lisování misek hlavového složení

12 nepřečtených
  • Issusier

    Chtěl bych vás poprosit o radu. Při lisování misek hlavového složení do rámu, mám dosedací plochy namáznout trochou vazelíny nebo je nalisovat na sucho?

    Díky Pepa

    0 0
    • Markony  

      Mirně máznout možná srazit na miskách hranu, aby nechytly šponu

      0 0
    • Lister  

      Využiju téma.

      Skládal jsem klukovi nové kolo, rám přišel dneska, od prodejce jsem si rovnou nalisované hlavu, bohužel po vybalení jsem zjistil že dolní miska je už od pohledu nakřivo a při změření je tam stranový rozdíl cca 0.5mm – v pátek v podvečer je s tím už do servisu neletěl.

      Problém je že zítra máme odjíždět na dovolenou, bereme s sebou kola a rád bych vzal i tohle. Servis u nás v sobotu bez šance.

      Napadlo mě zkusit to nějak dolisovat pomocí krku vidlice. Samozřejmě bych vyndal ložiska a spodní konus na krku vidlice. Horní krytka hlávka je takový ten kónický typ, má docela macatou hranu a plochou hezky doléhá na horní misku – tady by neměl být problém. Nad to kupa podložek a klasická krytka představce. Spodní misku bych zkusil opřít prasácky rovnou a korunku vidlice – maximálně bych to zkusil něčím lehce vypodložit.

      Mohlo by to fungovat nebo nevydrží ježek? Nebo raději ještě ráno sehnat kus závitové tyče a velké podložky a zkusit to takhle?

      0 0
      • Cemik  

        Ježka urves na 100%

        0 0
        • Mr.Duck  

          To bych neřek, vydrží dost když není vymletej. Nicméně bych si ani nebyl jistej úspěchem, spíš bych vzal kus dřeva a kladivo než vidlici.

          Nebo dva kusy dřeva, závitovou tyč a trochu štěstí? Možná stáhnout 2 dřeva tyčí a pak tomu pomoct kladivem kdyby to nechtělo, to by mělo být dost bezpečný :)

          0 0
          • michomin  

            Také bych zkusil jako první možnost vyndat vidlici a misku dorazit kladivem přes kus dřeva.

            0 0
          • scota  

            Závitová tyč M10 + podložky a matky a kousek tvrdého dřeva to jistí ;-)

            0 0
      • Smazaný účet  

        Jestli je to křivé, protože to není dolisované, tak to může mít dva důvody. 1.Ten, co to montoval to z důvodu spěchu nebo nepozornosti nedolisoval, byť by to normálně šlo, a pak může pomoct i to kladivo a dřevo, ale lepší je ta závitová tyč.

        2. Není to dolisované proto, že tam ta miska šla od začátku křivě nebo je tam třeba špona nebo nějaká nerovnost a tady bych byl s pokračováním akce opatrný, protože to může v horším případě končit i poškozením hlavy rámu. Fotka by možná napověděla víc

        0 0
        • Mr.Duck  

          Good point!

          Mělo by to jít dolisovat relativně lehce. Kdyby to chtělo nějak extra mnoho síly, něco je špatně a něco by to mohlo odnést, ale aniž bych to měl v ruce to moc rozlišit nedokážu..

          0 0
          • Lister  

            Díky všem pánové za návrhy. Budu si to pamatovat. Naštěstí se našel hodný serviska, který mě neposlal do háje ani v sobotu.

            Musel vylisovat a znovu nalisovat, ale rám je v cajku.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.