám ještě úplně jasno.Zatím vedou Heady buď 800, nebo možná Supershape Speed. Dále Fischer RC 4 race SC, nebo Fölkl Unlimited AC 3.Obejdu tři prodejny a potom už to nechám asi jenom na ceně a umění prodavače vychválit ony lyže.Lusti mají nějaké problémy s dodávkama materiálu z Rakouska tak ty padly.

      0 0
    • wertigo  

      Ahojte, rad bych vyuzil tohle vlakno a nezakladal dasli. Mam dotaz:

      Rad bych koupil lyze Lyže Völkl Unlimited AC 3 (Rail) rok 05/06. Maji je ted v obchode za 3500,– + 2.500,– vazani Marker, takze 6.000 komplet. Merim 196cm, vahu tipuju 100kg vcetne lyzaku. Mam vybrane nejvetsi co jsou k dostani 184cm.

      a ted dotazy:

      • jestli nejsou na me ty lyze kratke
      • jestli je pri me vaze hnedka neproslapnu
      • pisou kategorii Allmountain, rad bych je jezdil na nasich ne moc upravenych sjezdovkach tak i v Alpach
      • povazuju se za sportovniho pokrocileho lyzare, kratsi oblouk a muldy mi vyhovuji, delsi oblouk jen v Alpach, jezdim klasicky smykany oblouk

      Co vy na to, doporucite je ? www.orlita.zlin.cz/voelkl.htm

      0 0
    • Matony  

      www.freeport.cz/…-8s-oversize

      Já tam koupil 9Ska za ty samý peníze model 05/06

      0 0
    • pasek  

      eshop.skiservis­.cz/K2/Lyze-K2-Comanche-4-Com-vazani-M2–10–0–06–07_g1401.html ja sem mel minulej rok puceny(nevim proc dyz jezdim hafo jare na hory este nemam lyze:-) tyhle a sou uplne skveli letos si je budu kupovat :-D

      0 0
    • DAWE25  

      LUSTI. Podívej se na www.lusti.cz

      0 0
    • dieegoo  

      Tak, abych nezakládal další dred…

      Ježíšek by mi letos mohl donýst nový lyže, teď se vozím na nějakých Atomikách s r=17m a rád bych něco „točivějšího a hravějšího“. Koukám po starším modelu Atomic SL9 s r=12m. Nejezdíte je někdo čirou náhodou? Nebo poraďte jinou alternativu v téhle cenové relaci (8 tisic)..

      0 0
      • MirkoCarver  

        Lusti, viz carv.cz .Sendvičové slalomky za 7500 kč.

        0 0
      • norman  

        Lušťovky jsou v pohodě, SL9 nepochybně taky. Ale pokud jsou Atomicy SL9 za takovou cenu v setu s vázáním, tak věz, že Lusti za 7500,– je cena holý lyže.Jinak za 8000,– + by se dala možná sehnat ještě loňská Fischer RC4 Race SC, taky dobrá a hravá lyže. Dřevěnýho jádra (viz komentář níž – pokud bude, Atomiců se to netýká ) se z hlediska chování lyže neboj, tuhost určují zcela jiné konstrukční prvky.

        0 0
        • fcelak.majak  

          Temer uzasle ziram, jak se snazis nekoho, kdo lyzarskym zrejme technologiim ne zcela hovi, zmast naprosto neuveritelnym vymyslem. Aniz bych hodlal jakkoliv dale pokracovat v polemikach, doporucoval bych ti, jako byvaly zavodni a stale jeste aktivni sportovni lyzar, nastudovat neco malo o to, jak maji jake materialy vliv na tuhost lyze, ano? Jen ve zkratce, abych nezabiral misto: pena, drevo, drevo/laminat, drevo/titanal, drevo/carbon, ruzne sedvincove konstrukce, zahrnujici kombinace dreva, titanalu, carbonu, atd. – priblizne poradi od nejmekcich k nejtvrdsim technologiim. Takze prosim, drive, nez nekomu budes davat „moudre“ rady, dej si alespon tu praci a treba se podivej po netu, kdyz uz nevis, o cem pises, ano? Dekuji. Zaverem za sebe bych rad rekl, ze tazatel neuvedl svoji hmotnost, sve zkusenosti v oblasti lyzarskeho sportu, preferovane povrchy a co od lyzi ocekava, coz jsou z hlediska vyberu lyzi klicove parametry. Urcite bych mu nedoporucil znacku Voelkel, ktera ma zname trable s tuhosti lyzi, diky cemuz jsou casto proslapovany. Y­arda.

          0 0
          • Jenda  

            no tak drevo v lyzi plni spis nez nosnou funkci funkci tlumice. Tuhost lyze, zejmena torzni je, je dana spis „oplechovanim“. Jinak mekka lyze ani tak neznamena ze se proslapne (to jde i se supertuhejma sendvicovkama akorat ze tam je sance to narovnat) ale hlavne se jedna o torzni tuhost a ta je o volkelu celkem slusna navic jejich tvanlivost je skutecne lepsi nez nez u bezne produkce atomiku. Jinak ty Lusti v pomeru vykon cena nemaji vetsinou konkurenci ani pri velkych slevach „komercnich“ lyzi. jediny co se jim snad vyrovnalo bylo kdyz Rossignol vyprodaval zavodni sendvicovy slalomky za 10kkc :-)

            0 0
          • norman  

            Jsem rád, ty agresivní neurotiku, že jsi svým příspěvkem potvrdil můj komentář. Dřevo je jen JEDNÍM Z PRVKŮ, které mají vliv na tuhost lyže. O konstrukci lyží toho vím jako ( nebudu se tady vytahovat tím že jako bývalý …) dost, abych se právě ohledem na to, že neudal prakticky žádný z parametrů podle kterých by bylo možné pro něj vybrat lyže, nezabýval padesátiřádkovými analýzami co potřebuje a co ne. BTW, mohl bys mi prozradit, jaké dřevo je ukryto v betaprofilu Atomiců SL9 ?

            0 0
            • JSt  

              nejakej gumovnik? :-)

              0 0
              • Jenda  

                spatne – vypln tvori prava morska pena:-) me pobavilo kdyz jsem kdysi videl dokument o Hermanu Maierovi a jak sla rakouska repre na trenink, vsichni pres rameno bily sendvicovky no a po treninku bylo oficialni foceni a uz meli v rukou krasny cerveny profilovany Beta race :-)

                0 0
          • Fana.A  

            Přidám troškou do mlýna. Lyže jsem kupoval letos v lednu a byly to zrovna Voelkly Supersport S4. V letošní nabídce už sice myslím nejsou, ale spokojenost maximální.Vážím 80 kilo, lyže jsem bral 168 cm s radiusem 14,6 m. Měl jsem trochu strach, aby lyže nebyly moc točivé, ale teď bych bral radius klidně o něco menší.S tuhostí žádný problém. Nejsem ale žádný závodník, ani specialista na lyže.Přeju dobrej výběr a potom se pochlub.

            0 0
          • dieegoo  

            Zdravim, tak abych napravil chyby.. Hmotnost 78–80kg, jezdní styl bych popsal asi jako poměrně svižnou razantnější jízdou výhradně po hranách na upravených sjezdovkách (jasně, odpoledne už to s tou úpravou tak slavný nebejvá). Jak už jsem psal, chtěl bych zkusit lyže pro kratší oblouk než mám teď, prostě něco víc točivějšího.

            0 0
            • norman  

              Zúčastni se nějaké testovací akce, nebo si pár kousků půjči po půjčovnách a známých, věnuj tomu třeba jednu sezonu, a pak teprve kupuj lyže. To je podle mě nejrozumější řešení kterým předejdeš pozdějším rozpakům.

              0 0
            • bizzon  

              Z mojí vlastní zkušenosti – SL 9 jsou výborné na sportovní až závodní carvin. jízdu. Je to odladěná slalomka ale odpoledne se zhoršující se sjezdovkou se moc nesvezeš. Je až nepříjemné jak kope a održet nohy v klidu je téměř nemožné. Z tohoto důvodu jsem přešel na Metrony 10. Krátký nekompromisní oblouk udrží také a odpolední boule zdolávají s naprostou lehkostí. Vyzkoušej – já tomu také nevěřil.

              0 0
    • fcelak.majak  

      Zkus Blizzard CMX Pro IQ/IQ 4.12, sice jsou to ponekud narocnejsi lyze pro lidi, co znaji (cituji: „…Vlajková loď značky Blizzard, široký střed, radikální krojení, magneziové výztuhy okolo dřevěného jádra. Lyže pro experty, která je vhodná na všechny oblouky, na upravenou i neupravenou sjezdovku. Radius 15,5 m/166 cm, vazani DIN 4–12…“), nicmene pokud zadas drevo za kazdou cenu, pak tato prkna ti poradne namlati, natriskaji ti cele telo, neodpusti ti zadnou chybu, daji ti do tela a jen za predpokladu, ze znas taje karvovani, nebojis se extremnich naklonu, k nimz ti dopomahaji vysokokominove boty s brutalnim sklonem kominu, mas nezbytnou silu v nozkach a nebojis se jezdit po vnitrni lyzi s extremne odlehcenou, ba az zvednutou vnejsi lyzi, uzijes si jejich nespoutane dravosti a divokosti. A lze je mit za 11.193,– Kc. Nicmene pokud nejsi prilis zdatnym lyzarem, drevenemu jadru se s klidem vyhni, nauc se poradne zvladat penove jadro a prsezonu si porid dreva nebo titanova pouzdra, kdyz uz nedas jinak. Na drevech si moc neodpocines, na tech se lyzuje, nevozis se, ale makas a zazivas neuveritelny napor adrenalinu. Yarda.

      0 0
    • faky  

      Jaké sjezdové lyže by jste doporučili pro začátečníka výška 1,87 váha 100kg. Díky

      0 0
    • kleinis  

      Omlouvam se, ale musim se trochu smat…zajdete do nejaky prodejny kde se lyze prodavaj (ale nejaky lepsi ne do retezcu) a tam vam poradi! Ja v tomhle delam uz hodne dlouho, schvalne nebudu psat kde, aby nekdo nerekl ze si delam reklamu, ale urcite je to lepsi! Protoze bych vubec treba nerekl ze SX:9 od lonska je rekreacni lyze…atd. ;-)

      0 0
      • norman  

        Pokud s nima nejsi kámoš, tak naprosto nejhorší postup. Pořád hrozí, že ti doporučí to, co potřebujou prodat . Možná to tak neděláš ty ani řada jiných, ale spousta prodejců určitě. To mu radši napiš ať zajde příno za tebou. V tomhle se běžnej krám , bohužel, neliší od Hervísu.

        0 0
    • pit  

      Tak ja som vcera zakupil FISCHER RC4 RACE SC (s viazanim) za 10.990,–Sk. Mam 180cm/72kg…zobral som dlzku 165cm.Lyzujem tak priemer+, dufam ze to bude dobra volba. Doteraz som jazdil zjazdaky,ale chcem sa venovat viac slalomu, tak uvidim…

      0 0
    • ddd - andy  

      Hele zas a znova – bazar nejvic! Za litr lyze co stojej 20 (konkretne Stockli GS) atd! Momentalne mam doma asi 7paru ruznejch typu – jak jsem psal vyse presne podle toho jakej styl mam chut jezdit.. :-)

      0 0
      • DAWE25  

        A neměl bys nějaký 165cm?

        0 0
        • ddd - andy  

          eSka 720 – coz jsou twiny, ale to asi nechces, co? Ale ani nevim jestli bych se jich chtel zbavit. Jsou lehounky meky – pata spicka. Na zabradli akorat a hlavne mam napevno vazko – bez podlozek – primo do lyze a na stred. Proste na kazdej typ jezdeni jedny lyze (teda na FR troje :-) ) a o to se nechci ochudit. Stejne jako u kola.. ;-)

          (ps:mala reklama na Happysport na Kulataku – tam si rozhodne vyberes)

          0 0
    • Oakey  

      Zkus se poohlídnout po Salomonech X-Wing, dost dobrý lyže za slušný peníze. Anebo nějaký Sporteny s dřevěnym jádrem. Nebo ještě zkus Lusti, český malosériový lyže s vynikajícim poměrem cena/kvalita, ale spíš orientovaný na sportovní lyžaře.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.