• Páník

    Tak pristi tyden jedu na 5 dni na Lipno (Horni Plana) a chtel bych si s sebou vzit endurko…jenze je to CHKO, tak aby me nehnali z lesa holi. Chci se vydrapat na nejaky mistni kopce a pak si to strihnout dolu…ma to cenu, pripadne nejaky tipy. Dikes Gringos;)

    0 0
    • Nerd  

      Já byl ve Stožci před třemi týdny a dost jsem sakroval. Jak tam byly ty polomy, tak měli všude cedule, že se do lesa nesmí. Poněváč jsem ale skoro místní, tak jsem si z nich nic nedělal, protože vím že jsou tam jen proto aby se jim lidi nemotali pod harvestory a nakladače, či nekoukali co tam vlasně vyvádí :-)
      …ne vážně, aby jsi se svezl na enduru, budeš muset hodně nahoru a mám obavu že, na legálních trasách se moc nepovozíš. Je to tam všude spíš po vrstevnicích, dělaný pro sváteční cyklotůristy. Ale trail si najdeš všude :-D Pokud by ti nevadilo, že překročíš občas nějakej ten zákaz,… to začíná být jiný kafe :-) Nemyslím aby jsi drancoval přírodu, ale nechápu proč jsou tam zakázaný takový nádherný trasy, který jsou jako obslužný cesty a lesáci a ochranáři tam navíc jezdí autama.

      0 0
      • kesu  

        naprostej souhlas,pred nejakou dobou jsem tam jezdil a nikde cedule nebyly a ja je nevidim ani ted.

        0 0
      • Páník  

        jj,nechci to nekde rvat hlava nehlava. Proste si vyjet na kopec a po lesnich cestach nekam dolu…konec hranice CHKO mam cca 4 km od ubytka, tak neni problem se za ni presunout. Jen co jsem koukal do mapy, tak tam neni moc turistickeho znaceni a ty vyznacene lesni cesty asi taky nebudou moc smerodatny…to se to bude ztracet:)

        0 0
    • Nerd  

      Jezdil jsem tam na 150×150 zdvizích, ale já sem na to zvyklej a nejsem žádnej chrt. Spíš to vždycky rvu dvě hodiny někam na kopec, aby jsem se pár minut svezl dolů. :-)

      0 0
    • Pekáček  

      V CHKO jsem se kousek od Lipna mohl pohybovat jen po asfaltových cestách, jak byla odbočka a nebyl tam asfalt, automaticky tam byl zákaz vjezdu cyklistů. A byly to cesty dost široké se stopama od aut.

      0 0
      • Pekáček  

        Ještě jeden obrázek: dnes jsem si vyjel na Kleť, jedu dolů, teď nevím zda to byla modrá či zelená, vidím odbočka vlevo – zákaz vjezdu na kole. Jedu dál, za chvíli druhá odbočka vlevo – viz foto. Bez komentáře.

        0 0
        • Pavel  

          Pouhá póza pro fotografa! Kde je to kolo obalené blatem?!? Pošlu asi fotku svého, jak má vypadat kolo, které projelo takovým úsekem! :-D

          0 0
        • Páník  

          …ja si myslim, ze ti lesaci musi mit nejaky sesty smysl, pac jezdi do lesa s lakatosem zasadne, kdyz poradne naprsi:)

          …tohle je fakt moc

          0 0
          • goofy  

            A jako co nadelas? Kdyz je na rade nejaky usek a zaprsi (na horach prsi imrvere), tak si reknou: Chlapi padla, mame tyden volno a snad pristi tyden o bude dobry…

            0 0
      • pepek  

        No to vypadá, že se to od těch rakušáků pomalu dostává i k nám. Asi je to epidemie :-(

        0 0
      • madcat  

        to naprosto nechápu, a les má potom svoji rekreační funkci plnit jak??

        0 0
    • Pavel  

      NE! A teď už ano, pane Lorenz? Teď už jo! A NEHOUPAT!

      0 0
    • Smazaný účet  

      osobne bych teda neprudil. pokud je tam zakaz vjezdu, tak je tam zakaz vjezdu. jinac jen nahravas snaham vyhnat cyklisty na silnice a zakazat vjezd do lesa uplne

      0 0
      • Smazaný účet  

        mimo chko se o tom da polemizovat, ale v chko jen kam me pusti (i kdyz to muze byt kravina a buzerace)

        0 0
    • Páník  

      jj,taky se mi nechce porusovat zakazy, zvlast v CHKO…jsem prece CeMBista, tak musim jit prikladem:). Ty 4km za hranici CHKO po asfaltu preziju a tam si uziju.

      Mimochodem, jde o 4-denni oslavu nasich promoci u kamose na chate, takze se na toho bajka mozna ani nedostanu:)))

      0 0
    • joska  

      Zkusím oživit.

      Má cenu tam v okolí Lipna plánovat něco takovýho mapa ?

      nebo poradí někdo něco hezkýho poblíž, ani to nemusí být dlouhý, ani extra těžký ale aspon trosku hezký a může to klidně být v nějaké 30km dojezdové vzdálenosti autem

      0 0
    • vladacr  

      Nahoře na Kapličkách se jezdí naprosto suprově. Dokud jsem bydlel v Loučovicích, byl jsem nahoře vařenej pečenej. Doteď tam jezdíme na kola i na pěší tůry. Jedna z posledních, fotkytrasa

      Teď kooukám, že jsou to už dva roky, co jsme tam byli naposledy. To musíme napravit!

      Jinak, perfektě se taky jezdí/chodí v okolí Vyššího Brodu, Studánek, Bad Leonfeldenu a Reichentalu. Rakušáci mají perfektě udržované a značené trasy. Z nedávné doby třeba naše výprava k nejjižnějšímu bodu ČR. Tenhle kout je mojí srdcovkou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.