Loupnutí v pozici 00:10 - nekde od stredu?

36 nepřečtených
  • cash

    Cus všichni , nevím si rady – nejsem odborník ,spíš uživatel:-)Mám tenhle problém – Spešl Epic Expert ( carbon ) , kolo skoro nové , najeto cca 1000km .Při šlapání do kopce jakoby od pravé nohy ,lupnutí v pozici nohy 00:10 , takže nahoře , po rovině klid. Hodně podobné jako lupnutí od sedlovky,či sedla ,ale dělá to i ve stoje.Po rovině dobrý .Pouze při záběru do kopce ,kolo 2× v servisu , vše vyčištěno ,dotaženo …???Je to zlo,ne že by to některak vadilo jízdě ,ale se… mne to .Dik za jakou koliv radu či nápad.Moc díkes Milan

    0 0
    • Pavel  

      http://www.bike-forum.cz/…a-pomoc.html

      Mne to taky „pravidelně“ cvakalo (ale jen při „jisté“ síle šlapání; např. ze sedla bylo tich) – byly to lehce povolené kliky (měly prostě „vangl“).

      Jinak to může být „cokoliv“. Např. jednou jsem lovil záhadné pazvuky dva týdny, než jsem došel na to, že mám povolený košík na bidon…

      0 0
    • pekl024  

      Tento týden mi měnili středové ložisko , stejný problém.

      0 0
    • cash  

      Ahoj všichni , dík za rady ,vše odzkoušeno , vše projito , povoleno, znovu nasazeno .Počínaje sedlovkou, sedlem,přes držák bidonu,bofdeny, dotažení zadní osy kola, vyčištění středu …, no prostě uplně všechno. Nový poznatek – lupnutí až cca až po 2O km jízdy, horní pozice a při zatlačení pravého kolene k rámu – tím jde ten zvuk dobře vyvolat.Poslední pokus ??? – VÝMĚNA STŘEDOVÉHO LOŽISKA AČ MÁ KOLO NAJETO SOTVA 2TIS.KM ???

      0 0
      • standajanu  

        A nejsou to kufry? Mě takhle cvakaly/vrzaly Looky. Pomohla výměna šedejch za černý (menší vůle do stran).

        0 0
        • cash  

          Ahoj , kufry a pedály nové – vyměněno – dotaženo ,řádně namazané zavity :-(. Já už fakt zkusil uplně všechno – dneska fakt cca 20km klid až zase potom Myslele jsem,že fakt od sedlovky nebo ližin – protože to podpoří to zatlačení stehnem do sedačky , ale sedlovka a sedlo nové – alespoň byl důvod osadit komponenty o třídu výše :-) .To loupnutí je pořád ve stejný pozici – pravá noha v pozici 00:1O a fakt na milimetr .Myslel jsem spojka řetezu , ale není možné – lupnutí pokaždé ve stejné pozici a spojka toto místo míjí až cca po třech potočení kliky kolem osy …

          0 0
          • mr.ricardo  

            tak to bude koleno

            0 0
          • sharkeeCZ  

            a špice, špice dotahovals a kontrolovals?

            0 0
          • iron.hide  

            ja mam tiez spesl epic expert carbon a tiez mam podobne praskanie a to uz asi po mesiaci, ked som vymenil pressfit za novy. aj mne to vacsinou praska len pri jazde do kopca.

            ked si tak spominam, tak bez praskania to vydrzalo mozno nejakych prvych 150–200 km. pressfit je zlo. je vhodny akurat tak iba do suchych podmienok bez blata. inak sa tam velmi rychlo dostanu zrnka piesku a je konec, ani rozobrat sa to neda :(

            ten stary aj novy pressfit bol obycajny plastovy shimano

            http://www.kupkolo.cz/…-42a_z93626/

            takze mozno to je smejd a treba kupit nieco kvalitnejsie a drahsie.

            0 0
            • iron.hide  

              este som zabudol napisat, ze ten stary pressfit som vyhodil kvoli tomu, lebo sa mi vyvaklal. a to uz len po roku jazdy v terene.

              :(

              0 0
    • Petr78  

      Zkoušel jsi vyndat sedlovku a projet se bez ní?

      0 0
    • cespa  

      Mel jsem podobny problem a na meride mi to delal hak prehazky a na silnicce zase predni upinak…

      0 0
    • Vrci  

      Dělá to na obou převodnících a všech pastorcích? Můžou se pohybovat převodníky. Cvakala mi i dvojce pastorků pastorků na jednom unašeči, protože ten unašeč si vytlačil malou rýhu do ořechu.

      0 0
    • pasr  

      Zdravím,

      mám cannondale a ten stejný problém,třikrát v servisu,středová ložiska vyměněna,rozebráno a vyčištěno snad úplně vše a pořád bez změny,nikdo na to nepřišel,už zvažuji kolo hodit přímo k distributorovi.

      0 0
      • pasr  

        Tak a je po praskání a lupání,ochladilo se na 15stupňů a an vyjížďce byl klid,jak po pěšině,to je zajímavý…

        0 0
        • Pavel  

          Tak je to jasné. Skřítek zmrzl… :-D

          0 0
    • zzd426  

      známý s lupáním od středu bojoval snad rok, bylo to pořád hlasitější. nějaký domácí kutil rádoby servisák mu to prý vše rozdělal a vyčistil. pak si všiml že má prasklý rám ve svaru u sedlovky. nechal svařit, lupalo pořád. vždy když šlápnul. A stálo to znělo jako by lupalo ve středu. nakonec rozdělal hlavko, vyčistil, složil a bylo po lupání.

      0 0
    • cash  

      Jj klucí ,je to zlo ,jak to tu čtu asi beznadějná situace ,asi to holt neřešit, at si lupe:-),ještě zkusím podotahovat ty dráty … ,proč to nelupe pořád ??? Prvních cca 20km klid a nevyvolám to ani kdybych se přeskočil, pak už jen stačí lehce pravou nohu v horní úvrati zatlačit směrem na střed a je to tam :-):-):-)No asi si nikdy nepřestanu lámat hlavu :-)Ale díkes za každý nápad :-)

      0 0
      • Pavel  

        To bude ten skřítek na příšlap, co ho tam máš. Po 20 km mu dojde a pak už se jen třepe, kdy to konečně skončí.

        0 0
        • cash  

          :-):-):-) , jj tak jsem si dneska vlastně taky říkal při vyjíždce,že mi to vlastně ani moc nevadí – jen at lupe – hlevně,že jede s noblesou epica :-):-):-)

          0 0
      • BB  

        Měl jsem to podobně, první kilometry klid a pak to začalo. Nakonec to byla drobná prasklina v oblasti středového složení. Skoro neviditelné a asi vždy chvíli trvalo , než karbon povolil a ta vložka ve které je ložisko se začala pohybovat.

        0 0
        • cash  

          Reakce od BB – kde hledat prasklinu ??? Při vyndání celého středového složení a ložiska ,nebo nekde přímo venku ???Musela by tam bejt někde z výroby , vždyt to kolo je nové ??? Zkoumal jsem do detailu – jasně , nějaké to drobné poškrábání od spadlého řetězu do středu pod ochraným plíškem ,ale prasklina jako taková – není tam .Dneska při jízdě na cca 20km začalo :-) ,pak cca na 30 dal pokoj a až domu klid – tak si nemyslím, že prsklina – doufám :-) Jo ještě jsem nepsal – osazeno na Truvativ a kliky Sram ( ale to je asi jedno ???

          0 0
          • Pavel  

            Truvativ mi taky na „zimáku“ cvakal jako zběsilý a jednoho dne prostě nějak přestal, asi ten skřítek konečně chcípnul. Halt klub cvakajících truvatistů… :-/

            http://www.bike-forum.cz/…/227118.html

            http://www.bike-forum.cz/…vatistu.html

            0 0
          • BB  

            Na kraji asi tak 3mm , přesně v místě, kde je do rámu zalisované miska pro ložisko . Když se z rány vytlačilo ložisko i miska, tak to bylo vidět, že je to skrz. A byl to úplně nový rám. Asi o kapku větší miska a při zalistování to prasklo.

            0 0
      • iron.hide  

        ja mam update. uz mi to lupe aj na rovine, stacilo ze trochu fukal protivietor.

        myslim ze mozem cely pressfit vyhodit :( pritom ma len nieco vyse mesiac a asi 500–700 km v terene. Asi musim kupit nieco kvalitnejsie, ale vobec neviem co. A ci to vobec pomoze

        0 0
        • cash  

          Kucí :-) ,tak jak to tady všechno čtu – to je teda konec :-):-):-) Končím s hledáním – budu jezdit, jezdit, jezdit :-)Zas tak hrozný to není a uvidíme co se bude dít dál . Kur.. , kdyby cena tech kol byla pár korun ,ale stojí to batoh a ještě v tom lupe :-):-):-)

          0 0
          • iron.hide  

            no ved to, sere ma ze karbonovy epic mi lupe jak dedeckova hrdzava liberta :( otrieskal by som im ten pressfit o hlavu.

            najhorsie je ze nikto nevie poradit co s tym. uz som o tom tu na fore pisal viackrat a nikto nic nevie, len jeden mi minule napisal, ze si mam na to zvyknut :/

            0 0
            • cash  

              No jo ,nevšímat si toho dokažem chvíli,pak si uvědomíš,že jezdíš na kole který má hodnotu Octvie :-):-):-) a je to tu znova ,zase přemýšlíš ,laboruješ zkoumáš – tobě to lupe pořád ??? Ve stejné uvrati ??? Kur.. to se musí vypátrat , není přeci možný jak kluci píšou , nějaká prasklina rámu – vždyt to kolo znám, vím jak se k němu chovám a sakra vždyt to nemá nic najeto – muj předešlej Scott spark – carbon měl najeto 30tisíc a ani nelupnul.Je pravda teda,že lupací problém má tady spousta lidí – no nedivím se , že je to sere , např. pasr ( odkaz ) na Cannondale :-( – viz . výše

              0 0
    • gejba  

      Já jsem měl stejný problém na Intense. Byl jsem z toho hodně nešťastnej. V servisech chtěli vyměňovat kde co za majlant. Kamoš vzal olej ve spreji, prostřikal všechny čepy zadního odpružení a už půl roku po lupání ani památky.

      0 0
      • cash  

        Všechno prostříkáno ,uložení, čepy – zadní stavba – všechno ,bofdeny :-):-):-) Vyměním středové ložisko a pressfit jak píše iron.hide. – poslední pokus :-) Pak nechávám lupat a aspoň když mi ho šlohnou ,mám dvě identifikace .vč a lupnutí v místě a za podmínek které znám jenom já :-):-):-)

        0 0
        • kíto  

          Zdar, podobný problém, tedy lupání, rupnutí, prasknutí a pod., jsem řešil u svých dvou kol a vždy odstraněno po výměně středu (že na původních bylo málo najeto jsem byl také překvapen). Nyní něco podobného řeším i u kola manželky a sázím, že to zase bude dělat středové složení, takže zase vyměnit. Je to opruz, ale co se dá dělat, s tím se nedá jezdit.

          0 0
          • pasr  

            Tak a je po praskání a lupání,ochladilo se na 15stupňů a na vyjížďce byl klid,jak po pěšině,to je zajímavý…

            0 0
            • cash  

              Neuvěřitelný :-) ,chlapi stejně nám asi nezbude nic jiného ,než si z toho dělat prdel:-):-):-)Cannondale taky dobrý , tak bez lupání brzo najaře a nebo pozdě napodzim – nee, dělám si srandu třeba už nezačne !!!

              0 0
              • pasr  

                Nebo začne něco novýho :-)

                0 0
                • Pavel  

                  Rozpadne se na trsátka? :)

                  0 0
    • cash  

      ROZŘEŠENÍ – ahoj všichni ,tak možná zas někomu napovím. Po všech možných i nemožných perepatiich , sedlovka, pedály, řetěž a prostě upppplllnnněěě všechno jsem udělal následovné a konečné rozhodnutí. Kompletní výměna středového složení včetně ložiska – ač vše bylo jak nové ,mělo najeto sotva 1tkm – v servisu kroutili hlavou, že jsem blázen a nemám to měnit – AVŠAK JSEM UDĚLAL DOBŘE – BYLA TO PŘÍČINA LOUPÁNÍ – viz. vše kolem toho výše.Muj záver je tento – je možné a jisté, že může lupat sedlovka, představec atd. Avšak toto loupnutí bylo vždy naprosto stejné – koho to zajímá – viz popis výše. A proto jsem to prostě udělal, ač všichni říkali, že to u nového kola není možné .A přece bylo – středové složení ( komplet ) je odpovědí na muj problém. Zatím ahoj a všem moc díky za pomoc a názory.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce