• vili

    Zdravím, potřeboval bych pozjišťovat nějaké praktické info o těchto brýlích. Zajímá mě zejména jak jsou na tom rozměrově a jaká v nich vozíte skla a také celkové vaše dojmy z nich. Konkrétně mě zajímají modely a-frame, o-frame a wisdom. Máte někdo model s označením XS? O kolik je menší než standart? Chtěl bych koupit pro sebe i pro přítelkyni, proto ty rozměry. A jak jsou na tom s odolností? Protože teď mám bolle a stačilo zevnitř utřít čistícím pytlíkem a stejnak už jsou šrámy na sklech. Díky

    0 0
    • přišlapávač  

      mam a-frame se skly G30 a nemuzu si je vynachvalit. Perfektni prokreslovani terenu i pri snizene vidielnosti, daji se v pohode vozit i kdyz je slunicko. Mely by pasovat do vetsiny helem- ja mam Bollé a padnou tam jak ulitý. za tři roky používání jen malý šrám, protže jsem je měl na helmě a narazil s nimi na viko od kufru auta, jinak jsou jako nový.

      0 0
      • přišlapávač  

        jo a vnitrek i vnejsek skla utiram jen tim sackem nebo kusem latky/ kuze co je integrovana v bunde a nic se nerosi ani neposkodilo :-)

        0 0
        • alinceb  

          To je zajímavý. I na stránkách Oakley psali, že se nesmí utírat, ale pouze nechat vyschnout. Já bych to po špatné zkušenosti teda neriskoval…

          0 0
          • vili  

            taky sem si říkal, že to bude v pohodě tak sem utřel bollečka utěrkou od oakley a ejhle, vevnitř je několik škrkanců :-(

            0 0
    • alinceb  

      Mám Oakley Wisdom Blue Iridium a přítelkyně má A-frame H.I. Persimmon.

      Moje zkušenosti jsou vesměs dobré, ale…:) Wisdomy mají hodně úzký rámeček a na mém (širším) obličeji nejsou úplně příjemné (ve srovnání s druhými brýlemi Spy Omega) – mám klasiku, ne žádné XS nebo Asian Fit. Skla Blue Iridium jsou bomba. Dají se vozit pořád. V mlze rozjasňují a na slunku rozumně tlumí světlo, takže není třeba mhouřit oči. Povrch prokreslují perfektně – lepší skla jsem neměl. Co se týče odolnosti, tak je to ale špatný. Do brýlí se za žádných okolností NESMÍ NIČÍM SÁHNOUT. Uvnitř je nastříkaný nějaký antifog film a jakmile ho rozmažeš, máš nenávratně po skle. Na Pradědu sem nedotočil beko a měl sem plné brýle sněhu, tak sem si je vytřel hadříkem a mám ve skle permanentní mlhu…:( Z vnějšku je sklo ok – běžným otíráním hadříkem ho jen tak nepoškodíš (jako třeba moje Arnette). Jinak blue iridium nejvíc cool vnější zrcadlení, co jsem kdy viděl. Do mojí hardhatky Bern mi Wisdomy moc nesedí, ale to záleží, jek jsou udělané třmínky upevnění gumy (jsou 2 provedení). Do helmy jsou prý mnohem lepší Crowbar nebo Splice.

      Přítulce jsem dal ty A-frame. Pochvaluje si hlavně velké sklo s perfektním periferním výhledem a že je přes ně vidět dobře i směrem dolů (občas si kontroluje pod sebou prkno) – to jí třeba vadí na jejich druhých brýlích Anon Majestic, které mají sklo o poznání menší. H.I. Persimmon je spíš rozjasňovací sklo, ale za slunečného dne se s ním dá taky úplně v pohodě jezdit. Do její hardhatky sedí dobře.

      PS: Kdybys věděl, kde by se daly za rozumné peníze pořídit náhradní skla Wisdom Blue Iridium, tak mi dej pls vědět…:)

      0 0
      • alinceb  

        Když mi dáš přes vánoční prázdniny vědět, tak bych ti mohl oboje po novém roce přivézt do Brna na vyzkoušení…;)

        0 0
        • vili  

          ok, to by možná nebylo úplně špatný :-). Díky, kdyžtak se ozvu. Btw mám na kolo atd m-frame s blue iridium a rozhodně rozjasňovací nejsou…to mají ty skla na lyže a do slunečních brýlí jiný vlastnosti?

          0 0
          • alinceb  

            Jakože vyloženě rozjasňovací nejsou, ale v mírné mlze se dají v pohodě. Jsou hodně univerzální…Když si vezmu Spy Omega, kde mám tmavý zrcadla, tak v mlze nebo v podvečer už skoro nic nevidim – o nějakým rozeznávání nerovností na sněhu ani nemluvě…Wisdomy se dají ale vozit bez problémů celý den.

            Ty brýle na kolo mají jednoduché nebo dvojité sklo? Nemlží se? Nebo netestoval si je na lyžích? Uvažuju, že odříznu vnitřní sklo z těch Wisdomů a budu vozit jen jednoduché…s tou mlhou se nedá jezdit…:(

            0 0
            • vili  

              :-) ty m-framy mají samozřejmě sklo jednoduché, na lyžích už jsem je měl mockrát, ale jen do jasných dnů, tam byly ideální. Jak se zatáhlo tak jsem bral klasický oranžový lyžařský.

              0 0
          • vili  

            Tak změna, říkal jsem si že to nějak nesedí. Na m-framech mám ice-iridium. Tedy výrazně tmavší…

            0 0
      • vili  

        btw ten čistící set od oakley jsi nezkoušel?

        0 0
        • alinceb  

          Jaký set? Nemáš ho doma? Klidně bych ho zkusil, jestli to nepomůže, ale dávat do toho peníze naslepo se mi nechce. To už bych si radši objednal nové sklo…

          0 0
          • vili  

            No nemám, na aukru je cca za 300, jinak CRC. Jestli budu kupovat ty brýle tak ho vezmu taky, ale to bude až někdy leden/unor.

            0 0
          • vili  

            Když už to někdo vykopal, tak čistící set už mám. Takže až budeš mít cestu do Brna, můžeš zkusit vyčistit tu mlhu…

            0 0
      • Jenda  

        hele ty co mas na fotce jsou jednoskla? I podle toho jak popisujes mlzeni a podle der bych to tak nejak hadal? Protoze rejpnu si ale nechapu proc vozit bozsky Oooocka s jednim sklem kdyz se za stejny nebo nizsi prachy daj senat kvalitni bejle s dvojsklem ktery se v drtivy vetsine pripadu nemlzej i bez nejakejch nestriku :-)

        0 0
        • alinceb  

          Ty co mám jsou samozřejmě dvojskla (jako všechny lyžařské/snb modely od Oakley), ale vnitřní sklo má nějakou spešl úpravu a tu jsem právě podělal tím hadrem. Sklo se nemlží, ale ten nástřik vytvořil na skle šmouhy, takže sklo působí jakoby zamlžené…:(

          Btw. nemám jen ty Wisdomy, ale ještě Spy Omega Dave Crichton Pro Model, Arnette Series One a nějaké obyč Blizzardy do mlhy…a stejně jsou ty Oakley optikou někde úplně jinde…

          0 0
    • Huugo  

      Dva roky jsem jezdil s Oakley Wisdom (skla H.I. Persimmon). Perfektní brýle, který mě naprosto přesně sedli do helmy (Giro Encore 2). Nemůžu si na ně stěžovat… ale letos jsem je vyměnil za Oakley Crowbar a musím říct, že to je ještě o kus lepší. Podle mého subjektivního názoru mají líp udělaný skla (líp v nich vidítě do stran/pod sebe/…) a další pro mě důležitý faktor je jejich design :-) Podle mě, ale neuděláš chybu s žádnými Oakley brýlemi…

      0 0
      • vili  

        Takže myslíš že ty crowbary jsou výrazně větší než wisdom? Nemůžete někdo porovnat velikostně ty wisdomy s o-frame?

        0 0
        • Huugo  

          Pro mě to je dost velký rozdíl mezi Crowbar x Wisdom, ale už ti to nemůžu porovnat (doma už mám jen crowbary). Jinak jesli chceš od Oakley největší skla, tak si kup Oakley Splice. Chtěl jsem si je koupit, ale cenově vychází o dost víc než ty Crowbar.

          0 0
          • vili  

            nn, právě že spíš řeším menší. Pro sebe nejspíš wisdom a pro přítulku právě zatím nevím …

            0 0
            • alinceb  

              Přítulce vezmi M-frame nebo Stockholm. Moje má hodně úzký obličej a ty M-frame má nejradši…;) Jinak i Wisdomy jsou dost úzké…ideálně si to vyzkoušet (myslím, že Oakley mají v Olympii v Oneill/Oxbow…)

              0 0
      • drbo  

        zrovna zvazuju Splice, nicmene trochu bojuju se sklama a to tak ze nevim. potreboval bych od nekoho zkuseneho poradit. dik

        0 0
        • Huugo  

          Záleží do jakých podmínek je chceš. Jesli chceš mít univerzální skla nebo jsi ochotnej si připlatit a skla měnit podle podmínek, který zrovna budou. Tady hodně malý přehled : univerzální skla – persimmon , do slunečných dní – např. fire iridium , do špatných světelných podmínek – Ruby Clear … jinak tady máš kdyžtak pěkný přehled všech skle, co dělají : http://www.oakley.com/…y/lens-tints

          0 0
          • drbo  

            chtel bych si koupit jako primarni sklo Fire Iridium,jako sekundarni H.I. YELLOW IRIDIUM (do spatny viditelnosti) – timhle si ale nejsem vubec jistej, obzvlast kdyz si napsal Ruby Clear :-).

            0 0
            • alinceb  

              IMHO je lepší mít dvoje brýle. Kup si fire iridium a do mlhy nějaké obyčejné rozjasňovací brýle. Té mlhy na horách zas tolik nebývá a měnění skel je dost opruz, kor u Oakley. Když budeš čekat mlhu, tak si vezmeš druhé brýle do náprsní kapsy a no problem…;)

              0 0
              • drbo  

                taky varianta. nicmene zatim jsem nastavenej na druhy sklo do sracek/sera k ockam :-)

                0 0
                • alinceb  

                  No když si nenecháš poradit…:) Když jedem skákat někam na BC do prašanu, tak si někdy beru i čtvery brýle. Už jen kvůli tomu, že když to zapíchnu do prachu, tak nemusim nic čistit, jen vezmu jiné brýle a lítám dál…:)

                  0 0
                  • drbo  

                    necham ale spis s tim druhym sklem :-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      Už tě vidím, jak v nebo a sněžení na svahu měníš zmrzlýma rukama skla. To je ale každého volba…;)

                      0 0
                      • drbo  

                        na to kaslu, ani bych ho nebral na svah. nepocitam s variantou ze se poco posere v prubehu dne ;-).

                        jaky ocko sklo teda pouzivas do zatezenejch sracek ?

                        0 0
                        • alinceb  

                          Do sraček óčka nemám, ale viděl bych to na H.I. persimmon. V brýlích do sraček mám oranžová obyč rozjasňovací skla, ty persimmon jsou něco podobného…:)

                          0 0
                          • alinceb  

                            Ještě kdysi sem měl brýle Salice s růžovýma sklama a to bylo v mlze jak když vysvitne slunko…:)

                            0 0
                            • drbo  

                              H.I. Persimmon maji propustnost svetla 63

                              H.I. Yellow Iridium maji propustnost svetla 81 a uz zadnou ochranu, laicky mi prijde ze tyhle skla jsou do vetsi tmy

                              0 0
                              • alinceb  

                                Jestli chceš Iridia, tak prosim. Mě by u nich, jako u druhých skel, dost odradila vysoká cena…

                                0 0
                        • Huugo  

                          Pokud chceš Oakley a chceš jen jedny skla, tak já osobně bych šel do Persimmon nebo do těch už zmiňovanejch H.I.persimmon. Z mí vlastní zkušenosti – když svítí slunce, tak je to v nich naprosto v pohodě, a když je zataženo, tak docela rozjasňují. Pro mě ideální skla :-)

                          0 0
                          • drbo  

                            nemam problem s dvouma sklama :-)

                            0 0
                            • Huugo  

                              Tak to pak není problém.. Přehled těch jejich skel jsem ti už poslal, takže můžeš vybírat :-)

                              0 0
                              • drbo  

                                no dal bych na radu nekoho kdo ma s tema sklama zkusenosti ;-)

                                0 0
                                • Huugo  

                                  Chápu… s tím ti už ale bohužel neporadím. Měl jsem od nich vlastně jenom 3 (nebo 4) skla. Třeba se ale najde někdo znalej a napíše ti co je dobrý :)

                                  0 0
                          • alinceb  

                            Ale na pózování to není úplně to pravé…takové blue/gold/fire/pink iridium, to je něco pro pózery, jako sem já…:D

                            0 0
                            • Huugo  

                              Tak na tohle jsou určitě lepší, ale já se radši smířím s těma „obyč“ sklama a budu pořád jezdit v jedněch, protože si nedovedu představit, že bych svoje O vyměnil za nějaké jiné brýle :)

                              0 0
              • Huugo  

                Výměna skel u crowbar mě teda osobně nepříde nějak děsivá… za chvíli je máš vyměněný. Tvoje varianta není taky vůbec špatná … jen na to mít ty peníze :D Dvoje O už lezou slušně do peněz…

                0 0
                • alinceb  

                  Však já nemluvim o dvou óčkách…Já mám do mlhy a bordelu obyčejné Blizzardy za 900. Krom oranžových skel jsou tvarově dost podobné Oakley L-frame a jsou takové „gumové“, takže mi v náprsní kapse nevadí. Ale já sem divnej. Rukavice vozím výhradně jen pipovky a v kapse mám pro jistotu druhé náhradní…:)

                  0 0
    • krabica  

      Trochu se tu vecpu. Máte zkušenosti s brýlemi Smith? Mám spadeno na Smith Phenom Heritage Green Tartan a nevím jaké skla zvolit…

      0 0
    • AlenaVal  

      Tyto brýle neznám, pro mě jsou jednoznačnou volbou http://www.uvexstore.cz/…e-bryle-Uvex

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.